Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXV) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-11, 07:10   #31
taka taka
Zakorzenienie

Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXV)

Coco Mademoiselle - pierwszy raz od ponad roku, ale tak mnie coś naszło na jakiś zapomniany zapach
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 07:22   #32
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
Napisane przez Nola_ Pokaż wiadomość
Po prysznicu wciąż Cadjmere. Jest echo Addicta (rano aż zaczęłam obwąchiwać ubranie w poszukiwaniu śladów Addicta z dni poprzednich, dopiero po jakimś czasie zorientowałam się, że to Cadjmere ), jest ludzki mentolowy oddech (świetne porównane, your Angel, to jest dokładnie to ), a do tego jest mega bezpieczna, miluśna, puszysta, miękka warstwa czegoś, do czego ciągle mam ochotę się przytulić. I przypomina mi to uczucie, kiedy wraca się do domu po ciężkim dniu, wzdycha z ulgą, przebiera się w domowe ciuchy, zrzuca wszelkie pozy i maski, które czasem są potrzebne tam gdzieś outside i cieszy końcówką dnia, nareszcie u siebie.

To był świetny prezent urodzinowy od siebie dla siebie
Mnie też Cadjmere przypomina Addicta, nawet całkiem bardzo przypomina

Jeszcze nie wiem, co dziś będzie, mam chyba ochotę na jakiegoś słodziaka, hm...

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 08:14   #33
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez tharoon Pokaż wiadomość
Witam o poranku.

Miłego czwartku.
Witaj
Tobie tez zycze milego dnia
-------------------
Gaiac

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 08:18   #34
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Dzien dobry
Pachne dzisiaj SafranemPo nowym roku flaszke planuje zakupic
teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 08:30   #35
ksuper
Raczkowanie

Witam!
A ja dziś z rana HUGO BOSS XX Ślicznie pachnie Miłego dnia
ksuper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 08:32   #36
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

WItam

Pachnę Shalimarem EDT

(nieodmiennie odkąd go mam robię się pierońsko głodna w godzinę po popsiukaniu , ki czort )

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 09:08   #37
selya
Zadomowienie

Nu edp z własnego krążka przecudnej urody .
Na razie jest układa się na mnie gęstą słodko-kadzidlaną smugą.
Bez cienia mydła. Wniosek - dekanty mogą kłamać
selya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-11, 09:12   #38
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
też przechodzę obecnie fazę EDM
Jest przepiękny. Muszę jeszcze zapolować na Elixir
Elixir piękny jest i właśnie jest tanio dostępny w malutkiej (12,5ml) wersji na gazetowym straganiku. I to z bardzo pewnego źródełka Sama się wczoraj trzymałam za palec, zeby nie napisać

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
A ja dziś pozabiegowo całociowo szpitalem i łeb mi pęka po narkozie może jutro będzie lepiej?
Katty, na pewno będzie lepiej, trzymaj się

Ależ my rzeczywiście mamy tempo, już XXV-ta część

Z tej okazji () pachnę Wenge na kaszmirowym balsamie
Stary 2008-12-11, 09:15   #39
60a98fd274480afb9719ccaaf70de5b3b7748a99_6577a34067d43
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość

Nu edp z własnego krążka przecudnej urody .
Na razie jest układa się na mnie gęstą słodko-kadzidlaną smugą.
Bez cienia mydła. Wniosek - dekanty mogą kłamać
Piekny jest piękny.
Ja dziś Nu edt,nagarstkowo edp.
Jaki kolor płynu ma Twoje edp?Moje jest dość ciemne,pomarańczowo brązowawe(herbaciane) i trochę mnie to niepokoi(czyżby lata swoje miało).
60a98fd274480afb9719ccaaf70de5b3b7748a99_6577a34067d43 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 09:21   #40
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Ambre Sultan ale nie jest dobrze
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 09:25   #41
maja79
Wtajemniczenie

Dziś Jaisalmer mój ukochany
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-11, 09:33   #42
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Pi.

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 10:06   #43
your Angel
czyli Endżi

Jestem i żyję
Cytat:
Napisane przez miss natasha Pokaż wiadomość
udało mi się upolować za małe pieniądze od jednego sprzedawcy razem z Terre o tej samej pojemności [12,5ml] ale mi się podobają te flakoniki choć czuję, że następnym razem będzie więcej EDM.
Natalko, ja też mam dokładnie tą wersję Eliksiru Cudów Tzn mam w teorii, bo w praktyce właśnie wymieniam na czarny eyeliner w kremie Clinique Fajny ten zapach i naprawdę go doceniam, ale nie daję rady nosić z kilku względów Mama również więc puszczam je w świat - choć nie bez łezki kręcącej się w oku ..

Cytat:
Po prysznicu wciąż Cadjmere. Jest echo Addicta (rano aż zaczęłam obwąchiwać ubranie w poszukiwaniu śladów Addicta z dni poprzednich, dopiero po jakimś czasie zorientowałam się, że to Cadjmere ), jest ludzki mentolowy oddech (świetne porównane, your Angel, to jest dokładnie to ), a do tego jest mega bezpieczna, miluśna, puszysta, miękka warstwa czegoś, do czego ciągle mam ochotę się przytulić. I przypomina mi to uczucie, kiedy wraca się do domu po ciężkim dniu, wzdycha z ulgą, przebiera się w domowe ciuchy, zrzuca wszelkie pozy i maski, które czasem są potrzebne tam gdzieś outside i cieszy końcówką dnia, nareszcie u siebie.
O, super że dostrzegasz w nim to samo co ja
On jest właśnie taki chłodniejszy, bardziej przeszywający od Addicta - choć przytulaśność na niektórych etapach podobna. No i dodatkowo wyczuwam w nim jakąś podejrzaną toksyczność... Na pewno jest bardziej złożony od mojego kochanego Addicta

Całą kasę od S-P wydałam na wąskie dżinsy z Zary, dwa sweterki z megadekoltem, wąską wydekoltowaną koszulkę, kolczyki i ... to co w załączniku ... O, i jeszcze prezent dla siostry (mega naszyjnik z ogromniastym motylem Guess).
Załapałam się do pracy na święta (też branża kosmetyczna ) i tym razem wszystko co zarobię pójdzie do świnki skarbonki na szczytny cel

Hypnose na razie pachnę. Ale na wieczór planuję Angel.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 502513985.jpg (46,5 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2008-12-11 o 10:08
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 10:40   #44
nefernefer35
Zakorzenienie

GG do nefernefer35

Midnight Poison
nefernefer35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 10:49   #45
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasiak1 Pokaż wiadomość
Mnie też Cadjmere przypomina Addicta, nawet całkiem bardzo przypomina
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
On jest właśnie taki chłodniejszy, bardziej przeszywający od Addicta - choć przytulaśność na niektórych etapach podobna. No i dodatkowo wyczuwam w nim jakąś podejrzaną toksyczność... Na pewno jest bardziej złożony od mojego kochanego Addicta
Ja wyczuwam tylko echo Addicta, charakterystyczne addictowe połączenie kwiatu pomarańczy i wanilii (bo to chyba to?) jest wplecione w inne nuty, czasem zupełnie umyka. Na mojej skórze Addict przytulaśny nie jest prawie wcale - tylko w ostatniej, słabnącej już fazie, wcześniej cały czas jest tygrysem, który mimo, że jest piękny, a futro ma miękkie i błyszczące - do przytulania się nie bardzo nadaje. Cadjmere jest kotem, który owszem, czasem wystawi pazury i groźnie fuknie, ale później przydrepcze się połasić i powdzięczyć.
Toksycznego nic nie wyczuwam - choć niektóre nuty są dość nieprzewidywalne i pojawiają się w zupełnie niespodziewanych momentach - ale to sprawia, że jest tym bardziej intrygujący

Cadjmere ciąg dalszy
Stary 2008-12-11, 10:51   #46
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Gaiac
Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Pachne dzisiaj SafranemPo nowym roku flaszke planuje zakupic
A ja na prawej łapce Gaiac , a na drugiej Safran Troublant i czuję się podobnie , jak Zuzia i Teza. No nie mogę się z nimi rozstać

Cytat:
Jestem i żyję ...
Całą kasę od S-P wydałam na wąskie dżinsy z Zary, dwa sweterki z megadekoltem, wąską wydekoltowaną koszulkę, kolczyki i ... to co w załączniku ... O, i jeszcze prezent dla siostry (mega naszyjnik z ogromniastym motylem Guess).
Załapałam się do pracy na święta (też branża kosmetyczna ) i tym razem wszystko co zarobię pójdzie do świnki skarbonki na szczytny cel

.
Aniele, cieszę się ,że czujesz się już lepiej Gratuluję wspaniałych zakupów i nowej pracy
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 10:53   #47
Contax
Zakorzenienie

Patchouli Profumum
Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 10:56   #48
karamari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Ambre Sultan ale nie jest dobrze

Endżi, gratuluję udanych zakupów i nowych widoków

A mnie Cadjamere pachnie Obsession, prawie nuta w nutę - ale to z pamięci. Obiecuję sobie przypomnieć Obsession w perfumerii i jakoś... nie mogę. Po prostu nie mogę
Teraz muszę jeszcze dodać do listy zadań test porównawczy z Addictem, którego znam tylko z widzenia i to raczej słabo.

.

A pachnę - dla odmiany - Czarnym!
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 11:09   #49
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość

Patchouli Profumum
Contax:

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość

A pachnę - dla odmiany - Czarnym!
;-)))
Karamari, co to za zastój na KWC? mam ochotę na lekturę , zwłaszcza takich recenzji, jak Twoja o FdB
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-11, 11:22   #50
selya
Zadomowienie

[1=60a98fd274480afb9719cca af70de5b3b7748a99_6577a34 067d43;10042336]Jaki kolor płynu ma Twoje edp?Moje jest dość ciemne,pomarańczowo brązowawe(herbaciane) i trochę mnie to niepokoi(czyżby lata swoje miało).[/quote]
Taki właśnie kolor miała moja odlewka. Ta, która zmydlała się na mnie.
Nie wiem jaki kolor ma Nu z krążka, bo on jest nieprzejrzysty i poza tym mam je dopiero od wczorajszego wieczora. Nic jeszcze z nimi nie kombinowałam
Ale sprawdzę to dla Ciebie i dla siebie Nu mam od Marysieńki z all, czyli z solidnego źródła. Na razie tyle zdążyłam zauważyć, że kod jest wydrapany (no ale jeśli chodzi o ten zapach to częsta praktyka). Sprawdzić więc świeżości na dekalkulatorze się nie da.

Z radością komunikuję, że Nu edp nadal pięknie mnie otula i to wciąż bez mydlanych nut

A kolega z pracy jeszcze dzisiaj mnie komplementuje za wczorajsze CdG2. Urzeczył się nimi, a dzisiejszego Nu raczy nie zauważać
selya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 11:23   #51
KomEwa
Rozeznanie

Globalnie - Pacałunek Smoka edp.
LN - Dzing.
PN - Dzongha.

A gdzie mam "zapodać" Shaal Nur, biedna ja?!
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 11:23   #52
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Ja wyczuwam tylko echo Addicta, charakterystyczne addictowe połączenie kwiatu pomarańczy i wanilii (bo to chyba to?) jest wplecione w inne nuty, czasem zupełnie umyka. Na mojej skórze Addict przytulaśny nie jest prawie wcale - tylko w ostatniej, słabnącej już fazie, wcześniej cały czas jest tygrysem, który mimo, że jest piękny, a futro ma miękkie i błyszczące - do przytulania się nie bardzo nadaje. Cadjmere jest kotem, który owszem, czasem wystawi pazury i groźnie fuknie, ale później przydrepcze się połasić i powdzięczyć.
Toksycznego nic nie wyczuwam - choć niektóre nuty są dość nieprzewidywalne i pojawiają się w zupełnie niespodziewanych momentach - ale to sprawia, że jest tym bardziej intrygujący

Cadjmere ciąg dalszy
Nolu, ja jeszcze do niedawna nie byłam w stanie pojąć jak Addict może być na kimś niewaniliowy. Ale kiedyś Pomadka pisała, że na niej wanilii zero, albo odrobina stopni w plusie a potem jeszcze pare podobnych głosów Hm, taki sam drzewny sok i kwiat pomarańczy. Jeden wielki pazur

Addict - Tygrys o błyszczącym futrze - taaaak Ale na mojej skórze on wyraźnie daje do zrozumienia, że nie ma nic przeciwko temu żeby go pogłaskać. Najwyżej jeśli mu się pieszczota w wykonaniu tej osoby nie spodoba lub znudzi ... to jednym kłapnięciem pyska rozszarpie rękę

Co do Cadjmere i tej wyczuwanej przeze mnie toksyczności... Chyba wyczuwam w nich to co Elve - choć nie w aż takim stężeniu. Pięknie to opisała więc pozwolę sobie Ją zacytować.

"Podkład jest fascynujący: miękkie, mleczne, puszyste drzewo powleczone najdelikatniejszą mgłą kokosowych oparów, jak nigdzie naturalnych, rzeczywistych i ledwie muskających - taki kokos jest całkowicie do zaakceptowania nawet dla osób, które - jak ja - za tą nut w perfumach nie przepadają. Ale chmura nad słodkim, przytulnym dywanem - bzycząca i zła, pełna much Mordoru ze znakiem czerwonego oka... cóż za kontrast. Efekt jest chyba kompletnie niezawiniony przez kreatora - wydaje mi się, że umiem tę skumulowaną do obrzydliwości harmonię rozłożyć na czynniki ją tworzące - i wszystkie one są osobno całkowicie zjadliwe, zielone i świeże, lecz gdy krzyczą jednym głosem, jak w sercu Cadjmere, musze zatkać nos i uciec gdzie pieprz rośnie."

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;10043007]Aniele, cieszę się ,że czujesz się już lepiej Gratuluję wspaniałych zakupów i nowej pracy[/quote]

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Endżi, gratuluję udanych zakupów i nowych widoków
Dziękuję Wam Kochane (wszystko z wielkiej litery )
Stary 2008-12-11, 11:27   #53
Nicotiana Alata
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KomEwa Pokaż wiadomość
A gdzie mam "zapodać" Shaal Nur, biedna ja?!
W łokieć ?
Nicotiana Alata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 12:10   #54
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:
Nolu, ja jeszcze do niedawna nie byłam w stanie pojąć jak Addict może być na kimś niewaniliowy. Ale kiedyś Pomadka pisała, że na niej wanilii zero, albo odrobina stopni w plusie a potem jeszcze pare podobnych głosów Hm, taki sam drzewny sok i kwiat pomarańczy. Jeden wielki pazur

Addict - Tygrys o błyszczącym futrze - taaaak Ale na mojej skórze on wyraźnie daje do zrozumienia, że nie ma nic przeciwko temu żeby go pogłaskać. Najwyżej jeśli mu się pieszczota w wykonaniu tej osoby nie spodoba lub znudzi ... to jednym kłapnięciem pyska rozszarpie rękę
Tak, dla mnie Addict to jeden wielki pazur Wykrzyknik, zaczepny, prowokujący, ostry. Ale znam też drugie oblicze drapieżnika - na mojej Mamie to właśnie słodka, przytulaśna wanilia

Cytat:
Co do Cadjmere i tej wyczuwanej przeze mnie toksyczności... Chyba wyczuwam w nich to co Elve - choć nie w aż takim stężeniu. Pięknie to opisała więc pozwolę sobie Ją zacytować.

"Podkład jest fascynujący: miękkie, mleczne, puszyste drzewo powleczone najdelikatniejszą mgłą kokosowych oparów, jak nigdzie naturalnych, rzeczywistych i ledwie muskających - taki kokos jest całkowicie do zaakceptowania nawet dla osób, które - jak ja - za tą nut w perfumach nie przepadają. Ale chmura nad słodkim, przytulnym dywanem - bzycząca i zła, pełna much Mordoru ze znakiem czerwonego oka... cóż za kontrast. Efekt jest chyba kompletnie niezawiniony przez kreatora - wydaje mi się, że umiem tę skumulowaną do obrzydliwości harmonię rozłożyć na czynniki ją tworzące - i wszystkie one są osobno całkowicie zjadliwe, zielone i świeże, lecz gdy krzyczą jednym głosem, jak w sercu Cadjmere, musze zatkać nos i uciec gdzie pieprz rośnie."
Brzmi szczególnie ciekawie w porównaniu do mojej cadjmerowej wizji bezpieczeństwa
Jakie to fajne, że mamy różne nosy i PH skóry, prawda? Dzięki temu zapachowe życie jest ciekawe

Ach, i ten kokos - jak ogólnie nie przepadam za tym zapachem, tu faktycznie nadaje tej cudnej lekkości i puszystości
Stary 2008-12-11, 12:13   #55
magdulenka
Zakorzenienie

Od wczoraj Rumeur

I nachodzą mnie wspomnienia z dzieciństwa...
Ogródek babci, nos w konwaliach i piwoniach, błogie lenistwo...

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 12:14   #56
miss natasha
Zadomowienie

Cytat:
Jestem i żyję Natalko, ja też mam dokładnie tą wersję Eliksiru Cudów Tzn mam w teorii, bo w praktyce właśnie wymieniam na czarny eyeliner w kremie Clinique Fajny ten zapach i naprawdę go doceniam, ale nie daję rady nosić z kilku względów Mama również więc puszczam je w świat - choć nie bez łezki kręcącej się w oku ..
(...)

ta buteleczka taka poręczna! ale TŻ coś wczoraj kręcił nosem, że "taki trochę sztuczny" więc rozumiem, że może się nie podobać [co nie powstrzyma mnie przed używaniem sory]
piękne zakupy zrobiłaś, oj tak to w załączniku to rozumiem buziak od Twego alter ego? szepniesz mi słówko, co to za praca?

dziś będzie chyba...Elixir Hermesa

gazetowe forum mi się nie otwiera jest "błąd wczytywania strony"

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 12:18   #57
agaa13
Zakorzenienie

witam, dzisiaj 8 888 CdG
Stary 2008-12-11, 12:31   #58
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem i żyję Natalko, ja też mam dokładnie tą wersję Eliksiru Cudów Tzn mam w teorii, bo w praktyce właśnie wymieniam na czarny eyeliner w kremie Clinique Fajny ten zapach i naprawdę go doceniam, ale nie daję rady nosić z kilku względów Mama również więc puszczam je w świat - choć nie bez łezki kręcącej się w oku ..

Endżi, jak dobrze Cie widziec Gratuluje zakupow i pracy!

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość

Patchouli Profumum
Kasienko, pieknie pachniesz....

---------------------
Dzisiaj pachne podkradzionymi malzonkowi Obsession for Men
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 12:54   #59
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

testuję na nadgarstku Ambre Extreme

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 12:54   #60
khy
Zadomowienie

Od switu testowo Voleur de Roses L'Artisana, paskudztwo ;-)).
khy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości