Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-11, 09:17   #2461
Mango08
Rozeznanie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Cześć.
Biedna L_V Mam nadzieję, że sprawy będą się ładnie układały, a nie komplikowały i sprawnie dasz sobie radę ze wszystkim.

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Co do tych półek, mnie się podobają i tyle, ale bez podświetleń typu halogeny w środku, tylko chcę tam trzymac świeczki normalne i inne pierdółki na które nigdy nie ma właściwego miejsca, a mój kolega architekt twierdzi, że są fajne więc jak to bywa...ile ludzi tyle gustów i opinii
Mango zakazuję Ci kupna perfum w tak kosmicznych cenach, kupiłaś ten zestaw czy nie ?
Dokładnie, dlatego napisałam, że inny architekt powiedziałby coś innego. Wogóle po tym programie oglądałam projekty tekich nowoczesnych wnętrz, które nam się podobają i w większości są te półeczki.

Tak Dorinko, zakupiłam, za co bardzo Ci dziękuje. Pewnie sama bym się nigdy nie zdecydowała, to były moje pierwsze zakupy na allegro
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 09:35   #2462
DianaM
Zadomowienie

Cześć Wam, zaraz jadę do ginekologa. Pierwszy raz do niego. Facet zresztą. Daaaaawno nie byłam, więc muszę iść. A odkąd się przeprowadziłam nie słyszałam o żadnym fajnym, a teraz polecono mi tego... Opowiem wrażenia...

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Pewnie, najpierw zrób sobie jakiś porządny projekt, a wtedy będziesz wiedziała czego szukać Dobrze jest też zrobić przynajmniej orientacyjny kosztorys...żeby wiedzieć czego mniej więcej się trzymać

Diana, nie wiem czemu sę tak śmiejesz z mojego zapracowanego dnia
Ja? Nigdy w życiu

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Kurczę, ale jestem super zadowolona dzięki radzie L_V zakupiłam fajniutki zestaw w przystępnej cenie i to będzie mój prezent pod choinką od rodziców
Podpowiedz ile kosztował i czy w jakiejś sieciowej aptece kupiłaś? Bo też bym zapolowała na taki zestawik

L_V, pytałam o cerę mamy i czy coś byś poleciła, ale chyba nie zauważyłaś pytania Mama ma 52 lata, cerę bardzo naczynkową, suchą. Używała baaaardzo dużo Vichy, teraz trochę się gniewa na tą firmę. Kończy właśnie kolejny słoik Diora, ale stwierdziła, że ją ostatnio mocno wysuszył.
Ostatnio ktoś jej podpowiedział, że po co wydaje tyle kasy na kremy jak nasza rodzima Ziaja ma jakiś tam super krem. Pyta Cię zatem, czy coś polecasz dla niej szczególnie?
Stary 2008-12-11, 09:51   #2463
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
No Ty zawsze masz full po zwolnieniu to w ogóle wyobrażam sobie , czy dali Ci kogos do pomocy za tę dziewczynę ciężarną co kiedyś wspominałaś
Daki,a le dorzucili mi tez obowiązków (oczywiscie bez awansu i podwyżki), więc w sumie bilans na zero. Zaczynam miec dosyć tej firmy.

Cytat:
Napisane przez DianaM;10042491
[B
L_V[/B], pytałam o cerę mamy i czy coś byś poleciła, ale chyba nie zauważyłaś pytania Mama ma 52 lata, cerę bardzo naczynkową, suchą. Używała baaaardzo dużo Vichy, teraz trochę się gniewa na tą firmę. Kończy właśnie kolejny słoik Diora, ale stwierdziła, że ją ostatnio mocno wysuszył.
Ostatnio ktoś jej podpowiedział, że po co wydaje tyle kasy na kremy jak nasza rodzima Ziaja ma jakiś tam super krem. Pyta Cię zatem, czy coś polecasz dla niej szczególnie?
Widziałam twoje pytanie, ale nie mam czasu żeby się tym zając Później pimyśl,e musze sie zorientowac w ofercie dla 50+.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 10:12   #2464
ButterBear
Zakorzenienie

Kurka, ale tu cisza dziś.
Wszystkie się przejęły Twin i pracują ciężko

Dziewczyny, wg Was, jak sobie najlepiej zaplanować garderobę?
Mam długą i chudą, jak tramwaj
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 10:32   #2465
Mango08
Rozeznanie

Cytat:

Problem czasu wolnego w pracy został już tyle razy podejmowany i tyle razy tłumaczony, że chyba nikt się nim nie przejmuje. Poprostu liczy się efektywność, nie w każdej pracy da się buszować w necie, jednak w niektórych to wychodzi.

Co do garderoby to najlepiej aby mogło tam być jak najwięcej półek, szuflad, tak aby każda część garderoby miała swoje miejsce. Im więcej tych półeczek tym lepiej
Zobacz na stronie Ikei jakie mają rozwiązania i może jakieś pomysły będziesz mogła zastosować u siebie.
Stary 2008-12-11, 10:35   #2466
sanetka
Zakorzenienie

czesc.

ale sie dorobilam
poszlismy wczoraj z TZem na spacer. ja bylam w dzinsach, nie pierwszy raz zalozonych, chodze w nich od jakis 3 tygodni. pod koniec spaceru zaczelam czuc ze pieka mnie nogi ale myslalam ze to moze z zimna czy cos.

w domu patrze i masakra. dostalam jakiejs wysypki i obtarc na calych udach i z tylu jak zgiecia kolanpiecze okropnie...

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 10:49   #2467
hania811
Zakorzenienie

Dzien dobry wszystkim

Rety wiosna jest normalnie

Zara jak ja Ci zazdroszczę tego wyjazdu jutrzejszego.
Fajnie bo akurat przed swiętami naładujesz się prawdziwa zimowa atmosferą.

Jak tak dalej pojdzie to ja snieg tez zobaczę dopiero w Alpach.
Co za koszmar.

Butter i jak Dex?....niezle Twin wykrakała ten wieczor kawalerski.
Przyznam ze w szoku bylam.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 11:01   #2468
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Tak oczywiście bardzo się przejęłam , ja siedziałam akurat na innym wątku hehe
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 11:24   #2469
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Tak oczywiście bardzo się przejęłam , ja siedziałam akurat na innym wątku hehe
O nie ładnie, zostawiać nas na tak długo
Stary 2008-12-11, 11:30   #2470
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
O nie ładnie, zostawiać nas na tak długo
No wiem, ale juz jestem

Wścieklam się...., bo mój mąż ma jechac do Czech po umowę o pracę ? Czy to jest normalne ? Jesli firma jest czeska ale ma przedtawicielstwo/oddział w Polsce, żeby po umowę jechać do Czech, do siedziby ?
Stary 2008-12-11, 11:42   #2471
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
No wiem, ale juz jestem

Wścieklam się...., bo mój mąż ma jechac do Czech po umowę o pracę ? Czy to jest normalne ? Jesli firma jest czeska ale ma przedtawicielstwo/oddział w Polsce, żeby po umowę jechać do Czech, do siedziby ?
Rzeczywiście głupota, skoro firma ma tutaj filię, a więc pewne struktury to dlaczego nie mogą podpisac umowy o pracę?? Przecież jest jakiś prezes/ dyrektor oddziału. A jeśli nawet miałby to zrobić "główny dyrektor", ten z Czech, to przecież można ją przesłać i Twój mąż podpisał by ją przy uczestnictwie szefa z Polski.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-11, 11:54   #2472
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście głupota, skoro firma ma tutaj filię, a więc pewne struktury to dlaczego nie mogą podpisac umowy o pracę?? Przecież jest jakiś prezes/ dyrektor oddziału. A jeśli nawet miałby to zrobić "główny dyrektor", ten z Czech, to przecież można ją przesłać i Twój mąż podpisał by ją przy uczestnictwie szefa z Polski.
Dokładnie , ja myślę że oni coś kombinują typu, że chcą negocjowac warunki tej umowy itp. bo to umowa na czas nieokreślony więc może być różnie

Ja go przyjmowali to przyjechał cały Prezes z Czech, a teraz mu się już nie chce i kazał przyjechać mężowi po umowę....Ponoć taka jest u nich dziwna procedura, bo inny kolega też jechał po umowe na stałe do Czech No nic, trudno tylko mnie wkurza że to jutro a wróci w sobotę cholera wie o której, bo to kawałek jest
Stary 2008-12-11, 12:01   #2473
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie , ja myślę że oni coś kombinują typu, że chcą negocjowac warunki tej umowy itp. bo to umowa na czas nieokreślony więc może być różnie

Ja go przyjmowali to przyjechał cały Prezes z Czech, a teraz mu się już nie chce i kazał przyjechać mężowi po umowę....Ponoć taka jest u nich dziwna procedura, bo inny kolega też jechał po umowe na stałe do Czech No nic, trudno tylko mnie wkurza że to jutro a wróci w sobotę cholera wie o której, bo to kawałek jest
Jeśli praca jest dobra, to warto się poświęcić i jechać, wkońu Czechy to nie koniec świata Jednak rozumiem, że procedura jest troche irytująca.
Zobaczysz szybko Ci minie, praca, wizaż, tańce, dom i zanim się obejrzysz TŻ będzie przy Tobie
Stary 2008-12-11, 12:15   #2474
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Cześć Wam, zaraz jadę do ginekologa. Pierwszy raz do niego. Facet zresztą. Daaaaawno nie byłam, więc muszę iść. A odkąd się przeprowadziłam nie słyszałam o żadnym fajnym, a teraz polecono mi tego... Opowiem wrażenia...

Ja? Nigdy w życiu

Podpowiedz ile kosztował i czy w jakiejś sieciowej aptece kupiłaś? Bo też bym zapolowała na taki zestawik

L_V, pytałam o cerę mamy i czy coś byś poleciła, ale chyba nie zauważyłaś pytania Mama ma 52 lata, cerę bardzo naczynkową, suchą. Używała baaaardzo dużo Vichy, teraz trochę się gniewa na tą firmę. Kończy właśnie kolejny słoik Diora, ale stwierdziła, że ją ostatnio mocno wysuszył.
Zetawik kupiłam na allegro (wystawiła go apteka, ale chyba nie mogę na forum podać nazwy sprzedawcy?) kosztował 72,99zł. W skład zestawu wchodzi: krem Antirougeurs 40ml, krem Diroseal 30ml + 5ml Antirougeurs + 5ml Diroseal + gratis (nie wiem jaki )
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 12:18   #2475
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli praca jest dobra, to warto się poświęcić i jechać, wkońu Czechy to nie koniec świata Jednak rozumiem, że procedura jest troche irytująca.
Zobaczysz szybko Ci minie, praca, wizaż, tańce, dom i zanim się obejrzysz TŻ będzie przy Tobie
No irytująca dokładnie , ale może dlatego że oni są bardzo zależni od tych Czechów właśnie, dział w Polsce to mąż i jeszcze dwóch kolegów więc mało rozbudowany
Pozostanie wiżaż i Tv, tańce niemożlwe bo Tomuś ... a liczyłam, że w piątek wieczorem chłopaki sobie razem posiedzą a ja pobiegnę na tańce na godzinę, a tak to kicha , czyli kicha podwójna

Dzisiaj za to idę na plotki z koleżanką, dobre i to
Stary 2008-12-11, 12:22   #2476
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
No irytująca dokładnie , ale może dlatego że oni są bardzo zależni od tych Czechów właśnie, dział w Polsce to mąż i jeszcze dwóch kolegów więc mało rozbudowany
Pozostanie wiżaż i Tv, tańce niemożlwe bo Tomuś ... a liczyłam, że w piątek wieczorem chłopaki sobie razem posiedzą a ja pobiegnę na tańce na godzinę, a tak to kicha , czyli kicha podwójna

ja z kolei wczoraj kupiłam prezent dla taty pod choinkę, z mamą problemu nie ma - jest milion możliwości, dla tż już też mam i od tż dla mnie już też

dziś chyba wracam po pracy do domu gotować obiad i sprzątać, taki jakiś mam dzień
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 12:24   #2477
hania811
Zakorzenienie

Dorinko dziś już czwartek...do soboty wytrzymasz. Chyba już dawno nie miałas okazji zatęsknić za mężem. To też dobrze Wam zrobi.

A z ta umowa to dziwne rzeczywiscie. Po co go fatygowac..jakby nie mogl umowy podpisać i przeslac.
Moze mają dla niego jakąs mila suprajs...wyzszą pensję, nagrodę czy cos...a moze prezes chce osobiście poznac dobrego pracownika..i napić sie z nim alkoholu. Prezesi maja takie pomysły...mój brat tez tak jeżdził w blachych sprawach to siedziby firmy.
Stary 2008-12-11, 12:26   #2478
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Dorinko dziś już czwartek...do soboty wytrzymasz. Chyba już dawno nie miałas okazji zatęsknić za mężem. To też dobrze Wam zrobi.

A z ta umowa to dziwne rzeczywiscie. Po co go fatygowac..jakby nie mogl umowy podpisać i przeslac.
Moze mają dla niego jakąs mila suprajs...wyzszą pensję, nagrodę czy cos...a moze prezes chce osobiście poznac dobrego pracownika..i napić sie z nim alkoholu. Prezesi maja takie pomysły...mój brat tez tak jeżdził w blachych sprawach to siedziby firmy.
do nas też przyjeżdżają pracownicy z filii, bo prezes twierdzi, że to przynajmniej okazja do spotkania i krótkiej rozmowy, inaczej nigdy by się nie spotkali
Stary 2008-12-11, 12:33   #2479
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

No to się nie dziwię ze zapraszają go do siedziby.
Taki maly oddzial to trzeba czasem spotkac się osobiscie z pracownikami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-11, 12:39   #2480
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Tak dokładnie pewnie tak jest, ponoć chce z nim osobiście porozmawiać stąd ten wyjazd po umowę ...
Haniu on wyjeżdza raz w tygodniu, na dwa dni zazwyczaj ale nie jęczę z tego powodu bo w tygodniu jakoś mi to nie przeszkadza, poza tymod kiedy mam swoje tańce to już w ogóle super Weekendy mnie wkurzają i tyle, ale oczywiście że przeżyję, spoko

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
do nas też przyjeżdżają pracownicy z filii, bo prezes twierdzi, że to przynajmniej okazja do spotkania i krótkiej rozmowy, inaczej nigdy by się nie spotkali

No dokładnie taka była argumentacja
Stary 2008-12-11, 13:00   #2481
Mango08
Rozeznanie

Cytat:

Rzeczywiście podwójna kicha to nic miłego Ploty z koleżanką poprawią Ci humor. Wiesz jak chodziłam na zajęcia fitness to jedna babeczka przychodziła z córką taką ok. 6 letnia i ta mała ćwiczyła z nami,a jak już się zmęczyła to siadała na parapeciku i nas podziwiała Jednak taki mężczyzna jak Twój synuś, pewnie nie zniósł by tego

Cytat:
ja z kolei wczoraj kupiłam prezent dla taty pod choinkę, z mamą problemu nie ma - jest milion możliwości, dla tż już też mam i od tż dla mnie już też

dziś chyba wracam po pracy do domu gotować obiad i sprzątać, taki jakiś mam dzień
Super, że masz już załatwione prezenty. Ja mam w głowie kilka koncepcji, ale jakoś nie mogę się zabrać za ich realizowanie, a później jak zwykle obudzę się w ręką w nocniku
Stary 2008-12-11, 13:08   #2482
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Super, że masz już załatwione prezenty. Ja mam w głowie kilka koncepcji, ale jakoś nie mogę się zabrać za ich realizowanie, a później jak zwykle obudzę się w ręką w nocniku
gorzej, że jak chodzę po prezenty, to zawsze sobie też coś kupię
na szczęście szef pomyślał o premiach świątecznych
Stary 2008-12-11, 13:14   #2483
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście podwójna kicha to nic miłego Ploty z koleżanką poprawią Ci humor. Wiesz jak chodziłam na zajęcia fitness to jedna babeczka przychodziła z córką taką ok. 6 letnia i ta mała ćwiczyła z nami,a jak już się zmęczyła to siadała na parapeciku i nas podziwiała Jednak taki mężczyzna jak Twój synuś, pewnie nie zniósł by tego
Wiesz, że pomyślałam o tym, by go zabrać ale jakoś głupio mi , pogadam z właścicielką przy okazji czy awaryjnie dałoby radę

Wytrzymam, już mam plan na przyszły tydzień- 3 razy zajęcia z fitnessu , dzisiaj moje plotki są kosztem zajęć, bo dzisiaj mogłabym iść ale ....nie chcę tak zaniedbywać koleżanki, zwłaszcza że nasze koleżeństwo to come back sprzed lat tylko ze zdwojoną siłą, jakoś dojrzałyśmy, dostałyśmy po duupie od życia i teraz bardziej się rozumiemy niż kiedyś

Poza tym, nie chwalę się jeszcze ale chyba uratowałam im małżeństwo , z czego się bardzo cieszę. A oni jeszcze bardziej
Stary 2008-12-11, 13:16   #2484
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
gorzej, że jak chodzę po prezenty, to zawsze sobie też coś kupię
na szczęście szef pomyślał o premiach świątecznych
Ja też tak mam Ostatnio przy zakupie prezentu dla TŻ, przypadkiem weszłam do VeroMody i kupiłam koszule... Z drugiej strony jak czegoś naprawdę szukam, to wtedy niczego nie ma...

A Ty co kupiłaś??
Stary 2008-12-11, 13:18   #2485
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Tak dokładnie pewnie tak jest, ponoć chce z nim osobiście porozmawiać stąd ten wyjazd po umowę ...
Haniu on wyjeżdza raz w tygodniu, na dwa dni zazwyczaj ale nie jęczę z tego powodu bo w tygodniu jakoś mi to nie przeszkadza, poza tymod kiedy mam swoje tańce to już w ogóle super Weekendy mnie wkurzają i tyle, ale oczywiście że przeżyję, spoko
Aha tak..myslalm ze nie wyjezdza bo nic o tym nie mówilas.
Masz rację w tygodniu to luz. Jak moj wyjezdza w piątek i wraca w sobote to tez tego nie odczuwam. Ale jak go nie ma cala sobote i niedzielę to już jest ból.
Stary 2008-12-11, 13:21   #2486
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak mam Ostatnio przy zakupie prezentu dla TŻ, przypadkiem weszłam do VeroMody i kupiłam koszule... Z drugiej strony jak czegoś naprawdę szukam, to wtedy niczego nie ma...

A Ty co kupiłaś??
ja ostatnio świetną bluzę w Cubusie, piekna jest, taka o jakiej marzyłam , szara z kapturem , motywem serca i I love life , widziałyście ostatni katalog , gazetkę Cubusa, tam modelka jest w tej bluzie i jest kupon na 25 % rabatu na dowolną rzecz do 24 grudnia.....mam zamiar skorzystać

Coraz bardziej lubię Cubusa
Stary 2008-12-11, 13:27   #2487
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

A Ty co kupiłaś??
kupiłam sobie bieliznę ostatnio

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-11, 13:29   #2488
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz, że pomyślałam o tym, by go zabrać ale jakoś głupio mi , pogadam z właścicielką przy okazji czy awaryjnie dałoby radę

Wytrzymam, już mam plan na przyszły tydzień- 3 razy zajęcia z fitnessu , dzisiaj moje plotki są kosztem zajęć, bo dzisiaj mogłabym iść ale ....nie chcę tak zaniedbywać koleżanki, zwłaszcza że nasze koleżeństwo to come back sprzed lat tylko ze zdwojoną siłą, jakoś dojrzałyśmy, dostałyśmy po duupie od życia i teraz bardziej się rozumiemy niż kiedyś

Poza tym, nie chwalę się jeszcze ale chyba uratowałam im małżeństwo , z czego się bardzo cieszę. A oni jeszcze bardziej
Mówiłaś, że szefowa klubu spoko kobieta, więc pewnie się zgodzi, tylko czy Tomek to wytrzyma? Dziewczynce się bardzo podobało....

Super, że po dłuższym czasie odnalazłyście wspólny język, a do tego tak bardzo jej pomogłaś. Wiadomo najłatwiej porzucić stary związek i wejść w coś nowego, tylko czy ten dreszczyk emocji i motylki w brzuchu są tego warte? Wtedy trudno myśleć logicznie i nie można ocenić czy rzeczywiście jest się w stanie zbudować stabilny związek z nowym parterem. Dlatego tak ważna jest tutaj rada osoby obiektywnej, chcącej naszego dobra...
Ja jestem na etapie tłumaczenia przyjaciółce, że jej obecny hmmm... "związek" nie ma sensu...
A tak poza tym, przysłowia mądrością ludów... "Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie..."
Stary 2008-12-11, 13:33   #2489
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio świetną bluzę w Cubusie, piekna jest, taka o jakiej marzyłam , szara z kapturem , motywem serca i I love life , widziałyście ostatni katalog , gazetkę Cubusa, tam modelka jest w tej bluzie i jest kupon na 25 % rabatu na dowolną rzecz do 24 grudnia.....mam zamiar skorzystać

Ja też lubię Cubusa, ale ostatnio byłam z zamiarem kupienia sobie czegoś i nic zabardzo nie znalazłam.Kupiłam długi golf w Reserved
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 13:41   #2490
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też coraz bardziej lubię Cubusa.

A ostatnio kupiłam śliczny długi fioletowy sweter w Greenpoincie
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości