|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie"
Cytat:
ale pan doktor uprzedzał, że po lekach, stymulacji itd różne bóle mogą występować i każda kobieta ma inaczej![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2252 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jesli prolaktyna ok to cholercia czemu mam tak małe endometrium, dlaczego moje jajniki nie pracują jak powinny już pomijając zapalenie
|
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Łatwo powiedzieć "myśl o in vitro", ale przecież to jest kupa kasy . A IUI nie mogłaby być? Pewnie masz niezły mętlik
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2008-12-09 o 16:56 |
|
|
|
|
#2254 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
nie stać mnie na in vitro. Po prostu
Miramej, mój szef to znakomity specjalista, jemu jedynie ufam w tej kwestii. A to że teraz zaszłam to prawie cud który może się powtórzyć za rok, dwa albo i wcale. IUI nie ma sensu przy jego nasieniu |
|
|
|
#2255 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Aga kurde musi być jakiś sposób.... ile kosztuje in vitro? Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2008-12-09 o 17:00 |
|
|
|
|
#2256 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczyny!
ja dopiero z pracy wracam... uf padam na twarz... Co tam u was słychać? bo muszę nadrobić dobrych pare stron...( może jakaś nowa fasolka na wątku?) ......................... ...... A u mnie nie ciekawie - tak liczyłam na ten cykl ale mam za niską temperaturę ( tylko 36,8 - wieczorami mam wyższą 37,4-6 ale to się nie liczy), cycki mnie prawie nie bolą, brzuch to tylko tyci tyci... eh @ przyjdzie jak nic...
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2008-12-09 o 17:29 |
|
|
|
#2257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aguś potrzebujecie czasu żeby to przemyśleć ale radzę Ci zasięgnąć opinii innego lekarza. Poza tym sama wiesz jak wyniki nasienia mogą się zmienić w ciągu kilku miesięcy
|
|
#2258 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Tym samym idę w ślady Rybki i odchodzę z wątku. Dziękuję że mnie wspierałyscie przez ten długi czas. Życzę każdej z Was by w niedługim czasie doczekała się swojego szczęścia. Widocznie nie jest mi dane być mamą |
|
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy to in vitro jest naprawde takie drogie? Może nie powinnaś sie poddawać...może jest jakis sposób.
|
|
|
#2260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2262 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie dziwie się czemu tak myślisz, Aguś nie odchodź...smutno nam będzie.
|
|
|
|
|
#2263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Cytat:
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
Aga, rozumiem, że potrzebujesz odpocząć. Od wątku, od myślenia.
To nieprawda, że nie zasługujesz na bycie mamą. Będziesz mamą szybciej niż się spodziewasz, jestem o tym przekonana - i będziesz wspaniałą mamą. trzymam kciuki za Ciebie, za Was |
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Aga wiem ze jest Ci ciezko ale sloneczko bedziesz mama nie wolno Ci inaczej myslec ... Az sie poplakalam ... kochana zycze Ci baaaardzo duzo sily.Trzymam kciuki z calych sil
|
|
|
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
Aguś strasznie mi przykro... mi gin powiedziała że z takimi wynikami TŻ to sobie mogę .... ale jakieś zwierzątko kupić.....eh i gdzie tu sprawiedliwość.. kto chce to nie ma kto nie chce to ma
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
Ojejciu - Agabilku Kochany
A o tym sporcie czytałaś? Kurcza, może to naprawdę to? Serio w tych artykułach pisali o znanych nawet lekkoatletach, niektórzy mają dzieci, ale mówili, że musieli przerwać uprawianie sportu na min. pół roku, brać leki, no i sie udało! A jakiś miał z żoną IUI, ale też się udało! Boże - nie wiem, może to to? Może niech mąż odłoży sporty, łyka witaminy, z innym jeszcze jakimś fachowcem męskim pogada żeby Go podniósł na duchu, od starań wg temp. odpocznie ciut, no odstresuje się i wtedy wyniki pójdą w górę??? ![]() Oj, tak mi przykro i smutno - nie znam się, ale serio tw wyniki takie straszne? A może trzeba w necie poszukac o tych cudach, może podają gdzieś kto im w tym cudzie pomógł? O Boziu... Agabilku - może jeszcze niech ten sport odłoży, może wtedy leki pomogą, może sobie odpocznijcie i jednak się uda? Może właśnie u Ciebi/u Was będzie ten cud???
|
|
|
|
#2268 |
|
okrutnica jakaś... |
macie wielkie serca
i większą niż ja nadzieję.Ja nie mam nadziei, teraz muszę się jeszcze z tym pogodzić ....nie wiem jak, czuję bezradność, bo zawsze wiedziałam że będę mamą, opiekowałam się cudzymi dziećmi z myślą o własnych. Ale nie będę mamą, nie będę Ściskam Was mocno |
|
|
|
#2269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2270 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jane Aga kochana a spróbuj zadzwonić i umówi się do niego: znajomej pomógł po 10 latach starań...tel. kom: 501.333.972 Z. Liber, tylko na wizyte długo sie czeka, przyjmuje w Wawie i Krakowie Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2008-12-09 o 19:50 |
|
|
|
|
#2271 | ||||
|
Zakorzenienie
|
PRL masz super.
Cytat:
Lepiej za kilka lat niż wcale. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lekarz mojego kolegi mówi, że skoro raz się udało to uda się i drugi, trzeba wierzyć i próbować. Najlepiej bez zbędnych emocji i nadziei (ale wiadomo jak to jest), bo tak większości się udaje, wielu właśnie wtedy gdy się już poddali. I Ciebie to szczęście kiedyś spotka. Ja Ci to mówię!!! |
||||
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno spotka Was szczęście!!!!
|
|
|
#2273 |
|
Rozeznanie
|
Agus
![]() ![]() ![]() Ale cholender jasna nie wolno Ci sie zalamywac! No dobra, wolno ale nie na dluzej niz 5min!!! I faktycznie z tym sportem to prawda... wiem, bo w rodzinie u mnie byl ten sam problem, facet lekkoatleta i wyniki mial bardzo nie fajne odstawil sport, bo uslszal od lekaza ze to moze pomoc (a wiadomo, tonacy brzytwy sie chwyta) i pomoglo, maja dzidziusia!Takze pogadaj ze swoim Przemkiem, moze faktycznie bylo tak, ze chcial odreagowac i za bardzo sie przeforsowal... Ja z celego serducha dalej bede wierzyc ze BEDZIESZ MAMA! zobaczysz, ze bedziesz! |
|
|
|
#2274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj Aguś : Wiem, że mnie nie "znacie", ale ja czytam Was od dawna. We wrześniu, po 8-miesięcznych staraniach o dzidzię zrobiliśmy badanie nasienia. I tu szok ![]() Wyrok brzmiał : "W preparacie pojedyncze plemniki o nieprawidłowym ruchu". Widzisz- to ja nie mam szansy na bycie mamą. Powiem Ci, że owszem wyniki twojego męża nie mieszczą się w normach wg WHO, ale ja baaaaaaaaaaarrrrrdzoooooo ooooo chciałabym, aby mój mąż miał chociaz takie. Wiedz, że nasienie charakteryzuje się ogromną zmiennością - ale wiesz co nie rozumiem jednego z tego wyniku- jak oni obliczyli ilość plemników na ml skoro objętość jest 0,8 ml?????????????????????? NIE ROZUMIEM. Aguś wejdź na forum "nasz bocian" i tam na zakładkę o plemnikach- jest wiele preparatów poprawiających kondycję nasienia. M.in. MACA-bardzo polecana, ANDROVIT lub Salfazin, L-karnityna-świetnie wpływa na ruch. Jest tam również forum eksperckie-można zadać pytanie lekarzowi z dziedziny niepłodności. Możesz opisac tam wyniki twojego męża i ogólną sytuację i zobaczyć jak on się na to wypowie. Wiedz, że lakarze niechętnie leczą farmakologicznie mężczyzn, twierdząc że taka metoda jest nieudowodniona, aby przyniosła skutki. Ale ŻYCIE wielokrotnie już udowadniało, że zdanie lekarzy MA W NOSIE Najlepszym dowodem, jest Twoja naturalna ciąża. Ja jestem święcie przekonana, że u was wystarczyłaby (jak już) inseminacja - może po podrasowaniu męża witaminkami i zdrowym trybem życia (nie przegrzewanie jąder, nie uprawianie forsownego sportu itp). BŁAGAM, NIE ZAŁAMUJ SIĘ TYLKO OBUDŹ W SOBIE RESZTE SIŁY I NADZIEI. Ja wiem, że to trudne, naprawdę doskonale to rozumiem. A co do warszawy, to lekarz z pewnością polecił Ci Novum. I ja sama wybieram sie z mężem w okolicach stycznia do androloga dr. Wolskiego. Ponoć jest bardzo dobrym specjalistą trzymam wielkie kciuki za Ciebie, i naprawde wierzę, że się uda
"Nie wystarczy pokochać, Trzeba jeszcze umieć Wziąć tę miłość w ręce, I przenieść ją przez całe życie." Edytowane przez loni Czas edycji: 2008-12-09 o 20:18 |
|
|
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
O ja - Agabil - widzisz? Melisanka też o tym sporcie napisała - aż dzięki Melisanko, bo aż się zastanawiałam, że to tak niewiarygodnie aż brzmi, że mi Agabilek nie uwierzy!
Cześć Zuzia Sorki dziewczynki, czy ja mogę też czasami z Wami pogadać? U Was kurcza, mimo różnych problemów jest tak jako fajniutko, miło i razem! Co??? O Loni - Kochana jesteś! Dzięki, żeś taka dzielna i dobra i jeszcze Agabil pocieszasz! Loni to też nasza girl, z GANGU
Edytowane przez Jane2008 Czas edycji: 2008-12-09 o 20:27 |
|
|
|
#2276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jane, ty jesteś naprawde niesamowita Już musiałaś zrobić edycje do swojego posta ![]() Mam nadzieję, że Aga po pierwszym szoku jaki przeżyła, spokojnie wszystko przemyśli i ujrzy jednak światełko w tunelu
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tylko pobiera ułamek całości, a jeszcze z tego ułamka ułamek się bada. Po prostu danych w milionach nie da się obliczyć i nawet nie ma to sensu. Badamy część preparatu, np. 1 mikrolitr i wyniki przeliczamy, nawet nie na całość partii a na normę, w jednym przypadku na mililitr, w innym na decylitr - matematyka po prostu. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-12-09 o 20:33 |
|
|
|
|
#2278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podpisuję się pod wszystkim, co napisały dziewczyny, które tak dzielnie o Ciebie walczą- nie poddawaj się . TY MOŻESZ zajść w ciążę bo TY JUŻ ZASZŁAŚ. Cud? skoro zdarzył się jeden zdarzy się kolejny- posłuchaj Jane i Melisanki, poczytaj o wpływie sportu. Aguś, nadzieja umiera ostatnia. Wiem, że ona w Tobie jest. Może jej nie czujesz bo płomyczek tli się ledwo- ale nadal się tli. Spędźcie trochę czasu razem z mężem , jeśli trzeba odpocznij od forum. ale wróć pełna sił. I nie mów , że nie będziesz mamą- ty jesteś mamą jednego aniołeczka w niebie i będziesz mamą znów- zdrowego ślicznego dzieciaczka! będę myśleć o Tobie ciepło.... nie poddawaj się...
|
|
|
#2279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A pogadac mozesz w kazdej chwili Ja kurcze przez zawirowania z praca ostatnio nie moge sie wciiagnoc an bierzaco, bo co wchodze to minimum 6 stron do nadrobienia ![]() Dziewczyny nadaja jak szalone, takze najczesciej pozostaje mi tylko czytanie ![]() Bo jak juz przeczytam i chce cos napisac, to nagle przybywa pare stron
|
|
|
|
|
#2280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

do terminu @ jeszcze kilka dni nawet jakby to miało być to, owu była i nie minęło 14 dni, kurcze co jest

ale pan doktor uprzedzał, że po lekach, stymulacji itd różne bóle mogą występować i każda kobieta ma inaczej

. A IUI nie mogłaby być? Pewnie masz niezły mętlik 

A o tym sporcie czytałaś? Kurcza, może to naprawdę to? Serio w tych artykułach pisali o znanych nawet lekkoatletach, niektórzy mają dzieci, ale mówili, że musieli przerwać uprawianie sportu na min. pół roku, brać leki, no i sie udało! A jakiś miał z żoną IUI, ale też się udało! Boże - nie wiem, może to to? Może niech mąż odłoży sporty, łyka witaminy, z innym jeszcze jakimś fachowcem męskim pogada żeby Go podniósł na duchu, od starań wg temp. odpocznie ciut, no odstresuje się i wtedy wyniki pójdą w górę??? 
, tylko pobiera ułamek całości, a jeszcze z tego ułamka ułamek się bada.