![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
Cytat:
Jak ja kupuję to zazwyczaj są to sklepy,hurtownie, firmy trudniące się handlem zawodowo więc nie ma problemu. Np. takie próbki, kupujesz i wiesz, co to za produkt.... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-11-18 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Heloo
![]() Tyle mnie nie bylo i nikt nie zauwazył ![]() ![]() Po pierwsze gadulki witam w 12 czesci ![]() Svinecko widzę że masz taką samą akcję jak ja jakiś rok temu. Tez uzywałam kremu nivea, peeling raz na ruski rok, twarz mylam mydlem i wodą. KOSZMAR ![]() Ja jestem fana Biochemii Urody. Jakoś nie lubię wydawać na krem 80 zł...a specyfiki z BU swietnie na mnie dzialaja i są tanie. Warto tam wejsc i poczytać...a poźniej kupic ![]() Po 1 olejek do mycia twarzy http://www.biochemiaurody.com/sklep/olejekmyj.html. Po 2 hydrolaty np. http://www.biochemiaurody.com/sklep/hydrolataloe.html (tego uzywamy jak toniku...jestem uzalezniona od hydrolatow. Po 3 na dzien pod filtr serum z zielonej herbaty(w moim przypadku) http://www.biochemiaurody.com/sklep/serum-greentea.html Po 4 serum flavo C +zel hialuronowy na noc (co 2 dzień) http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html Po 5 Acne Derm..co 2 dzien na noc i nawilzanie zamiennie z serum flavo C, czyli olejek rózany +zel hialuronowy. Do tego uzywam peelengu enzymatycznego http://www.biochemiaurody.com/sklep/peelbromelain.html (nie mogę zyc bez niego) i roznego rodzaju maseczek (aktualnie jabłkowej) To jest moj niezbędnik. Oczywiscie filtry na dzien. Moja ostania milośc http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13929 No to by bylo wszystko ![]() Mam twarz jak pupcię niemowlaka..serio ![]() Na filtr nakladam cieniutką warstwę pudru mineralnego i rozu i mam promienną nieskazitelną twarz. Od roku nie uzywam podkladow, nie mam syfkow, wagrów, rozszeżonych porów itp. Wiem ze Dorinka i L_V za specjalnie nie sa fankami BU..ale na mnie to dziala. No ale co ma nie dzialac jak do tej pory traktowałm twarz kremem nivea. ![]()
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale stwierdziłam, że widocznie masz powody i sama się odezwiesz i oto nastapiło to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
OMG, tyle na raz???
Nie mozna w ogóle podkłaud uzywać przy tym?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | ||
Zakorzenienie
|
Mozna, ale ja nie muszę
![]() Cytat:
![]() Na styczeń wszystko co w miarę fajne sprzedane...katastrofa ![]() ![]() Cytat:
![]() Zresztą to mieszanie to chyba największa frajda ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2008-11-18 o 13:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ho ho, kochana. Ty już wyższa skzoła jazdy jesteś. Ja nie przepadam za samorobionymi, ale tonik z AHA i serum z C akurat lubię ![]() Moja pielęgnacja wygląda obecnie tak: - mleczko różane do mycia dzioba + tonik różany (Garnier). Z mleczka jestem średnio zadowolona, bo szczypie w oczy. Jak skończe do wracam do żelu mecelarnego Rosaliac LRP. - na dzień mam nowy krem do testów - na razie nie moge ujawnic. Chwilowo więc móju filterek (emulsja Avene) poszewdł w odstawke. - na noc diacneal, a w roli nawikżacza wymazuję resztki innych kremideł oraz próbek. Ostatnio np. Ziaja Aretina Q. Planuję zakup ZOracu, jestem już uzbrojona w recepty i nie zawaham sie ich uzyć. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dzięki Tobie zanabyłam właśnie peeling enzymatyczny z żelem hialuronowym ![]() Cytat:
![]() Powiesz coś o tym Zoracu albo poleć gdzie się dowiem w przejrzysty sposób wszystkiego, bo próbowałam zgłębić temat ale ciężko ![]() EditI przyznam się do czegoś, ostatnio olewam filtry, wkurzają mnie i tyle.... ![]() ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-11-18 o 13:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio z braku olejku z BU zakupilam to mleczko rozane garniera..no koszmarnie mnie zapchalo. Czulam sie brudna, niedomyta..koszmar. Od olejku jestem zdecydowanie uzalezniona ![]() Muszę iśc wyszpiegpwać co to ten Zorac..póki co kojarzy mi się tylko z lekiem na alergię ![]()
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: Hania, kusisz tą BU, zwłaszcza pod kątem cen... Ale ile muszę się znów naczytać a nie tak dawno przerabiałam te miliony informacji o filtrach, o effaclarze itp. Edytowane przez miskowa Czas edycji: 2008-11-18 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
hania, ty tym olejkiem demakijaż robisz?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
[quote=miskowa;9766270]ja też nie stosuję żadnego z wysokich filtrów na co dzień, choć wiem, że powinnam. Najpierw muszę się zająć innymi problemami skórnymi, pociesza mnie tylko to, że w prawie wszystkich kosmetykach są teraz filtry - 12 - 15, ich fotostabilność to inna sprawa, ale trudno[/quote]
Dokładnie , mnie ostudziła z filtromaniactwem moja kosmetyczka, bo okazuje sie że ja się katuje jak głupia a z filtra guzik zostaje. Jak mi przekazała co trzeba zrobić z takim filrem aby zachował fotostabilność ![]() A do tego wcale nie jet takie oczywiste, że służą naszej skórze....ale fermentu nie będę wprowadzać, w każdym razie włożyła kij w mrowisko i spojrzałam na to inaczej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hehe, pomyliłaś z Zytrecem. Watek o ZOracu jest tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=126319 Zorac jest to żel zawierający terazoten (czyli retinoid). Podłoże żelowe sprawia, że jest to silny preparat, o dużej penetreacji wgłąb naskórka. jak z każdym retinoidem trzeba ostrożnie - łuszczenie, podraznienie i te sprawy. Ale korzyści wymierne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
[quote=dorinka30;9766328]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Dorinko do peelingu tez na poczatku podchodziłam sceptycznie. Bo smierdzi..no i nieumiejętnie go poczatkowo nakladalam.
Do zapachu sie przyzwyczaiłam, a konsystencję udaje mi sie robic dobra i co najwazniejsze....nakladam go podczas kąpieli. Dobrze sie zachowuje tylko w wilkgotnym pomieszczeniu ![]() Pozatym kiedys byl dla mnie dziwny...bo jak to peeling skoro jak maseczka wyglada. ![]() Wlasnie do demakijazu jest cudowny. Jest to jedyny specyfik ktory bez problemu zmywa mi tusz do rzęs. Zawsze mialm z tym problem. Nawet specjalne plyny guzik dzialały.. rano budziłam sie z tuszem pod oczami. Olejek radzi sobie z tym genialnie ![]() ![]() aaaa juz wiem co to Zorac. Moj byly mial łuszczycę więc trza bylo go tym smarować. Jeju L_V to jest strasznie silne. ![]() ![]()
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio coś glosno o filtrach sie zrobilo..czyzby sie bali ze kobity nie beda mialy zmarszczek i jak tu na nich zarabiac..do kosmetyczek przestana chodzic, na botoksy, kremow mniej zaczna kupowac...no same straty ![]()
![]() |
#167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co ilości do pojedynczej aplikacji. Kiedyś podawano że mają to byc 2ml na twarz. teraz juz wiemy, ze to nieprawda. Obalono ten mit. Wystarczy 1-1,5 ml, a jest to naprawde przeciętna ilość. Co do raktowórczości - to jest argument-torpeda. Tak naprawde można powiedzieć, ze zupki z torebekza 15 lat okażą się rakotwórcze. Ja nie wierze w takie teorie dopóki nie przeczytam badań. Na chwilę obecną nie znamy lepszej ochrony anty-UV niż filtry, więc w sumie co mi pozostaje? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poki co AD to dla mnie piekielnie mocny specyfik ![]() Powiedz mi czy lekarz bez problemu wypisał Ci receptę? Cytat:
![]()
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A AD na mnei nie działał. Oddałam siostrze i ona jest z niego bardzo zadowolona. ładnie oczyścił jej czoło z podskórnych grudek. Dla mnei filtr to normalny krem. I na zimę jest niezastąpiony, bo czuję sie jakbym miała kołderkę na twarzy. To może zabrzmieć dziwnie, ale ja marznę w twarz i robią mi się od wiatry czerwone placki na skórze. Odkąd używam filtrów nie mam tego problemu. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-11-18 o 13:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 | ||
Zakorzenienie
|
[quote=L_V;9766389]
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A poza tym tak analizując to filtry zaczęłam stosować z rok temu, teraz przerwałam i od września nie stosuję , czyli krótko....nie zauważyłam abym miała zmarszczki, że nie stosuję ani mniejsze że stosowałam ![]() ![]() Ja po prostu przestałam wierzyć w te filtry i tyle ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
[quote=dorinka30;9766825]
Cytat:
Każdy stosuje co lubi i co mu służy. ja wiem, ze filtry to ciężki temat i że trudno sobie dobrać kosmetyk. ja mam szczeście - trafiłam na taki, który mi naprawdę słuzy. Co do 2óch ml na twarz - tak jak pisałam, stwierdzono że to nei prawda. reaplikacja potrzebna jest na plazy, w warunkach miejskich - nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
[quote=L_V;9766852]
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja skora uwielbia filtry więc czemu mam ich nie stosować ![]() A to avene koloryzujące ktore teraz mam mnie powalilo. Zachowuje się jak krem nawilzajacy i podkald w jednym, a nie filtr. Wchlania sie ekspresowo, nie zostawia tlustej warstwy i jeszcze nadaje kolorku mojemu blademu licu ![]() Zresztą póki co tylko z Iwostinu bylam niezadowolona. To byl zapychajacy, klejacy koszmarek ![]()
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie dla każdego co innego, nie ma zasad dla wszystkich. U mnie sprawdza się zasada czym mniej tym lepiej, więc porządny krem załatwia sprawę na cacy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
L_V co dzisiaj na obiadokolację dziergasz dobrego ?
![]() Dziewczyny jakieś pomysły na dzisiaj ? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
jezuuuu...ja zwariuję. Chyba znam juz wszystkie mozliwe oferty wyjazdów na narty. W głowie od 2 dni tylko w kołko Val di fassa, Val Gardena, Val do Sole, Val do Fiemme.
Zamykam oczy i apartamenty widzę. Jak czegos nie znajdę to sie zastrzelę. Albo nie najpierw znajomych a poźniej siebie ![]() U mnie na obiad przez cały tydzien fasolka po bretonsku...strajkuję.
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fasolka dobra rzecz, wiesz że ostatnio Twój żurek spapugowałam ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee...dzisiaj po polsku. trochę bez polotu. mam gulasz wołowy od mamy, do tego kasza gryczana i ogóry kiszone. ....i pewnie popiję to czerwonym wytrawnym ![]() EDIT: O, fasolki dawno nie jadłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.