|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Desperacja
W sierpniu zerwał ze mną facet (głupio to brzmi...). 8 lat różnicy zdawało isę być jego największym problemem. Wszystko było wspaniale, zresztą juz na forum o tym pisałam. Zawsze wiedzialam ,ze mysl o tym iz jego koledzy - rówieśnicy mają już zony, planują dzieci (mają 27 lat), ale nie myślałam ,ze aż tak. Po zerwaniu widywaliśmy isę jeszcze, czasem konczyło się to pocałunkami, raz nawet seksem (głupia byłam ,ale chyba nie żałuję...), potem zerwaliśym kontakt, wyslal mi tylko życzenia na imieniny. Zaczęłam odżywać, nowi znajomi na studiach, niezależność, sport, taniec. Życie nabrało barw... wczoraj spotakałam go na basenie z jego byłą, która rzucił dla mnie bo nic do niej nie czuł. Byli ze sobą pól roku, a on nie zapałał do niej żadnym uczuciem... zreszta... wystarczyło na nich popatrzeć... Ona byłą chyba mocno zdesperowana, bo po pl roku związku, kiedy on zrywał, ona myslala, ze on sie chce oświadczyć... Gdy jeszcze widywalam ex-tż powiedziałam mu, co zresztą było prawda, że widziałam ją na basenie z nowym facetem - jego odpowiedź: "Ona taka wlasnie jest". No i spotkalam ich razem na basenie. Musialo to byc pierwsze albo jedno z pierwszych spotkań, żadnych zażyłości, czulosci, on zachowal zimn krew ale widać było, ze sie speszył. I tu pierwsze pytanie: naprawde aż tak daleko sięga ludzka desperacja co do podążania za trendami typu "6 kolegów ma żony to i ja musze choćbym jej nie kochał"? Przekonałam się, ze nie wart jest mojej miłości ale boli mnie to, że on (chociażby tylko w swoim mniemaniu) układa sobie z kimś życie, a ja sama... Jestem atrakcyjna, dość (nie bardzo) przebojowa, ale coś takiego się dzieje, ze sama. Od sierpnia nie byłam nawet na randce. Nie liczac basenu z kolega, ktory owszem, podoba mi ise, ale jest zajety... Jestem spoelniona, "szczęśliwa", ale brak mi tego czegos. Wkurza mnie też myśl, ze z powodu tej durnej desperacji moj ex rzucil kobiete, do ktorej poczul najwiecej (pierwszy raz zakochany w wikeu 27 lat) a wrócił do tej, ktora była bardziej zblizóna wiekowo... chore... nie wiem po co pisze, chyba, zeby uslyszeć słowa wsparcia, Wasze opinie, może coś motywujacego (niekoniecznie milego)... do wczoraj myslalam ,ze mam to za soba, a to sie ciagnie za mna niesamowicie... Dziękuję Kochane i Kochani (bo coraz więcej inteligentnych panów w naszym gronie)
![]()
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Desperacja
Być może wrócił do niej z zupełnie innych powodów a jedynie Tobie się wydaje, że chodzi mu o podobny wiek. Moze się przyjażnią. Mozę on jest zwykłą łajzą i umawia się z dziewczyną bo wie, że ona coś do niego czuje i ma co przelecieć. Istnieje jeszcze możliwość, że odkocha,ł się w tobie i wymigał sie różnicą wieku a ty się teraz wczuwasz i rozmyślasz nad tym o czy on zapewne by nawet nie pomyślał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Może rzeczywiście uznał, że ona coś do niego czuje więc będzie miał z kim spędzać czas, spotykać się. Jeśli faktycznie jej nie kocha, to ja jej współczuję. Facet najpierw ją zostawił dla innej kobiety, nie kochał jej, a potem jak gdyby nigdy nic wrócił. Spotka inną i znów ją zostawi... P.S. Na Twoim miejscu chyba bym zaczęła chodzić na inny basen... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
To co napisze, zabrzmi brutalnie, ale czy Ty naprawde wierzysz, ze on sie z Toba rozstal pomimo, ze Cie tak bardzo kochal, tylko ze wiek mu przeszkadzal ?! Kochana, to niestety bardzo naiwne myslenie. Na mezczyznie, ktory kocha, nie robia wrazenia sluby kolegow i presja otoczenia. Znalazl sobie wygodna wymowke, zeby Cie "splawic" ... Zapomnij o nim
![]()
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() Edytowane przez HollyG Czas edycji: 2008-12-12 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Byłam w bardzo podobnej sytuacji, z tym, że mój "przyjaciel" otwarcie powiedział ze jest dla mnie "za stary". Miał wtedy tyle lat co Twój exTZ - 27 a ja 19 i uważał ze już sie wyszalał a mnie ciągnęło do ludzi, imprez, wyjazdów do miejsc, w których sie dużo dzieje podczas gdy on wolał np spokojną nadmorska wioskę zeby w spokoju popływać, Sylwestra wolał spędzać w gronie swoich przyjaciół młodych małżeństw ew z dziećmi a ja wolałam np bal. Przykłady można mnożyć. Było mi strasznie ciężko po tym, co usłyszałam ale po jakimś czasie doceniłam jego szczerość i w pewnym sensie dojrzałość, nie chciał mnie ograniczać wiedział ze porzebuje czasu zeby sie wyszaleć tym bardziej ze zaczynałam wchodzić w studenckie życie a on miał to wszystko za sobą chciał sie ustatkować a mi nie w głowie były zaręczyny planowanie rodziny itd. Z perspektywy czasu myślę ze dobrze się stało. Nie próbuję powiedzieć ze w Twoim przypadku jest identycznie bo każda z nas jest inna ani, że byłoby Ci z nim źle ale na swoim przykładzie chcę pokazać ze ta sytuacja może okazać sie dla Ciebie lepsza niż Ci sie teraz wydaje. Trzymaj sie Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dlaczego uwazasz, ze oni do siebie wrocili??
to, ze sie psotkali nic jeszcze nie znaczy
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To jakim jest człowiekiem masz i miałaś okazję poznać - osobna sprawa - podobnie jak to, co sądzisz na jego temat, czy w jaki sposób go oceniasz. Rozstaliście się z jakiegoś powodu - nie odniosę się do tego. Ciebie zabolał fakt porzucenia, nie wiem, czy uraził dumę, czy ambicję, jednak wydaje mi się, że nie "przetrawiłaś" tego należycie, do tego stopnia, że do tej pory "siedzi" to w Tobie. Przykro mi, ale nikt Ci racjonalnie nie wytłumaczy podkreślonego przeze mnie fragmentu. I nie ma znaczenia, czy kierowała nim desperacja, czy coś innego, choć rozumiem Twój gniew. Wychodzę z założenia, choć nie będzie to przyjemne, że gdyby do Ciebie poczuł najwięcej, nie "poddałby" takiego związku. Ludzie pokonują różne przeszkody jeżeli zależy im, żeby być ze sobą. Według mnie masz do wyboru albo rozważyć, czy istnieje szansa, żebyście byli razem - jeżeli tego chcesz, albo pozbyć się gniewu, żalu - żyć dalej, poznawać ludzi i być może zaowocuje to kolejnym związkiem. Negatywne uczucia, bądź wracanie do tego samego niszczą przede wszystkim Ciebie i sprawiają, że tkwisz w miejscu zamiast iść do przodu. Takie jest moje zdanie. Jeżeli zaś chodzi o pogrubiony fragment, nie wiem czy mężczyźni myślą takimi kategoriami, lecz jeżeli twierdzisz że taka była przyczyna to nie mam powodu, żeby temu nie wierzyć. Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2008-12-13 o 08:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozpamietuj, było mineło. A co do tego seksu-" głupia byłam(...)" itd to zawsze sie dziwie takiemu podejsciu- jakby kobieta składała z siebie ofiare i robiła prezent mezczyznie... Przeciez Ty tez chyba tego chciałas i było Ci przyjemnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Sadze, ze jesli macie byc razem, to spotkacie sie i po 10 latach, a teraz spokojnie studiuj i korzystaj z zycia.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
A mi się nie podoba, w jaki sposób piszesz o jego związku z byłą. I o tym, co być może teraz się miedzy nimi rozgrywa - a może on zdał sobie właśnie sprawę, że to z nią chce być i nie ma to nic wspólnego z presją społeczeństwa? Na jakiej podstawie mozesz to oceniać (sorry, ale odnoszę wrażenie, że odnosisz się do tej byłej laski z pogardą)? A tłumaczenie, że on ci mówił, że nie zaiskrzyło między nimi i że ona jest taka i taka, cóż, z doświadczenia wiem, ze faceci dużo mówią i czesto mijają się z prawdą..
(oczywiście, może być też tak, że po prostu poszli sobie na basen i nic miedzy nimi nie ma, nie wiemy ![]() Też nie wierzę, że powód różnicy wieku to ten prawdziwy, gdyby naprawdę uważał, że jesteś kobietą jego zycia to by po prostu był z Tobą. Ludzie utrzymują zwiazki dużo bardziej skazane na niepowodzenie niż Twój. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Na początek chciałabym sprostować, że nie chciałam Cie w zaden sposón urazić z tym powodem, po prostu myślę, że z reguły powodów jest więcej.
Mój związek jest takim zepsutym odsmażanym kotletem, wiec jestem przykladem, że może się zdarzyć taka "odgrzewana miłość" ![]() Nie wiem co Ci w sumie powoedzieć - jeżeli facet Cię zostawił faktycznie przez różnicę wieku, to nie ma co chyba nim sobie głowy zawracać, bo jak sama piszesz to tchórz. A jak były jakieś inne powody.. cóż, piszesz, żeś fajna laska, wiec pewnie go ukłuło jak Cię zobaczył na basenie i dlatego był zmieszany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gwiazdeczko, pewnie, ze tego chcialam i pewnie ,ze było przyjemnie... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Nie, nie trzeba, ale ja opisywałam pewien przypadek, którego to dotyczy, więc po co to pytanie?
Tak, mogłaby być tak właśnie traktowana, sama byłam niejednokrotnie świadkiem takich sytuacji, niestety, ale mężczyzna mający pewne grono przyjaciół / znajomych, podejmuje pewne ryzyko przyprowadzając młodszą kobietę. Jeśli się z tym nie spotkałaś, rozumiem, ale takie sytuacje mają niestety miejsce. Tak, właśnie, samo życie... Powiedzmy, że w pewnych gronach towarzyskich jest to przyjęte. Miłość to nie tylko "motylki w brzuchu" miłość to przede wszystkim odpowiedzialność, i to odpowiedzialność za siebie i swoją rodzinę. To nie ja byłam tą dziewczyną, ja opisałam historię mojego najlepszego przyjaciela, którego kocham jak brata, a dla którego jestem jak siostra.... wiem, że mówił mi prawdę i wiem, że bardzo, ale to bardzo cierpiał przez wiele lat. Nie chciałam kończyć tej historii jakąś zbędną nadzieją dla autorki wątku, ale on w końcu rozwiół się ze swoją żoną i jest teraz z tamtą dziewczyną.... musiało upłynąc dokładnie 19 lat, ona też już jest po rozwodzie i taraz razem starają się zbudować to życie na nowo. Cytat:
Trzeba być naiwnym aby wierzyć, że miłość to wszystko i że na miłości tylko można budować przyszłość.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
chyba on sam nie wie... ten przyajciel pisal mi potem ,ze nie wie co sie dzieje, nie rozumie, ze bardzo mu przykro, bo wszyscy mysleli, ze to juz to... coz...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Prawdziwy przyjaciel cieszy sie szczesciem swojego przyjaciela. BARDZO DUZO zalezy tez od tego jak mezczyzna podchodzi do wlasnego zwiazku. Jesli on traktuje swoja dziewczyne powaznie, mowi o niej z szacunkiem, to zaden z jego przyjaciol nie powinien sie rzucac, a juz na pewno nie pozwalac sobie na traktowanie jej jak "tredowatej". Ale to juz w rekach TZ jak przedstawi im swoja sytuacje i na ile jego przyjaciele go szanuja ... Wspolczuje wszystkim takich gron towarzyskich. Ale masz racje, ludzie potrafia byc okrutni. Niemniej jednak uwazam, ze facet powinien miec jaja i byc wierny sobie samemu i swoim uczuciom, a nie zdawac sie na czyjes komentarze i pozwalac osobom trzecim manipulowac swoim zyciem. Proste. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Przykre jest to, ze na siebie wpadacie, przez co zaczynasz wszystko od nowa rozpamiętywać. Lepiej go unikaj
![]() Żeby czuć, aż taką presje otoczenia musiałby naprawdę być całkowicie bezwolny, bez własnego zdania i zawsze i wszędzie podążający za większością ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
BAN stały
|
Cytat:
I kolejna zawiedziona dziewczyna, bo facet jest słaby i podjął niewłaściwą decyzję ![]() I czekać 19 lat, by faceta olśniło ![]() ![]() Edytowane przez Miśka84 Czas edycji: 2008-12-13 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.