![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Żonki!! cz. II
Miss.Hot paczka nadana
![]()
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
#153 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenia.
Bandola muszę sobie poradzić jakoś, tylko rok mi zajęło znalezienie tutaj pracy, więc teraz też wesoło nie będzie. Ale poddać się nie zamierzam ![]() martuko pracowałam (jeszcze prę dni pracuję) w biurze kredytowym, ale to nie ma kompletnie nic wspólnego z zawodem - inż. elektrotechniki ![]() Cóż pierwszy raz w życiu pójdę do Urzędu Pracy zarejestrować się jako bezrobotna ![]() sija gratuluję przespanej nocy, oby tak dalej ![]()
#154 |
Zakorzenienie
|
chusteczki, oliwka,szmpon,krem,płyn do kapieli - Nivea i pudełko słodyczy - jakiś taki gotowiec
![]() ![]()
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi zależy na pracy tutaj, bo w Lublinie mogę wrócić do poprzedniej firmy, ale to 90 km w jedną stronę, plus korki, no i koszty. Ale jak mówiłam, poddawać się nie zamierzam ![]() Masz osobistego masażystę ![]()
![]() |
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() sija, anadum i co byłyście w świdniku w tych ciucholandzie dla dzieci ![]()
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka ![]() ![]() ![]() K ![]() W ![]() Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2008-12-09 o 14:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Wtajemniczenie
|
HEJ melduję się w II cz.!Przypomniało mi się jak pisałyśmy na watku Lubelskie panny młode i też powstała druga cz.
![]() Właśnie ugotowałam zupkę meksykańską.Z przepisu,pierwszy raz ale wyszła spoko.Niunio śpi a ja przeczytałam zaległości i spieszę ze słowami otuchy dla ANABELL.Wiem ,że czego bym teraz nie napisała to i tak Cię nie pocieszę ![]() ![]() YOOLIA widziałam tych mikołajów za dychę ,którzy obudzili Twoją Gosię. Pytałas na czym polega wywoływanie przez założenie cewnika.CEwnik ma na celu doprowadzić do rozwarcia co za tym idzie rozpoczecie akcji porodowej.Wkłada się taki balonik ,który tam wszystko "rozszerza".Wystaje tylko gumowa rurka.Skurcze są wtedy wywołane sztucznie i podobno bardziej bolesne.Wolałam ta metodę wywołania niz kroplówkę ponieważ daje ona gwarancję ,że założą i za pare godzin zaczynają się skurcze.Przy kroplówce bywa tak ,że się skończy a nic się nie dzieje i daja następną i tak można czekać 2 dni.Pamietam ,że załozyli mi cewnik o 13 a mój lekarz mówi tak"w nocy lub rano zacznie pani rodzić".No i o 3 w nocy zaczeły się regularne skurcze a o 9:40 synio był juz z nami. Edytowane przez alusia* Czas edycji: 2008-12-09 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i pojawiła się dziś nadzieja, że kupimy dla mnie osobisty samochód ![]() To dopiero wstępny plan, ale mam nadzieję, że będzie wykonany w niedługim czasie ![]() [ Cytat:
![]() ![]() Zbieram się na rekolekcje, buźki ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2008-12-09 o 15:16 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Nie przesadzajmy
![]()
#164 |
Wtajemniczenie
|
to ja kupię trochę jedzonka, takiego raczej trwałego i zobaczę jak wyjdzie może jakąś książkę albo coś
W piątek tez mogę się spotkać, przed 15.30 albo po 16.30 Małpka, dobrze że z dzidzią wszystko w porządku!! |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
Malpka jeszcze nie byłam, muszę sobie takie wycieczki odłożyć na styczeń, bo nie bardzo mam kiedy teraz.
Mam już wszystko to, co dorzuce do paczki (piszę mniej więcej co, bo pewnie Martuko robi jakąś listę żeby czegoś nie zabrakło ![]() ![]() Martuko napisz mi na PW gdzie mogę to podrzucić, to sprawdzę, kiedy będę mieć po drodze - teraz mąż cały czas jeździ więc muszę się do niego dopasować a piątek chyba mi nie będzie pasował niestety.
#166 |
Zakorzenienie
|
uuuu, ale klikacie, jak szalone
![]() Tola, jeżeli chodzi o płaszcze - to ja ostatnio latałam z małżem i szukałam, ale bardziej takiej "jesionki", bardziej czegoś pomiędzy kurtką a płaszczykiem, niż klasycznego płaszcza - no i to nie jest takie typowo zimowe, raczej na cieplejsze zimowe dni czy do samochodu i powiem Ci, że byłam na targu i tam masakra, wszystko takie kurna jak dla 60-cio latków (bez obrazy ![]() tylko do czego zmierzam - jak kupiliśmy w deepie, to w dwa tygodnie póżniej zobaczyliśmy, że taki sam było o ok. 30% taniej niż kupiliśmy ![]() ![]()
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2008-12-09 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Coś Tola znikła
![]()
#168 |
Zakorzenienie
|
#169 |
Zakorzenienie
|
ruda3d akurat apropo tego, że pisałaś posta do Toli, to tak sobie zerknęłam, że od rana w sumie się nie odzywała
![]()
#170 |
Zakorzenienie
|
A co ja mam pisać, jak nic się nie dzieje...
![]()
#171 |
Wtajemniczenie
|
hihi, a juz miałam pisać że pewnie schody zadziałały
![]() Jak to co masz pisać?? ze było bardzo miło u mnie i że przytachałaś reklamówe pełna różnych rzeczy. I że odbyło sie pierwsze spotkanie w realu (bez zakładania wątku) mężów wizażowych lubelskich żonek ![]() a, a ja niedawno wróciłam z pracy i zaraz zrobię listę co już mamy zebrane lub zapowiedziane i co ew. jeszcze dołożyć Edytowane przez martuko Czas edycji: 2008-12-09 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Martuko! No to, że było miło to nie ulega wątpliwości oczywiście!
![]() A co do schodów, to ja u siebie mam więcej. Też mieszkam na drugim piętrze, ale żeby się dostać do mojej klatki to też trzeba pokonać podwojne schody. Moi rodzice też mieszkają na drugim piętrze, tak więc trochę tego pokonuje dziennie i jak widać rezultatów brak. Sex też nie skutkuje w razie, jakby ktoś się pytał. ![]() ![]()
#173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam was dziewczynki , sorki, ze sie nie odniose do wszystkich postow, ale ostatnio strasznie duzo klikacie, a ja rzadziej zagladam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga, sprobuję zebrać co już mamy:
żywność: 3kg cukru, 2kg makaronu, 4 konserwy mięsne, galaretka, cukry waniliowe, mleko UHT, dżem wlasnje roboty ![]() środki czystości: dwa szampony, kosmetyki NIVEA (baby?)- caly zestaw, proszek do prania(ten co zapomniala kupić sija ![]() odzież:dwie pary spodni i dwa sweterki dla mamy, sweter dla dziadka, 3 bluzy i koszulka dla chlopca inne:kredkix2,pastele,far bki, flamastry,bloki rysunkowe,kolorowanka z zadaniami, translator, karty do gry.portfel, kubeczek i ozdoba świąteczna. dwa ręczniki To rzeczy, ktore wypisalyście, jeszcze sonia pisala o środkach do sprzątania iinnych rzeczach, ale nie potwierdzala, ze na pewno. Mam jeszcze kase od Toli, no i ja poza swetrem i komputerem (jest już w domu tylko mąż ma zprawdzic czy zadziała) nie dołozyłam swojego, ale poczkam co będzie brakowalo. martynka, jak chcesz coś kupic to tak żeby się nie dublowało, mogą być jakies platki śniadaniowe, kisiele, budynie (choć to też moge kupić jak pojade do marketu, coś z gier, książeczek, spodnie dla chłopaka czy co tam jeszcze wymyślisz. maila nie mam zwrotnego więc na razie więcej nie napiszę, jutro wyśle smsa jeśli nie będzie odpowiedzi. Co do piątku to ja mogę gdzieś w centrum, okolice Plazy, KULu, zależy ile będę musiala nosić, albo u mnie w domu. Po 15 może być czy jak komu pasuje pózniej. Możemy przy okazji male spotkanko zrobić ![]() Edytowane przez martuko Czas edycji: 2008-12-09 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Ja też z miłą chęcią dołożyłabym swoją cegiełkę - mimo, że jestem osobą bezrobotną
![]() Kiedy planujecie oddanie paczki (do kiedy mam czas?). Jaki rozmiar ubrań dla dziecka?
![]() |
#176 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Ale obiecuję poprawę - do piątku będzie ![]() Cytat:
![]() Martuko - będę samochodem więc mi bez różnicy gdzie, mogę podjechać do Ciebie jeśli chcesz - żebyś nie musiała dźwigać tego wszystkiego - bo oprócz tego co ja mam to jeszcze paczka od jodie ![]() Cytat:
![]() Małż ma dziś odebrać samochód od mechanika - od tej feralnej stłuczki z zeszłego poniedziałku tam stoi ![]() ![]()
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
A mój mąż dziś wcześniej wszyszedł z domu odszronił i nagrzał mi samochód więc wsiadłam do cieplutkiego - nawet nie poczułam że dziś mróz.
Co do przekazania paczki to ja na 15.30 w piątek mam wizytę u lekarza z młaym więc Martuko - musimy się jakos inaczej umówć. Może jutro - napisz jak Ci pasuje to Ci przywioze. |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj zazdraszczam.... okrutnie ![]() bo ja mam ciagle problemy ze ścianami - mam sciany do zrobienia, bo nowe bloki pracuja i pęka tynk na ścianach, i trzeba to robic tak gdzieś po ko. 2 latach od wybudowania, bo wtedy już jest raczej pewność, że nic sie potem nie bedzie działo.... ja mieszkam już 4 lata, i nie mogę wyegzekwować zrobienia tego (bo to miało być w ramach gwarancji), podobno nie maja ludzi... masakra jestem prawie zdeterminowana zorganizować ekipe sama ![]() bez tego nie mam co malować ścian, i nie opłaca mi się organizowanie niczego na ścianach bo wisi to nade mną i tak..... więc mam ciągle takie ciutkę "niedorobione" mieszczanko
![]() |
#179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Byłam dziś w szpitalu i tak jak myślałam nie dowiedziałam się niczego nowego, mimo, że tym razem badał mnie inny lekarz, a właściwie to lekarka. Miałam robione KTG, na którym oczywiście nic nie wyszło. Mam się zgłosić w pt do szpitala na czczo i z rzeczami, ale nie wiem, czy mnie przyjmą. Dziś praktycznie nikog nie przyjmowali, nawet jak ktoś miał swojego lekarza. Wszystkie oddziały przepełnione. Nie ma miejsc ani na ginekologii, ani na patologii, ani na położnictwie. Masakra! Jakiejś laski nawet ze skierowaniem i ze swoim lekarzem nie przyjęli. A tego mojego nie ma do końca tygodnia, więc cholernie się boję, że mnie nie przyjmą. Bez sensu...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.