|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: :*:*:*Dla tych, które się doczekały... (z wątku zazdrośnic:D):*:*:*
Claris już zajrzałam...ojej, ale to nie było do Ciebie, że 5 lat
Tż może chce mieć piękną żonkę
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klawa zabawa, grałam kiedyś u koleżanki i opowiadałam Tżtowi, zapamiętał i wczoraj sobie skakaliśmy oboje |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie to ma być niespodzianka, więc pewnie dlatego wczoraj nic nie było z pierścienia. Ale coś czuje, że dołączysz tu już niebawem, więc czekam (popatrz, jak nas mało "CZYMAM KCIUKI"![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja dostałam od Tż świece w kształcie piramidy, a sama mu kupiłam portfel skórzany ![]() PS:Gdzie sie podziewa reszta zaręczonych? Rozumiem, że zajmujecie się Narzeczonymi
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martwią mnie bardzo finanse ;( Ehh...
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Chilanes a daliście już jakieś zaliczki?Nas też martwią, tym bardziej, że nie wiemy jak to będzie z organizacją, czy dadza nam rodzice czy jednak sami będziemy sobie organizować Tż rodzice już zadeklarowali, że oni nam zrobią wesele bo to ich obowiązek, u mnei w domu tak nie przeżywaja tego i nic na ten temat nie wspominają
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
hej
ja cały weekend z Narzeczonym spędzałam, dziś mija miesiąc narzeczeństwa. Miał dziś dostać medal "za pierwsze i ostatnie miejsce" i z datą zaręczyn ale będzie on gotowy na wtorek dopiero. Chyba to będzie fajna pamiątka.. Mikołaj mi przyniósł dużą świecę pachnącą pomarańczami i cynamonem, śmieszną figurkę, rzekomo podobną do mnie i łakocie, a ja podarowałam łamigłówkę z klocków, śmieszną książeczkę "Twoja kobieta instrukcja obsługi" i też coś słodkiego tak mi szybko zleciał ten weekend, że nawet nie wiem kiedy.. i nie zdążylismy popatrzeć w kalendarz, ale co się odwlecze... :P my jeszcze nie mamy daty więc nie możemy nic opłacać itp, ale i tak nie chcemy wesela tylko obiadokolacje w restauracji, więc będzie troche mniej zamieszania z organizacją a jak Wam minął weekend ? |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Nesta na ile osób taką obiadokolacje bedziecie robić?Powiem Ci szczerze, ze my również chcemy cos malutkiego. Perspektywa, że mielibyśmy robić duże wesele mnie przeraża.
Ja jak już pisałam też dostałam świeczke od Tz taką dużą w kształcie piramidy ![]() Weekend od wczoraj spędziłam z Narzeczonym, nawet u Niego nocowałam. Jednak popołudniu wróciłam do domu, bo musiałam jechać z rodzicami zawieźć paczke chrześniakowi
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pare razy podczytywałam Twoj wątek i pamiętam, że była tam taka dziewczyna (kinga?o ile pamiętam)która opisywała już po tygodniu ślubu problemy z mężem (pisał z innymi panienkami w środku nocy smsy).Ale już potem jej nie mogłam znaleźc, zapomniałam nicka,itp. Daget, Ty jako doświadczona, może powiesz od czego najlepiej zacząć przygotowania? Wogóle Dziewczyny jak u Was z naukami, macie zrobione?My musimy się zorientować, bo podobno robi sie je dwa razy w roku
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Pierwsza rzecza ktora uczynilismy to sporzadzilismy wstepny kosztorys i ustalilismy jak placimy. ( powiem Wam ze pomylislismy sie tylko o 1 tys zl za malo w kosztorysie) - Sporzadzilismy liste gosci . - Wyselekcjonowalismy lokale, ktore by taka ilosc ludzi pomiescily. A reszta poszla sama .... Zalezalo nam na slubie w ostatnia sobote sierpnia, wiec zaraz na poczatku wrzesnia na weselu u kuzyna zaklepalismy orkiestre (super grali wiec nie czekalismy). W tym samym dniu rano obejrzelismy lokal, ktory sie nam spodobal i musielismy sie w ciagu tygodnia zdecydowac, bo oprocz nas byla jeszcze jedna para. Wplacilismy wiec bezzwrotna zaliczke jako rezerwacje terminu. Przez miesiac sie zastanawialismy nad kamerzysta i kiedy sie w koncu zdecydowalismy niestety juz terminu nie mial, wiec szukalismy innego, z ktorym umowe podpisalismy w pazdzierniku. Takze na 10 miesiecy przed mielismy zaklepany lokal, orkiestre, kamerzyste i fotografa (jedna firma), a takze fryzjerke (dla mnie, meza, rodzicow mojego Skarba, swiadkow i mojej mamy). -Wstepnie wybralismy swiadkow - zaczelismy robic zaproszenia, gdyz robilismy je sami. Wszystko co napisalam zajelo nam na spokojnie 4 m-ce. Co do nauk przedslubnych to mozecie zrobic je w kazdej parfii gdzie sa, ale musicie sami wyszukiwac, bo albo sa faktycznie 2 razy w roku albo nie ma wcale. Jest to przewaznie 10 spotkan polecam rowniez nauki weekendowe (trwaja tylko jeden weekend) co prawda kosztuja (nocleg+wyzywienie) ale to na prawde ekstra sprawa dla par, ktore nie maja czasu a takze dla tych, ktore chca sie poznac troszeczke z innej strony niz wam sie wydaje. Mam przyjaciol wsrod ksiezy i slyszalam wielokrotnie ze czesto na takich naukach weekendowych okazuje sie ze para w ogole sie nie dobrala i dzieki cwiczeniom jakie sie tam odbywaly -"dialog malzenski" - podejmowaly decyzje o rozstaniu lub byly bardziej siebie pewni. Wiec jesli macie czas na taki wspolny weekend to polecam. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej wczoraj już nie pisałam ale od dzisiaj się zapisuje na ten wątek
![]() dziewczyny ja to mam problem z kasą pojęcia morelowego nie mam skąd rodzice Narzeczonego wezmą pieniążki na wesele po prostu ich nie mają i wiedziałam o tym w sumie od początku. Narzeczony oszczędności nie ma ![]() Moi rodzice mają kasę ale mama i tak twierdzi ,że powinno się płacić za swoich gości , my za swoich i TŻ też za swoich , tak się przyjęło ostatnio. Wyliczyłam sobie i wyjdzie Nam plus,minus 60 osób a ja chciałam też skromnie , moi rodzice też... obiadokolacja na 60 osób w restauracji ? nie widzi mi się to podłamana jestem tymi finansami
|
|
|
|
|
#42 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale o wszystkim porozmawiamy na spotkaniu zapoznawczym.Zaliczek jeszcze nie wpłacaliśmy, w styczniu mamy przesłuchać zespół i Dj i dopiero wtedy zapłacimy zaliczkę. Martwi mnie wybór sali, bo mimo, że znalazłam ich sporo, to żadna tak do końca mi nie odpowiada. Zawsze coś jest nie do końca tak, jak powinno: a to jedzenie, a to obsługa, sala ma dziwny kształ albo jest za duża/mała, brak noclegu, drogi nocleg... Ale mam już 4 typy, więc w styczni/lutym będziemy chcieli zaklepać którąś z nich. Cytat:
Nie ukrywam nei stać nas na nie wiadomo co, żadnych ekstrawagancji ani niepotrzebnych pierdół nie będzie, ale marzy mi się wytańczenie na własnym weselu. W końcu to raz w życiu ![]() Cytat:
Cytat:
Więc dobrze rozpoczęliśmy z tego co widzę ![]() Cytat:
Ale jakoś sobie poradzimy. Trudno najwyżej żadnego przyjęcia nie będzie ![]() Jak policzyliśmy wychodzi nam też +/-60 osób
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Daget dziękuję za wszystkie wskazówki
Oliwka witamy nową Narzeczoną U nas to jest tak, że nie wiemy jak to będzie z finansami Ja myslę, że wszytsko będziemy załatwiać po Nowym Roku, narazie nie ma sensu, nie mamy nawet auta, żeby pojeździc i pooglądać sale, a tato mi samochodu nie da . Prawdopodobnie mojego Tz brat będzie z nami jeździł![]() Wogóle to chyba zaczne się rozglądać za sukniami ślubnymi, żeby chociaż już mieć jakieś swoje typy
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2008-12-08 o 11:01 |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w styczniu będą w sąsiednim mieście targi ślubne, więc się chyba wybiorę chociaż pooglądać co w trawie piszczy i co proponują ![]() Najważniejszym dla mnie jest zalatwienie spraw urzędowo-kościelnych, sali i orkiestry. Cała reszta może poczekać lub być załatwiana na spokojnie
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wogóle tak sobie myśle, że nam chyba ten paździenrik nie wypali w końcubyłoby to tylko 10 miesięcy, a ja chce na spokojnie wszystko...no nie wiem...Dodatkowo chcemy, żeby w nazwie miesiąca była jednak ta lietrka "r".
|
|
|
|
|
|
#46 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Postanowiliśmy, ze większe plany zaczniemy robić jak znajdę pracę, wtedy dopiero będziemy mogli przeliczyć ile uda nam się odłożyć. Z fotografa, kamerzysty i zespołu rezugnujemy (zdj zrobi brat TŻ, który jest po szkole fotograficznej, a muzyka będzie albo z komputera, albo zatrudnimy DJ). Nie rezerwujemy tez na razie rzeczy podstawowej - sali, ale my jesteśmy w o tyle dobrej sytuacji, że jeśli nam nic nie uda sie wynająć, to możemy wesele zrobić u mnie, bo mam duży dom i tylko catering wynająć ![]() Data w każdym razie jest już ustalona i będziemy się jej trzymać Cytat:
A poza tym suknie powinno się szyć tak, by była gotowa na ok miesiac przed ślubem. Do tego czasu można albo schudnać, albo przytyć
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-11 o 10:49 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
||
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli moge 3 slowka
. Nie wiem jak to jest u Was ale w roznych miastach jest roznie jesli chodzi o rezerwacje terminu w kosciele. Fakt jest taki ze spraw urzedowych wczesniej niz na 3 miesiace przed slubem nie zalatwicie, bo tyle sa wazne zaswiadczenia z USC. A w kosciele termin pewnie bedzie zawsze tylko tutaj raczej w gre wchodzi wybrana godzina.Mysmy godzine w kosciele zaklepywali sobie w styczniu na sierpien, choc i tak ksiadz uwazal ze to duzo za wczesnie. Problem byl w tym ze my od marca chcielismy rozwozic zaproszenia bo slub jednak w wakacje i ludzie musieli o tym wiedziec duzo wczesniej aby urlopy sobie inaczej poplanowali. |
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia a Ty będziesz suknie szyła czy pozyczała? ![]() Daget każda Twoja uwaga jest cenna, więc jesli będziesz miała ochote sluzyc pomocą będziemy bardzo wdzięczne
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
a my nie patrzymy na "R" i inne zabobony
Chwilowo w planach jest wrzesień 2010, ale chyba przesuniemy na sierpień, bo łatwiej np z dzieciakami wtedy przyjechać będzie mojemu bratu, czy ciotce, bo młodzież wakacje będzie miała. Najpierw wypadło na 25 września, bo bylibyśmy wtedy ze sobą 3 lata 7 miesięcy, ale w sumie Tż miał tylko wymaganie by nie było za zimno, a ja by nie było za gorąco ![]() Teraz tak myślę, że gdyby mi ktoś zagwarantował, że w lutym 2010 będzie piękny śnieg i nie będzie pluchy, to miesiąc naszej 3 rocznicy też byłby dobry. A obecnie to chyba stanie na tym, że jak wybierzemy salę i będzie ona miała zajęte terminy, to wybierzemy po prostu wolny, więc przypadkowy ![]() A Wam październik jak najbardziej moze wypalić ja sama chciałabym już w przyszłym roku, ale trzeba troszkę oszczędzić niestety, no i siostra Tż, jak się dowiedziała o zareczynach, to postanowiła po 2-3 latach narzeczeństwa się w końcu pobrać i już zapowiedzieli, że oni w czerwcu (powodzenia!) 2009 robią A że nie chcę mieć konkurencji, to 2010 będzie idealny ![]() Koleżanka ostatnio w 3 miesiące zorganizowała całkiem fajne weselicho, także myślę, ze zdąrzycie. Byłby większy problem, jakby gości było 200-500
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Sukienkę będę szyła. Tylko jeszcze nie wiem gdzie. W salonie biora tyle co za uszycie sukni od nich, ale jesli uda mi się znaleźć krawcową, to ona weźmie połowę z tego, czyli tyle co za wypożyczenie, a jak mi się uda jeszcze ją sprzedać, to jeszcze będę do przodu
|
|
#51 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale chociażby nauki już można wcześniej i poradnię, prawda?
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Mojgo Tż brat mówił, że w październiku są prawie wszytskie terminy wolne (bo nietak dawno pracował w restauracji i możliwe, że zrobimy tam właśnie wesele, bo jest bardzo ładnie)
My w razie czego kandydata na kamerzyste już mamy (koleżanki tato)oczywiście jeśli będzie miał termin, ale podobno na paźdz. tak. ![]() Ja powiem szczerze, żechciałabym mieć slub w zimie o wiele bardziej niż w lecie, ale właśnie, żeby była taka piękna zima
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
My z ustaleniem daty tez mieliśmy problem, bo oboje chcieliśmy mieć ciepło, ale ja w lecie mam alergie na pyłki a nie chcę przekichać całego wesela
Dla tego wybraliśmy koniec kwietnia. Ale jest to miesiąc z najbardziej niespodziewaną pogodą - może padać śnieg, a może byc tez tak ciepło, że wszyscy będa chodzić w krótkich rękawkach... Ja tylko mam nadzieję, na ta 2. obcję, ale to się jeszcze zobaczy...
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W noc przed slubem wystawiasz swoje ślubne botki na parapet, więc ładna pogoda powinna być gwarantowana
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wam Dziewczyny
![]() Dołączam do Waszego szczęśliwego grona ![]() Ja nie byłam co prawda wwątku dla zazdrośnic bo na niego wcześniej nie trafiała...ale długo zazdrośnicą byłam.... nareszcie sie doczekałam... O6.12.2008 r. mój TŻ mi się oświadczył...cudowna data prawda;Djaka jestem szcześliwa bo juz myślałam, że się nie doczekam....ale po 2 i pół roku mój Tż sie zdecydował...ślub wstępnie zaplanowaliśmy na 2010...ale jeszcze nic nie rezerwowaliśmy, myślimy sie za to wziąść po nowym roku.... mam nadzieje ze wszystko sie uda... ;D
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
dziubasssska witamy
My tez po Nowym Roku bierzemy się za przygotowania ![]() PS:Pokaż pierścionek i napisz coś więcej o sobie, po ile macie latek itp
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Witam nową narzeczoną
![]() Cytat:
|
|
|
#58 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koleżanka miała ślub w ostatnią sobotę sierpnia tego roku i cały sierpień prawie u nas lało, a w dzień ślubu też dostali w prezencie słońce, także i nam się ono dostanie ![]() Cytat:
opowiadaj jak było, pokaż pierścionek ![]() kasia jak przymarzną, to też na szczęście Gorzej, jakby śniech/deszcz do środka napadał ![]() ![]() ![]() daget - powiedz mi, a jak było u Ciebie z frekfencją? ilu odmówiło? PS: O jojciu! to już miesiąc i 3 dni od naszych zaręczyn Oby tak, aż do dnia ślubu szybko szło ![]() Muszę się pochwalić i powiedzieć, że przygotowałam pierwsze ślubne zaproszenia Nie mogłam wytrzymać nooo
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2008-12-08 o 12:52 |
|||
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Chilanes u mnie juz 9 dni od zaręczyn
![]() dzis moje rózyczki zasuszam, bo zaczynają brązowieć Chilane jak to przygotowałaś, sama robiłaś na komputerze czy jak???
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez myslę o własnoręcznym zrobieniu zaproszeń... na razie szukam inspiracji, a podobaja mi się takie kartki do których jest cos poprzyklejane, np inny papier, np falowany, karbowany, bibułka, sianko, wstązka itd...
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

Tż może chce mieć piękną żonkę

Rozumiem, że zajmujecie się Narzeczonymi
Tż rodzice już zadeklarowali, że oni nam zrobią wesele bo to ich obowiązek, u mnei w domu tak nie przeżywaja tego i nic na ten temat nie wspominają
ja cały weekend z Narzeczonym spędzałam, dziś mija miesiąc narzeczeństwa. Miał dziś dostać medal "za pierwsze i ostatnie miejsce" i z datą zaręczyn ale będzie on gotowy na wtorek dopiero. Chyba to będzie fajna pamiątka.. Mikołaj mi przyniósł dużą świecę pachnącą pomarańczami i cynamonem, śmieszną figurkę, rzekomo podobną do mnie 

hand-made: urodzinowo na 40tkę
pojęcia morelowego nie mam skąd rodzice Narzeczonego wezmą pieniążki na wesele 

A poza tym suknie powinno się szyć tak, by była gotowa na ok miesiac przed ślubem. Do tego czasu można albo schudnać, albo przytyć