![]() |
#1261 | |
Organizatorka
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne??
Cytat:
mysle ze mozesz sprobowac, chociaz nie zalecają mieszania podkladow o roznych formułach z jednej firmy nawet wiec wynik masz niepewny. Wez łyzeczke jednego i dosyp odrobinke tego jasniejszego, bo szkoda tracic calosc. Co do mieszania minerałów nalezy to robic przez 5 minut az (jak w szejkerze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie używałam nigdy kosmetyków mineralnych, ale bardzo się zastanawiam nad wymianą kosmetyczki.
No i tak, wczoraj byłam w Rossmanie i mazałam po ręku Lorealem i Rimmelem i nie potrafię sobie wyobrazić że miałabym go używać zamiasta podkładu i wyszedłby mi efekt mocno kryjący. Mam cerę z przebarwieniami i naczynkową, więc jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. ![]()
![]() |
#1263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zrobie jakas małą próbke ![]() Gdybys mi nie powiedziala to pewnie potrzeslabym troche i juz :P Edytowane przez adusiadu Czas edycji: 2008-12-09 o 18:43 Powód: literowka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() tu masz zdjecia zwyklych kobiet, nie modelek - popatrz na MElody np http://www.signatureminerals.com/sig...fter-main.html i poszukaj na youtube, mnie efekt tez swego czasu zaskoczyl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1266 |
Raczkowanie
|
Tak więc i ja poproszę o pomoc. Chcę rozpocząć przygodę z podkładami w pudrze mineralnymi. Moim głównym problemem są przebarwienia potrądzikowe. Krost już nie mam, czasem jedynie trochę większy zaskórnik.
![]() Jaki polecacie? I jaki pędzel (bo mówicie, że bardzo ważny jest on) polecacie? Schylałabym się jednak do opcji kupna w polskich sklepach internetowych/Allegro/drogeriach (Rossman, Sephora). Jeżeli już z zagranicy, to proszę uwzględnić płatnośc tylko PayPalem. Z góry wam dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Organizatorka
|
Cytat:
poza tym dostajesz gratisy kupony itd- ostrzegam to wciąga i bez porownania jakosc poki co- tzn nie wypowiadam sie na temat body shop w Polsce bo nie znam tu daję dziewczynę która używa edm i nie ma idealnej cery http://www.youtube.com/watch?v=YeIlrkb_YdI przy czym ona daje jednokrotnie podklad, jak dodasz nastepną cieniutka warstwe to krycie moze byc mocniejsze przy czym od everydayminerals mocniejsze krycie mozna uzyskac podkladami meowcosmetics i corycosmetics polecam watek o everydayminerals co do pędzli to faktycznie jest wazne: musi być extra miękki zeby nie podraznic buzi i dość zwarty bo mineralów się nakłada szczyptę dosłownie, nie moze byc chmury pudru bo zrobi sie na buzi ciasto albo placki nieładne mozna wprawdzie nakładac z kremem ale ja nie przekonalam sie do tego- mialam zly krem za tlusty Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2008-12-09 o 20:58 Powód: + |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Raczkowanie
|
Aż tak wielkich przebarwień do nie mam.
![]() Mogłabyś (lub ktoś inny) polecić mi też sklep, w którym zamówię i pędzel i pudro-podkład? I ostatnie: czy można nanosić go na filtr UV? |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Organizatorka
|
co do filtrow to jest roznie, na niektorych sie nieladnie rozprowadzaja, na avene 50 mleczku z tego co czytalam to ok, naklada sie primer i mozna na filtr rowniez
co do nakladania wystarczy korektor na przebarwienia a potem podklad w pudrze full co mozna z mineralow: 1. primer czyli wygladzacz, absorber sebum i przedluzacz trwalosci w jednym 2. korektory, pod oczy , na przebarwienia i wszystkie inne 3. podklad (techniki opisane w pierwszym poscie o everydayminerals) 4.korektor w miare potrzeby znow 5. puder 6. roz 7. rozswietlacz wczesniej oczy pozniej usta ![]() jesli chcesz zacząć polecam Ci zaczynać od edm poniewaz mają genialne pędzle nieprzekraczajace ceny 10 dol, w darmowym zestawie otrzymasz 3 podklady 1 korektor i jeden róż. Wszystko w mini w pojemniczkach ktore starcza nim zamowisz pelen wymiar ![]() w pierwszym poscie jest wszystko dosc dokladnie wytlumaczone jak gdzie kiedy i co https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=271653 Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2008-12-09 o 22:28 Powód: + |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1271 |
Konto usunięte
|
Co sądzicie Dziewczynki o podkładzie mineralnym The Body Shop, warto kupić???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Zadomowienie
|
Co sądzicie o składzie podkładu mineralnego w pudrze Rimmela?
Niewiele się na tym znam a dzisiaj właśnie go kupiłam i jestem ciekawa czy jest coś wart. Skład: MICA, ETHYLHEXYL PALMITATE, MAGNESIUM STEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, TOCOPHERYL ACETATE, ASCORBYL PALMITATE. May contain: IRON OXIDE (Cl 77491, Cl 77492, Cl 77499, TITANIUM DIOXIDE (Cl 77891) Chętnie zrecenzuję później. Próbowałam już minerałów i pseudominerałów z L'oreala, Maybelline i EverydaysMinerals. |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Organizatorka
|
Cytat:
mica( minerał podkreślający blask i intensywność kolorów. Nie działa szkodliwie na skórę) , magnesium stearate (stearynian magnezu - substancja rozpraszająca, absorbująca łój, nadająca aksamitność skórze i efekt lekkiego zmatowienia. Nie jest szkodliwy) a ta reszta niepotrzebna: ETHYLHEXYL PALMITATE, emulgulator CAPRYLYL GLYCOL, emulgulator TOCOPHERYL ACETATE(octan tokoferylu - antyoksydant (przeciwutleniacz). Forma chemiczna witaminy E. Nie działa szkodliwie na skórę) moze byc , ASCORBYL PALMITATE przeciwutleniacz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1/ Dreamworld Minerals 2/ Bare Escentuals 3/ Buff'd 4/ Meow 5/ Laurens 6/ Lumiere 7/ Everydays Minerals - to pseudomieralne kosmetyki ? ![]()
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
Mnie szlag trafil wlasnie.. bo w pracy cos w kulki polecieli i nie wyplaca kasy no wiec beda sprawy zalozone pewnie!
![]() ![]() ![]() pastereczka, a te emulgatory wplywaja jakos znacząco na skore? Chociaz i tak chyba lepiej brac czyste mineraly niz z bonusami..
#1277 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sklad Rimmela nie jest taki zly i mimo ze to nie typowy mineral to i tak jest blizej niz wiele innych firm,poza tym dzieki zawartosci w/w skladnikow daje jednoczesnie jedwabisto satynowe wykonczenie,ktore zawdziecza takze i tym skladnikom-jednoczesnie nie powinien wysuszac skory,podkreslac suchych partii. Osobiscie uwazam,ze to jeden z ciekawszych produktow i skusilam sie na wielokrotne testy wlasnie za sprawa skladu ![]() Mam EDM i choc przetestowalam dostepne formuly to ja lubie wlasnie te pewna "mięsitość" ktorej typowe mineraly nie beda miec-cos za cos;poza tym wszystko zalezy od kondycji cery w danym okresie,przynajmniej u mnie ![]()
![]() |
#1278 | |
Organizatorka
|
Cytat:
reszta to MINERALNE kosmetyki- z df do 5-6 składników naturalnych minerałów Hexxana, mnie tez zaskoczyl ten skład in plus (rimmela) napewno jest wiecej wart czyt bezpieczniejszy niz loreal mabeline czy artdeco i isadora Anecka no zawsze lepiej bez dodatkow ale jak juz są to warto jak najmniej wiec rimmel i tak sie spisal jak na tradcjonaliste a teraz podsumowanie z mojej branży: widać własnie po falowym wprowadzaniu tych kosmetykow mineralnych do 'masowki firmowej' jak wielkie jest zapotrzebowanie własnie na takie produkty i to nie bez powodu, przeciez nikt nie powie, że to kwestia reklamy, bo wiadomosc o mineralach przekazujemy sobie poniekąd pocztą pantoflową. I to my wpłynęłysmy na firmy aby je wyprodukowały,a nie one nam 'kazaly' je kupowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do rimmela, właśnie zauważyłam to co Hexxana napisała, że jest jakby bardziej jedwabisty i wygładza. Jak na razie podoba mi się, ale jest super kiedy domieszam trochę EDM intensive. Bo sam w sobie jest za bardzo błyszczący. Mogłabym go porównać do original glow. A po wymieszaniu jest ok. I bardziej kryje. EDM nie jest do końca dla mnie odpowiedni bo mam wrażenie że daje efekt mąki. Może nie umiem dobrze nakładać, nie próbowałam na mokro, może mam źle dobrany kolor. W każdym razie na razie pozostaje przy mojej mieszance a po Nowym Roku chce zamówic sobie pędzel z EDM i kolejne próbki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1280 | |
Organizatorka
|
Cytat:
Co do tej "mąki" i glow: efekt 'no make up' uzyskasz nakładając pędzlem minerałki do pożadanego krycia , a później spryskując twarz wodą termalną w areozolu- wtapia się wtedy w skórę. Wypróbowałam ten sposób po oberzeniu filmiku i doradztwa na wątku edm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak tak to pozabijam, utopię, pogryzę i zakopię ekspedientki w Douglasie, ze mi go wcisneły! Kiedy z nimi rozmawiałam to mówiły, ze tylko Isadora i Artdeco są w 100% mineralne, a reszta podkładów z nazwą "mineral(coś tam)" to "chwyt marketingowy"... Skład: Zinc oxide, Aqua, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Ascorbyl palamitate, Lysine, Magnesium chloride, potassium chloride, zinc chloride, sodum chloride, potassium sorbate, (+/- może zawierać) Mica, Cl 77163 (bismuth oxychloride), Cl 77491 (Iron oxides), Cl 77492 (iron oxides), Cl 77499 (Iron oxides), Ci 77891 (titanum oxide) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Organizatorka
|
Cytat:
A propos = mineraly sa tanie: pedzel okolo 30 zł z edm starcza na pol zycia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() EDM jest niezly i tez mam problem z efektem maki ale to glownie wtedy gdy pojawia sie etap zbyt suchej cery ![]() W kazdym razie w moim przypadku sprawdza sie podkladowo cos z dodatkiem silikonow bo bez znaczenia czy naloze na mokro czy sucho efekt koncowy jest taki sam. Cytat:
![]() Popieram,ze zdecydowanie lepiej nakladac mniej i stopniowac efekt ![]() Cytat:
![]() Woda termalna najlepiej spisuje sie z Avene ale to juz moje upodobanie jako wrazliwca ![]() Zycze powodzenia ![]() ![]()
![]() |
#1285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1286 | |
Organizatorka
|
Cytat:
nie komentuje wiecej ale.... no tak wyglada sklad wiekszosci kosmetykow, nie ma co się oszukiwać, tylko jak ktoś szuka rzeczy naturalnych nie wywołujących uczuleń to irytuje mnie marketing ![]() a teraz proszę: Methylparaben, Propylparaben- substancje konserwujące szkodliwe dla skóry Przedłużają trwałość kosmetyków. Powodują alergiczne stany zapalne skóry (wyprysk kontaktowy = eczema) typu pokrzywki, rumienia i strupków po pęknięciu pęcherzyków. Wchłaniają się ze skóry do krwi i limfy działając ogólnie. Szczególnie łatwo przenikają przez skórę w pachwinach, klatce piersiowej, szyi i w okolicach narządów płciowych. Działają estrogennie. Mogą niekorzystnie wpływać na rozwój zarodka i płodu u kobiet ciężarnych. Na mężczyzn działają feminizująco. Nie stosować w czasie laktacji i ciąży.*dr H.Różański w wiekszosci kremow itd, jak sa na ostatnim i przedostatnim miejscu to sa ich niewielkie ilosci i ujdzie Phenoxyethanol- substancja wywołuje wypryski i pokrzywkę na skórze no chyba wystarczy :x Anecka 18 zl za pelen wymiar, zreszta za pedzle tez jesli zamawiasz w edm zestaw 6 lub 12 produktow, czasem robimy skladkowe zamowienie Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2008-12-12 o 20:20 Powód: +Anecka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() drżyjcie ekspedientki... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Organizatorka
|
Z jednej strony nie nalezy sie wpedzac w paranoje, a z drugiej dopiero po 2006 zabroniono stosowania w kosmetykach w UE kilka szkodliwych substancji, wiec caly czas to ewoluuje-
trzeba samemu wybierac... kosmetyki mineralne są nam przyjazne, jest tyle szkodliwego badziewia w mleczkach kremach itd ze jak ktos nie kupuje naturalnych kosmetykow pielegnacyjnych to kolorowka przynajmniej nie doklada "zmartwień' no nie bedę się tu doktoryzować Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2008-12-13 o 07:24 Powód: - zeby sie watek nie zawalił;) |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
Jezu zerknelam na strone http://www.jaworek.net/kosmetyki/cza...#antyoksydanty, wpisalam wyrywkowo pare skladnikow z mojego fluidu i szczena do ziemi
![]() Tozto ja sie rakotworczymi substancjami smaruje ![]() ![]() sorki za ota ale musialam :P dziekuje pastereczko za te stronki !
#1290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.