![]() |
#1861 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
UWAŻAJ przy aukcjach wieloprzedmiotowych (tam, gdzie sprzedaje się kilka takich samych przedmiotów) . Na nich od razu wstawi taką kwotę, jaką podasz. Nawet wtedy, gdy inni licytujący dają po 3 zł, to Tobie od razu wpisze 150 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zdecydowanie ubrania to teraz mój numer jeden wśród zakupów. Mam podobnie- na mojej wish liście znajduje się obecnie jeden zapach, a i też nie muszę go mieć aż tak pilnie, więc czekam cierpliwie, aż pojawi się fajna używka na allegro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz nie tylko sterydy, ale takze beta2mimetyk o przedluzonym dzialaniu (oxis) i lek p/leukotrienowy (singulair). Singulair jest swietny, dzieci na niego bardzo dobrze reaguja. Tylko trzeba regularnie i przez dluzszy czas stosowac. Cytat:
One (wziewnie) raczej w celu zapobiezenia napadom i pomocniczo w trakcie wyprowadzania z napadu, ale nie do jego przerwania. W celu przerwania ataku dusznosci (w'domowych' warunkach) to najlepiej wziewnie beta2mimetyk krotkodzialajacy czyli salbutamol lub fenoterol. On bardzo szybko rozszerza oskrzela i przynosi ulge. Kazdy astmatyk powinien miec taki lek pod reka. Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2008-11-14 o 13:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie.
Jak powinna wyglądać oryginalna flaszka Chanel nr 5. Ma jakieś kody ? Na co zwrócić uwagę. Butelka nie jest moja, tylko mojej koleżanki. Umówiła się ze mną, że dzisiaj przyniesie na noc do pracy i chciałabym chociaż ogólnie wiedzieć na co patrzeć. Podpowiedzcie proszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm to nie tak ze ja chodze jak jakis lump obdarty bo w pracy mamy dress code elegancko- biznesowy, wiec jakos w miare przyzwoicie musze wygladac ![]() na ksiazki tez zawsze wydawalam sporo - ale odkad sie przeprowadzilam do Irlandii i do ksiazek mam dostep ograniczony ( bo czytac w obcym jezyku to nawet w polowie nie tak przyjemne jak po polskiemu ![]() na kolorowke kiedys mialam faze ale odkad zaczelam z perfumami to poszly w odstawke ![]() ale jak wam wpadna jakies bonusikowe pieniazki tak nadprogramowo to naprawde nie macie pierwszej mysli - hurra bedzie na nowe perfumy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Czekam na Ragnarok
|
Dzwoniłam do Douglasa. Jest jutro ta promocja 30% dla posiadaczy kart, ale tylko na wybrany asortyment. Tusz L'orea Telescopic, Lolita Lempicka, Givenchy Ange ou Demon, Issey Miyake i Zegna. Tyle zapamiętałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
dziękuje wszystkim za pomoc w sprawie pudru.zdecyduje sie chyba na Isadorę
![]() jesli chodzi o dodatkową kase i perfumy...cóż, jak mi coś wpadnie to faktycznie, często idzie na flaszki z listy. albo z nielisty ![]() ostatnio trochę poszalalam kolorówkowo i zauważyłam,że to mi sprawia taką samą przyjemność jak zapachy (no może ciut mniejszą). szkoda tylko że się nie maluję i to potem leży. ostatnio chciałam sobie poszaleć ciuchowo, ale zabijcie mnie, nic w sklepach nie ma,same szmaty wiszą o horrendalnych cenach. a jak już mi się coś podoba to nie jest na moją kieszeń...a przecież co za frajda mieć fajną bluzkę jak się nie ma do nich fajnych spodni itp. a może ja nie do tych sklepów chodzę, no nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Mi pasował puder Creme Puff Max Factora, odcień Translucent. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2008-11-14 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamierzam zainwestować trochę w ubrania. Z tym że już teraz zadaję sobie pytanie po co mi kolejna czarna bluzka, bo wiem że jeśli będę kupować to zdecyduję się na czarną ![]() O ile bluzka potem mi się podoba, to faktycznie późniejszy efekt psują spodnie których nie mam talentu/szczęścia sobie dobrać, a tu odstają, źle się układają nogawki, odcień nie taki, rozmiar trudno dobrać.
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
BAN stały
|
![]()
Dziewczyny, nie chcę zakładać nowego wątku, więc zapytam tutaj...
Co myślicie nad kupnem pod choinkę 11 letniemu mężczyźnie jakiejś miniaturki perfum ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
mam nadzieję, że nie bardzo dostojna ta miniaturka A ten mężczyzna jaki ma pogląd na temat perfum ? Bo wiesz, znam takiego 16 letniego, który z perfum to jedynie dezodoranty i wody po goleniu uznaje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
EDIT: Kurcze... nie wiem. Chyba on z takiej zwykłej miniatury Chanel, Kenzo itd.. to się nie będzie cieszył, choć myślę, że będzie używał... EDIT 2: http://www.allegro.pl/item479290577_...spray_sam.html Patrzcie jaki bajer, aż samemu chce się kupić.... Edytowane przez a8tpk Czas edycji: 2008-11-14 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
waaaw. Mój 12-latek by się z tego ucieszył na bank ![]() Kuba od jakiegoś czasu używa zapachów - trochę mi podbiera - oddalam mu flaszkę Royal Pavillon i jest zadowolony. Ale najbardziej mu się podoba "zielona lacoste" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale dla 11 latka to nie wiem...moze cos bardziej z Disneya...? np z filmu 'Cars' czy cos w tym stylu? albo Action Man? ![]()
![]() |
#1877 | ||||||||
Wiedźma
|
Madziczko, Agoo, Malkmeisje, Sasiu, Mendosito, Taiwo, Glamourous, Nolu, Aragonte, Princesko -
![]() Z taką dozą pozytywnej energii to już musi być dobrze. Dziewczyny, naprawde jestem poruszona głęboko. Niechże mi kto powie, że nie ma bezinteresownie życzliwych ludzi na świecie, to go obśmieję. te ciepłe słowa, to że są i to, ile w nich zyczliwości.... To wspaniałe. Dziękuję raz jeszcze. ![]() Ivo na drugie śniadanie wtrząchnłą wielką tortillę z kurczakiem i fasolą, teraz wcina pieczatkową na specjalne zyczenie ![]() Cytat:
![]() Dla niego szpital to nie nowość - zanim dostał się w ręce porządnego alergologa spędzał w szpitalach po wiele tygodni. Ale to rzeczywiście nieprzyjemne. A imię... Imiona oboje macie piękne. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dopiszę tylko, że miałam moment, że na perfumy wydawałam za dużo. Ale trwało to krótko i minęło, mam nadzieje, bezpowrotnie. To zależy od tego, na jakim poziomie (kwootę mam na mysli) jest licytacja. Podnosi o 50 gr, 1 zł, 2,50, 5, albo nawet 10 zeta. Gdzies to było do znalezienia, ale nie pamietam gdzie. ![]() Cytat:
![]() To tak pół serio. Wiem, co masz na mysli. Dla mnie z kosmetyków najważniejsza jest pielęgnacja. Plus dobry podkład i dobry puder (czyli to, co ma bezpośredni kontakt z moją skórą). Cytat:
Wyśpij się, a w razie czego - nie wahaj się wspomóc tabletką przeciwbólową. lepiej łyknąc procha niż mieć popsutą zabawę (i przy okazji popsuć ją tym, którzy się o nas troszczą). Cytat:
![]() Ale jeśli wygrasz - zapłacisz i tak tylko tyle, ile wynosi najniższa kwota potrzebna do załapania sie na przedmiot. czyli: jesli dostępnych jest 10 przedmiotów, Ty zalicytujesz 9 po 100 zeta, a osoba za Tobą zalicytuje 2 złote i załapie się na ostatnią sztukę - to cena za przedmiot, jaka Ciebie obowiązkuje wynosi 2 zł, a nie 100. ![]() Cytat:
Dodatkowo łyka Theoplus. ![]() A Salbutamol sobie zapiszę i zapytam przy okazji wizyty kontrolnej. ![]()
![]() |
#1878 |
BAN stały
|
Sabbath dużo zdrowia dla synka...a dla Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co poki co grozba szpitala sie oddalila czy jeszcze wszystko pod znakiem zapytania? zaczal dzialac ten antybiotyk? ja w ogole sie zgubilam, czy biednemu Ivo oprocz astmy sie jakies zapalenie wdalo czy na co te antybiotyki- czy tez mi sie one jakos uwidzialy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
Sabb, dopiero doczytałam o Twoim synku, trzymam mocno kciuki za szybki powrót do zdrowia
![]() Odnośnie manii kupowania perfum zaliczam się do tej części z nas, która nie wydaje wszystkiego na perfumy ![]() ![]() Druga sprawa, że ostatnio nie ma wielu zapachów które podobają mi się na tyle aby od razu je mieć. Kupowanie próbek wystarcza mi na razie a na liście must have jest tylko jedna pozycja. Na dzisiejszy wieczór (i noc) ![]() ![]() ![]()
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwróc uwage na krystaliczność szkła, zwłaszcza w tych chanelowskich butelkach typu 5 edp, 19 edp - jest to bardzo znaczące. Idealne szkło. Kod jest tak jakby wyryty na tylnej ściance butelki, nieco powyżej krawędzi dna. malutkie cyferki, trzeba nawet szukac pod światło, na mojej 50 ml to jest 1801. Edt podobnie, mam setkę więc cyferki są większe ( 8001) - to jest tak wytrawione w szkle. Korek w mojej edp jest szklany, naklejka równiutko przyklejona a literki jakby wypukłe. Na dnie nie ma naklejki tylko napisy też wytrawione : CHANEL Paris, 50 ml , 1.7 FL.OZ VAPORISATEUR SPRAY.Buteleczka oryginalnej 5 jest arcydziełem w swojej prostocie, jeżeli zwrócicie uwage na staranność wykonania w najdrobniezych szczegółach to powinno być miarodajne. Kolor płynu jest ciemnożółty(edp) , mam pewne medyczne skojarzenia, analityczne raczej ale sie powstrzymam ![]() Rurka w moim flakonie jest łagodnie wygięta i sięga do jednego rogu butelki, ale nie leży na dnie. No i oczywiście zapach ale tu opis na nic sie nie zda , to ma po prostu pachnieć bosssko , jak piątka ![]()
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
Sabbath dużo zdrowia dla syna i siły oraz energii dla Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
rude jest piękne:)
|
Sabbath trzymam
![]() ![]()
#1884 |
Zakorzenienie
|
[quote=Sabbath;
Z własnego doświadczenia, jako matka,wiem,że najwspanialszą rzeczą jest patrzec,jak dziecko wraca do zdrowia, jak zaczyna z apetytem wcinac jedzonko, aż się dusza śmieje ![]() Sabbath! Pisz co z Ivem!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | ||||
Zakorzenienie
|
Sabbath
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze wczoraj jak tak nadrabiałam te 11 czy tam ile stron baru to zapomniałam się odnieść do sprawy równouprawnienia. Jako że mieszkam z dziadkami od trzech lat, to babcia usiłowała mi wpoić pewne zasady. Kategorycznie kazała mi nalewać mężowi kawę podczas rodzinnych nasiadówek (mimo, że często dzbanek stał nawet bliżej niego i po rpostu musiałabym wstać ze swojego miejsca i obejść stół, żeby mu nalać), obsługiwać go podczas organizowanych przez nią obiadków i urodzin. O mało nie padła jak zobaczyła go: a) myjącego okna (to wzbudziło małą sensację wśród sąsiadów - mieszkamy na wsi), b) robiącego zakupy spożywcze, c) sprzątającego dom, d) gotującego obiad itd. Na początku stanowczo musiałam protestować, w odpowiedzi babcia się oburzała lub nerwowo chichotała (ma niestety taki dziwny zwyczaj). Teraz już mniej więcej to przełknęła, choć nie sądzę, żeby zrozumiała w czym rzecz. Czasem jej się jeszcze wyrwie, choć na szczęście nieczęsto. Moja mama, która wyszła za jej syna miała jeszcze gorzej: babcia wymagała od niej, żeby mama wstawała około 4 rano, żeby przygotować tacie kanapki (dojeżdżał z Górnego Śląska do pracy do Opola). Mama się nie dała i oczywiście nie wstawała. A babcia żyje. Tata zresztą też ma się świetnie i jakoś nie umarł z głodu ![]()
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
kurcze pojechałam dziś po laptopa i co? zamówiony i go nie było!! zła byłam jak mops... na szczęście trafił się świetny facet na laptopach i doradził nam innego
![]() ![]() ![]() ![]() Sabb jak z Ivo - troszke lepiej? |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Zakorzenienie
|
[quote=agnyska81;9719991]
![]() Jeszcze wczoraj jak tak nadrabiałam te 11 czy tam ile stron baru to zapomniałam się odnieść do sprawy równouprawnienia. Jako że mieszkam z dziadkami od trzech lat, to babcia usiłowała mi wpoić pewne zasady. Kategorycznie kazała mi nalewać mężowi kawę podczas rodzinnych nasiadówek (mimo, że często dzbanek stał nawet bliżej niego i po rpostu musiałabym wstać ze swojego miejsca i obejść stół, żeby mu nalać), obsługiwać go podczas organizowanych przez nią obiadków i urodzin. O mało nie padła jak zobaczyła go: a) myjącego okna (to wzbudziło małą sensację wśród sąsiadów - mieszkamy na wsi), b) robiącego zakupy spożywcze, c) sprzątającego dom, d) gotującego obiad itd. Na początku stanowczo musiałam protestować, w odpowiedzi babcia się oburzała lub nerwowo chichotała (ma niestety taki dziwny zwyczaj). Teraz już mniej więcej to przełknęła, choć nie sądzę, żeby zrozumiała w czym rzecz. Czasem jej się jeszcze wyrwie, choć na szczęście nieczęsto.y , Moja mama, którami są niereformowalne ![]() ![]() Mój mężuś też wszystko robi ,jak trzeba! Nie widzę w tym nic dziwnego. Czasy s ię na szczęście zmieniły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
Sabb
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
Czy krem do twarzy można stosować także pod oczy? Kończy mi się jedno i drugie a mam ograniczone fundusze
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.