|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
płaszcz&buty&dodatki - zima'08/'09
nie znalazłam wątku dot. takiego problemu, więc jakby co- nie bijcie
.Byłam wczoraj na zakupach w Bydgoszczy. mieszkam daleko, daleko od niej, więc był to dla mnie problem,żeby się zebrać i pojechać. Chciałam kupić buty na zimę, płaszcz i dodatki. niczego z tych rzeczy nie kupiłam. buty mi się nie podobały [chciałam typowe botki,ale na niezbyt wysokim obcasie- mam 17 lat i strasznie daleko do szkoły. płaszczyki są strasznie przebrane, cienkie i jakieś takie- nie nadają się na zimę. a dodatków bez kurtki i butów nie mogę kupić. Prosiłabym Was o wklejanie Waszych zestawów zimowych, nazwy sklepów i ceny, w jakich je kupiłyście
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: płaszcz&buty&dodatki - zima'08/'09
Oj masz w 100% racje ze w sklepach ani ladnych butów nie da sie znalesc a płaszcze są sliczne ale nie nadaja sie na zime. Sama kupiłam płaszczk i buty ale jak przyjdzie mrozna zima to wskakuje w sportowa ocieplaną kurtke i buty Salomon a nie tam zadne eleganckie, niestety...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
nie przejmuj się, ja mieszkam w Krakowie, ogromny wybór sklepów i marek, ostatnio obeszłam dosłownie wszystkie w poszukiwaniu butów/płaszczyka, ale oczywiście ... nic nie znalazłam.
a jeśli już znalazłam ładne buty - kosztowały ponad 400zł, a niestety nie mam aż tyle gotówki do wydania, tymbardziej że nie tylko butów szukam ...
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
baaardzo fajny temat, rowniez jakis czas temu chcialam takowy zalozyc
tak samo jak Ty mam problemy z dodatkami i z szukaniem w sklepach, bo jak na razie niczego wpadajacego w oko nie znalazlam . takze czekam na jakies olsnienie .
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
ja butow szukam juz 3 tygodnie...
pomimo, ze cena stala sie dla mnie juz nieistotna to butów na zimę wciaz nie moge znalezc.. ((( a płaszcze zimowe, to już w ogole tragedia... same jesienne w sklepach, a ja stwierdziłam, że wolę chodzić w starym sprzed 3 lat, ale przynajmniej jest mi ciepło.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam ten problem :P.
Chciałabym kiupić kurtkę (ale nie taką króciutką! litości, kto na mrozy lubi chodzić z gołymi nerkami?!) lub płaszczyk na zimę (nie taki do kolan, trochę krótszy ), kozaki do kolan, botki (to tak na teraz bardziej niż zimę oczywiście) i cieplutkie rękawiczki i szalik. I co? I nic nie ma! Jedyne co udało mi się znaleźć to czapka :P. Ostatnio kupiłam sobie kurtkę, ale taką jesienną. Tej zimy wszystkie będziemy chodzić w 10 swetrach i 50 parach skarpetek z powodu braku odzień wierzchnych i butów .
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?ja mysle nad czapka, albo berecikiem.. i to do kurtki .
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
właśnie dla mnie to jest straszny problem. w całym focusie nie znalazłam nic, co nadawałoby się na zimę. owszem, jeden płaszczyk mnie oczarował, ale ta grubość.. eh. a co do butów- trochę żałuję,że nie wzięłam tamtych na obcasie. przynajmniej jakieś bym miała, bo narazie latam w adidasach i płaszczyku jesiennym-porażka;/.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, który już mi się spodobał parę lat temu . Na całe szczęście taka czapka mi pasuje. A kupiłam hm jeden te pare lat temu w jakimś zwykłym sklepie, w tym roku jeden na allegro (dziewczyna robi czapki itp. na zamówienie i wystawia je potem na allegro, także wybiera się kolor, materiał, fason, no wszyyystko) i jeden z tally weijl.
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
za zimowe zakupy ja zabieram się zawsze na przełomie sierpień/wrzesień, bo wiem na czym mi zalezy i co chce kupić, a że inni wtedy jeszcze o tym nie myślą to kupuje z kolecji nie przebranych
dużo też kupuje na allegro, bo jakość rzeczy brytyjskich i amerykańskich jest zadowalająca a z przesyłką wychodzi tylko troszke drożej niż za rzeczy o wiele gorszej jakości z naszych polskich sklepów ;P
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
ja swoje buty - czarne, dłuższe botki kupiłam w New Yorkerze za 130zł. nigdzie nie mogłam znaleźć takich jak chciałam, w złym humorze weszłam do sklepu i proszę ;D
czapkę i rękawiczki mam białe, też z New Yorkera, w sumie kosztowały 50zł. chustkę mam z H&M, kosztowała 40zł, dopasowana do plaszczyka, częściej noszę pod płaszczem, ale na wierzchu też się zdarza :P płaszczyk kupiłam za 200zł, w kratkę, taki jakby fioletowo-szary. ale na większe mrozy mam jeszcze długą kurtkę z Croppa, 300zł. jeszcze muszę sobie kupić taką czapkę wiszącą z tyłu - skarpetę :P
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba mam te same buty co Ty. wczoraj zaliczyłam chyab 15 sklepów z butami... a celem były płaskie ciepłe wygodne buty na zime .. i NIC! Juz chciałam w desperacji kupić buty za 400 zł które mi sie średnio podobały.. no ale weszłam własnie od NY i patrze a tu takie bardzo podobne buty do tych za 400 zł no i kupiłam. A ze miałam jescze wczoraj zniszki z Joy'a to zaplaciłam za nie 103 zł
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez byłam w sobotę na zakupach. chodziłam po sklepach od 12 do 21
i nic kompletnie nie kupiłam. Porażka Płaszcze są naprawdę przecudne, przymierzyłam chyba z 15 ale wszystkie takie cieniutkie. co gorsza grubszych nie będzie:/ I w związku z tym zastanawiam się, czy nie dałoby się doszyć u krawcowej jakiejś podpinki z ociepliny? Myślę, że to nie głupi pomysł... Co Wy na to? Wiem, że kiedyś koleżance mama coś takiego zrobiła i miła dzięki temu płaszczyk na jesień i zimę
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Ja już nawet nie chodzę po sklepach, bo i tak wiem, że nic nie znajdę. Buty noszę raczej sportowe, takie bardziej w stylu skate, ale nie z jakiejś ekoskóry, bez kombinacji, znaczków, wzorków itd. Przeważnie jak już znajdę takie, w kolorze czarnym, z czegoś zamszopodobnego, to są to oczywiście buty męskie od rozmiaru 42 ;]
Dzisiaj przyszła do mnie kurtka, kupiona na allegro: http://photos02.allegro.pl/photos/or...5/46/454854617 - wydaje się fajna, ciepła i rozmiar to faktycznie chyba S, bo nawet tak na mnie nie wisi, chociaż efekt nietoperza pod pachami lekki mam, ale w sklepach totalnie wszystko przebrane i nic nie znajdę, a już na pewno nie w cenie konkurującej z ceną z licytacji. Wyjątkowo w tym roku mam dużo czapek i torebek, z czym zawsze jest u mnie problem, bo w czapkach wyglądam jak dinozaur, a tutaj akurat miła niespodzianka, że trafiłam w fajne fasony. Wszystkie torebki i czapki z jednego sklepu, więc przynajmniej jest większe prawdopodobieństwo, że i na przyszłość coś u nich znajdę. Jeszcze spodni grubszych potrzebuję, no i jakiś sweter by się przydał. Spodnie to pewnie będzie niestety trzeba w normalnym sklepie kupić - ciekawe, czy w ogóle coś znajdę... a marzą mi się takie wełniane, albo jakieś jodełkowe... Co do płaszczy to też uważam, że to jakaś pomyłka z tymi cienkimi materiałami - jedynie w H&M widziałam jakieś w miarę grubsze, ale nie z zmiękkiego flauszu, tylko z czegoś bardziej "ubitego" i filcowatego, kolory takie ponure były, no i cena prawie 70euro też raczej ponura... Poza tym wszystko cienkie, bez porządnej podpinki - tak jakby nie można było wyprodukować ładnego, lekko wyglądającego płaszcza z ciepłym wypełnieniem... Wszystkim wizażankom kompletującym zimową garderobę życzę powodzenia, bo w tym roku naprawdę jest to ciężkie zadanie.
"...and we saved the world together for a while and that was lovely... " Edytowane przez Ducky Duck Czas edycji: 2008-12-08 o 14:53 |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
jakie macie szaliki? czy moze preferujecie chusty?
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
No to mnie załamałyście
Ciepl ejszego płaszczyka szukam już od miesiąca i nic. Mąż mi tłumaczy, że w UK nie ma takich zim jak w Polsce i nie mam sie martwić, jak nie tu to w Polasce kupię.I co ja teraz pocznę? Niektóre modele to sie nawet nie nadają na późną jesień a co dopiero na zimę. najwyżej będę chodzić z farelkiem na plecach |
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, mogłybyście pokazać Wasze buty z new yorkera? jak z ich jakością?
i w ogole bardzo bym prosiła o wklejanie zdjęc. szczegolnie płaszczyków .
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
a co myślicie o tych butach z rylko? cena- ponad 300zł, niestety są wciągane.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Mi sie nie podobaja ale to nie moj styl
A co powiecie na ten plaszczyk? Mi sie strasznie spodobal od pierwszego wejrzenia ![]() http://www.allegro.pl/item502800934_...rozmiar_s.html |
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mimo mojej niechęci do różu).
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
płaszczyk ładny, choć też nie przepadam za różem
![]() a jakie buty preferujecie? skoro nie takie, jak wkleiłam to może jakieś oficerki? |
|
|
|
|
#23 |
|
mała księżniczka
|
Buto cud miód - moja kumpela z roku ma takie w brązie - to model z zeszłego roku - problem w tym, że butki od wody(tudzież śniegu) bardzo sie odbarwiły. nietsety reklamacja tego nieuwzględniła... ale ogólnie model bardzo zgrabny... i kolezanka twoerdzi, że też wygodny
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
chyba jednak zdecyduję się na kozaki z ccc. te z ryłko są troche drogie i niewarte swojej ceny [ skoro się odbarwiają, są wciągane, wykonane z cienkiej skorki].
teraz największym problemem jest płaszcz:| |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Zestawów zimowych szukam chyba juz z miesiąc. Buty kupiłam w zeszłym sezonie na plaskim obcasie skórzane do połłydki - idealne dospodni, ale z płaszczem mam wielki problem. Obleciałam cały Kraków, pod koniec tygodnia zrobie to jeszcze raz, ale wszystko co widziałam to płaszczyki jesienno - wiosenne. Zastanawiałam się czy z CCT nie zamówić są tanie ładne nie wiem jednak czy ciepłe, ale i tak dziewczyny mnie nie wezma do zamówienia - przynajmniej na razie
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
właśnie przeglądam allegro. japan style też kusi, nie powiem
. kroje mają przecudne. tylko ciekawe jak z jakością i grubością. potrzebuję czegoś bardzo ciepłego. zeszłej zimy miałam ten sam problem. zmarzłam niemiłosiernie.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o płaszcze proponuje pochodzić po targach...
hmmm takich z stoiskami.... ostatnio szukałam płaszczyka czarnego prostego nie dwurzędowego(co nagle się ich porobiło a mnie one nie pasują) i tez chodziło mi o cenę bo pieniądzem nie śmierdzę niestety :/ przelazłam wszystkie sklepy i mi się nic nie podobało... a na targowisku znalazłam płaszczyk śliczniusi taki jak chciałam .... i za bagatelną cene145zł.... i jest cieplutki... mimo że się wydaje niemieć nic dodatkowego w środku....polecam się tak przejść... czasem można znaleźć lepsze ciuchy niż w sklepach... |
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
wiele z was kupowało płaszcz top secret z zalacznikanadaje sie na zime
i w miare mozliwosci poprosilabym o zdjęcie
Edytowane przez lotuus Czas edycji: 2008-12-10 o 21:12 |
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są bardzo cienke, i ogólnie to z moich obserwacji wynika że sporo odbiegają w realu od zdjęć na aukcji
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny pomóżcie!
mam w szafie biały cienki płaszczyk, czarny gruby na zimę, białą cienką kurteczkę i grubą czarną sportową na zimę do tego buty oficerki grafitowe (ładnie pasują do cienkiego białego płaszczyka) i brązowe kozaki z deichmana (ten taki jasny brąz) i nie mam pojęcia co do czego dopasować, mam wrażenie, że pasują jedynie te oficerki do wszystkiego w sumie, gorzej z tymi brązowymi kozakami, czy pasują one do białego płaszcza czy kurtki? ogólnie to robi się coraz chłodniej i nie mam pojęcia jak to wszystko połączyć, chyba muszę zainwestować w czarne botki i brązowy/beżowy płaszczyk jak myślicie? pozdrawiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

.

.
.
((( a płaszcze zimowe, to już w ogole tragedia... same jesienne w sklepach, a ja stwierdziłam, że wolę chodzić w starym sprzed 3 lat, ale przynajmniej jest mi ciepło.
), kozaki do kolan, botki (to tak na teraz bardziej niż zimę oczywiście) i cieplutkie rękawiczki i szalik. I co? I nic nie ma! Jedyne co udało mi się znaleźć to czapka :P. 

dużo też kupuje na allegro, bo jakość rzeczy brytyjskich i amerykańskich jest zadowalająca a z przesyłką wychodzi tylko troszke drożej niż za rzeczy o wiele gorszej jakości z naszych polskich sklepów ;P

i nic kompletnie nie kupiłam. Porażka
Ciepl ejszego płaszczyka szukam już od miesiąca i nic. Mąż mi tłumaczy, że w UK nie ma takich zim jak w Polsce i nie mam sie martwić, jak nie tu to w Polasce kupię.I co ja teraz pocznę? Niektóre modele to sie nawet nie nadają na późną jesień a co dopiero na zimę. najwyżej będę chodzić z farelkiem na plecach
.