Scent Bar VI - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-14, 12:37   #1861
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
Dot.: Scent Bar VI

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Czyli, jak rozumiem, np. w danym momencie kwota w licytacji wynosi 50 zł.
Kiedy wpiszę np. 150 zł, to nie zalicytuję w tym momencie - od razu - za 150 zł, tylko będzie to kolejna kwota w licytacji, np. 55 zł?
I tak do momentu aż kwota nie osiągnie 150 zł, będę przebijać innych uczestników aukcji?

Przyznam, że nie miałam świadomości, że tak jest (bo chyba nie ma żadnych wyjaśniających odnośników przy aukcjach?). Byłam przekonana, że jak wpiszę 150 zł, to w tym momencie moja stawka będzie wynosiła 150 zł i jak ktoś będzie chciał dalej licytować, to jego kwota będzie automatycznie wyższa.
W zasadzie to przy kwotach do 100 podnosi o 1 zł. We wszystkich aukcjach w jakich brałam udział powyżej 100 zł lpodnosiło stawkę o 2,50

UWAŻAJ przy aukcjach wieloprzedmiotowych (tam, gdzie sprzedaje się kilka takich samych przedmiotów) . Na nich od razu wstawi taką kwotę, jaką podasz. Nawet wtedy, gdy inni licytujący dają po 3 zł, to Tobie od razu wpisze 150
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 12:45   #1862
cheer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
UWAŻAJ przy aukcjach wieloprzedmiotowych (tam, gdzie sprzedaje się kilka takich samych przedmiotów) . Na nich od razu wstawi taką kwotę, jaką podasz. Nawet wtedy, gdy inni licytujący dają po 3 zł, to Tobie od razu wpisze 150
To cenne ostrzeżenie dla wszystkich! Dzięki!
Stary 2008-11-14, 13:24   #1863
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ja tak z innej beczki temat zapodam- miewam ostatnio watpliwosci czy jestem jednostka aby na pewno normalna (PROSZE POTWIERDZIC ZE TAK BO NIE CHCE WYDAWAC KASY NA PSYCHOTERAPIE_ WOLE NA PERFUMY...)
mam kilka groszy co mi spadly dodatkowo - pomyslalam ze idealna wymowka zeby zakupic nowy zapach na zime no ale tak naprawde to na cholere mi trzydziesta ktoras flaszka??? tak sobie laazilam po sklepach i pomyslalam ze moze lepiej kupic jakis ciuch, buty czy torebka, znalazlam spodnice ktora mi sie strasznie spodbala- ale potem oczywiscie zaczelam przeliczac na buteleczki perfum, waz w kieszeni sie odezwal i nie kupilam=bo spodnic tak naprawde nie nosze , swetry jakies tam mam, gola nie latam wiec szkoda pieniedzy wydawac...czy wy tez tak macie ze cala kasa idzie na zapachy? i ze wolicie sobie sprawic pachnaca przyjemnosc niz nowy plaszcz na zime ( a co tam, stary jest calkiem dobry...)
Kiedyś miałam dokładnie to samo. Żal mi było np 250 zł za buty, a bez wahania klikałam kolejny zapach. Ostatnio się to zmieniło, zauważyłam nawet, że największą przyjemność sprawia mi kupowanie ubrań. Co nie oznacza, że odmówię sobie jakiejś allegrowej używki w atrakcyjnej cenie (czekam właśnie na Delices Cartiera 80/100ml )
Ale zdecydowanie ubrania to teraz mój numer jeden wśród zakupów.

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Zresztą chyba mi się gust zapachowy w miarę unormował, bo nie mam juz tak, że rzucałabym się nosem w każdą nowinkę. Jest parę zapachów, które chciałabym poznać - może nawet mieć, ale jakoś... to może poczekać
Mam podobnie- na mojej wish liście znajduje się obecnie jeden zapach, a i też nie muszę go mieć aż tak pilnie, więc czekam cierpliwie, aż pojawi się fajna używka na allegro.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 13:51   #1864
mskladaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
mskladaczku, a co jeszcze można ? Pytam, bo tez mamy tego typu problemy.
U Nas kończy sie na wziewkach - Pulmicort i Oxis, Fixotide .. no i Singulair na stałe.
Dore leczenie

Masz nie tylko sterydy, ale takze beta2mimetyk o przedluzonym dzialaniu (oxis) i lek p/leukotrienowy (singulair).

Singulair jest swietny, dzieci na niego bardzo dobrze reaguja. Tylko trzeba regularnie i przez dluzszy czas stosowac.

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Maskladaczku - podaję tylko to, co zapisze lekarz. O ile poradzę sobie z podaniem leku dozylnie, to nie podejmuję się decydowania o tym, co podawać.
Jestem tylko ratownikiem wodnym.
Zdziwilo mnie po prostu, ze tylko sterydy.
One (wziewnie) raczej w celu zapobiezenia napadom i pomocniczo w trakcie wyprowadzania z napadu, ale nie do jego przerwania.
W celu przerwania ataku dusznosci (w'domowych' warunkach) to najlepiej wziewnie beta2mimetyk krotkodzialajacy czyli salbutamol lub fenoterol. On bardzo szybko rozszerza oskrzela i przynosi ulge.
Kazdy astmatyk powinien miec taki lek pod reka.

Edytowane przez mskladaczek
Czas edycji: 2008-11-14 o 13:54
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 14:53   #1865
Kagan
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanie.
Jak powinna wyglądać oryginalna flaszka Chanel nr 5. Ma jakieś kody ? Na co zwrócić uwagę. Butelka nie jest moja, tylko mojej koleżanki. Umówiła się ze mną, że dzisiaj przyniesie na noc do pracy i chciałabym chociaż ogólnie wiedzieć na co patrzeć. Podpowiedzcie proszę.
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 15:03   #1866
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taiwa Pokaż wiadomość
Ja absolutnie tak nie mam No bo czy będę dobrze wyglądała w powypychanych jeansach i przechodzonej kurtce, pachnąc nawet najpiękniejszymi perfumami? Chyba nie Tak samo nie odmówie sobie dobrego kremu do twarzy, żeby zaoszczędzić na perfumy, ani też biżuterii, czy pierdołek do makijażu. Bardzo wysoko na liście priortetów stoją wszelkie domowe utensylia, oraz książki, książki i książki, zarówno te które czytam dla przyjemności, jak i te które są mi potrzebne do pracy.
Wydaje mi się, że zachowuje jakiś umiar i jest to u mnie wszystko wypośrodkowane. Pomijając już fakt, że przez ostatnie kilka miesięcy najwięcej wydaje na dentystę
W tym miesiącu nie kupiłam ani jednej nowej butelki, za to całą mase kolorówki (uzupełniłam braki ) i cieszę się z tego jak dziecko, bo właśnie na to miałam ochotę

hmmm to nie tak ze ja chodze jak jakis lump obdarty bo w pracy mamy dress code elegancko- biznesowy, wiec jakos w miare przyzwoicie musze wygladac ale jakos tak mam ze w dekolt do pepka nie sprawi zebym sie poczyla seksowna, a dobre perfumy do dresu- owszem...
na ksiazki tez zawsze wydawalam sporo - ale odkad sie przeprowadzilam do Irlandii i do ksiazek mam dostep ograniczony ( bo czytac w obcym jezyku to nawet w polowie nie tak przyjemne jak po polskiemu to wydatki sie ograniczyly- robie zakupy hurtowo przy wizytach w domu ale nie mam regularnych pokus
na kolorowke kiedys mialam faze ale odkad zaczelam z perfumami to poszly w odstawke

ale jak wam wpadna jakies bonusikowe pieniazki tak nadprogramowo to naprawde nie macie pierwszej mysli - hurra bedzie na nowe perfumy?
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 15:11   #1867
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dzwoniłam do Douglasa. Jest jutro ta promocja 30% dla posiadaczy kart, ale tylko na wybrany asortyment. Tusz L'orea Telescopic, Lolita Lempicka, Givenchy Ange ou Demon, Issey Miyake i Zegna. Tyle zapamiętałam.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-14, 15:20   #1868
yoona
Zakorzenienie

dziękuje wszystkim za pomoc w sprawie pudru.zdecyduje sie chyba na Isadorę

jesli chodzi o dodatkową kase i perfumy...cóż, jak mi coś wpadnie to faktycznie, często idzie na flaszki z listy. albo z nielisty
ostatnio trochę poszalalam kolorówkowo i zauważyłam,że to mi sprawia taką samą przyjemność jak zapachy (no może ciut mniejszą). szkoda tylko że się nie maluję i to potem leży.
ostatnio chciałam sobie poszaleć ciuchowo, ale zabijcie mnie, nic w sklepach nie ma,same szmaty wiszą o horrendalnych cenach.
a jak już mi się coś podoba to nie jest na moją kieszeń...a przecież co za frajda mieć fajną bluzkę jak się nie ma do nich fajnych spodni itp.
a może ja nie do tych sklepów chodzę, no nie wiem.

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 15:31   #1869
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
ostatnio chciałam sobie poszaleć ciuchowo, ale zabijcie mnie, nic w sklepach nie ma,same szmaty wiszą o horrendalnych cenach.
a jak już mi się coś podoba to nie jest na moją kieszeń...a przecież co za frajda mieć fajną bluzkę jak się nie ma do nich fajnych spodni itp.
Ja chodzę do Galerii Dominikańskiej i zwykle coś sobie znajduję (nie piszę o butach), ale większość to nie dla mnie, nie mój styl.
Mi pasował puder Creme Puff Max Factora, odcień Translucent.

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2008-11-14 o 15:33
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 15:32   #1870
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
dziękuje wszystkim za pomoc w sprawie pudru.zdecyduje sie chyba na Isadorę

jesli chodzi o dodatkową kase i perfumy...cóż, jak mi coś wpadnie to faktycznie, często idzie na flaszki z listy. albo z nielisty
ostatnio trochę poszalalam kolorówkowo i zauważyłam,że to mi sprawia taką samą przyjemność jak zapachy (no może ciut mniejszą). szkoda tylko że się nie maluję i to potem leży.
Ja etap kolorówki przeszłam przed perfumami.
Zamierzam zainwestować trochę w ubrania. Z tym że już teraz zadaję sobie pytanie po co mi kolejna czarna bluzka, bo wiem że jeśli będę kupować to zdecyduję się na czarną .
O ile bluzka potem mi się podoba, to faktycznie późniejszy efekt psują spodnie których nie mam talentu/szczęścia sobie dobrać, a tu odstają, źle się układają nogawki, odcień nie taki, rozmiar trudno dobrać.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 15:33   #1871
a8tpk
BAN stały

Arrow Dot.: Scent Bar VI

Dziewczyny, nie chcę zakładać nowego wątku, więc zapytam tutaj...

Co myślicie nad kupnem pod choinkę 11 letniemu mężczyźnie jakiejś miniaturki perfum ???
a8tpk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-14, 15:44   #1872
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez a8tpk Pokaż wiadomość

Co myślicie nad kupnem pod choinkę 11 letniemu mężczyźnie jakiejś miniaturki perfum ???
Ojej ojej....

mam nadzieję, że nie bardzo dostojna ta miniaturka

A ten mężczyzna jaki ma pogląd na temat perfum ?

Bo wiesz, znam takiego 16 letniego, który z perfum to jedynie dezodoranty i wody po goleniu uznaje nijak się nie daje namówić nawet na próbek wypróbowanie (albo jest jeszcze za wcześnie, albo już za późno )
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 15:50   #1873
a8tpk
BAN stały

Arrow Dot.: Scent Bar VI

Cytat:
Ojej ojej....

mam nadzieję, że nie bardzo dostojna ta miniaturka

A ten mężczyzna jaki ma pogląd na temat perfum ?

Bo wiesz, znam takiego 16 letniego, który z perfum to jedynie dezodoranty i wody po goleniu uznaje nijak się nie daje namówić nawet na próbek wypróbowanie (albo jest jeszcze za wcześnie, albo już za późno )
Akurat ten 11-letni bardzo lubi brać ze mnie przykład, ale odnośnie perfum nie za bardzo była okazja- stąd nie wiem... Teraz przeglądam internet i zobaczyłem perfumy Corvette Men... I samochodzik i perfumy... Ale chyba trochę za drogie jak na prezent świąteczny...

EDIT: Kurcze... nie wiem. Chyba on z takiej zwykłej miniatury Chanel, Kenzo itd.. to się nie będzie cieszył, choć myślę, że będzie używał...

EDIT 2: http://www.allegro.pl/item479290577_...spray_sam.html
Patrzcie jaki bajer, aż samemu chce się kupić....

Edytowane przez a8tpk
Czas edycji: 2008-11-14 o 15:55
a8tpk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:00   #1874
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:

A moze zamiast miniatury, jakas mala 30stke?
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:06   #1875
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Akurat ten 11-letni bardzo lubi brać ze mnie przykład, ale odnośnie perfum nie za bardzo była okazja- stąd nie wiem... Teraz przeglądam internet i zobaczyłem perfumy Corvette Men... I samochodzik i perfumy... Ale chyba trochę za drogie jak na prezent świąteczny...

EDIT: Kurcze... nie wiem. Chyba on z takiej zwykłej miniatury Chanel, Kenzo itd.. to się nie będzie cieszył, choć myślę, że będzie używał...

waaaw.
Mój 12-latek by się z tego ucieszył na bank
Kuba od jakiegoś czasu używa zapachów - trochę mi podbiera - oddalam mu flaszkę Royal Pavillon i jest zadowolony. Ale najbardziej mu się podoba "zielona lacoste"
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:08   #1876
miss natasha
Zadomowienie

Cytat:

swojego czasu kupiam mojemu tacie zestaw z tymi perfumami, kosmetyczka i czymstam jeszcze i jest calkiem przyjemny - nie nudny i kolonski, az bylam zaskoczona.
ale dla 11 latka to nie wiem...moze cos bardziej z Disneya...? np z filmu 'Cars' czy cos w tym stylu? albo Action Man? nie maja czegos z linii pielegnacyjnej?

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:18   #1877
Sabbath
Wiedźma

Madziczko, Agoo, Malkmeisje, Sasiu, Mendosito, Taiwo, Glamourous, Nolu, Aragonte, Princesko -
Z taką dozą pozytywnej energii to już musi być dobrze.
Dziewczyny, naprawde jestem poruszona głęboko. Niechże mi kto powie, że nie ma bezinteresownie życzliwych ludzi na świecie, to go obśmieję. te ciepłe słowa, to że są i to, ile w nich zyczliwości.... To wspaniałe. Dziękuję raz jeszcze.

Ivo na drugie śniadanie wtrząchnłą wielką tortillę z kurczakiem i fasolą, teraz wcina pieczatkową na specjalne zyczenie - mam nadzieje, że kolejna noc będzie łatwiejsza...

Cytat:
Sabbath kochana, dopiero teraz przeczytałam Przekaż synkowi życzenia zdowia od ciotki Iwy (zresztą, chyba się nie dziwisz, z racji imienia, do Twojego synka czuję wręcz podwójną sympatie )
Trzymam kciuki, żeby obyło się bez szpitala, bo myśle, że to okropne przeżycie, nawet dla najdzielniejszego dziecka
Dziękuję.
Dla niego szpital to nie nowość - zanim dostał się w ręce porządnego alergologa spędzał w szpitalach po wiele tygodni. Ale to rzeczywiście nieprzyjemne.

A imię... Imiona oboje macie piękne.

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
O, dziekuję. Też skorzystam.

Cytat:
Napisane przez Nola_ Pokaż wiadomość
A jeździcie w góry? Myślałaś o sanatorium dla synka? To w bardzo wielu przypadkach pomaga
Nolu, co roku zabieram go nad morze na minimum dwa tygodnie - zwykle jest to miesiąc. W góry jeździmy na weekendowe wypady. przyznaję, że od czasu kiedy przeciążyłam kolano (znosząc śpiącego ośmiolatka na rękach z samego szczytu Czantorii - wiem, idiotka ze mnie) rzadziej niestety. Nie potrafię w górach siedzieć na tyłku. W sumie... nie tylko w górach.

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Ja nie. Na przyjemności wydaję w zależności od posiadanych wolnych środków, ale generalnie perfumy i temu podobne pachnące utensylia nie są na pierwszym miejscu. Zależy, jeśli w danym momencie coś mi się np. bardzo spodoba to mogę zdecydować, ze zapach kupię teraz a płaszcz czy sweterek np. za miesiąc, ale kosmetyki w ogóle nie są priorytetem.

Zresztą chyba mi się gust zapachowy w miarę unormował, bo nie mam juz tak, że rzucałabym się nosem w każdą nowinkę. Jest parę zapachów, które chciałabym poznać - może nawet mieć, ale jakoś... to może poczekać
No i znowu to robisz!

Dopiszę tylko, że miałam moment, że na perfumy wydawałam za dużo. Ale trwało to krótko i minęło, mam nadzieje, bezpowrotnie.

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Na allegro podnosi chyba co 0,50 gr.
To zależy od tego, na jakim poziomie (kwootę mam na mysli) jest licytacja. Podnosi o 50 gr, 1 zł, 2,50, 5, albo nawet 10 zeta. Gdzies to było do znalezienia, ale nie pamietam gdzie.

Cytat:
Ja absolutnie tak nie mam No bo czy będę dobrze wyglądała w powypychanych jeansach i przechodzonej kurtce, pachnąc nawet najpiękniejszymi perfumami?
Tu chyba wiele zależy od tego, co masz na myąli pisząc "przechodzona kurtka". Dla mnie kurtka, którą noszę 17 lat wcale nie jest przechodzona.

To tak pół serio. Wiem, co masz na mysli.
Dla mnie z kosmetyków najważniejsza jest pielęgnacja. Plus dobry podkład i dobry puder (czyli to, co ma bezpośredni kontakt z moją skórą).

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
Ja zostalam dzis w lozku z mega bolem glowy od wczoraj. A jutro wesele.
Minie.
Wyśpij się, a w razie czego - nie wahaj się wspomóc tabletką przeciwbólową. lepiej łyknąc procha niż mieć popsutą zabawę (i przy okazji popsuć ją tym, którzy się o nas troszczą).

Cytat:
Tak właśnie jest.

Ale jeśli wygrasz - zapłacisz i tak tylko tyle, ile wynosi najniższa kwota potrzebna do załapania sie na przedmiot. czyli: jesli dostępnych jest 10 przedmiotów, Ty zalicytujesz 9 po 100 zeta, a osoba za Tobą zalicytuje 2 złote i załapie się na ostatnią sztukę - to cena za przedmiot, jaka Ciebie obowiązkuje wynosi 2 zł, a nie 100.

Cytat:
Napisane przez mskladaczek Pokaż wiadomość
Dore leczenie

Masz nie tylko sterydy, ale takze beta2mimetyk o przedluzonym dzialaniu (oxis) i lek p/leukotrienowy (singulair).

Singulair jest swietny, dzieci na niego bardzo dobrze reaguja. Tylko trzeba regularnie i przez dluzszy czas stosowac.

Zdziwilo mnie po prostu, ze tylko sterydy.
One (wziewnie) raczej w celu zapobiezenia napadom i pomocniczo w trakcie wyprowadzania z napadu, ale nie do jego przerwania.
W celu przerwania ataku dusznosci (w'domowych' warunkach) to najlepiej wziewnie beta2mimetyk krotkodzialajacy czyli salbutamol lub fenoterol. On bardzo szybko rozszerza oskrzela i przynosi ulge.
Kazdy astmatyk powinien miec taki lek pod reka.
Wobec tego, co napisałaś okazuje się, że dziecko dostaje nie tylko steryd, ale i beta2mimetyk (Oxis). Mnie tłumaczono, że Oxis rozszerza oskrzela po to, żeby Pulmicort lepiej się wchłaniał.
Dodatkowo łyka Theoplus.

A Salbutamol sobie zapiszę i zapytam przy okazji wizyty kontrolnej.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:51   #1878
Zuziunia
BAN stały

Sabbath dużo zdrowia dla synka...a dla Ciebie bo super mama z Ciebie
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:52   #1879
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Madziczko, Agoo, Malkmeisje, Sasiu, Mendosito, Taiwo, Glamourous, Nolu, Aragonte, Princesko -
Dziewczyny, naprawde jestem poruszona głęboko. Niechże mi kto powie, że nie ma bezinteresownie życzliwych ludzi na świecie, to go obśmieję. te ciepłe słowa, to że są i to, ile w nich zyczliwości.... To wspaniałe. Dziękuję raz jeszcze.

Ivo na drugie śniadanie wtrząchnłą wielką tortillę z kurczakiem i fasolą, teraz wcina pieczatkową na specjalne zyczenie - mam nadzieje, że kolejna noc będzie łatwiejsza...

to co poki co grozba szpitala sie oddalila czy jeszcze wszystko pod znakiem zapytania? zaczal dzialac ten antybiotyk? ja w ogole sie zgubilam, czy biednemu Ivo oprocz astmy sie jakies zapalenie wdalo czy na co te antybiotyki- czy tez mi sie one jakos uwidzialy?
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-14, 16:55   #1880
MoniaK
Zakorzenienie

Sabb, dopiero doczytałam o Twoim synku, trzymam mocno kciuki za szybki powrót do zdrowia

Odnośnie manii kupowania perfum zaliczam się do tej części z nas, która nie wydaje wszystkiego na perfumy Dziesięć razy zastanowię się, co jest mi w tej chwili najbardziej potrzebne i dopiero kupuję (jakaś zdroworzsądkowa się zrobiłam)
Druga sprawa, że ostatnio nie ma wielu zapachów które podobają mi się na tyle aby od razu je mieć. Kupowanie próbek wystarcza mi na razie a na liście must have jest tylko jedna pozycja.

Na dzisiejszy wieczór (i noc) zostałam sama, bo mój mąż ma imprezę w gronie facetów. Będę więc sama jak palec ale i tak pewnie szybko pójdę spać bo jutro do pracy
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 18:00   #1881
ragutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.
Jak powinna wyglądać oryginalna flaszka Chanel nr 5. Ma jakieś kody ? Na co zwrócić uwagę. Butelka nie jest moja, tylko mojej koleżanki. Umówiła się ze mną, że dzisiaj przyniesie na noc do pracy i chciałabym chociaż ogólnie wiedzieć na co patrzeć. Podpowiedzcie proszę.

Zwróc uwage na krystaliczność szkła, zwłaszcza w tych chanelowskich butelkach typu 5 edp, 19 edp - jest to bardzo znaczące.
Idealne szkło.
Kod jest tak jakby wyryty na tylnej ściance butelki, nieco powyżej krawędzi dna.
malutkie cyferki, trzeba nawet szukac pod światło, na mojej 50 ml to jest 1801.
Edt podobnie, mam setkę więc cyferki są większe ( 8001) - to jest tak wytrawione w szkle.
Korek w mojej edp jest szklany, naklejka równiutko przyklejona a literki jakby wypukłe.
Na dnie nie ma naklejki tylko napisy też wytrawione : CHANEL Paris, 50 ml , 1.7 FL.OZ VAPORISATEUR SPRAY.Buteleczka oryginalnej 5 jest arcydziełem w swojej prostocie, jeżeli zwrócicie uwage na staranność wykonania w najdrobniezych szczegółach to powinno być miarodajne.
Kolor płynu jest ciemnożółty(edp) , mam pewne medyczne skojarzenia, analityczne raczej ale sie powstrzymam.
Rurka w moim flakonie jest łagodnie wygięta i sięga do jednego rogu butelki, ale nie leży na dnie.
No i oczywiście zapach ale tu opis na nic sie nie zda , to ma po prostu pachnieć bosssko , jak piątka.
Stary 2008-11-14, 19:09   #1882
tharoon
Zakorzenienie

Sabbath dużo zdrowia dla syna i siły oraz energii dla Ciebie.
tharoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 19:37   #1883
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Sabbath trzymam za Ivo

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 20:00   #1884
edytapa68
Zakorzenienie

[quote=Sabbath;

Z własnego doświadczenia, jako matka,wiem,że najwspanialszą rzeczą jest patrzec,jak dziecko wraca do zdrowia, jak zaczyna z apetytem wcinac jedzonko, aż się dusza śmieje To sa najwspanialsze chwile w zyciu!!! Nic nie jest w stanie tego przebic, żadne pieniądze,prezenty,wyciec zki...Przypomina mi sie film "Lepiej być nie może"z Nicholsonem. Dla matki dziecko zawsze bedzie najważniejsze...
Sabbath! Pisz co z Ivem!!!
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 20:13   #1885
agnyska81
Zakorzenienie

Sabbath Aż się serce kraje jak sobie wyobrażam te Wasze noce
Cytat:
mam nadzieje, że kolejna noc będzie łatwiejsza...
I tego właśnie teraz życzę najbardziej

Cytat:
Napisane przez beata11 Pokaż wiadomość
Z tego wynika, że ty Agnysko mieszkasz w jakimś bardzo światłym miejscu
czego szczerze zazdroszczę
Cytat:
Ja mieszkam względnie blisko Agnieszki i w szkole mojego syna o lekcjach etyki nikt nawet nie spomina (choć pytałam). W sumie, dla jednego dziwaka nie warto się fatygować.
Kurczę, ja myślałam że niechodzenie dzieci na religię to bardziej popularne zjawisko, conajmniej tak jak w moim gimnazjum. Nie wiem z czego to wynika, czy nasza młodzież ma taką siłę przebicia, że przekonuje rodziców, czy jak? A może i klimat panujący w szkole ma znaczenie?

Cytat:
Napisane przez ragutka Pokaż wiadomość
Kolor płynu jest ciemnożółty(edp) , mam pewne medyczne skojarzenia, analityczne raczej ale sie powstrzymam.
Ja tam myślę, że Kagan ma z tym do czynienia, hmm zawodowo

Jeszcze wczoraj jak tak nadrabiałam te 11 czy tam ile stron baru to zapomniałam się odnieść do sprawy równouprawnienia.
Jako że mieszkam z dziadkami od trzech lat, to babcia usiłowała mi wpoić pewne zasady. Kategorycznie kazała mi nalewać mężowi kawę podczas rodzinnych nasiadówek (mimo, że często dzbanek stał nawet bliżej niego i po rpostu musiałabym wstać ze swojego miejsca i obejść stół, żeby mu nalać), obsługiwać go podczas organizowanych przez nią obiadków i urodzin. O mało nie padła jak zobaczyła go: a) myjącego okna (to wzbudziło małą sensację wśród sąsiadów - mieszkamy na wsi), b) robiącego zakupy spożywcze, c) sprzątającego dom, d) gotującego obiad itd.
Na początku stanowczo musiałam protestować, w odpowiedzi babcia się oburzała lub nerwowo chichotała (ma niestety taki dziwny zwyczaj). Teraz już mniej więcej to przełknęła, choć nie sądzę, żeby zrozumiała w czym rzecz. Czasem jej się jeszcze wyrwie, choć na szczęście nieczęsto.
Moja mama, która wyszła za jej syna miała jeszcze gorzej: babcia wymagała od niej, żeby mama wstawała około 4 rano, żeby przygotować tacie kanapki (dojeżdżał z Górnego Śląska do pracy do Opola). Mama się nie dała i oczywiście nie wstawała. A babcia żyje. Tata zresztą też ma się świetnie i jakoś nie umarł z głodu

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 20:27   #1886
ivanna
Zakorzenienie

kurcze pojechałam dziś po laptopa i co? zamówiony i go nie było!! zła byłam jak mops... na szczęście trafił się świetny facet na laptopach i doradził nam innego sprawuje się świetnie 10'' calowa matryca jest idealna jestem zadowolona mam swój komputer do pracy..

Sabb jak z Ivo - troszke lepiej?
Stary 2008-11-14, 20:29   #1887
edytapa68
Zakorzenienie

[quote=agnyska81;9719991]

Jeszcze wczoraj jak tak nadrabiałam te 11 czy tam ile stron baru to zapomniałam się odnieść do sprawy równouprawnienia.
Jako że mieszkam z dziadkami od trzech lat, to babcia usiłowała mi wpoić pewne zasady. Kategorycznie kazała mi nalewać mężowi kawę podczas rodzinnych nasiadówek (mimo, że często dzbanek stał nawet bliżej niego i po rpostu musiałabym wstać ze swojego miejsca i obejść stół, żeby mu nalać), obsługiwać go podczas organizowanych przez nią obiadków i urodzin. O mało nie padła jak zobaczyła go: a) myjącego okna (to wzbudziło małą sensację wśród sąsiadów - mieszkamy na wsi), b) robiącego zakupy spożywcze, c) sprzątającego dom, d) gotującego obiad itd.
Na początku stanowczo musiałam protestować, w odpowiedzi babcia się oburzała lub nerwowo chichotała (ma niestety taki dziwny zwyczaj). Teraz już mniej więcej to przełknęła, choć nie sądzę, żeby zrozumiała w czym rzecz. Czasem jej się jeszcze wyrwie, choć na szczęście nieczęsto.y ,
Moja mama, którami są niereformowalne wyszła za jej syna miała jeszcze gorzej: babcia wymagała od niej, żeby mama wstawała około 4 rano, żeby przygotować tacie kanapki (dojeżdżał z Górnego Śląska do pracy do Opola). Mama się nie dała i oczywiście nie wstawała. A babcia żyje. Tata zresztą też ma się świetnie i jakoś nie umarł z głodu [/quote

Mój mężuś też wszystko robi ,jak trzeba! Nie widzę w tym nic dziwnego. Czasy s
ię na szczęście zmieniły A babcie? Niektóre są niereformowalne, jak moja mama, której czasem mi szkoda, bo usługuje mężusiowi, nawat jak jest bardzo chora. Pewnych zachowań nie mozna zmienić, ale widzę,z mama zazdrości mi TAKIEGO męża
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 20:30   #1888
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Sabb Ty wiesz....będzie dobrze, zobaczysz

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 20:32   #1889
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Czy krem do twarzy można stosować także pod oczy? Kończy mi się jedno i drugie a mam ograniczone fundusze

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 20:36   #1890
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Czy krem do twarzy można stosować także pod oczy? Kończy mi się jedno i drugie a mam ograniczone fundusze
O ile to nie jest coś agresywnego, to chyba możesz. Ja tam jakiś czas temu wypięłam się na krem po oczy, smaruję tym co mam do twarzy i ok

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości