![]() |
#31 | |||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. IV
Cytat:
Jeśli masz tylko taką możliwości to pewnie, że korzystaj ![]() Cytat:
My dziś do 10, nawet trochę po, aż w szoku byłam ![]() Cytat:
Daj znać, co lekarz powiedział. Cytat:
Myshiu, mam nadzieję, że dalej u Was już spokuj. Cytat:
Całkiem możliwe i oby one, a nic groźnego. Cytat:
Widać, że zabawka sprawia wiele radości Kubusiowi. Cytat:
Kasiu, ja też od dawna sadzam Maję na nocnik. Nie wiem dokładnie ile miała, chyba około 7 miesięcy. U nas efekty już widać. Od dwóch dni skapowałam, że jak Maja zaczyna obniżać spodnie chce siku lub kupkę. Teraz tylko ją musze obserwować i łapiemy. Fajnie by było, jakby zaczęła wołać, a nie pokazywać, ale i tak jest sukces. Cytat:
Piękna ta Twoja córcia. Brawa za owocne posiedzenie na kibelku. Cytat:
Wszystko zależy od apteki i ich marży, ale rozbieżności są kolosalne. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a na nocnik kilka razy próbowałam ale bez efektu Cytat:
Cytat:
i trochę ci zazdroszczę bo babcia tak fajnie wygląda- jak babcia i nawet ze zdjęcia ciepło od niej bije. u nas jak teściowa była to nawet na chwile nie wzieła jej na kolana i nawet nie przytulila- tyke ze byla a dziecko nawet nie odczuło ze to babcia.moje kolezanki i koledzy tz lepiej sie zachowuja. a babcia siedziała,wypiła colę,ponarzekała jaka jest zmeczona i poszła nawet malej buziaka nie dala no cóż- to jelitówka. siostra chora, Damianek juz dzisiaj tez.dostała leki,dziadek pojechał wykupić. do końca tygodnia siedzi z dziadkiem w domu. gotujemy klopsiki bo obie dzisiaj zjadłyśmy po kawałku słodkiej bułki. enterol i nitrofurazyn czy jakoś tak.no i ma jesc normalnie- bo ma zawsze tak dietetycznie tylko bez surowych owoców. no a jak mi bedzie gorzej to zwolnionko ale wolałabym iść do pracy
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
heh no niby byłam u lekarza po recepte na szczepienie to przy okazji ja zobaczyla i tez stwierdzila ze prawdopodobne zeby ale i tak wole ja obserwowoac bo u nas tez moze sie tak rozpoczynac cos bardzo powaznego wiec wole dmuchac na zimne
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że nie odniosę się do poprzednich postów..........
ale jestem zdruzgotana , po tym co przeczytałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-12-08 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
masakra to jest straszne nie do pomyslenia i pomyslec ze za dwa lata moja corka ma isc do przedszkola na szczescie pojdzie do prywatnego i mam nadzieje ze nic takiego sie nie bedzie dzialo a jutro ide w koncu z nia na te zajecia dla malych dzieci ciekawe jak to bedzie
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
no wlasnie wiem ze to nie da nic pewnego ale zawsze moze sie takie cos stac
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Dobra, nie chodziło mi o to żeby rozpętać burzę na naszym wątku. Uważam jednak że nie powinnyśmy oceniać nie znając do końca sytuacji. Zgadza się że można zrobić dziecku krzywdę dając mu codziennie tabliczkę czekolady czy sadzać na nocniku czy nie dziecko które w ogóle nie umie siadać. Nie znam dokładnie sytuacji więc nie powinnam się wypowiadać, przepraszam. Po prostu nie lubię takiego ostracyzmu zwłaszcza że zainteresowanych tu nie ma i nie mają szansy się bronić. Proponuję zakończyć ten temat bo wywołuje on tylko niepotrzebne spięcia między nami a tak na prawdę nie ma się o co kłócić, bo każda ma swoje zdanie i każda dba o swoje maluchy jak może jak potrafi i jak sama uważa za słuszne.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Dla rozluznienia proponuję: pojechany skecz spontan
![]() http://www.kabarety.tworzymyhistorie...ebo_wpadka.php
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-12-08 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Mi tez nie chodzilo o to, zeby rozpetac burze
![]() Kazdy ma swoje zdanie i nikt nikogo nie przekona i koniec kropka ![]() Pysiu: super dobosz, a jakie ksztalty ma cudne , maly Barysznikow nam rosnie ![]() No i zapomnialam ostatnio o Patryczku, Aneto, wybacz, ale to chyba ten brzuszek mnie omotal, jak bym go dorwala to nie wyszedlby z tego obronnym brzuchem ![]() Myshiu: tak mnie olsnilo, moze kotlety mielone z kasza gryczana, startymi warzywami, duzo warzyw, troche miesa dla niepoznaki, albo zapiekanki, takie makaronowe z warzywami i kawalkami kurczaka np, w sosie smietanowym lub pomidorowym ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-12-18 o 16:15 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Puk puk.. moge?
![]() Przede wszystkim, nikt nie chcial zawieruchy ![]() A teraz to, z czym przyszlam: Tak mi caly czas lazi po glowie co zrobilabym z dzieckiem, ktore nie chce jesc warzyw i owocow, jak Myshii Kac - przyznaje, nie brzmi to jak latwe zadanie. Moze Myshiu sprobuj razem z nim cos ugotowac, razem zrobic zakupy na cos pysznego co zawiera niewielka ilosc warzyw, np. spaghetti z sosem pomidorowym z papryka i pomidorami lub cos, co do niego przemowi wizualnie, np. samochod z dyni z kolami z marchewki. To moze go przekonac do zjedzenia "wlasnego dziela". Albo razem zrobcie keczup, skoro go lubi. Pozniej zanim dostanie pomidora w kanapce zasugeruj mu, ze to tak jakby "keczup na surowo" bo z tego samego skladnika ![]() Chyba marudze.. ale troche mnie zaskoczyl tego typu problem i naprawde nie wiem jak z niego wybrnac. Dobranoc Jesienne ![]()
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A np. domowe lody owocowe z przewaga owocow, albo cos w rodzaju shake`a, koktajl owocowy ![]() ![]() Ale kombinuje ![]() Eeee, zapomnialam, ze bez mleka ma byc ![]() ![]() Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2008-12-08 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, moja byla kladziona i nawet nie buntowala sie jakos szczegolnie. Cytat:
![]() Juz skorzystalam ![]() Wszystko sie zgadza ![]() Cytat:
Kupilam dzis Balbinie za calego 1$ Arke Noego - jest zafascynowana zwierzakami, nosi po dwie sztuki w lapkach i tak sie zajela zabawa, ze nawet nie plakala, kiedy wychodzilam do pracy ![]() Gburia wstala dzis o czwartej rano i podczas przedpoludniowej przechadzki po sklepach zasnela z otwarta buzia w wozku w przeciagu 1 sekundy ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Jakie ja mam dziury w pamieci, az wstyd
![]() Mati boska ![]() ![]() Myshiu: a co z suszonymi owocami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001425 3]
No i zapomnialam ostatnio o Patryczku, Aneto, wybacz, ale to chyba ten brzuszek mnie omotal, jak bym go dorwala to nie wyszedlby z tego obronnym brzuchem ![]() [/quote] Nic nie szkodzi ![]() ![]() Wystraszona Ty czy jaka? ![]() Pukac zaczela ![]() Faktycznie smieszne ![]() Dobra, smialam sie z dziur w glowie Moony ale swoich nie widze Mati, sliczna dziewczynka. Zmienila sie troche, naprawde bardzo ladna z niej panienka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Dzięki Dorka, byłam u lekarza, płuca i oskrzela czyste, ale nic oprócz flegaminy nie może mi zaproponować przy karmieniu piersią ![]() Cytat:
Coś mam przeczucie, że Kaca zainteresowałoby zielone ciasto ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mati na kibelku ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja go kiedyś kupiłam, jak zatrułam się makrelą, ale mój szwagier powiedział, żebym tego świństwa broń Boże nie brała miał o nim na wykładach, bo to lek bardzo starej generacji i szkodliwy (wierzę mu, bo akurat wtedy zdawał farmację - zresztą zdał na 5). Poza tym jest to lek od zatruć, a nie wirusówek ![]() DORKA KONIECZNIE PRZECZYTAJ ULOTKĘ DLA DZIECI POWYŻEJ 6 ROKU ŻYCIA JEST TEN LEK!!! Cytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001590 9]Jakie ja mam dziury w pamieci, az wstyd ![]() Kochana starość nie radość ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Myshia, ja tez chodze o diecie Kaca mysle
a moze przejdzie taka zupa owocowa, pamietam kiedys w przedszkolu dostawalismy taki jakby kompot truskawkowy z makaronem. Jesli nie bedzie widzial owocow tylko makaron to moze przejdzie. tyle wymyslilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Anetko: ja w przedszkolu nienawidzilam 2 rzeczy: zupy owocowej i pieczonych jablek
![]() ![]() ![]() Az mnie ciarki przechodza na samo wspomnienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001680 6]Anetko: ja w przedszkolu nienawidzilam 2 rzeczy: zupy owocowej i pieczonych jablek
![]() ![]() ![]() Az mnie ciarki przechodza na samo wspomnienie ![]() A ja salcesonu bleeeeeeeeee. Cytat:
![]() Troszke powazniej to zadbaj dziewczyno o siebie, bo to juz nie pierwszy (i z pewnoscia nie ostatni ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Murmelius Czas edycji: 2008-12-08 o 22:45 Powód: Komus trzeba w puuuuupke dac :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I Dorka tak samo, na zwolnienie biegiem juz ![]() ![]() ![]() 2 tyg temu udawalam twardziela i co, do pracy chora chodzilam, po czym zarazilam Oliego i Tz. ![]() Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2008-12-08 o 23:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i nie zazdroszczę choroby - tylko flegamina- to chyba trochę mało w twoim przypadku. no cóż - duzo zdrówka ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001725 8]Dolaczam sie do petycji Murmelius ![]() ![]() ![]() I Dorka tak samo, na zwolnienie biegiem juz ![]() ![]() ![]() 2 tyg temu udawalam twardziela i co, do pracy chora chodzilam, po czym zarazilam Oliego i Tz. ![]() ja juz małej nie zaraże - ona mnie zaraziła albo w pracy mi ktos "sprzedał". lepiej mi trochę i niestety muszę iść do pracy- na zwolnienie to sie wybiorę jak sie z łóżka nie będę mogła podnieść. koniec roku się zbliża, świeta- a to u nas bardzo cięzki okres.boję sie tylko o tataę żeby go nie wzięło. ja za to chyba z 5 kilo straciłam nocka spokojniejsza- tylko o samym rumianku- bez kaszki - 3 noc - chyba odłuczy sie jeść w nocy budziła si 2 razy bo nie chciało jej sie samej butelki sięgać.kupek brak, wymiotów też i oby tak dalej. miłego dnia i dla wszystkich dużo zdrówka bo to jakiś kiepski okres ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Jakoś dziś za oknem szaro-buro i ponuro brrrrrrrrr
![]() ![]() Kuba jeszcze słodko spi a ja buszuje na wizażu ![]() Zastanawiam się gdzie ten nasz Demonik ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
wtorek, 9 grudnia 2008 r. 344 dzień roku
Imieniny: Aneta, Leokadia, Wiesław Anetko pijemy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001833 7]wtorek, 9 grudnia 2008 r. 344 dzień roku
Imieniny: Aneta, Leokadia, Wiesław Anetko pijemy ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dziewczyny ![]() Aż się zapowietrzyłam jak zobaczyłam, że dziś też Leokadi ![]()
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001833 7]wtorek, 9 grudnia 2008 r. 344 dzień roku
Imieniny: Aneta, Leokadia, Wiesław Anetko pijemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja w sumie imieniny mam gdzies w czerwcu ale z Tobą Moona jeszcze nie pilam wiec za Leokadie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
Rozeznanie
|
O jaa, dziewczyny ale mi pomogłyście. Zobaczymy co na to Kac powie
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001425 3] Myshiu: tak mnie olsnilo, moze kotlety mielone z kasza gryczana, startymi warzywami, duzo warzyw, troche miesa dla niepoznaki, albo zapiekanki, takie makaronowe z warzywami i kawalkami kurczaka np, w sosie smietanowym lub pomidorowym ![]() Ale te koltety z kaszą to się robi tak, że mieszasz ugotowaną kasze z mięsem i z tego klopsy? Bo to brzmi nieźle ![]() Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001552 5]Ja tez dzis o tym w pracy myslalam ![]() ![]() A np. domowe lody owocowe z przewaga owocow, albo cos w rodzaju shake`a, koktajl owocowy ![]() ![]() Ale kombinuje ![]() Eeee, zapomnialam, ze bez mleka ma byc ![]() ![]() O, mleko sojowe z bananami, mniam. To powinno przejść. Cytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001590 9] Myshiu: a co z suszonymi owocami ![]() ![]() Nie, owoce suszone nie przejdą, prędzej orzechy. No i zastanawiam się co do szkoły. Dostaje batony, staram się wybierać takie bez czekolady ale nie ma takich. Są takie typu Corny ale za dużo ziaren i nie chce takich. A np. muffiny bananowe też mu nie wchodzą... Może zrobię marchewkowe...? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() w czwartek za tydzien jedziemy do szpitala. Na szczescie pobyt w trybie jednodniowym. Jestem juz zmeczona walka o podawanie wziewow, jest jeden wielki placz ![]()
Jesienne mamy Edytowane przez sylwia-zuza Czas edycji: 2008-12-09 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Babciów się sie wybiuera ale za to Klaudia ma dziadzia z którym może zostać w domku-My nie mamy nikogo takiego do pomocy. A teściowej współczuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękujemy pięknie za miłe komentarze. Mała mi tu buszuje za plecami-piszę chyba już z godzinę tego posta. Mąż wzioł wolne by zostać z Matem, a ja miałam iść do pracy, ale nie mam siły jestem padnięta i siedzę w domku. A męza wysłąłam po umywalke i szafkę do łazienki |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
No i nasza sytuacja z nieprzespanymi nocami wyjasnila sie sama wczoraj wieczorem najpierw odciaganie kataru bo z noska malej leci jak z kranu potem zwrocila to co tam jeszcze zalegalo doslownie sam katar potem krople do nosa masc majrankowa po nos sachol na dziasla i dziecko spalo od 20 do 10 rano
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.