wasze relacje z sąsiadami - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 13:57   #1
martusia205
Zakorzenienie

wasze relacje z sąsiadami

jakich macie sąsiadów? jakie są wasze kontakty?

mi trafili się świetni sąsiedzi..2 lata temu się przeprowadziłam..wcześnie j sąsiadowałam z przyjaciółką,teraz z małżeństwem po 30 z ich dziecmi,i bratem jednego z nich..bardzo sobie pomagamy,wspólnie imprezujemy..na przeciwko nas też rodzina,ale z nimi kontakty dość luźne..a dwa bliskie domy są puste,i czekają na nowych lokatorów.

a wy jakich macie sąsiadów?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html
martusia205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 14:04   #2
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Dot.: wasze relacje z sąsiadami

Cytat:
Napisane przez martusia205 Pokaż wiadomość
jakich macie sąsiadów? jakie są wasze kontakty?

mi trafili się świetni sąsiedzi..2 lata temu się przeprowadziłam..wcześnie j sąsiadowałam z przyjaciółką,teraz z małżeństwem po 30 z ich dziecmi,i bratem jednego z nich..bardzo sobie pomagamy,wspólnie imprezujemy..na przeciwko nas też rodzina,ale z nimi kontakty dość luźne..a dwa bliskie domy są puste,i czekają na nowych lokatorów.

a wy jakich macie sąsiadów?
strasznych.
strasi ludzie, którym wszystko przeszkadza, a jak wracam z zakupami to wręcz zaglądają do torby co kupiłam...
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 14:05   #3
tekila901
Zakorzenienie

nie mam żadnych bliższych relacji z sąsiadami - sąsiadka czasem wpadnie do mojej mamy pogadać i tyle. przejechałam się na tym, że czegokolwiek nie zrobię, jest to komentowane przez całą najbliższą okolicę. jeśli już utrzymywać kontakt, to z młodszą częścią tej lokalnej społeczności, bo starsi ludzie komentują mój wygląd (mam tatuaże), preferencje religijne (nie chodzę do kościoła) oraz to, że nie mam jeszcze męża i dzieci (mam 22 lata i na siłę nie będę się z nikim wiązać). poza tym nie lubię, kiedy ktoś bezczelnie wypytuje się o moje życie prywatne.
podsumowując - omijam sąsiadów szerokim łukiem, jak tylko się da.
Stary 2011-08-18, 14:09   #4
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

A ja mam sąsiadów takich...normalnych. Grzecznie, kulturalnie, sympatycznie, ale bez jakiegoś spoufalania się, przesiadywania u siebie. Ale większość generalnie jest ok.
Stary 2011-08-18, 14:13   #5
sandrina
Zadomowienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28830222]strasznych.
strasi ludzie, którym wszystko przeszkadza, a jak wracam z zakupami to wręcz zaglądają do torby co kupiłam...[/QUOTE]
Dokładnie; lubią wszystko wiedzieć i o wszystko mają pretensje...Utrzymujemy bezpieczny dystans z naszymi sąsiadami i staramy się nie wdawać w niepotrzebne dyskusje.

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 14:18   #6
Sour
Zadomowienie

ja wynajmuję mieszkanie w dużym bloku i... kojarzę tylko sąsiadów z mojego piętra, choć mieszkam tu już rok
Stary 2011-08-18, 14:19   #7
tekila901
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28830222]strasznych.
strasi ludzie, którym wszystko przeszkadza, a jak wracam z zakupami to wręcz zaglądają do torby co kupiłam...[/QUOTE]
jesteś z miasta/ze wsi? bo ja mieszkam w mniejszym miasteczku, studiuję w dużym mieście, a takie wtrącanie się, spoufalanie na siłę sąsiadów zauważyłam tylko u siebie w miasteczku. w dużych miejscowościach raczej każdy jest sam sobie panem na włościach, a innym nic do tego.
Stary 2011-08-18, 14:20   #8
Asienka187
Zakorzenienie

Bardzo sympatycznych. W bloku jest 10 mieszkań, znamy się od prawie 20 lat. Tak sie złożyło, że "dzieciaki" (w cudzysłowie, bo już wszyscy po 20.) praktycznie w tym samym wieku, wiec zawsze było wesoło i było z kim się bawić

Nie ma w klatce nikogo wścibskiego, upierdliwego czy uciążliwego.
Stary 2011-08-18, 14:27   #9
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

U rodziców z sąsiadami jesteśmy na dystans, ja również nie koleguję się z ludźmi w moim wieku... mają specyficzne podejście do życia.
A tu gdzie ja mieszkam, jest nas masa, bo to najdłuższy blok w moim mieście i ile mieszkań tyle różnych ludzi - od alkoholików, przez osoby z problemami emocjonalnymi, po normalnych ludzi w moim wieku ciężko zacieśniać więzy i wręcz nie ma na to parcia.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 15:28   #10
platekrozy
Zakorzenienie

Heheh może mamy wspólnych sąsiadów.Poza tym obserwacja miejsc parkingowych na parkingu i jak ktoś się ruszy to potrafią przestawić auto o 1 cm.Porazka jakaś
Za to mieszkała super babka z synem pod nami ,jednak się wyprowadziła i teraz mieszka małżeństwo z synem na jej miejscu i tak samo świetni,ale reszta

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 15:32   #11
muszynianka
Zakorzenienie

wszystko o moich sąsiadach
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=471805
w najnowszym poście napisałam że sąsiad siedział na parapecie pijany i gadał że skacze, ale jak tylko powiedziałam że policja już jedzie to zlazł i udawał że chce sobie wbić nóż, ale oczywiście każdy był zbyt tępy.

generalnie nie wiem moi sąsiedzi kiedyś to byli sami emeryci ale w dużej mierze umarli i wprowadziły się rodziny z dziećmi - z dwojga złego wolę emerytów, bo oni chociaż zachowują się cicho -_- ja nie urządzam imprez w domu, a jak rodzice coś robią to o tym informują sąsiadów...

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

btw oni nadal się kłócą, a od tego października dzieci podrosły i też wydają coraz głośniejsze dźwięki - chyba po rodzicach - bo jak się okazało mają dzieci, wtedy mieszkali tam krótko to nie zdążyłam się o tym przekonać
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 15:39   #12
lenor
Zadomowienie

hm...kontroluje się i jestem super miła, ale często myśle żeby ją nagrać i oskarżyć o nękanie
to już drugie mieszkanie, gdzie sąsiedzi są bardzo agresywni i niemili, nawet na dzień dobry nie odpowiadają...
lenor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 16:32   #13
punk666girl
Zadomowienie

Połowy ludzi z mojego bloku nie znam, bo co chwilę się zmieniają. Ale sąsiadów za ścianą mam świetnych - jak wyjeżdżają, to podlewamy im kwiatki, dzieciaki przychodzą czasami tylko powiedzieć "cześć", generalnie ich lubię. I jeszcze jedna starsza pani na piętrze jest, też zawsze się zatrzyma porozmawiać
Stary 2011-08-18, 18:45   #14
sensualangel
Wtajemniczenie

właśnie będziemy sadzili tuje, aby się odseparować od sąsiadów
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 19:18   #15
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

mamy bardzo dobre kontakty-wszyscy jesteśmy w zbliżonym wieku od 30 lat i ciut więcej, wszyscy mają dzieci (my w drodze), wieczorem gromadzimy się przed kamienicą, na ławce, czasem robimy wspólnego grilla-jest bardzo sympatycznie.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 20:38   #16
Nais
Wtajemniczenie

Wynajmuję pokój w połówce bliźniaka. Sąsiadka z drugiej połówki jest starszą kobietą, przygłuchą, samotną i tolerancyjną, bo nigdy się nie skarżyła na głośne imprezy urządzane przez moich współlokatorów, raz tylko się poskarżyła na zbyt głośny seks jednej z par, która już z nami nie mieszka, i na terkoczący wiatraczek w łazience (nie dziwię się jej).
W ogóle nie wiem, czemu ona tak to spokojnie znosi, ja bym świra dostała Poza tym jest miła i jak się ją poprosi, żeby coś pożyczyła, to nigdy nie odmawia
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 20:54   #17
madzq
Raczkowanie

do góry mieszka starszy pan który dzwoni od czasu do czasu po kaloryferach twierdzi że jesteśmy narkomanami i ktoś nam płaci za czynsz.... za ścianą mieszka kobieta około 40 która nienawidzi kotów a mieszkamy na parterze i każdy ma przydzielony ogródek i jest duuuużo kotków pare potruła jak i psa sąsiadki takie krążą plotki.... no a reszta klatki hm... oprócz starszych ludzi jedna młoda para mieszka, kobieta ma mine jak by miała zaraz wyciągnąć nóż z kieszeni a jej mąż bardzo miły człowiek..... bardzo bym chciała się wyprowadzić ...
madzq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 21:13   #18
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzq Pokaż wiadomość
do góry mieszka starszy pan który dzwoni od czasu do czasu po kaloryferach twierdzi że jesteśmy narkomanami i ktoś nam płaci za czynsz.... za ścianą mieszka kobieta około 40 która nienawidzi kotów a mieszkamy na parterze i każdy ma przydzielony ogródek i jest duuuużo kotków pare potruła jak i psa sąsiadki takie krążą plotki.... no a reszta klatki hm... oprócz starszych ludzi jedna młoda para mieszka, kobieta ma mine jak by miała zaraz wyciągnąć nóż z kieszeni a jej mąż bardzo miły człowiek..... bardzo bym chciała się wyprowadzić ...
idealne na wątek o programach "Dlaczego ja" i "Trudne sprawy"
Stary 2011-08-18, 21:32   #19
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
idealne na wątek o programach "Dlaczego ja" i "Trudne sprawy"
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 22:13   #20
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

ja mieszkam w starym bloku i średnia wieku moich sąsiadów to hmmm z 70 lat - i jest super! Cisza, spokój, to jest typ takich pogodnych staruszkow. Serio! Żadnego szpiegowania, zawsze chetni do pomocy, usmiechnięci. Jak idę z wózkiem to drzwi przytrzymają, pomogą wnieść po schodach - mimo, że zawsze mówię że sobie poradzę
Naprawdę życze wszystkim takich sąsiadów!
Stary 2011-08-18, 22:19   #21
Noa_
Zadomowienie

Książkę mogłabym pisać o relacjach z sąsiadami. Sąsiadów mam różnych - pozytywnych... jedna sąsiadka przyniosła mi właśnie poziomki, które zebrała . Inny sąsiad uchronił nasze mieszkanie przed włamaniem .
A mam też sąsiadów z piekła rodem - ale tutaj mogłabym napisać po prostu elaborat
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 01:34   #22
Sondrina
BAN stały

Zależy z którymi. Za ścianą mieszkają ludzie w moim wieku, bardzo fajni, można z nimi pogadać, sąsiadka zawsze się wita, miła uśmiechnięta Mają podobne pomysły do nas, więc się dogadujemy;p Sąsiedzi mieszkający pode mną to starsi ludzie, najczęściej mieszkają w domu na drugim końcu Polski, a jak przyjeżdżają są mili, pomocni. Jak tato pracował za granicą, a ja byłam mała, to sąsiad wnosił mojej mamie wózek, co było bardzo ważne, bo mieszkamy na ostatnim piętrze. Sąsiadka mieszkająca naprzeciwko tych starszych państwa wraz z mężem to istny koszmar, ciągle jej coś nie pasuje, a to gołębie, a to że sąsiad ćwiczy za dnia, a to że ktoś słucha muzyki o 15, ale za to sama do nas dzwoni około północy, bo nie chce jej się kluczy szukać. Niżej mieszka jeszcze babka, której przeszkadza remont o 11, ale nikomu nie może przeszkadzać, ze jej dzieciak wali w kaloryfer o 3 w nocy. Reszta sąsiadów jest normalna
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 08:45   #23
kurakowa
Raczkowanie

Ja mam różnych. Z racji tego, że to kiedyś było małe osiedle, to każdy o każdym wszystko wie, niektórzy bardziej się 'starają' zdobyć wiedzę, inni mniej, ale generalnie kontakty z sąsiadami są raczej neutralne - nie spotykamy się razem, nie plotkujemy, ale też nie robimy sobie na złość, informujemy o ewentualnych imprezach, itd. Także niby bezproblemowo, ale mnie dobija świadomość, że niektórzy interesują się bardziej czyimś życiem niż własnym i że niektóre fakty dochodziły do mojej rodziny przypadkowo i w bardzo zmienionej formie
Stary 2011-08-19, 09:12   #24
piankowa
Wtajemniczenie

Ja mieszkam na wsi więc formalnie mam tylko dwoje sąsiadów. I kontakty z nimi mamy dobre. Chociaż koleżankę która mieszka 2 km ode mnie też nazywam sąsiadką i potem wszyscy się dziwią, a który dom do XX należy :P
A taką rzecz zauważyłam u sąsiadek mojej babci. Kiedyś na imprezie rodzinnej skończyło się piwo, wyskoczyłam do najbliższego supermarketu za mną starsza kobieta w kolejce stała, jakoś się dziwnie patrzyła, potem coś pod nosem pomruczała. Następnego dnia babcia powiedziała, że sąsiadka jej zwracała uwagę, że jej "mała wnuczka się alkoholizuje"
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 09:42   #25
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anya_krk Pokaż wiadomość
ja mieszkam w starym bloku i średnia wieku moich sąsiadów to hmmm z 70 lat - i jest super! Cisza, spokój, to jest typ takich pogodnych staruszkow. Serio! Żadnego szpiegowania, zawsze chetni do pomocy, usmiechnięci. Jak idę z wózkiem to drzwi przytrzymają, pomogą wnieść po schodach - mimo, że zawsze mówię że sobie poradzę
Naprawdę życze wszystkim takich sąsiadów!
Kiedy wprowadzałam się do mojego bloku jakieś 4 lata temu było identycznie. Niestety starsi ludzie mają tendencje do umierania i tak pode mną ciągle imprezują studenci, a za ścianą mieszka wariatka bijąca męża, ponieważ on jej nie wspiera. Tak słychać każdą kłótnię

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 09:56   #26
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Sąsiadka mieszkająca naprzeciwko tych starszych państwa wraz z mężem to istny koszmar, ciągle jej coś nie pasuje, a to gołębie, a to że sąsiad ćwiczy za dnia, a to że ktoś słucha muzyki o 15, ale za to sama do nas dzwoni około północy, bo nie chce jej się kluczy szukać.
to Ty pisałaś o tym w innym wątku? wiem, że taki przypadek sąsiadki już gdzieś na Wizażu widziałam
dziwi mnie to, że do tej pory otwieracie sąsiadce :P
Stary 2011-08-19, 10:12   #27
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetka832 Pokaż wiadomość
A ja mam sąsiadów takich...normalnych. Grzecznie, kulturalnie, sympatycznie, ale bez jakiegoś spoufalania się, przesiadywania u siebie. Ale większość generalnie jest ok.
Ja podobnie.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 10:29   #28
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Kiedy wprowadzałam się do mojego bloku jakieś 4 lata temu było identycznie. Niestety starsi ludzie mają tendencje do umierania i tak pode mną ciągle imprezują studenci, a za ścianą mieszka wariatka bijąca męża, ponieważ on jej nie wspiera. Tak słychać każdą kłótnię
o tym samym wczoraj myslałam jak pisałam posta
Stary 2011-08-19, 11:45   #29
TmargoT
Zakorzenienie

ja z siąsiadami żyje dobrze.choć mam kilku waryjatów,to wiem,że do mnie nie przyjdą.wiedzą,że mam buzię nie od parady i nie pozwolę sobie wejść na głowę .wiedzą,że nikomu nie przeszkadzam,ale nie pozwolę na śmieszne problemy typu głośna muzyka o 15 .

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-08-19 o 15:01
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 14:18   #30
svamp
Zadomowienie

Czasami wydaje mi się, że pod względem sąsiadów, nie mogłam trafić lepiej. Od ponad 20 lat (ok, teraz studiuję w innym mieście, ale często bywam u rodziców) mieszkam w tym samym miejscu, w domku jednorodzinnym. Moi sąsiedzi zawsze byli i są świetnymi ludźmi. I nie chodzi mi o jedną konkretną rodzinę... 2 rodziny z mojej ulicy to bardzo dobrzy znajomi moich rodziców - wspólne grille, wakacje, wyjazdy, pomoc w różnych sytuacjach. Pozostali też są bardzo pomocni, uczynni, żyjemy ze sobą w dobrych stosunkach. Wydaje mi się, że wynika to z jednej rzeczy - nie ma tu "nowych' mieszkańców, większość rodzin wybudowała swoje domy kilkadziesiąt lat temu, a potem te domu przechodziły z pokolenia na pokolenie. Sporo osób chodziło do jednej klasy, pracowąło razem, były wspólne śluby, wspólne imprezy.

Niedawno miałam pewną poważną awarię w domu, pół ulicy w środku nocy wstało i przyszło nam pomóc, ot tak, z siebie
waiting for it to come back to me
svamp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości