|
|
#361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Białe Zęby
Cytat:
Efekty nie są jakieś 'porażające' i moje zęby nie staly się 'porażająco' białe po jej użyciu, ale jestem zadowolona mimo to |
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię właśnie kurację wybielającą na 3 fronty.
Po pierwsze pasta do zębów BLANX Po drugie płyn do płukania jamy ustnej COLGATE PLAX WHITENING Po trzecie paski wybielające blendamed Whitestrips Narazie paski stosuję tylko na górną szczękę i jakoś nie widzę różnicy w porównaniu do dolnej, ale dopiero 4 dzień je używam. Najbardziej zauważalne efekty są po Colgate Plax Whitening - testowałam go osobno. Dentysta powiedział, żebym się nie spodziewała kokosów, bo mam żółtą kość, ale zawsze można spróbować. Ogólnie widzę efekty, ale nie powalają mnie na kolana. U mnie świetne efekty dał kiedyś Colgate Simply White, ale zniknął ze sklepów Zdecydowanie odradzam żel w strzykawkach i silikonową szczęką- u mnie nie było totalnie widać efektów, a ból zębów był tak straszny, że nie mogłam wytrzymać
|
|
#363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
Białej perły używałam kilka lat temu. Zęby wybieliłam tak, że wszyscy znajomi pytali się co zrobiłam... Mam nadwrażliwe zęby i dziąsła, dlatego ból był niesamowity, ale dla efektów było warto
Od dwóch lat co jakiej 6 miesięcy używam środka z allegro i jest jeszcze lepszy! (taki w strzykawce) ale to tylko dla utrzymania efektów. Koleżanki z pracy również próbowały i są bardzo zadowolone.
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jaki to środek? |
|
|
|
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
|
właśnie jaki i w jakiej cenie?
Ja stosuję dwa razy w roku Whitestipsy (Blend-a-Med) i w sumie je sobie chwalę gdyż mam naturalnie zółty kościec i niestety jestem nałogową pijaczką kawy i palaczką, a zęby mam takie, że ludzie dosyć często mnie pytająco z nimi robie, że sątakie białe (często jak idę z nowymi ludźmi na papierosa, zawsze mnie pytają czy ja palę jakieś wybielające papierosy haha ), ale jednak to nie jest ta biel którą mają gwiazdy, że się uśmiecham a tu wszyscy łaaał. Czy może po tej Białej Perle są takie naprawdę śnieżne? Albo słyszałam też o tych paskach z Ameryki jakaś nazwa na "C" Supreme czy coś takiego i słyszałam, że bardzo drażnią zęby, ale podobno są super mocne i rzeczywiście można się pochwalić uśmiechem hollywood ![]() Wiecie coś o tym?
|
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
Wiadomo, że każdy reaguje inaczej na różne środki. Dziewczyny wcześniej pisały, że biała perła nic u nich nie zmieniła, mi bardzo pomogła. Jeśli chodzi o ten środek z allegro, to jest to coś takiego http://www.vitalmarket.pl/product_in...roducts_id/219 kupowałam z tego sklepu i byłam bardzo zadowolona (koleżanki kupowały na allegro to samo). Za pierwszym razem zaniosłam ten żel do mojej dentystki, żeby sprawdzić co to i dowiedziałam się, że jest to ten sam żel, którego ona używa w gabinecie
Zrobiłam sobie tylko nakładki u dentysty, uważam że te z zestawu są marne... Rzuciliśmy kilka miesięcy temu palenie z TŻ i jego zęby były porządnie poprzebarwiane. Na początku nie chciał się zgodzić na wybielanie, bo nie wierzył, że coś to da, ale jak już spróbował to sam był pod wrażeniem efektów Polecam, tylko od razu uprzedzę, że jest to bardzo mocny środek i od razu radzę się zaopatrzyć w żele do floryzacji, a po całym wybielaniu wybrać się do stomatologa na remineralizację.
|
|
|
|
|
#368 |
|
Rozeznanie
|
Tylko że ten środek nie wybiela plomb.
To co wtedy gdy ktoś ma np. plombę w 1 i wybieli połowę zęba a plomba zostanie żółta? |
|
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
Żaden środen nie wybieli wypełnień. Po wybielaniu trzeba je poprostu wymienic.
|
|
|
|
|
#370 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ma wieksze stezenie i wtedy wymienie koronke bo zal pieniedzy jak dalej bede wybielala
|
|
|
|
#372 |
|
BAN stały
|
uzywalam juz bialej perly u mnie minimalnie wybielila zeby,ksozmarna w stosowaniu te nakladki spadaja.Wybielalam paski whitestrips crest supreme najmocniejsze z USA,owiem tak ,wybielenie jest ale do hollywodzkiego usmiechu daleko ,ozatym o dwoch ,trzech dniach ,wystepuje taka nadwrazliowsc ze niestety trzeba rzerwac kurcja.Stosuje te paski raz na pol roku ,oczyiwisce jest roznica i polecam je bo jak na ta cene biel jest widoczna,Ale jak tylko bede miala mozliwosci to pojde do gabinetu na profesjonalne wybielenie.
|
|
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Tak, pasta piaskowa. Kiedyś znajomy mi dał. Dała efekt! A jeśli do tego będziecie płukać raz dziennie zęby oliwą z oliwek to już w ogóle biel idealna.
|
|
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
nie kombinujcie
szukać daleko nie trzeba. Moja mama mi kupiła pastę wybielającą z biedronki za jakies ok 4 zl. Kończy mi sie juz 1 tubka i zakupiłam 2.. powiem szczerze...rewelacja
|
|
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny. Pasty wybielajace bardziej szkodzą niż pomagają. Dzialaja na zasadzie abrazji-czyli scieraja szkliwo. Z czasem doprowadzi to do nadwrażliwosci. Jezeli chcecie miec ładne zeby polecam profesjonalne wybielanie w gabinecie, albo nakładki i wybielanie w domu. Obie te metody nie dośc ze testowałam na sobie to jeszcze na pacjentach
i efekty (u większości) sa naprawde swietne
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi zeby wybiela bardzo ladnie mojej siostrze wrecz rewelacyjnie bo ma juz cudownie białe zabki.. w sumie miesiac minal jak ktos nie ma bialej kosci to nie mozna zakladac ze zel zrobi cuda, tak? chocbys nie wiem ile go uzywala
|
|
|
|
#377 |
|
po prostu Łinli
|
chciałabym wybielić sobie ząbki (u stomatologa lub w domu) tylko że mam problem
moja 1ynka ma plombę, ale jakby to powiedzieć od wewnętrznej strony (z tyłu) -wiec tego raczej nie widać. Ale niestety ząbek też ciemnieje (jest martwy), brzydko bardzo to wygląda i teraz nie wiem, jak to będzie wyglądało po wybielaniu ![]() ![]() ![]() ![]() znajoma powiedziała mi że z tym ciemniejacym nie da sie nic zrobić, wybielanie martwego nie 'chwyci' lepiej go wyrwać i wstawić sztuczny pasujący odcieniem ![]() brzmi to strasznie i aż nie do wiary, mam nadzieje ze nie ma racji?
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2008-12-22 o 15:24 |
|
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Ja po świętach zaczynam kurację białą perłą
miejmy nadzieję, że efekty będą zadowalające. Próbowałam wiele past wybielających, stosowałam systematycznie i oczywiście efekty były, ale więcej zachodu niż to warte. Najgorzej wspominam pastę dla palaczy fuj..
|
|
#379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biała perła naprawde działa! Sama sie o tym przekonalam
Edytowane przez KasieNk4 Czas edycji: 2008-12-22 o 13:23 |
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Martwe zeby wybiela sie w troche inny sposób. Nazywa się to endo-wybielaniem, czyli wybielaniem "od środka". Do wnętrza komory zęba wkłada sie specjalny wybielający preparat, chodzi sie z nim kilka dni ok 2-3 następnie wymiena sie ten preparat na nowy. Wizyty powtarza sie aż do uzyskania oczekiwanego efektu. ALe jeżeli planujesz tez wybielanie pozostałych zębów, powinnas od tego zacząc, pózniej dopiero to endo wybielanie żeby dobrze dopasowac kolor. Powodzenia!
|
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
Gdzie w Poznaniu dostałabym pastę do polerowania Nupro???
|
|
|
|
|
#382 |
|
BAN stały
|
Poznaj rodzinę wybielających past blend-a-med 3D White i żeli 3D White 2w1! Razem ze specjalną szczoteczką Oral-B 3D White stanowią System Wybielający, który pomoże Ci zadbać o naprawdę promienny uśmiech! Sama stosuję od jakiegoś czasu i muszę przyznać ze rezultaty rewelacyjne
wiecej na stronie http://www.***********/?click=fafb5d...6afe0038d3a6b6 |
|
|
|
|
#383 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
o, i ja też wracam do wybielania.
póki co, mam zaczęte 2 pasty wybielające Blend-a-Med(na mnie działają), ale jak je zużyję, to przechodzę na coś bardziej profesjonalnego.
|
|
|
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
a ja polecam wszytskim francuską czerwona paste Email Diamant jak na mnie działa super !
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Tyle jest tych specyfików do wybielania, i tyle samo dobrych opinii co złych.
Tak wiec nie wiem co mam zrobić z moimi kolorowymi zębami. |
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie zaopatrzylam sie w biala perle ale te do pedzlowania... niestety nie zauwazylam, ze ja powinno sie stosowac po wybielaniu dla utrzymania.... ale zobaczymy co z tego bedzie...
|
|
#388 |
|
Przyczajenie
|
Nieprawda. Martwe zęby wybiela się od wewnątrz. Jeśli ząb był leczony kanałowo badź czyszczony, to otwiera się z powrotem kanalik i wprowadza tam preparat wybielający. Nie wiem ile to trwa, czy zabieg jest jedno czy kilkurazowy ale na 100% wybiela się martwe, ciemniejące zęby. Jeśli chcesz wybielić wszystkie, to najpierw wybielanie wszystkich a potem tego martwego, żeby dobrać mu kolor do pozostałych.
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam podobną sytuację z martwym ząbkiem , dentystka mi sugerowała że nie ma sensu pozbywać się go i wstawiać koronki hmmm ucieszyłam się i miałam nadzieje że wybieli mi go od środka tak jak sugerowała, wydałam na ten zabieg 300 złotych, ząb nie rozjaśnił się wcale a w dodatku osłabił mi go od środka do tego stopnia że pewnego razu złamał mi się do połowy przeżyłam ogólny szok ! poszłam do lekarza on zrobił mi czary mary za które zapłaciłam 1000 złotych , szczerze wtedy pieniądze nie miały już dla mnie znaczenia chciałam wyglądać normalnie i szczerze mówiąc to bardzo się ucieszyłam że nie mam już tego starego ząbka który napawał mnie tylko kompleksów także nie polecam rozjaśniać martwych ząbków one i tak będą ciemnieć , lepiej zainwestować w porcelankę |
|
|
|
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
Hmmm a co lepiej byscie polecały Białą perłe, denivit czy pearl drops?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

), ale jednak to nie jest ta biel którą mają gwiazdy, że się uśmiecham a tu wszyscy łaaał. Czy może po tej Białej Perle są takie naprawdę śnieżne? Albo słyszałam też o tych paskach z Ameryki jakaś nazwa na "C" Supreme czy coś takiego i słyszałam, że bardzo drażnią zęby, ale podobno są super mocne i rzeczywiście można się pochwalić uśmiechem hollywood
dieta kopenhaska 

także nie polecam rozjaśniać martwych ząbków one i tak będą ciemnieć , lepiej zainwestować w porcelankę