![]() |
#2161 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() widzę że wywołałam to teraz kto bierze trojaczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() to kto ze mną bedzie na mamusiach październik 2015??? która chętna?
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Do kazdego auta obowiazkowo musimy wejsc
![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-20 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
![]() CUDOWNIE! T. wciąż zafascynowany pralką ![]() ![]() Powiem jej, że złapałam konkubenta na kolejne dziecko, bo chciałam mieć nadal labę ( ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kciuki! ba! ależ Marsel zblondział ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
super!!!
Cytat:
![]()
![]() |
#2165 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To chyba dawno byłaś u dentysty, a jaką polecił pastę też mam ten problem. Cytat:
![]() No tylko ja zaskoczona bo nie wiedziałam że idą a nagle patrzę a tam już widać ząbek ![]() Cytat:
J biedak powoli idą te zębole ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za co ta pała się pytam ![]() ![]() Idę robić ogóry ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
no załapać się na poczekalnie z tym terminem
![]() chociaż nie wiem, bo w końcu nie wiem jak dzieci przedszkole zaczynają w Niemczech. czy od 2,5 czy od równo 3 lat czy jak ![]() ![]()
#2167 |
Zakorzenienie
|
Agateczka wspaniale wiesci, ciesze sie, ze sa postepy
![]() Alliw masz zupelna racje jezeli chodzi o uslugi turystyczne, choc powoli widze, ze cos sie dzieje na tym gruncie. Ale ceny rosna, jakosc pozostaje na niskim poziomie - tzn. powstaja pensjonaty o wyzszym standardzie, ale co z tego jak pozniej robia ciecia na jakosci, np. My mamy studio, 230zl za dobe, jeden pokoj, troche wiekszy niz standard, stolik, mini aneks kuchenny, i lazienka - podloga laminat - dla mnie super, nie lubie wykladzin, zawsze omijam takie oferty, ale lazienka jest nieduza, umywalka tak mala, ze mozna umyc tylko rece, woda chlapie na podloge, prysznic przy zameldowaniu tylko pozornie czysty, jak przyjechalismy odplyw byl tak zatkany, tak brudny, ze mialam ochote zwymiotowac( wlasciciel to posprzatal po mojej prosbie), szczotka do kibla brudna, papier toaletowy jakosci makulaturowej, ahhh nawet nie, nie wiem co to za papier, ale musielismy kupic wlasny, jeden reczik na osobe! ( brak recznika podlogowego i do rak), posciel sprana,zmechacona, brak podkladek na materac, aneks kuchenny mial byc w pelni wyposzazony - a mamy trzy talerze duze,trzy miski,i kilka sztuccy, jeden garnek, patelnia i deska do krojenia : ![]() ![]() ![]() Poza tym wlascciiel uprzejmy, restauratorzy rowniez - choc jakosciowo tez gotowane byle duzo, byle szybko (ale jestesmy w miejscowosci turystycznej,wiec tu nie zwracam na to uwagi - chociaz kupujac deser owocowy nie chce ponownie trafic na splesniala maline i nieobranego kiwi - bo musialam jesc rekami, a w restauracji to troche nie tak ma wygladac) - zprzerazeniem muszeprzyznac, ze ceny sa tu bardzo europejskie, o takich wczasach w Polsce chyba mozna juz zapomniec ![]() ![]() Bardzo tez zawiodlam sie na przyjazni do czworonogow - bo jednak taki klient traktowany jest jak drugiej kategorii, plaza jest baaardzo daleko,spokojnie jest to 2-3 kilometry od plazy normalnej - chcielismy tez pospacerowac po parku narodowym,tojest calkowity zakaz wprowadzania psow -gdzie przeciez pies jest prowadzony na smyczy,wiec dlaczego nie? Dlaczego pies nie moze dreptac przy nodze wlascciela, ? Tego zjawiska nie znam, w Niemczech z psem na smyczy mozna wejsc na kazdy teren PN,. I zeby nie bylo nie narzekam, ale obsereuje i widze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Przedszkole od 3 lat, wczesniej jest zlobek, nie wszystkie przedszkola maja grupy dla dziecido lat 3. Jak jest dokladnie, czy przyjma Ci dziecko troche wczesniej,musialabys sie zapytac w danym przedszkolu, ja wiem tylko, ze maja dwa terminy w roku, kiedy przyjmowane sa dzieci,czy sa odstepstwa to nie wiem,jeszcze nie jestem tak daleko na tym etapie. W kazdym razie w Niemczech kazde dziecko powyzej 3 latma prawo do miejsca w przedszkolu.
#2168 |
MBZ♥
|
Pani chciałabym zobaczyć minę teściowej jak się dowie
![]() Moderna ale fajny Automaniak ![]() Tasia ![]() Luna, ja zawsze na placu pytam czy Zosia może się pobawić ![]() ![]() A zachowanie tamtej pani kiepskie:/ Dzień dobry bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
Dragusia - chodzilo mi bardziej o zaciazenie - ale planuje 2015 co ma byc to bedzie
![]() SKONCZYLAM ...!! To nic ze MUSIALAM zostac godzine dluzej ![]() Moge odpoczywac az do piatku kiedy to mam az na 11...!! Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli u nas jak M. urodzil sie w kwietniu, to w razie braku wolnych miejsc musislsbym czekac do sierpnia. Ale to tylko teoria, najlepiej przedzwonic i wypytac ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-07-30 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ------ Jedziemy na następny weekend do Wrocławia - w ramach odstresowania, więc K zostaje z babciami ![]() ![]() Dragusiu, co warto poza Rynkiem, Fontanną kolorową, Ogrodem Japońskim zobaczyć ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
hm.... zoo? panorame racławicką?
#2175 |
Zakorzenienie
|
Moderna tylko to jest tez tak ze to ludzie nie dbaja o cudze rzeczy, rzecz jasna nie bronie wlascicieli, ale widze po tym naszym gosciu do ktorego jezdzimy i widze jak co chwila na zakupy jezdza i dokupuja to szklanki, to koce bo im zniszcza/ zbija/ ukradna. Jednak u wielu osob panuje wciaz przekonanie ze place wiec moge robic co tylko chce....
Ale mi sie jesc chce.... Panika ciekawam miny tesciowy....
#2176 |
Zakorzenienie
|
Pani zrób zdjęcie miny teściowej, ale byśmy miały frajde
![]() Moderna no za taka cenę to szału nie ma, faktycznie... U nas co przedszkole to właściwie inne zasady Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | ||||||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Tasia, za szybką akcję i czekamy na wieści o małej Ani ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i brawa dla Milusia, zdolny chłopak ![]() Cytat:
![]() ![]() ale na szczęście coraz więcej wiary we mnie się budzi że damy radę Do żłobka TŻ będzie zabierał i odbierał bo obok pracy ma. Musze zapisać tylko bo czas oczekiwania pewnie długi. Tez mnie ciekawi czy będzie parka czy może ta sama płeć, a teraz jakie imiona? To będzie problem ![]() Cytat:
![]() A no właśnie finanse, nas stać na 2 dzieci, na 3 będziemy musieli trochę zacisnąć pasa i pokombinować. Ale karta dużej rodziny będzie ![]() Cytat:
![]() Co do żłobka i macierzyńskiego to sama nie wiem, może któraś z was wie? Chociaż macierzyński bierze się na urodzone nowe dziecko, a co ma do tego starsze chyba nic? ![]()
![]() |
#2178 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To może Panika na trojaczki chętna ![]() ![]() Marcel mały kierowca ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie ogóry już kisną w słojach, i dużo innych przetworów porobione. Musze myśleć o przyszłości ![]() Witam was. Kolacja zjedzona, samopoczucie 4/10 (nie jest źle). Fotki do klubu później wrzucę, a jutro jak zeskanuję to pokaże wam 2 małe fasolki ![]()
![]() |
#2179 | ||||||
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Cytat:
TY!TY!TY! ![]() hehe motomaniak ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() na odsloniete szyjki polecił sam przez siebie sprawdzone lacalut sensitiv albo elmex sensitiv(na pewno nie sensodyne bo nie działa tak dobrze ) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Ty masz jakies preferencje jakbys mogła wybrać? Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja odpowiedź już znam ![]() zazdroszczę. mnie absolutnie wszystko śmierdzi...
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
nie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2182 | |||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Żyję, jestem w dwupaku i jeśli nie urodzę w nocy ( ![]() ![]() ![]() ![]() Z serii chwalimy się (bo zaraz mogę na to nie mieć czasu ![]() ![]() Że jak gorące, to trzeba podmuchać - nawet ostatnio, jak była Ciocia i stwierdziła, że jej gorąco, to Krzyś na nią podmuchał ![]() Że coś jest "koło okna", "za łóżkiem", "pod fotelem". Na pytanie "gdzie jest piesek/zegar/smoczek" - pokaże. Ale nawet czasem znajdzie, jak szukamy! ![]() ![]() I chyba... rozróżnia nazwy kolorów ![]() ![]() ![]() Wysługuję się poza tym dzieckiem ![]() ![]() ![]() ![]() No to się rozpisałam ![]() Ale o K. mogłabym jeszcze dłużej i dłużej... ![]() ![]() W każdym razie jutro to ktg i usg, no ciekawa jestem, co tam powychodzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czasem daję to, co my jemy - właśnie pierś czy zupa, albo pieczony łosoś czy duszona wieprzowina... Ale często jemy coś niezdrowego ![]() ![]() ![]() Nocnika na razie nie próbujemy, pierwsze próby skończyły się porażką - potraktowanie nocnika jako kolejnego środka lokomocji ![]() Cytat:
![]() I w moim przypadku SN mogłoby być zagrożeniem życia (mojego lub dziecka) - pęknięcie podwójnej blizny na macicy podczas skurczy porodowych, gdybym wtedy nie była w szpitalu... Dlatego tak się boję, że mi się zacznie w domu, przed terminem CC. Pewnie by nic nie pękło i dałabym radę, ale wiesz, wolę nie sprawdzać ![]() I dobranoc Paniom, dam znać jutro ![]()
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Tasiu kochana trzymam mocno kciuki abys dotrwała
![]() wygłaszcz ode mnie Anie jeszcze przez brzuszek póki tam siedzi ![]() Poza tym wspaniałego masz syna -madrego i troskliwego ![]() Buziaczki i dobrej ,spokojnej nocy ![]()
![]() |
#2184 |
Kniaginia
|
Tasia, wprawdzie już czwartek, ale trzymajcie się z Ania do rana z
![]() Oldzinx, gratuluje podwójnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Hejo...kolejny upalny dzien przed nami, ciezarowki jak znosicie te ukropy?
Tasia dawaj znac po wizycie, bedzie dobrze. Odliczam juz dni do urlopu, jeszcze dwa tygodnie...w ta sobote mamy to wesele, poszlam na latwizne po przejsciu kilku sklepow i od kolezanki pozyczylam kiecke, taka kremowa. Zupelnie prosty kromny kroj, tylko pasuje mi do niej ubrac szpile i nie wiem jak wytrzymam, bo ostatnio szpilki mialam na sobie trzy lata temu.... I w ogole odbieram codziennie kilkanascie telefonow od babci jak to ona poczuje sie rozczarowana jak my na noc nie zostaniemy itp. Nikt nie potrafi zrozumiec, ze jak Emila sie rozedrze, to dla nas po zabawie bedzie, bez sensu siedziec z placzacym wijacym sie dzieckiem i pstrzec jak inni sie bawia, nocowac w obcym miejscu jak droga do domu nam zajmie 1,5 h....Ech.... Jeszcze mialam zapytac, Emila ostatnio poodczas szalenstw zakonczonych wywrotka przygryzla sobie warge, ta skorka jej sie luszczy, czym to smarowac, jakas wazelina? Podpowiecie? Milego dnia i do popoludnia
#2186 |
Zakorzenienie
|
Tasia az nie moge uwierzyc,jak ten czas zlecial,bo ja nadal pamietam dzien, w ktorym nam obwiescilas wesola nowine
![]() Bardzo rozumne sa juz nasze dzieci,brawa dka Krzysia ![]() Ja to czasami az niedowierzam, jak o cos prosze, a maluch to robi czy przynosi ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Despa a to na zewnatrz ta sucha skorka? Wazelina to nie wiem, ona ma dzialanie okluzyjne,czyli chroni przed utrata wody, przed czynnikami zewnetrznymi, moze bepanthen lepszy. W sumie to chyba z wazelina moglabys sprobowac,choc oprocz ochrony to raczej nie przyspieszy gojenia. Mi na luszczaca sucha skore najlepiej pomaga tlusta masc z mocznikiem - ale nie wiem czy u dzieci juz mozna stosowac ( tylko bez dodatkow typu kwas salicylowy, sklad ma byc prosty) ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Klementynka, tak, ja daje malemu normalne jedzenie, to co my jemy, (nawet od czasu doczasu maly dostaje kawe zbozowa do sniadania) choc staram sie by bylo jak najzdrowsze - ale to tez nie zawsze sie da, bo np. kielbaska czy wedlina, parowka sa mocno doprawione - mojej wedliny jak zrobie to nie chce jesc,choc w sprawie miesa nie naciskam - staram sie raczej gotowac jak najprostsze potrawy ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Panika jestes tylko na zapachy wrazliwa, czy mdlosci tez juz sa? Mialas w ogole mldlosci w ciazy z T.? ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-07-31 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | ||||
Zakorzenienie
|
dobra, dobra, nie bądź taka szlachetna
![]() Cytat:
![]() "Michasiu, jedziemy nad wodę" Michał: <aaa> (odgłos przełykanej wody) Dziadek opowiada: "(...) i mało co nie dostał w dziób" Michaś: "dziu dziu dziu" i strzela sobie palcami o dekolt (wszak tak kurki dziobią) Cytat:
![]() ![]() Tasiu podziwiam Cię. I Krzysia. Cierpliwy i kochany starszy brat będzie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jak z Torresem. choć jeszcze daję radę pić wodę i myć zęby. Z Torresem musiałam mieć konkretną wodę i nie miętową pastę. Cycofob dziś nie tknął cyca nawet przez sen... ![]() ![]() ![]() za to mm wtrąbił przed snem... 300 ml. on dopiero od 3 dni pije... ile Wasze dzieci dostają?!
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale Krzyś ![]() czekamy na wieści i potem fotki Ani ![]()
![]() |
#2189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wesele w piątek zaliczamy ![]() Cytat:
![]() moim zdaniem 300 to już konkret-toz to kolacyjka ![]() ![]() u nas nadal ilości minimalne ... wczoraj szał bo az prawie 100 ale to wymagało wysiłku od mamy trochę - bokiem ,przodem ze słomką i bez ..."a jak Ty pięknie pijesz" ,"pokaz Kubie jak pięknie pijesz" .....no ale cyc jest rano , późnym południem(albo i nie) , wieczorkiem i o północy .
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
wszyscy na wesele? to my też
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.