Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 11:16   #2161
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
gapa ze mnie, zapomniałam napisać że trzymam kciuki za mamuśki w spzitalu rodzące i czekające

Caltea,a to fajnie oby teraz już było tylko lepiej a do pediatry idziemy dopiero za miesiąc to wypytam co i jak ... a babka w przychodni źle zapisała jak tż był i pojechałyśmy dzisiaj, coś mi nie pasiło z tym ale skoro taka data była to pojechałam i zonk

pesteczko, masz racje to najpiękniejszy prezent

czekam aż się Natalcia obudzi dam jej cyca i na spacerek będziemy pędzić, trzeba korzystać ze słoneczka póki jest
Ale wam fajnie, że jeszcze łapiecie się na tę pogodę.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 11:24   #2162
pestka78
Rozeznanie

A jeśli chodzi o samą cesarkę to....bałam się strasznie, miałam jakieś obawy przed znieczuleniem, ale wszystko przetrwałam. Wyjechałam z sali pod kroplówką, wiózł mnie Tzt ..... Jak zamykał drzwi na blok operacyjny to łzy leciały mi strumieniem.... Później cały rytuał.... Stół, lampy, cała się trzęsłam.... znieczulenie, ale w głowie dwie myśli: za chwilę zobaczę dzieciątko moje kochane i mojego tzta. I zaczęło się.... Mała ma pamiątkę po cc bo tak się wypięła dupcią na świat ,że jej ją przecięli troszkę.... Ma zaklejoną plasterkiem, ale nie robię z tego problemu.

Zanim ją zobaczyłam to....usłyszałam i juz łzy leciały ciurkiem.... położyli mi ją na chwilkę, potuliłam, sprawdzili odruchy i poszli mierzyc. Tzt sprawdzał i biegał po piętrach od córci pod moje drzwi. Mówił,że dla niego to były najdłuższe minuty i nie wiedział czemu mnie nie ma.... A trwało to niedługo, ale pod drzwiami odczuwa się inaczej.... I wywieźli mnie.... czekał pod drzwiami i przejął łóżko..... I jesteśmy sobie juz w domku......

Koniec .I to nie bajka a życie

A teraz mam brzuch nadal duzy, boli , ale co tam.... To się nie liczy. Tzt się ze mną droczy i pyta kiedy rodzę a ja mu na to ze zależy kiedy się poprzytulamy, ale aby uważał bo za 9 miesięcy......
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 11:24   #2163
cotynato
Zakorzenienie

Mój małżyk właśnie łykną sobie herbatki z liści malin LD ciekawe jak na niego podziała

Wymianka.
Stary 2011-09-13, 11:26   #2164
aa2
Zakorzenienie

hej
kochane wiesci od Lu takie ze wczoraj znów cos wyszło na badaniu ale tak naprawde bidulka nic nie wie, na razie nie pisze do niej bo widze ze i cotka pisała wiec jeste ście w miare na bieząco a nie chce jej zameczac bo pewnie bidulka przezywa, dziekuje wszystkim za pozdrowiona i tez kazała was ucałowac i pozdrowić

Tusia widze ze my obie tak pakujemy ta torbe hehe ja dzis postanowiłam cos spakowac ale znalazłam sobie nowy problem hihi czy prasowac koszule do szpitala i co najpierw wkłądac te wielkie podpachy i podkłady czy lepiej jakies ręczniki itd?

Cotka kciuki zeby u ciebei zaczeła sie akcja byłoby terminowo hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 11:29   #2165
cotynato
Zakorzenienie

Pesteczko to i tak dobrze bo moja koleżanka ma do dzisiaj na twarzy bliznę po cesarce mamy

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Agnes zosaje w szpitalu. Nie ma skurczy, ale będą wywoływać
Ale super, na dniach i ona będzie tuliła maluszka

Wymianka.
Stary 2011-09-13, 11:29   #2166
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Hej dziewczyny......czytam Was i tak sie doluje bo te ktore juz maja skarby karmia piersia a u mnie nic...........a tak bardzo bym chciala.....mala sie strasznie przy tym denerwuje a u mnie w cycach wydaje mi sie ze nie ma nic....chociaz jak ponaciskam je to pojawiaja sie kropelki.....ale to ku....tylko kropelki.....I co mam zrobic?????
Stary 2011-09-13, 11:34   #2167
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny......czytam Was i tak sie doluje bo te ktore juz maja skarby karmia piersia a u mnie nic...........a tak bardzo bym chciala.....mala sie strasznie przy tym denerwuje a u mnie w cycach wydaje mi sie ze nie ma nic....chociaz jak ponaciskam je to pojawiaja sie kropelki.....ale to ku....tylko kropelki.....I co mam zrobic?????
A nie macie jakiegoś doradcy laktacyjnego czy coś takiego? Położna laktacyjna... kurde nie pamiętam jaka to dokładnie nazwa była.

Wymianka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 11:36   #2168
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o samą cesarkę to....bałam się strasznie, miałam jakieś obawy przed znieczuleniem, ale wszystko przetrwałam. Wyjechałam z sali pod kroplówką, wiózł mnie Tzt ..... Jak zamykał drzwi na blok operacyjny to łzy leciały mi strumieniem.... Później cały rytuał.... Stół, lampy, cała się trzęsłam.... znieczulenie, ale w głowie dwie myśli: za chwilę zobaczę dzieciątko moje kochane i mojego tzta. I zaczęło się.... Mała ma pamiątkę po cc bo tak się wypięła dupcią na świat ,że jej ją przecięli troszkę.... Ma zaklejoną plasterkiem, ale nie robię z tego problemu.

Zanim ją zobaczyłam to....usłyszałam i juz łzy leciały ciurkiem.... położyli mi ją na chwilkę, potuliłam, sprawdzili odruchy i poszli mierzyc. Tzt sprawdzał i biegał po piętrach od córci pod moje drzwi. Mówił,że dla niego to były najdłuższe minuty i nie wiedział czemu mnie nie ma.... A trwało to niedługo, ale pod drzwiami odczuwa się inaczej.... I wywieźli mnie.... czekał pod drzwiami i przejął łóżko..... I jesteśmy sobie juz w domku......

Koniec .I to nie bajka a życie

A teraz mam brzuch nadal duzy, boli , ale co tam.... To się nie liczy. Tzt się ze mną droczy i pyta kiedy rodzę a ja mu na to ze zależy kiedy się poprzytulamy, ale aby uważał bo za 9 miesięcy......
dzielna byłas a mała blizna na pupie to nic takiego najwazniejsze ze mała cała i zdrowa

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej
kochane wiesci od Lu takie ze wczoraj znów cos wyszło na badaniu ale tak naprawde bidulka nic nie wie, na razie nie pisze do niej bo widze ze i cotka pisała wiec jeste ście w miare na bieząco a nie chce jej zameczac bo pewnie bidulka przezywa, dziekuje wszystkim za pozdrowiona i tez kazała was ucałowac i pozdrowić

Tusia widze ze my obie tak pakujemy ta torbe hehe ja dzis postanowiłam cos spakowac ale znalazłam sobie nowy problem hihi czy prasowac koszule do szpitala i co najpierw wkłądac te wielkie podpachy i podkłady czy lepiej jakies ręczniki itd?

Cotka kciuki zeby u ciebei zaczeła sie akcja byłoby terminowo hehe
ja tez dzis mam zamiar sie spakowac ale nie mam planu jak to zrobic bede pakowac jak leci wazne ze sie zmiesci wszystko jedyne co wiem to ze koszule do porodu na góre dam
a koszuli nie prasuje cała sterta dzieciowych rzeczy czeka na mnie i nie bede jeszcze dokładac koszuli do tego

powodzenia w pakowaniu

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 11:39   #2169
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A nie macie jakiegoś doradcy laktacyjnego czy coś takiego? Położna laktacyjna... kurde nie pamiętam jaka to dokładnie nazwa była.

w szpitalu byla polozna ona mi pokazala jak mam recznie naciskac i takie tam....ale kurcze nic nie ma....czekam jak sie mala obudzi i bede ja na sile przystawiac....Wczoraj polozna mi powiedziala ze za jakies pare dni powinnam czuc ze cycki sa ciezsze i ze ruszy mleko........al e czemu to tak dlugo musi trwac...
Stary 2011-09-13, 11:49   #2170
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
w szpitalu byla polozna ona mi pokazala jak mam recznie naciskac i takie tam....ale kurcze nic nie ma....czekam jak sie mala obudzi i bede ja na sile przystawiac....Wczoraj polozna mi powiedziala ze za jakies pare dni powinnam czuc ze cycki sa ciezsze i ze ruszy mleko........al e czemu to tak dlugo musi trwac...
I czym teraz karmisz?
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 11:50   #2171
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
I czym teraz karmisz?

karmie sma ...to jest takie mleko juz gotowe....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 11:52   #2172
cotynato
Zakorzenienie

Jaki ten mój facet jest masakryczny Wczoraj cały dzień tłumaczyłam mu o tym ktg. On uparcie, że to bez sensu, że wszystko na pewno ok i odpuściłam bo faktycznie czuję ruchy, sama czuję się ok. A dzisiaj dzwoni do niego jego trener, coś tam sobie gadają i zeszło na teat mojej ciąży. Jak mu nagadał o tym ktg że koniecznie, że nie ma co bla bla to tż nagle szuka gdzie by tu pojsc co zrobic hahaha Z jednej strony wkurza mnie to że mnie ma w tyłku a jak ktoś coś powie to wielkie nagle przemyślenie ale z drugiej lepiej dla mnie, może zaraz zadzwonię i tego trenera jeszcze pokieruję co by tu mu powiedzieć

Wymianka.
Stary 2011-09-13, 11:59   #2173
spray
KWC

Cytat:
Mój małżyk właśnie łyknął sobie herbatki z liści malin LD ciekawe jak na niego podziała
Hehe, jak to na rozwarcie to pewnie mu się dziś będzie lekko kupę robiło

Cytat:
Pesteczko to i tak dobrze bo moja koleżanka ma do dzisiaj na twarzy bliznę po cesarce mamy [COLOR="Silver"]
RANY BOSKIE!

Wróciłam od ginki. Szyjka zgładzona, ale rozwarcia niet Sobie jeszcze pociążuję.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:03   #2174
martunia_199
Zakorzenienie

Witamy się z marudną od wczoraj Zuzią

Jak tylko mąż wyjdzie z łóżka rano tak mała się budzi i jest koniec spania do popołudnia, tylko cyc i nic więcej a ja już jak wrak człowieka wyglądam w nocy to samo nie śpi, cały czas głodna. dzisiaj ja mąż do 1 w nocy nosił na rękach. Ja mam już serdecznie dość - podziwiam Was mamy że dajecie rade. Ja nie daję - może przez to że od początku jestem sama z małą Ale od jutra do końca tygodnie w końcu będzie z nami mąż a w niedziele przylatuje moja mama na trochę to mi pomoże parę dni.

Jedyna rzecz która cieszy to to że odpadł dzisiaj małej pępek

Czy Wasze dzieci też tyle czasu przy cycu wiszą? Moja dzisiaj 1-1,5h na cycu - 15-30 minut snu

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2011-09-13 o 12:04
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:05   #2175
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

RANY BOSKIE!

Wróciłam od ginki. Szyjka zgładzona, ale rozwarcia niet Sobie jeszcze pociążuję.
Kobieta jednak zmienną jest. No serio pamiętam jak pisałaś że ty rodzić jeszcze nie chcesz
Spray nie martw się. Ja tam chodzę bez czopa z rozwarciem na ok 2 palce , ze skróconą szyjką i jak widzisz . Znając życie o u ciebie się zaraz rozewrze i będzie porodówka

Wymianka.
Stary 2011-09-13, 12:13   #2176
aa2
Zakorzenienie

mam pytanie z seri głupich: mam długie kudły brać suszarke do szpitala??????????
Stary 2011-09-13, 12:14   #2177
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
W sumie to nic poza tym co już tu rozmawiałyśmy, tzn:
- po kąpieli pępuszek, tak jak oczka, buzię i narządy pł., przecieramy wacikiem zmoczonym w przegotowanej wodzie
- jeśli coś się dzieje z pępuszkiem (jest zaczerwieniony) to można spryskać Octe... cośtam (sorki, nie jestem w stanie zapamietać tej nazwy , ale wiecie o co chodzi)
- pępek można zamoczyć w wanience, bo potem i tak go przecież osuszamy
- przy zmianie pieluchy pupcię przecieramy chusteczkami, ale co ileś zmian (np. co 3) przecieramy wodą z mydłem, żeby zmyć ten tłusty film, który po chusteczkach zostaje (położna porównała to do nakładania makijażu bez zmycie poprzedniego...)
- z kosmetyków to w sumie tylko jakaś emulsja/płyn do kąpieli i ewent. oliwka po, ale tylko jeśli skóra jest wysuszona. Bo jak nie- to nic (im mniej tym lepiej).
A do pupy, przy zmianie pieluszki jakiś natłuszczający, np. Alantan czy Linomag. Sudocrem czy inne na bazie cynku tylko jak pojawi się zaczerwienienie

I fajnie było, bo jak nam to wszystko opowiadała (oczywiście z lalką, wanienką itd) to zwracała się głównie to tż-tów. A na zakończenie, jak owinęła lalę w rożek to z tekstem: "i tak przygotowane dziecko podajecie mamusi do karmienia, a wy sprzątacie po kąpieli "

I była dzisiaj jeszcze dziewczyna co uczyła nas chustę wiązać- ja jestem pod wrażeniem, mąż chyba jeszcze większym. I chyba sobie takie coś zafundujemy
U nas na SR mówili to samo i tak samo położna twierdziła, że to tatuś powinien kąpać maluszka
Aaaaa właśnie, apropo maluszka a raczej ubranek maluszka ... to wyobraźcie sobie, że u nas na SR mówili że jeśli mamy czas na prasowanie to możemy wyprasować ciuszki maluszka ale jak nie mamy to nie musimy Jedynie przydałoby się wyprasować tą warstwę, która jest bezpośrednio przy ciałku maluszka

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hej
Ja tylko na chwilę, już po śniadanku, no i udało mi się spać w nocy dobrze
Niedługo się zbieramy, buziaki dla wszystkich
miss no to trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, czy na zimno (tak, tak na koniec jeszcze to draństwo mi się przyplątało; swoją drogą coraz więcej mam tych końców - ostatnio pisalam, że na koniec przyplątało się przeziębienie, a potem infekcja moczna) można stosować te zwykłe maści typu: Hascovir, Zovirax itp (czy jak sie to pisze) i plasterki? A może walczyłyście innymi środkami?
Ja na zimno stosowałam plasterki, bo niestety ale mnie również dopadło to świństwo chyba w II trymestrze

Cytat:
[/COLOR]Agnes zosaje w szpitalu. Nie ma skurczy, ale będą wywoływać
Ale super, na dniach i ona będzie tuliła maluszka
Jeeeee

Cytat:
Jaki ten mój facet jest masakryczny Wczoraj cały dzień tłumaczyłam mu o tym ktg. On uparcie, że to bez sensu, że wszystko na pewno ok i odpuściłam bo faktycznie czuję ruchy, sama czuję się ok. A dzisiaj dzwoni do niego jego trener, coś tam sobie gadają i zeszło na teat mojej ciąży. Jak mu nagadał o tym ktg że koniecznie, że nie ma co bla bla to tż nagle szuka gdzie by tu pojsc co zrobic hahaha Z jednej strony wkurza mnie to że mnie ma w tyłku a jak ktoś coś powie to wielkie nagle przemyślenie ale z drugiej lepiej dla mnie, może zaraz zadzwonię i tego trenera jeszcze pokieruję co by tu mu powiedzieć
Ach Ci faceci...mój niestety ma podobnie. W moje słowa nie wierzy ale jak usłyszy to samo od osób trzecich to zapala mu się światełko , że może faktycznie coś w tym jest.
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:20   #2178
aa2
Zakorzenienie

Caltea ja na zimno jak mi sie zrobiło zastosowałam sudocrem i zeszło szybciutko

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Tusia te tetrówki z nadrukami prałaś razem z białymi? nic sie z nimi nie dzieje?
Stary 2011-09-13, 12:24   #2179
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

RANY BOSKIE!

napewno szybko bedzie rozwarcie nie martw sie
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Witamy się z marudną od wczoraj Zuzią

Jak tylko mąż wyjdzie z łóżka rano tak mała się budzi i jest koniec spania do popołudnia, tylko cyc i nic więcej a ja już jak wrak człowieka wyglądam w nocy to samo nie śpi, cały czas głodna. dzisiaj ja mąż do 1 w nocy nosił na rękach. Ja mam już serdecznie dość - podziwiam Was mamy że dajecie rade. Ja nie daję - może przez to że od początku jestem sama z małą Ale od jutra do końca tygodnie w końcu będzie z nami mąż a w niedziele przylatuje moja mama na trochę to mi pomoże parę dni.

Jedyna rzecz która cieszy to to że odpadł dzisiaj małej pępek

Czy Wasze dzieci też tyle czasu przy cycu wiszą? Moja dzisiaj 1-1,5h na cycu - 15-30 minut snu
biedna
das rade zobaczysz moze małej szybko sie przestawi i pozwoli mamie odpoczac
Cytat:
mam pytanie z seri głupich: mam długie kudły brać suszarke do szpitala??????????
jak ci sie zmiesci to spakuj

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Caltea ja na zimno jak mi sie zrobiło zastosowałam sudocrem i zeszło szybciutko

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Tusia te tetrówki z nadrukami prałaś razem z białymi? nic sie z nimi nie dzieje?
prałam osobno bo białe juz miałam wyprane jak mi te przyszły ale watpie zeby farbowały
mi sie nic z nimi nie stało ale ja prałam w programie mini 30 (30 minut, 30 Stopni i chyba dałam 600 obrotów) wszystkie nowe rzeczy dla małej na tym progranie wyprałam

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 12:26   #2180
aa2
Zakorzenienie

jestem z siebie dumna zapakowałam: podkłady, podpachy, majty jednorazowe , reczniki piżame i szlafrok mysle ze to najważniejsze co nie
teraz na spokojnie przygotuje jakaies zestawy dla dziecka ale pakowac ich jeszcze nei bede bo na wizycie wypytam jak o tam w szpitalu jest bo połozna mówiła ze dla dziecka nic nie trzeba no ale ja bym chciała w swoich wiec musze dopytac czy bedą mi zabierac dzieciątko i przebierac itd nie chciałabym zeby mi rzeczy pozabierali

podpowiedzcie mi co eszcze? dla dziecka na pewno krem do pupci, pieluszki i chusteczki co jeszcze moze mi sie przydać z kosmetyków?
Stary 2011-09-13, 12:26   #2181
archinta
Zakorzenienie

Witajcie kochane- byłam dziś w pracy tylko expresikiem bo potem jeszcze okazało się ,że szefu umówił mnie z jakimś swoim kolegą co to u nas w szpit. pracuje i miałam przy okazji dodatkowe usg- mały waży prawie 3kg (ost u mojej też tyle niby ważył, no ale wiadomo pomiar błędu itp.), ma być średniaczkiem, ułożony prawidłowo, ilość wód też ok, przepływy grejt, a łożysko już III stopień dojrzałości - i gościu powiedział,że jak nie urodzę do 26 to mam się zgłosić... kurde , a niby mam wtedy jeszcze 4 dni czasu do 30, a w ogóle to ja myślałam ,ze bardziej październikowa będę . No zobaczymy co na to moja gineska w pią powie.
Ja nie moge uwierzyć,że to juz zaraz!!!
Właśnie przyszło łóżeczko z materacykiem, my skręcamy swoje i jakoś na dniach ma być szafa- to będę miała jak Indygo poród na hasło "to już możesz rodzić" i to zrobię

Cytat:
Archi, czy Ty nie przesadzasz? Jak to do pracy. Wyluzuj już kobieto, bo czuję się przy Tobie jak jakiś darmozjad.
tylko tak na chwilę, nieoficjalnie ale musiałam przekazać pewne obowiązki
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Wczoraj był ciężki psychiczny dzień ale zakończył się nawet nawet... jak jechałam na wizytę mąż zadzwonił i ostatecznie spotkaliśmy się w klinice - taki mały promyczek nadziei bo już myślałam że go nic nie interesuje. A najlepszy był mój gin... zwykle pod koniec wizyty następuje etap luźnej rozmowy, pyta o różne sprawy, zagaduje, generalnie wypuszcza dopiero jak sobie poplotkuje i wyobraźcie sobie że jakby wyczuł coś w powietrzu i męża pytał jak on się czuje psychicznie itd i zaczął sam opowiadać że facet tak naprawde (tak jak pisałyście) ostatecznie uświadamia sobie ciążę jak ma dziecko na ręku, że on sam prowadził ciąże swojej żony widział dziecko na usg a docierało dopiero jak pępowinę przecinał itd. Niesamowity jest ten mój ginek. Także narazie trochę temu mojemu odpuszczam
No gin to się wstrzelił super
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Cholera Franka ubranka zafarbowały na różowo
uuuuuuuuuuuuu
swoją sexi czerwoną bieliznę to jednak osobno musisz wrzucać
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Ja jak zwykle na chwilkę.

Trzymam kciuki za wszystkie rodzące

Odnośnie poruszanych tematów to mój tż sam garnie się do opieki nad małym w sobotę przewijał pierwszy raz i mały zrobił mu chrzest bojowy: wpierw przy zmianie zasikanego pampersa zasikał wszystko dookoła - łącznie z tatą a jak już był cały ubrany i czysty to walnął kupkę aż pod plecy ale tż się nie zraził - dał radę

Co do prezentów to też się spisał bo dostałam duży bukiet róż i pierścionek
No ciekawe co mój mi da ost. (na rocznicę) zagrał jak Twój to moze i teraz od niego "zgapi"
Z tym przewijaniem to mam wrażenie,ze u nas ja będę słabszym ogniwem
Cytat:
A tu wielkie na poprawę nastroju. Tydzień temu sama byłam w dołku i też się nie udzielałam, co by nie zarażać złym nastrojem, ale troszkę sobie podczytywałam.
A to właśnie trzeba siedzieć tu z nami - pomarudzić , wygadać i sie i od razu lżej jest
Cytat:
Witajcie Dziewczynki i maluszki w brzuszkach i juz na świecie. Przepraszam, że nic nie piszę ale maleństwo mnie pochłonęło i prawie całkowicie odstawiłam komputer. Tylko sprawdzam czy cos na czerwono jest i co u naszych hospitalizowanych mam się dzieje....

Za wszystkie trzymam kciuki.

Lenka je, spi i kupka w nieodpowiednim momencie zazwyczaj jak pieluszkę sciągnę..... Jest słodka.... Zakochani jestesmy po uszy i nie wiem czy Tatus nie oszalał bardziej niz ja Jedyny minus to ze nie ciągnie cyca pokarmu mam mało, ale robię wszystko aby karmic.... Jak nie wyjdzie to trudno, nie będę męczyła siebie i jej. Dziś miała pobieraną krewkę bo jest zażółcona i po 17 wyniki....Mam nadzieje ze nie trzeba bedzie jechac do szpitala, bo był by to szpital 50 km od domu.

Co do prezentu to powiem Wam jedno....dla mnie najpiękniejszym prezentem były łzy( a raczej płacz) Tzta jak już wróciłam z sali po cesarce...... Do tej pory cisną mi się łzy szczęscia jak o tym pomyślę.
czeeeeeeeeee
Bardzo tęsknie za Wami- ale wiem,że pewno sama będę tak zaaferowana,ze tylko na chwilkę będę wpadała
Opis porodu niby nie jak bajka, jak TY to mówisz, ale jednak jakoś ma coś z nią wspólnego- ten cud, ten dreszcz no i happy end
Cytat:
czekam aż się Natalcia obudzi dam jej cyca i na spacerek będziemy pędzić, trzeba korzystać ze słoneczka póki jest
udanego spacerku
Cytat:
zaczniesz się masować i będzie git

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-09-13 o 13:07
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:28   #2182
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyjdzie i na nas pora

Cytat:
Hmmm miałam brać, ale póżniej doszlam do wniosku, że na oddziale jest ciepło, wychodzić nie będę więc będą same schły.
Stary 2011-09-13, 12:35   #2183
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Malgosia1983 co ja widzę? Co ja czytam? Mamy skurcze a u nas nadal cisza....

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

A u nas widać, że porody pełną parą, bo aktywność spadła
taaaa pełną parą a u mnie nic i nic i nic......

Cytat:
Cotka, Aga, może spróbujcie sobie sprowokować skurcze masowaniem łydek?
ja już w nic nie wierzę, w nic a nic
ale żeby nie było, pomasuję... choć nie liczę na szybki poród
a Ty widzę zmieniłaś zdanie co do rodzenia to dobrze, że już na niego bardziej czekasz niż się go boisz.

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
No to ku.. na co my czekamy
oo! taki powinien być tytuł wątku

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Co do prezentów to też się spisał bo dostałam duży bukiet róż i pierścionek
fiu fiu
CHWAL SIĘ !!!! POKAŻ PIERŚCIEŃ!! (będe Cię molestować, jak kiedyś naszą cotkę molestowałyśmy z zaręczynowym)

Cytat:
I za opiekę i za prezent (czy ja tu będę jedyna bez upominku).
ja też nie spodziewam się żadnego prezentu
Ale to jak opiasała Pestka wzruszyło mnie na maxa. Łzy naszych i facetów ich zachwyt to chyba najwiekszy prezent. Ja nawet już wzruszam się jak mąż przychodzi, przytula nas i mówi: moje kochane ksieżniczki dla mnie znaczy to więcej niż najdroższe prezenty

Cytat:
Masia dziś poszła bez placzu, to już jakiś malutki sukces
a ja na moją ksieżniczkę zaczęłam mówić Mesia

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ja nie daję - może przez to że od początku jestem sama z małą

ja też będe sama po porodzie i przestaje się czarować, że będzie łatwo. Dasz radę Martuś!!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 12:36   #2184
s-pray
Przyczajenie

Edytowane przez s-pray
Czas edycji: 2011-09-13 o 12:40
s-pray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:41   #2185
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez s-pray Pokaż wiadomość
No w dupę jeża, znowu z konta administracyjnego pisałam.

Aa2 - bierz te suszarkę, ja nawet prostownicę w torbe zapakuję, a co? Po porodzie też możemy być piękne jak nimfy :P

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-09-13 o 12:42
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:41   #2186
cotynato
Zakorzenienie

Miss. hot napisała mi, że jeszcze leży pod ktg i wszystko jej się przedłuża.

Mam nadzieję, że zaraz już będzie po ze swoim skarbkiem

Wymianka.
Stary 2011-09-13, 12:45   #2187
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Karla cudowna piosenka Kaczmarka taka akurat na mój płaczący nastrój

A co u mnie - hmmm... nadzywczaj dobrze się czuję, skurczy ZERO, nadzieji na szybki poród BRAK. Humor od wczoraj wcale nie lepszy, ale już się tak nie nakręcam. Z tatą nadal mamy wesoło.

Dziś muszę upolować sobie jakąś fajną torebkę, zakupy i wizyta. Ciekawa jestem ogromnie jakie plany wobec mnie i Mesi ma mój gin. Co jak nie urodze do tp? <a to już w czwartek>

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 12:48   #2188
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cotus jesteś? Powiedz mi tak na szybko jak to zrobić te zdjęcie z filmiku? Pisałaś wczoraj ale ja kompletnie nie wiem o co chodzi... Ciemna masa ze mnie jeśli chodzi o takie techniki. Opiszesz mi to krok po kroku? Co mam dokłądnie wcisnąć?
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:49   #2189
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
No w dupę jeża, znowu z konta administracyjnego pisałam.

Aa2 - bierz te suszarkę, ja nawet prostownicę w torbe zapakuję, a co? Po porodzie też możemy być piękne jak nimfy :P
własnei prostownice chyba oleje bo w sumie przy moich włosach to jak bedzie boleć mnei wszystko to i tak nie wyprostuje bo u mnie to troche gimnastyka hehe no ale jak grzywka nie bedzie sie chciała ułożyc to mąż mi podrzuci ja do szpitala to mam 10 min pieszo wiec co tam
Stary 2011-09-13, 12:50   #2190
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ale ale szacun dla młodego tatusia
Oooo i prezent był kolejne oklaski
Tak tak pytałam. Pewnie, że chcę

Porodówka: widać, ze po remoncie ale szału nie robi U mnie na sali był worek sako, a na drugiej widziałam piłkę, mogłam wziąć prysznic i dopóki nie przebili mi pęcherza mogłam się cały czas ruszać Obsługa na porodówce fajna, interesują się, pytają.
Na oddziale trafiłam na salę z 3 łóżkami - miałam takie wypasione -sterowane elektrycznie ogólnie jest 20 miejsc, łazienka na korytarzu - nowiutkie prysznice.
Położne fajne, jedne starsze inne młodsze, jak się o coś poprosiło to nie było problemu.
Pielęgniarki z noworodków też fajne, ale trzeba się pytać, pytać i jeszcze raz pytać bo same mało co powiedzą Dwie były takie totalne piguły jedzenie znośne Nie wiem co jeszcze

Cytat:

dla tż-ta . I za opiekę i za prezent (czy ja tu będę jedyna bez upominku).
Natka dawaj zdjęcia Szymka, bo na swoje pociechy coś się nie możemy doczekać.
I też pytam o to samo o co pytalam Ancię: o szczepienia p. pneumokokom i wszelkie inne dostępne. Czy bierzesz pod uwagę, czy raczej ograniczysz się tylko do tych refundowanych? W wolnej chwili oczywiście. Będę wdzięczna
Dziękuję w imieniu tż
Coś zapodam
Mama i położna środowiskowa polecają mi taką szczepionkę 3w1, ale nazwy dokładnej nie pamiętam nie znam się i zdaję się na ich zdanie Narazie o pneumokokach itp nie myślałam. Musimy to obgadać z tż.

Cytat:

dzielny tż!
za prezent. Ja oprócz zachwytu nic nie dostałam
Dziękuje Oj to nieładnie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Natka mój miał podobną przygodę tylko mała narobiła mu na palec jak ja podnosił przy zmianie pampka
To ja nie będę może opowiadać co mały zrobił przed chwilą biedny tż aż mnie na pomoc wołał, poszły 3 pampersy i pielucha i całe ubranko do zmiany

Dla ciotek: Szymon u taty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Szymuś.jpg (41,2 KB, 70 załadowań)

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości