|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
dzien dobry dziewczyny
![]() witaj, ślubujemy tego samego dnia ![]() jaga gratulacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Rozeznanie
|
Witaj Moni1211, ja też slubuję w tym samym dniu co Ty
![]()
#1923 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Raczkowanie
|
Witam Szanowne Gaduły...
Może przyjmiecie jeszcze jedną "Młódkę" na 2009 rok? My dosyć niedawno postanowiliśmy zmienić stan cywilny i odbędzie się to 2 maja 2009 ![]() ![]() Próbowałam przeczytać wątek od początku (tę część... same wiecie, że nie sposób za jednym posiedzeniem przebrnąć przez całość...) Na prawdę próbowałam - jesteście "porażające" tempem pisania - przy 12 stronie odpadłam... teraz będę śledzić na bierząco ![]() Pochwalę się, że mamy już zaklepane: nasz wymarzony Kościółek, salę (nie koniecznie wymarzona, ale przynajmniej termin był), orkiestrę, fotografa (kamery nie chcemy...) i zamówione zaproszenia - na dniach mają do nas dotrzeć ![]() Byłam też w kilku salonach i mierzyłam suknie (ciągle słyszę, że to ostatni gwizdek, a ja nie wiem jaką chcę! ![]() ![]() Wstępnie mamy wymyślone menu (oferta na sali jest bardzo bogata, ale mniej więcej wiemy co chcemy). No i tu powód mojego pisania do Was: Przypuszczam, że nie jedna z Was będzie miała na stołach wędzonego łososia (ja go uwielbiam). Czy orientujecie się jaki przelicznik na osobę najlepiej zastosować przy tego typu przystawce? Niestety mimo bogatego menu tego akurat nie proponuje sala i chcemy kupić sami, ale nie wiemy ile, żeby ani nie zabrakło ani za dużo nie było... Czy może się orientujecie? Dodam, że weselicho na ok 130 osób i potem poprawiny... A... kurs przedmałżeński zaliczyliśmy przed ustaleniem daty ślubu i cieszymy się, że mamy to z głowy ![]() Edytowane przez froggie79 Czas edycji: 2008-12-08 o 10:14 Powód: dodane info |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Wtajemniczenie
|
Witaj froggie79!
Ja bym na Twoim miejscu spytała się w sali/restauracji w której wyprawiacie wesele. Oni najlepiej wiedzą czego ile schodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Zakorzenienie
|
Froggie witamy
![]() Czy chodzi Ci o Łososia wędzonego takiego w plastrach? Ja myślę że nioe każdy lubi taką przystawkę i nie kupowałam bym zbyt wiele. Poza tym plastry sa bardzo cieniutkie i jeżlei policzycie 2 małe plastry na osobę myślę że jeszcze zostanie. Też uwielbiam łososia wędzonego... ale niestety w moim domu ryby jadam ja i tata... |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie pytałam i usłyszałam, że wcześniej jakaś para też kupowała i oni mieli kupione takie 5 bloków po 2.5 kg na wesele ok 130 osób. Mi się wydaje to potwornie dużo... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Rozeznanie
|
O Dżizas, prawie 13 kilo łososia?? i kto im to zjadł? bo wychodzi po 10 dag na osobę, a po takiej ilości łososia to goście już nic innego by nie zjedli. Moim zdaniem spokojnie wystarczy 10 dag na 3-4 osoby, w końcu to przystawka, a nie danie główne!
#1929 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!!
![]() nie było mnie kilka dni ![]() ![]() dziewczynki powiedzcie mi jakie piosenki wybrałyście na pierwszy taniec?? Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-10 o 10:33 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mi się wydaje, że to za dużo, zwłaszcza że będzie jeszcze 12 innych przystawek, 5 dań gorących, ciasta i owoce, a i wiejski stół i do popicia jak ktoś będzie chciał barszczyk przez cały wieczór... A łosoś będzie bo moja kochana mamuś, moja przyszła mamuś czyli teścióweczka i ja uwielbiamy łososia i tak ma być i już ![]() Jak czytałam o niektórych teściówkach, to zaczynam sobie zazdrościć takiej fajnej jaką będę miała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Zakorzenienie
|
Ania no pewnie , że tęskniłysmy
Z tym łososiem to jest tak, że nie każdy będzie go jadł i tak jak pisała Jupik po 10 dag na osobe to bardzo duuuużo! Ja jeszcze nie mam piosenki na pierwszy taniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Zakorzenienie
|
O witam nową PM'kę
![]() ania oczywiśćie. Piosenka na pierwszy taniec uzależniona jest iod tego co chcecie tańczyć jako pierwszy taniec. ![]() Na weselu co byłam ostatnio była cała ogromna taca z łososiem. Zjedzono 2/3 z tych zawijasków plastrowych. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-12-08 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Rozeznanie
|
Ja na pierwszy taniec biorę "speak softly love" i pojedziemy walcem angielskim, chyba że wiedeński nam bardziej przypadnie do gustu
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu... http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png Edytowane przez jupik Czas edycji: 2008-12-08 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witaj froggie79! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Zadomowienie
|
Jaga
![]() ![]() Dziewczynki Was nadrobić po weekendzie to normalnie masakra ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 |
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście jeszczed nie mam @ dopiero za tydzień.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | ||||
Zakorzenienie
|
Tak jak Wam pisałam, zjadłam dopiero wczoraj coś, jak TŻ zadzwonił, że jest na miejscu, czyli o 22.00...
Siedziałam wczoraj nad praca magisterską kilka godzin i zdążyłam tylko posprawdzać bibliografię (140 pozycji ![]() Zaraz idę piec ciasto, bo jutro do mamy przychodzą koleżanki ![]() Moją świadkowa będzie moja starsza siostra- niezamężna. TŻ ostatnio wybrał swojego świadka- będzie nim jego zamężny i dzieciaty wujek (świeeetny facet ![]() U nas nie ma jakichs przesądów z tym związanych, najczęściej chodzi o to, żeby jednak tym świadkiem była osoba niezamężna, bo ciągle niby gdzieś biega i druga połówka siedzi sama. Z tymże teraz sie już to pozmieniało i świadek nie ma tak wielu obowiązków, jak miał kiedyś. Zielony_motylku, gratuluje wyboru obrączek, obstaje za pierwszym tekstem na grawer ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja świadkowa też mi pewnie pomoże w jakichs wyborach bukietu itd., ale to raczej z tego powodu, że jest przede wszystkim moja siostrą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie tez się czasem zdarza, że wszyscy na około wiedza o czymś, a ja mam wrażenie, że dowiaduje sie ostatnia ![]() froggie79, witaj w naszym gronie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie, winietki służą do oznaczania miejsc przy stole ![]() ![]()
![]() |
#1939 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy ![]() u kuzynki mało osób jadło łososia dużo osób go nie je zależy Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() 09.04.2012 córa ![]() 19.04.2017 ![]() 31.01.2018 ![]() 06.02.2019 Kropek ![]() Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2008-12-08 o 12:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Wtajemniczenie
|
My mamy kilka pomysłów na pierwszy taniec, który raczej będzie swobodny i Dj zaprosi gości na parkiet po kilku naszych krokach. Nie zniosłabym tego, jakby się wszyscy przez te 3-4 minuty na nas gapili.
Wśród propozycji następujące piosenki: Suede - Wild Ones Supergrass - Alright Delfonics - La La Means I Love You i coś jeszcze jest na tej liście, ale nie pamiętam. Tak czy siak siedzieliśmy w sobotę i przeszukiwaliśmy całe nasze zasoby, wybieraliśmy piosenki na pierwszy taniec jak i takie, które muszą być ze względu na nasze upodobania muzyczne. W końcu muzyka nas połączyła, nie może zabraknąć "naszych" numerów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witaj froggie79 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuje wszystkim za pochwały mojego pierścionka ![]() witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie mamy jeszcze |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
O jejku jak cicho aż dziw bierze!
Dzis pracę kończe o 16 ale jade do 2 Pan na pazury... nie wiem o której będę w domu chyba po 20! |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Zakorzenienie
|
daysy --> nk i wszystko jasne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
Oj agus ja to tylko na nk zaglądam żeby zobaczyc czy mam jakąś wiadomość
![]() Nie chce mi się siedzieć na nk... wolę wizaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
my na pierwsza piosenke mamy briana adamsa heaven
![]() kurcze nie moge sie doczekac az jaga pokaze pierscionek ![]()
#1947 |
Zakorzenienie
|
kropka suwaczek slubny Ci nie działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |
Rozeznanie
|
My dziś idziemy na 18.45 i mam troche stresa bo sie boje ze nie trafimy na czas do odpowiedniej sali bo o tej godzinie też zaczynają gimnazjaliści nauki do biezmowania i pewnie będzie bardzo dużo ludzi pod salkami i no wiecie panikuje że nie wyczaimy gdzie iść
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1949 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Widzę ,że dużo dołączyło do grupy Panny Młode
![]() Witam Wszystkich ![]() Mam pytanko: Ile u Was bierze kasiorki kamerzysta? Ja z TŻ wczoraj spotkaliśmy jednego i chce 1650 zł. Kamera w domu + w kościele+ w sali+ dojazd . Dostajemy od niego tylko jeden egzemplarz nagrania.Czy to jest dużo 1650 zł??? Czekam na odpowiedź.Wszelkie wypowiedzi będą dla mnie bardzo cenne. Pozdrawiam. Emilia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zakorzenienie
|
Emilia drogo. ja place 1100, za przygotowania, kosciol wesele, do tego filmik jego inwencji w krzywym zweirciadle oraz na moje życzenie etiuda z najlepszych momentów pod moją piosenkę. To na dwóch płytach, i tez raczej jjeden egzemplarz. Rodzince etiudę będziemy sami nagrywać.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-12-08 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.