![]() |
#2312 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2313 |
Rozeznanie
|
dziewczyny doradźcie mi w sprawie pracy,
byłam wczoraj pierwszy dzień i szczerze mówiąc jak w piątek wróciłam do domu zadowolona tak wczoraj zupełnie mnie zniechęcili. Totalne olewatorstwo ze strony wszystkich pracowników. Razem ze mną były jeszcze dwie dziewczyny, miałyśmy mieć szkolenie jak po kolei wszystko robić, niestety wytłumaczono nam tylko kilka podstawowych rzeczy i odstawiono nas na korytarz, przez godzinę nikt nas "nie widział" jakbyśmy były tam kompletnie nie potrzebne, później miałyśmy słuchać jak inne dziewczyny dzwonią do klientów, no ale ileż można, godzinę dwie, w kółko to samo?? w końcu przygotowali nam stanowiska pracy i kierownik mówi to możemy już dzwonić.... my mówimy że nic nie wiemy, że nikt nam nic nie wytłumaczył. no to co chwile przychodził kto inny i co sobie przypomniał to nam coś pokazał , pomijam fakt że każdy mówi co innego. Istny chaos, burdel i nie wiem co jeszcze. Gdy zaczęłam wreszcie dzwonić, zaczęli sobie urządzać pogaduszki za moim i plecami a ja ledwo słyszałam co mówię, bo inne dziewczyny również w tym momencie rozmawiały. A na koniec okazało się że trzy dziewczyny które pracują od tygodnia nie mają jeszcze umowy. i to mnie najbardziej zastanawia, brak umowy a co dopiero z wypłatą?? robota na 11:00 ale nie wiem czy jechać poza tym złapałam wczoraj niezłego doła jak wróciłam do domu, jak wkońcu się ktoś odezwał i miałam nadzieję na normalną pracę to znowu jest d... mąż powiedział żebym nie jechała już dzisiaj, ale mi jest głupio bo rodzicom już powiedziałam że zaczęłam pracę, tylko z drugiej strony to że nie pracuję nie znaczy że mam się pakować w taką beznadziejną firmę.
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2012-05-15 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2314 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja mam co miesiąc nową umowę i nie dostaję jej zwykle wcześniej niż w połowie miesiąca. Przywykłam. Lepszy rydz niż nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już pracowałam "za darmo" kilka miesięcy i szczerze mówiąc nie chcę powtórki, tym bardziej że poza czasem jaki poświęcam na pracę kosztują mnie też dojazdy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2316 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;34009014]Hej żonki
![]() My już wróciliśmy z Rzymu, było cudownie ![]() ![]() Jedyny czego żałujemy to tego, że nie wróciliśmy stamtąd z małym Rzymianinem, ale w dniu wyjazdu przyplątała mi się @ i skończyła w dzień powrotu ![]() Pieknie. Rzym to moje marzenie, jedno z wielu zresztą :P ale pewnie nie prędko tam pojadę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio byłam tylko na 1 rozmowie a raczej teście ws. pracy do Urzędu. 200 osób na jedno miejsce...więc nie robię sobie żadnych nadziei ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mi się teraz wszystko przypomina, bo w lipcu moja świadkowa wychodzi za Mąż i mamy teraz urwanie głowy. wczoraj mierzyłyśmy sukienkę, wybierałyśmy kiecki na poprawiny i wesele ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do Naszych spraw to bez zmian. Moi rodzice też nie chcą za bardzo pomóc jeśli chodzi o kredyt. co prawda mogą wziąść a my byśmy spłacali, ale Oni nie mają zaufania do Męża więc podziękowali Nam. Miałam przez to cały tydzień zwalony, bo raz dzwonili, że tak bierzemy pomożemy, a następnego dnia że przemyśleli i jednak nie i tak było kilka razy więc miałam niezłego kręćka już. Maż ma dzisiaj dzwonić i ustalać co i jak i błagać wręcz o niższe raty, bo nie damy rady inaczej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2317 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale właśnie odezwał się mąż z informacją że dzwonił do niego kolega z podstawówki (bardzo trudno było zdobyć do niego kontakt, bo osoby które miały do niego numer udały że jest zupełnie inaczej, tylko dlatego że chodzi o załatwienie pracy dla mnie i ktoś po prostu zazdrościł, chociaż sam z niej zrezygonował??) i jest bardzo duża szansa że uda mu się i dla mnie załatwić robótkę, prawdopodobnie w kancelarii prawnej, byłabym mega szczęśliwa!! Przykro, że nikt Wam nie chce pomóc, choć z drugiej strony rozumiem Twoich rodziców, sama jestem bardzo ostrożna jeśli chodzi o takie sprawy, pomyśl gdybyście nie dawali rady spłacać albo tfu tfu rozstalibyście się to rodzice muszą spłacać kredyt Twojego męża. W takich sprawach trzeba liczyć na siebie i mam nadzieję że uda Wam się z tego wybrnąć. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
Co do pracy w telemarketingu to raz pracowałam w TP ok 2 miesięcy
![]() Później windykacja ok miesiąca ![]() ![]() Za każdym razem miałam dośc ![]() ![]() Teraz mam kasę jedynie z kuratorki społecznej ok 600 zł miesięcznie. Rodzice TŻta nie pomagają nam wcale i nie oczekuję od nich pomocy. Nawet bym nic od nich nie wzięła. Widziałam się z nimi ostatnio w listopadzie i pewnie zobaczędopiero w czerwcu na weselu z rodziny K na które chyba pójdziemy. Choć nasza rozmowa pewnie ograniczy się do 'dzień dobry' i bardzo dobrze ![]() Moi rodzice za to są bardzo pomocni.
![]() |
#2319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale wiadomo, każdy jest inny.
![]() |
![]() |
#2321 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za gratulacje ![]() Morenica mam nadzieję, że poradzicie sobie jakoś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za załatwienie pracy. the rock to i tak długo wytrzymałaś ![]() ![]() A ja dalej jestem pokłócona i nie wygląda to dobrze. Może jednak do siebie nie pasujemy i nie uda nam się przetrwać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym związku są gorsze i lepsze chwile ![]() Trzeba walczyć o miłość póki jest o co ![]() Jak u nas jest gorzej to sobie przypominam te słowa: http://bebzol.com/pl/Sposob-na-udany-zwiazek.69822.html ![]() U mnie działa ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-05-15 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2326 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się mnie też czasami mąż wkurza takimi pierdołami, tylko nieraz jest tak że kompletnie to olewam, ale jak coś innego mnie wkurzy to wtedy najgorsza drobnostka wyprowadza mnie z równowagi i wtedy jemu się obrywa ![]() ![]() ale w chwilach największych fochów przed oczami mam ślub, przysięgę i nasze najpiękniejsze chwile, wtedy wraca uśmiech ![]()
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2012-05-15 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2327 | ||
Konto usunięte
|
Dorka myślę, że dobrze zrobiłaś, nie ma sensu się męczyć w takiej pracy.
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo mądre w nim są zawarte słowa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2328 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mocna trzymam kciuki za Was aby udało się Wam wszystko załatwić z kredytem, gdy przejdziecie tak ciężką próbę już nic nie będzie w stanie Was rozdzielić. Z czasem może i rodzice się przekonają i jakoś Wam pomogą w miarę możliwości. ![]() Cytat:
XxXJuSstiii podała super demotywator warto go zapamiętać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2329 | ||
Zakorzenienie
|
Dorka nie ciekawie z tą pracą, ale trzymam kciuki, żeby ta w kancelarii to było to
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Justi świetny demot - warto zapamiętać ![]() Dzięki dziewczyny za miłe słowa o Kubie - tak go teraz wymęczyłam zabawą, że aż chrapie i mleko już od dawna na niego czeka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny- w ogóle podziwiam was za te pracowanie na słuchawkach. Ja bym po jednym dniu wymiękła.
![]() |
![]() |
#2331 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Całe szczęście pracowałam tam tylko dwa miesiące, więc szacunek dla tych, co wytrzymują dłużej ![]() Jeśli moja dzisiejsza rozmowa o pracę (praca w salonie Play) nie wypaliła ruszam na szkolenie od poniedziałku do ukochanej matki "Tepsy", która kocha wszystkie swoje dzieci... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
![]() ![]() tygrysiczka u mnie w mieście istnieje taki pogląd, że każdy przechodzi wcześniej czy później przez TP S.A. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2334 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak najbardziej rozumiem moich rodziców i jestem im wdzięczna za to wszystko co nam dają i dawali. Sama nie wiem czy jakbym była w ich sytuacji czy bym się zgodziła. Pewnie nie. ale i tak ich postawa jest o niebo lepsza od rodziny Męża. Moja mama zawsze powtarza, że jeśli jednak będziemy te raty po 1000 zł miesięcznie spłacać, Ona będzie pomagać Nam jak tylko będzie mogła. A rodzina Męża się nie odzywa. tylko teściowa do mnie dzwoni i wypytuje a co a jak. Wczoraj miała urodziny, Maż nie zadzwonił a ja zadzwoniłam. Cytat:
Cytat:
Tak więc wierzę, że to przejściowe docieranie się ![]() Cytat:
![]() A czy nie jesteś przypadkiem z Warmii i Mazur?? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2335 |
Raczkowanie
|
morenica, dziękuję ;* ale jestem z północnego Mazowsza
![]() ![]() Edit: Muszę zmienić lokalizację na profilu, bo już nie mieszkam w Olsztynie ![]() Edytowane przez Tygrysiczka Czas edycji: 2012-05-17 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2337 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2338 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a ja mam już czasami dość takiego życia... Po prostu hmm nudnego?
Zamieszkaliśmy ze sobą po ślubie, nawet nie od razu, a niecałe trzy miesiące temu. Jestem z tego powodu szczęśliwa, marzyłam o tym, żeby razem zasypiać... I właśnie - na spaniu się kończy, jedyne, co robimy razem, to śpimy. Mąż pracuje po kilkanaście godzin dziennie, wraca najwcześniej o 18.00, a najczęściej po 19.00. Jesteśmy w trakcie wykańczania domu, mieszkamy u teściowej (btw jest fantastyczna, choćbym chciała coś wymyślić, nawet jednego złego słowa nie mogę powiedzieć na jej temat), ja siedzę cały dzień w domu, nie mam praktycznie żadnych obowiązków oprócz ugotowania dwa razy w tygodniu obiadu i jakiś małych porządków. Męczy mnie te nicnierobienie i dlatego szukam intensywnie pracy. Ale przechodząc do meritum - tęsknię za czasami, gdy jako narzeczeni spędzaliśmy cały czas razem (czyli weekend na mojej studenckiej stancji), czy to przed tv, czy na spacerze, czy na zakupach czy na jakimś piwie "na mieście", a teraz po pracy każdy siedzi przed swoim komputerem... Najpierw porozmawiamy o tym, co wydarzyło się w dzień i później do godziny 23.00 - komputer. Wiem, że Tż odpoczywa grając na kompie, ja też lubię buszować w sieci, ale po całym dniu chciałabym COŚ ROBIĆ RAZEM. W weekendy Tż ma dodatkowe zajęcie + porządki wokół wykańczanego domu, jedynie w niedzielę jeździmy do moich rodziców, z którymi i tak często widzimy się w tygodniu. Rozmowy na ten temat są ok, bo ja też rozumiem jak ciężką pracę ma Tż, że pracuje na nasz dom, więc wielkich fochów nie mam prawa strzelać ![]() Może jak zamieszkamy razem, "na swoim" w naszym domu będzie inaczej? Dziś ogólnie wpadłam w dolinę... albo to PMS zbiera swoje żniwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2339 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kurcze dziewczyny co się dzieje w tych naszych małżeństwach PM 2011, dużo z nas pisze, że zaczynają się jakieś problemy w małżeństwie. Czyżby działo się tak z powodu ,, docierania'', czy to jakieś przesilenie spowodowane pierwszym rokiem małżeństwa? ![]() Mam nadzieję, że to jednak jakiś taki teraz jest chwilowy czas, szybko minie i wszystko zacznie się układać każdej z nas ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2340 |
Raczkowanie
|
ewelika, też nie masz pracy???
Może my, bezrobotne żony tylko tak mamy? ![]() Mamy za dużo wolnego czasu, nudzimy się i myślimy za dużo ![]() ![]() Mam nadzieję, że znajdę odpowiedź na to pytanie już niedługo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.