|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
kosmitka
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
.
|
|
|
#2132 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2133 |
|
kosmitka
|
Cholera Franka ubranka zafarbowały na różowo
|
|
#2134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze tyle rzeczy do zrobienia wiec niech sobie siedzi w brzuszku i poczeka az skoncze prasowac i prac jej ubranka ![]() ale te bole mnie zmobilizuja zeby wreszcie sie spakowac trzymajcie kciuki zebym dzis to zrobiła bo pewnie przyjde do domku i zapomne jak to zawsze bywa
|
|
|
#2135 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mooonik, co Ty taka cichutka?Niby jesteś a Cię nie ma? Powiedz mi w jakim szpitalu zdecydowałaś się rodzić? No patrz, musiałam coś przegapić ![]() Anciu, a myślałaś nad zaszczepieniem Franusia p. pneumokokom? Bo w sumie to pierwszą dawkę można podać już w 6 tyg. razem z pozostałymi szczepionkami? I czy w ogóle szczepisz przeciwko wszystkim możliwym choróbskom, czy tylko rozważasz szczepionki refundowane? Cytat:
Dobrze, że się wygadałaś U nas chyba i tak jest zakaz wnoszenia badyli. A szkoda, podoba mi sie jak na filmach pokoje kobiet po porodzie toną w kwiatach... |
||
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
tylko 6?? ja spakowałam pół paczki
no ale tyle mi napisali na liście szpitalnej![]() tetrówki też mam wziąć i zapakowałam 5, bo mi koleżanka podpowiedziała, że tyle wystarczy.
|
#2137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2138 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miss, trzymaj się i czekamy na wieści o małym TomeczkuCytat:
![]() a co do Tż to ja też się troszkę obawiam czy nie będę chciała wszystkiego sama zrobić, bo wiem lepiej bo ze mnie taki nerwus, więc może być ciężko z jakimiś uwagami w stosunku męża. ale staram się być bardziej opanowaną i dać mężowi więcej swobody, żeby to on robił dużo przy synku, tymbardziej że widać, że strasznie mu zależy na kontakcie z małym i już zapowiedział, że to on będzie kąpał...zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, ale jestem pozytywnie nastawiona![]() Cytat:
mam nadzieje, że na urodzinki się zrekompensujeSpray mocne za wizytęCytat:
żeby Wasze relacje szły w dobrą stronęCytat:
|
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki Głupie uczucie takiego napierania Dobrze dobrze niech się szykuje ładnie Ja spakowałam 2 czy 3. Cytat:
![]() "Polecimy" hurtem coś czuję
|
|
#2141 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ślicznotka Cytat:
![]() Cytat:
jak już Natalcia baaaardzo domaga się cyca a ja wiem że wszystko wyssane albo jak jestem na spacerku a ona chce cyca to próbuje jej dać, ale wypluwa po chwili ![]() Cytat:
![]() Cytat:
byleby przeciągu nie było ![]() Cytat:
my tak działamy tylko w weekend, w tygodniu nie mam sumienia budzić męża, biedny pracy jest od 6 do 20 albo i dłużej a my w domu siedzimy i czekamy ... a on tak przeżywa że natalke widzi najczęściej już śpiącą, tęskno mu, no ale co zrobić trzeba się troche przemęczyć.2. tez ak myśli ze po prostu lubi się tulić do cyc (ma to zdecydowanie po tatusiu Cytat:
no i dawaj znać jak sobie radzicie ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do szpitala to do piątku byłam zdecydowana na Ujastek, ale okazało się, że mój gin pracuje w Narutowiczu jednak (nie wiem skąd mi się ten Siemiradzki wkręcił ) i byliśmy u niego na KTG a przy okazji obejrzeliśmy porodówkę i teraz nie wiem gdzie ostatecznie pojedziemy ![]() Musimy to jeszcze z mężem przemyśleć A Ty gdzie będziesz? Tarnów czy Kraków ??a siedzę cicho bo nie rodzę i nic się nie zapowiada, z mężem problemów nie mam a wręcz przeciwnie, to się nie odzywam bo nie wiem co doradzić i w ogóle mam humor do d.py ![]() Cytat:
![]() zdecydowanie wolę mieć wypisane co mi trzeba a co nie, niż potem wysyłać męża po brakujące rzeczy i się stresować czy znajdzie i czy będzie wiedział co ma wziąć
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za zamiana ? ![]() Idę łydki masować bo tż nie chce, woli cycki a ja już wiem co mu w głowie haha ![]() Hi hi ![]() Napisałam do Lulliwczoraj bo się martwiłam i odpisała mi , że wczoraj coś wyszło nie tak z tętnem lamuszka, biedna popłakała się bo i wieczorem coś było nie tak i jak pisala sms to czekała na kolejne badania bo chciałaby żeby ją już wypuścili. Każdy mówi co innego, niby wszystko gotowe, ale rozwarcia brak. SKurcze mają być bo taki urok ciąży a nic nie zrobią bo dopiero 38 tydzień leci... Ehh... I Agnes napisała też Mówi, że jes na IP , podłączyli ją pod KTG ale skurczy brak. Teraz czeka na badanie i będzie wiadomo czy ją przyjmą ![]() A ciekawe jak Agnyska Czy zastrzyki coś ruszyły czy nic
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze ale nasza biedna Lu ma cyrki, aż nie wiem co powiedzieć. Przecież oni ją teraz zamęczą psychicznie, a jak ma być silna po porodzie
biedny lulek
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Trzymam kciuki za wszystkie rodzące ![]() Odnośnie poruszanych tematów to mój tż sam garnie się do opieki nad małym a jak już był cały ubrany i czysty to walnął kupkę aż pod plecy ale tż się nie zraził - dał radę![]() Co do prezentów to też się spisał bo dostałam duży bukiet róż i pierścionek ![]() Małgosia1983 Ty pytałaś o szpital w Wodzisławiu? Jak chcesz to ci mogę więcej już powiedzieć
|
|
|
|
#2147 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Goń goń. Kwiaty i balony i kartki z gratulacjami i nasz Tż jak jakis amerykański, przystojny aktor i my...piekne, wypoczete po porodzie i nasze maluszki, śpiące spokojnie Cytat:
Cytat:
Dobrze mówisz Na mojego z prezentami nic nie działa No zaparł się na amen. Jak chce, to kupi. Jak nie, to nie ma zmiłuj się ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
szacun dla młodego tatusia Oooo i prezent był kolejne oklaski Tak tak pytałam. Pewnie, że chcę
|
|
#2148 | ||
|
Zadomowienie
|
1. Mówisz, że masz jakiś wpływ?
2. W qpie raźniej ![]() Cytat:
, no ciut bliżej Tarnowa .To masz teraz myślenice . Słyszałam też b. dobre opinie o Rydygierze, znajoma tam rodziła i była zachwycona ze znieczulenia, które było dawkowane stopniowo w zależności o dfazy porodu. Trochę przespała, trochę poesemesowała z rodziną (na 20 min przed końcem pisała, że lekarze mówią, że to już niedługo ), a jak przyszły bóle parte, to zmniejszyli ilość środka, żeby była w stanie współpracować, ale największy ból jaki wspomina z porodu, to taki jak na @. Pewnie w Kraku to normalne w każdym szpitaluA tu wielkie Cytat:
Cotka odpisz Luli i Agnes, że trzymamy za nie kciuki. Biedna Lulka, ale jednak jest pod kontrolą i w razie czego przyspieszą Mikiego. No w końcu jakiś specjalista tam musi być
|
||
|
|
|
#2149 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam, ale znajomi chyba myśla, że jest inaczej
Bo qpy nikt nie ruszy U nas w szpitalu też nie ma znieczulenia no chyba, że do cc...
|
#2150 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale za to, mniemam, mocna miłość![]() Cytat:
dla tż-ta . I za opiekę i za prezent (czy ja tu będę jedyna bez upominku ).Natka dawaj zdjęcia Szymka, bo na swoje pociechy coś się nie możemy doczekać .I też pytam o to samo o co pytalam Ancię: o szczepienia p. pneumokokom i wszelkie inne dostępne. Czy bierzesz pod uwagę, czy raczej ograniczysz się tylko do tych refundowanych? W wolnej chwili oczywiście. Będę wdzięczna Cytat:
. ....tak, pachnące, w peniuarach i koniecznie z wymalowanym okiem
|
||||
|
|
|
#2151 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja byłam w pełnej euforii, na początku chciało mi się ryczeć codziennie wieczorme ale tak jak pisałam to raczej z radości ![]() trzymam kciuki za serduszko Małgosi, będzie dobrze, zobaczysz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o jaaaacie może spróbuj jakiegoś odplamiacza a potem jeszcze raz wyprać w Franiowym proszku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za prezent. Ja oprócz zachwytu nic nie dostałam ![]() Caltea, jak córcia w szkole, widac jakąs poprawe czy nie bardzo? ![]() Mamuśki, jak tam brzuszki maluszków? Radzicie sobie jakoś z nimi?
|
||||||
|
|
|
#2152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ancia napisała kiedyś taka Zosia Samosia ze mnie ![]() zresztą do mojej torby jeszcze bym zmieściła ze dwie paki pampersów, więc albo ona jest za duża albo ja za mało spakowałam ![]() Cytat:
ja do znieczulenia mam mieszane uczucia cały czas i nie wiem czy się zdecyduje.. jakoś się go baaardzo boję ale z drugiej strony sama perspektywa tego, że w każdej chwili mogę o nie poprosić jest bardzo pocieszająca.. na Ujastku mają od sierpnia gaz rozweselający, ponoć też się świetnie sprawdza Mamy myślenicę i to ciężką Ci powiem, pewnie w ostatniej chwili zdecydujemy![]() dzięki za buziaki Lulla trzymam kciuki, będzie dobrze
|
|
#2153 | |||
|
Zadomowienie
|
Idę jeść, bo już mam pustkę w żołądku
. A potem do szkoły... po młodą - średnią. A starsza ma temat na konkurs plastyczny : przemoc w rodzinie. Cholernie trudny i niewdzięczny. Opowiadanie, nie ma sprawy, ale rysunek![]() ![]() Będę Was podczytywała w telefonie. Mam nadzieję, że nasze rodzące uwiną się bezboleśnie . Miłego dnia---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Masia dziś poszła bez placzu, to już jakiś malutki sukces Cytat:
Na pewno wybierzecie najlepszy wariant ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może spróbuj wyprać raz jeszcze powinno pomóc Caltea ja też bez prezentu dołączam, się do pytań o szczepienia![]() Natka mój miał podobną przygodę tylko mała narobiła mu na palec jak ja podnosił przy zmianie pampka
|
|
|
|
|
#2155 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczynki i maluszki w brzuszkach i juz na świecie. Przepraszam, że nic nie piszę ale maleństwo mnie pochłonęło i prawie całkowicie odstawiłam komputer
. Tylko sprawdzam czy cos na czerwono jest i co u naszych hospitalizowanych mam się dzieje....Za wszystkie trzymam kciuki. Lenka je, spi i kupka w nieodpowiednim momencie zazwyczaj jak pieluszkę sciągnę ..... Jest słodka.... Zakochani jestesmy po uszy i nie wiem czy Tatus nie oszalał bardziej niz ja Jedyny minus to ze nie ciągnie cyca pokarmu mam mało, ale robię wszystko aby karmic.... Jak nie wyjdzie to trudno, nie będę męczyła siebie i jej. Dziś miała pobieraną krewkę bo jest zażółcona i po 17 wyniki....Mam nadzieje ze nie trzeba bedzie jechac do szpitala, bo był by to szpital 50 km od domu.Co do prezentu to powiem Wam jedno....dla mnie najpiękniejszym prezentem były łzy( a raczej płacz) Tzta jak już wróciłam z sali po cesarce...... Do tej pory cisną mi się łzy szczęscia jak o tym pomyślę. |
|
|
|
#2156 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Tatusia, spisał się na medal i ważne że się nie zraził![]() i super prezencik ![]() dobra zmykam na pocztę popłacić rachunki i do laboratorium odebrać wyniki bo jutro wizyta ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
super, że malutka grzeczna i jak miło się czyta takie opowiadania, takie to wzruszające
|
|
|
#2157 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja już nie wiem za czym Ty tam tak gonisz I nie mów. Nie chcę wiedzieć. ![]() Wiadomo. Bo każda z nas bedzie miała osobną salę Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Kciuki za maleństwo Martuś za wyniki. Ja też się oddalam na chwil kilka.
|
|
#2158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jestem ciekawa czy moj TZ mi cos da ![]() Cytat:
trzymam kciuki zeby z cycem poszło lepiej i zebys mogła karmic i i mocne mocne kciuki za wyniki jak napisałas o tych łzach TZ to sie
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
gapa ze mnie, zapomniałam napisać że trzymam kciuki za mamuśki w spzitalu rodzące i czekające
![]() Caltea,a to fajnie oby teraz już było tylko lepiej a do pediatry idziemy dopiero za miesiąc to wypytam co i jak ... a babka w przychodni źle zapisała jak tż był i pojechałyśmy dzisiaj, coś mi nie pasiło z tym ale skoro taka data była to pojechałam i zonk ![]() pesteczko, masz racje to najpiękniejszy prezent ![]() czekam aż się Natalcia obudzi dam jej cyca i na spacerek będziemy pędzić, trzeba korzystać ze słoneczka póki jest
|
|
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
Caltea stoje grzecznie i sie nie wychylam
jeszcze bedzie tak ze sie przeterminuje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

moim zdaniem możesz spokojnie maść czy plasterek, dzidzia już duża to raz a dwa chyba nie będziesz tego jeść 

Miss, trzymaj się i czekamy na wieści o małym Tomeczku
Mimo wszystko wolalabym zrzucać obowiazki na Tż. Zobaczymy !
; swoją drogą coraz więcej mam tych końców - ostatnio pisalam, że na koniec przyplątało się przeziębienie, a potem infekcja moczna

szacun dla młodego tatusia
Ale najwazniejsze przeciez zeby tylko byla zdrowa...
To oczywiście nie żadne sprawdzone informacje, ale no przeraziłam się, mam nadzieję, że to tylko jakieś plotki. Jak myślicie czy coś takiego jest w ogóle możliwe, że nie poinformowaliby o zagrożeniu? Teraz to ja na pewno nie zasnę
.
. A potem do szkoły... po młodą - średnią. A starsza ma temat na konkurs plastyczny : przemoc w rodzinie. Cholernie trudny i niewdzięczny. Opowiadanie, nie ma sprawy, ale rysunek