![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Najpierw test, a potem to dopiero przy porodzie, bo nie chcemy znać płci dziecka wcześniej
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
serdecznie gratuluje ![]()
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Łóżeczko można znaleźć typu "unisex", ubranka - nie lubię tego szaleństwa: różowe dla dziewczynki, niebieskie dla chłopca. A pokoik? I tak bobas będzie na początku spał w łóżeczku w sypialni
![]()
#95 |
Zakorzenienie
|
kropka a pewnie Twoja ciocia też była nieźle zaskoczona
![]() Milibili przygotowania imponujące, teraz życze oby szybko się udało ![]() malin30 normalnie gratuluję takiego samozaparcie że nie chcielibyście znać płci ![]() ![]() ![]()
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
qrna..nasza wczorajsza testowniczka zapadła się pod ziemię...
faktycznie zwariowała ze szczęścia ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
chciałam dopisać właśnie, że może upiła się ze szczęcia, ale w razie co to w błogosławionym stanie niewskazane
![]()
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
A ja znam przypadek gdzie lekarze zapewniali całą ciąże że dziewuszka a urodził się chłopczyk, który spał pod różowym kocykiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ba. ![]() Cytat:
![]() Bo mądry lekarz nie wyrokuje gdy dziecko się dupką odwraca. Niestety nadal są tacy co im się wydaje Bóg wie co, a tak naprawdę figę się znają, na USG tylko trzepią kasę, a wcale nie wiedzą co widzą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#100 | ||
Zadomowienie
|
...Dobry...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no a ja dzisiaj od rana cała zadowolona ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Już sobie wyobraziłam jak Malinka przy barszczyku z uszkami podskakuje bo plemniczek ugryzł jajeczko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
------------------------ Przez jaki czas widać na usg jajeczko? Zastanawiam sie teraz kiedy mogłam mieć owulację, zakładając że nie było to cykl bezowulacyjny, bo wyjątkowo nei miałam żadnych objawów owulacji. Skoro u lekarza byłam 01 grudnia w poniedziałek (14 dzień mojego cyklu) i nie było śladu po owulacji to kiedy ona mogła wystąpić wcześniej - 3, 4 czy 5 dni i tak samo w drugą stronę po ilu dniach mogła wystąpić - skoro lekarz nie widział żadnych objawów. Kurcze szkoda że nie wpadłam na to żeby zapytać lekarza jak u neigo byłam, ale dopiero teraz tak się nad tym zastanawiam. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Więc jeśli nie widział dojrzewającego pęcherzyka to albo było dawno po owu, albo będzie za naście dni i pęcherzyk dopiero się robi, albo nie było jej wcale. Jajeczko jest za małe, nie widać go w ogóle. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-12-11 o 08:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Organizatorka
|
Witam wszystkie staraczki
![]() Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Wiec któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, ze chcesz mnie jutro posłać na ziemie, ale jak ja mam tam zyc, skoro jestem takie male i bezbronne? - Spomiedzy wielu aniolów wybiore jednego dla ciebie. On bedzie na ciebie czekal i zaopiekuje sie toba. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robilem nic innego tylko spiewalem i usmiechalem sie, to mi wystarczalo, by byc szczesliwym? - Twój aniol bedzie ci spiewal i bedzie sie takze usmiechal do ciebie kazdego dnia. I bedziesz czul jego anielska milosc i bedziesz szczesliwy. - A jak bede rozumial, kiedy ludzie beda do mnie mówic, jesli nie znam jezyka, którym posluguja sie ludzie? - Twój aniol powie ci wiecej pieknych i slodkich slów niz kiedykolwiek slyszales, i z wielka cierpiwoscia i troska bedzie uczyl Cie mówic. - A co bede mial zrobic, kiedy bede chcial porozmawiac z Toba? - Twój aniol złoży twoje ręce i nauczy cie jak sie modlic. - Słyszałem, ze na ziemi sa tez zli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cie chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem - Ale bede zawsze smutny, poniewaz nie bede Cie wiecej widzial. - Twój aniol bedzie wciaz mówil tobie o Mnie i nauczy cie, jak do mnie wrócic, chociaz ja i tak bede zawsze najblizej ciebie. W tym czasie w Niebie panowal duzy spokój, ale juz dochodzily glosy z ziemi i Dziecie w pospiechu cicho zapytalo: - O, Boze, jesli juz zaraz mam tam podazyc powiedz mi, prosze, imie mojego aniola. - Imie twojego aniola nie ma znaczenia, bedziesz do niego wolal: "Mamusiu". |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Uff... po kolejnej konsultacji gin-endo bierzemy się DO ROBOTY!!!
Fajnie, owulacja wypadnie mniej więcej w noc poślubną! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla mnie najważniejsze byłoby tylko to, że dziecko jest zdrowe. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#107 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak wogóle helloł ![]() nie było mnie jeden niecały dzień a tu tyle napisane ![]() dziś mnie naszła dziwna sprawa, no dobra, zajdę w ciążę i co dalej ![]() ![]()
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja bede kupywala ubranka rozno kolorowe ![]() ![]() ![]() Cytat:
ps. Witam kochanoutkie ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
![]() ![]() |
![]() |
#110 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dopytuję się bo oczywiście próbuję teraz dopasować te teoretyczne dni owulacji do staranek. Oczywiście miałam się nie przejmować i nei nastawiać, ale ja chyba należę do typu staraczek - nakręcaczek ![]() A jeszcze mój mężuś wczoraj się mnie pyta "kiedy powinnaś dostać "to" co oboje i tak wiemy że nie przyjdzie?" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----------------------------------- Wezmę z Was przykład i faktycznie zatestuję sama, po co mam niepotrzebnie jeszcze nakręcać męża. Jak się uda zrobię mu jakąś fajną niespodziankę, a jak nie to sie przynajmniej nie rozczaruje tak jak ja. Najważej drugi test potwierdzający zrobię z nim, co by nie czuł się odrzucony ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
AKCJA MIKOŁAJOWA !!! Mikołaju nasz kochany, na fasolki dziś czekamy. Więc gdy śnieżny pada puszek, niech nam wpadnie też okruszek! Uwaga, w związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z duża ilością postów, uprasza się o pisanie do mnie na pirv , wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz watek. Pozdrawiam Gizmiątko Niech zimowy dobry duszek za fasolkujekażdej brzuszek Na liscie mamy 31 staraczek KALWI23 - (Maqda, 25 lat, Cieszyn), staranka zawieszone kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań), staranka zawieszone PatkaM84 - (Patrycja, lat 24 Szczecin) staranka zawieszone Foka29 - (Ania, 29, Warszawa),staranka zawieszone Eleonorka947 - (Aneta, 26 lat, W-wa), cykl 2,last@ 5.10 Equita - (Maja, 29 lat, Austria), cykl 1, last @ 13.10 kitka888- (Małgosia, 22 lata, Gdańsk)cykl 1, last @ 14.10 gusiec - ( Agnieszka ,26 lat, buenos aires), cykl 15, last @19.10 amarylis29 - (Marta, 29lat, Poznań) , cykl 3, last @ 24.10 Novida - (Agnieszka, 30 lat, Dublin) cykl 2, last @ 25.10 Zuziunia - (Zuzia,22 lata,Lubelskie) cykl 7, last @ 1.11 DDosiek - (Dorota, 24 lata,Biała Podlaska) cykl 1, Last @ 7.11 anciaahk - (Ania, 28 lat, Mazury), cykl 1, last @ 8.11 dana260 - ( Marzena, 31 lat, warszawa), cykl 1, last @ 8.11 Mischoko - (Izabela, 31 lat, UK), cykl 11, last@ 10.11 IwonkaAnna83 - (Iwona, 25 lat, Rzeszów), cykl 2, last @ 11.11 yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 4, last @ 12.11 aliisanka - (Ala, 27 lat, Wrocław), cykl 4, last@ 14.11 precious_81 - (Justyna, lat 27) cykl 1, last. @ 17.11 "N@sty" - (Ania,lat 25, Manchester) , cykl 9, last @18.11 dominikaaK - (Dominika,21 lat,Łódź) cykl 4, last 19.11 adaikaka - (Aneta 22 lata z Krakow), cykl 2, last @ 20.11 Basiawlg - (Basia, 25lat, Rzeszów) cykl 2, last @ 20.11 araczki - (Ula, 33 lata,Helsinki), cykl 6, last @ 29.11 Milibili - (Magda, 22lata, Śląsk),cykl 1, last @ 1.12 dra - (Daria, 22 lata, Wlkp), cykl 7, last@ 2.12 sweetpinky - (Martyna, 24 lata, Radom), cykl 3, last @4.12 memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK),cykl 1, last @ 4.12 Sylwiaaa88 - (Sylwia, 20lat, Włocławek), cykl 3,last @ 6. 12 fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK), cykl 5, last @ 6.12 malin30- (Magda, 32 lata, Słupsk), ,cykl 1,last @ 10.12 Więc teraz serca mam dwa (IIkreseczki) : Mamy 14 zafasolkowanych czekoladka21 - gratulujemydwie kreseczki po 1 cyklu BASIA3333 - gratulujemydwie kreseczki po 4 cyklach agagmm23 - gratulujemydwie kreseczki po 1 cyklu Gizmiatko - gratulujemydwie kreseczki po 2 cyklach erysipelothrix - gratulujemydwie kreseczki po 4 cyklach Ania0104 - gratulujemydwie kreseczki po 3 cyklach *kaalinaa* - gratulujemydwie kreseczki po 1 cyklu Ainka11111 - gratulujemydwie kreseczki po 2 cyklach Cassandra 23 - gratulujemydwie kreseczki po 3 cyklach aaassssiiiikkkk - gratulujemydwie kreseczki po 1 cyklu maugoszatka - gratulujemy dwie kreseczki po 6 cyklach Karola_82 -gratulujemy dwie kreseczki po 2 cyklach gosiaczekdm -gratulujemydwie kreseczki po 2 cyklach magdzia50 - gratulujemydwie kreseczki po 1 cyklu Na liście występuje kolor biały : PatkaM84- Aniołek[*] Nika1980 - Aniołek[*]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2008-12-11 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
sweetpinky, nie jesteś odosobniona w swoich lękach...
Też to mam, ale kurde z drugiej strony kiedyś kobiety nie miały takiego dostępu do informacji na temat opieki nad dzieckiem, nie było położnych czy pielęgniarek środowiskowych, które służyłyby fachową radą, a gatunek ludzki jakoś nie wyginął. Więc chyba nie jest to aż tak kosmicznie trudne. Tak sobie tłumaczę... Malin30, też zaplanowałam niebieski, niezależnie od płci, jako dziecko kochałam ten kolor! Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2008-12-11 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka jak w ciążę zaszła nie mogła liczyć na pomoc nikogo, mnie się nie przyznała, że nic nie wie, a jej matka też wiedziała figę, albo ją to nie obchodziło. Dziewczyna przy pierwszej kąpieli (a urodziła syna) to się poryczała, bo pojęcia nie miała jak się pielęgnuje chłopaka. Uczyła się wszystkiego od pielęgniarki, która przyszła na kontrolę. Cytat:
![]() Ja chyba jestem z tych mniej nakręcających się. ![]() Wszyscy w moim wykresie widzą już ciążę ![]() A co z kolorami to zupełnie nie wiem, bo nie mam trzeciego pokoju. Będę musiała kiedyś przerobić sypialnię na bejbikowy pokoik. Na razie zostaje jak jest. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety przy naszych super cenach za metr (4tys. zł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zawsze to dwa własne pokoje.
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogę wiedziedziec czy drugi przypadek był taki sam jak pierwszy?? W którym tygodniu?? Musimy sie trzymac i nie tracic nadzieji. W końcu bedzie wszystko ok. Troszkę później, ale będzie. ![]() Cytat:
O kilku dni nic innego nie robie jak przegladam internet w poszukiwaniu takich przypadków. U mnie był 10 tydzien czasowo. Zarodka juz nie było widać. W 4 tygodniu widziałam go na usg i bylo ok. Jeśli chodzi o pęcherzyk to zaczął się kurczyc. Przy usg u pierwszego lekarza wyglądał na 7 tyd. przy usg u drugiego po wyglądał na 5 tyd. Nie znam się na tym nie wiem jak to jest. Rzaden lekarz nie daje konkretnej odpowiedzi kiedy można? U każdej kobiety wygląda to chyba inaczej. Słyszałam też tak że najważniejsza jest w tym wszystkim psychika kobiety. Jeśli ona bedzie gotowa na kolejny raz. Na razie czekamy. Idę w poniedziałek do lekarza, zobacze co on powie, jak się to wszystko goi. Chciałabym żeby było wszystko ok i mam nadzieje że bedzie, że będziemy mogli się starać jak najszybciej. U mnie strata dziecka również wiąże się ze stratą pracy. Akurat miałam przedłużoną umowe na 3 lata- zapewnione wszystko. Szef nie przemyslał sprawy bo po tygodniu od przedłuzenia umowy wreczyl wymowienie z powodu problemow finansowych firmy. Nie mysle o dziecku ze wzgledu na prace. Praca trudno , jak starce to strace, może świat się nie zawali, tylko bedzie troche trudniej. Póki co ciągne chorobowe jakby się udało w ciagu chorobowego to fajnie by było ![]() Cytat:
![]() Dla mnie chyba tez wszystko jedno czy byłby chłopak czy dziewczynka. Opinie lekarza i tak nie brałabym na 100 %. Szybko się forum powieksza, trudno za wami nadążyć ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.