Długie włosy ,a wzrost - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-27, 13:26   #1
lika13
Przyczajenie

Długie włosy ,a wzrost

Ponieważ telewizja bombarduje nas ostatnimi czasy najróżniejszymi programami w stylu metamorfoza nasunął mi sie taki wniosek.
Wiekszosc stylistów ,żeby nie powiedzieć wszyscy ,proponują osobom niskim ścięcie włosów.
Czy długie włosy są zarezerwowane tylko dla wysokich?
Czy niska osoba mająca długie włosy jest faktycznie tak strasznie"ciagnieta do ziemi"?
Chodzi mi o włosy faktycznie długie-co najmniej do połowy pleców.

No i jeszcze jak w temacie "niskopiennych" osób jestesmy,to może jeszcze przedyskutujmy spódnice
Czy długie do kostek też odpadają?
Jaka jest optymalna długośc spódnicy przy niewielkim wzroście?
Ta tzw.włoska,ciut za kolano?
lika13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 13:34   #2
Kadunia
Zakorzenienie

Dot.: Długie włosy ,a wzrost

Może faktycznie jest w tym coś ale ja uważam ze nawet najnizsza osoba moze miec dlugie włosy i nie przeszkadza to

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 13:54   #3
lir391
Zakorzenienie

Mnie nie podobaja sie niskie osoby z bardzo dlugimi wlosami i wydaje sie,ze rzeczywiscie to jakos optycznie je zmniejsza.

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

lir391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 13:54   #4
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Do najwyższych nie należę (164 cm wzrostu), ale do wybitnie niskich raczej też nie, ale pomimo włosów właśnie do połowy pleców, nie wydaje mi się, abym była "krótsza" . Za to bardzo mnie skracają spódnice za kolano, a wydłużają i nogi i sylwetkę u każdej prawie osoby króciutkie spódniczki

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 14:58   #5
OlaNaomi
Raczkowanie

Czesc mam jakies 160 cm wzrostu i wlosy za ramionajakos nie zauwazylam ,zebym przez to sie mniejsza wydawala zreszta dluzsze wloski troche postarzaja a co do spodniczek to nosze miniowki.Jedna mam tylko taka biala za kolana to do niej zakladam szpilki i jestem wyzsza
OlaNaomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 15:08   #6
motyleczek
Raczkowanie

Ja też mam 164cm wzrostu, mam włosy za ramiono(tak to sie pisze;O:O) i UWIELBIAM spódniczki za kolano(ew. do kolana) czuję się bardziej seksownie niż w mini, a i krótsza też sie nie czuje

motyleczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 15:12   #7
elsi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlaNaomi
zreszta dluzsze wloski troche postarzaja
Co takiego Popatrz na panie w średnim wieku - takie które naprawdę coś może postarzyć. Te z długimi, bujnymi włosami w 99% będą wyglądać młodziej. Dlatego bardzo ubolewam, że w Polsce wciąż pokutuje opinia, że w średnimi straszym wieku tylko krótkie włosy (i najlepiej kręcona trwała - brrrr...) i moja mama nie da się namówić na zapuszczenie, a odmładziło by ją to chyba z 10 lat.

Co do długości spódnic, to krótkie na pewno wydłużają, niezależnie od wzrostu
A w ogóle, to ja, jako wielka baba (prawie równa wzrostem swojemu mężczyźnie) uważam, że strasznie fajnie jest być małą kobietką. No ale zawsze chce się mieć to, co niemożliwe
elsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-27, 15:35   #8
asiulka123
Zakorzenienie

Ja zdecydowanie wolę jak niska osoba ma na sobie krótką, lekką fryzurke.
asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 15:41   #9
motyleczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulka123
Ja zdecydowanie wolę jak niska osoba ma na sobie krótką, lekką fryzurke.
..ale czy długie włosy muszą być "ciężkie"? Jeśli są prosto obcięte, to może tak, ale jeśli są ładnie wycieniowane(i wymodelowane, też zależy czym) to fryzurka wygląda leciutko jak piórko..

..ot taka moja uwaga..

motyleczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 18:29   #10
lir391
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elsi
Co takiego Popatrz na panie w średnim wieku - takie które naprawdę coś może postarzyć. Te z długimi, bujnymi włosami w 99% będą wyglądać młodziej. Dlatego bardzo ubolewam, że w Polsce wciąż pokutuje opinia, że w średnimi straszym wieku tylko krótkie włosy (i najlepiej kręcona trwała - brrrr...) i moja mama nie da się namówić na zapuszczenie, a odmładziło by ją to chyba z 10 lat.
Ja znam conajmniej kilka kobiet w srednim wieku, ktore mialy wlosy do ramion albo dluzsze i kiedy sciely je na krotko wygladaly znacznie mlodziej, wiec nie przesadzalabym z tym 99%

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

lir391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 19:09   #11
m-arzenka
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Długie włosy ,a wzrost

heeej :P postanowiłam sie wypowiedzieć w tym temacie x)

w czym wam do diabła tak przeszkadza wasz "niski" wzrost ? booo ja nie rozumiem sama mam 152 cm wzrostu i jakoś nie robie wszystkiego zeby na siłe być wyzszą :P jestem jaka jestem i mam długie włosy i nie mam zamiaru ich ścinac zeby być wyższa :P jak sie komuś nie podoba jego sprawa.

To tyle bye
m-arzenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-28, 10:07   #12
lika13
Przyczajenie

Widze że zdania są podzielone
Nurtuje mnie przewijajacy sie watek pani w średnim wieku(bo zaraz sie okarze że to o mnie ) i tu też nie ma jedności w narodzie-raz długie raz krótkie lepiej.
Nie mam zamiaru ścinac włosów,bo lubie długie,chodziło mi o wgląd w szerszą opinie niż li tylko moja
No i okazało sie ze taka niska też nie jestem 160
Martwią mnie jedynie teraz te krótkie spódnice,bo paniom w średnim wieku nie zawsze wszędzie wypada
lika13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 10:19   #13
Ehinokokus
Zadomowienie

Mnie się wydaje, że optycznie osoby niskie gorzej wyglądają z długimi włosami (dalej niż koniec łopatek), myślę, że najlepsza spódnica to taka właśnie przed kolano. Ja należę do osób o średnim wzroście - 167 cm i jakoś nie zastanawiam się nad tym co mnie może poszerzyć czy zwęzić, skrócić czy wydłużyć- chodze w tym w czym lubię.
Ehinokokus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 10:21   #14
suchaa
Rozeznanie

ja mam 180 i wlosy do polowy plecow i bardzo mi sie to podoba ... uwazam ze jak osoba ma 160 i chce miec dlugie wlosy to bedzie je miala i choc rzeczywiscie sie mowi ze to potycznie skraca wszystko zalezy od ciecia
Stary 2006-05-28, 10:53   #15
lilithin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m-arzenka

w czym wam do diabła tak przeszkadza wasz "niski" wzrost ? booo ja nie rozumiem sama mam 152 cm wzrostu i jakoś nie robie wszystkiego zeby na siłe być wyzszą :P jestem jaka jestem i mam długie włosy i nie mam zamiaru ich ścinac zeby być wyższa :P jak sie komuś nie podoba jego sprawa.

To tyle bye
dokladnie tak samo sobie pomyslalam
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 11:46   #16
Asia_LP
Raczkowanie

GG do Asia_LP

Cytat:
Napisane przez OlaNaomi
Czesc mam jakies 160 cm wzrostu i wlosy za ramionajakos nie zauwazylam ,zebym przez to sie mniejsza wydawala zreszta dluzsze wloski troche postarzaja a co do spodniczek to nosze miniowki.Jedna mam tylko taka biala za kolana to do niej zakladam szpilki i jestem wyzszaWczoraj 14:54
Dluzsze wloski postarzaja... chyba sie podpisze pod tym. Wszystkie osoby, z ktorymi sie poznaje daja mi 23-24lata a ja mam 19! Nie mam dlugich wlosow bo tak za ramiona ale jak mialam krotsze to od razu lepiej wygladalam.Chyba ide do fryzjera jutro. A co do wzrostu- 175cm i staram sie siebie skracac bo czasem mi przeszkadza moj wzrost .Pozdrawiam
Asia_LP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 13:14   #17
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez Asia_LP
Dluzsze wloski postarzaja... chyba sie podpisze pod tym. Wszystkie osoby, z ktorymi sie poznaje daja mi 23-24lata a ja mam 19! Nie mam dlugich wlosow bo tak za ramiona ale jak mialam krotsze to od razu lepiej wygladalam.Chyba ide do fryzjera jutro. A co do wzrostu- 175cm i staram sie siebie skracac bo czasem mi przeszkadza moj wzrost .Pozdrawiam

Fryzura postarza zależnie od rysów twarzy i kształtu buźki Ja w krótkich włoskach wyglądam dosłownie jak "stara baba", a lat mam 17 i w długich włoskach wyglądam na jakieś 15-16 , a jeśli już na te 17 to na pewno nie na więcej

Stary 2006-05-28, 18:18   #18
Asia_LP
Raczkowanie

GG do Asia_LP

No wlasnie... wiec do mnie nie pasuja dluzsze wloski. Tak dla porownania moj TZ ma 21 lat a wszyscy mu mowia,ze jest mlodszy ode mnie musze cos zrobic z moimi wlosami bo czuje sie w nich fatalnie Tylko co z moimi marzeniami o wlosach do polowy plecow?? Nigdy nie zdolalam zapuscic dluzszych niz lekko za ramiona i teraz tez chyba sie nie uda. Pozdrawiam
Asia_LP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 19:16   #19
suchaa
Rozeznanie

moj patent ... chodzilam w kucyku przez kilka miesiecy i jak rozpuscilam CUD dlugie wlosy wszyscy zwracali na nie uwage

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-28, 19:25   #20
Nemezja
Zakorzenienie

Na przykładzie mojej koleżanki,która jest niska,a nosi rozpuszczone włosy do pasa mogę stwierdzić,że rzeczywiście przytłaczają sylwetkę,wydaje się 'ciężka' i jeszcze niższa

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 21:05   #21
lutiana
Zadomowienie

Czesc mnie sie nie wydaje, ze dlugie wlosy postarzaja, to na ile lat sie wyglada zalezy od wielu czynnikow, m.in. od zachowania, rysow twarzy, stylu ubierania sie Genenralnie wydaje mi sie, ze osoby energiczne i usmiechniete zawsze beda wygladaly mlodzienczo Sama mam wlosy do lopatek i mimo 31 lat wszyscy mysla ze mam kilka lat mniej. Co do wzrostu to faktycznie, ze wlosy obciete na prosto i bardzo dlugie moga nieco skracac sylwetke, ale na to sa sposoby, mozna je jakos fajnie scieniowac zeby fryzurka byla lekka.Ale inna rzecz, ze jesli ktos bardzo chce miec dlugie wlosy nie powinien sie zastanawiac tylko te wlosy po prostu zapuscic i nosic dlugie, jesli sie w nich dobrze czuje na pewno dobrze w nich wyglada

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 21:12   #22
olcia 810
Wtajemniczenie

A ja zawsze żyłam w przekonaniu, ze kobieta powinna mieć długie włosy;P ale no racja, to zalezy od kształtu twarz, ubioru itp.. jednak mimo wszytko uważam, ze długie włosy odmładzają
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 21:16   #23
quenya
Raczkowanie

GG do quenya Send a message via Skype™ to quenya

Jestem typową przedstawicielką osób niskiego wzrostu (153 cm) i wydaje mi się ze długie włosy nie tyle co skracają sylwetkę bo jezeli sa pięknie pocieniowane, lekkie i błyszczące to mysle ze pasuja osobie kazdego wzrostu. Jednak długie i rzezcywiście ciężkie włosy przy niskiej i nawet lekko teższej osobie poprstu odejmuja lekkości...MI się ciągle marzą długie włosy obecnie nosze za ramiono, regularnie je cieniuje albo planuje scięcie na baardzi krótko. Napewno jakaś asymeria zeby nie tylko charakterkiem wybijac się z tłumu. BO tak trudno nas zauważyć! Zatem długie włosy - zadbane i koniecznie pocieniowane przy filigranowej sylwetce i niskim wzroście jak najbardziej. odradzam nieco bardziej kurpuletnym wizażanką i o grubym, "samofilcujacym" włosku!!!

A co do spodnik tou fantastycznie u dziewczyn wygląda krócitka tak 3/4 uda plisowana, roszerzana ku dołowi i dopasowana przy brzuchu - genialnie wydłuża nogi i maskuje czesto grubsze uda!!!
Jklaby ktos nie wierzył to mam fotki

"Mężczyżni zazwyczaj pragną byc zawsze pierwszą miłością kobiety; kobiety mają subtelniejszy instynkt i wolą być zawsze ostatnia miłością mężczyzny..."
Oscar Wilde
quenya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 22:03   #24
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

moje drogie...
w sumie macie racje, kobieta powinna nosic to(wlosy , ubranie) takie w jakim sie dobrze czuje,ale... no wlasnie jest to jedno male ale...
nie zawsze jest tak, ze w tym w czym dobrze sie czujemy , dobrze wygladamy..i tu wybór należy do nas..
ale dlugie rozpuszczone wlosy poza łopatki skracaja sylwetke ,tak jak spodnica,spodnie do polowy łydki...
ale nie jest to regulą, bo można zawsze wlosy podpiac,wkomponowac jakis dodatek do ubrania zeby wydluzyc sywetkę...
u kobiety w starszym wieku rozpuszczone wlosy dodaja wieku natomiast upiete dodaja uroku ale krotkei odmladzaja, u kobiety w srednim wieku rozpuszczone , lecz nie za dlugie (do ramion , do lopatek)ladnie zakrecone , wycieniowne czy wygladzone dodaaj mlodzienczosci, a upiete kobiecosci!!!
w mlodym wieku we wszystkim ładnie
ale generalnie dlugie u niewysokich ponizej 160 skracaja sywetke
natomiast dlugie spodnice wydluzaja
gaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-31, 15:48   #25
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez gaga
u kobiety w starszym wieku rozpuszczone wlosy dodaja wieku natomiast upiete dodaja uroku ale krotkei odmladzaja, u kobiety w srednim wieku rozpuszczone , lecz nie za dlugie (do ramion , do lopatek)ladnie zakrecone , wycieniowne czy wygladzone dodaaj mlodzienczosci, a upiete kobiecosci!!!
w starszym wieku czyli w jakim konkretniej?
Znam babkę, 29 lat o ile się nie mylę, młodsza od mojej mamy o niecałe 10 lat, tyle wiem. Wygląda na conajmniej 10 lat więcej i mmój TŻ kłócił się ze mną, że to niemożliwe że ta babka ma ok 30 lat, skoro wygląda przez baaardzoooo krótkie kręcone włosy na minimum 45 Więc w tym przypadku baaardzooo postarzają krótkie włoski I na to też nie ma reguły

Stary 2011-02-19, 13:07   #26
Lena95
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez m-arzenka Pokaż wiadomość

To tyle bye

No i ja się zdecydowanie zgadzam!
Lena95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 14:58   #27
201607040946
Konto usunięte

no przecież kto co lubi
ale zgadzam się,że długie proste (nie cieniowane) włosy przytłaczają. miałam kilka kolezanek właśnie z takimi włosami i wydawały się na niższe (a były takiego samego wzrostu co ja - ~165cm)
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 15:14   #28
obłoczek
Raczkowanie

Też mi się wydaje, że takie naprawdę dłuuuuuugie włosy (do pasa np.) skracają sylwetkę, w przypadku krótszych aż takiej różnicy chyba nie ma. Zresztą... zdrowe, wypielęgnowane włosy są ozdobą i atutem... a to, że ewentualnie "ciągną w dół" nie ma wtedy większego znaczenia jak dla mnie.
Co do spódnic, zgodzę się, że nam, niskim najlepiej w mini. Dobrze jak ma tez podwyższony stan - to wydłuża sylwetkę. Nie wyobrażam sobie żebym przy moim niskim wzroście założyła spódnicę do kostek. Od zawsze mam zakodowane, że nie pasuje i już

Wszyscy chcą rozumieć malarstwo, dlaczego nie próbują zrozumieć śpiewu ptaków? (Pablo Picasso)
obłoczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 21:17   #29
Magdalenka22
Raczkowanie

Sama mam 166 cm wzrostu i wlosy mam do polowy ud 117 cm!(avator)
Wiec ocencie sami czy skracaja i przytlaczaja mi moje wlosy sylwetke
Uwazam rowniez , ze osobie szczuplej i zgrabnej nie koniecznie wysokiej dlugie wlosy dodaja uroku. Oczywiscie zalezy to rowniez od rysow twarzy,stylu bycia i pod tym wzgledem nalezy dobierac fryzure czy dlugosc wlosow. Jesli ktos ma dziewczece,delikatne rysy twarzy i przy tym jest drobnej budowy to dlugie wlosy moga odmlodzic.Jestem rowniez tego przykladem mam ok 30 a wszyscy traktuja mnie jak dziecko konczace gimnazjum
Magdalenka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-18, 19:25   #30
porcelanowa27
Przyczajenie

Coś jest z tymi długościami włosów, moja przyjaciółka, która ma nieco ponad 150 cm miała włosy do talii, a jak ścięła je do łopatek to rzeczywiście od razu wydawała się wyższa. Ja wczoraj ścięłam moje kłaczki i jak tak stanęłam przed lustrem to stwierdziłam, że wyglądam na 160 a mam 156 Mi mój wzrost nie przeszkadza, lubię tą moją małość, ale w krótszych wydaje się też szczuplejsza. To jest moje zdanie, ale jak ktoś się dobrze czuje w długich niech nosi długie, jak ktoś się lubi siebie w krótkich to niech ma krótkie.
porcelanowa27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości