Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 20:38   #2161
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Domii Zycze Ci abyś szybko sie zaaklimatyzowala
ja mieszkałam z tesciowa 4 miesiące, na początku ciężko bylo. Przyznam sie ze prania nie robilam. Gotowałam nam, ona i tak wiecznie na diecie byla. Sprzątam u nas w pokoju, mąż ewentualnie sprzątał w pozostałych pokojach. Nie lubiłam pytań gdzie wychodze,a czasem sie takie zdarzały :sciana: poczułam sie u siebie dopiero jak tesciowa się wyprowadziła (zamieniliśmy sie mieszkaniami)

Wróciłam z basenu nie dawno. Cora chciala po mnie przyjsc i przyszli z mężem
Mam smaka na hamburgera
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:40   #2162
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Anulka wit d podajesz tak czy siak (choć słyszałam ze jeśli tylko mm to trzeba sprawdzić policzyc ile mleka wypija żeby sprawdzić pokrycie) a wit k jeśli dziecko jest karmione piersia. A jeśli karmione mieszanie to wtedy musisz przeliczyc ile wypija mm i jakie sa normy spozycia.

ooo i kolejna cenna informacja
Pasuje zebrać to wszystko w kupę i na pierwszą stronę.
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
bo nam króciakom faktycznie nie do twarzy w długości do kolan, musi być ciut krócej. Najwyzej przed porodem skrócimy
Ja mam metr pięćdziesiąt w kapeluszu i jak byłma w spzitalu to mąż mi kupił tą koszule i miałam kawałek przed kolankiem. Natomiast sprawdziłam z ciekawości jak długa jest wg innej, którą miałam przed ciążą i jest o wiele wiele dł€ższa- taka do łuydki. Czyli teoretycznie po porodzie jak brzucha nie bedzie to bede musiałam sobie skrócić
Stary 2013-08-26, 20:41   #2163
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
No ja też, tylko nie wiem który

Co do szczepień - ja skłaniam się ku refundowanym, mąż ku skojarzonym (ale sam mówi, że musi poczytać, po prostu do tej pory słyszał od wszystkich o skojarzonych i to stąd). Chciałabym jakieś rzetelne artykuły na ten temat...
ja kupiłam Linomag i go wypróbuję bo miałam kupić Bephanten ale przecież mam kupić Ziajkę na brodawki tylko nie mogłam nigdzie znaleźć na razie :P

co do szczepionek, my z małżem doszliśmy do wniosku, ze skoro my byliśmy szczepieni zwykłymi szczepionkami i nie chorujemy ani nic więc szczepimy na NFZ, poza tym... nasze dziecko nie idzie do żłobka więc nie widzę sensu wydawać pieniędzy, mimo że uważam że zdrowie dziecka jest najważniejsze
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ale mnie siekło...w 25 minut od 37.5 doszło do 38,0, chwilę potem 38,2 a chwilkę później 38,7 więc wzięłam ibuprom [na paracetamol jestem uczulona] i po 30 minutach spadło do 37,6. Mąż już chciał na IP jechać, bo leciało w górę jak Małysz w zakopanem...
leć na IP, tak na wszelki wypadek
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka a ja jadę do szpitala
Cały dzień mnie głowa boli i mi niedobrze....byłam u GP i ciśnienie znowu wysokie mierzył mi 2 razy i za drugim razem wyszło 150/90 na szczęście mocz ok i nie puchnę, więc zatrucie pokarmowe wykluczone. Pewnie od tego ciśnienia mnie głowa boli, bo tak pulsuje w skroniach. Odezwę się później, bo pewnie mnie zostawią.
Buziaki

oo kurczę! mam nadzieję że to nic powżnego!
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Ehh... jakis taki dzisiaj dzien mam...
co jest?

policzyłam ile mnie wyniosła wyprawka, co prawda brakuje mi paru rzeczy, ale bez wózka wyszło mi 750 zł
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:42   #2164
maomami
Wtajemniczenie

A my właśnie wcinamy z mężem tościki na kolację.

U mamuś wrześniowych podglądnęłam że wstawiły dietę karmiącej piersią i się przeraziłam, naprawdę to tak ma wyglądać???
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2341

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:43   #2165
babku
Zadomowienie

Cytat:
Ale mnie siekło...w 25 minut od 37.5 doszło do 38,0, chwilę potem 38,2 a chwilkę później 38,7 więc wzięłam ibuprom [na paracetamol jestem uczulona] i po 30 minutach spadło do 37,6. Mąż już chciał na IP jechać, bo leciało w górę jak Małysz w zakopanem...
Jak będzie znów rosło, to bądź grzeczną żoną i słuchaj męża
Cytat:
A wogóle chciałam kupić płyn do płukania ubrań i mówie do brata że nie widzę tego Carefour'owsiego płynu, a on do mnie że nie widzę bo my w TESCO jesteśmyi zrozum mnie.
kobietom w ciąży wybacza się takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka a ja jadę do szpitala
Cały dzień mnie głowa boli i mi niedobrze....byłam u GP i ciśnienie znowu wysokie mierzył mi 2 razy i za drugim razem wyszło 150/90 na szczęście mocz ok i nie puchnę, więc zatrucie pokarmowe wykluczone. Pewnie od tego ciśnienia mnie głowa boli, bo tak pulsuje w skroniach. Odezwę się później, bo pewnie mnie zostawią.
Buziaki

Bardzo dobra decyzja. Nie ma żartów z ciśnieniem w ciąży. Szkoda, że wczoraj nie zostałaś, choć może dziś trafi ci się lepsza zmiana. Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok.

Cytat:
amsz 158 ja teżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżż żżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżż żżż
czyli ja się czaić nie będę i pewnie swoją skróce, chyba ze faktycznie brzuszek mi wywali w ciągu 2 msc
Dołączam do grona w takim razie. Równo 158 cm Oczywiście z koszulami ten sam problem czyli wszystkie cholernie długie. Kupiłam na początku ciąży dwie w biedronce i oczywiście skróciłam. Szkoda, że jak teraz przymierzyłam, to ledwo zakrywają mi dupkę Będzie trzeba kupić jeszcze ze dwie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
89Beatka tez już miałam myśli żeby ją skracać Póki co się wstrzymam, bo faktycznie może pójdzie w górę jak brzuszek jeszcze urośnie
Wstrzymaj się, wstrzymaj
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:43   #2166
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Mam kolejne pytanie z serii "Sprawy oczywiste, w których jestem zielona":

W poradnikach napisane, że optymalna temperatura w pokoju dziecka to 21st. Podczas kąpieli wyższa. Ale kurcze.. U mnie teraz jest 22 stopnie i mi zimno Taki maluch to mi się nie przeziębi w tej temperaturze?
widze,ze nie tylko ja jestem zmarzlakiem u mnie 22-23 jest przewaznie, 21 to chlodnawo juz w moim odczuciu,no ale co...wszystko jakos wyjdzie w praniu,ale tak to jest z blokami,zima boje sie,ze bedzie od kaloryferow suche powietrze bardzo...chyba bedziemy na czas jakichs wyjsc z maluchem wietrzyc po prostu mu dobrze pokoj i troche schladzac.no nie wiem...wrazie co mam taki nawilzacz powietrza.zobaczymy jak to wyjdzie

powiedzcie mi jeszcze,kupilam wlasnie w lidlu proszek lovela 2,8kg. za 22,22...dobra to cena,czy raczej normalnabyl napis promocja to wzielam,ale czasem to wiadomo jak to z tymi promocjami jestkupilam do bialego,jest jeszcze do kolorow.jak to jest jakas super oferta,to wezme i ten drugi,ale jak cena normalna to moze pozniej.

i jeszcze jedno,cala wyprawke dla siebie do szpitala (tzn.te podklady poporodowe,majtki jednorazowe/siateczkowe, podpachy itp.)-kupujecie to na allegro czy w sklepach normalnie?
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:45   #2167
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Nasturcja zdrówka
Paulina trzymaj sie. Oby szybko zeszło te cisnienie

Malinka

Haniusia
Stary 2013-08-26, 20:46   #2168
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja kupiłam Linomag i go wypróbuję bo miałam kupić Bephanten ale przecież mam kupić Ziajkę na brodawki tylko nie mogłam nigdzie znaleźć na razie :P

co do szczepionek, my z małżem doszliśmy do wniosku, ze skoro my byliśmy szczepieni zwykłymi szczepionkami i nie chorujemy ani nic więc szczepimy na NFZ, poza tym... nasze dziecko nie idzie do żłobka więc nie widzę sensu wydawać pieniędzy, mimo że uważam że zdrowie dziecka jest najważniejsze

co jest?

policzyłam ile mnie wyniosła wyprawka, co prawda brakuje mi paru rzeczy, ale bez wózka wyszło mi 750 zł
mam podobne zdanie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

U mamuś wrześniowych podglądnęłam że wstawiły dietę karmiącej piersią i się przeraziłam, naprawdę to tak ma wyglądać???
oj, oby nie

u nas w szpitalu na wyjście dostaje się taki spis produktów nakazanych i zakazanych
Stary 2013-08-26, 20:48   #2169
koala19
Raczkowanie

kupilam sobie cisnieniomierz i narazie ok.
wczoraj po powrocie ze szpitala zdrzemnelam sie i mi spadlo do 120/90 i dzis tez mam ok. bylam w przychodni w sprawie cisnienia ale lekarka sie nie znala na ciezarnych i poruszyla cala przychodnie zeby mnie zbadal ktos inny ale zaden inny lekarz tez nie znal sie na ciezarnych wiec odeslali mnie znowu z kwitkiem.
moj lekarz prowadzacy na urlopie wiec chyba musze czekac do przyszlej srody az wroci...
Stary 2013-08-26, 20:48   #2170
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
widze,ze nie tylko ja jestem zmarzlakiem u mnie 22-23 jest przewaznie, 21 to chlodnawo juz w moim odczuciu,no ale co...wszystko jakos wyjdzie w praniu,ale tak to jest z blokami,zima boje sie,ze bedzie od kaloryferow suche powietrze bardzo...chyba bedziemy na czas jakichs wyjsc z maluchem wietrzyc po prostu mu dobrze pokoj i troche schladzac.no nie wiem...wrazie co mam taki nawilzacz powietrza.zobaczymy jak to wyjdzie

powiedzcie mi jeszcze,kupilam wlasnie w lidlu proszek lovela 2,8kg. za 22,22...dobra to cena,czy raczej normalnabyl napis promocja to wzielam,ale czasem to wiadomo jak to z tymi promocjami jestkupilam do bialego,jest jeszcze do kolorow.jak to jest jakas super oferta,to wezme i ten drugi,ale jak cena normalna to moze pozniej.

i jeszcze jedno,cala wyprawke dla siebie do szpitala (tzn.te podklady poporodowe,majtki jednorazowe/siateczkowe, podpachy itp.)-kupujecie to na allegro czy w sklepach normalnie?
jak boisz się o suche powietrze to kup nawilżacze powietrza takie wieszane na kaloryfer albo kładź mokre ręczniki na grzejnik

wydaje mi się że nie drogo, ja za 3 kg Dzidziusia płaciłam coś ponad 26 zł ale na allegro i kupiłam tylko do kolorów i będę i białe i kolorowe prać w jednym

dla siebie część wyprawki kupowałam na allegro, część dostałam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-26, 20:49   #2171
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Maomami ja jadlam wszystko. Tydzień lekko bo wzdecia powodowały bol podbrzusza a po cieciu to niezbyt przyjemne.

Żeby mleko miało pelne wartosci odżywcze to i dieta musi być urozmaicona. Uważam to za przesade.

Rybko ja też mam taki dzień :/

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-08-26 o 20:50
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:50   #2172
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Domii Zycze Ci abyś szybko sie zaaklimatyzowala
ja mieszkałam z tesciowa 4 miesiące, na początku ciężko bylo. Przyznam sie ze prania nie robilam. Gotowałam nam, ona i tak wiecznie na diecie byla. Sprzątam u nas w pokoju, mąż ewentualnie sprzątał w pozostałych pokojach. Nie lubiłam pytań gdzie wychodze,a czasem sie takie zdarzały :sciana: poczułam sie u siebie dopiero jak tesciowa się wyprowadziła (zamieniliśmy sie mieszkaniami)

Mam smaka na hamburgera
Dziękuję myślę że powolutku się tutaj jakoś odnajdę . Mnie mam nadzieje teściowa nie będzie wypytywać gdzie idę póki co melduję jej tylko "wychodzę" bądź "jestem" ale nie tłumaczę gdzie byłam Chyba że idę do sklepu to pytam czy czegoś potrzebuje :P:

Cytat:

O mamooo właściwie niczego nam nie będzie można jeść

Zachciało się nam z TŻtem mrożonej pizzy z biedronki
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:50   #2173
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
u nas w szpitalu na wyjście dostaje się taki spis produktów nakazanych i zakazanych
u mnie też się dostaje

a czy u Was dostaje się na wyjście ze szpitala to niebieskie pudełko? z jakimiś próbkami kosmetyków i tych innych? bo mi ostatnio bratowa powiedziała że u nas się dostaje

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-26, 20:50   #2174
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

no dość restrykcyjna
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:51   #2175
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Hello wzięłam się za papierkową robotę i tylko podczytuję. Po wypłacie wrześniowej biorę się za konkretniejsze zakupy, też potrzebuje dla mnie jakąś koszulę, Mam nową piżamkę i dwie stare koszule nocne. Kupiłam też zestaw pastelowych skarpetek dla mnie do szpitala. Potrzebuję też jakiś cieńszy nowy szlafrok bo mam polarowy ale w szpitalu na noworodkach jest gorąco i nie da się w takim grubym.
Rozgrzeszam

o właśnie jeszcze szlafrok dobrze że przypomniałaś
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 20:52   #2176
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też się dostaje

a czy u Was dostaje się na wyjście ze szpitala to niebieskie pudełko? z jakimiś próbkami kosmetyków i tych innych? bo mi ostatnio bratowa powiedziała że u nas się dostaje
Wydaje mi się że w każdym szpitalu się coś takiego dostaje choć ręki sobie uciąć nie dam
Stary 2013-08-26, 20:53   #2177
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Lineczko w Szcz jak rodzilam to było. Potem dostawaliśmy różne próbki, znizki, gadzety poczta.
W bdg rok później rodziła mogą sis i nie dostawali wiec nie wiem.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:57   #2178
nasturcja7667
Zadomowienie

Mam 37,4, mąż mi każe co 10 minut mierzyć Ciśnienie zabójcze 62/46. Normalnie szaleństwo. Jak się nie podniesie ciśnienie, i/lub podniesie gorączka to gnamy na IP. Tak czy inaczej zadzwonię jutro do mojego lekarza zapytać go, co do kija wacława się ze mną dzieje

Paulina- trzymaj się!!

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Mnie się wydaje, ze ta dieta z wrześniowych jest lekko przesadzona. Żadna moja znajoma młoda matka tak słabo nie jadała. I szybciej wprowadzały produkty
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:59   #2179
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
u mnie też się dostaje

Ja dostałam i różowe i niebieskie pudełko

Malinka

Haniusia
Stary 2013-08-26, 20:59   #2180
babku
Zadomowienie

Cytat:
I jak Ci się pływa z brzucholem? Patrzą ludzie jak na kosmitę? U mnie nawet nie najgorzej. Dzieci zerkają z przerażeniem, ale to akurat zabawne. A pływa mi się super, jedynie jak wchodzę do zimnej do wody, to czaję się jak głupek i wchodzę pół godziny, bo próbuję stopniowo się zanurzać, co by Janek szoku nie doznał
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ooo i kolejna cenna informacja
Pasuje zebrać to wszystko w kupę i na pierwszą stronę.
I zatytułować "Cenne rady doświadczonych mamusiek Dzidzi i De"

Cytat:
O kurcze To ja chyba zejdę do wagi z liceum przy takiej diecie
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 21:01   #2181
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Maomami ja jadlam wszystko. Tydzień lekko bo wzdecia powodowały bol podbrzusza a po cieciu to niezbyt przyjemne.

Żeby mleko miało pelne wartosci odżywcze to i dieta musi być urozmaicona. Uważam to za przesade.

Rybko ja też mam taki dzień :/

Dzięki Ci Twoje słowa mnie cieszą bo tak sobie myślałam że chciałabym jeść w miare normalnie tylko delikatniej

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 21:06   #2182
niunia32
Zakorzenienie

Babku ja chodzę na aqua aerobik... Niektóre babki za każdym razem wielkie oczy robia jak przychodze, ale ogolnie dobrze znosze zdjecia czy pływanie. To drugie jak z cora
Chodzimy na basen

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Ja karmiac jadlam w miarę nirmalnie. Bez kapusty, fasoli i innych ciężkostrawnych Rzeczy.

Malinka

Haniusia
Stary 2013-08-26, 21:08   #2183
nemosek
Zakorzenienie

Witam się wieczornie
Nadrobię Was ale nie będę na wszystko odpisywać bo padam.
Dzisiejsza droga do Gliwic to jedna wielka katastrofa Korki w Balicach przy bramkach,korki W Katowicach,objazdy w Gliwicach.Ileż można,szanowni drogowcy wzięli się do roboty na koniec wakacji

Mama szczęście że się dzisiaj leniłyście i widzę mało stron
Ostatnio mi się udaje

Jakaś śnięta jestem dzisiaj,rano wstałam wyspana a potem jak mnie sen morzył to szok.

Domi Fajnie sobie wszystko po mału organizujecie jako mąż i żonka

Tunieczka Gratuluję córeczki

Ołówek za 100!!!

Paulina Dokładnie pojedzie i się urodzi,grunt to pozytywne nastawienie i puszczanie mimo uszu pewnych historii.

Aaby Pędzi czas niedługo wybije godzina zero'

anoula Długi i gruby Na takiego polowałam
Tylko 12 cm wyższy ode mnie bo ja duża jestem znaczy się wysoka

Maomami Rzuciła mi się w oczy cena
Nie wiedziałam że ściąganie kamienia nic nie kosztuje.

Paulina,anoula Mam nadzieję że te paskudztwa rzygankowe Wam przeszły

U mnie też tylko amlagamatowe plomby są refundowane,czytałam ostatnio w przychodni bo mi się nudziło 0d zęba nr 4 bodajże.A z przodu to na pewno dają białe zwykłe,laserowa za dopłatą

Piszecie o mieszkaniu u teściów,ja nie miałam takiej możliwości i może dobrze,ale czuje się u nich swobodnie.Nie robię sobie sam jedzenia bo co przyjadę to wszystko mam pod nos podstawione.Zawsze jakieś ciacho,kanapki,sałatka.Za wsze są przygotowani,maja system otwartego domu Aż czasem głupio że tacy zorganizowani.
Natomiast tak jak Rybka pisała mogę na przykładzie męża napisać że ma super kontakt z moja mamą.Już chyba nawet kiedyś wspominałam,że czasem czuje się zazdrosna.Lubią się bardzo,rozumieją nieraz bez słów,razem gotują,dyskutują.A mnie czasem zdziwko łapie że tak może być

Super tapeta,wózek i brawa za wszelkie zakupy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 21:17   #2184
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

co jest?

Mamy to samo zdanie z mężem

a jakoś tak.. byłam w Kauflandzie, ale nic ciekawego nie kupiłam. W☠☠☠☠iłam się na T. bo najpierw mi tu psuje i pierd.oli życie a teraz znów dobra T. Poza tym, cóż.. najpierw sie umawiamy z nią że kupi wanienkę ( bo moja mama kuiła rzeczy za ok 700 zł, to ona gorsza niechce być i wanienkę za 20 zł kupi chociaż.. ) a teraz jak co do czego przyszło to powiedziała ze umyje nam po kimś tam i nam da.. no bez kitu.. wanienka majątku nie kosztuje i mogłabym sobie sama ją kupić.. a nie po kimś mieć wanienki, zwłaszcza ze potem tylko słucham że mam to używane, tamto.. a wanienkę sobie już daaaaaaaaaaawno odhaczyłam z listy.. no bez kitu albo sie umawia albo nie. Ja nawet nie chciałam tej wanienki od niej, nic nie chciałam i nie chcę ale ona sie uparła a że wtedy syt. nie było tak napięta to olałam system i niech jej będzie.. a teraz dzisiaj zadzwoniła i taki tekst.. No nic, kupie sobie sama ale byłam przekonana że już mam praktycznie wszystko i mogę teraz leżeć i czekać na małego... poza tym znów chce być miła.
Cytat:

O matko przeczytalam mężowi- przerażony bardziej niż ja, z tego wynika że prawie nic nie można jeść..
Cytat:

Chyba fajna cena, tez je widziałam, ale nie było ceny napisanej.

Podkłady itd miała kupić na all, ale byłam w aptece i przy okazji kupiłam, Podpaski mnie wyszły 4,99 za paczkę a 8 zł za podkłady - też paczkę i 9 zł dałam za 5 par majtek . wiec cena podobna jak na all.
Stary 2013-08-26, 21:19   #2185
peppermint patty
Rozeznanie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Paulaiza- dawaj znac jak sie czujesz,jak cisnienie

Ja jutro na wizyte.wlasciwie to jakos mi sie nie chce wyjatkowo,nie wiem czemu..na usg to bieglam jak szalona,a teraz..jakies ma zle przeczucia,ze mnie lekarz nastraszy (Tymus wlasnie szaleje,brzuszek az podskakuje,ale wszystko na dole i w boku),ze bedzie kazal nastawiac sie na cc.jakos tak czuje,ze nic tworczego sie nie dowiem:/ polozna da skierowanie na kolejne badania,powawzy,pomierzy i tyle...nie wiem,jakos mi sie nie chce..len mnie lapie.

Co do diety karmiacych...doszly mnie sluchy,ze trzeba sie bardziej pilnowac niz w samej ciazy tamta przeklejona z froum sobie zapisalam na wszelki wypadek,ale wole sieteraz nie wczytywac...i tak z moja cukrzycowa dieta mam sporo wyrzeczen to po co jeszcze sie dobijac

Stary 2013-08-26, 21:20   #2186
domii29
Zakorzenienie

Zadzwoniłam do taty z życzeniami bo urodziny dzisiaj ma i się poryczałam I weźcie ogarnijcie kobietę w ciąży
Stary 2013-08-26, 21:21   #2187
peppermint patty
Rozeznanie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Pozatym bylam u brata i widzialam u nich na stole takie duze opakowanie sliwek naleczowskich,takich cukierkow sliwek w czekoladzie...boszzzz,az slinotoku dostala na ich widok:/

Stary 2013-08-26, 21:25   #2188
NEWTREND
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Ja dostałam i różowe i niebieskie pudełko

ja też ale niebieskie było lepsze
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 21:29   #2189
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też się dostaje

yes- dostaje się

Cytat:
Mam 37,4, mąż mi każe co 10 minut mierzyć Ciśnienie zabójcze 62/46. Normalnie szaleństwo. Jak się nie podniesie ciśnienie, i/lub podniesie gorączka to gnamy na IP. Tak czy inaczej zadzwonię jutro do mojego lekarza zapytać go, co do kija wacława się ze mną dzieje

Paulina- trzymaj się!!

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Mnie się wydaje, ze ta dieta z wrześniowych jest lekko przesadzona. Żadna moja znajoma młoda matka tak słabo nie jadała. I szybciej wprowadzały produkty
No włąsnie, ja przy takiej diecie to do 50 kg zejdę. Fajnie, ale katować się przy tym bede niemiłosiernie- tak mi sie wydaje.. zwłszcza ze mam zamiar dużo rzeczy robić aby waga wróciła a nawet figura była lepsza.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie
Nadrobię Was ale nie będę na wszystko odpisywać bo padam.
Dzisiejsza droga do Gliwic to jedna wielka katastrofa Korki w Balicach przy bramkach,korki W Katowicach,objazdy w Gliwicach.Ileż można,szanowni drogowcy wzięli się do roboty na koniec wakacji

Mama szczęście że się dzisiaj leniłyście i widzę mało stron
Ostatnio mi się udaje

Jakaś śnięta jestem dzisiaj,rano wstałam wyspana a potem jak mnie sen morzył to szok.

Domi Fajnie sobie wszystko po mału organizujecie jako mąż i żonka

Tunieczka Gratuluję córeczki

Ołówek za 100!!!

Paulina Dokładnie pojedzie i się urodzi,grunt to pozytywne nastawienie i puszczanie mimo uszu pewnych historii.

Aaby Pędzi czas niedługo wybije godzina zero'

anoula Długi i gruby Na takiego polowałam
Tylko 12 cm wyższy ode mnie bo ja duża jestem znaczy się wysoka

Maomami Rzuciła mi się w oczy cena
Nie wiedziałam że ściąganie kamienia nic nie kosztuje.

Paulina,anoula Mam nadzieję że te paskudztwa rzygankowe Wam przeszły

U mnie też tylko amlagamatowe plomby są refundowane,czytałam ostatnio w przychodni bo mi się nudziło 0d zęba nr 4 bodajże.A z przodu to na pewno dają białe zwykłe,laserowa za dopłatą

Piszecie o mieszkaniu u teściów,ja nie miałam takiej możliwości i może dobrze,ale czuje się u nich swobodnie.Nie robię sobie sam jedzenia bo co przyjadę to wszystko mam pod nos podstawione.Zawsze jakieś ciacho,kanapki,sałatka.Za wsze są przygotowani,maja system otwartego domu Aż czasem głupio że tacy zorganizowani.
Natomiast tak jak Rybka pisała mogę na przykładzie męża napisać że ma super kontakt z moja mamą.Już chyba nawet kiedyś wspominałam,że czasem czuje się zazdrosna.Lubią się bardzo,rozumieją nieraz bez słów,razem gotują,dyskutują.A mnie czasem zdziwko łapie że tak może być

Super tapeta,wózek i brawa za wszelkie zakupy
albo nie widzialam, albo nie pisałaś .. a po co byłas w gliwicach? ( jak nie tajemnica:P ) trza było pytać, powiedziałąbym ze to niejalepszy czas.. w gliwicach objazdy są chyba ze 4 miesiace już bo co rusz inną drogę robią..

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Pozatym bylam u brata i widzialam u nich na stole takie duze opakowanie sliwek naleczowskich,takich cukierkow sliwek w czekoladzie...boszzzz,az slinotoku dostala na ich widok:/

uwielbiam te śliwki

a co do lenia- ja też mam i od ostatniej wizyty też nie mam ochoty isć na kolejną.. choć ja to zupełnie z innych przyczyn
Stary 2013-08-26, 21:37   #2190
Antibia86
Rozeznanie

oj dziewczynki pedzicie i nie dacie mi bez stresu otwierac Wizazu ja Ciagle walcze zmieszkaniem i powiem tak: Dziewczyny ktore chca zaczac dopiero remonty to się zastanówcie....u mnie sam remont 3 mies a miało byc 3 tyg a sprzatanie i pierdołki trwaja juz 3 tydzien. siły juz nie te i pewnie jakbym nie była w ciąży to by mi mniej czasu to zajeło....i mimo ze mam pomoc to i tak nie idzie jak miało iść....
co do mebli to HEMNESA kocham i mam go nawet w lazience dzisiaj meczyłam sie z zakładaniem pokrowca na Ektorpa naszego ale już siedze na nowym i mam TV ktore widze, nasz mały salonik juz w sumie gotowy. zostały mi jescze 2 kartony ciuchów do wystawienia na allegr, nawet zimówki już sprzedałam i w sumie zadowolona jestem bo za kombinezon i kurtke Piotrka dostałam 380zl.
u nas niestety komoda się juz nie zmiesciła i ciuszki bede musiała miec w szafie choc wolałam komode. no i przewijak kupie na łóżeczko

za 3 tyg powinnam mieć już wózek co do fotelika to hmm....od rodziny zgadza się czy od znajomych a z używek to sprawdza się plomby ktore są z tyłu. na pewno nie w ciemno i nie na odległość. niestety ja sie nauczylam...w sumie wole kupic uzywany np maxi cos za 250-300zł niż dac tyle samo za firme ktora pewnie 2 pkt by nie miała. no i tez zalezy ile sie jezdzi autem, jak duzo to nawet zainwestowałabym z baza bo bardzo fajna sprawa ale jesli ktos raz na jakis czas to nie wiem czy nie lepiej własnie od kogos pozyczyc.....

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

aa i te wiaderka do kapieli wogole mnie nie przekonuja....zostane przy wanience..bo np jak przez pierwsze dni umyc maluszka żeby mu pepuszka nie zamoczyc? no i w wanience zawsze przy kapieli dziecko ma kontakt wzrokowy z rodzicem....
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości