Scent Bar VI - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-12, 11:00   #4141
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar VI

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość

Szeflera powinna dać się odratować. jak jej czubek obetniesz to ładnie powinna z boków powypuszczać pędy. (O ile to szeflera jest, bo starczy wzrok może mnie mylić)
To jest Szeflera?
Ja myslam, ze marihuana ( czy aby ortograficzna ). Tyle lat wytrwale hoduje jak sie okazuje w nadziei plonnej.
Moiwsz, ze czubek odciac?
Nie ma szans zeby tam czasem cos wyroslo na tym kocim wyrabie?
A jak czubek odetne to moge go gdzies inndziej posadzic, czy zgnije?
Boze, same pytania...

Paczki nie zagramanice ino do Polski.
Specjalnie czasem doplacam zeby wyslali rzeczywiscie paczka, bo ta przyniosa do domu, a Tescioweczka Szanowna starsza Pani jest i nie w glowie jej latac po kolejkach pocztwoych.
To nie, koperciczka byle jaka i nieistniejace awizo w skrzynce ( listonosza mamy takiego co tylko pieniadze do domu przynosi, reszta nie w jego kompetencji ).
Ale dobrze wiedziec, teraz te paczki zaczne rozliczac. Czyli paczka za 15 jest ok.
Sie dowiedzialam, ide placic bez szemrania.

Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 11:04   #4142
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nasturcja-Pospolita Pokaż wiadomość

Specjalnie czasem doplacam zeby wyslali rzeczywiscie paczka, bo ta przyniosa do domu, a Tescioweczka Szanowna starsza Pani jest i nie w glowie jej latac po kolejkach pocztwoych.
To nie, koperciczka byle jaka i nieistniejace awizo w skrzynce ( listonosza mamy takiego co tylko pieniadze do domu przynosi, reszta nie w jego kompetencji ).
Ale dobrze wiedziec, teraz te paczki zaczne rozliczac. Czyli paczka za 15 jest ok.
eee to jak to Polski, to coś drogawo
Chyba, że ubezpieczona.
Jednak jeśli zwykła, to hmm...

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 11:09   #4143
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Dzien dobry

Kota moja byl dzisiaj odkryl w sobie umilowanie do zieleni. Pozna noca odkrycie zostalo dokonane, po czym widocznie splynela na niego laska dzialania.
Cos mi sie tam przez sen szamotalo w kuchni, ale czy ja pierwsza lepsza narwana jestem zeby zaraz wstawac i sprawdzac.
Rano do kochni zawitala jesien, liscie, liscie, jeszcze raz liscie. ( szkoda tylko, ze zielone )
Tak oto wyglada moj kwiatek ulubiony, od lat pielegnowany czule.
Czy Kote mozna bic ? Profilaktycznie, wychowawaczo ?
I czemu u licha wygryzl tylko te posrodku ?
Maja koty jakies systemy wygryzania?
Jak ja mam dom przed kotem bronic?

Cytat:
Napisane przez KomEwa Pokaż wiadomość

Kota bijać nie wolno. Ewentualnie obedrzeć ze skóry, ale tylko jeśli zasłużył (pamiętacie film "Drakula - wampiry bez zębów"?).
A kwiat Twojej pielęgnacji teraz z gołą rzycią chodzi, bo kot obgryzł go tak jakoś strategicznie.
Nie wolno bic bo z rozpaczy ogoloci kwiatka z reszty listkow
Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość

Przepraszam, nie śmieję się z nieszczęścia Twego (a raczej Twego kwiatka), ale ze sposobu w jaki opisujesz przytrafiające Ci się przygody.
Jesteś Nasturcjo (Ty i Twoje posty) najlepszym rozśmieszaczem/poprawiaczem nastroju na forum

A kwiatek wygląda teraz bardzo oryginalnie, kota nie bić, jeno pochwalić za kreatywność i dobry gust

Cytat:
NASTURCJO P.

Kot Twój Nasturcjo na drzewie chciał posiedzieć !
Więc sobie kwiata do tego przysposobił.
Jak postawisz choinkę - będzie siedział na choince (widać nie mógł się doczekać).

I moj makijaz poplynal ze smiechu

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 11:12   #4144
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
To jest Szeflera?
Ja myslam, ze marihuana ( czy aby ortograficzna ). Tyle lat wytrwale hoduje jak sie okazuje w nadziei plonnej.
Moiwsz, ze czubek odciac?
Nie ma szans zeby tam czasem cos wyroslo na tym kocim wyrabie?
A jak czubek odetne to moge go gdzies inndziej posadzic, czy zgnije?
Boze, same pytania...

Jeżeli to szeflera (liście ma jak szeflera), to spokojnie możesz odciąć (lepiej tak bliżej wiosny) , a jak maryha - to nie wiem (na oczy na żywo tego nie widziałam)

Może kot cierpi z bólu i (jeżeli to marihuana ortograficzna) chciał się znieczulić miękkim narkotykiem, a nie na drzewie posiedzieć ?

To, że sprzedający na Allegro zawyżają koszty wysyłki wiadomo nie od dziś - zapytaj sprzedawcę z czego wynikają takie opłaty najlepiej. Kiedyś w perełkach była aukcja jakiegoś niszowca, który kosztował 20 zł, a przesyłka 180 zł. (oszczędność na opłatach allegrowych - dla cwaniaczków)

Edit : marihuana rzeczywiście ma liście kształtem podobne do szeflery (szeflera ma przebarwienia - takie łaciate liście)

--- to Ty już lepiej nie gmyraj przy tym kwiecie (zresztą pora roku nieodpowiednia i tak).
Stajenkę z Rodziną pod kwiatem postawisz i będzie robił w okresie świątecznym za palmę , co przy stajence rosła.

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2008-12-12 o 11:20
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 11:57   #4145
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Dziewczyny po wystawieniu komentarza a wysłaniu przez sprzedawcę nie tego produktu który był zamawiany i odmowie wymiany nie da się chyba nic zrobić?

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 13:18   #4146
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny po wystawieniu komentarza a wysłaniu przez sprzedawcę nie tego produktu który był zamawiany i odmowie wymiany nie da się chyba nic zrobić?
Wystawiłaś komentarz zanim dostałaś produkt?
Jak to nic się nie da zrobić? Da się gnębić go mailowo i telefonicznie, aż wymieni.
Postraszenie, że opiszesz sytuację na forum allegro, na innych forach, no sama nie wiem, ale ja bym nie odpuściła.
Nie wiem co w takiej sytuacji robi allegro, ale obawiam się, że nic.
A możesz podać jakieś szczegóły? co zamawiałaś, a co dostałaś?

Stary 2008-12-12, 13:23   #4147
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
W Fokusie
Tak podejrzewałem Od mojego przystanku to minuta drogi

Cytat:
Czasem bywam w Bydzi służbowo, możemy polatać i zrobić komisyjne testy maziające masełek
Piszę się

Cytat:
Dzien dobry
Kota moja byl dzisiaj odkryl w sobie umilowanie do zieleni. Pozna noca odkrycie zostalo dokonane, po czym widocznie splynela na niego laska dzialania.
Cos mi sie tam przez sen szamotalo w kuchni, ale czy ja pierwsza lepsza narwana jestem zeby zaraz wstawac i sprawdzac.
Rano do kochni zawitala jesien, liscie, liscie, jeszcze raz liscie. ( szkoda tylko, ze zielone )
Boskie
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 13:24   #4148
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Wystawiłaś komentarz zanim dostałaś produkt?
Jak to nic się nie da zrobić? Da się gnębić go mailowo i telefonicznie, aż wymieni.
Postraszenie, że opiszesz sytuację na forum allegro, na innych forach, no sama nie wiem, ale ja bym nie odpuściła.
Nie wiem co w takiej sytuacji robi allegro, ale obawiam się, że nic.
A możesz podać jakieś szczegóły? co zamawiałaś, a co dostałaś?
Dostałam przesyłkę do pracy.
Zamawiałam kotarę z tych świecących gwiazdek na okno z IKEA - kiedyś wklejałam linki. Sprawdziłam czy świeci - wystawiłam komentarz.
Chciałam wieczorem w domu rozwiesić, a tu się okazuje że to nie kotara a łańcuch choinkowy z tych gwiazdek. Zadzowniłam od razu do sprzedawcy, powiedział że kupiłam być może taki łańcuch, tłumaczę mu że kupiłam droższą kotarę. Poprosił o napisanie maila to sprawdzi rano.
Odpisał mi maila że sprawdził i niemożliwe, że zgłosi sprawę Allegro.
Ja wiem że zgłoszenie sprawy Allegro nic nie da bo nie są stroną w sprawie, zrobiłam zdjęcie, napisałam że być moze kupił ale nie wiedział co jest w środku, bo widać ze nie było rozpakowywane żeby sprawdzić przed wysyłką.

Stary 2008-12-12, 13:26   #4149
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam przesyłkę do pracy.
Zamawiałam kotarę z tych świecących gwiazdek na okno z IKEA - kiedyś wklejałam linki. Sprawdziłam czy świeci - wystawiłam komentarz.
Chciałam wieczorem w domu rozwiesić, a tu się okazuje że to nie kotara a łańcuch choinkowy z tych gwiazdek. Zadzowniłam od razu do sprzedawcy, powiedział że kupiłam być może taki łańcuch, tłumaczę mu że kupiłam droższą kotarę. Poprosił o napisanie maila to sprawdzi rano.
Odpisał mi maila że sprawdził i niemożliwe, że zgłosi sprawę Allegro.
Ja wiem że zgłoszenie sprawy Allegro nic nie da bo nie są stroną w sprawie, zrobiłam zdjęcie, napisałam że być moze kupił ale nie wiedział co jest w środku, bo widać ze nie było rozpakowywane żeby sprawdzić przed wysyłką.
A były zdjęcia na aukcji? Zdjęcia opakowania chociaż?

Stary 2008-12-12, 13:27   #4150
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
jest jeszcze coś takiego, jak odpowiedź na komentarz - nigdy tego nie używałam i nie wiem, czy do pozytywnych komentarzy też jest ta odpowiedź .

Wyświetla się ona razem z komentarzem. Może spróbuj przez centrum sporów? Komentarza raczej nie odkręcisz - nigdy mi się nie udawało nic dopisać (nawet pozytywnego)

Stary 2008-12-12, 13:33   #4151
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
A były zdjęcia na aukcji? Zdjęcia opakowania chociaż?
Zdjęcia były, opakowanie takie samo. Widocznie sprzedający przed wysyłką nie sprawdził co wysyła, więc teraz bedzie się upierał ze było to co trzeba.
Zasugerowałam mu ze być może myślał że w środku jest kotara a był łańcuch, albo wysłał komuś moją kotarę, a mnie czyjś łańcuch z gwiazdek. Bo w opakowaniu pewnie wyglądają tak samo.
Cytat:
jest jeszcze coś takiego, jak odpowiedź na komentarz - nigdy tego nie używałam i nie wiem, czy do pozytywnych komentarzy też jest ta odpowiedź .

Wyświetla się ona razem z komentarzem. Może spróbuj przez centrum sporów? Komentarza raczej nie odkręcisz - nigdy mi się nie udawało nic dopisać (nawet pozytywnego)
Szkoda tylko że sprzedający nie zaproponował jakiegokolwiek rozwiązania tylko upiera się że ma racją, chociaż widać było ze nie było rozpakowywane przed wysłaniem, aby sprawdzić co jest w środku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 13:37   #4152
gryx82
BAN stały

Blue, ale Ty ostatnio przeboje masz z tym allegro
Stary 2008-12-12, 13:38   #4153
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcia były, opakowanie takie samo. Widocznie sprzedający przed wysyłką nie sprawdził co wysyła, więc teraz bedzie się upierał ze było to co trzeba.
Zasugerowałam mu ze być może myślał że w środku jest kotara a był łańcuch, albo wysłał komuś moją kotarę, a mnie czyjś łańcuch z gwiazdek. Bo w opakowaniu pewnie wyglądają tak samo.

Szkoda tylko że sprzedający nie zaproponował jakiegokolwiek rozwiązania tylko upiera się że ma racją, chociaż widać było ze nie było rozpakowywane przed wysłaniem, aby sprawdzić co jest w środku.
Hm, a na opakowaniu nie jest napisane? To dziwne.
Sprzedający ma więcej takich rzeczy na aukcjach?
Podaj mi linka na PW do tej aukcji.

Stary 2008-12-12, 13:38   #4154
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Pech to pech
Za pechową suknię zwrotu pieniędzy nie dostałam.

http://www.allegro.pl/item499195887_499195887.html to ta aukcja.
Opakowanie takie samo jak to co dostałam.

Edytowane przez bluegirl
Czas edycji: 2008-12-12 o 13:40
Stary 2008-12-12, 13:43   #4155
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:

Czuje, ze jest na wygranej pozycji - ma sprzedany przedmiot, pozytywny komentarz i sprawę zakończył.

Teraz to już tylko jego dobra wola i kultura osobista pozwolą (lub nie) zakończyć sprawę polubownie.

Bardzo umoczyłaś?

Edit: już widzę

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2008-12-12 o 13:47
Stary 2008-12-12, 13:45   #4156
Zuziunia
BAN stały

Blue zrób sobie odwyk z allegro i pochodź po normalnych sklepach
ja też wolę zakupy internetowe bo tyłka nie muszę nigdzie ruszać.

A tak w ogóle to zatęskniło mi się za barem i samopoczucie lepsze więc jestem na starych śmieciach

Sprzątam już na święta, jutro zjazd...po niedzieli muszę zrobić 2 osobom pazurki i dokończyć pracę semestralną z ekonomii

Byłam wczoraj u fryzjera i jestem mega zadowolona załączam jeszcze kolczyki jakie wczoraj zrobiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080185.jpg (38,0 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080191.jpg (76,7 KB, 34 załadowań)
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 13:48   #4157
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Pech to pech
Za pechową suknię zwrotu pieniędzy nie dostałam.

http://www.allegro.pl/item499195887_499195887.html to ta aukcja.
Opakowanie takie samo jak to co dostałam.
Na tych zdjęciach niewiele widać
Obawiam się, że nic mu nie zrobisz.
Ale dla spokoju sumienie zrób zdjęcia i mu wyślij z pytaniem czy tak według niego miał wyglądać produkt. Ciekawa jestem, co odpowie.

Zuziuniu, mam bardzo podobne kolczyki w nowej kolekcji, tylko na dłuugich łańcuszkach
Super się mienią

Edytowane przez irkax
Czas edycji: 2008-12-12 o 13:49
Stary 2008-12-12, 13:54   #4158
bluegirl
Zakorzenienie

Dzwoniłam tam raz jeszcze, coś odniosłam wrażenie że Pan był dziś w lekko zawianym humorze . Być może dostał błędny towar, albo mój, albo wszystkie 3 kotary były łańcuchami. Jedna z osób wystawiła już komentarz pozytywny, być może jego to kotara, albo też nie rozwieszał tylko zaraz po otrzymaniu wystawił pozytyw.
W poniedziałek ma się odezwać jak dostanie nową dostawę.
Już dzwonić nie bedę bo drugie tyle na rozmowy wydam.
Żebym to ja miała kiedy chodzić po sklepach stacjonarnych i żebym jeszcze miała jakieś fajne sklepy w mieścinie.

Zuziu super włosy.

Edytowane przez bluegirl
Czas edycji: 2008-12-12 o 13:58
Stary 2008-12-12, 13:54   #4159
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Zuziuniu, mam bardzo podobne kolczyki w nowej kolekcji, tylko na długich łańcuszkach
Super się mienią
O tak ślicznie sie mienią, miała być też zawieszka ale popsułam trzecią gwiazdkę, skruszył mi sie kryształek przy otworku.

Blue nie wiele widać na tej focie ale jestem bardzo zadowolona.
Stary 2008-12-12, 13:56   #4160
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość

Kagan, dotarla probka? Ceny hoteli jeszcze nie poznalam, bo taki mialam zamet w szkole, ze zwyczajnie nie mialam kiedy
Beatko, próbka nie dotarła Co do cen pokioi, to nie wiem, czy w ogóle gdziekolwiek pojedziemy Samochód stoi u mechanika-elektronika, sprawdza kody błędów silnika. Coś mi się auto na święta w prezencie chyba popsowało
Cytat:
Jeśli się nie spóźniłem, to chętnie pomogę
Gryxiu, dziękuję Ci, ale już doszłyśmy z Tereską, znaczy się z czarnazaziu1 co mi się w aucie świeci za czujnik

Cytat:
Dzien dobry

Nasturcjo przepraszam, za ten śmiech, ale Twój opis mnie tak rozbawił, że racuszkiem z jabłkami oplułam monitor. Kotowatego proszę nie tłuc. Kota się pirze ino się nie wykręca. O tłuczeniu nie słyszała ja. Postrasz, że zrobisz z niego niedzielny obiad
Cytat:
To samo właśnie chciałam napisać.
Blue
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 14:19   #4161
bluegirl
Zakorzenienie

A co myślicie o tym aby na Perfumach były pod-fora?
np. Podforum Wspólnozakupowe
Tak jak jest na forum Moda.
Każde wspólne zakupy miałyby odrębny wątek.
Wydaje mi się że wątki, mimo że na podforum, byłyby bardziej widoczne niż Kluby czy śledzenie wątku wspólnozakupowego.

Stary 2008-12-12, 14:26   #4162
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
A co myślicie o tym aby na Perfumach były pod-fora?
np. Podforum Wspólnozakupowe
Tak jak jest na forum Moda.
Każde wspólne zakupy miałyby odrębny wątek.
Wydaje mi się że wątki, mimo że na podforum, byłyby bardziej widoczne niż Kluby czy śledzenie wątku wspólnozakupowego.
Mimo że ja ostatnio sie raczej pozbywam niż kupuję to jestem za, byłby porządek.

Wypachniłam się męskim Code
Stary 2008-12-12, 17:25   #4163
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
Gryxiu, dziękuję Ci, ale już doszłyśmy z Tereską, znaczy się z czarnazaziu1 co mi się w aucie świeci za czujnik
Kurde... Czarna Zuzanna faktycznie wymiata

---

Ja już po mojej "anorektycznej" kolacji, obmyślam niecne plany na dzisiejszy wieczór No i perfumy dla siebie jeszcze nie wybrane, a tu Święta za pasem

Btw - opłaca sie klikać w ciemno Blue Jeans?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 17:39   #4164
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Mam dziś jakiś lewniwy i żmudny dzień wybitnie. Zaraz idę coś zmajstrować

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 17:45   #4165
Zuziunia
BAN stały

Kurna ale pierdoła ze mnie...kliknełam na allegro zamiast getrów termoaktywnych koszulkę..zatrzymałam ale lipa, jest wygrana aukcja i potem kliknęłam na getry.
Napisałam meila do użytkownika aby anulował tą aukcje z koszulką, mam nadzieje że nie bedzie problemu.
Stary 2008-12-12, 19:32   #4166
ragutka
Zakorzenienie

Blue - aż poszłam do schowka i sprawdziłam nasze gwiazdki. Na pudełku jest napisane ,że nazywa się to Glansa , więc na zdjęciu z aukcji jest coś innego , pewnie sprzedający żle opisał łańcuch jako kotarę...
Stary 2008-12-12, 20:06   #4167
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde... Czarna Zuzanna faktycznie wymiata

---
Uświadomcie mnie please, co Czarna Zuzia napisała,że wymiata Tez chce się pośmiac, a nie wiem o co chodzi?
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 20:20   #4168
lady_poison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Kurna ale pierdoła ze mnie...kliknełam na allegro zamiast getrów termoaktywnych koszulkę..zatrzymałam ale lipa, jest wygrana aukcja i potem kliknęłam na getry.
Napisałam meila do użytkownika aby anulował tą aukcje z koszulką, mam nadzieje że nie bedzie problemu.
A czemuż to odzienie ma służyć - celom cieplarnianym czy spalarnianym?
Stary 2008-12-12, 20:24   #4169
Aragonte
Wtajemniczenie

Bluegirl, współczuję kolejnych kłopotów allegrowych

A ja odebrałam właśnie od paczkonosza zakupiony na A. okazały słój kremu do renowacji (takiego z kwasami, mam nadzieję, że w poniedziałek będę mogła wyleźć z mieszkania i komuś się pokazać, jeśli się tym draństwem wysmaruję). Kurier świetnie się wstrzelił, od dzisiaj jestem starsza od rok
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 20:26   #4170
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lady_poison Pokaż wiadomość
A czemuż to odzienie ma służyć - celom cieplarnianym czy spalarnianym?
Bo mój małż to myśliwy i czasami kilka godz w nocy siedzi bez ruchu, a teraz zima...więc tak aby pod spodnie nakładał i utrzymywało się ciepło.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości