Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-29, 19:32   #2131
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Ja to odbieram jako złośliwe przytyki.
dla Marssellatylko co to znaczy, że pokazuje kilkanascie pojazdów?

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Alliw bezpiecznej podróży
Chodzi mi, ze kraj jak kazdy ma swoje wady i zalety, a nie tylko zalety, bo zrozumialam, ze tylko o tym mam pisac, czyli same szczesliwe watki.

te co powtarzamy zawsze: auto, motor, statek,statek piracki, balon, samolot, helikopter, smieciarka, koparka, rower, traktor, autobus
Stary 2014-07-29, 19:35   #2132
BYou
MBZ♥

A teraz rozumiem z tymi brumbrumamiZosia dodaje do tego czołg i honker

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 19:37   #2133
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Eluśka, ja bym dała tusz do rzęs nie poradzi zaś z opakowania na "klik" - z każdego chce wyjadać. pal licho jeśli to pasta do zębów
Tzn że tuszu nie zje? U mnie otworzył i przyszedł umazany na czarno z wielkim uśmiechem Śmiałam się do rozpuku wtedy

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
TŻ wspiera, ja mam straszne obawy jak to będzie. To już końcówka 8tugodnia. Wizytę miałam jakoś w 6t. Tylko z gabinetu wyszłam i w płacz. Do tej pory jeszcze się nie oswoiłam z tą myślą. Chociaż już przeleciałam fora "dubeltówek" i większość z nich takie obawy na początku miała, później podobno przychodzi miłość
Ja czuję się gorzej niż źle, oprócz psychy
Na pewno!
Bedzie dobrze ale musisz troche wiecej odpoczywac...

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A czy moge sie pochwalic? Marcelek pokazuje kilkanascie pojazdow i wiele zwierzatek w dwoch jezykach
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 20:09   #2134
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Klementyna smoczka to raczej sam nie odstawi przed 2r.z a później niestety już szkodzi
Nocnik służy nam za kosz na piłki oczywiście czysty bo nikt tam nic nigdy nie narobił...
.

Ja z zabawkami masm tak samo,niech soie pożyczają,aledzieci trzeba od małego uczyć życzliwościi uprzejmości
Cytat:
A czy moge sie pochwalic? Marcelek pokazuje kilkanascie pojazdow i wiele zwierzatek w dwoch jezykach

Cytat:
Dziewczyny dziękuje za miłe słowa, teraz to miód na moje uszy
TŻ wspiera, ja mam straszne obawy jak to będzie. To już końcówka 8tugodnia. Wizytę miałam jakoś w 6t. Tylko z gabinetu wyszłam i w płacz. Do tej pory jeszcze się nie oswoiłam z tą myślą. Chociaż już przeleciałam fora "dubeltówek" i większość z nich takie obawy na początku miała, później podobno przychodzi miłość
Ja czuję się gorzej niż źle, oprócz psychy dochodzą straszne nudności, senność i niechcemisie.

Synek zdrowy (teraz bo ostatnio przeszedł ospę i bardzo go wymęczyło choróbsko, dużą miał temp i wysyp ogromny), zaczął ładnie chodzić, gaduli po swojemu, bardzo towarzyski z niego gość i wszystkie dzieci jego one uciekają a on chce się tylko pobawić
Jego pasją są...klucze, do wszystkiego. Jak TŻ z pracy wróci to od razu leci do niego i krzyczy "kluklu" (czyli klucze od samochodu). I tak chodzi i otwiera nimi półki, misie, drzwi, łóżeczko, śrubki, wszystko co się da
Najważniejsze,zemasz wsparcie Przyznasz się czy planowane rodzeństwo dla Tomcia, czy tak wyszło
Cytat:
Oldzinx powiem CI, że ja po wizycie kiedy zobaczyłam Roszpunkę na usg byłam rozczarowana, że jest Jeden Okruszekteraz na pewno zareagowałabym tak jak Tywiadomo emocje, hormonyale wszystko dobrze się ułożykiedy masz kolejne podglądanie?
Chciałasod razu trojaczki?
Ja kiedyś to chciałam blizniaki U mnie w rodzinie dużo i u nas własnie by wypadało z obliczeń;p Ale teraz jak mam takiego zbója i pomyślę,ze mogłyby być dwa laboga:
Cytat:
Boszzz.TY to masz maturzystke,albo ja nieuk, bo musiałam srawdzic co to;p u nas to terenówka po prostu

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2014-07-29 o 20:11
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 20:12   #2135
BYou
MBZ♥

Klementynko, ino bliźniaki
Córkę żołnierza mam to wieszzobowiązuje

Stary 2014-07-29, 20:27   #2136
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Chwalę mojego syneczka.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A o klocki to osttanio mało się nie pokłócili Tż się zaangażował budował zagrodę koniowi,a Kacperski ciąglemu ją rozwalał

Cytat:
Macie tylko matka się nie pochwaliła.
Witam was moje drogie. Wita was mamusia z terminem na marzec. 2 fasolki w brzuchu. 2jajowe. Ja nadal w szoku, nie mam jeszcze etapu cieszenia się. Narazie mam fazę strachu i płaczu.
o ranyyyyy!!! Gratulacje!!!!! Pisz częściej

Cytat:
Pani mi też nie przeszkadza ogólnie jak ktoś się bawi K. zabawkami ale na tych naszych stawach było parę skrajnych sytuacji jak wyrzucanie naszych zabawek do wody a rodzic się cieszył lub np babka podeszła z córka i pyta się chcesz koło? Przymierzyla i mówi nie to? To weź sobie to drugie i ją wkłada a oba koła mojej siostry. To nie jest wypożyczalnia!
Inna sprawa jakby dziewczynka sama wzięła bo wiadomo dziecko się nie zastanawia kogo to. Babka po zwróceniu uwagi była oburzona... eh wystarczyło zapytać czy może pożyczyć, ot uprzejmość.
nie no to to jest chamówa, najgorzej ze dzieci się uczą od takich :/
Ale Kamil wielki

Cytat:

i pisz pisz o swoim urlopie, ja chetnie poczytam jak to widzi jakby nie bylo obcokrajowiec niby Polska to taki goscinny kraj i ludzie tacy zyczliwi, ale moim zdaniem poziom uslug pozostawia wiele do zyczenia. Jak ktos robi biznes szczegolnie pod turyste, to czesto mysli tylko zeby sie nachapac, nakombinowac zeby tanim kosztem zarobic. Co z tego ze pojade nad morze, jak nie moge zjesc normalnej baltyckiej ryby w barze, tylko jakiegos lososia niewiadomo skąd, albo jakies inne mrozone badziewie w panierce. A jak juz jest jakis wypas hotel czy restauracja to placi sie jak za zboze. Takie jest troche arabskie myslenie, zeby zarobic tu i teraz, nie ma starania sie o klienta, zeby nie tylko wydal kasiorke teraz, ale zeby chetnie wrocil za rok, i nie sam ale np ze znajomymi.

Cytat:
Alliw, dziś czy jutro ruszacie? Jednak Janek śpi czasem w dzień? (uf)
ruszamy w czwartek z rana.
No śpi śpi, jak tylko widze ze oczy trze to od razu hop go do łożeczka i zasypia sam skubaniec. A teraz jak juz sie rozkrecil z tym chodzeniem, to widze ze wiecej energii zuzywa, bo dzis np wstal po 8, potem byla drzemka 1,5 h i normalnie to by zasnal ok 21, a tu juz przed 20 ziewal.

Cytat:
Synek zdrowy (teraz bo ostatnio przeszedł ospę i bardzo go wymęczyło choróbsko, dużą miał temp i wysyp ogromny), zaczął ładnie chodzić, gaduli po swojemu, bardzo towarzyski z niego gość i wszystkie dzieci jego one uciekają a on chce się tylko pobawić
Jego pasją są...klucze, do wszystkiego. Jak TŻ z pracy wróci to od razu leci do niego i krzyczy "kluklu" (czyli klucze od samochodu). I tak chodzi i otwiera nimi półki, misie, drzwi, łóżeczko, śrubki, wszystko co się da
ufff, dobrze ze juz po ospie
a klucze wiadomo

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Tzn że tuszu nie zje? U mnie otworzył i przyszedł umazany na czarno z wielkim uśmiechem Śmiałam się do rozpuku wtedy
o matko

A ja dzis zamiast jednej paczki z zakupami dostałam dwie tak sie w sklepie zamotali z moim zamowieniem ze wyslali mi to samo dwa razy. Od razu zadzwonilam, ze im to odesle, ale slyszalam po glosie ze kobitka miala nietęga mine. A ja sie smiałam, ze az tak sie postarali
Stary 2014-07-29, 20:37   #2137
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Witam was moje drogie. Wita was mamusia z terminem na marzec. 2 fasolki w brzuchu. 2jajowe. Ja nadal w szoku, nie mam jeszcze etapu cieszenia się. Narazie mam fazę strachu i płaczu.
ale wieści cudne! gratulacje!!!

Cytat:
Wkurzylam się bo w smyku promocję na 3paki pajacow, pizamek i wszystkie mają pełne stopy do rozmiaru 86 rozmiar 92 już ma stopy uciete a mi na okrytych stopach zależy bo K. tylko je ma zimne w nocy, bo przykrycie parzy
jak chcesz zakryte to poszukaj w tesco pajaców, rozmiary są do 2 lat, to ten 18-24 m-ce by się chyba nadał.

ja z kolei szukam z odkrytymi stopami i denerwują mnie te pozakrywane w większych rozmiarach, a J. 86 nosi, ale znalazłam takie w smyku w wyprzedażach, akurat 2-częściowe piżamki.

Cytat:

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Jakub nie zamierza chodzić Za wcześnie go pochwaliłam na forum (chyba rzeczywiście jakaś klątwa wizażu istnieje..) Dziś tylko za rękę i za rękę... bardzo się boi jak chciałam go puścić, chociaż wcześniej sam z siebie puścił łóżka/fotela, nikt go nie zmuszał.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 20:56   #2138
jolanT
Zadomowienie

Cytat:

Pani gartuluje
Tasia pomyślnego rozwiązania
Demeter ale wstydzioch z twojej dzidzi
pozdrawiam, czytam was na bieżąco ale do pisania mi nie śpieszno jak narazie
o jaaa cieeee
to staranka bardzo owocne
będzie dobrze nie Ty pierwsza i nie ostatnia
myśl pozytywnie!
u Was w rodzinie były?

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 20:59   #2139
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
o jaaa cieeee
to staranka bardzo owocne
będzie dobrze nie Ty pierwsza i nie ostatnia
myśl pozytywnie!
u Was w rodzinie były?
Ja kojarze, ze Oldzinx pisała kiedys, że jest duza szansa na bliźniaki bo rodzinne.O ile dobrze pamietam
Stary 2014-07-29, 21:23   #2140
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Cenzura?
Skad to przewrazliwienie -wy tez piszecie o urzedach, lekarzach, wysokich cenach i innych rzeczach was drazniacych,a jak tylko emigrant cos napisze, to pojawia sie nagonka-no jakze moglam w ogole cokolwiek napisac o Polakach,wszakze to kraj mlekiem i miodem plynacy. Phiii..
:
emotikony są integralną częścią wypowiedzi ale widzę, że widocznie czytasz co chcesz przeczytać
to było odnośnie tego, że chciałaś jeszcze napisać o pani z żabki.. ale jak chcesz to napisz.. żadnej cenzury nie wprowadzam
ja odniosłam wrażenie, że właśnie strasznie uogólniłaś i wpisałaś w "bezpieczny" cudzysłów..
też jestem emigrantką ale kocham Polskę taką jaką jest..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 21:32   #2141
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Oldzinx kciuki gratulacje i powolutku przyswoisz sie do tych mysli dacie rade ***

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Dziewczyny glupie pytanie mam, kiedys byl tworzony plakat ze zdj z opisami kciuki dla adasia. Co z ta mala zabka ??

Moderna, jolant wg mnie to w kazdym kraju znajdzie sie jakas czarna owca, pani z zabki czy inne cho...stwo... i tak sobie mysle to od nas samych zalezy czy gdzies. Sie czegos dopatrzymy.. stereotypy swoja droga ale ludzkich charakterow nie zmienimy..ooo :p

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

monika spokojnie bedzie chodzil jak zalapie bedzie wszedzie ))
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 21:34   #2142
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Ja kojarze, ze Oldzinx pisała kiedys, że jest duza szansa na bliźniaki bo rodzinne.O ile dobrze pamietam
A no właśnie, tak też kiedyś myślałam bo ze strony męża bliźniaki są. Ale to dziedziczne z lini żeńskiej tylko. I w moim przypadku w rodzinie od pokoleń bliźniąt nie było. Tak więc nie wiadomo na kogo wypadnie
u mnie sprawa prosta, podwójne jajeczkowanie miałam i oba jajka zapłodnione. Staraliśmy sie od kwietnia, w czerwcu się udało, chyba za bardzo chciałam i tak staniemy się rodziną wielodzietną
wizytę kolejną mam 14 sierpnia, ale powiem wam że podwójna ciąża to i podwójne dolegliwości

pozdrawiam wszystkie i mocne kciuki za postępy w chodzeniu maluszków. Tom za 15 mcy się puścił, ale bardzo ostrożny jest. Jeszcze nie biega
Stary 2014-07-29, 21:39   #2143
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Oldzinx duxo odpoczynku zycze no i wiadomo oby dolegliwosci ustapily szybko, tak mialo byc ))

Ja ciagle mysle o tym jak pawelek by sie zachowywal gdyby mial brata lubsiostre, jakby sie nawili razem itd..nie chcialabym by byl jedynakiem ale tak sie boje 2 ciazy ja z seri przezywaczek zyciowych to wiadomo.. moze musze dojrzec :pp

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2014-07-29 o 21:42
Stary 2014-07-29, 21:45   #2144
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
My po chrzcinach mojej siostrzenicy, jestem matka chrzestna a Jakub... na imprezie zrobil pierwsze samodzielne kroczki!!!!!!!!!!!!! Poki co tylko kilka ale pewnie niedlugo sie rozkreci. Aleeeee sie ciesze
To kciuki oby się rozkręciło i

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Ale wam jeszcze napisze ze Milus dzis przyprawil mnie i mame o zawal serca.
Bawilam sie z nim na dywanie - ssapalam sie jak swinia spocilam osz - ogolnie bylam przed sniadaniem. I mowie sobie nie na razie dosc ide jesc. No wie zostawilam go w salonie bo zaczol bawic sie szczeniaczkiem-uczniaczkiem. Doszlam do kuchni nastawilam wode wyjelam maslo z lodowki - doslownie 2,5minuty ( pisek ciagle gral ) mama wychodzi z lazienki i pyta sie mnie. CZY WSADZILAS MILUSIA DO KRZESZELKA .? Ja ze nie - a ona To co on tam robi ...!? Takiego sprintu to aj dawno nie mialam - a ten zadowolony siedzi sobie w krzeselku - a jak tam wszedl do srodka to do tej pory nie wiem. Bo ciezko mi go samej czasami tam wsadzic. Taki sprycia z niego.
Łoo mamusiu toż to akrobata, to już wiadomo skąd kolana takie poobdzierane Miluś szaleje że hej...

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

marchewka w załaczniku (w świetle dziennym jeszcze bardziej marchewkowa ale juz zakupiłam inny kolor i może dzis położe- jeśli E. łaskawie pozwoli- da czas)

i jeszcze co do wspinania się po kanapie- foto 2
ładny kolorek
No Ewcia też akrobatka

Cytat:

A to moja Miszka Miki:
Minnie bym powiedziała cudna ale chyba nie jest z 13 rocznika śmiga jak nie wiem...

Cytat:
Hej

Dzieki
Byłam dziś u gina i wszystko jest w porządku
to super i niech tak zostanie

Cytat:
Ojaa kochana gratulacje ogromneee serca dwa, serduszka małe dwa
Ale rozumiem w pełni twoje obawy, dobrze że masz wsparcie w tż.
pisz czasem co u was, Tomcio fajny chłopak.

Cytat:
super dzieciaki chłoną jak gąbka

Cytat:
O tak też pamiętam

Hej hej,
Pytałyście co u Bartoszka (BYou, Nestelle )
Bryka maluch że hej raczkuje, kombinuje, wspina się po schodach włazi skubaniec i przygotowuje się do chodzenia(załącznik) Na chwilę go nie można z oka spuścić ucieka do łazienki i sprawdza zawsze czy pralka pierze jak nie to kiwa głową że nie pierze O i takie tam rzeczy które wasze dzieciaki już dawno przeszły.
A no i dziwna sprawa bo dwójki na dole nam nie wyszły a już czwórka wychodzi jak to możliwe ja się pytam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1539.jpg (93,3 KB, 24 załadowań)
Stary 2014-07-29, 21:47   #2145
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Oldzix ale super! Sciskam i gratuluje!!!!!

Panika a to tesciowa jeszcze nie wie? Ale bedzie miala njusa.

Alliw zgadzam sie z kazdym slowem, ktore napisalas odnosnie wypoczynku w Polsce.

Moderna narzekaj ile chcesz, wiadomo ze kazda z nas inaczej patrxy na pewne sprawy.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 21:49   #2146
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Oldzinx duxo odpoczynku zycze no i wiadomo oby dolegliwosci ustapily szybko, tak mialo byc ))

Ja ciagle mysle o tym jak pawelek by sie zachowywal gdyby mial brata lubsiostre, jakby sie nawili razem itd..nie chcialabym by byl jedynakiem ale tak sie boje 2 ciazy ja z seri przezywaczek zyciowych to wiadomo.. moze musze dojrzec :pp
Dziekuje
a w przyszłości planujecie rodzeństwo dla Pawełka? ja cały czas myślę o tym jak moja mała gromadka będzie się zachowywać i jak Tomek zareaguje. Jak narazie mama jest tylko jego, śpimy razem, cały dzień razem. Myślę o żłobku dla niego. Muszę go trochę udoroślić

Agateczka synek nieźle wywija
BYou to kiedy staranko o rodzeństwo dla córci? Jak co to życzę bliźniaków
dziewczyny dziękuje jeszcze raz wszystkim za gratulacje, ide spać bo padam.

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2014-07-29 o 21:57
oldzinx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 21:49   #2147
BYou
MBZ♥

Agata!!!!!!Ależ postępy zrobił Barti cieszę się bardzo
Co do ząbków to pamiętasz jak Oliwka Aniki była śliczną Wampirką z dwójkami bez jedynek?wszysto jest możliwe

Monika, koleżanki Synek też ta miał z chodzeniem-kilka kroków, potem cisza parę dni, i od nowa. Także mocne

Nestelle jak tam po dentyście?

Stary 2014-07-29, 22:20   #2148
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Jakub nie zamierza chodzić Za wcześnie go pochwaliłam na forum (chyba rzeczywiście jakaś klątwa wizażu istnieje..) Dziś tylko za rękę i za rękę... bardzo się boi jak chciałam go puścić, chociaż wcześniej sam z siebie puścił łóżka/fotela, nikt go nie zmuszał.
zacznie, zobaczysz za kilka dni

Cytat:
wizytę kolejną mam 14 sierpnia, ale powiem wam że podwójna ciąża to i podwójne dolegliwości
oby minelo po I trymestrze

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Hej hej,
Bryka maluch że hej raczkuje, kombinuje, wspina się po schodach włazi skubaniec i przygotowuje się do chodzenia(załącznik) Na chwilę go nie można z oka spuścić ucieka do łazienki i sprawdza zawsze czy pralka pierze jak nie to kiwa głową że nie pierze O i takie tam rzeczy które wasze dzieciaki już dawno przeszły.
A no i dziwna sprawa bo dwójki na dole nam nie wyszły a już czwórka wychodzi jak to możliwe ja się pytam
Cudowne wieści!!! nieźle chłopak kombinuje i wcale nie dawno bo J. tez jest na etapie wypinania dupki do góry (sam bez podparcia sie jeszcze nie podniesie).
Aż czuć radość w Twojej wypowiedzi, super, bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Alliw zgadzam sie z kazdym slowem, ktore napisalas odnosnie wypoczynku w Polsce.

fajnie ze zrozumiałas co chciałam przekazać

No własnie ciekawe, jak Nestelle po dentyście?
Stary 2014-07-29, 22:23   #2149
Tasia34
Wtajemniczenie

Ja tylko 2 rzeczy, bo na tablecie pisze -

Oldzinx - olbrzymie, podwojne GRATULACJE!!!
Cudownie! Bedzie gites, na poczatku zawsze jest strach, pozytywne odczucia przychodza pozniej

I po drugie - mam leciusienkie podkrwawianie, gin powiedzial, ze zapewne "skurczyki" sie zaczely... Mowilam, ze nie doczekam tej cesarki... Oby do czwartku (ktg i usg)! W razie czego IP.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 23:09   #2150
nestelle
Zakorzenienie

nadrabiam ...........
[QUOTE=Demeter;47495913Ale na szczescie wszystko pieknie trzyma
[/QUOTE]
uffff
Cytat:
Czy Wasze dzieci jedza już dorosłe ejdzenie-obiad,czy nadal im gotujecie specjalnie?(chodzi szcególnie o mielone,schabowe,smazone piersi itp)
Czy duzo z Was tak jak mynocnik to tylko zdaleka,bezkijanie podchodz...0% skuteczności w nauce
nie je wszystkiego ale dużo z naszych ....

nocnikowania jeszcze w ogole nie próbowaliśmy .

Cytat:
nie wiem. niby 6tc ale beta wysoko. Jakbyś była na dużej plaży, to na bank byś mnie zobaczyła. 1000 kg żywej wagi w czarnej kiecce do ziemi (jak monument wyglądam) drące się non stop: "Synuś odłóż ten samochód/łopatkę/wiaderko masz swoje"
swoją drogą ja nie mam problemu, że inne dziecko bawi się naszymi zabawkami... wiem, że czyjeś najatrakcyjniejsze...
monument no błagam

ja pozwalam się bawic nie naszymi zabawkami .... tylko pytamy czy możemy
Cytat:
A o klocki to osttanio mało się nie pokłócili Tż się zaangażował budował zagrodę koniowi,a Kacperski ciąglemu ją rozwalał

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Kurczę, u sąsiada kombajn kosi zboże a mój syn śpi. Dobrze, że nie kuma, bo jakby się dowiedział to by mi nie darował, że go nie obudziłam

Cytat:
O ja Cieeeeeeee !!!!! Gratuluje podwójnie cudownie !!!!!!

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ----------

nadrabiam....
Cytat:
Aa i walnelam się ostatnio z mierzeniem, dziś w c&a był metr specjalny przy ścianie i Kamil ma 89cm
.
łoooooo koszykarz
Cytat:

Cytat:
Dziewczyny dziękuje za miłe słowa, teraz to miód na moje uszy
Ja czuję się gorzej niż źle, oprócz psychy dochodzą straszne nudności, senność i niechcemisie.

tak jak dziewczyny piszą -na pewno będzie cudnie
trójeczka to super sprawa
Cytat:
Oldzinx powiem CI, że ja po wizycie kiedy zobaczyłam Roszpunkę na usg byłam rozczarowana, że jest Jeden Okruszek

Cytat:
genialna

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

A ja sie smiałam, ze az tak sie postarali

Cytat:
,
oporny ....ale zacznie ,wyboru nie ma -już pokazał ,ze potrafi .
Stary 2014-07-29, 23:34   #2151
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Hek hej
No co za Wiesci Wspaniale

GRATULACJE dla Blizniakow
Olndzix - musisz czesciej pisac.
- no i Tomcio tez widze ze sie wspaniale rozwija - zarzuc jakims zdjeciem bo dawno gosmy nie widzilay.

Agatka
- dla Bartiego za postepy.

Moderna
- dla Marcela za wyrazy

Klementynka
- milus je wszystko to co my - ale doprawiam sobie na talerzu i bez panierki .
- co do nocika - PARZY ....!! najlepeij pasuje mu jako BUT ..!!!

Co do smoka to wam moje drogie nie pomoge Bo Milus Jest BEZSMOKOWY hihi.

To jak sie chwalicie to tez sie pochwale
- ze Milus ost coraz czesniej przynosi mi rzeczy o ktore prosze. Najlepiej wychodzi mu pilka i szczeniaczek. Po szczeniaczku - musi byc piosenka o " glowie ramionach kolanach kostakach " - i slicznie Pokazuje Klepiac sie oo kazej czesci ciala

Ogolnie IDE SPAC
Bo w swojej WSPANIALOMYSLONCI zgodzilam sie isc jutro/dzis na 8.30 wiec musE wstac o 6.30! - a przediez Dopiero 30min temu wrocilam z pracy ale na szczesxie TYLKO na 4h wiec minie nim sie spostrzegne a kasiorka wplynie wieksza z wyplaty :-

Kocham Cie Emilianku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2014-07-29 o 23:37
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 23:40   #2152
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny glupie pytanie mam, kiedys byl tworzony plakat ze zdj z opisami kciuki dla adasia. Co z ta mala zabka ??
dobre pytanie.ktos cos wie?????????
Cytat:
ale powiem wam że podwójna ciąża to i podwójne dolegliwości

Cytat:
Cudne postępyłobuziak się rozkreca
a z ząbkami wszystko możliwe
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Panika a to tesciowa jeszcze nie wie? Ale bedzie miala njusa.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
I po drugie - mam leciusienkie podkrwawianie, gin powiedzial, ze zapewne "skurczyki" sie zaczely... Mowilam, ze nie doczekam tej cesarki... Oby do czwartku (ktg i usg)! W razie czego IP.
trzymam kciuki

A wizyta u dentysty nawet ...fajnaserio. to mój lekarz z dzieciństwa -jak byłam małą dziewczynką .cała moja rodzina do niego chodzi .wspominki i śmiechy były .nawet podczas borowania
dzielna byłam
tak serio to z igły widły zrobiłam . ale jeszcze 5 zębów do naprawy . i odsloniete szyjki mam- stąd uczucie "ze wszystko "mnie boli ...
polecona pasta ma mi pomóc .
R i J czekali za drzwiami -takimi szklanymi . co jakiś czas R podbiegał tulił szybe i ją lizał

Która to godzina co robi matka która dotąd spała no max 3 godziny na dobe podczas wydłużenia snu swego dziecka do 9-10 godzin??? siedzi po nocach w necie
ide spac,dobranoc

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
To jak sie chwalicie to tez sie pochwale
- ze Milus ost coraz czesniej przynosi mi rzeczy o ktore prosze. Najlepiej wychodzi mu pilka i szczeniaczek. Po szczeniaczku - musi byc piosenka o " glowie ramionach kolanach kostakach " - i slicznie Pokazuje Klepiac sie oo kazej czesci ciala

Kasiu alez Tys Wspaniałomyslna
Stary 2014-07-30, 07:23   #2153
kasia86bgo
Zakorzenienie

Wstalam dojechalam zaraz ide pracowac

Kocham Cie Emilianku <3.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

O taki mialam

http://www.vitaspa.pl/clearblue-cyfr...szt-p-149.html

Kocham Cie Emilianku <3.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 08:13   #2154
Luna0
Zakorzenienie

Monika dzięki, zapomnialam że w tesco są 3paki
Ja tez chciałam kupić te pizamki dwu częściowe i na obrazku jest że są zakryte a rozpakowalam i jednak nie, ale Kamil marznie w stopy

Ja tak jak BYou chciałam bliźniaki ale za pierwszym razem, co by było jakby Nestelle miała bliźniaki za ostatnim razem

Mój kuzyn ma i chyba jak wszyscy uważa że pierwsze miesiące ciężkie ale później jest lajt bo dzieciaki się sobą zajmują i zawsze mają towarzystwo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Agatka ogromne postępy wooow!! Bardzo się cieszę!
A u nas też wyszły najpierw 4 i ogólnie wszystkie zeby nie po kolei

Oldzinx żłobek to dobry pomysł bo na spokojnie sie zajmiesz maluchami, tylko ktoś go będzie musiał odprowadzać
Już się nie mogę doczekać płci

Tasia trzymaj i nie puszczaj swoją droga późno Ci robią to CC wiec nie dziwne że coś się dzieje. U nas planowane robią tak 37; 38tc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 08:15   #2155
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

J. nie ma jednej 2 jeszcze i nie widać jej wcale a ciągle idą 4... ale wyjść nie mogą

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
oporny ....ale zacznie ,wyboru nie ma -już pokazał ,ze potrafi .
oporny, fakt. jak sobie przypomnę ile pełzał mimo, że potrafił już raczkować, ale jak chciał szybko to tylko pełzał bo lepiej umiał to coś czuję, że jeszcze dłuuugo poczekam.. przecież na 4 tak szybko śmiga, że co będzie się trudził..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 08:20   #2156
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Oldzinx... szczerze to nigdy nie stwierdzilismy, że na 1 dziecku zaprzestaniemy... więc co Bóg da i czas pokaże... obecnie sytuacja musi sie ustabilizować.. finansowa bardziej.. gdyby czasy były pewniejsze to pewnie bez zastanowienia byśmy się zdecydowali na kolejny cud.. no ale jeszzcze chwilka. Przeprowadzilismy sie, maly rosnie jak na drozdzach 12 sierpnia skonczy 16 miesięcy ale czas ucieka

Powodzenia i pisz co u Was.. dużo odpoczynku.. no i prosimy o zdjecie Tomeczka Fasolki pozdrawiam

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Agateczka super, brawa za postepy synkusia oby tak dalej.. na ząbki raczej reguły nie ma różnie wychodzą.. u nas teraz coś idzie jest jęk czasem...

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Ja tylko 2 rzeczy, bo na tablecie pisze -

Oldzinx - olbrzymie, podwojne GRATULACJE!!!
Cudownie! Bedzie gites, na poczatku zawsze jest strach, pozytywne odczucia przychodza pozniej

Kciuki Czekamy na wieści.
Stary 2014-07-30, 08:36   #2157
Luna0
Zakorzenienie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2014-07-30 o 08:37
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 09:09   #2158
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html

dzisiaj zrobie takie cos smacznego

a jutro to...

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html
Stary 2014-07-30, 09:19   #2159
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam

Cytat:
A no właśnie, tak też kiedyś myślałam bo ze strony męża bliźniaki są. Ale to dziedziczne z lini żeńskiej tylko. I w moim przypadku w rodzinie od pokoleń bliźniąt nie było. Tak więc nie wiadomo na kogo wypadnie
u mnie sprawa prosta, podwójne jajeczkowanie miałam i oba jajka zapłodnione. Staraliśmy sie od kwietnia, w czerwcu się udało, chyba za bardzo chciałam i tak staniemy się rodziną wielodzietną

pozdrawiam wszystkie i mocne kciuki za postępy w chodzeniu maluszków. Tom za 15 mcy się puścił, ale bardzo ostrożny jest. Jeszcze nie biega
O widzisz
Szybko się udało, u nas podobnie...smiejemy się z TŻ że jestesmy baardzo płodni tylko, że już dzieci nie planujemy więcej hmmm będziemy musieli coś wymyśleć.
Bedzie fajnie zobaczysz, ale na poczatku na pewno ciężko. Dobry pomysł ze złobkiem, mi też przez myśl przechodzi. Ale nie wiem jak to jest jak bede na macierzyńskim - czy mi przysługuje na Kube hmmm.
No i za chodzenie!

Cytat:
Hej hej,
O ja co za piękne postępy!
Mówiłyśmy Ci, że pięknie nadrobi Ciesze się bardzo!

Cytat:
Oj to czekamy na wieści! Ja się doczekac nie moge
Stary 2014-07-30, 09:47   #2160
kasia86bgo
Zakorzenienie

Eluska - SMIGAM do ciebie ...!!!

Co do drugiego cudu - ja ide na zywiol - stara jestem - lepiej z kasa i praca byc nie bedzie ( no na razie min 2lata ) wiec sobie moge zrobic przerwe - kandydat na razie sie sprawdza. Ew zostane samotna z dwojka dzieci - i podwiaze sobie potem co nieCo hihi.

Jeszcze 1,5h i do domku - zrobilam wszystko - pomidory, cebule ( plakalam ) salate, bekon, keczup nawet rozlalam do butelek ;-)
No i Najwazniejsze - dzis znowu udalo mi sie kolejne 3 osoby obsluzyc na Kasie ....!!!!

Kocham Cie Emilianku <3.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Aaa no i LunaO
- ale ci K urosl ...!! Fiuu fiuu

TASIA
- 3mam alez to szybko zlecialo

No i jeszcze powiem swoje 3grosze odnisnie CC / ja tam sie ciesze ze Tasia tak dlugo chodzi to zawsze lepeij dla dziecka - w NO w ogole nie chca robic CC ( robia tylko w zagrozeniu zycia matki lub dziecka ). No i zazwyzaj sie mawia ze TO ciaze wieloraczne wczesniej trzeba rozwiazywac - wiec na pewno bedzie dobrze.

No i kolejne Aaaaa
Olndzix - zapisujesz sie na Marzec 2015 ...! Jest juz tam jedna Mamusia w ciazy blizniaczej - moze bedzie wam razniej - i z tego co pamietam tez ma mlodego szkraba w domku

Kocham Cie Emilianku <3.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości