Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 18:17   #1
kasioonya
Rozeznanie

Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - PM2012 wspierają się w przygotowaniach:)

Dość ciężko znaleźć w Sieci opinie nt. usług związanych ze ślubem i weselem w naszej części Dolnego Śląska - stąd pomysł na wątek. Mam nadzieję, że znajdą się tutaj szczęśliwe Żony i przyszłe PMki, które chętnie podzielą się doświadczeniami, wrażeniami i opiniami

Od 7 lat jestem miłośniczką mojego TŻta i 07.06.2012 r. zostanę jego żoną Ślub odbędzie się w Lubinie, a wesele dla 100 osób w Bądzowie.

Jesteśmy na etapie poszukiwania kamerzysty, fotografa i zespołu muzycznego - chętnie dowiem się kogo polecacie, a kto nie spełnił Waszych oczekiwań... Gdzie warto kupić zaproszenia, u kogo zamówić tort, który salon ma ciekawy wybór sukien ślubnych? Pytań jest mnóstwo i mam nadzieję, że będą się mnożyły wraz z rozwojem wątku

Pozdrawiam i życzę dużo Miłości!

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2011-08-12 o 19:44
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 07:36   #2
tomba
Przyczajenie

Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - PM2012 wspierają się w przygotowaniach:)

Witaj, polecam zespół GAMA z waszych okolic, pełen profesjonalizm i zabawa gwarantowana. Widziałem i wiem co piszę
Pozdrawiam
Stary 2011-08-23, 09:09   #3
kasioonya
Rozeznanie

Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - PM2012 wspierają się w przygotowaniach:)

Tak, znam zespół Gama - rzeczywiście są rewelacyjni! Niestety nie mają wolnego terminu w dniu naszego ślubu...

Fotografa i kamerzystę już mamy - przesympatyczne, kreatywne i konkretne malżeństwo z Chojnowa. Jeśli chodzi o zespół, to coraz bardziej skłaniamy się ku grupie Adonis nr1 z Lubnia.

tomba piękne zdjęcia - gratuluję talentu!

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-10-10, 22:02   #4
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)

miodzio wątek to ja widzę że my obie ślubujemy w przyszłym roku

my już w sumie mamy wszystko załatwione. orkiestra, catering, sala, fotograf. został nam tylko kamerzysta i ciągle się wahamy czy chcemy go czy jednak nie.

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-11, 09:08   #5
kasioonya
Rozeznanie

fajnie, że się odezwałaś, bo długo było tu cicho...

opowiadaj - gdzie wesele, czy suknia, bukiet, fryzura, zaproszenia, auto do ślubu już wybrane?

pochwal się pierścieniem

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-10-11, 09:56   #6
getready
Przyczajenie

Od dawna tylko przeglądam wizaż ale dla tego wątku postanowiłam się zarejestrować Coś czuję, że będzie to mój ulubiony wątek. Ślub 25 sierpnia 2012 w Lubinie
orkiestra, sala, kamerzysta i fotograf już są
kasioonya - mamy tego samego kamerzystę i fotografa - przemiłe małżeństwo z Chojnowa
jakie pakiety u nich wybrałaś?

pozdrawiam i mam nadzieję, ze będzie sobie tu pisać o naszych przygotowaniach skoro jesteśmy z tego samego miasta
getready jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-11, 13:06   #7
beat@
Zakorzenienie

Pierścionek poniżej

Wesele robimy w Legnicy w Klubie Nauczyciela. Potrzebowaliśmy sporą ilość noclegów i to na miejscu. A tam są i do tego w niskich cenach.

Zaproszenia robię sama. W sumie są już gotowe. Jeszcze tylko treść jest potrzebna. Będę mieć też księgę gości i też ją sama zrobiłam. Na stołach winietki w postaci krzesełek. Fotografa mamy z Ząbkowic Śląskich i płacimy 1500 zł. Orkiestra i catering z Bolesławca. Co do auta jeszcze do końca nie wiemy. TŻ chciałby syrenkę ale z drugiej strony szkoda mu trochę kasy. Ja wolę pogadać ze znajomym i nie będzie problemu tym bardziej że będzie też zaproszony.
Bukiet, fryzura - to pojęcia nie mam. Szukam szukam i jeszcze nie mam wizji.
Sukienkę mam upatrzoną ale muszę się wybrać do wrocławia i zmierzyć żeby zobaczyć jak w niej będę wyglądać. Zobaczę jaka będzie cena. W razie czego będę ją szyć.

A wy macie już sukienkę?? Jak tak to pokazujcie koniecznie A może byśmy się jakoś umówiły i wspólnie poszły na poszukiwania

EDIT: polecam jeszcze ten ślubny wątek dziewczyny tam szaleją strasznie i już 12 część zaczęłyśmy tam wczoraj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=566451&page=32
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod1583_0_o.jpg (38,4 KB, 37 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2011-10-11 o 13:07
Stary 2011-10-11, 19:33   #8
kasioonya
Rozeznanie

getready witaj dotąd nie poznałam na wizażu żadnej Lubinianki, także tym bardziej się cieszę, że zarejestrowałaś się specjalnie dla nas
Państwo Ossolińscy rzeczywiście wydają się być bardzo sympatyczni, konkretni i profesjonalni - ktoś polecił Ci ich usługi? ja nie miałam o nich wcześniej żadnych opinii, znalazłam ich w necie, spodobali mi się i nie szukaliśmy z TŻtem nikogo innego jeśli chodzi o pakiety, to my podpisaliśmy umowę jeszcze przed nowym cennikiem, tak więc te pakiety nie były określone tak, jak są teraz, ale umówiliśmy się na reportaż i filmowanie od przygotowań aż po oczepiny. na razie nie zdecydowaliśmy się na plener. a Wy co wybraliście?
na którą salę i orkiestrę się zdecydowaliście?

beat@ pierścień śliczny! o jakiej kiecce myślisz? wrzucaj fotki! gratuluję talentu - pochwal się koniecznie zaproszeniami!
jeśli chodzi o wątek PMek2012, to śledzę go już od kilku części, ale ostatnio nie mam zupełnie czasu, by go nadrabiać i dawno się tam nie pojawiałam - dziewczyny płodzą posty jak szalone i ciężko im dorównać

wspólne poszukiwanie sukien to niezły pomysł, ale ja na razie nie mam do tego głowy, bo od tygodnia jestem wreszcie kobietą pracującą i póki co organizowanie ślubu odłożyłam na troszkę później...

myślałyście już o obrączkach? nasze już się robią u jubilera będą bardzo proste i klasyczne - nie wydziwiamy ze wzorem, a raczej stawiamy na porządne wykonanie. nie mogę się doczekać kiedy będą gotowe

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-10-11, 20:29   #9
beat@
Zakorzenienie

Ja właśnie jestem na etapie szukania pracy. Idę jutro na rozmowę więc może się to zmieni. Ale w razie czego to naprawdę można się umówić na poszukiwanie sukien Zawsze to raźniej i pewnie byłoby śmiechu masę jak byśmy się tak we 3 wybrały. A wy myślicie jechać gdzieś poza miasto czy tylko u siebie?? Bo ja popatrzę na pewno w Legnicy, Wrocław to obowiązkowo i zastanawiam się aby do Lubina pojechać tylko nie mam rozeznania gdzie tam mogą być jakieś fajne kiecki. Jakieś podpowiedzi ??

pokaże wam te które chciałabym zmierzyć jak pojadę do wrocławia. 2 pierwsze to moje faworytki.

http://www.wroclaw.annaisbridal.pl/p...suknia=rinelle

http://www.wroclaw.annaisbridal.pl/p...suknia=vanessa

http://www.wroclaw.annaisbridal.pl/p...hp?suknia=kadi

http://www.wroclaw.annaisbridal.pl/p...?suknia=vienna

http://www.wroclaw.annaisbridal.pl/p...?suknia=tamara

http://www.wroclaw.annaisbridal.pl/p...p?suknia=daise

http://www.wroclaw.annaisbridal.pl/p...p?suknia=avril

Jakiś czas temu podobały mi się jeszcze takie wielkie bomby/ balowe ale jakoś mi przeszło.

NO fakt, w wątku o PM-kach 2012 dziewczyny szaleją. Mnie tam nie było teraz jakoś ze 3 godziny i pewnie będę mieć masę nadrabiania

Obrączki oglądaliśmy w necie ale jeszcze na nic konkretnego się nie zdecydowaliśmy. Pomyślimy nad tym po nowym roku.

A są w necie gdzieś zdjęcia waszych sal??? Forograf, kamerzysta ma jakąś stronę?? Bo ja chętnie pooglądam

Aaaa no bo zapomniałam chwalę się zaproszeniami (reszta będzie skończona po nowym roku tzn. opakowanie tego w jakiś cacy papier i nadrukowanie tekstu), księga gości (takie wyrywkowe ujęcia) muszę jeszcze tylko coś na wierzch dać aby było wiadomo gdzie jest jej przód bo na razie tak jakoś łyso tam jest, etykiety na wódkę mojego wykonania, no i formy winietek - składać je zacznę powolutku chyba po nowym roku, póki co kończę je wycinać na zdjęciu kolor winietek przekłamany niestety. będzie ładna żywa zieleń
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5582.jpg (87,3 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5584.jpg (136,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5591.jpg (106,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5593.jpg (57,5 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5598.jpg (103,9 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5599.jpg (62,2 KB, 35 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2011-10-11 o 20:42
Stary 2011-10-11, 21:58   #10
jussi89
Raczkowanie

Aaa dziewczyny to ja - getready - napisałam ze swojego bardzo starego dawno założonego konta i mnie zalogowało do niego nie zauważyłam, będę już pisać z niego
Pierścionek wkleję jak zrobię zdjęcie :P
sala - chata karczowiska, sala balowa (potrzebowaliśmy dużo miejsc noclegowych)
orkiestra - New Image
fotograf i kamerzysta - Ossolińscy z Chojnowa (pakiet od przygotować do oczepin, 2 kamerzystów i plener zdjęciowy w innym dniu).

I to na razie tyle
wszelkiego rodzaju zaproszenia, winietki będziemy pewnie zamawiać gotowe w kolorystyce na którą się jeszcze nie zdecydowałam :P jako że oboje dużo pracuje i do tego studiujemy zaocznie kompletnie nie mielibyśmy czasu na wycinanie drukowanie choć nie ukrywam, że fajna zabawa
beat@ - jestem ciekawa końcowego efektu twych prac zapowiada się super

Co do sukni - kompletnie jeszcze nie myślałam ani nie oglądałam...chcę poszukać na pewno w Lubinie i pewnie we Wrocku w Starej Garbarni największym salonie sukni ślubnych super byłoby wybrać się w 3 byłoby wesoło
beat@ - widzę, że chcesz w literę A, mi też się takie podobają.

W wątku o PM 2012 na początku się udzielałam, ale teraz nie nadążam bo nie mam czasu siedzieć w necie ale dla tego wątku zrobię wyjątek bo jesteśmy z tych samych okolic i super dzielić się przygotowaniami z kimś innym

Pozdrawiam was ciepło Piszcie cos o sobie i swoich tż jak wyglądały wasze zareczyny?

Edytowane przez jussi89
Czas edycji: 2011-10-11 o 22:00
jussi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 21:04   #11
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Ja właśnie jestem na etapie szukania pracy. Idę jutro na rozmowę więc może się to zmieni.
i jak poszła rozmowa? i co to za praca?

Cytat:
A wy myślicie jechać gdzieś poza miasto czy tylko u siebie?? Bo ja popatrzę na pewno w Legnicy, Wrocław to obowiązkowo i zastanawiam się aby do Lubina pojechać tylko nie mam rozeznania gdzie tam mogą być jakieś fajne kiecki. Jakieś podpowiedzi ??
myślałam, żeby jechać do Wrocka, ale doszłam do wniosku, że choć wybór jest na pewno nieporównywalnie większy do Lubina, to raczej nie znajdę tam sukni, która będzie dla mnie do wzięcia "od ręki", a raczej będzie wymagała poprawek i dopasowywania, więc chyba nie bardzo opłacałoby mi się jeżdżenie tam co jakiś czas... w necie zainteresowała mnie oferta salonu Ewelina w Legnicy, ale coś czuję, że i tak ostatecznie zdecyduję się na lubiński salon Katrina, bo znam sporo dziewczyn, które kupowały lub szyły tam suknie i były bardzo zadowolone

jeśli chodzi o suknie, które pokazałaś, to najbardziej podobają mi się Vienna i Avril, choć sama nie myślę o kroju A dla siebie. marzy mi się rybka, ale nie jestem pewna czy będę dobrze wyglądała w tego typu modelach... jestem przekonana, że nie wybiorę princessy, ale powiedziałam sobie, że na pewno przymierzę tego typu kieckę, żeby się przekonać na 100%, że to nie mój typ

managerka naszej sali uznała, że nie ma potrzeby inwestować w stronę internetową, tak więc w necie istnieje jedynie ich bardzo stara i uboga strona, ale jeśli chcecie zerknąć, to oto ona: http://www.badzow.pl/galeria.html

fotograf i kamerzysta: http://fol-studio.pl/

raz jeszcze gratuluję talentu! ja niestety nie mam zdolności artystycznych, więc zaproszenia będziemy kupować - nie wybraliśmy jeszcze, ale myślimy m.in. o tych wzorach:
http://allegro.pl/slub-zaproszenia-s...825699363.html

http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...825699575.html

http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...825699741.html

jussi też zastanawialiśmy się nad tą salą w Karczowiskach

Cytat:
Napisane przez jussi89 Pokaż wiadomość
Piszcie cos o sobie i swoich tż jak wyglądały wasze zareczyny?
skoro już się tak rozpisałam, to napiszę jeszcze troszkę i mam nadzieję, że Was nie zanudzę
oboje z TŻtem mieszkamy w Lubinie (on niestety aktualnie przebywa za granicą ). ja jestem pedagogiem, któremu niedawno stuknęło ćwierć wieku, a mój chłopiec jest 4 lata starszy i jesteśmy parą już ponad 7 lat. oboje jesteśmy kibicami piłki nożnej i m.in. stąd pochodzi nasza decyzja odnośnie kolorów przewodnich - będzie to zieleń i pomarańcz
nie noszę na palcu zaręczynowego pierścionka, bo zamiast niego dostałam biżuterię na zęby - błyszczący aparat ortodontyczny, bo zawsze mówiłam, że stanę przed ołtarzem dopiero, gdy będę mogła wyrażać swoje szczęście gębą pełną prostych zębów - no i ząbki się prostują, a ślub organizuje
to chyba na razie tyle - jak pewnie się domyślacie jest jeszcze jedna rzecz charakterystyczna dla mnie: jestem straszną gadułą i przejawia się to nawet w wypowiedziach na forach

aha! pokażę Wam jeszcze jak mniej więcej mają wyglądać nasze obrączki - będą grubsze i solidniejsze niż te na fotkach i moja będzie bez brylantu, ale wzór będzie tego typu. jeśli macie swoje złoto, to bardzo Wam polecam naszego jubilera (jeśli będziecie zainteresowane, to podam namiary) - facet zna się na robocie, jest rzetelny i cechą, której moim zdaniem nie da się przeliczyć na żadne pieniądze jest to, że doradza, choć np. w naszym wypadku było tak, że mógł zrobić to, co sobie zażyczyliśmy i zarobić na tym niezłą kasę, ale opowiedział nam o tym, w co nie warto wrzucać kasy, bo będzie to niepraktyczne abo nietrwałe i w efekcie nasze obrączki nie będą udziwnione, ale za to porządne i trwałe.

i teraz to już naprawdę wszystko! tak się cieszę, że ktoś się zainteresował moim wątkiem i chyba dlatego nie mogę opanować słowotoku mam nadzieję, że też opowiecie co nieco o sobie

dobrej nocki dziewczynki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obr.jpg (14,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obrączki.jpg (13,7 KB, 18 załadowań)

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Czas edycji: 2011-10-12 o 21:05

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 21:39   #12
beat@
Zakorzenienie

NO więc po kolei Praca do sklepu rtv euro agd ale mam ogólnie mieszane odczucia po niej. Coś mi tam, w tej robocie nie pasuje. Przez pierwszy tylko miesiąc 1700 brutto a potem mniej o jakieś 700-800 zł. Wyjdzie mniej niż najniższa krajowa. Jak sobie wyrobię swój plan sprzedażowy (swój bo każdy ma indywidualny) to wtedy premia a z tym nie tak łatwo bo wiadomo teraz pełno tych usług dodatkowych typu gwarancje przedłużone itp. No i nie wiem. Mają dzwonić czy tak czy nie, ale w razie czego to nie wiem jak zdecydować.

Co do sukienek to na dzień dzisiejszy zdecydowałam się na model Vanessa. Do Wrocławia chciałabym tylko pojechać w ramach zmierzenia tej kiecki i zobaczenia jak w niej wyglądam. Ceny mają tam akurat spore więc na 99% będę szyć sukienkę. Dziś byłam u krawcowej i powiedziała mi 2000 zł za nią.
Słyszałam właśnie o tym salonie Katrina. Mam ogromną chęć się tam wybrac któregoś dnia. Oni mają jakąś stronę ?? Gdzie salon dokładnie jest?

Nasza sala http://www.ssm.legnica.eu/index.php?...owek=9&tresc=9 według mnie najlepiej oddaje naszą salę zdjęcie w drugim rzędzie od góry i 2 foto od prawej.

Fotograf: www.fotografomat.pl

Co do obrączek to ja poproszę o namiary na tego jubilera jak najbardziej.

Co o nas więcej. To jesteśmy w tym samym wieku - 26 latek. Poznaliśmy się przez internet a coooo fotka. pl Ile jesteśmy ze sobą to widać w podpisie Choć czasami jak mnie wkurzy to mam ochotę go trzasnąć no ale z nim się nie da kłócić bo zaraz wszystko obraca w żart a ja nie potrafię zachować wtedy powagi no więc rzadko nam się zdarza żebyśmy się naprawdę pokłócili. w sumie to raz nam się tak zdarzyło. każde trzasło drzwiami i cześć.

No a co do wesela to TŻ mnie momentami irytuje bo jemu szkoda kasy na to i bla bla bla ciągle to powtarza, aż się mi niedobrze robi. Dlatego tez jeszcze nie mamy obrączek nawet wybranych bo dla niego to jeszcze jest tyyyyyyle czasu, no i zresztą jak on to mówi "ja i tak obrączki nosił nie będę" no ręce opadają wszystko na mojej głowie jest, wszystko ja załatwiam a on jedynie kręci nosem

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-10-12, 22:52   #13
jussi89
Raczkowanie

hej

Ja też chcę poprzymierzać wszystkie rodzaje sukien, żeby być w 100% pewną że w danej czuję się najlepiej.

Obrączek też jeszcze nie wybieraliśmy, takimi rzeczami chcemy się zająć już po nowym roku.

Coś o nas
Mieszkamy w Lubinie, pracujemy sobie i studiujemy (niestety!!!:[ ) więc czasu mało. Również poznaliśmy się przez zacny portal fotka.peel a znamy się ponad 5 lat. Ja mam 22 a tż 24

beat@ - baaardzo fajny fotograf podobają mi się zdjęcia, będziecie mieć kamerzystę? Sala również bardzo ładna nasza to: www.karczowiska.pl

Mój tż znowuż jest taki, że w większych sprawach type fotograf, sala, orkiestra wszystko razem ustalaliśmy. Natomiast drobne rzeczy typu zaproszenia itp jemu totalnie zwisają:P wybór pozostawia mnie więc wszystko należy odo mnie ale mnie się to podoba bo uwielbiam ten czas przygotowań, on ewentualnie mówi co mu się w 100% nie podoba i czego nie chce, np. stylowego auta do wypozyczenia więc kompromisem uzgodniliśmy, że pojedziemy czyimś z rodziny:P albo naszym , bo chcemy że to tż prowadził i tylko my 2 w aucie

kasioonya - możemy sobie przybić 5tkę!!! również noszę aparat na zębach aby się pięknie wyprostowały D ale jest możliwość, że na ślubie jeszcze będę go miała naszczęście jest przeźroczysty więc jakoś przyżyję

zapomniałam jeszcze napisać
beat@ - nie wiem w jakiej jesteś sytuacji i na ile potzrebujesz pracę już natychmiast ale coś mi śmierdzi z tą pracą. Jaki byłby to etat? Ni i wynagrodzenie niskie zwłaszcza, że ma być po misiący mniejsze. Zawsze mi się wydawało, że im dlużej człowiek pracuje tym na większe podwyżki może liczyć a tu na odwrót:P więc musisz się zastanowić na ile ta praca jest naprawdę ci potrzebna. czy może się wstrzymać i poczekać na coś lepszego. wszystko zależy od sytuacji

Edytowane przez jussi89
Czas edycji: 2011-10-12 o 22:55
Stary 2011-10-12, 23:35   #14
beat@
Zakorzenienie

mieszkać mam gdzie, jeść też co mam więc jak tam nie pójdę do pracy to tragedii nie ma. Fakt, na pewno łatwiej jak nawet taki 1000 zł wpadnie, ale właśnie nie pasuje mi coś tam. Tak jak mówisz, najczęściej jest tak że pensje rosną a tu zmaleje muszę to przemyśleć, bo z drugiej strony lepszy 1000 zł niż nic, za siedzenie w domu nie płacą. Zresztą zobaczymy czy oddzwonią w ogóle.

A z kamerzystą cały czas się zastanawiamy. jeśli będzie to ja chcę najtańszą opcję - bralibyśmy Pana Ziębę - kręci prawie każdą studniówkę w mieście i baaaardzo dużo wesel. Ja osobiście wolę zdjęcia, ale za kilkanaście lat fajnie oglądnąć sobie swój ślub albo dzieciakom pokazać
Dobra, lecę do wyrka. dobranoc

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2011-10-12 o 23:38
Stary 2011-10-13, 09:47   #15
kasioonya
Rozeznanie

hej dziewczynki dziś pracuję od 13 do 17, więc mam troszkę czasu, by do Was napisać

Cytat:
Słyszałam właśnie o tym salonie Katrina. Mam ogromną chęć się tam wybrac któregoś dnia. Oni mają jakąś stronę ?? Gdzie salon dokładnie jest?
Beatko salon znajduje się niemal naprzeciwko Kauflandu - mają stronkę, ale nie jest zbyt zachęcająca... http://www.suknieslubne-katrina.com.pl/

Wasz fotograf bardzo interesujący jeśli chodzi o kamerzystę, to miałam podobne zdanie - zrezygnować z niego, bo przecież ten film ogląda się raz, a później kurzy się gdzieś na półce, a kosztuje tyle kasy... ale kiedy zobaczyliśmy produkcje pana Darka uznaliśmy, że jednak go chcemy! ma bardzo nowoczesne podejście do tworzenia filmu i bierze pod uwagę nasze oczekiwania fajnie będzie za "naście" albo "dziesiąt" lat znów usłyszeć naszą przysięgę, zobaczyć pierwszy taniec...
Sala też wygląda przyjemnie - super, że jest parkiet! Będziecie ją dekorować sami?

Nasz jubiler to pan Piotr Garbiński - zakład mieści się przy ul. Kilińskiego 19, tel.: 76 724 94 93

Ale się fajnie złożyło, że obie znalazłyście TŻtów na fotce przyznam, że nigdy nie korzystałam z tego portalu i chyba nie znam nikogo, kto zakochałby się dzięki niemu - miałam o nim nie najlepsze zdanie, ale jednak jesteście dowodem, że jego użytkownikami nie byli jedynie jacyś zdesperowani starsi panowie alb puściutkie małolaty

Beatko rozumiem, że wkurza Cię, że TŻ zostawia wszystkie sprawy organizacyjne na Twojej głowie, ale może spójrz na to w ten sposób - wbrew pozorom i obiegowym opiniom faceci wcale nie należą do tej najbardziej poukładanej, dobrze zorganizowanej i przedsiębiorczej części ludzkości może on po prostu wie, że nie jest w stanie zorganizować wszystkiego tak dobrze, jak być powinno (i jak zrobisz to Ty) i dlatego się nie angażuje. ale żeby nie stracić na swojej męskości, to musi trochę ponarzekać, żeby czuć, że wciąż "to on tu rządzi"

U nas jest podobnie jak u Jussi - dużo decyzji podjęliśmy wspólnie i o dziwo nie było przy tym żadnych sprzeczek W kwestiach drobniejszych Luby dał mi wolną rękę, mówiąc, że pewnie zorganizuję wszystko najlepiej, więc on się nie będzie wtrącał - dyplomata

Jussi a co to za studia? Ja kilka miesięcy temu zostałam mgrem i strasznie mi brakuje studiowania chciałabym jeszcze trochę się pouczyć, choć pamiętam jak przeklinałam te weekendowe wyjazdy do Wrocka i siedzenie od rana do wieczora na uczelni...

Cytat:
wybór pozostawia mnie więc wszystko należy odo mnie ale mnie się to podoba bo uwielbiam ten czas przygotowań, on ewentualnie mówi co mu się w 100% nie podoba i czego nie chce, np. stylowego auta do wypozyczenia więc kompromisem uzgodniliśmy, że pojedziemy czyimś z rodziny:P albo naszym , bo chcemy że to tż prowadził i tylko my 2 w aucie
chciałaś wypożyczyć zabytkowe autko? to jest moje marzenie od zawsze i rozglądam się za czymś, ale TŻ powiedział, że to akurat on zorganizuje - parę lat temu bardzo chciał limuzynę, ale mnie się to nigdy nie podobało i teraz, kiedy o tym rozmawiamy mówi, że limuzyna też już go nie kręci. masz jakieś namiary na auta zabytkowe, czy w ogóle niczego nie szukałaś?

Cytat:
kasioonya - możemy sobie przybić 5tkę!!! również noszę aparat na zębach aby się pięknie wyprostowały D ale jest możliwość, że na ślubie jeszcze będę go miała naszczęście jest przeźroczysty więc jakoś przyżyję ;
ale fajnie, że też jesteś aparatką długo już nosisz złomka? leczysz się w Lubinie? ortodontka powiedziała mi, że ściągniemy do ślubu i nie biorę pod uwagę innej opcji, bo mój grill na zębach bynajmniej nie jest przeźroczysty

Beatko z tą pracą to rzeczywiście nieco dziwnie i rozumiem, że masz wątpliwości... z drugiej strony wiem, jak to jest siedzieć w domu bez pracy i nie dziwię Ci się, że bierzesz pod uwagę tą pracę. mam nadzieję, że wszystko ułoży się pomyślnie i podejmiesz decyzję, z której będziesz zadowolona!

miłego dnia kochane! ja się powoli szykuję do pracy

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-10-13, 10:57   #16
jussi89
Raczkowanie

Hej
Ja dopiero na 15 do pracy więc też mam czas by coś popisać

Ja zaczęłam właśnie magisterkę z anglistyki. I uczę tego języka Mi tam wcale by studiowania nie brakowało :P jak sobie pomyślę o weekendach to az mnie.....

Chciałam zabytkowe autko w kolorze kremowym i białą tapicerką :P ale że tż stanowczo powiedział nie, uszanowałam jego zdanie i poszliśmy na kompromis więc nawet niczego nie zaczęłam szukać. Limuzyny na pewno nie chcemy....wydaje mi się takie....nowobogackie:P

Właśnie założyłam niedawno ze względu na finanse dopiero teraz mogłam sobie pozwolić bo to droga przyjemność niestety. Tak, chodzę do ortodontki z Lubina (gabinet na Leśnej) powiedziała, że możliwe że się wyrobimy do ślubu ale możliwe , że nie. Najpierw byłam strasznie załamana ale doszłam do wniosku, że wolę być w aparacie ale z już wyprostowanymi zębami bo przez rok na pewno będzie duuża poprawa niż z krzywymi jakie mam teraz bo czy tak czy siak bym się na własnym ślubie nie uśmiechała teraz bo nie cierpię mojego uśmiechu
A ty? Do kogo chodzisz?Może do tego samego co ja?

beat@ - właśnie tak jak mówi kasioonya my nie chcieliśmy kamerzysty, na myśl o 3 godzinnym filmu marnej jakości po prostu słabo mi się robiło ale jak poszperałam w necie i znalazłam kamerzystów ze świeżym spojrzeniem na filmy weselne, montaż, dźwięk wszystko !!! to doszliśmy do wniosku, że na tym oszczędzać nie będziemy i też wybraliśmy pana Darka z Chojnowa przykładowe filmy możesz zobaczyć tu: http://vimeo.com/user1363746
Stary 2011-10-13, 14:30   #17
beat@
Zakorzenienie

Dziewuszki, powiedzcie mi jakie ten Wasz kamerzysta ma ceny, bo za film nie chcę przepłacać a jak zobaczyłam przykładowe filmy to

No więc po kolei. Do salonu Katrina zapewne jak nie będę miała nic innego do roboty bym się w przyszłym tygodniu wybrała

Co do dekoracji sali to mamy pewne ograniczenia bo np. pod sufitem nic nie można podwiesić bo jak nam pani powiedziała stropy są drewniane. No cóż jakoś to przeboleję. Na początku myślałam o większej ilości balonów ale na dzień dzisiejszy stanęło na duuużej ilości żywych kwiatów. Będzie i ładnie wyglądać i ładnie pachnieć Na stołach też dekoracje. podorzucam w załącznikach moje wizje. Będę z nich później wybierać co będzie a co nie.

Co do auta to TŻ chciałby zabytkowe ale z drugiej strony szkoda mu kasy. Mi się te zabytkowe jakoś nie widzą i wolałabym coś nowocześniejszego. Swojego czasu to marzył mi się potwornie hummer przedłużony ale czarny w sumie jak bym nawet teraz miała możliwość to bym się zdecydowała ale najbliższe wynajęcie to z wrocławia a jak sobie za dojazd doliczą jeszcze to mi się odechciewa bo to koszta.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0E665846-AD16-4711-8A6A-6103113F587D.jpg (42,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2FBC893C-62AE-4972-B602-3970B132FF1E.jpg (16,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8AC9DAED-22D5-41DF-9C5B-5F0E5086C296.jpg (27,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 43B0F254-025C-4672-86C1-D618B98ED0E3.jpg (16,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 86D14636-1EAB-4A25-9C4E-B5C1C80A53D2.jpg (24,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 98BB28E7-FB76-452E-B77E-1120A993C51E.jpg (28,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 712FD57F-67E0-42C8-AE4E-83FAEC6C66A3.jpg (27,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1295473222_3_oryginal[1].jpg (164,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BB875154-8988-4B92-94E9-CE23EC23456B.jpg (32,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2162.jpg (36,4 KB, 11 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-10-13, 14:36   #18
beat@
Zakorzenienie

i dalsze pomysły. na końcu foto naszych winietek. obecnie jestem na etapie wycinania ich. potem biorę się za wycinanie otworków w krzesełkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP2174.jpg (28,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg low-budget-centerpiece.jpg (48,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg md_0740.jpg (31,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz.jpg (39,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz(1).jpg (29,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz(2).jpg (44,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Stoly-weselne-ozdobione-jablkami[1].jpg (23,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjeciedekoracjidoofert[1].jpg (103,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg decoracion_mesa_bodas_de_oro.jpg (87,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (55,8 KB, 33 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-10-13, 19:58   #19
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Chciałam zabytkowe autko w kolorze kremowym i białą tapicerką :P ale że tż stanowczo powiedział nie, uszanowałam jego zdanie i poszliśmy na kompromis więc nawet niczego nie zaczęłam szukać. Limuzyny na pewno nie chcemy....wydaje mi się takie....nowobogackie:P
mój chyba się przekonuje do jakiegoś stylowego oldtimera, a ja marzę o tym od zawsze mam podobne zdanie na temat limuzyn! 2 lata temu byłam na komunii u chrześniaka mojego TŻta i po jakąś dziewczynkę pod Kościół przyjechała RÓŻOWA limuzyna

Cytat:
A ty? Do kogo chodzisz?Może do tego samego co ja?
Ty chodzisz do pani Bogny, prawda? ja zdecydowałam się na dr Góralczyk i jestem zadowolona. rzeczywiście aparat mocno ciągnie po kieszeni i też baaardzo długo czekałam na czas, kiedy będzie nas na niego stać. odkąd go mam jestem przeszczęśliwa, bo widzę efekty i o dziwo - prawie nie boli

Cytat:
Dziewuszki, powiedzcie mi jakie ten Wasz kamerzysta ma ceny, bo za film nie chcę przepłacać a jak zobaczyłam przykładowe filmy to
kochana wg aktualnego cennika ceny wahają się od 2,5 do 7 tysięcy - nie jest to mało, ale jak sama widzisz jakość jest niesamowita... my wszystko opłacamy sami, a kokosów nie zarabiamy, więc liczymy się z kasą, ale uznaliśmy, że za pewne rzeczy wolimy zapłacić więcej, mając w zamian wysoką jakość usługi. zaoszczędzimy na czymś innym

Cytat:
Co do dekoracji sali to mamy pewne ograniczenia bo np. pod sufitem nic nie można podwiesić bo jak nam pani powiedziała stropy są drewniane. No cóż jakoś to przeboleję. Na początku myślałam o większej ilości balonów ale na dzień dzisiejszy stanęło na duuużej ilości żywych kwiatów. Będzie i ładnie wyglądać i ładnie pachnieć Na stołach też dekoracje. podorzucam w załącznikach moje wizje. Będę z nich później wybierać co będzie a co nie.
cudowny pomysł z tymi świeżymi kwiatami! podobają mi się świece pływające w szklanych misach i takie niskie bukieciki, jak te z tulipanów, róż i goździków

myślałyście już o bukietach? ja uwielbiam prostotę i na razie myślę o bukiecie z jednego rodzaju kwiatów, np. goździków. fajnie by było gdyby był pomarańczowy, ale bardzo podobają mi się też kolorowe - albo w żywych, radosnych kolorach, albo pastelowe. wrzucam kilka propozycji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (24,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (10,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (19,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (24,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (36,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (37,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20_500x640.jpg (32,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 001674.jpg (68,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 70567103.jpg (112,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bride_bouquet_007.jpg (12,3 KB, 10 załadowań)

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 20:01   #20
kasioonya
Rozeznanie

ciąg dalszy bukietów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BUKIET 1.jpg (41,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image475x475.jpg (24,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jenc_apricotrose.jpg (24,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg large_image.jpg (16,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg orange_roses_wedding_bouquet.jpg (17,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg phpThumb_generated_thumbnail.jpg (18,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rose-wedding-bouquet.jpg (26,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sl1f.jpg (23,5 KB, 3 załadowań)

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-10-13, 20:17   #21
kasioonya
Rozeznanie

i jeszcze trochę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2k388bd89e3a.jpg (19,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3bukietSlubny.jpg (73,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 212.jpg (64,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 411.jpg (19,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bi16.jpg (31,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12862_1316692051_4e7b2053113ad.jpg (43,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet moj3.jpg (21,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jaskry2.jpg (39,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pinkbouquet.jpg (53,8 KB, 6 załadowań)

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Czas edycji: 2011-10-13 o 20:26
Stary 2011-10-13, 20:20   #22
kasioonya
Rozeznanie

i ostatnie bukieciki

nie jestem fanką różu, ale w dniu ślubu mogłabym zrobić wyjątek dla tego koloru i zdecydować się na któryś z tych różowych bukietów, bo dla mnie są piękne

być może znajdziecie tu jakieś inspiracje dla siebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pretty_pink_wedding_bouquet.jpg (17,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg princessPinkHandtie36BIG.jpg (34,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_re_i_frezje_2_840.jpg (22,5 KB, 12 załadowań)

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-10-13, 20:26   #23
kasioonya
Rozeznanie

mam też pewną wizję fryzury - chciałabym, żeby jej istotnym elementem był warkocz dobierany. kocham warkocze od zawsze i choć nie podążam na co dzień za modą, to cieszę się, że warkocze są akurat trendy nie chcę ciasno upiętego koka ani włosów rozpuszczonych... przedstawiam Wam moją faworytkę nie ma tu ujęcia z drugiej strony głowy, ale chciałabym aby właśnie tam pojawił się warkocz. dodam, że mój naturalny kolor włosów jest bardzo zbliżony do tego na zdjęciu

teraz już zmykam szykować się do snu dziewuszki. widzę, że Wy należycie raczej do nocnych marków ja chodzę spać z kurami, tym bardziej teraz, gdy nie ma w domku TŻta. jutro do pracy na 9, więc trzeba wcześnie wstać.
śpijcie dobrze!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (122,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (99,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ruda.jpg (31,4 KB, 33 załadowań)

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 20:54   #24
beat@
Zakorzenienie

Ojj ja to do nocnych marków zdecydowanie należę, jak nie prze komputerze to książki czytam - bo ja takim molem książkowym jestem.

U nas będą dominować kolory: biały i zielony. Dlatego też winietki w takim kolorze. Bukiet też raczej pod tą kolorystykę robić będę, albo wezmę może czerwone róże dla kontrastu. No ale w związku z bukietem to zasięgnę rady koleżanki bo ona jest florystką więc podpowie coś co będzie i ładne i wytrzyma troszkę.

To ja się pochwalę jeszcze kilkoma rzeczami. No więc:
1. będzie diademik - taki jak w załączniku - już sobie czeka w szafeczce w domku
2. welon - jak w załączniku - również już czeka na ten dzień (co do welonu postawiłam na klasykę-kupiony nowy na allegro ca 24 zł bodajże)
3. żeby było wygodniej i przy okazji ładnie to taki kosz na koperty chcę
4. buty też już są. Strasznie nie podobają mi się takie klasyczne w szpic bleeee więc zdecydowałam się na coś innego. A że mnie każde, dosłownie każde (nawet japonki) buty obcierają to wybrałam bez pięty. Chciałam koturny jakieś ładne jasne, ale ostatecznie stwierdziłam że obcas 12 cm na całą noc szaleństwa to za dużo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1441834890[1].jpg (36,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lam60x904334[1].jpg (15,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet_10.jpg (86,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5365.jpg (99,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5366.jpg (42,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5367.jpg (88,0 KB, 16 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-10-14, 19:41   #25
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Ojj ja to do nocnych marków zdecydowanie należę, jak nie prze komputerze to książki czytam - bo ja takim molem książkowym jestem.
o tak - KSIĄŻKI to coś, co kocham! teraz czytam "Bojową pieśń tygrysicy" (bardzo ciekawe spojrzenie chińskiej matki na współczesny, zbyt liberalny styl wychowywania dzieci) - daje do myślenia! ostatnio zauroczyły mnie dwie książki Khaleda Hossieniego (niestety jedyne, jakie napisał...) - "Tysiąc wspaniałych słońc" i "Chłopiec z latawcem" - coś o życiu w Afganistanie...

Cytat:
no ale w związku z bukietem to zasięgnę rady koleżanki bo ona jest florystką więc podpowie coś co będzie i ładne i wytrzyma troszkę.
zazdroszczę koleżanki florystki! nie ma to jak fachowe rady od bliskiej osoby

Cytat:
To ja się pochwalę jeszcze kilkoma rzeczami. No więc:
1. będzie diademik - taki jak w załączniku - już sobie czeka w szafeczce w domku
2. welon - jak w załączniku - również już czeka na ten dzień (co do welonu postawiłam na klasykę-kupiony nowy na allegro ca 24 zł bodajże)
3. żeby było wygodniej i przy okazji ładnie to taki kosz na koperty chcę
4. buty też już są. Strasznie nie podobają mi się takie klasyczne w szpic bleeee więc zdecydowałam się na coś innego. A że mnie każde, dosłownie każde (nawet japonki) buty obcierają to wybrałam bez pięty. Chciałam koturny jakieś ładne jasne, ale ostatecznie stwierdziłam że obcas 12 cm na całą noc szaleństwa to za dużo.
ale masz już mnóstwo rzeczy! widać, że wszystko masz dokładnie przemyślane welon bardzo ładny! ja chyba zrezygnuję z welonu... myślę o woalce, ale jeszcze nie podjęłam decyzji. jeśli chodzi o buty, to ja też nie lubię takich typowych ślubnych. myślałam o pomarańczowych, ale chyba nie chcę aż tak szokować i prawdopodobnie stanie na jakichś platformach w kolorze nude.
dziewczyny na wątku PMkowym pisały kiedyś o butach tanecznych - to też może być niezły pomysł, bo przynajmniej jest baaardzo duże prawdopodobieństwo, że będą wygodne
jakiś czas temu znalazłam stronkę z butami i dwie pary szczególnie mnie urzekły - http://www.shoes.com/en-US/Product/E...s+Randall.aspx

http://www.shoes.com/en-US/Product/E...y+Darling.aspx

cena pierwszych jest szalona! w drugich najbardziej podoba mi się podeszwa

jussi pewnie świętuje dziś Dzień Nauczyciela WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! my mieliśmy dziś z tej okazji małe przyjęcie w pracy - czułam się trochę nieswojo, bo pracuję tam dopiero od 2 tygodni, ale było miło, bo wszyscy są bardzo życzliwi

na dziś ode mnie to chyba tyle. mam kiepski nastrój, bo dziś moją babcię potrącił samochód i jest w szpitalu do poniedziałku dobrze, że żyje i nie ma żadnych złamań, ale samo wydarzenie było dla nas wszystkich bardzo stresujące...

miłego wieczoru dziewczynki!

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-10-19, 16:32   #26
beat@
Zakorzenienie

Byłam wczoraj we Wrocławiu i co się sukienek namierzyłam to szok. Jechałam już z jedną upatrzoną zmierzyłam ją i WOW, na wow zasłużyły jeszcze 2 inne ale ta pierwsza chyba pozostanie. jedynie cena :/ jak bym się do soboty zdecydowała to za 2390 mogę ją mieć a jak nie to później 2990 zł. Ja jednak zastanawiam się jeszcze nad uszyciem tej co chcę, choć zdaję sobie sprawę że oryginał to na 100% nie będzie. Nie mogłam porobić zdjęć bo kategorycznie zakazano więc szkoda. Ale chwalę się zdjęciem ze strony, no i znalazłam ją w google w bieli bo ja w bieli bym chciała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (54,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (45,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (57,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1_sprzedam_suknie_slubna.jpg (22,3 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2_sprzedam_suknie_slubna.jpg (35,0 KB, 32 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-10-27, 09:09   #27
kasioonya
Rozeznanie

cześć Dziewczynki
co u Was? jakaś cisza straszna tu nastała, a miałam nadzieję, że może ktoś jeszcze do nas dołączy...

Cytat:
Byłam wczoraj we Wrocławiu i co się sukienek namierzyłam to szok. Jechałam już z jedną upatrzoną zmierzyłam ją i WOW, na wow zasłużyły jeszcze 2 inne ale ta pierwsza chyba pozostanie. jedynie cena :/ jak bym się do soboty zdecydowała to za 2390 mogę ją mieć a jak nie to później 2990 zł. Ja jednak zastanawiam się jeszcze nad uszyciem tej co chcę, choć zdaję sobie sprawę że oryginał to na 100% nie będzie. Nie mogłam porobić zdjęć bo kategorycznie zakazano więc szkoda. Ale chwalę się zdjęciem ze strony, no i znalazłam ją w google w bieli bo ja w bieli bym chciała
rzeczywiście bardzo ładnie wygląda ta Vanessa w bieli zdecydowałaś się na nią? rozumiem Twoje wątpliwości, że uszyta suknia mogłaby być daleka od wzoru, ale może warto spróbować? zawsze można ją odpicować jeszcze bardziej - dodając, odejmując czy zmieniając któreś elementy

trochę szkoda, że te salony tak kategorycznie zakazują robienia zdjęć :/ nie do końca rozumiem, dlaczego tak się dzieje...

u mnie na razie cisza w przygotowaniach - trochę zadymki w pracy i chroniczny brak czasu... nawet nie mam kiedy zaglądać na wizaż

a co z Twoją pracą Beata? coś się ruszyło?

przyjemnego i ciepłego dnia Laseczki!

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 19:57   #28
Angelka1984
Raczkowanie

witam Was

a ja też jestem przyszłą panną młodą z Lubina ślub w sierpniu, jesteśmy dopiero tydzień czasu zaręczeni, to jesteśmy na samym początku przygotowań ślubnych, ale chcemy w tym tygodniu już termin dograć i przede wszystkim salę. Na razie wygrywa jak dla nas Rancho. Ale jeszcze pooglądamy coś innego. Ani orkiestry, ani niczego nie mamy, na razie na ten temat zbieramy info. A że terminy letnie chodliwe, to musimy się spieszyć.
Angelka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 08:58   #29
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angelka1984 Pokaż wiadomość
witam Was

a ja też jestem przyszłą panną młodą z Lubina ślub w sierpniu, jesteśmy dopiero tydzień czasu zaręczeni, to jesteśmy na samym początku przygotowań ślubnych, ale chcemy w tym tygodniu już termin dograć i przede wszystkim salę. Na razie wygrywa jak dla nas Rancho. Ale jeszcze pooglądamy coś innego. Ani orkiestry, ani niczego nie mamy, na razie na ten temat zbieramy info. A że terminy letnie chodliwe, to musimy się spieszyć.
witaj Angelka
cieszę się, że do nas dołączyłaś gratuluję zaręczyn! pochwal się pierścieniem i opowiedz coś o Was, o sobie
rzeczywiście na sierpień musicie się nieco pospieszyć, bo to już tuż tuż
o Ranchu dowiedziałam się dopiero niedawno, bo znajomy będzie tam miał wesele w czerwcu - na zdjęciach wygląda ciekawie i podobno jedzenie bardzo dobre!
a myślałaś już o sukience, fryzurze i pozostałych? mogę polecić fotografa - fotomat.info. poważnie rozważaliśmy ich ofertę, bo mają naprawdę ciekawe podejście do fotografowania i są bardzo kreatywni (co zresztą można zobaczyć na ich stronce), jednak zdecydowaliśmy się na fol-studio ze względu na to, że zależało nam na współpracujących ze sobą fotografie i kamerzyście.
ja dziś mam wolne od pracy dziewczynki, więc w przerwach od prania, prasowania, sprzątania i gotowania rozglądam się za suknią tak jak pisałam, zamierzam szyć kieckę w salonie Katrina i szukam inspiracji. znalazłam świetną stronkę - http://www.bestbridalprices.com/wedd...1.html?page=17 może też znajdziecie tu coś dla siebie
miłego dnia PMki!

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-11-16, 19:24   #30
kasioonya
Rozeznanie

Puk, puk - jest tam kto? Zaglądacie tu czasem PMki?

Zastanawiam się czy macie już zaliczone nauki przedmałżeńskie? Nie mam za bardzo czasu pójść do Kościoła i pytać o szczegóły, a i z samym chodzeniem na nauki na razie będzie ciężko, bo TŻcik niestety za granicą Pobieramy się w parafii NSPJ i wiem tylko tyle, że na nauki powinniśmy chodzić do Matki Boskiej Częstochowskiej... Ale jak długo przed ślubem należy to załatwić? Ile czasu trwają te nauki? Gdybyśmy zaczęli w styczniu, to wyrobimy się do czerwca? Liczę, że orientujecie się w tym temacie lepiej ode mnie i dacie mi wskazówki

Dajcie znać jak idą przygotowania! Co już wybrane, kupione, załatwione?

Dobrej nocki

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości