ciąża pozamaciczna!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-07, 16:59   #1
Silje0
Przyczajenie

Exclamation

ciąża pozamaciczna!!!

Witam,
Właśnie przeżywam horror związany z ciążą pozamaciczną.
4 dni po planowanej a nie nadchodzącej miesiączce zrobiłam sobie test ciążowy, pokazały sie 2 kreseczki - byłam w 7 niebie... Radość trwała krótko, pojawiły sie malutkie brązowe plamienia, poszłam do ginekologa, było jeszcze za wcześnie aby podczas badania gin. wykryć ciążę, umówiłam sie ni usg w nast. tyg., zapobiegawczo dostałam Duphastron 3x1 i nospe i przykaz leżenia w łóżku. Niestety plamienie przeistoczyło sie w lekkie krwawienie, doszły dziwne bóle brzucha troche podobne do miesiączkowych ale dochodziło jeszcze kłucie w prawym jajniku. Kłucie stawało się coraz silniejsze... aż wylądowałam w szpitalu. Okazało się, że to ciąża pozamaciczna-jajowodowa, na drugi dzień rano trafiłam na stół operacyjny. Zrobiono mi laparoskopię, jajowód został zachowany.

W przeddzień operacji poziom beta HCG wynosił 2400, po operacji spadł do 600, minęły 2 tyg. od operacji, zrobiłam badanie na poziom HCG i jest 700!!! Po badaniu USG stwierdzono, że macica wygląda prawidłowo, oczyściła się, jednak w zat. Douglasa występuje niewielka ilośc płynu.

Jestem w szoku... Panie Doktorze, czy spotkał sie Pan z takim przypadkiem, żeby po laparoskopii poziom HCG wzrastał? Co ja mam robić?
Czym to grozi?

Mój ginekolog kazał mi czekać i co kilka dni mierzyc poziom HCG.

Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź :-(
Silje0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-09, 10:10   #2
Silje0
Przyczajenie

Unhappy Dot.: ciąża pozamaciczna!!!

Panie Doktorze, bardzo proszę o odpowiedź, co Pan o tym sądzi.
Silje0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-09, 10:34   #3
ewunia2
Zadomowienie

Talking Dot.: ciąża pozamaciczna!!!

Naprawdę szczerzę Ci współczuję, wiem co czujesz bo może nie miałam ciąży pozamacicznej ale 2 razy roniłam więc ból po stracie taki sam.
Może poszukaj na bocianie pewnie wiele tam takich przypadków i łatwiej Ci będzie uzyskać odpowiedź, ponadto wg. mnie chyba trzeba by się było przejść do lekarza.
Ponadto organizm może tak reagować bo może nie wszystko jest wyczyszczone tak jak być powinno. Przede wszystkim głowa do góry , czas goi rany.Powodzenia.
ewunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-12, 21:59   #4
dr W.Kazimierak
Rozeznanie

Dot.: ciąża pozamaciczna!!!

Różnicy stężenia HCG 600 a 700 nie można traktować jako wzrost.
Jest to normalne ( niskie) stężenie po takim zabiegu.
Nie ma zatem powodu do niepokoju.
Ważna jest odpowiednia rehabilitacja pooperacyjna. Jeżeli możliwe -
pobyt w sanatorium.
Leczenie nie może być bardziej uciążliwe od choroby
dr W.Kazimierak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-13, 11:12   #5
junia1
Raczkowanie

Panie doktorze 13 maja 2008 roku przeżyłam szok: ciąża pozamaciczna. Od razu zabrano mnie na oddział i wykonano operację. Usunięto mi 4cm jajowodu. Zastanawiam się kiedy będziemy mogli spróbować jeszcze raz zajść w ciąże? Czy przed zajściem w ciążę powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania? Nie ukrywam, że chcielibyśmy jak najszybciej. Bardzo proszę o odpowiedź.

decupage wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=578034
junia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-13, 12:08   #6
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez junia1 Pokaż wiadomość
Panie doktorze 13 maja 2008 roku przeżyłam szok: ciąża pozamaciczna. Od razu zabrano mnie na oddział i wykonano operację. Usunięto mi 4cm jajowodu. Zastanawiam się kiedy będziemy mogli spróbować jeszcze raz zajść w ciąże? Czy przed zajściem w ciążę powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania? Nie ukrywam, że chcielibyśmy jak najszybciej. Bardzo proszę o odpowiedź.
pan doktor osttanio by na forum w grudniu zeszlego roku.

dzisiaj jest miesiac od twojego zabiegu chyba jestes pod kontrola jakiegos lekarza?i to on powinien odpowiedziec na twoje pytania.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-13, 12:35   #7
junia1
Raczkowanie

W sumie lekarz powiedział mi że w sierpniu można już o tym pomyśleć ale chciałam jeszcze zaczerpnąć rady innych. Nie wiem czy to nie zawcześnie. Dziękuję

decupage wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=578034
junia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-13, 14:04   #8
paula78
Zakorzenienie

maj,czer. -lipiec-sierpie to 3 pelne cykle wiec nie jest to malo dla organizmu aby dojsc do normy.
powodzenia

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-13, 14:56   #9
anka1956
Raczkowanie

Jam miałam dwie ciąże pozamaciczne jajowodowe, po pierwszej wysłano mnie do sanatorium i po nim kazano się starać się o dziecko i niestety następna również pozamaciczna. Myślę że moim przypadku zbyt długo to trwało bo równo rok od pierwszej. Z tego co wiem po operacji tworzą się również zrosty które mogą być przyczyną następnej ciąży pozamacicznej. Moja rada jest taka nie czekajcie zbyt długo i starajcie się o dziecko - mam nadzieję że ci się uda, powodzenia.
anka1956 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 19:27   #10
andziaxx
Raczkowanie

Czy to prawda,że będąc w ciąży pozamacicznej test ciążowy może wyjść ujemny ?? Proszę o odpowiedź
andziaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 12:20   #11
anka1956
Raczkowanie

Testa ciążowy nie wykryje ciąży pozamacicznej najlepiej zrobić badanie beta.
anka1956 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-13, 14:19   #12
kiko1980
Przyczajenie

test ciążowy wykrywa ciążę. dwukrotnie przeszłam ciążę pozamaciczną w odstępie pół rocznym. Za pierwszym i za drugim test ciążowy pokazał dwie kreski, jak przy normalnej ciąży. po pierwszej ciązy pozamacicznej czekałam pół roku, po drugiej cztery miesiące. Według mnie staranie sie o kolejna ciążę zalezy od stanu zdrowia i gojenia sie ran, u jednych jest to szybciej u innych wolniej. Najlepiej byc w kontakcie z własnym lekarzem. Życzę powodzenia
kiko1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 18:05   #13
andziunia90
Przyczajenie

Doktorze mam pytanie jestem po zastrzyku METHOTREXAT i bardzo zle to znoszę ustepuje mi plamienie a przy wypróżnianiu wraca,boje sie że się wykrwawie czy te objawy są normalne?Andzia
andziunia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 18:18   #14
andziunia90
Przyczajenie

Dziewczynki czy któraś jest po tym zastrzyku methotrexat ?Jak go znosiłaś,jakie miałaś samopoczucie?prosze o odzew.Andzia
Stary 2008-09-14, 11:57   #15
kiko1980
Przyczajenie

Niestety nie miałam tego zastrzyku, więc nie pomogę
Stary 2008-09-15, 02:43   #16
andziunia90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kiko1980 Pokaż wiadomość
Niestety nie miałam tego zastrzyku, więc nie pomogę
mam pytanie słyszalam ze badanie na droznosć jajowodów jest skuteczne,ja nigdy go nie miałam.Czy to dlatego miałam trzy ciąże pozamaciczne?
Stary 2008-09-15, 08:50   #17
kiko1980
Przyczajenie

Na pewno badanie na drożność jest skuteczne ale nie wiem czy powodem ciąży pozamacicznej była niedrożność . Najlepiej zapytaj swojego lekarza. Jeśli jesteś po 3 ciążach pozamacicznych to powinni szukać przyczyny a takie badanie na pewno wiele by wyjaśniło. Ja nie miałam robionego tego badania,bo prze drugiej ciąży pozamacicznej straciłam jeden jajowód i lekarze podczas laparoskopii stwierdzili, ze drugi jajowód jest prawidłowy, więc te badanie nie miało sensu. Ale porozmawiaj ze swoim lekarzem, zapytaj jakie badania powinnaś wykonać. Trzymam kciuki
Stary 2008-12-11, 18:25   #18
malwina1812
Przyczajenie

mam małe pytanie i jednocześnie nadzieje ze ktos szybko na nie odpowie. starałam sie z narzeczonym o dzidziusia zrobiłam test 2 tyg po stosunku i okazał sie negatywny nastepnie zrobiłam kolejny test w dniu spodziewanej miesiaczki i tez wyszedł negatywnie. bola mnie jajniki i brzuch i strasznie sie boje ze jestem w ciązy jednak tej pozamacicznej prosze o dopowiedz!!!!!
malwina1812 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 20:27   #19
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwina1812 Pokaż wiadomość
mam małe pytanie i jednocześnie nadzieje ze ktos szybko na nie odpowie. starałam sie z narzeczonym o dzidziusia zrobiłam test 2 tyg po stosunku i okazał sie negatywny nastepnie zrobiłam kolejny test w dniu spodziewanej miesiaczki i tez wyszedł negatywnie. bola mnie jajniki i brzuch i strasznie sie boje ze jestem w ciązy jednak tej pozamacicznej prosze o dopowiedz!!!!!
Test w ciąży pozamacicznej też wyszedłby pozytywny, bo produkcja betaHCG jest zachowana (może ona tylko nie przyrastać tak szybko jak przy normalnej ciąży, ale to też nie zawsze).
Na Twoim miejscu zrobiłabym test betaHCG z krwi, wtedy będziesz wiedziała czy jesteś w ciąży, czy masz czekać na okres.
I nie stresuj się niepotrzebnie ciążą pozamaciczną, to naprawdę zdarza się rzadko.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-12, 12:31   #20
malwina1812
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
Test w ciąży pozamacicznej też wyszedłby pozytywny, bo produkcja betaHCG jest zachowana (może ona tylko nie przyrastać tak szybko jak przy normalnej ciąży, ale to też nie zawsze).
Na Twoim miejscu zrobiłabym test betaHCG z krwi, wtedy będziesz wiedziała czy jesteś w ciąży, czy masz czekać na okres.
I nie stresuj się niepotrzebnie ciążą pozamaciczną, to naprawdę zdarza się rzadko.
dzieki. dzis zrobiłam badania i czekam niecierpliwie na wyniki a beda dopiero o 16 jejejuuu tak bardzo chciałabym zeby były pozytywne to miał byc mój pierwszy bobasek
Stary 2008-12-12, 21:00   #21
malwina1812
Przyczajenie

no i po badaniach :-( niestety niedoczekam sie tak szybko potomstwa przykro mi bardzo juz wyobrażałam sobie bobaska i kazde dni z nim spedzone:-(
Stary 2008-12-13, 18:20   #22
agapulla83
Przyczajenie

witajcie a co ja mam zrobic??????? przeszlam 2 ciaze pozamaciczne na prawym jajniku i 3 poronienia a mam 25 lat dopiero W zeszlym tygodniu dowiedzialam zie ze jestem w ciazy calowalam swiat po nogach i co ??? dzis sie dowiedzialam od ginekologa ze cos jest nie tak wiedzi dwa zjawiska po lewej stronie jajnika ktorych niepowinno byc jajo po prawej stronie jajnika, swiat mi sie zawalil , Dostalam skierowanie do szpitala na poniedzialek na ktorym pisze obserwacja ciazy pozamacicznej jewego jajnika, boje sie okropnie 3 raz beda mnie ciac???
agapulla83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 10:14   #23
justyna n
Przyczajenie

witam rozumien co przechodzicie a co ja mam powiedziec ,jestem mezatka i nie mamy jeszcze dziecka a jestem po 6 ciazach pozamacicznych i lekaze nie wiedza czemu tak sie dzieje.
justyna n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 15:20   #24
Lenae
Przyczajenie

Witam,
Przez ostatnie 4 miesiace przezylam koszmar ciazy pozamacicznej w lewym jajowodzie. Chcialam opisac moja histore dlatego, aby inne dziewczyny wiedzialy jak bardzo wazna jest znajomosc swojego organizmu i ze dzieki temu mozna uniknac wielu problemow.
Zaczelo sie na poczatku grudnia od pobolewania piersi i plamienia. Myslalam, ze albo dostne miesiaczke albo jestem w ciazy (na Wielkanoc mialam poronienie ciazy zagrozonej i tez byl bol piersi i plamienie). Zrobilam test ciazowy i wyszlo ze ciazy nie ma. Dalej wiec myslalam, ze dostane miesiaczke. Po paru dniach poszlam do lekarza, ale nic nie bylo jeszcze wiadomo, kazal mi po tygodniu zrobic test. Test wyszedl prawie pozytywny, bo byly dwie kreski tylko jedna bardzo slaba. Zadzwonilam do lekarza, powiedzial, ze za tydzien mam znowu zrobic test chyba ze dostane miesiaczke, to wtedy nie trzeba. No i dostalam miesiaczke okropnie bolesna i jakas dziwna. To nie bylo normalne krwawienie tylko momenty w ktorych bardzo mocno krwawilam, albo nie krwawilam wcale i trwalo okolo 10 dni. Wydalo mi sie to dziwne, wiec w razie czego zrobilam ponownie test. I tym razem wyszly dwie wyrazne kreski, a wiec ciaza. Pierwsza reakcja, na pewno znowu poronilam. Kolejna wizyta u lekarza, na USG nic nie widac, a wiec wstepna diagnoza poronienie. Zapytalam sie czy moze ciaza jest poza maciczna, ale lekarz powiedzial, ze wtedy by mnie bolalo z jednej strony, a mnie po tym krwawieniu juz nic nie bolalo. Kazal mi jeszcze zrobic, tak w razie czego BHCG i po 3 dniach kolejne. Pierwszy wynik 2300, drugi 6000. A wiec gdzies jest ciaza, ale sie cieszylam. Poszlam do lekarza, w macicy nic, w badaniu bol po lewej stronie, na USG pecherzyk w lewym jajowodzie, skierowanie do szpitala dzien przed Wigilia. Koszmar. Kilka dni pozniej i bylabym juz na stole operacyjnym. W szpitalu chemia - Metotrexat 3 dawki. Po pierwszych dwoch dawkach BHCG 13000 pecherzyk urosl o 3,5mm, po trzeciej dawce 15000 pecherzyk urosl o kolejne 4mm . Zalamka. I wtedy wyhamowalo. 2 dni przed Sylwestrem wypuscili mnie do domu z zastrzezeniem, ze jak mnie zacznie bolec to biegem na oddzial i prosto na stol. Co tydzien powtorka BHCG i USG. Caly czas lekki bol z lewej strony, zadnych gwaltownych ruchow. Lekarz chcial mi dac miesiac zwolnienia z pracy, zebym tylko nie narazala sie. BHCG zaczelo pomalu spadac, pod koniec stycznia bylo juz BHCG 80 i pecherzyk zniknal. Przez ten caly miesiac czulam sie jak bomba zegarowa, nawet lekarz odetchnal z ulga i dopiero wtedy powiedzial, ze z czystym sumieniem moze mi powiedziac, ze operacji nie bedzie. Pod koniec lutego BHCG juz normalne ponizej 5, ale na USG pojawila sie jakas luka przy jajniku. Lekarz kazal mi czekac na miesiaczke i potem przyjsc. Miesiaczke dostalam dopiero pod koniec marca. Po miesiaczce na USG nadal bylo widac luke ale juz mniejsza. Teraz czeka mnie w maju badanie HSG i jak bedzie ok to mozemy sie starac o maluszka juz w sierpniu. Ale ja po tym wszystkim na razie nie chce, moze na przyszly rok. Za duzo mnie to kosztowalo. A bol psychiczny byl jeszcze gorszy.
Pozdrawiam wszystkie z was, ktore mialy lub maja podobny problem. Badzcie dzielne.
Lenae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 19:59   #25
mclilu
Rozeznanie

Witam,
proszę o pomoc!

mam podejrzenie ciąży pozamacicznej i chciałam się dowiedzieć czy jest dla mnie jeszcze jakaś nadzieja.
26.03 miałam 3 dniową miesiączkę (więc już wiedzieliśmy z mężęm że nie jestem w ciąży)
03.04 dostałam plamienia (ciemnobrazowego trwającego ok tygodnia), później zaczeły mnie boleć piersi, co nigdy mi się nie zdarzało więc tak na wszelki wypadek zrobiłam test domowy i wyszedł poztytywny, z tym, że druga kreska bardzo blada.
Pobiegłam do gin powiedział, że za wsześnie na stwierdzenie ciąży, żebym zrobiła betę hcg, a tym plamieniem jak nie jest to czyta krew to nie martwić sie na zapas.
09.04 zrobiłam betę - 142
14.04 pobiegłam do gin (innego), obraz badania ginekologicznego wskazuje na ciążę 5 tydz. dostałam duphaston 2x1
17.04 usg w celu potwierdzenia ciąży i powtórna beta hcg - 450
I tu zaczeła się moja jazda: na badaniu nie widać pęcherzyka w macicy, w zatoce douglasa widoczna niewielka, ilość wolnego płynu, cienkie jak na ciążę endometrium, po dłuższym badaniu gin stwierdza że widoczna kropeczka w jajowodzie i że bata zbyt mało urosła od 9.04. kazano mi powtórzyć badanie usg i hcg wyznaczona wizyta na 22.04
Tego samego dnia wróciło plamienie.
Boleści podbrzusza nie miałam i nie mam.
Dziś jest 19 i chodzę po ścianach, wyję, nie mogę się pozbierać. Nie wiem czy doczekam do 22.04, a jak coś mi się stanie do tego czasu?

Panie doktorze jest jakaś nadzieja na normalną ciążę???
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 15:38   #26
martynka89
Zakorzenienie

Od okolo dwoch miesiecy mam dziwne bole brzucha z prawej strony, tzn to nie jest jednostajny bol tylko takie jakby klucie. Zaczelo sie 2 mies temu przed okresem, pozniej przyszedl normalny okres i po okresie nie bolalo kilka dni a pozniej znowu zaczelo, nie boli caly czas tylko czasami, najczesciej przy schylaniu sie. Bol jest umiejscowiony w okolicach wyrostka robaczkowego, ktory mi usunieto w dziecinstwie,a czasem mam uczucie ze boli mnie zaraz nad pachwina a chwilami mam wrazenie ze boli mnie w okolicach biodra wiec ciezko zidentyfikowac gdzie boli tak naprawde. Czasem tez czuje klucie w srodku jakby pomiedzy pochwa a odbytem ale to bardzo rzadko i trwa zaledwie kilka sekund. Obydwa okresy mialam takie jak zawsze. Czy te bole moga byc spowodowane ciaza pozamaciczna?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 20:09   #27
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Od okolo dwoch miesiecy mam dziwne bole brzucha z prawej strony, tzn to nie jest jednostajny bol tylko takie jakby klucie. Zaczelo sie 2 mies temu przed okresem, pozniej przyszedl normalny okres i po okresie nie bolalo kilka dni a pozniej znowu zaczelo, nie boli caly czas tylko czasami, najczesciej przy schylaniu sie. Bol jest umiejscowiony w okolicach wyrostka robaczkowego, ktory mi usunieto w dziecinstwie,a czasem mam uczucie ze boli mnie zaraz nad pachwina a chwilami mam wrazenie ze boli mnie w okolicach biodra wiec ciezko zidentyfikowac gdzie boli tak naprawde. Czasem tez czuje klucie w srodku jakby pomiedzy pochwa a odbytem ale to bardzo rzadko i trwa zaledwie kilka sekund. Obydwa okresy mialam takie jak zawsze. Czy te bole moga byc spowodowane ciaza pozamaciczna?
zrob test ciazowy. W ciazy pozamacicznej beta hcg tez wzrasta, wiec wszystko sie okaze. A najlepiej pojsc na USG do lekarza, wtedy wyjasni sie powod Twojego bolu.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 20:49   #28
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
zrob test ciazowy. W ciazy pozamacicznej beta hcg tez wzrasta, wiec wszystko sie okaze. A najlepiej pojsc na USG do lekarza, wtedy wyjasni sie powod Twojego bolu.
A jesli zrobie test ciazowy to jesli jest ciaza pozamaciczna, test napewno pokaze chociaz blada kreske?
Chodzi o to, ze teraz nie bardzo moge isc do lekarza wiec sama jakos probuje sie dowiedziec co mi jest.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 20:53   #29
celka2000
Zakorzenienie

test ciazowy powinien wyjsc pozytywny. A na pewno badanie beta HCG z krwi. Ale jesli ten bol juz trwa 2 miesiace to sadze, ze jest inna przyczyna. W przypadku ciazy pozamacicznej ten bol jest nagly i ogromny. I szybko potrzebna jest interwencja lekarska (operacja)... Mysle, ze u Ciebie problem lezy gdzie indziej (moze jakies cysty, torbiele??? nie znam sie)
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 03:12   #30
tadzik1983
Przyczajenie

Proszę jeżeli macie i znacie odpowiedź prosze odpiszcie mi.
Od pewmoego czasu jestem zdaje mi sie brana na litośćprzerz koleznakę.
Wiem źe duźo przeszłyście a ja nie mam ani doswiadczenia ani dzieci.
Sparwa jest taka.
Mam koleżankę której wykryto ciąże pozamaciczną 11 tydzien okazało się ze potrzebuje na aborcję po jest życie jest zagrożone i musiała zapłacić 2500zł. Następnie 7 dni potem okazało się źe zaszła w ciązę i spodziewa się trojaczków ale jest znów zagrozenie ciąży przez ciążę pozamaciczną. ale że ciąża była wczesna to lekarz w gabinecie "przeeniósł" jej zarodki do maciccy za kazde przeniesienie zarodka musiała zapłacić 500zl czyli 1500zł. Poczym tearz okazało się że zarodki się źe jeden zarodek whlonął się i jest ciąża bliźniacza.
Nie ukrywam źe piniążki jej poźyczam ale raz juź mnie oszukała. Powiedzcie czy po aborcji przez ciązę pozamaciczną moźna tak szybko zajść w ciążę i czy za to się płaci jeżeli jest zagrożenie życia matki i czy moźna źle zagnieżdzona zarodki w gabinecie sobie przenieść do macicy. dla mnei to trochę naciągana historia. prosze napiszcie co o tym sądzicie .
Proszę.
NIe chciałabym aby mi znów zagrała na sumieniu i litości bo mam dobre serce.
Pozdrawiam i źyczę Wam wszystkieo dobrego i powodzenia.
tadzik1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości