![]() |
#3991 | ||
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VI
Nie próbowałem
![]() Trza zachować pozory ![]() A tak mi się czasami śmieszno robi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Adam Mickiewicz, Dziady cz. VIII ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rzecz jasna ciągle mówimy o długości stóp. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Zakorzenienie
|
W tym sprawdzaniem co to niby sie mozna spodziewac - boa czy robaczka poprzez
1) stopki 2) nosy 3) kciuki to sie mozna niezle zakrecic. Otoz siedziala ja sobie na zebraniu nudnym jak flaki z olejem obok glownego dyrektora i mysl mnie opetala, ze ma maly... kciuk. |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | ||||
BAN stały
|
A w mojej na ten temat cisza
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świat cały drzemie, świat cały śpi olbrzymie cienie kładą się na ziemię, nad którą księżyc świeci nieruchomy, jakby umarły, niebios ogromy ciężko się sparły na sennych, mrocznych pochyłościach globu. O jakże smutno mi! O jak mi tęskno, samotno i smutno! Lucyferze! Lucyferze! Drogi kochanku mój! Z tobą wieczyste zawarłam przymierze - czy mnie opuszczasz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |||
Zadomowienie
|
Chyba złą.
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No, punktujesz, punktujesz. ![]() Cytat:
![]() Brzmi jak porada z jakiegoś sennika. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3998 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
tak, czy siak mama poradzi się farmaceutki i coś mi podeśle poleconym priorytetem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() rozmiarówka - otóż to! całe życie miałam 39, a w tym dziwnym kraju masz! - dwie pary 38 w ciągu tygodnia ![]()
![]() |
#3999 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj to wyjatkowo przysypiam przez caly dzien,spalem dzisiaj tylko 3 godziny
![]() ![]() ![]() A w temacie buty to ja nosze rozmiar 45 ![]() ![]() Ide spac obiecuje sie polozyc dzisiaj wczesniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry pszczolki
![]() Z cyklu Niezwykle Przypadki Dnia Pojwszedniego : Obudzil mnie dzis telefon, o dziwo nadobna, w jezyku polskim mowione bylo. Meski glos zapytal o moje nazwisko, przy czym skoro sie zgadzalo przymruczalam entuzjastycznie ( jak to rano bywa ) a pozniej mnie zmrozilo - Ale tu nie ma grzybkow - zagail nieznajomy - Jakich grzybkow? - zapytalam - No tych co na tuleje rzygaja. Trzeba doslac grzybki. po czym najzwyczajniej w swiecie sie rozlaczyl. Wstalam, obejrzalam telefon, niby ten sam. Ale licho wie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie przez wiele lat, większość pomyłek telefonicznych zaczynała się od pytania : Czy to Centrala Nasienna?! ![]()
![]() |
#4002 |
Wtajemniczenie
|
Warszawianki, przepraszam, że tak wyskakuję jak Filip z konopii, ale potrzebuję pomocy. Jak daleko od Dworca Centralnego jest stacja kolejki WKD? Jak się tam dostać? Będę miała jakieś 15 minut od przyjazdu pociągu do odjazdu kolejki (wg rozkładu na stronie - czy on jest aktualny?), a po drodze muszę jeszcze kupić bilet (i też nie mam pojęcia gdzie)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4004 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4006 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Opera się zamyka, Mozilla nie da się nawet otworzyć. IE jest mi obcy i go nie lubię. Co z tymi przeglądarkami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | |
BAN stały
|
No jaaa
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() --- Paskudny dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasturcjo! Pewnie jakaś akcja szyfrowana? A Ty biedna hasła zapomniałaś... Jak Ci teraz diamenty i rubiny przepadną?? Albo inne jakie kosztowności? Doślij Ty już lepiej te grzybki gdzie trzeba.... ![]() Miłego dnia wszystkim życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zakorzenienie
|
Jak jeszcze raz wyłączy mi się Opera to ściągnę i przetestuję Googlewą Chrome przeglądarkę. Jednak nie uśmiecha mi się znów dostosowywanie i wdrażanie się w nowe opcje i wygląd przeglądarki.
![]() |
#4014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
diamentow nie bedzie to byl Pan Samochodowy ( elokwentna bestia ) a grzbki to gniazda jakies, ktore po obciagnieciu w panwekach blaszek czasami rzygaja nie pytalam czym? mamy doslac bo poslalismy silnik bez tego atrakcyjnego dodatku ![]() milego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
BAN stały
|
Niech ktoś powie, że to żart
![]() "Jestem kobietą szczęśliwą. Rano wstaję razem z moim mężem i gdy on goli się w łazience, przygotowuję mu pożywne kanapki do pracy. Potem, gdy całuje mnie w czoło i wychodzi, budzę naszą piątkę dzieciaczków, jedno po drugim, robię im zdrowe danie i głaszcząc po główkach żegnam w progu, gdy idą do szkoły. Zaczynam sprzątanie. Odkurzam, podlewam kwiatki, nucąc wesołe piosenki. Piorę skarpetki i gatki mojego męża w najlepszym proszku, na który stać nas dzięki pracy Mojego męża, i rozwieszam je na sznurku na balkonie. W międzyczasie dzwoni często mamusia mojego męża i pyta o zdrowie Swojego dziubdziusia. Teściowa jest kobietą pobożną i katoliczką, znalazłyśmy wiec wspólny punkt widzenia. Po miłej rozmowie, jeśli już skończyłam pranie i sprzątanie, które dają mi tyle radości i poczucie spełnienia się w obowiązkach, idę do kuchni i przygotowuję smaczny obiad dla naszego pracującego męża i ojca, który jest podporą naszej rodziny i dla naszych pięciu pociech. Kiedy już garnki wesoło pyrkoczą na gazie, a mieszkanie jest czyste, pozwalam sobie na chwilę relaksu przy płycie z Ojcem Świętym i robię na drutach sweterki i śpioszki dla naszej szóstej pociechy, która jest już w drodze, a którą Pan Bóg pobłogosławił nas mimo przestrzeganego kalendarzyka, co jest jawnym znakiem Jego woli. Nie włączam telewizji, ponieważ płynący z niej jad i bezeceństwo mogłyby zatruć wspaniałą atmosferę naszej katolickiej rodziny. Czasami haftuję tak, jak nauczyłam się z kolorowego pisma dla katolickich pań domu, albowiem kobieta nie umiejąca haftować nie może się w pełni spełnić życiowo. Kiedy moje dzieci wracają ze szkoły radośnie świergocząc, wysłuchuję z uśmiechem, czego dziś nauczyły się w szkole. Opowiadają mi o lekcjach przygotowania do życia w rodzinie, których udziela im bardzo miła pani z przykościelnego kółka różańcowego. Córeczki proszą, abym nauczyła je szyć, ponieważ chcą być prawdziwymi kobietami, nie zaś wynaturzonymi grzesznicami z okładek magazynów, chłopcy natomiast szepczą na ucho, że na pewno nigdy nie popełnią tego strasznego grzechu, który polega na dotykaniu samych siebie, ani nie będą oglądać zdjęć podsuniętych przez samego Szatana. Karcę ich lekko za wspominanie o rzeczach obrzydliwych, lecz jestem szczęśliwa, że wczesne ostrzeżenie uchroni moich dzielnych chłopców przed zboczeniem i abominacją. Mój maż wraca z pracy po południu. Witamy go wszyscy w progu, poczym myje on ręce i zasiada do posiłku, a ja podsuwam mu najlepsze kąski, aby zachował siłę do pracy. Potem mój mąż włącza telewizor i zasiada przed nim w poszukiwaniu relaksu, a ja zmywam talerze i garnki i zabieram jego skarpetki do cerowania, słuchając z uśmiechem odgłosów meczu sportowego w telewizji. Wieczorem kąpię nasze pociechy i kładę je spać. Kiedy wykąpiemy się wszyscy, mój mąż szybko spełnia swój obowiązek małżeński, ja zaś przeczekuję to w milczeniu, ze spokojem i godnością prawdziwej katoliczki, modląc się w myśli o zbawienie tych nieszczęsnych istot, które urodziły się kobietami, ale którym lubieżność Szatana rzuciła się na mózgi, które w obowiązku szukają wstrętnych i grzesznych przyjemności. Zasypiam po długiej modlitwie i tak mija kolejny szczęśliwy dzień mojego życia." Jeżeli myślicie, że to tylko niczym nie ograniczona fantazja literacka to jesteście w błędzie. Był to bowiem fragment książki: "Przygotowanie do życia w rodzinie" - podręcznika dla uczniów wszystkich rodzajów szkół ponadgimnazjalnych autostwa Marii Ryś. Dzieło to jest pozycją rekomendowaną przez Zespół Opiniodawczo- -Doradczy MEN, powołany do określenia zasad wprowadzenia przedmiotu "wiedza o życiu seksualnym człowieka". [.] Książka ma charakter interdyscyplinarny. Przekazuje wiedzę psychologiczną, medyczną, prawną, dotyczącą płciowości, małżeństwa i rodziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Zakorzenienie
|
nie jestem prawdziwą kobietą - nie umiem szyć. idę się zastrzelić. a nie, zapomniałam, idę na zakupy przecież. zastrzelę się później.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Chłopcze, nie czytaj tego więcej
![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-12-10 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
niecnotliwa dziewica
|
Tulipku, ja nie wiem, czy Prawdziwa Kobieta powinna w ogóle myśleć, o takich czynnościach, jak własnoręczne zastrzelenie się, przecież to takie niekobiece
![]() A poza tym nie napiszę, co myślę o podobnych tekstach, jak ten, co go Gryksiu zacytował, bo mnie zbanują na amen za niecenzuralne wyrazanie się.
#4019 |
Zakorzenienie
|
Tak to żart i to z długą brodą krążący po internecie od bodajże 2000 roku.
Taka książka istnieje, ale nie ma w niej ani jednego zacytowanego tutaj zdania. o znalazłam: cytat za RACJONALISTĄ "Powyższy tekst jest oczywiście parodią, choć oddającą całą mentalność katolickiego oglądu powyższych kwestii — w sposób jaskrawy i bez sofistyki. Tekst został wysłany przez Saddie (Małgorzata Lewicka) na grupę usenetową pl.rec.hihot w styczniu 2000"
#4020 |
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2008-12-10 o 15:38 Powód: [ciach] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.