![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mycie włosów odżywką
Czyli lepiej jak będę ją traktować jako zwykłą odżywkę, tak?
Wobec tego jaka odżywka dla OMO będzie najlepsza?? Przepraszam za szereg głupich pytań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj mama do mnie się pyta co ja robię, że mi się włosy tak błyszczą. Się pyta jakim lakierem się popsikałam, ja mówię że żadnym, nawet żelu nie używałam. Teraz sama się zastanawiam od czego, czy to od mycia odżywką, waxa, czy że są odżywione. Ja żadnego błysku nie widzę, może dlatego że na kręconych włosach się trudno go dopatrzyć. Grunt, że inni go dostrzegają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Stosując metodę OMO odżywisz dolne partie włosów, a nie obciązyć górnych. No i radzę zmienić szampony na jakieś ziołowe. Najlepiej Barwy albo Joanny. Mnie na przetłuszczanie pomógł też trochę szampon Ziaji dla dzieci ![]()
![]() |
![]() |
#695 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki. Rzeczywiście spróbuję, a może pomoże. Fakt, kiedyś miałam szampon Joanny i był dobry, więc może poszukam gdzieś coś z tej serii
![]()
![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Raczkowanie
|
Oczywiście zastosuję się do rad. Wielkie dzięki. Kiedyś próbowałam Baby Derm ale jakoś mi nie służył. Może tym razem spróbuję jakiegoś innego. Oj, chyba pora udać się na zakupy
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
Myję włosy odżywką już kilka miesięcy, a na końcówki używam serum, które napakowane jest cyklicznymi silikonami, wiem że włosy trzeba co jakiś czas oczyścić i w związku z tym mam pytanie czy nałożenie WAX'a zagranicznego (który przecież zawiera sodium lauryl sulphate) raz w tygodniu na ok 20 minut wystarczy aby oczyścić włosy z silikonów czy jednak trzeba użyć co jakiś czas szamponu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
to ta metoda OMO polega na tym, że nakładam odżywkę, spłukuję ją, myję włosy i jeszcze raz nakładam..? ;/
![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na poczatek najlepiej oczyscic wlosy szamponem bezsilikonowym, ale z SLESami (mozna dodac pare tabletek aspiryny badz sody oczyszczonej dla lepszego efektu), a pozniej wlaczyc np. Bebi Barwy czy Nivea Baby. Mozliwe ze troche to potrwa az wlosy sie przestawia na taka pielegnacje, ale pozniej juz bedzie lepiej i mozna spokojnie myc je odzywka ![]() Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2008-12-01 o 23:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Zadomowienie
|
Nakładasz odżywkę na długości włosów, myjesz skórę głowy szamponem - potem wszystko razem spłukujesz. Nakładasz drugi raz odżywkę i spłukujesz (drugie "odżywkowanie" można sobie ewentualnie darować).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
A ja muszę się poskarżyć na YOUNGA, dostałam łupieżu od niego, stanowczo go odkładam, ale za to wracam do pottersa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
A ja serdecznie przepraszam, ale staram się sama znaleźć i ni choroby, co to jest OMO dokładnie? wyszukiwarka znajduje mi tylko olbrzymie wątki o dbaniu o włosy.Na pewno gdzieś jest, ale jakoś nie mogę wpaść... wesprzecie jakimś linkiem?
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Chatul napisala kilka postow wyzej :
OMO- odżywkowanie-mycie-odżywkowanie [ użyłam takiego rozwinięcia tego skrótu, bo odżywka-mycie-odżywka brzmi głupio :P Jak już to odżywka-szampon-odżywka :P ] Stosując metodę OMO odżywisz dolne partie włosów, a nie obciązyć górnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
Znalazłam tamtą odpowiedź, ale nadal nie do końca rozumiem... czy to jest najpierw jakby mycie skóry głowy i włosów odżywką, potem mycie semaj skóry głowy szamponem, a potem nakładanie odżywki? któraś z dziewcząt pisała, że trzyma włosy pokryte odżywką w górze??
Ja chyba muszę mieć jak krowie na granicy ![]() Ja serdecznie przepraszam, tępam jak siekiera do cukru, toż trzy posty wyżej napisane jak byk. Jeszcze raz przepraszam...
I will marry melody... neitka ![]() Edytowane przez neitka Czas edycji: 2008-12-04 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() edit no tak a ja slepa jestem i nie widzialam ze edytowalas ![]() ![]() jednak 3godz snu to malo jak dlamnie i lepiej pojde juz spac bo bzdury pisze :P
# Per aspera ad astra # Edytowane przez carlo_rossi Czas edycji: 2008-12-04 o 19:48 Powód: dopiska |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Zadomowienie
|
Proszę Cię, i tak mi wstyd, że o to spytałam... nielubię pytać o rzeczy, które powinny być oczywiste i wizażankom już ręcę opadają od mielonego tego samego pytania... ale i tak mi się zdarzają takie wpadki jak widać... dziękuję za cierpliwośc i odpowiedź i... długiego snu życzę
![]()
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
A czy jeśli nakładam na włosy przed myciem jakiś olejek, to niełatwo tak zmyć to odżywką^ a już na pewno nie emulsją Polleny-Malwy.
tak więc lepiej wtedy myć włosy na całej długości szamponem?
![]() |
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Rozeznanie
|
Raz mylam babydreamem z sodą. łyzeczka szamponu + łyzeczka sody. Pozniej do ostatniego plukania woda z octem jablkowym.
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Tak, zwykla sode oczyszczona do pieczenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Okej, dzięki wielkie za szybkie odpowiedzi
![]() a można ten zabieg powtarzać regularnie? np. co miesiąc, dwa- pół roku? ;>
![]() |
![]() |
#715 |
Wtajemniczenie
|
wogule to jest taka zasada, że olejów żadna lekka odżywka prz pierwszym "o" nie zmyje
![]() ![]() Jeśli używałaś kosmetyków z silikonami do stylizacji nakładanie odżywki przed myciem szamponem też nic nie da ![]() OMO, lub samo mycie odżywką stosuj jak masz czyste włosy-tzn. tylko przetłuszczone ![]() Teraz moje bóle i problemy: modyfikuję lekko swoją metodę OMO - pierwsze "o" zostaje (aktualnie emulsja gloria, potem "m" też tym samym szamponem, ale trzecie"0" musi być podwójne, przynajmniej co drugie mycie - bo tak stosuję waxa. Dlaczego podwójne "o" - ponieważ waxa sobie cenię jako odżywkę, która wczesna wiosną aż do maja przyczyniła się do zniwelowania wypadania włosów do minimum ![]() ![]() ![]() ![]()
Zapuszczam, nie farbuję i wzorowo pielęgnuję loki już od 26.12.2007 r. ![]() Edytowane przez kosmarka Czas edycji: 2008-12-05 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
Myję włosy odżywką już jakiś czas, stosuję Yunga niebieskiego, różowego albo Mrs Potter's aloesowy i jestem zadowolona. Włosy bez problemu się rozczesują, są miłe w dotyku, kiedyś miałam problemy z przetłuszczaniem się, teraz już nie ale lekka skłonność pozostała, ale przez cały dzień fryzura jest świeża i ładnie się układa, wieczorem już jest trochę gorzej, chociaż i tak myję codziennie, to nie szkodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
mam teraz na głowie maseczkę z nafty, olejku rycynowego i odżywki. i tak się zastanawiam- jak ja mam to spłukać?^ tak jak kosmarka pisała, odżywka tego nie zmyje..
czy mogę zrobić tak, że nałożę odżywkę, a szamponem (mam dziecięcy póki co, więc delikatny..^ bez sls i tych wszystkich innych) zmyję to wszystko?
![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
chciałam spłukać lekko wodą tę mieszankę i na to dać odżywkę..
fakt, może trochę bez sensu. to mogę to traktować jako to pierwsze O?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.