|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)
ja wczoraj przez internet zapisałam się i z tego co koleżanka mi mówiła, to wysyłają jakiś pakiecik do domku, żeby pobrać sobie próbkę z policzka i się wysyła do nich to spowrotem. Ale jest jeszcze jakaś inna organizacja (?), że do Wrocławia się jedzie i oddaje trochę krwi. Więc nie wiem czy też do tej drugiej nie jechać. W sumie to powinno być jakoś scentralizowane, ale ja tam się nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edit: znalazłam chcieć to móc hihi http://www.szpik.info/index.php?opti...d=38&Itemid=44 nie trzeba się rejestrować w kilku bazach, bo to tylko dla nich problem ![]() Edytowane przez Angelka1984 Czas edycji: 2012-05-13 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
baza dawców jest światowa, więc jeśli mój genetyczny bliźniak znajduje się na drugim końcu świata i będę mogła mu pomóc, to będę się cieszyć, tak jakbym pomogła sąsiadowi - człowiek to człowiek ![]() próbka z policzka pozwala wstępnie określić zgodność. kiedy okaże się, że ktoś o zbliżonych antygenach HLA potrzebuje przeszczepu, wtedy potrzebne są dodatkowe badania - już z krwi. jeśli chodzi o "przeszczep", to w wielu przypadkach wystarcza samo pobranie komórek macierzystych z krwi obwodowej, więc nie jest to tak przerażające, jak wizja "szpiku pobieranego grubą igłą z kręgosłupa" ![]() moim zdaniem na stronie dkms wszystko jest dokładnie opisane ![]()
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
właśnie z tego, co wyczytałam w RCKiK, to pobiera się na kilka metod z biodra - to jest jakby najlepsza metoda i wiąże się z pobytem w szpitalu kilka dni, i chyba polecają pobranie pod pełną narkozą. Z kręgosłupa nie pobiera się szpiku. A z obwodowej to ponoć trwa kilka godzin , a przed pobraniem trzeba brać kilka dni coś tam jakiś lek czy hormon, nie pamiętam, i w zasadzie to chyba w lekkich przypadkach białaczki czy coś takiego. W każdym bądź razie to nie jest takie hop siup. I to najbardziej ludzi tak naprawdę odstrasza. Ponoć z biodra mimo wszystko boli. A ludzie bólu się boją, a siedzieć pod igłą kilka godzin też nic przyjemnego. A DKMS to jest jakby oddział niemiecki w PL i oni chyba niemieckim klinikom sprzedają pobrany szpik za krocie i dlatego to takie kontrowersyjne swego czasu było, ale też rejestrują dawców w tej ogólnej międzynarodowej bazie, więc jest w porządku. Ale to tak po krótce z tego co pamiętam tamtą aferę.
Ale to poza weselno-ślubnymi sprawami heh a jak tam przygotowania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
no właśnie trochę odeszłyśmy od tematu
![]() ![]() a jeśli chodzi o przygotowania, to jutro zamierzam pójść do pierwszej spowiedzi - mam nadzieję, że nie dostanę zrypki za to, że tak późno (ślub za 25 dni...). szukam bukietu, ale nie mogę trafić na kwiaciarnię, w której ktoś będzie wiedział o co mi chodzi... kiedy mówię, że chcę kolor intensywnie pomarańczowy, to słyszę: "róże", a gdy powiedziałam, że chciałabym jakiś skromny bukiet z "prostszych" kwiatków typu gerbery, goździki, to usłyszałam, że pani jeszcze nigdy nie widziała bukietu ślubnego z mini gerber... trochę mnie to wkurza... a jak u Ciebie? kiedy właściwie Wasz ślub?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kaszka.jpg kaszka2.jpg więc chyba te kwiaciarki padłyby hehe No to już macie odliczanie, a to spowiedź musi być 2 razy i w jakim odstępie czasu? Myślałam, że nie ma to większego znaczenia... My 11 sierpnia ślubimy się, jak to nasza Nikola mówi hihi to jak będziesz wiedziała ile w małym kościele co łaska wynosi to daj znać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Fajny ten bukiecik
![]() My dostaliśmy karteczki z miejscem na dwie spowiedzi (1. powinna się odbyć po daniu na zapowiedzi, a 2. przed samym ślubem). Mam właśnie nadzieję, że ten odstęp nie ma dużego znaczenia, bo TŻ wyspowiada się dopiero 21 maja, gdy wróci do kraju... Słyszałam, że jeśli para ze sobą mieszka, to spowiada się już tylko raz - na tej spowiedzi przed samym ślubem. Jeśli chodzi o "cołaskę", to kolega ślubował 3 tyg. temu i powiedział, że wychylił się z 300zł, bo nie wiedział, że jeszcze trzeba zapłacić te 200zł na dekorację, no i jeszcze organista... Xiądz nie sugeruje ile trzeba dać - myślę, że my damy 200zł... nie wiem jeszcze czy nie trzeba do tego doliczyć jakiejś opłaty dla kościelnego na sprzątanie... ja też zamierzam wybrać się na jakiś ślub, żeby zobaczyć jak będzie wyglądał Kościół ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
a daje się u nas przed czy po? Bo moja szefowa teraz ślubowała i dają u nich po dopiero. A ksiądz nic mu nie powiedział czy właśnie coś podukał? Ciekawe czy rachunki wystawiają hihi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Kolega dał przed, w kopercie, ksiądz nic nie mówił. My zamierzamy dać po dokończeniu spisywania protokołu - tydzień przed ślubem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny! Mój ślub w Legnicy już 30 czerwca 2012 a ja nadal nie ma torta. Czy któraś z Was może coś polecic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
witam Was
![]() jestem z Lubina, planuję ślub w czerwcu tego roku. praktycznie większość już mamy poza garniturem, fryzjerem i makijażystką. garnitur to najmniejszy problem z tych wszystkich rzeczy... ![]() powiedzcie mi, u kogo się czeszecie, jakie fryzjerki polecacie w Lubinie i jakie fryzury??? ja mam włosy długie, chcę mieć delikatnie rozpuszczone, troszkę związane, nie wiem, czy welon czy taki stroik, nie mogę się zdecydować, ale coraz bardziej podoba mi się wizja tego stroiku, choć welon to też jest kusząca propozycja... i jaki makijaż? ja początkowo chciałam sobie sama zrobić, nakupowałam full kosmetyków, robiłam próby itp., ale nie jestem do końca zadowolona trwałością makijażu...choć kosmetyki są niby dobre, fixer też mam itp. polecono mi jedną makijażystkę, ale z tego co wiem to akurat wtedy będzie na urlopie... znacie kogoś godnego polecenia? właśnie szukałam czegoś na temat makijażystki z Lubina i natknęłam się na Wasz wątek ![]()
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja robię fryz u Marty Kopankiewicz - ma tanio bez przesady, bo ślubna fryzura ![]() Co do fryzur to fajnie wyglądają lekkie fale z jakimiś warkoczami na boku lub w ogóle na bazie warkocza. Zawsze też możesz welon kościoła wczepić, a na salę zmienić na stroik ![]() Wyżej jeszcze pytanie o torty było - zobaczcie galerię https://plus.google.com/photos/10170...wa&gpsrc=pwrd1 tutaj są bardzo tanie i śliczne torty tel. 795 274 170 Od razu pochwalę się nowymi moimi arbuzami ![]() ![]() IMG_0179.jpg IMG_0182.jpg IMG_0173.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Cześć ! Planuję ślub w 2013 r. Mam już termin zarezerwowany w Oberży 13.07.2013 r. Ale już jestem podekscytowana. Teraz muszę o resztę zadbać. Proszę o cenne rady od Was ! Zastanawiam się nad Państwem Osolińskim jeżeli chodzi o Film i zdjęcia. Pozdrawiam
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Czy Polecacie Fotografie Ossolińscy ? Ile kosztują ? orientujecie się Dziewczyny? Ja zastanawiam się nad zespołem Czerwone Buty z Wrocławia. Jutro do nich napiszę i dowiem się więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Usługa video - na jedną kamerę 2500, a na dwie 3000 (taki sam czas trwania jak usługa foto. Film boski.... Oglądaliśmy też te, które są dawane młodym i sa po prostu bezkonkurencyjne. Tego nie da się opisać. Ja co jakiś czas oglądam ich z netu i nie nudzi mi się. W obydwu przypadkach plenery płatne - mały 500 zł, a duży 1000 zl. Kontakt boski! Normalnie jak ze znajomymi rozmawiasz i są otwarci na różne opcje. a to że są małżeństwem to dodatkowy plus, bo nie wchodzą sobie w paradę- nie ma walki o ujęcia czy kamerzysta będzie mieć lepsze czy fotograf. Dają fajny poradnik. Są bardzo oblegani, więc dzwoń już teraz. Ja polecam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Namówiłaś mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ! niektóre z Was z tego forum już niedługo na ślubnym kobiercu, wejdzie potem i opiszcie wrażenia ! Wszystkiego Dobrego dla Was ! Udanej Imprezy Życzę !
Ja jestem już po cywilnym w sierpniu 2011. Teraz jestem gotowa na Kościelny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() ja jestem po pierwszej wizycie w poradni rodzinnej. I powiem Wam, że zaciekawiła mnie dziewczyna trochę, ale nie oszukujmy się, po takich 2 spotkaniach samemu interpretować te wykresy, to ciężka sprawa. Chudnę sobie powoli i myślę nad dekoracjami już powolutku. Ciocia wyśle mi akt chrztu w poniedziałek, to będziemy mogli protokół spisać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Mam do Was pytanie bo zapewne już to przerabiałyście.. Gdzie zamawiałyście wódkę na wesele znacie jakąś hurtownie .. gdzie są atrakcyjne ceny ![]() Ja mam już ![]() 1.Termin 2.Sale 3.Kamerzystę i Fotografa 4.Zespół I dużo przedemną |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Angelka, tak pomyślałam o Tobie
![]() http://demotywatory.pl/3808572/Szacunek-za Gratuluję nowości! ![]()
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Hej! Jest tutaj jeszcze ktoś ? Co tak cicho przyszłe mężatki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
halo Panienki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
hello! Mam już mój akt chrztu! Karol też wyciągnął swój, w poniedziałek ostatnie spotkanie w poradni i we wtorek idziemy dopełnić formalności w Kancelarii
![]() ![]() Mam nowe rzeczy do ślubnej kolekcji, a oto one: pudełko na koperty ![]() HPIM4392.jpg HPIM4396.jpg koszyczek na płatki kwiatuszków ![]() HPIM4389.jpg HPIM4390.jpg poduszeczka na obrączki, choć mamy tackę, to zabaczy się, co wybierzemy HPIM4386.jpg IMG_1806.jpg i ubranko na naszych wódeczkach ![]() HPIM4402.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!
![]() byłam wczoraj na fryzurze ślubnej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() makijażystkę mam z salonu obok, drzwi w drzwi, żeby już nie łazić za dużo. co do tej słynnej pani Magdaleny, to ona była na pierwszym miejscu, żeby do niej... nie pójść... fakt, maluje nawet ładnie, ale mam doświadczenie z weselem siostry. na próbny ją ładnie pomalowała, choć za mocno, bo granatowe cienie przecież na ślub nie pasują, zwłaszcza, że siostra chciała w pastelach... ale to pomijam. faktem jest, że na weselu przy rosole patrzę na siostrę i mówie: "idziemy się malować, jesteś cała rozmazana!"... przecież makijaż za 250zł powinien wytrzymać przynajmniej 10h!!!! masakra... przez to też chciałam się sama malować, ale w końcu stwierdziłam, że jak będę się za bardzo stresować, to będzie źle... skoro Wy się chwalicie różnymi gadżetami weselnymi, to ja też chcę ![]() najpierw zacznę od zaproszeń - projekt własny, zdjęcia oczywiście nasze, samo wykonanie techniczne przez kolegę (który będzie też naszym fotografem - polecam!!!). zaproszenia zrobiły furorę, zwłaszcza przed rodziną, która piąte przez dziesiąte pamięta nas z tych czasów ![]() ![]()
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
wiesz każdy kolor cienia nadaje się na makijaż ślubny, kolory nie zależą od okazji, a od zupełnie innych czynnikow, a 250 zł u niej, to pierwszy raz słyszę. Może o kogoś innego chodzi. Ja jestem bardzo zadowolona, widziałam makijaże robione przez nią i kurcze dziwię się takiej opinii. Sama robiłam dawniej makijaże i nie miałam jej nic do zarzucenia. Byłam ostatnio na szkoleniu, gdzie m.in. była mowa o makijażu, to akurat prowadzącej miałam dużo do zarzucenia, a tej Magdzie nie mogłam się przyczepić.
Zaproszonka faktycznie niesamowite! No i świetny pomysł - zupełnie coś świeżego. A kiedy ślubujesz i gdzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Może i każdy cień się nadaje, ale ona chciała pastelowe, a były granatowe... I tak, mówimy o Magdzie, która tyle zaspiewala mojej siostrze dwa lata temu... I tyle jej zapłaciła...
Kupiłam buty! Tzn. kupiłam 5 par się dwie już odeslalam, a kolejne dwie odesle niedługo ![]() ![]() My już mamy większość zrobione, ale trochę jeszcze zostało. Slubujemy 23 czerwca, czyli już za trzy tygodnie. Czas leci... O, byliśmy na nauce tańca ![]() Jak pocwiczymy będzie lepiej, ale i tak dosyć sterujące...
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Angelka1984 : Piękne masz te rzeczy z kolekcji ślubnej
![]() Trochę zmartwiłyście mnie tymi makijażami bo też planowałam tą Panią sobie zarezerwować do malowania. Więc chyba się z nią umówię i sprawdzę jak rzeczywiście maluje. Powiedzcie gdzie alkohol kupowałyście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Ja wrzucę jeszcze raz Magdy Rojek makijaż na mój cywilny:
_DSC0815.jpg _DSC0816-Edit.jpg ja płacę 300 zł za pakiet ślubny czyli łącznie 4 makijaże - 1 gratis, czyli próbno-cywilny, właściwy kościelny, jeden dla mamy Karola lub świadkowej i ostatni dla mnie na sesję zdjęciową ![]() Magdalenka7 a w którym kościółku ślubujesz i gdzie robisz wesele? A co tak z bucikami szalejesz heh 5 par? To rozumiem gdzieś na internecie zamawiałaś? 85_Prima wszystkie te rzeczy z ostatniego postu dostałam od swojej szefowej, która 5 maja ślubowała ![]() A właśnie co kupujecie rodzicom? Bo jak na razie to u nas chyba karafki jedyny sensowny prezent. Statuetek nie chcemy, bo to trzymacze kurzu. Nam alkohol kupili rodzice Karola - jego mama pracuje w sklepie i kupiła od przedstawiciela handlowego - zawsze taniej i pewne źródło ![]() Edytowane przez Angelka1984 Czas edycji: 2012-06-03 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
ślub mamy na Starym Lubinie, wesele w Oborze
![]() buty?... heh ![]() najpierw jedne i oddałam. później drugie z allegro - też oddałam. teraz zamówiłam trzy pary od tego pierwszego 1. mój rozmiar, który mi się podoba 2. te same ale o rozmiar mniejszy, bo pan w sklepie mówił, że rozmiarówki sa trochę inne 3. jeszcze inne, całe buty w końcu zostawiam sobie te 2, pokażę Wam, bo są śliczne ![]() pytam się pana w tym sklepie, czy mogę zamówić trzy i dwie oddać, a on na to, że mogę zamówić nawet 10, nie będzie problemu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.