Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-08, 09:45   #1081
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Oczywiście wszystkie pozdrowienia przekazane. Plamienie ustało, już czuje sie lepiej, ale nie wie kiedy wyjdzie do domu.

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ja czuje sie bardzo dobrze i to mnie martwi. Chcialabym zeby fasolka dala mi w kosc tak zebym wiedziala ze tam jest i rosnie. Zniose wszystko.
Mnie nie odrzuca od jedzenia, no moze jem tylko troche mniej i nie mam ochoty na slodycze co bylo kiedys moim nalogiem. Pewnie schudne.
Glowa bolala na poczatku a teraz nic a nic, to tez mnie martwi.

Zycze wszystkim milego dnia
Ściskam mocno, mam ogromną nadzieję, że wszystko będzie ok

gooha3 ogromnie współczuję tragedii, która cię spotkała i tego braku pomocy ze strony psychicznej, który w Polsce niestety jest codziennością. Dobrze, że masz męża, który cię wspiera.
Stary 2008-12-08, 09:51   #1082
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ja czuje sie bardzo dobrze i to mnie martwi. Chcialabym zeby fasolka dala mi w kosc tak zebym wiedziala ze tam jest i rosnie. Zniose wszystko.
Mnie nie odrzuca od jedzenia, no moze jem tylko troche mniej i nie mam ochoty na slodycze co bylo kiedys moim nalogiem. Pewnie schudne.
Glowa bolala na poczatku a teraz nic a nic, to tez mnie martwi.

Zycze wszystkim milego dnia
Syla czułam sie dokładnie tak samo. Jak mnie na początku bolał jajnik to sie martwiłam a jak potem już nic mi nie było, zero objawów to też sie martwiłam. Teraz powoli fasolka daje o sobie znać... jestem każdego dnia bardziej zmęczona i senna i mimo dużej ilości snu jestem ciągle zmęczona. Jem więcej. Przed ciążą byłam na diecie "bezkolacyjnej" a teraz musze jeść bo mnie skręca z głodu. Mimo to narazie chudne... No i troche mnie mdli...ale licze że to chwilowe.

A tak z innej beczki mam pytanie... Czy wy też musicie wstawać w nocy do toalety??? Kiedyś przesypiałam całą noc a teraz budze sie na siku 4-5 razy w ciągu nocy Fakt że więcej pije wody bo mam większe pragnienie, czytałam teźż że dzidzia może coś tam uciskać że pęcherz reaguje.... ale z drugiej strony moja dzidzia jest jeszcze taka malutka że nie wiem co jest grane. W ciągu dnia nie mam tego problemu, tylko w nocy. Wczoraj nawet piłam wieczorem mało żeby sprawdzić ale było to samo. Czy wy też tak macie???

Miłego dnia

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 09:56   #1083
jusali
Rozeznanie

Mam to samo, ciągle siusiu chodzę...a rano nie mogę sobie za długo pospać, bo znowu mi sie chce do toalety:/
I mam ten problem, że za dnia chce mi się spać, a w nocy już nie, mam problemy z zasypianiem...
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 09:56   #1084
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość

A tak z innej beczki mam pytanie... Czy wy też musicie wstawać w nocy do toalety??? Kiedyś przesypiałam całą noc a teraz budze sie na siku 4-5 razy w ciągu nocy Fakt że więcej pije wody bo mam większe pragnienie, czytałam teźż że dzidzia może coś tam uciskać że pęcherz reaguje.... ale z drugiej strony moja dzidzia jest jeszcze taka malutka że nie wiem co jest grane. W ciągu dnia nie mam tego problemu, tylko w nocy. Wczoraj nawet piłam wieczorem mało żeby sprawdzić ale było to samo. Czy wy też tak macie???

Miłego dnia
oczywiście, że wstaję - czuję się jak dziadek z chorą prostatą
ale póki co wstaję 2-3 razy, ale wiem, że będzie tendencja wzrostowa niestety - dobrze, że mam blisko do toalety

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 10:05   #1085
Ania0104
Zakorzenienie

oj ja też wstaję w nocy - nie tak często jak Wy, ale to pewnie kwestia czasu
a jak rano się budze, to aż mnie pęcherz boli i musze biegiem do wc

Wczoraj bylismy u teściów i znów był mój ulubiony barszczyk czerwony tym razem z krokietami - a dopiero w sobotę mówiłam do TZ-ta ze zjadłabym krokieta ... /ale się zrymowało/ teściowa ma jakiś szósty zmysł , bo nikt jej nic nie kablował ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 10:39   #1086
jus12345
Przyczajenie

Czesc Dziewczyny jestem w ósmym tygodniu ciąży jest to moja druga ciąża bo pierwszą straciłam od szóstego do końca siódmego tygodnia regularnie męczyły mnie nudności i od kilku dni nagle ustały.Mam troche obawy czy wszystko jest ok.Na ostatniej wizycie u ginekologa powiedział mi ze jest wszystko w porządku ale nie wiem dlaczego mam wrazenie ze cos jest nie tak.Prosze odpiszcie mi co Wy o tym myslicie.pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
jus12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 10:57   #1087
agagmm23
Raczkowanie

Gizmiatka trzymaj sie ciepło i wracaj do nas jak najszybciej, teraz odpoczywaj i

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Prosze o wykreslenie mnie z listy
bo mi smutno jak sie tam widze.

Niestety opinia drugiego lekarza byla identyczna. Zabrzmiala jak wyrok.
Zarodek się nie rozwija i na pewno nie przezyje. Dojdzie do poronienia.

Juz jestem po zabiegu. Był konieczny, poniewaz gdyby doszlo do naturalnego poronienia, mogloby dojsc do jakiegos zakarzenia. Nawet po poronieniach zabiegi sa wskazane , aby wszytko w srodku oczyscic.

Zabieg sie udal. Przerzycie bylo straszne. Najgorsze to ze dla ludzi w szpitalu to codziennosc. Zadnego wsparcia psychicznego.

Powoli sie jakos zbieram do kupy. Jeszcze czeka mnie konfrontacja z szefem. Jego satysfakcja ze w koncu bez problemu mnie moze zwolnic. Boje sie tego, ale jestem pewna ze tak bedzie.

Czuje pustkę.

Jakbym nie miala mojego kochanego meza przy sobie to nie wiem jakbym to przetrwala.
Bardzo mnie wspiera.

Od marca znowu zabieramy sie do roboty
szkoda że to jeszcze tak długo

Pozdrawiam wszystkie mamy i zazdroszcze tych dolegliwości

Pa
tak mi przykro. A do marca to nie tak długo szybko zleci i znowu bedziecie sie cieszyć małą fasolinką

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Mam to samo, ciągle siusiu chodzę...a rano nie mogę sobie za długo pospać, bo znowu mi sie chce do toalety:/
I mam ten problem, że za dnia chce mi się spać, a w nocy już nie, mam problemy z zasypianiem...
Mnie też męczy zmeczenie o 20 to jest nie do zycia. W piatek bylam tak zmeczona ze po przyjsciu z pracy połozyłam się o 19 (tylko na chwilkę) i dobrze że mnie mąź obudził o 23 bo bym chyba cała noc na kanapie przespała.
A siusiu tez chodzę często, w nocy mnie tak nie męczy jak was. Ale jest to częstsze chodzenie jak wczesniej.

agagmm23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-08, 11:15   #1088
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jus12345 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny jestem w ósmym tygodniu ciąży jest to moja druga ciąża bo pierwszą straciłam od szóstego do końca siódmego tygodnia regularnie męczyły mnie nudności i od kilku dni nagle ustały.Mam troche obawy czy wszystko jest ok.Na ostatniej wizycie u ginekologa powiedział mi ze jest wszystko w porządku ale nie wiem dlaczego mam wrazenie ze cos jest nie tak.Prosze odpiszcie mi co Wy o tym myslicie.pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
witaj jus
GRATULUJE fasolki
nie wiem co Ci mam poradzić ... ... a kiedy idziesz na następną wizytę? Skoro ostatnio wszystko było ok to mam nadzieję ze nadal tak jest!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2008-12-08, 11:20   #1089
truheart
Zakorzenienie

Gizmiatko-trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo, wszystko musi być dobrze!

Gosiu, strasznie mi przykro...to takie niesprawiedliwe, że najpierw człowiek zostaje obdarzony takim szczęściem i nagle to traci

Syluś, jeśli ma Cię to uspokoić to życzę Ci nudności

Jusali wczoraj miałam dokładnie tak jak opidujesz-cały dzień padałam na twarz, a jak w końcu się położyłam, to do 2 się przewracałam z boku na bok teraz tez jestem strasznie zmęczona i boję się, że znów wieczorem będzie flak!

W nadchodzącą sobotę będę miała okazję poczuć się jeszcze raz panną młodą będę pomagac mamie koleżanki, która potrzebuje zdjęć na swoją stronę internetową z welonami, a przy okazji będzie to reklama sukien kobitki z innego salonu panna młoda w 3 miesiącu ciąży

Wczoraj przyjechał do mieszkania facet do pomiary blatów i parapetów. Dawno nie widziałam tak ciężko myślącego człowieka......blat kuchenny, barek i parapety mierzył 3 godziny!! TZ musiał nad nim stac i wszystko mu mówić, poprawiać, nie wiem jakby te blaty wyglądały gdybyśmy mu zawirzyli i nie patrzyli co on tam tworzy na dodatek ubrudził nam białą ścianę tym szablonem, bo on był czarny, jakby ze smoły
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 11:46   #1090
jus12345
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
witaj jus
GRATULUJE fasolki
nie wiem co Ci mam poradzić ... ... a kiedy idziesz na następną wizytę? Skoro ostatnio wszystko było ok to mam nadzieję ze nadal tak jest!
Następną wizyte mam 18 grudnia.Chciałabym żeby wszysko było dobrze.
jus12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 11:46   #1091
Ania0104
Zakorzenienie

cześc Tru

fajnie będziesz miała z tą panną młodą ... tylko zaraz po sesji pochwal się fotkami

O specach od blatów mogę powiedzieć to samo ... moja mama w tamtym tygodniu zamówiła blat i jak przyjechali go montować, to nie przesadzając ona lepiej się orientowała co i jak niz jeden z panów ...
A za tą popaćkaną ścianę musisz sobie zażyczyć rabacik

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-08, 11:54   #1092
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
cześc Tru

fajnie będziesz miała z tą panną młodą ... tylko zaraz po sesji pochwal się fotkami

O specach od blatów mogę powiedzieć to samo ... moja mama w tamtym tygodniu zamówiła blat i jak przyjechali go montować, to nie przesadzając ona lepiej się orientowała co i jak niz jeden z panów ...
A za tą popaćkaną ścianę musisz sobie zażyczyć rabacik
Jak będzie gotowa strona to wkleję wam linka ma tam byc też moje orginalne zdjęcie ślubne, bo miałam od niej welony i rękawiczki. Tylko, że teraz już bez takiej fryzurki i z własnym makijażem to nie będzie to samo chyba, że Agę poproszę
Co do blatów, to teraz żałujemy, bo mogliśmy brac "zwykłe" i zamontował by je pan od mebli kuchennych, ale nam się zachciało kamiennych i teraz jeszcze musimy czekać ze szkłem na ścianie aż te blaty zostana zamontowane, ech, wszystko się przedłuża

Fajnie masz z teściową, że tak Ci dogadza
Stary 2008-12-08, 12:00   #1093
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Jak będzie gotowa strona to wkleję wam linka ma tam byc też moje orginalne zdjęcie ślubne, bo miałam od niej welony i rękawiczki. Tylko, że teraz już bez takiej fryzurki i z własnym makijażem to nie będzie to samo chyba, że Agę poproszę
Co do blatów, to teraz żałujemy, bo mogliśmy brac "zwykłe" i zamontował by je pan od mebli kuchennych, ale nam się zachciało kamiennych i teraz jeszcze musimy czekać ze szkłem na ścianie aż te blaty zostana zamontowane, ech, wszystko się przedłuża

Fajnie masz z teściową, że tak Ci dogadza
nooo fajnie fajnie tylko czasem przesadza, jak mi mówi: Ania no jedz, nie wstydz się ... a ja sie zmusić nie mogę
Teraz jestem tak powolna w jedzeniu jak ślimak ... chociaż zawsze, wszystko i wszędzie zjadałam na samym końcu

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2008-12-08, 13:07   #1094
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
nooo fajnie fajnie tylko czasem przesadza, jak mi mówi: Ania no jedz, nie wstydz się ... a ja sie zmusić nie mogę
Teraz jestem tak powolna w jedzeniu jak ślimak ... chociaż zawsze, wszystko i wszędzie zjadałam na samym końcu
Ale to akurat bardzo dobrze robisz, bo trzeba jeść wolno podobno każdy kęs należy przeżuć 10 razy. Wtedy bardziej się najadamy. A teraz wszyscy wręcz pochłaniają jedzenie, bez kosztowania, smakowania, byle szybciej.
Stary 2008-12-08, 13:12   #1095
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to akurat bardzo dobrze robisz, bo trzeba jeść wolno podobno każdy kęs należy przeżuć 10 razy. Wtedy bardziej się najadamy. A teraz wszyscy wręcz pochłaniają jedzenie, bez kosztowania, smakowania, byle szybciej.
o tak! mój TŻ tak je ... a potem mówi: pyszne było! a ja go pytam czy wogóle poczuł smak, bo tak szybko zjadł

ale ja Ci zazroszcze stanu Twojego mieszkania
u mnie płyta wylana i narazie wszystko zimuje ... ustaliliśmy z TZ-tem że jak dzidzia sie urodzi to jeszcze następną zimę przeczekamy u rodziców i dpiero wtedy sie przeprowadzimy ... no chyba ze zdążymy wcześniej

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2008-12-08, 13:32   #1096
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Przyjmiecie mnie do swojego grona?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 13:32   #1097
agagmm23
Raczkowanie

Zazdroszcze dziewczyny wam tych wszystkich rzeczy zwiaznych z szykowaniem mieszkania.
My narazie jestemy na etapie załatwiania pozwolenia na budowę. I jak się uda to od wiosny zaczynamy wylewanie fundametów. A jak narazie to czeka nas mieszkaniem z moimi rodzicami przez najblizsze kilka lat.

Stary 2008-12-08, 13:33   #1098
agagmm23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

zapraszamy serdecznie a który tydzień ciazy i jak się czujesz??

Stary 2008-12-08, 13:36   #1099
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agagmm23 Pokaż wiadomość
zapraszamy serdecznie a który tydzień ciazy i jak się czujesz??
Dziękuję . We środę zacznę 8 tydzień wg OM , czuję się dobrze, nawet bardzo .

H. MacLeod

.
Stary 2008-12-08, 13:39   #1100
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

witaj Miramejku jeszcze raz gratuluję
i własnie dzisiaj sie zastanawiałam kiedy do nas zawitasz
Cytat:
Napisane przez agagmm23 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze dziewczyny wam tych wszystkich rzeczy zwiaznych z szykowaniem mieszkania.
My narazie jestemy na etapie załatwiania pozwolenia na budowę. I jak się uda to od wiosny zaczynamy wylewanie fundametów. A jak narazie to czeka nas mieszkaniem z moimi rodzicami przez najblizsze kilka lat.
to ja trzymam kciuki zeby z tym pozwoleniem poszło jak najszybciej!!! My załatwialiśmy dwa lata ... u rodziców mieszkamy 3,5 roku ... no i jeszcze pomieszkamy troszke ... źle nie jest, ale zawsze to lepiej na swoim

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2008-12-08, 13:42   #1101
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
witaj Miramejku jeszcze raz gratuluję
i własnie dzisiaj sie zastanawiałam kiedy do nas zawitasz
Aniu, miło do Was dołączyć . Zajęło mi to trochę czasu, bo najpierw ciężko mi było uwierzyć (nawet teraz to mam ), a potem się bałam. Zresztą, cały czas się boję i modlę, żeby wszystko było dobrze.

H. MacLeod

.
Stary 2008-12-08, 13:57   #1102
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
o tak! mój TŻ tak je ... a potem mówi: pyszne było! a ja go pytam czy wogóle poczuł smak, bo tak szybko zjadł

ale ja Ci zazroszcze stanu Twojego mieszkania
u mnie płyta wylana i narazie wszystko zimuje ... ustaliliśmy z TZ-tem że jak dzidzia sie urodzi to jeszcze następną zimę przeczekamy u rodziców i dpiero wtedy sie przeprowadzimy ... no chyba ze zdążymy wcześniej
No tak, ale wy będziecie mieć własny dom, a my mieszkanie w bloku ze wszystkimi urokami (czytaj sąsiedzi) także ja tobie bardziej zazdroszczę!!
Cytat:
Cześć dziewczyny

No witamy, juz myślałam, że się na nas obraziłas i wcale nie przyjdziesz
Stary 2008-12-08, 14:02   #1103
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Witam Dziewczyny!

Przede wszystkim witam koleżankę z "próbować...'

Widzę, że na tapecie mieszkania i domy....czyli coś czym teraz żyję
Właśnie jestem na etapie instalacji wod-kan w naszym nowym gniazdku miłości a że Tz w morzu to ja się tym zajmuje i idzie ok tylko nie mam tyle cierpliwości do fachowców co on więc wszyscy dostają bure Poza tym zimno a ja biorę leki osłabiające odporność więc raczej oszczędnie jeżdżę z wizytami ale telefon odbieram nawet pod prysznicem
Napiszcie coś o swoich mieszkaniach , jak urządzacie itd? strasznie mnie to ciekawi

ps. tak się chwaliłam, że czuję sie super....od kilku dni umieram od tych mdłości!!

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011

Edytowane przez anusia_82
Czas edycji: 2008-12-08 o 14:03
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-08, 14:30   #1104
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No witamy, juz myślałam, że się na nas obraziłas i wcale nie przyjdziesz
tru , no jak bym mogła się na Was obrazić, nic z tych rzeczy. Cieszę się, że mogę tu z Wami być .

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny!

(...)

ps. tak się chwaliłam, że czuję sie super....od kilku dni umieram od tych mdłości!!
Witaj anusiu . Mówisz, że masz mdłości? Ja nic a nic. Kiedy masz USG?

H. MacLeod

.
Stary 2008-12-08, 14:34   #1105
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
tru , no jak bym mogła się na Was obrazić, nic z tych rzeczy. Cieszę się, że mogę tu z Wami być .

Witaj anusiu . Mówisz, że masz mdłości? Ja nic a nic. Kiedy masz USG?
We czwartek mam wizyte więc i usg...boję się strasznie ale to chyba naturalne jutro wg OM zaczynam 7 tc i właściwie to kilka dni temu dopadły mnie mdłości ale dziś to po prostu jakaś masakra trudno trzeba znieść to z godnością poza tym tyle czekałam na ten stan, że chyba dam radę

Stary 2008-12-08, 14:39   #1106
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
We czwartek mam wizyte więc i usg...boję się strasznie ale to chyba naturalne jutro wg OM zaczynam 7 tc i właściwie to kilka dni temu dopadły mnie mdłości ale dziś to po prostu jakaś masakra trudno trzeba znieść to z godnością poza tym tyle czekałam na ten stan, że chyba dam radę
Pewnie, że dasz radę . Może pojedz migdałów na te mdłości? (zasłyszane - niewypróbowane) .
Każda z nas ma chyba obawy, ale trzeba być dobrej myśli, prawda?

H. MacLeod

.
Stary 2008-12-08, 14:56   #1107
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Pewnie, że dasz radę . Może pojedz migdałów na te mdłości? (zasłyszane - niewypróbowane) .
Każda z nas ma chyba obawy, ale trzeba być dobrej myśli, prawda?
Koleżanka też radziła migdały tyle że ich nie cierpię więc pewnie skutek byłby odwrotny do zamierzonego Ale przecież za kilka tygodni przejdzie...dam radę
Myślę, że obawy są całkiem normalne ale staram się myśleć pozytywnie przecież nie mogę się zadręczać.

Poza tym zauważyłam, że zupełnie zmieniłam stosunek do swojego ciała. Dotąd nie martwiłam się przeziębieniem, gorszym samopoczuciem a teraz dużo bardziej dbam o siebie bo wiem że nie robię tego tylko dla siebie....cudowne uczucie

Stary 2008-12-08, 16:21   #1108
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Dziewczyny!

Widzę, że na tapecie mieszkania i domy....czyli coś czym teraz żyję
Właśnie jestem na etapie instalacji wod-kan w naszym nowym gniazdku miłości a że Tz w morzu to ja się tym zajmuje i idzie ok tylko nie mam tyle cierpliwości do fachowców co on więc wszyscy dostają bure Poza tym zimno a ja biorę leki osłabiające odporność więc raczej oszczędnie jeżdżę z wizytami ale telefon odbieram nawet pod prysznicem
Napiszcie coś o swoich mieszkaniach , jak urządzacie itd? strasznie mnie to ciekawi

Ale masz tylko poranne czy całodniowe? oby szybko minęły!
Co do mieszkanka to ja strasznie chciałam zatrudnić projektantkę, ale TZ przekonał mnie, że sami sobie świetnie poradzimy..no radzimy sobie, ale np. wszystkie ściany z wyjątkiem sypialni i przedpokoju są białe u brata TZ projektantka poszalała z kolorami i wydaje mi się, że dzięki temu ich mieszkanie jest przytulniejsze (chociaż akurat sam zestaw kolorystyczny u nich mi się nie podoba). Nasze wyszło dość nowocześnie.Podłogi, płytki, meble w kuchni są błyszczące, w salonie chcemy minimum mebli czyli stolik rtv, mały podręczny stolik i ewentualnie jedną szafeczkę, która bardziej jest ozdobna niż funkcjonalna niestety zgapiliśmy się, stoliki wykupili, a nowe mają być pod koniec stycznia więc szukamy gdzieś podobnych
A wy kiedy planujecie się wprowadzić?
Cytat:
Koleżanka też radziła migdały tyle że ich nie cierpię więc pewnie skutek byłby odwrotny do zamierzonego Ale przecież za kilka tygodni przejdzie...dam radę
Myślę, że obawy są całkiem normalne ale staram się myśleć pozytywnie przecież nie mogę się zadręczać.

Poza tym zauważyłam, że zupełnie zmieniłam stosunek do swojego ciała. Dotąd nie martwiłam się przeziębieniem, gorszym samopoczuciem a teraz dużo bardziej dbam o siebie bo wiem że nie robię tego tylko dla siebie....cudowne uczucie
Jeszcze podobno herbatka imbirowa dobra na mdłości ktoś tu też polecał colę
Wiecie co, ja czasem jeszcze nie mogę sobie tego wyobrazić, że mieszka u mnie taki miniaturowy człowieczek
Stary 2008-12-08, 16:31   #1109
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam tak samo , przecież teraz jest nas dwoje .

Cytat:

(...)

Wiecie co, ja czasem jeszcze nie mogę sobie tego wyobrazić, że mieszka u mnie taki miniaturowy człowieczek
Wiesz tru, ja też nadal się dziwię i chyba dopiero teraz dociera do mnie naprawdę, jaki to cud .

H. MacLeod

.
Stary 2008-12-08, 16:34   #1110
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Co do mieszkanka to ja strasznie chciałam zatrudnić projektantkę, ale TZ przekonał mnie, że sami sobie świetnie poradzimy..no radzimy sobie, ale np. wszystkie ściany z wyjątkiem sypialni i przedpokoju są białe u brata TZ projektantka poszalała z kolorami i wydaje mi się, że dzięki temu ich mieszkanie jest przytulniejsze (chociaż akurat sam zestaw kolorystyczny u nich mi się nie podoba). Nasze wyszło dość nowocześnie.Podłogi, płytki, meble w kuchni są błyszczące, w salonie chcemy minimum mebli czyli stolik rtv, mały podręczny stolik i ewentualnie jedną szafeczkę, która bardziej jest ozdobna niż funkcjonalna niestety zgapiliśmy się, stoliki wykupili, a nowe mają być pod koniec stycznia więc szukamy gdzieś podobnych
A wy kiedy planujecie się wprowadzić?

Projektanta chyba nie będę brała bo sama już wiem czego chcę a Tz się łąpie tylko za głowę kto za to zapłaci, ale mam swoją wizję i będę ją realizować i też będzie nowocześnie chociaż dodam akcenty satrego domu planuje obudować kominek starą czerwoną cegłą. Powiem Ci że błyszczące podłogi kocham daj fotki będę podziwiać
Przeprowadzka pewnie koło czerwca, musi być zrobiona chociaż jedna łazieka i kuchnia no i podłogi ale generalnie chcę zamieszkać nawet w pustych ścianach żeby poczuć ten dom i ułatwić sobie urządzanie

Herbaty imbirowej nie próbowałam muszę kupić bo to nie są poranne mdłości tylko całodzinne albo i całodobowe Ale czasem trochę się osłabiają...cóż uroki ciąży

Ale wciąż nie wierzę w ten CUD...już zwątpiłam w IUI a tu taka niespodzianka....lekcja z tego taka że nadzieję trzeba mieć do końca!

Edytowane przez anusia_82
Czas edycji: 2008-12-08 o 16:35
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości