|
|
#151 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jestem leniwa...ale z tym walczę :-p
Ja dzisiaj umyłam naczynia i zrobiłam pranie.
![]() Wypełniłam 35 stron ćwiczeń od chemii na wtorek,żeby jutro móc się spokojnie uczyć na wtorkowy mega test. Uff Jeszcze tylko powtórzę przed snem niemiecki,fizykę i biologię. Oby było dobrze ![]() Jestem normalnie jak nigdy z siebie dumna. ![]() Pokonamy lenia! Dobranoc leniuchy ;* |
|
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki! Zjem, zrobię śniadanko dla pieska i idę się uczyć
![]() Plan na dzis to nauka przeplatana w przerwach sprzątaniem , bo niedługo śmieci same mi wyjdą. Ale sie przemoglam, zwykle jem jakies ciastka czy cos innego na sniadanie, byle szybko i popijam zimnym sokiem, a dzis w ramach walki z leniem zrobilam sobie kanapeczke, do ktorej oprocz szynki dodalam salate i pomidorka, zrobilam sobie zielona herbate , normalnie nie poznaje siebie ![]() Doli, ja w ogole z lenistwa nie chodze na imprezy... Zreszta, mam na tych studiach tyle nauki, ze jak do lenistwa dodam ta nauke to nie mam w ogole czasu... AnnGabi ja zawsze podczas leniuchowania mowie sobie: zaraz sie poucze, zaraz sie poucze, a dobra, nie ucze sie, ale na bank bedzie placz i zgrzytanie zebow!! A pozniej jak przychodzi co do czego to faktycznie mowie sobie, ze wiedzialam ze bede zalowac i ze nie distosowalam sie do planu dnia jaki sobie ulozylam... Najgorszy jest ten komputer, ciagle robie sobie przerwy , zeby "tylko cos sprawdzic"
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A czas zawsze sie na takie rzeczy znajdzie, a na nauke niekoniecznie(często wmawiam sobie ze sie nie nauczylam bo nie mialam kiedy, ale najszczesciej wyglada to tak ze pol dnia nic nie robie... ;p ) Dzisiaj rano myślałam ze nie wstane, do tego średnio się czułam, ale zaparłam się, pokonałam lenia i poszłam do szkoły. Nawet przezyłam, ale na wf juz mi sie cwiczyc nie chcialo. ;p Póki co jestem straaaasznie glodna, ale nie chce mi sie isc jedzenia zrobic
Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2008-12-08 o 16:10 |
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
nienawidzę niedziel!
mam zawsze wielkiego lenia i totalnie nie mam głowy do nauki. zazwyczaj w niedzielę [tzn. w poniedzialek] idę spać o 1:00 ![]() w piątek kończę szkołę przed 13, a do książek zabieram się w niedzielę popołudniu ![]() chociaż oceny mam nie najgorsze, ale to chyba dzięki temu, że mam więcej szczęścia niż rozumu [np. dziś spytali mnie z dwóch przedmiotów: biologia [4 - uczyłam się jakieś 20min i dostałam proste pytania] i PO [5 - wszystko przeczytałam z książki ]O 16:30 schodzę z kompa i do 18 [BrzydUla] muszę: - zrobić pracę na znienawidzony polski [analiza wiersza średniowiecznego blee] - dowiedzieć się czy było jakieś zad z matmy i je zrobić jak było - zrobić zad z niemca [i pouczyć się, bo jutro mnie spyta]
studia ![]() Edytowane przez natalka2 Czas edycji: 2008-12-08 o 16:15 |
|
|
|
|
#155 |
|
Rozeznanie
|
Ale ja jestem głupia
.Zerwałam się dzisiaj rano do pracy (wczoraj do późna siedziałam robiąc zestawienia) i pojechałam. Dopiero na miejscu przypomniałam sobie, że dzisiaj mamy wolne z okazji wielkiego malowania. Troche sie wkurzyłam na to swoje zapominalstwo, a raczej na to, że sobie tego nie zapisałam, bo u mnie już sie tak przyjęło, że czego nie ma w kalendarzu, tego nie ma w głowie. Przyjechałam wiec do domu i postanowiłam, że dzisiaj sie leniowi nie dam. I nie dałam . Tż jak zobaczył obiad i porządek, to sie zmartwił, bo myślał, że sie rozchorowałam .A jak tam u Was dzisiaj?
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... tylko kiedy Ty to wszystko zrobiłaś ja nie dałabym rady ![]() Od 8:00 do 15:00 w pracy. Po pracy - poczta. W domu obiad przed TV. No i teraz komputer Podsumowując - poprostu nie mam co robić
Dorota ! ![]() Edytowane przez dodek89 Czas edycji: 2008-12-08 o 17:05 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj nauczyłam się 100 pytań na egzamin teoretyczny na prawko.
Teraz wróciłam z pracy, zjem szybko obiad (przed komputerem ), a potem marsz do testów i przerabiam kolejne 100 pytań ![]() Leniu, idź precz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#158 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja właśnie zmykam uczyć się historii na jutrzejszy test ze wszystkiego,co związane z oświeceniem. Jaka ulga,że te nieszczęsne ćwiczenia zrobione. Jak miałabym znowu na ostatnią chwilę robić,to chyba bym zwariowała. |
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
Tyle godzin siedzenia i nic do przodu
A to nawet nie połowa
|
|
|
|
|
#161 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
O, znalazlam watek idealny dla mnie
![]() Niestety stwierdzam z przykroscia, ze moje lenistwo osiagnelo ostatnio stadium zaawansowane... Nie chce sie uczyc, nie chce sprzatac. Czasem az tak jestem leniwa, ze ciezko jest mi wyjsc z domu. Dzis np (w koncu...) poszlam do stacji krwiodawstwa, bo chcialam to zrobic juz ohoho... Ale jak sie okazalo nic z tego nie wyszlo i nie moglam oddac krwi... No ale w tym tyg juz MUSZE wziasc sie za nauke i koniec kropka. A no i musze zaczac wstawac o czasie, bo z tym tez mam problem. Ciekawe jak mi sie to uda... heheh
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Już się nie muszę uczyć,bo test w piątek. ![]() Dla leniów postępowych całus a dla leniuszków niereformowalnych bacik |
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja postanowiłam dokonać samoreformacji i przestać zachowywać się tak beznadziejnie,jak do tej pory. . . . Branie się za robotę jak ma się nóż na gardle nie jest dobrym sposobem. Uwierzcie,sprawdzone na sobie.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;10012651]Jak się uczyłaś, to na pewno coś umiesz, spokojnie.
Dasz rade. Od dwóch godzin angielski robię i to nawet nie połowa...[/quote] Taki Doli, coś na pewno, mam nadzieję. To mój pierwszy egzamin, nie sadziłam, że sesja zacznie się tak szybko. Oczywiście teraz pluję sobie w brodę, że wcześniej się nie uczyłam ![]() ![]() ![]() Idę dalej katować biologię medyczną
|
|
|
|
|
#167 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzisiaj mam MEGA lenia
Jestem zmęczona, najchętniej bym sie położyła ale powinnam sie jeszcze pouczyć, posprzątać, umyć. Tak mi sie nie chce ze gnije przed kompem
|
|
|
|
|
#168 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a i tak budzik przestawiałam co chwilę i zamiast tak jak planowałam wstać o 8.00 zwlekłam się o 9.00 )punkt 2 zrobiony punkt 3 nieaktualny, bo jadłam obiad między zajęciami w knajpie No i punktu 4 sobie nie wyobrażam Wróciłam dopiero pół godziny temu z uczelni (miałam na 11.00 do 20.00) i nie mam siły na nic Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
Jakie to fajne pierwszy raz na całusa zasłuzyc a nie na baty
.WIeczorkiem zrobiłam jeszcze porządek w łazience. Mam straszną przypadłość, którą określam mianem "połowy butelki". Jak już któraś butelka, czy to z szamponem, czy z żelem pod prysznic, czy z balsamem, czy z podkładem, z czymkolwiek, zaczyna robić się lekka, to dostaje białej gorączki i musze kupić sobie nowe "bo to już się kończy". Oczywiście jak mam już nowe, to starego nie kończe, bo trzeba sprawdzić to, co kupiłam. W efekcie na półkach zalegają do połowy pełne butelki z szamponami, kilkanaście pozaczynanych balsamów czy żeli pod prysznic. Aktualnie po zrobieniu porządków zostały mi 4 otwarte tusze do rzęs. Mój cel: Oprócz zwalczania lenistwa zwalczyć syndrom "połowy butelki" i kończyć najpierw to co mam a dopiero później kupować nowe .Ambitny plan
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się zwijam z kompa,czas najwyższy. Kąpu kąpu, powtórzyć historię,spakować się, przygotować ubranko na jutro i spać. ![]() Plan na jutro: Wracam o 13.30 do domu Jem obiad, lekcje bieżące przepisuję 16.10 wychodzę z domu na trening ![]() 19.00 wracam i tworzę choinkę na czwartkową plastykę A i koniecznie muszę ogarnąć w pokoju . Oby się udało wszystko zrobić. ![]() Dobranoc wszystkim leniuchom,małym i dużym |
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
oj molly dokładnie znam ten syndrom połowy butelki
Ja zaczęłam upychać te niedokończone połówki do szafek, że niby zniknęły i mogę już rozpocząć nowe opakowanie
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
w dnia dni przeczytalam caly watek (bo na raz mi sie oczywiscie nie chcialo :O )
Mam wrazenie jakbym ciagle czytala o sobie, prawie wszystko tu do mnie pasuje. Az sie nadziwic nie moge. - nie pojde siusiu bo mi sie nie chce - wpieprze worek ciastek, bo kanapki mi sie zrobic nie chce - ucze sie tego samego dnia co mam kolo, albo nie ucze sie w ogole - nie potrzebuje sprzatac w domu za wiele - bo po co? przeciez artystyczny nielad tez ma jakies plusy (dobrze, ze mieszkam z Mama i mnie goni czasem!) - nie cwicze, nie wychodze na dwor - bo mi sie nie chce - ucze sie jezykow, zawsze od jutra, bo dzis mi sie jeszcze nie chce Moge tak wymieniac przyklady do ciemnej nocy. Najgorsze jest to, ze zdaje sobie z tego sprawe, ze to zle itp, ale nie robie nic z tym bo co? MI SIE NIE CHCE Macie jakies pomysly na opanowanie lenistwa? Zaczecie nowego zycia? Straszne jest to, ze w gimnazujm bylam dusza towarzystwa, zawsze aktywna, pelno marze, celow do zrealizowania... a potem przyszlo LO, studia i lenie sie ile wlezie i dupa mi rosnie... Nie mam nawet pasji zadnej. Tak jak i wiekszosc z Was poswiecam caly czas komputerowi. Odkad kupilam laptopa to nawet z lozka nie wychodze czesto caly dzien, tylko tak sobie siedze i cos czytam, pisze, nie wiem co , ale czas mija... To jest straszne MUSIMY SIE ZMIENIC! Tylko jak? |
|
|
|
|
#173 |
|
Konto usunięte
|
Może warto obrać sobie jakiś cel, do którego za wszelką cenę będziemy dążyć?
Najważniejsze, to nie rozleniwiać się na dobre,gdy coś nam 'wisi' do zrobienia nad głową,tylko przymusić się do roboty. Potem już z górki i jaka satysfakcja
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczęta! przyłacza się kolejny leniuszek
![]() najgorsze jest to,że u mnie komputer powoduje takie lenistwo! jak już się dosiąde to moge siedzieć cały dzień, a przez to jestem zmęczona i nic mi sie nie chce...nie moge sie oderwać. brak mi systematyczności, a na dodatek jestem bardzo nieśmiała więc niechętnie wychodzę z domu żeby coś załatwić..nie robie dla siebie zbyt dużo... nie wychodze poza to co mam chociaż bardzo bym chciała zacząć poznawać nowych ludzi i rozwijać jakieś swoje zainteresowania. ciekawe czy uda mi się coś z tym zrobić. szkoda,że nie można sie na lenia zaszczepić tak jak na białaczke i inne choróbska...;/
There is something more eternal than our love... Edytowane przez Valentino Czas edycji: 2008-12-09 o 16:05 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
15km od miejsca zamieszkania, ale to juz szczegol...
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o mnie, to wole np. poprasowac, zrobic pranie, a najlepiej usiasc przed tv niz uczyc sie... -.-
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj w gronie leniwych Ja po wczorajszym zrywie dzisiaj znowu wracam do leniwego stanu rzeczy . Najgorsze jest to, że mam milion spraw niepozałatwianych, to wszystko się nawarstwia, kłębi i wisi mi nad głową taka zmora. Postanowiłam, że dzisiaj po serialu zrobię szczegółową listę wszystkich spraw, które musze załatwić krok po kroku, bo zaczynam się robić niespokojna przez to wszystko. Dzwoni telefon a mi serce staje na sekunde i robie szybki rachunek sumienia o czym tym razem zapomniałam, czego nie załatwiłam, co sobie odpuściłam. Musze zacząć szczegółowo wszystko planować bo jeszcze troche a niezałatwione sprawy mnie przerosną .
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wlasnie zapomnialam dodac, ze mam najwieksze zrywy "sprzatania" w czasie sesji bo wtedy kazdy kaze sie uczyc, pytaja jak kola itp A u mnie wtedy w szafkach z ciuchami tak brudno, ze trzeba poukladac, a to mozna poodkurzac cos bluzke co lezy juz miesiac nie prana wyprac w rekach
|
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Taaak,skąd ja to znam. Kupa nauki na następny dzień, pytają z każdego przedmiotu,a tu nagle wyrastają jakieś problemy typu pranie,sprzątanie itp itd. Leń na całego. Kurde,jestem zła na siebie . ![]() Poszłam na trening na 16.30,ale okazało się,że aula zajęta i nie potańczymy. Dziewczyny nie chciały z początku załatwić innej sali, zdenerwowałam się,bo niepotrzebnie wychodziłam z domu i poszłam na bok ochłonąć. Potem patrze,a ich nie ma. Jedna się wróciła i pyta,co ze mną. Ja głupia zamiast pójść z nimi odwróciłam się na pięcie i poszłam do domu. W takich momentach nienawidzę samej siebie. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

Nawet przezyłam, ale na wf juz mi sie cwiczyc nie chcialo. ;p Póki co jestem straaaasznie glodna, ale nie chce mi sie isc jedzenia zrobic
]
... tylko kiedy Ty to wszystko zrobiłaś 

), a potem marsz do testów i przerabiam kolejne 100 pytań
A to nawet nie połowa 

)