|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Świąteczne piosenki
bosz...dzisiaj wszędzie mnie zasypują jakieś rzeczy związene ze świetami. wchodze na wizaz a tu wątek o świątecznych piosenkach odkopany
no ale w końcu juz po 1 listopada
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to jak zawsze
Już od początku listopada w głowie mi takie piosenki grają ![]() Uwielbiam je, za to kolęd nie lubię
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Ano po pierwszym... Byłam wczoraj w OBI i tam tandeta już atakuje: Mikołaje, jelonki gwiazgunie, choineczki...
Na szczęście z piosenkami jeszcze spokój... ale za jakieś 3 tygodnie się zacznie: stare, odgrzewane co roku, radosne piosneczki, puszczane dosłownie wszędzie. |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
W telewizji już świąteczne reklamy puszczają, jakieś czasopismo będzie w sprzedaży z CD z kolędami, w sklepach można kupić świąteczne dekoracje
Moim zdaniem trochę na to za wcześnie...
|
|
#245 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Jednak i tak powstrzymują się z tym do "po 1 listopada" ![]() W Wielkiej Brytanii reklamy i prezenty świąteczne można dostać już pod koniec bądź w połowie listopada
|
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Magazyny sklepów są już pewnie od dłuższego czasu wypełnione świątecznym asortymentem - tylko głupio było wystawić choinki i bombki przed 1 listopada i dlatego, tak jak piszesz, powstrzymywano się do 'po 1 listopada'. A już następnego dnia emitowane były reklamy z motywem świątecznym, a w sklepach pojawiły się oferty z dekoracjami, lampkami, mikołajami na czele. Przez to, moim zdaniem, zatraca się sens Bożego Narodzenia.
Edytowane przez cypressangel Czas edycji: 2008-11-04 o 15:32 |
|
|
|
|
#247 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Jednak połowie społeczeństwa i tak to odpowiada. Trudno wszytskim dogodzić. |
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I może na tym zakończmy nasz OT
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Odkopałam moją świąteczną liste na winampie
i tak mysle zeby cos dolozyc do niej znacie moze jakies nowosci?nie slyszalam w radio jeszcze czegos czego nie mam...Coraz bliżej święta... |
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
też się chętnie dowiem o jakiś nowościach, bo wszystkie klasyki już mam
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Z nowości w radio puszczają ciągle świąteczną piosenę Feela. Ale nie polecam - jak dla mnie beznadziejna.
|
|
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
To może i ja przedstawię listę świątecznych piosenek
Przepraszam, niektóre pewnie się powtarzająAnglojęzyczne: Gloria Estefan – Love on layaway Britney Spears – My only wish Celine Dion – Marry Xmas Luticia McNeal – When child is born Queen – Thank God It’s Christmas Mariah Carey – All I want for Christmas Melanie Thorton – Wonderful Time (z Coca-coli) Blue Cafe – Happy Xmas war is over Bon Jovi – Please go home for christmas Shakin’ Stevens – Merry Christmas Everyone Polskojęzyczne: Roan – Ten zimowy czas De Mono – Świąt Wesołych życzę Wam Lipnicka – Dzień jeden w roku Desu – Kto wie
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
To może tu ktoś będzie miał świąteczną piosenkę. Niestety w necie znalazłam tylko tekst
A leci tak :"Wigilia przystrojony biały stół zaprasza siądź z nami wraz gościu nasz. Opłatek weź i z nami dziel bo dzisiaj radość gości w nas." Kojarzy i ma ktos?
|
|
#255 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Najładniejsze piosenki świąteczne....
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
hehe ale nic nie pobije klasyka Wham-last christmas ;D
|
|
#257 |
|
Przyczajenie
|
Kojarzy może ktoś piosenkę śpiewaną przez dziewcznyę w języku angielskim a w chórkach chłopaków którzy śpiewją aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jęśli tak to proszę podać tytuł i wykonawcę
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać... ![]() niestety nie znam takiej piosenki...
|
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie może tytuł albo wiecie gdzie można znaleźć polską wersję "so this is christmas"? I nie chodzi mi o dokładne tłumaczenie, tylko 'przeróbkę' na polski tekst ...
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
w sklepach juz leca swiateczne piosenki
ostatnio na radiu xm znalazlam kanal z takimi piosenkami nic, tylko sluchac
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
a ja uwielbiam celine dion happy christmas
moja szafa https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post14660836 moja wish https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post14660841 bardzo prosze o odpisywanie u mnie,nie mam czasu na sledzenie innych watkow.dziekuje |
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Oprócz tradycyjnych hitów, takich jak: "last christmas", "all I want for Christmas is you", "christmas time", "merry christmas everyone" i świątecznej coca-coli polecam
:Michael Buble - "my grown-up Christmas list", "white Christmas", "the Christmas song", Jewel - "o, holy night", "winter wonderland", Ronan Keating - " it's only Christmas ", Andy Williams - "sleigh ride", Chris Rea - "driving home for Christmas"-moja najulubieńsza ![]() Dido - "Christmas Day", Reba McEntire - " Mary, did you know", Sara Bereilles - "Winter song" , Jackson 5 - "santa claus is comming to town", Luther Vandross - "at Christmas time", George Michael - "december song"; Martina McBride -"let it snow", Rubik - "biały śnieg i Ty", Edyta Górniak i Krzysztof Antkowiak - "pada śnieg", Krzysztof Kiljański - " od Świąt do Świąt"' Anna Maria Jopek i Jeremi Przybora - "na całej połaci śnieg", Kayah - "Ding dong", Verba - "ten czas"' Katarzyna Skrzynecka - "oszaleli anieli", Roan - " ten zimowy czas".. to tak po krótce, mam tego sporo
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Najładniejsze piosenki świąteczne....
swietne te twoje tyt
![]() ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- ania szarmach - radosc dzielenia coca cola christmas song _LANGH brenda lee - rockin' around the christmas tree coca cola - christmas song dean martin - let it snow let it snow let it snow sibv boney m - feliz navidad brian adams - christmas time luther vandross - at cristmas time mariah carey - all i want for christams is you jedne z lepszych
|
|
|
|
|
#265 |
|
Konto usunięte
|
a ja nie lubię takich słodkich piosenek, a jak słysze wham, to dostaję ataku wściekłości
:brzy dal:![]() wolę takie energiczne gitarowe blink 182 won't be home for christmas sex pistols - punk rock christmas a The Darkness - Christmas Time jest po prostu NIESAMOWITE |
|
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez helena21 Czas edycji: 2011-01-06 o 22:55 |
|
|
|
|
#267 |
|
Konto usunięte
|
i pewnie z powodu MCR masz taki nick
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Diana Krall- Have yourself a merry little christmas
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
a ja teraz ciągle katuje "Sleigh ride - Jack Jones" i "twelve days of chrismas" i sobie śpiewam
Ja lubiętakie wesołe i śnieżne
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2009-12-13 o 14:11 |
|
|
|
|
#270 |
|
astro-loszka
|
Boney M -Mary's Boy Child
Hillary Duff - Wonderful Christmas Time
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

no ale w końcu juz po 1 listopada

Moim zdaniem trochę na to za wcześnie...

A leci tak :"Wigilia przystrojony biały stół zaprasza siądź z nami wraz gościu nasz. Opłatek weź i z nami dziel bo dzisiaj radość gości w nas." Kojarzy i ma ktos?

: