|  2008-11-18, 13:32 | #151 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat: 
 Jak ja kupuję to zazwyczaj są to sklepy,hurtownie, firmy trudniące się handlem zawodowo więc nie ma problemu. Np. takie próbki, kupujesz i wiesz, co to za produkt....  Dla mnie to wygoda i duża oszczędność, zwłaszcza jak wezmę pod uwagę zarówno finanse jak i  zmarnowany czas, paliwo  Zawsze wychodzi mi na plus   Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-11-18 o 13:34 | |
|     | 
|  2008-11-18, 13:36 | #152 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Heloo  . Tyle mnie nie bylo i nikt nie zauwazył  ...  Po pierwsze gadulki witam w 12 czesci  Svinecko widzę że masz taką samą akcję jak ja jakiś rok temu. Tez uzywałam kremu nivea, peeling raz na ruski rok, twarz mylam mydlem i wodą. KOSZMAR  teraz to wiem. Ja jestem fana Biochemii Urody. Jakoś nie lubię wydawać na krem 80 zł...a specyfiki z BU swietnie na mnie dzialaja i są tanie. Warto tam wejsc i poczytać...a poźniej kupic  . Po 1 olejek do mycia twarzy http://www.biochemiaurody.com/sklep/olejekmyj.html. Po 2 hydrolaty np. http://www.biochemiaurody.com/sklep/hydrolataloe.html (tego uzywamy jak toniku...jestem uzalezniona od hydrolatow. Po 3 na dzien pod filtr serum z zielonej herbaty(w moim przypadku) http://www.biochemiaurody.com/sklep/serum-greentea.html Po 4 serum flavo C +zel hialuronowy na noc (co 2 dzień) http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html Po 5 Acne Derm..co 2 dzien na noc i nawilzanie zamiennie z serum flavo C, czyli olejek rózany +zel hialuronowy. Do tego uzywam peelengu enzymatycznego http://www.biochemiaurody.com/sklep/peelbromelain.html (nie mogę zyc bez niego) i roznego rodzaju maseczek (aktualnie jabłkowej) To jest moj niezbędnik. Oczywiscie filtry na dzien. Moja ostania milośc http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13929 No to by bylo wszystko  . Mam twarz jak pupcię niemowlaka..serio  . Na filtr nakladam cieniutką warstwę pudru mineralnego i rozu i mam promienną nieskazitelną twarz. Od roku nie uzywam podkladow, nie mam syfkow, wagrów, rozszeżonych porów itp. Wiem ze Dorinka i L_V za specjalnie nie sa fankami BU..ale na mnie to dziala. No ale co ma nie dzialac jak do tej pory traktowałm twarz kremem nivea.   
				__________________ | 
|     | 
|  2008-11-18, 13:46 | #153 | |
				 | 

Cytat: 
  Ale stwierdziłam, że widocznie masz powody i sama się odezwiesz i oto nastapiło to   | |
|     | 
|  2008-11-18, 13:47 | #154 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2008-11-18, 13:49 | #155 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: las 
				 | 

OMG, tyle na raz??? Nie mozna w ogóle podkłaud uzywać przy tym? 
				__________________ "mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M  | 
|     | 
|  2008-11-18, 13:56 | #156 | ||
				 | 

Mozna, ale ja nie muszę  Cytat: 
  ..milion stron w necie i biur przejrzałam i NIC. Na styczeń wszystko co w miarę fajne sprzedane...katastrofa  .  ..miałam przez to wczoraj fatalny dzien  Cytat: 
  . Zresztą to mieszanie to chyba największa frajda   
				__________________ Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2008-11-18 o 14:00 | ||
|     | 
|  2008-11-18, 13:56 | #157 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 Ho ho, kochana. Ty już wyższa skzoła jazdy jesteś. Ja nie przepadam za samorobionymi, ale tonik z AHA i serum z C akurat lubię  Moja pielęgnacja wygląda obecnie tak: - mleczko różane do mycia dzioba + tonik różany (Garnier). Z mleczka jestem średnio zadowolona, bo szczypie w oczy. Jak skończe do wracam do żelu mecelarnego Rosaliac LRP. - na dzień mam nowy krem do testów - na razie nie moge ujawnic. Chwilowo więc móju filterek (emulsja Avene) poszewdł w odstawke. - na noc diacneal, a w roli nawikżacza wymazuję resztki innych kremideł oraz próbek. Ostatnio np. Ziaja Aretina Q. Planuję zakup ZOracu, jestem już uzbrojona w recepty i nie zawaham sie ich uzyć. | |
|     | 
|  2008-11-18, 14:10 | #158 | ||
				 | 

Cytat: 
  I dzięki Tobie zanabyłam właśnie peeling enzymatyczny z żelem hialuronowym  , a niech tam daję szansę im raz jeszcze a porządnego peelingu szukałam. Cytat: 
  Powiesz coś o tym Zoracu albo poleć gdzie się dowiem w przejrzysty sposób wszystkiego, bo próbowałam zgłębić temat ale ciężko  EditI przyznam się do czegoś, ostatnio olewam filtry, wkurzają mnie i tyle....  Wiem, że źle ale nie mogę się przemóc i używać jak mam takie fajne kremiki a to mazidło zakłóca mi całą równowagę   Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-11-18 o 14:12 | ||
|     | 
|  2008-11-18, 14:16 | #159 | |
				 | 

Cytat: 
  . Ostatnio z braku olejku z BU zakupilam to mleczko rozane garniera..no koszmarnie mnie zapchalo. Czulam sie brudna, niedomyta..koszmar. Od olejku jestem zdecydowanie uzalezniona  . Muszę iśc wyszpiegpwać co to ten Zorac..póki co kojarzy mi się tylko z lekiem na alergię   
				__________________ | |
|     | 
|  2008-11-18, 14:16 | #160 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
 EDIT: Hania, kusisz tą BU, zwłaszcza pod kątem cen... Ale ile muszę się znów naczytać a nie tak dawno przerabiałam te miliony informacji o filtrach, o effaclarze itp. Edytowane przez miskowa Czas edycji: 2008-11-18 o 14:20 | |
|     | 
|  2008-11-18, 14:18 | #161 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: las 
				 | 

hania, ty tym olejkiem demakijaż robisz?

__________________ "mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M  | 
|     | 
|  2008-11-18, 14:21 | #162 | 
				 | 

[quote=miskowa;9766270]ja też nie stosuję żadnego z wysokich filtrów na co dzień, choć wiem, że powinnam. Najpierw muszę się zająć innymi problemami skórnymi, pociesza mnie tylko to, że w prawie wszystkich kosmetykach są teraz filtry - 12 - 15, ich fotostabilność to inna sprawa, ale trudno[/quote] Dokładnie , mnie ostudziła z filtromaniactwem moja kosmetyczka, bo okazuje sie że ja się katuje jak głupia a z filtra guzik zostaje. Jak mi przekazała co trzeba zrobić z takim filrem aby zachował fotostabilność  , to ja dziękuję . A do tego wcale nie jet takie oczywiste, że służą naszej skórze....ale fermentu nie będę wprowadzać, w każdym razie włożyła kij w mrowisko i spojrzałam na to inaczej  W każdym razie przy złuszczaniu są niezbędne ,a przy stosowaniu codziennym są zdania podzielone   | 
|     | 
|  2008-11-18, 14:22 | #163 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 hehe, pomyliłaś z Zytrecem. Watek o ZOracu jest tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=126319 Zorac jest to żel zawierający terazoten (czyli retinoid). Podłoże żelowe sprawia, że jest to silny preparat, o dużej penetreacji wgłąb naskórka. jak z każdym retinoidem trzeba ostrożnie - łuszczenie, podraznienie i te sprawy. Ale korzyści wymierne   | ||
|     | 
|  2008-11-18, 14:26 | #164 | |
				 | 

[quote=dorinka30;9766328] Cytat: 
   | |
|     | 
|  2008-11-18, 14:27 | #165 | 
				 | 

Dorinko do peelingu tez na poczatku podchodziłam sceptycznie. Bo smierdzi..no i nieumiejętnie go poczatkowo nakladalam. Do zapachu sie przyzwyczaiłam, a konsystencję udaje mi sie robic dobra i co najwazniejsze....nakladam go podczas kąpieli. Dobrze sie zachowuje tylko w wilkgotnym pomieszczeniu  . Pozatym kiedys byl dla mnie dziwny...bo jak to peeling skoro jak maseczka wyglada.  Wlasnie do demakijazu jest cudowny. Jest to jedyny specyfik ktory bez problemu zmywa mi tusz do rzęs. Zawsze mialm z tym problem. Nawet specjalne plyny guzik dzialały.. rano budziłam sie z tuszem pod oczami. Olejek radzi sobie z tym genialnie   aaaa juz wiem co to Zorac. Moj byly mial łuszczycę więc trza bylo go tym smarować. Jeju L_V to jest strasznie silne.  . Ja bym się bała   
				__________________ | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-11-18, 14:33 | #166 | |
				 | 

Cytat: 
 Ostatnio coś glosno o filtrach sie zrobilo..czyzby sie bali ze kobity nie beda mialy zmarszczek i jak tu na nich zarabiac..do kosmetyczek przestana chodzic, na botoksy, kremow mniej zaczna kupowac...no same straty   
				__________________ | |
|     | 
|  2008-11-18, 14:47 | #167 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Co ilości do pojedynczej aplikacji. Kiedyś podawano że mają to byc 2ml na twarz. teraz juz wiemy, ze to nieprawda. Obalono ten mit. Wystarczy 1-1,5 ml, a jest to naprawde przeciętna ilość. Co do raktowórczości - to jest argument-torpeda. Tak naprawde można powiedzieć, ze zupki z torebekza 15 lat okażą się rakotwórcze. Ja nie wierze w takie teorie dopóki nie przeczytam badań. Na chwilę obecną nie znamy lepszej ochrony anty-UV niż filtry, więc w sumie co mi pozostaje? | ||
|     | 
|  2008-11-18, 14:53 | #168 | ||
				 | 

Cytat: 
 Poki co AD to dla mnie piekielnie mocny specyfik  Powiedz mi czy lekarz bez problemu wypisał Ci receptę? Cytat: 

__________________ | ||
|     | 
|  2008-11-18, 14:56 | #169 | |
				 | 

Cytat: 
 A AD na mnei nie działał. Oddałam siostrze i ona jest z niego bardzo zadowolona. ładnie oczyścił jej czoło z podskórnych grudek. Dla mnei filtr to normalny krem. I na zimę jest niezastąpiony, bo czuję sie jakbym miała kołderkę na twarzy. To może zabrzmieć dziwnie, ale ja marznę w twarz i robią mi się od wiatry czerwone placki na skórze. Odkąd używam filtrów nie mam tego problemu. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-11-18 o 14:58 | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-11-18, 14:58 | #170 | ||
				 | 

[quote=L_V;9766389] Cytat: 
  Cytat: 
  ...raczej twardo stąpa po ziemi, skończyła kosmetologię a teraz doktoryzje się i jak na razie jest dla mnie jest ona niekwestionowanym auterytetem w tej dziedzinie....  Zresztą kolejki i zapisy do niej świadczą najlepiej o jakości usług, właśnie czekam już 1,5 miesiąca na wizytę 2 .XII wreszcie  A poza tym tak analizując to filtry zaczęłam stosować z rok temu, teraz przerwałam i od września nie stosuję , czyli krótko....nie zauważyłam abym miała zmarszczki, że nie stosuję ani mniejsze że stosowałam  Ja tam wierzę tylko, że można uniknąć przebarwień dzięki nim, niczego więcej  Ja po prostu przestałam wierzyć w te filtry i tyle   | ||
|     | 
|  2008-11-18, 15:00 | #171 | |
				 | 

[quote=dorinka30;9766825] Cytat: 
 Każdy stosuje co lubi i co mu służy. ja wiem, ze filtry to ciężki temat i że trudno sobie dobrać kosmetyk. ja mam szczeście - trafiłam na taki, który mi naprawdę słuzy. Co do 2óch ml na twarz - tak jak pisałam, stwierdzono że to nei prawda. reaplikacja potrzebna jest na plazy, w warunkach miejskich - nie. | |
|     | 
|  2008-11-18, 15:05 | #172 | |
				 | 

[quote=L_V;9766852] Cytat: 
  I do tego jak sie używa to już jest takie niby normalne a jak raz nie użyłam, patrzę o matko ! ale ładnie wyglądam  po prostu bez filtra byłam   | |
|     | 
|  2008-11-18, 15:19 | #173 | |
				 | 

Cytat: 
  . Moja skora uwielbia filtry więc czemu mam ich nie stosować  . A to avene koloryzujące ktore teraz mam mnie powalilo. Zachowuje się jak krem nawilzajacy i podkald w jednym, a nie filtr. Wchlania sie ekspresowo, nie zostawia tlustej warstwy i jeszcze nadaje kolorku mojemu blademu licu  . Zresztą póki co tylko z Iwostinu bylam niezadowolona. To byl zapychajacy, klejacy koszmarek  . 
				__________________ | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-11-18, 15:29 | #174 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2008-11-18, 15:32 | #175 | |
				 | 

Cytat: 
 No właśnie dla każdego co innego, nie ma zasad dla wszystkich. U mnie sprawdza się zasada czym mniej tym lepiej, więc porządny krem załatwia sprawę na cacy   | |
|     | 
|  2008-11-18, 15:45 | #176 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-11-18, 15:48 | #177 | 
				 | 

L_V co dzisiaj na obiadokolację dziergasz dobrego ?  Dziewczyny jakieś pomysły na dzisiaj ? | 
|     | 
|  2008-11-18, 15:51 | #178 | 
				 | 

jezuuuu...ja zwariuję. Chyba znam juz wszystkie mozliwe oferty wyjazdów na narty. W głowie od 2 dni tylko w kołko Val di fassa, Val Gardena, Val do Sole, Val do Fiemme. Zamykam oczy i apartamenty widzę. Jak czegos nie znajdę to sie zastrzelę. Albo nie najpierw znajomych a poźniej siebie  U mnie na obiad przez cały tydzien fasolka po bretonsku...strajkuję. 
				__________________ | 
|     | 
|  2008-11-18, 15:53 | #179 | |
				 | 

Cytat: 
 Fasolka dobra rzecz, wiesz że ostatnio Twój żurek spapugowałam ?   | |
|     | 
|  2008-11-18, 15:54 | #180 | |
				 | 

Cytat: 
 Eee...dzisiaj po polsku. trochę bez polotu. mam gulasz wołowy od mamy, do tego kasza gryczana i ogóry kiszone. ....i pewnie popiję to czerwonym wytrawnym  EDIT: O, fasolki dawno nie jadłam. | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.