![]() |
#391 | |
rude jest piękne:)
|
Dot.: Shalimar Guerlain
Cytat:
Witaj krolowo Shlimara przyszlas nas kusic. ![]() Dolączam do pytania Burn czy jest juz w Polsce?
![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że i u nas się pojawi.Co prawda do Berlina mam bliżej niż do polskiej stolicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
Ano kuszę, kuszę
![]() A jakie piękne opisy właśnie znalazłam na stronie Guerlain Paris: "Eau de Shalimar is a light yet sensual interpretation of the legendary Shalimar, one of the world's greatest-selling fragrances today. In Eau de Shalimar the freshness of the Shalimar top note is enhanced and heightened. Citrus notes prevail in the Eau de Shalimar top note in a vibrant, succulent harmony of lime, bergamot and orange creating an impression of intense freshness. Their sparkling accents linger in the heart before giving way to majestic vanilla. A delectable invitation enriched with a bouquet of rose and jasmine. The vanilla notes then gradually melt away to reveal the powdery, sophisticated tones of Iris and a fragrant trail of the utmost elegance"
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Na blogu nowsmellthis jest recenzja tej nowej wersji Shalimara, z tego co pamiętam niewiele, jeśli w ogóle, różni się od Shalimara Legere.
![]() |
#395 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze kilka słów nt Shalimar.
Dotąd używałam edt i bardzo mi się ta wersja podobała (o czym nie omieszkałam napisać w tym wątku). Parę dni temu kupiłam miniaturkę PDT i ... to już nie to samo. Zdecydowanie bardziej podoba mi się woda toaletowa ![]() Ciekawe, kto jeszcze jest takiego samego zdania. Pewnie zwolenniczek edp jest więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
A teraz z zupełnie innej beczki: opiszę moje zetknięcie z podróbką Shalimara...
I chociaż nadal nie mam 100% pewności, czy to była podróbka, bo sprzedawca z Allegro wydawał się być absolutnie wiarygodny i zachował się fair, zwracając mi ostatecznie pieniądze łącznie z opłatą za przesyłkę, to jednak - mogłabym przysiąc i nadal jestem przekonana, że była to podróba. Zamówiłam m.in. "nabój" do złotego opakowania, EDP 50 ml; byłam pewna, że tego się nie podrabia. Pierwsze psiknięcie, niestety od razu na nadgarstek, to był SZOK: normalna, chamska nuta benzyny, silnika diesla, bo ja zresztą wiem czego! Najgorsze z tego wszystkiego było to, że "pod spodem" czułam nuty prawdziwego Shalimara, ale te pierwsze, uliczne opary przyprawiały o mdłości. Odczekałam do wieczora. Wyszorowałam nadgarstek (zapach trzymał się mocno) i z moim mężczyzną zrobiliśmy próbę. Miałam zawiązane oczy i wąchałam korki od wszystkich Shalimarów EDP, jakie mam. Każda próba była trafiona i bezbłędnie wskazywałam "podróbę". Płakać mi się chciało, bo to był taki brudny Shalimar, aż się bałam, że obrzydzi mi właściwy zapach. Po testowaniu tej "podróby" nie mogłam usnąć, bo kręciło mi sie w głowie jak przy chorobie lokomocyjnej, jak po całodniowej wycieczce zdezelowanym, starym autokarem, jak po długim staniu w ulicznym korku. Fuj. Przeprowadziłam telefoniczną rozmowę ze sprzedawcą, który zapewniał mnie, że jest to oryginał, tłumaczył zmienność nut zapachowych w wodzie toaletowej i perfumowanej, w różnych partiach perfum, itd. Odesłałam go więc do tego wątku, by pokazać, że zapach ten nie ma przede mną tajemnic, ani w wersji light, ani w czystym extrakcie. Zgodził się na zwrot. Do dziś myślę o tej sprawie i zastanawiam się, ile osób mogło naciąć się na takie albo jeszcze gorsze podróbki Shalimara i jak to mogło potwornie zniekształcić wyobrażenie o tym najpiękniejszym zapachu świata...
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
Jest naprawdę bardzo podobna, jeśli nie identyczna, ale ponieważ niebieskiej wersji już od dawna nie mam w domu (poleciała do jednej Wizażanki) trudno mi je teraz porównać.
Powiem tak: tamta wersja spełniała u mnie rolę odświeżacza do sypialni ![]() Ależ pięknie mnie przezywacie... ![]() ![]()
![]() |
#399 |
Zadomowienie
|
Witajcie mikołajkowo
![]() Byłyście grzeczne w tym roku? Ja chyba tak ![]() PS. Ojacie, ale fajne zabezpieczenie z tym napisem ![]()
Mona Lisa Edytowane przez Mona Lisa Czas edycji: 2008-12-07 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
|
Cytat:
![]() Sa to stare flakoniki perfum Shalimara ,piekne ![]()
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW ![]() Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2008-12-07 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Mona Liso prze-pięk-ny flakon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Ten flakon jest przepiękny
![]() ![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Przepiękny
![]()
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Ja próbowałam wrócić do Shalimara. Używałam do namiętnie dwa lata temu. Nie mogę no
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Przy okazji odświeżenia Shalimarowego wątku muszę przyznać sie do pewnej ewolucji w moim owego zapachu rozmiłowaniu.
Posłalam w świat swoją butlę Shalimar Light - nie było z tego miłości, oj nie było. A gdy jakis czas temu czytałam o tym jak go Mona Lisa wykorzystywała - dreszcz grozy mnie przeniknął. A teraz rację bym mogła jej całkowicie przyznać. Jak sie pokocha ten zapach z całego serca to wersja Light jest nieco substytutem . U mnie nastąpiła wielka miłośc do edp, które początkowo wydało mi sie przemocne. A teraz w moim rankingu ta wersja zdecydowanie króluje - edp !
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Na mnie wersja edp jest zbyt ambrowa, Legere zbyt cytrusowa, za to edt - idealna.
![]() |
#409 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mona Lisa zazdroszczę Mikołaja ![]() ![]() Cudny jest ten flakonik ![]() Ta wersja Shalimar to jak na razie jedyne moje marzenie "zapachowe" - nie licząc tego nierealnego - czyli flakonika 15 ml Shalimar Parfum . Mam w tej chwili tylko EDT więc taka wypasiona flaszka EDP jest bardzo pożądana ![]() Madziczko, życzę Ci długiej i namiętnej znajomości z Shalikiem. ![]() Ostatnio wyszperałam piękny opis i legendę Shalimar Edytowane przez Yola Czas edycji: 2008-12-07 o 18:51 Powód: i powódka |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Wprawdzie to ostrożne przymiarki, ale nie wykluczam, że coś z tego może będzie. Zaskoczyły mnie ostatnio
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
grozi wypollizowaniem
|
Testowałam tylko wersję Edp, i zapach dosłownie wbił mnie w ziemię, niestety nie ośmieliłabym się go nosić, ponieważ wydaje mi się taki ...imperialny ( nie znajduję lepszego słowa), kojarzy mi się z balem na Titanicu lub ew. królową Angli...
![]() NIgdzie w Krakowie nie mogę dorwać EDT, nie mówiąc już o innych wersjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
Na razie to ciągle jeszcze mam troche Shalimara L w buteleczce od Joasi, mało go ubywa.
Ta wersja pociąga mnie właśnie cytrusami. Co do EDP lub EDT poprzymierzam się, nie wiem, czy koniecznie do mnie pasują i czy bym je nosiła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() "Posunę się w swych dywagacjach znacznie dalej niż do wyrażanie hermafrodytycznej natury tych perfum. Nie mam wątpliwości, iż Shalimar równie dobrze, choć zapewne trochę perwersyjnie, pachniałby na mężczyźnie – gdyby tylko któryś poważył się na ekscentryczny gest i sięgnął po flakon z damskiej półki." Widać, że autor nie czytuje Wizażu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
grozi wypollizowaniem
|
Mnie się Shalimar okrutnie podoba, ale wydaje mi się że kompletnie do mnie nie pasuje, ze względów opisanych wyżej, no chyba że mnie zaprosi jakaś królowa na audiencję...to zakipię będzie w sam raz na taką okazję
![]() Wydaje mi się że może EDT byłaby mniej dostojną wersją i przez to bardziej do użycia. Może ktoś wie gdzie w Krakowie można EDT??? Oraz inne wersje. A jeszcze pytanie czy Shalimar Light to jest to samo co Eau de Shalimar? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
|
Cytat:
Bardzo lubie EDP i EDT ,mam tez wersje Light marza mi sie perfumy ![]() Chcialabym Eau de Shalimar ale na allegro jest tester ,a ja chcem z korkiem ![]()
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Z korkiem. Rozumiem cię. Jakoś mi go zawsze brakuje, tego korka. I jestem gotowa zapłacić wiecej, żeby tylko był. Ostatnio oglądałam J. de Bagatelles- na allegro są testery bezkorkowe, I jakoś mi nie po drodze, i zdaje się, że kupię trochę drożej, ale całą buteleczkę.
![]() Ciekawa jestem wersji Eau. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
nie jest to jednak różnica bardzo istotna - to wciąż Shalimar jest, tyle że lzejszy
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-12-07 o 19:55 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
grozi wypollizowaniem
|
Pytam bo jest jakieś zamieszanie z tymi wersjami ani na osmoz ,ani na base nie ma wszystkich wypisanych,więc myślałam ze to jakieś zamienne nazwy, ale dzięki za wyprowadzenie z błędu. Może wiecie gdzie można przetestować Shalimary, oprócz EDP?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Aragonte, to autorka. I cosik mi się wydaje, ze wizaż czytuje lub czytywała...
No ale może umknęli jej niektórzy Panowie pachnący Shalimarem. Poza tym to artykuł, rządzi się swoimi prawami- ma dotrzeć nie tylko do perfumomaniaków. Przypomina mi się zawsze Tristan, też miał Shalika w kolekcji. Polly, w Douglasie powinny być dwie wersje. W Sephorze- nie pamiętam. Edytowane przez Kota Czas edycji: 2008-12-07 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.