![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
mam dość wszystkiego
nie mam przyjaciół, nie mam koleżanek jestem sama w tym zakichanym mieście .. jak palec .. nie mam rodziny .. matka odeszła od nas .. brat w Krakowie ojciec ma drugą rodzinę ... i chyba źle ulokowałam uczucia do tego jestem gruba i brzydka ... po co ja żyję na tym zasranym świecie ... a jedyna osoba mi najbliższa - to mój były przyjaciel - były bo pochowany 2 dni temu ... mam dość . Może po drugiej stronie jest lepiej ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: mam dość wszystkiego
jeżeli to nie prowokacja w stylu pamiętnej weroniki to radzę poszukać psychoterapeuty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a jesli to nie jest prowokacją to się nie łam dziewczyno
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
wybierz sie do psychologa .
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
najpierw do psychiatry później do psychologa
![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wiecie co
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazdy ma gorsze dni, czasem te dni przeciagaja sie w dluzszy okres czasu i nie zawsze jest latwo, ale jak mozna powiedziec, zeby odrazu do lekarza?
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Po tym co napisala wydaje mi sie że nie jest to zwykły dołek ,tylko cos poważniejszego ,nie wiem tego napewno ale tak przypuszczam, wiec w takim wypadku staralam sie dac jej najlepszą z rad.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co innego poradzić!? przecież to jest NAJLEPSZA rada. Ona NIE MÓWI że ma dola, bo zerwała z facetem, bo ma zły dzien itd, z tego co pisze to życie się jej SYPIE poprostu. Najlepsza pomoc to 1)psychiatra 2)psycholog Gdzie tu brak kulturu? Ta dziewczyna musi sobie jakoś pomóc, bo czasem problem nie jest na pierwszy rzut oka widoczny, dlaczego jest sama, nie ma przyjaciół? Matka od niej odeszła, ojciec ma nową rodzinę. Myślicie że to na psychike człowieka się nie rzuca? Dlaczego pierwsze pytanie psychiatry to o matke i ojca...? wdodatku śmierć bliskiej osoby i zaniżona samoocena, i myśli samobójcze naprawdę radzę wizytę u specjalisty.
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No tyle,ze takie rzucenie zdania "idź do psychologa/psychiatry też tu nic nie da... skoro dziewczyna założyła wątek to może jednak wystarczy jej zwykle nasze zainteresowanie się jej osoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Bardzo mi przykro
![]() Nic dziwnego, ze jesteś załamana po śmierci przyjaciela ![]() ![]() ![]() Teraz świat jest dla Ciebie straszny, ale uwierz - warto to przeczekać, bo NA PEWNO będzie jeszcze pięknie ![]() ![]() Trzymaj się ![]() ps. Znowu mnie szokuje bezduszność niektórych osób ![]() Ja do psychiatry czy psychologa nie poszłam, a przetrwałam, przezylam najgorsze chwile (może za mało przezyłyście i nie wiecie, ze życie poważnie doświadcza wielu ludzi, zsyła na ludzi choroby, smierć, starszne tragedie, życie w piekle), ale mimo wszytsko WARTO ŻYĆ, bo zawsze po burzy wychodzi słońce, może nie od razu, ale naprawdę warto przecierpieć najgorsze, aby móc być naprawdę, w pełni szczęśliwym ![]() Trzymaj się autorko ![]() ![]() Edytowane przez Miśka84 Czas edycji: 2008-12-13 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a skad ty mozesz wiedziec kto jest bezduszny przepraszam bardzo? ![]() widocznie ty przeżyłas , może masz mocną psychike a może bliskich którzy pomogl ci wyjsc z tej trudnej sytuacji . Jakbyscie nie zauważyły to autorka jest sama, nie ma nikogo , nie ma komu sie zwierzyc, wygadać kogos kto by ją wysłuchał poradził .. myslicie że rozmowa z psychologiem /psychiatrą nic nie da, a zastąpi to wirtualna wymiana zdań na forum internetowym? internet nigdy nie zastąpi rozmowy z drugim człowiekiem ;/ zapewniam Cie że wczoraj sie nie urodziłam ,swoje przeszłam wiec takie uwagi ze ktos mało w zyciu możesz zachowac dla siebie .. każdy dzwiga swój własny krzyż wiec mozesz sobie darowac takie uwagi . PS. MISKA jakby człowiek był taki twardy, wręcz nie do zjechania to nie było by samobójstw na tym świecie . Że ty jestes twarda i sobie poradziłas nie znaczy że każdy czloweik ma tak silna psychike aby umiec samemu sobie pomóc,
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Buc
|
Cytat:
przy myślach samobójczych wsparcie nie wystarczy. a pomoże psycholog czy psychiatra.nie każdy ma silną osobowość.
![]() Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2008-12-13 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Nie bardzo rozumiem
![]() Ale ja całe szczęście nigdy nie zwierzę się na tym forum, bo wiem jaka tu panuje agresywna atmosfera.. Edytowane przez Miśka84 Czas edycji: 2008-12-13 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
I myślę, że wiara autorki w ludzi trochę jednak by wzrosła, gdyby spotkała sie tu ze wsparciem (choć to forum internetowe może i powinno dawać), a nie z atakiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Buc
|
Cytat:
dobrze,że nie rozumiesz,bo zupełnie nie do tego topicu odnosiła się powyższa odpowiedź.dlatego,też edytowałam posta.przepraszam za nieporozumienie. ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jednak troche martwi mnie brak odpowiedzi założycielki wątku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
ciezko stwierdzic czy autorka watku jest szczera jednak wole potraktowac jej watek powaznie- tak na wszelki wypadek gdyby bylo. Ludzi spotykaja rozne tragedie- moze dlatego niedowierzamy ze naraz spotyka niektorych tyle nieszczesc. Zawsze trzeba pamietac o tym zeby walczyc o siebie i swoje zycie. Bo jestesmy w stanie wytrzymac wiecej niz jestesmy w stanie sobie to wyobrazic. Zawsze warto czekac na lepsze chwile- nie ma watpliwosci one zawsze nadejda. Nie mowie o wielkich wydarzeniach ale o malych sytuacjach ktore wywoluja usmiech na ustach.
Postaraj sie to przetrzymac bo na prawde warto
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
to może pójdę do psychiatry tak jak radzicie i nie ma sensu pisać czegokolwiek na forum skoro zaraz ktoś mówi że prowokuje co kolwiek pytanie za 100 pkt. Kim jest weronika? przykro mi na imię mi Milena ale przecież to nikogo nie obchodzi ja i moje problemy zresztą nigdy nikogo nie obchodziły więc dlaczego przypuszczałam że tutaj będę mogła z kimś porozmawiać i wyrzucić wszystko z siebie dziękuje za otrzymaną pomoc j. kolejny gwóźdź to trumny w sumie i tak nikt by nie płakał gdyby coś mi się stało sama nie wiem po co to piszę : przecież i tak uznacie to za prowokacje udowodniliście że nie warto szukać pomocy po co? skoro Wy mnie lekceważycie uznajecie to za durne prowokacje to dlaczego lekarza który słucha 1000 opowieści miałoby to nagle zainteresować ...
Nie odpowiadałam bo poszłam do szkoły - jeszcze się uczę uprzedze pytania - zaocznie .. Edytowane przez mifka Czas edycji: 2008-12-13 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tego jest lekarz, aby wysłuchać pacjenta i starać się mu pomoc. I nie pisz, że skoro my uznaliśmy Twoj wątek za prowokację, to nie warto szukać pomocy Nie zwalaj całej winy za swój stan na osoby, które Cię nie znają, nie są lekarzami i NIE WIEDZĄ jak mogą Ci pomóc.
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Cale życie słyszę ty jesteś twarda kto jak kto ale Ty sobie nie poradzisz... od dziecka samodzielna nigdy nie prosiłam nikogo o pomoc, jak miałam 12 lat rodzice zrobili mi z życia piekło nie zauważyli że jestem dzieckiem .. nikt mnie nie zapytał " A jak ty się z tym wszystkim czujesz? " ileż można patrzeć w sufit w okno jeśli ktoś by na mnie popatrzył z zewnątrz powiedziałby - zawsze uśmiechnięta wesoła "dusza towarzystwa" tylko to jest zewnątrz a w środku co innego życie przytłacza w szczególności jak nie ma się z kim podzielić swoim wątpliwościami i myślami .. był przyjaciel na drugi dzień nie ma z wyniku nieszczęśliwego wypadku ... nie myślcie że nie doceniam życia raz mi je darowano bo miałam wypadek samochodowy w zeszłym roku ale brak przyjaciół naciski ojca wieczna pogarda i dezaprobata do wszystkiego co robię ile można czy naprawdę można mieć szczęśliwą rodzinę czy wszystkie nieszczęścia zawsze muszą spadać na mnie po prostu nie wiem ile jeszcze udźwignę ...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() To prawdziwe życie, które czasem jest bardzo bleee, ale w którym mimo wszystko dobrze być, bo czasami bywa cudowne ![]() I dobrze byłoby, gdyby ludzie naprawdę brali większa odpowiedzialność za swoje słowa, bo słowa czasem niestety zabijają ![]() Edytowane przez Miśka84 Czas edycji: 2008-12-13 o 22:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
dokładnie słowa ranią jeszcze ja jestem osobą niestety wrażliwą i zawsze to wszystko biorę do siebie przeżywam w sobie w środku właśnie sobie zdałam sprawę że tak naprawdę nikt nigdy nie widział nawet jak płaczę ja pogrzebie jak byłam nie płakałam patrzyłam tylko bez słowa bez emocji chyba jeszcze nie docierało do mnie mimo że niestety już byłam na pogrzebie kolegi raz ... dopiero w domu jak byłam sama usiadłam włączyłam komputer puściłam muzykę i leciała nasza piosenka taka śmieszna i dopiero wtedy dotarło wszystko że już nie będzie więcej rozmów do rana wygłupów i wszystkiego nie będzie .. :-( jakiś etap w życiu się skończył po prostu ..
Ps. Przeczytałam już kim była Weronika i o co wam chodziło ... do mojego konta nikt nie ma dostępu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozmowa przez kabel, a realna jest zupełnie inna. Jak chesz wyleczyć zęba to idziesz do dentysty, a jak dusze to możesz wybrac się do psychologa... (no co prawda nie ma lekarskiego wykształcenia, ale sporo o ludzkiej psychice wie, w koncu od tego jest) mifka trzymaj się. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Nie depcze krokusów
|
A ja byłam kiedyś chodziłam do psychologa ze swoimi problemami, zachęcona przez koleżankę, która chodziła do poradni na terapię z powodu dysleksji. Nie widzę powodów do wstydu, zwłaszcza gdy ktoś nie ma bliskiej osoby pod ręką, by szczerze porozmawiać.
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
nie uwazam by psycholog był kwestią wstydu to lekarz jak każdy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
A ja Ci sie wcale nie dziwie bo tez czasem mam dosyc ale mam nadzieje,ze sie ulozy... od ojca alkoholika uciekalysmy z mama i siostra,wyrzucil nas z domu,my sie uczylysmy,we trojke musialysmy zyc za 600zl alimentow bo mamie poradzono aby do pracy przed podzialem majatku nie szla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam sie z Miska. Choc internet w pewnych przypadkach nie zastapi psychologa, to mysle, ze mile słowo i dodanie otuchy, moze pomoc. Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2008-12-14 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.