![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Długie włosy ,a wzrost
Ponieważ telewizja bombarduje nas ostatnimi czasy najróżniejszymi programami w stylu metamorfoza nasunął mi sie taki wniosek.
Wiekszosc stylistów ,żeby nie powiedzieć wszyscy ,proponują osobom niskim ścięcie włosów. Czy długie włosy są zarezerwowane tylko dla wysokich? Czy niska osoba mająca długie włosy jest faktycznie tak strasznie"ciagnieta do ziemi"? Chodzi mi o włosy faktycznie długie-co najmniej do połowy pleców. No i jeszcze jak w temacie "niskopiennych" osób jestesmy,to może jeszcze przedyskutujmy spódnice ![]() Czy długie do kostek też odpadają? Jaka jest optymalna długośc spódnicy przy niewielkim wzroście? Ta tzw.włoska,ciut za kolano? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Długie włosy ,a wzrost
Może faktycznie jest w tym coś ale ja uważam ze nawet najnizsza osoba moze miec dlugie włosy i nie przeszkadza to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mnie nie podobaja sie niskie osoby z bardzo dlugimi wlosami i wydaje sie,ze rzeczywiscie to jakos optycznie je zmniejsza.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Do najwyższych nie należę (164 cm wzrostu), ale do wybitnie niskich raczej też nie, ale pomimo włosów właśnie do połowy pleców, nie wydaje mi się, abym była "krótsza"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Czesc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja też mam 164cm wzrostu, mam włosy za ramiono(tak to sie pisze;O:O
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do długości spódnic, to krótkie na pewno wydłużają, niezależnie od wzrostu ![]() A w ogóle, to ja, jako wielka baba (prawie równa wzrostem swojemu mężczyźnie) uważam, że strasznie fajnie jest być małą kobietką. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja zdecydowanie wolę jak niska osoba ma na sobie krótką, lekką fryzurke.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ..ot taka moja uwaga.. ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]()
heeej :P postanowiłam sie wypowiedzieć w tym temacie x)
w czym wam do diabła tak przeszkadza wasz "niski" wzrost ? booo ja nie rozumiem sama mam 152 cm wzrostu i jakoś nie robie wszystkiego zeby na siłe być wyzszą :P jestem jaka jestem i mam długie włosy i nie mam zamiaru ich ścinac zeby być wyższa :P jak sie komuś nie podoba jego sprawa. To tyle bye ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Widze że zdania są podzielone
![]() Nurtuje mnie przewijajacy sie watek pani w średnim wieku(bo zaraz sie okarze że to o mnie ![]() Nie mam zamiaru ścinac włosów,bo lubie długie,chodziło mi o wgląd w szerszą opinie niż li tylko moja ![]() No i okazało sie ze taka niska też nie jestem 160 ![]() Martwią mnie jedynie teraz te krótkie spódnice,bo paniom w średnim wieku nie zawsze wszędzie wypada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Mnie się wydaje, że optycznie osoby niskie gorzej wyglądają z długimi włosami (dalej niż koniec łopatek), myślę, że najlepsza spódnica to taka właśnie przed kolano. Ja należę do osób o średnim wzroście - 167 cm i jakoś nie zastanawiam się nad tym co mnie może poszerzyć czy zwęzić, skrócić czy wydłużyć- chodze w tym w czym lubię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
ja mam 180 i wlosy do polowy plecow i bardzo mi sie to podoba ... uwazam ze jak osoba ma 160 i chce miec dlugie wlosy to bedzie je miala i choc rzeczywiscie sie mowi ze to potycznie skraca wszystko zalezy od ciecia
![]()
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fryzura postarza zależnie od rysów twarzy i kształtu buźki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
No wlasnie... wiec do mnie nie pasuja dluzsze wloski. Tak dla porownania moj TZ ma 21 lat a wszyscy mu mowia,ze jest mlodszy ode mnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
moj patent ... chodzilam w kucyku przez kilka miesiecy i jak rozpuscilam CUD dlugie wlosy wszyscy zwracali na nie uwage
![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Na przykładzie mojej koleżanki,która jest niska,a nosi rozpuszczone włosy do pasa mogę stwierdzić,że rzeczywiście przytłaczają sylwetkę,wydaje się 'ciężka' i jeszcze niższa
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Czesc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
A ja zawsze żyłam w przekonaniu, ze kobieta powinna mieć długie włosy;P ale no racja, to zalezy od kształtu twarz, ubioru itp.. jednak mimo wszytko uważam, ze długie włosy odmładzają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Jestem typową przedstawicielką osób niskiego wzrostu (153 cm) i wydaje mi się ze długie włosy nie tyle co skracają sylwetkę bo jezeli sa pięknie pocieniowane, lekkie i błyszczące to mysle ze pasuja osobie kazdego wzrostu. Jednak długie i rzezcywiście ciężkie włosy przy niskiej i nawet lekko teższej osobie poprstu odejmuja lekkości...MI się ciągle marzą długie włosy obecnie nosze za ramiono, regularnie je cieniuje albo planuje scięcie na baardzi krótko. Napewno jakaś asymeria zeby nie tylko charakterkiem wybijac się z tłumu. BO tak trudno nas zauważyć! Zatem długie włosy - zadbane i koniecznie pocieniowane przy filigranowej sylwetce i niskim wzroście jak najbardziej. odradzam nieco bardziej kurpuletnym wizażanką i o grubym, "samofilcujacym" włosku!!!
A co do spodnik tou fantastycznie u dziewczyn wygląda krócitka tak 3/4 uda plisowana, roszerzana ku dołowi i dopasowana przy brzuchu - genialnie wydłuża nogi i maskuje czesto grubsze uda!!! Jklaby ktos nie wierzył to mam fotki ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
moje drogie...
w sumie macie racje, kobieta powinna nosic to(wlosy , ubranie) takie w jakim sie dobrze czuje,ale... no wlasnie jest to jedno male ale... nie zawsze jest tak, ze w tym w czym dobrze sie czujemy , dobrze wygladamy..i tu wybór należy do nas.. ![]() ale dlugie rozpuszczone wlosy poza łopatki skracaja sylwetke ,tak jak spodnica,spodnie do polowy łydki... ale nie jest to regulą, bo można zawsze wlosy podpiac,wkomponowac jakis dodatek do ubrania zeby wydluzyc sywetkę... u kobiety w starszym wieku rozpuszczone wlosy dodaja wieku natomiast upiete dodaja uroku ale krotkei odmladzaja, u kobiety w srednim wieku rozpuszczone , lecz nie za dlugie (do ramion , do lopatek)ladnie zakrecone , wycieniowne czy wygladzone dodaaj mlodzienczosci, a upiete kobiecosci!!! w mlodym wieku we wszystkim ładnie ale generalnie dlugie u niewysokich ponizej 160 skracaja sywetke natomiast dlugie spodnice wydluzaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znam babkę, 29 lat o ile się nie mylę, młodsza od mojej mamy o niecałe 10 lat, tyle wiem. Wygląda na conajmniej 10 lat więcej i mmój TŻ kłócił się ze mną, że to niemożliwe że ta babka ma ok 30 lat, skoro wygląda przez baaardzoooo krótkie kręcone włosy na minimum 45 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No i ja się zdecydowanie zgadzam! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
no przecież kto co lubi
![]() ale zgadzam się,że długie proste (nie cieniowane) włosy przytłaczają. miałam kilka kolezanek właśnie z takimi włosami i wydawały się na niższe (a były takiego samego wzrostu co ja - ~165cm) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Też mi się wydaje, że takie naprawdę dłuuuuuugie włosy (do pasa np.) skracają sylwetkę, w przypadku krótszych aż takiej różnicy chyba nie ma. Zresztą... zdrowe, wypielęgnowane włosy są ozdobą i atutem... a to, że ewentualnie "ciągną w dół" nie ma wtedy większego znaczenia jak dla mnie.
Co do spódnic, zgodzę się, że nam, niskim najlepiej w mini. Dobrze jak ma tez podwyższony stan - to wydłuża sylwetkę. Nie wyobrażam sobie żebym przy moim niskim wzroście założyła spódnicę do kostek. Od zawsze mam zakodowane, że nie pasuje i już ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Sama mam 166 cm wzrostu i wlosy mam do polowy ud 117 cm!(avator)
Wiec ocencie sami czy skracaja i przytlaczaja mi moje wlosy sylwetke ![]() Uwazam rowniez , ze osobie szczuplej i zgrabnej nie koniecznie wysokiej dlugie wlosy dodaja uroku. Oczywiscie zalezy to rowniez od rysow twarzy,stylu bycia i pod tym wzgledem nalezy dobierac fryzure czy dlugosc wlosow. Jesli ktos ma dziewczece,delikatne rysy twarzy i przy tym jest drobnej budowy to dlugie wlosy moga odmlodzic.Jestem rowniez tego przykladem mam ok 30 a wszyscy traktuja mnie jak dziecko konczace gimnazjum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Coś jest z tymi długościami włosów, moja przyjaciółka, która ma nieco ponad 150 cm miała włosy do talii, a jak ścięła je do łopatek to rzeczywiście od razu wydawała się wyższa. Ja wczoraj ścięłam moje kłaczki i jak tak stanęłam przed lustrem to stwierdziłam, że wyglądam na 160 a mam 156
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.