|  2008-12-12, 15:53 | #2581 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat: 
  Sama zrobię niedługo to samo   | |
|     | 
|  2008-12-12, 15:55 | #2582 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

Cytat: 
  Dobra idę obiad robić. Dziś pierwszy raz robię krokiety z pieczarkami ado tego barszczyk czerwony. 
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-12, 15:56 | #2583 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Cytat: 
 My robimy imprezę w I dzien swiąt u nas w domu  ...na jakieś 20 osob. Będzie się dzialo. 
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-12, 15:57 | #2584 | |
				 | 

Cytat: 
  , ja do tej pory byłam przekonana, że rolety a teraz mi namieszałyście i zastanowię się   | |
|     | 
|  2008-12-12, 16:01 | #2585 | |
				 | 

Cytat: 
 Moim zdaniem mozna miec w domku ..gdzie jedynie ptak czy jakies inne zwierzatko moze zajrzeć Ci w okno.  EDIT. Apropo krokietów. A raczej nalesników. Zrobialm ostatnio nadziewane nalesniki szynką, pieczarkami i fetą zapieczone z serem zoltym w piekarniku do rozpuszczenia sera. Bomba smakowa...i kaloryczna niestety też   
				__________________ Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2008-12-12 o 16:02 | |
|     | 
|  2008-12-12, 16:02 | #2586 | |
				 | 

Cytat: 
  My za rok też zrobimy imprezkę u siebie, już o tym marzę  Hania rozwaliłaś mnie tym zwierzątkiem, a wredna sąsiadka to małpa czyli też zwierzątko   Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-12 o 16:03 | |
|     | 
|  2008-12-12, 16:05 | #2587 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

Cytat: 
  Rano, jak się ubieram mam zwyczaj latania w szale po całym domu w samych majtkach szukajac ciuchów, skarpetek, malując się i wycierając włosy itp... Zanim się przyzwyczaiłam, że oni na tym dachu przesiadują, to niezłe kino mieli  Żaluzje itp przydają się też w domku   Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2008-12-12 o 16:08 | |
|     | 
|  2008-12-12, 16:09 | #2588 | 
				 | 

A w kwestii naleśników to chyba dzisiaj zrobię   Wczoraj jadłyśmy ze szpinakiem, serem feta polane jakimś sosem serowym i prażonymi ziarnami słonecznika i dyni    | 
|     | 
|  2008-12-12, 16:10 | #2589 | |
				 | 

Z drugiej strony mam jeszcze bliżej sąsiadów, ale są tacy normalni. Nie gapią się w okna ludziom. Sami najczęściej  w ogóle nie zasłaniają rolet... a Ci z mojego bloku sa tragiczni... zresztą to Ci co lubią nago być oglądani przez sąsiadów. Cytat: 
 Uwielbiam takie wytrawne nalesniki. Wolę niż na słodko. A robiłas Haniu ze zwykłej pszennej maki? 
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-12, 16:13 | #2590 | 
				 | 

Twin a Ty z jakiej mąki robisz naleśniki ? Podaj szybciutko masz jakiś specjalny przepis,  bo zaraz uciekam i zakupy po drodze robię    | 
|     | 
|  2008-12-12, 16:16 | #2591 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja mam ochotę na kebaba... Sis mi dziś podesłała przepis na sałatę gyros - wygląda fantastycznie...mniam... Muszę ją wypróbować   | |
|     | 
|  2008-12-12, 16:21 | #2592 | |
				 | 

Cytat: 
 Zamiast pszennej kup gryczaną . Przepisów pełno w necie, np. http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/nalesniki/ Farsz cokolwiek chcesz. Ja robiłam a'la pizza... warzywka, ser żółty, szynka, przyprawy. Na wierzchu trochę ketchupu. Albo szpinak z mozarellą- dobrze przypraiwone a na wierzch sos pomidorowy 
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-12, 16:21 | #2593 | |
				 | 

Cytat: 
  Dzięki wydrukowałam i lecę, do wieczora  z niektórymi Miłego weekendu   Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-12 o 16:23 | |
|     | 
|  2008-12-12, 16:22 | #2594 | |
				 | 

Cytat: 
  . Ja własnie bardzo sie cieszę bo moja przyjaciolka i jej narzeczony (przyjaznię się z nimi od 10 lat) wracają do miasta. Zapoznali sie z moim TZ w tym roku i bardzo sie polubili. Odzyskalam przyjaciol...a mąż pozyskal nowych  Uwielbiamy sie z nimi spotykac. A tak sie balam ze nie przypadną sobie do gustu. My robimy imprezkę bardzo spontanicznie. Kiedyś po kilku kieliszkach wina ozeklam ze w tym roku naszą tradycyjną przyjacielską coroczna imprezę robimy u nas...no i poszlo. W ogole sobie tego nie wyobrazam..bo miejsca to my nie mamy za duzo. Ale wszyscy chca u nas to niech tak będzie. 
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-12, 16:28 | #2595 | |||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Muszę spróbowac z innej. Specem od nalesników to ja nie jestem. Piekę raz na ruski rok. Nie lubię stac nad patelnią i czekać....ale czasem trzeba bo mozna wyczarowac niezle rarytasy. Cytat: 

__________________ | |||
|     | 
|  2008-12-12, 16:29 | #2596 | |
				 | 

Cytat: 
  Miłego wieczorku  Dziewczyny, ja też lecę do domu. Czeka mnie piątkowy wieczór w sali zabaw z siostrzenicą  Cieszę się bardziej niż na spotkanie ze znajomymi  Miłego wieczoru i weekendu   Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2008-12-12 o 16:44 | |
|     | 
|  2008-12-12, 19:28 | #2597 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Cytat: 
  . Totalna nędza. Za to mam jakiś przebłysk geniuszu w rysunku. Facet to mnie prawie na rękach nosi i po 3 kreskach mówi, że już widzi, że czuję to i powstanie dobry rysunek. Dziwne. Cytat: 
  Takim jakiego używam do malowania? Ostatnio gadałam z koleżankami na temat wybitnych sprzedawców z mojego miasta. Jeden pan z antykwariatu przebija wszystko. Klient zostaje opieprzony że miał czelność wejść do sklepu... A pote jest już tylko gorzej. Całe miasto go zna! Jak zaczeliśmi o nim gadać to wszyscy wiedzieli o kogo konkretnie chodzi... Edytowane przez Poemi Czas edycji: 2008-12-12 o 19:32 | ||
|     | 
|  2008-12-12, 20:30 | #2598 | 
| Rozeznanie | 

Halo   Próbowałam Was nadrobić ale ostatnie mało miałam czasu .... Jak pomyślę ile mnie czytania czeka po powrocie...    Przez ostatnie dwa dni oczywiście wychodziły same problemy dotyczące wyjazdu: a to z autem, potem z bagażnikiem, potem nagle niespodziewanie z nawigacją (mają moi rodzice, rodzice TŻ i rodzice koleżanki z którą jedziemy, a ostatecznie musieliśmy szybko dzwonić po znajomych i pożyczyć od jeszcze kogoś innego bo wszystkie "zajęte" akurat), z ubezpieczeniem też trochę się nachodziłam, dzisiaj ostateczne zakupy i wreszcie się zabieram za pakowanie. Wygląda na to że wszystko mamy. Oby  Wyjezdzamy o 4 także zaraz po pakowaniu kładę się spać   Haniu, za Twoją radą zaopatrzyłam się w dodatkowe euro na różne konieczne zakupy  Sciskam Was wszystkie i będę strasznie tęsknić za wizażem     
				__________________ When I'm good I'm very good. When I'm bad I'm even better...   | 
|     | 
|  2008-12-12, 20:35 | #2599 | |
				 | 

jesli kupujesz swój olej lniany w spożywczym albo warzywniaku... Cytat: 

__________________ | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-12-12, 22:02 | #2600 | 
				 | 

Ja przybyłam do domu, byliśmy w centrun hadlowym z małym i oczywiście obkupiłam się, wszystko w promocji, znowu Cubus górą, kolejna bluza tym razem z 99 zł.na  49,90   , sweterek ze 129 na 59 i w Vero Modzie imprezowy top z 99 na 35 zł  , ale szaleją z promocjami, a laski ze sklepów mi powiedziały w tajemnicy, że do samych świąt wszystko będzie w mega niskich cenach, wyprzedaże już się zaczęły na serio  a kiedyś były dopiero po nowym roku....kryzys spowodował to przyspieszone tempo czy jak  Synek sobie zażyczył komiks Władcy Móch  , wiem że to niewychowawcze ale dziewczyny moje dziecko już umie czytać, w szoku jestem i nawet taki "niewychowawczy" komiks mu kupiłam   | 
|     | 
|  2008-12-12, 22:34 | #2601 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-12-12, 22:37 | #2602 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-12-12, 22:43 | #2603 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-12 
				 | 

Ooo, znowu przepadlam, jak Dorinka zauwazyla. No nie wiem cos sie dzieje, ze tak czas mi pedzi   . W poniedzialek jade do rodzicow i ciagle cos kupuje, dokupuje, piore, prasuje, uch. A nawet nie wiem na ile jade, w kazdym razie jak bedzie padal snieg to jeszcze przed wigilia jedziemy z Tztem na narty  Nie lubie swiat za bardzo. Moj ojciec zawsze jest naburmuszony, bo tez nie lubi i mama sie zbuntowala w tym roku...i nie bedzie swiatecznego papu. Ani karpia, ani barszczu z uszkami, ani makowczyka. Zobaczymy jaka mine bedzie mial tatko  Zawsze zrzedzi na te swieta, ale wcina dobre zarelko, to teraz zrobi  hihi. A mama zamiast siedziec w kuchni, bedzie latac ze mna po sklepach i kawiarniach. Tak czy inaczej podoba mi sie   | 
|     | 
|  2008-12-12, 22:43 | #2604 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2008-12-12, 23:03 | #2605 | |
				 | 

Dorinko rzeczywiście niewychowawcze kupować taki komiks synkowi... Cytat: 
 EDIT: co do przecen to jestem w szoku. Zawsze przed świętami wszytsko było drogie a dopiero po były wyprzedaże. 
				__________________ Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2008-12-12 o 23:05 | |
|     | 
|  2008-12-12, 23:08 | #2606 | 
				 | 

Kurczę, nie wpadłabym na to, że można wykorzystywać go do celów spożywczych. Właśnie przez ten zapach   . Dla mnie pachnie jak tran. Chociaż możliwe, że ludzie którzy nie maczają w nim pędzla mogą mieć inne nastawianie  . Człowiek uczy się przez całe życie, o! | 
|     | 
|  2008-12-13, 01:10 | #2607 | |
				 | 

Cytat: 
 Yhm hej czyli masz eksperymentalne Święta, zupełnie jak ja ...nie bardzo wiem, jak Ty chcesz chodzić po kawiarniach w Święta...ale u nas póki co nie ma takiej opcji, chyba że nocna porą klub  Swoją drogą, szkoda że mama się zbuntowała...jak Święta ani karpia ani barszczu, eee...pewnie zrobi coś for special dla Was  , bo inaczej tego nie widzę  U nas też rok eksperymentem się kończy, Święta sami w domu...przełamiemy tradycję, oby było warto   [quote=twin--maid;10062746Wiem...ja często balansuję na granicy, trochę ryzykowne ale dziecko wychowuję inaczej niż inni, może dziecko mam inne i nie boję się tego  Ti ten sam. Ma charakterystyczny zapach. EDIT: co do przecen to jestem w szoku. Zawsze przed świętami wszytsko było drogie a dopiero po były wyprzedaże.[/quote] ]Dorinko rzeczywiście niewychowawcze kupować taki komiks synkowi... | |
|     | 
|  2008-12-13, 11:01 | #2609 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 
				 | 

czesc. ale sie wczoraj na TZa zezloscilam  bylam na wyrwaniu zeba, wieczorem zeszlo znieczulenie i strasznie bolalo (kosc naruszona). do tego chodzilam ze struzkami krwi jak hrabia dracula  a jemu najpierw sie zebralo na jakies wyglupy, ciagle mnie przekladal, podgryzal, ogolnie rzecz biorac nie dal mi nawet 5 min spokoju, a ja co sie ruszylam to gorzej mi leciala krew polozylismy sie potem, prosilam go zeby wylaczyl telewizor bo mi przeszkadzal, marzylam tylko o tym zeby zasnac. ale oczywiscie jakas walka w telewizji byla. i po 12 nie wyrobilam i powiedzialam ze ma wylaczac bo jak nie to mu zaraz sama morde obije, nie bedzie musial w tv walki ogladac  (doslownie). w pierwszej chwili sie obrazil ale juz po chwili przepraszal i dzis od rana tez byl slodziutki   
				__________________ | 
|     | 
|  2008-12-13, 11:10 | #2610 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: z każdego miejsca na Ziemi 
				 | 

Cytat: 
  Nieźle mu powiedziałaś 
				__________________ | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.