Samotne Mamusie-zapraszam - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-13, 08:39   #2671
Wiolek27
Rozeznanie

Dot.: Samotne Mamusie ... ?? ...

o nie Kochana , ja mieszkam w Bielsku , ale jak masz ochotę wpaść to zapraszam
nerwów narazie nie mam , ale napewno będę miec . Ja jestem histeryczny typ
chyba oszaleję mam w domu dwa maluchy shih tzu , maluchy są prezentem pod choinkę dla tesciowej . Zanim je zabierze ja zwariuję , siurają mi po całym mieszkaniu Aven zastanów się dobrze zanim się zdecydujesz na takiego małego sikacza ..

Edytowane przez Wiolek27
Czas edycji: 2008-12-13 o 08:49
Wiolek27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 10:26   #2672
mukaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiolek27 Pokaż wiadomość
chyba oszaleję mam w domu dwa maluchy shih tzu , maluchy są prezentem pod choinkę dla tesciowej . Zanim je zabierze ja zwariuję , siurają mi po całym mieszkaniu Aven zastanów się dobrze zanim się zdecydujesz na takiego małego sikacza ..
przepraszam, ze się smieję ale nie mogę inaczej hahahaha

co do tego wołu
to rozumiem doskonale
czułam się podobnie jak do uk wyjechałam zostawiając całe moje życie i to czym się zajmowałam - okropieństwo

anulciak - zdrowia życzę!!

co do sukni - baaardzo mi się podoba
mukaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 15:01   #2673
Wiolek27
Rozeznanie

gów.....y weekend
Wiolek27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 17:02   #2674
anulciak85
Zakorzenienie

No ja juz lepiej-antybiotyk dziala i moge przelykac no i nie boli....
Stary 2008-12-13, 20:04   #2675
kasiura
Rozeznanie

GG do kasiura

Cytat:
gów.....y weekend

w 100% się zgadzam...
kasiura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 20:14   #2676
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

Wiolu suknia piękna, jak dla księżniczki taka suknia z bajki
Ja bym wybrała inną jednak, jakaś bardziej elegancką i chyba bez ozdóbek, nawet nie wiem, nigdy sie nad tym nie zastanawiałam, az sie rozmarzyłam...poszperam sobie w sukniach slubnych w sieci

edit:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 29116-1.jpg (24,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 29101-1.jpg (25,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg foto02.jpg (18,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg foto13.jpg (17,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg paris.jpg (25,9 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez ~refleksyjna
Czas edycji: 2008-12-13 o 20:34
~refleksyjna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 23:24   #2677
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Kobietki.
No weekend jest do bani. Pogoda do szro i ponuro. Niech bedzie mroz, ale ze słoneczkiem. Byłam na spacerze w lesie i starsznie sie wystraszyłam bo babka z pitbulem szla a on nie byla na smyczy. Od czasu jak mojego psa zaatakowal pies (jak w ciazy byłam ) i on latalnormalnie w powietrzu to sie trasznie boje teraz spotkan z wiekszymi psami. Często biore psa na rece.
Ja chodze po tym lesie, ale powiem Wam, ze czasami mam schize ze ktos zaraz wyleci, mnie zadzga, psa tez a Ale powrie. Głupie mysli.
Wiecie co dzisiaj mama pojehcla do moasta i bylam sama w domu, teraz iwem, ze bez niej nie poradzilabym sobie. Wszytsko na mojej glowei było, nawet obiad musialam zrobic Aleoczywiscie nie sprzatnelam lazienki i toalety. A obiad zrobiłam. Ale poźnije byłam tak zmeczona, ze padłam razem z Alą i spałyśmy od 17 do 19 .

Cytat:
Szkoda, ze tak daleko. Uwielbiam śluby, jak kazanie jest odpowiednie, skierowane dla państwa młodych. A tata bedzie prowadził Cię do ołtarza, czy razem z narzeczonym pojdziecie?
Ale akie szczeniaczki są słodkie. Popsudza i sie odzywczaja.
A weekend sie nie udaje przez pogode, czy jakieś problemy?

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
No ja juz lepiej-antybiotyk dziala i moge przelykac no i nie boli....
Ciesze się, że już lepiej się czujesz

Refleksyjna pierwsza i druga suknia normlanie miodzio , tez bym takie łykneła

Edytowane przez dorbar
Czas edycji: 2008-12-14 o 00:25
dorbar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-14, 00:27   #2678
dorbar
Wtajemniczenie

pare fotek mojej Maludy

091220081779.jpg 091220081783.jpg 111220081795.jpg 131220081814.jpg
Alicja w pasiaku.jpg 131220081818.jpg
Stary 2008-12-14, 11:07   #2679
izzie
Zakorzenienie

GG do izzie

sliczna ta Twoja córcia

Pozdrowienia z Krakowa
izzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-14, 11:23   #2680
dorbar
Wtajemniczenie

Izzi dziękuję

A tak wogole to witam Was w niedzielę.

Ala dzisiaj o 4 mnie obudziła i powiem Wam, ze byłam w szoku bo żadko jej się to zdarza. Fajna pogoda dzisiaj wiec niedługo na spacerek pojdziemy.
Ja miałam isc dzisiaj na randke, ale gościu odwołał bo podobno się rozchorował. Ale w o miejsce znajomy z córeczką mnie odiwedzi więc super, porobie fotki
Życzę udanej niedzieli
Stary 2008-12-14, 15:16   #2681
mukaa
Zadomowienie

dorbar ja też mam dyga przed psami - i to niekoniecznie dużymi!
i wk>>>>>>>> mnie strasznie fakt że ludzie chodzą z psami na spacery nie zakłaadjąc im smyczy ani kagańca...
co mnie obchodzi że "pies łagodny" jak po pierwsze ja odczuwam dyskomfort wielki i nie przejdę jak gdzieś lata pies (np w drodze do domu) a po drugie to tylko zwierzę i nie wiadomo co mu do głowy strzeli...
a najbardziej mnie wkurza, że w parku (jedynym) gdzie jest stado dzieci w wieku różnym też psy wyprowadzają - latają sobie wolno, srają do piaskownicy (choć teraz ją ogrodzili - alleluja!)
jak właściciel jest bliżej niż pies ( ) to mówię czy by łaskawie nie zapiął, ale jak pies jest bliżej mnie to normalnie zamieram :/

aha - i nie opowiadaj że byś sobie sama nie poradziła! jasne że byś dała radę! po prostu wyznaczyłabyś sobie priorytety... Nie musi być codziennie dwudaniowego obiadu ani łazienka nie musi lśnić czystością... Poza tym, szczerze mówiąc, łatwiej jest zrobić cokolwiek jak się ma niemowlę niż biegającego łobuza nie marwisz się czy akurat nie broi albo nie "pomaga{" ci demolując wszystko w koło

poza tym jak człowiek musi sobie poradzić.... to po prostu sobie poradzi! bo nie ma innego wyjścia

tak a propos radzenia sobie, to jak ważyły się me losy odnośnie bycia samotną matką to rozpaczałam strasznie i cała przepełniona byłam strachem, bo byłam pewna, że nie dam rady. Że to jest za straszne - samej z dzieckiem i ze wszystkim na głowie, bez osoby z którą można pogadać, wyżalić się, wyprzytulać w ramach odreagowania... Samej podejmować decyzje, itd. Codziennie patrzeć na szczęśliwe PEŁNE rodziny... I byłam przekonana, że świat się dla mnie skończył, że to się nie da, a już na pewno ja nie dam rady...

No i jednak zostałam samotną matką. I co? I muszę dawać radę
Tak samo sobi e nie wyobrażałam jak można mieć dziecko i pracować. Że to po prostu ponad siły człowieka. A teraz mam dziecko, pracuję i jeszcze na dodatek studiuję i piszę pracę mgr :P Owszem , zdziebko zmęczona jestem, ale mam kolejny dowód na to, że człowiek sam nie wie ile ma sily, jak dużo przetrwać potrafi... I na dodatek nadal jest w stanie się uśmiechać i marzyć
Stary 2008-12-14, 16:16   #2682
Awenturyn
Rozeznanie

Witajcie
Weekend mija powoli,byłam troche zajęta więc dopiero teraz sie odzywam.

Wiolek27 suknnia naprawde mi sie podoba

Dorbar sporo kiedyś wyszywałam obrazów i bardzo szybko miałam na nie chętnych - czasem jeszcze nie zdążyłam skończyć a juz ktoś mi mówił ,że chce ten obraz.Te co są na fotkach to jedyne z ok 150 jakie mi zostały.Mam nadzieje,że wkońcu coś powiesze u siebie w mieszkaniu a nie tylko bede oglądac u innych.

anulciak85 zdrówka życze,to super że wkońcu leki pomagają

Wiolek27 dzięki za rade narazie temat "sikacz" odsunięty w czasie bo zaczynam mieć ciut inne plany...........:rolleyes :

dorbar super fotki

Jutro jedziemy na kontrole do lekarza.Ale gdybyście wiedziały jak mi się nie chce................
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-14, 17:01   #2683
anulciak85
Zakorzenienie

Ja juz dzis w porzadku.Jutro ide po skierowanie na szkolenie a od srody bede sie edukowac.Musze sobie jakies zeszyty kupic.....
Pozatym nie mam kasy na prezent dla wlasnego dziecka bo w aptece zoataialm 180zl ....
Az mi sie plakac che....
Stary 2008-12-14, 17:15   #2684
Awenturyn
Rozeznanie

Cytat:
Ja juz dzis w porzadku.Jutro ide po skierowanie na szkolenie a od srody bede sie edukowac.Musze sobie jakies zeszyty kupic.....
Pozatym nie mam kasy na prezent dla wlasnego dziecka bo w aptece zoataialm 180zl ....
Az mi sie plakac che....
tylko nie płacz

ja omijam apteke z daleka tez mam recepty do wykupienia - 220 zł a to tylko młodego recepta a gdzie moja

ja też nie mam prezentu ja nawet nie mam za co świąt zrobić dlatego nie ubieram choinki i wogóle .........
Stary 2008-12-14, 17:17   #2685
anulciak85
Zakorzenienie

Gdyby sie dalo ominac Swieta.....
Stary 2008-12-14, 17:50   #2686
Awenturyn
Rozeznanie

Cytat:
Gdyby sie dalo ominac Swieta.....

oj tak ale to niestety niewykonalne chyba ze zapadniemy w sen zimowy jak misiaczki
Stary 2008-12-14, 18:53   #2687
dorbar
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ale dzisiaj Ala dostała ciuszków po córeczce kolegi, który nas odwiedzil, normalnie chyba nie będe musiała nic kupować przez najbliższe 6 miesięcy, no ale znajac siebie to pewnie i tak cos mnie pokusi. A co Wy myślicie o zakładaniu uzywanych bucików, bo ja tak jakoś jestem na nie. Ala dostaął też chyba z 10 par.

Mukaa masz racje jak bym muisła to dała bym sobie sama radę. A powiedz mi Ty sama mieszkasz czy z rodzicami. Podziwiam, ze dajesz rade ze srudia,i. Ja jak pracowałam i studiowałam to wiecznie bylam zmęczona. Miała prace fizyczną i często do domu wracałam po 12 godzinach, ale wtedy jakoś dawalam rade. teraz to jakoś nie potrafie się skupić. Mam problemy z koncentracją i pamiecią.

Awenturyn Anulciak, ale przeciez prezenty nie sa najwazniejsze. Najważniejsi sa ludzie z którymi spedzimy święta.

A ja jutro do fryzjera idę, Starsznie mi włsoy wypadają, miałam sobie balejage zrobić,a le w sumie to nie wiem czy powinnam jak tak mocno mi wypadają.
Stary 2008-12-14, 19:44   #2688
Awenturyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale dzisiaj Ala dostała ciuszków po córeczce kolegi, który nas odwiedzil, normalnie chyba nie będe musiała nic kupować przez najbliższe 6 miesięcy, no ale znajac siebie to pewnie i tak cos mnie pokusi. A co Wy myślicie o zakładaniu uzywanych bucików, bo ja tak jakoś jestem na nie. Ala dostaął też chyba z 10 par.

Mukaa masz racje jak bym muisła to dała bym sobie sama radę. A powiedz mi Ty sama mieszkasz czy z rodzicami. Podziwiam, ze dajesz rade ze srudia,i. Ja jak pracowałam i studiowałam to wiecznie bylam zmęczona. Miała prace fizyczną i często do domu wracałam po 12 godzinach, ale wtedy jakoś dawalam rade. teraz to jakoś nie potrafie się skupić. Mam problemy z koncentracją i pamiecią.

Awenturyn Anulciak, ale przeciez prezenty nie sa najwazniejsze. Najważniejsi sa ludzie z którymi spedzimy święta.

A ja jutro do fryzjera idę, Starsznie mi włsoy wypadają, miałam sobie balejage zrobić,a le w sumie to nie wiem czy powinnam jak tak mocno mi wypadają.

Ja tez nie jestem za używanymi butami,ale............jeś łi dziecko jeszcze nie chodzi to ok,bo jak juz zaczyna samodzielnie chodzic to nie polecam.
Masz racje prezenty nie sa najważniejsze (ja dostaje tradycyjnie kapcie albo rajstopy ) chociaż mój ukochany kupił mi cos extra (jako jedyny ) A w święta będe sama z młodym więc.................

Odradzam farbowanie włosów,to nie wpłynie korzystnie na nie.A na wypadanie polecam preperaty z czarnej rzepy ( pachnie okropnie fuuujjj ale napewno pomoże) dostaniesz je w aptece

zmykam do spanka,jeśli dam rade to jutro się wieczorkiem pojawie chyba,ze wrócimy późno to wtedy zdam relacje we wtorek - jak bede po badaniu (trzymajcie kciuki aby poszło mi dobrze i nic nie znaleźli )

dobrej nocki życze

Edytowane przez Awenturyn
Czas edycji: 2008-12-14 o 21:17
Stary 2008-12-15, 08:47   #2689
anulciak85
Zakorzenienie

Dzien dobry ja wlasnie odebralam skierwoanie na szkolenie
w srode mam spotkanie organizacyjne-2 godziny a czwartek i piatek zajecia od 9:30 do 11:30 a potem jest przerwa swiateczna
Stary 2008-12-15, 09:13   #2690
Awenturyn
Rozeznanie

Cytat:
w srode mam spotkanie organizacyjne-2 godziny a czwartek i piatek zajecia od 9:30 do 11:30 a potem jest przerwa swiateczna
suuuuuppppeeeerrrr trzymam kciuki za szkolenie

wpadłam na chwilke przed wyjazdem,ludku jak mi się nie chce jechać przyznam,że troche się boje,bo młody będzie miał robione usg serca (ostatnie wykazało pewne "niespodzianki" ) mam nadzieje,ze tym razem nic nie znajdzie lekarka,bo inaczej to chyba

dobra zmykam szykować się do wyjazdu
do wieczorka lub w najgorszym razie do jutra dziewczyny
Stary 2008-12-15, 09:28   #2691
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez Awenturyn Pokaż wiadomość
suuuuuppppeeeerrrr trzymam kciuki za szkolenie

wpadłam na chwilke przed wyjazdem,ludku jak mi się nie chce jechać przyznam,że troche się boje,bo młody będzie miał robione usg serca (ostatnie wykazało pewne "niespodzianki" ) mam nadzieje,ze tym razem nic nie znajdzie lekarka,bo inaczej to chyba

dobra zmykam szykować się do wyjazdu
do wieczorka lub w najgorszym razie do jutra dziewczyny
ale napewno sobie poradzisz i będzie wszystko dobrze u ciebie i u małego jestem tego przekonana na 100%
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 09:33   #2692
anulciak85
Zakorzenienie

trzymam mocno kciuki za ciebie i mlodego!!!!Bedzie dobrze!!musi byc dobrze!
Stary 2008-12-15, 10:40   #2693
maladT
Zakorzenienie

trzymam kciuki. Awenturyn możesz mi jeszcze raz wysłać te przepisy bo oczywiście posiałam

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 16:29   #2694
mukaa
Zadomowienie

Cytat:
:

ja omijam apteke z daleka tez mam recepty do wykupienia - 220 zł a to tylko młodego recepta a gdzie moja

.....
i tutaj mała reklama uk,....
tak recepty dla dzieci są za darmo - aż do pełnoletności.,,
boi wiadomo że dzieci mają to do siebie, że chorują, a oszczędzać na nich nie można..
szkoda że u nas na to nie wpadli - kasy nie ma, za to u nas w mieście mają ileś tam tysięcy na nową fontannę
mogliby za to wieżowiec wybudować - żeby ludzie mieli gdzie mieszkać (w kolejce po mieszkanie jestem prawie 20 000!!!!! na starość może dostanę lokum)

dorbar - z rodzicami! Antek nie dostał się do żłobka, więc jak pracuję to moja matka z nim siedzi. I z pracy przychodzę wypompowana - bo tam co drugie dziecko to struś pędziwiatr, a także dźwiganie dzieci wózkowych swoje robi...

Swoją drogą fajnie wrócić do pracy po tygodniu wolnego
Coś malutko dzieci przyszło - pewnie chore albo powyjeżdżały na święta
Na małej świetlicy przez czas jakiś był... jeden uczeń a dla neigo nauczycielka i trzy pomoce

Zabieram się za drugą porcję pierników - do końca tego tygodnia muszę to zorbić ;p
Stary 2008-12-15, 20:53   #2695
Awenturyn
Rozeznanie

Własnie wróciłam do domku i jak zobaczyłam 15 st na termometrze to az mnie

Dzieki wszystkim - badanie młodego wyszło dobrze jest nawet ciut lepiej niz w kwietniu,jutro moja kolej - nie wyspie się bo o 6 pobudka,migusiem na busa i do szpitala na badanko

maladT jasne że moge , tylko zrobie to jurto bo narazie siedze w rękawiczkach we własnym domku i jestem padnęta jak mopsik po 12godz w dużym mieście ( w tym 5 w busie )

dobrej nocki zycze
Stary 2008-12-15, 23:30   #2696
dorbar
Wtajemniczenie

Hey, Hi, Hello Babencje.
A my miałyśmy cięzki dzień, Ala barzdo marudna była, nawet na spacerku marudziła. Jak zasypiała to tylko przy cycku i jak ja odkładalam to się budziła. Mam nadzieje, ze to tylko przejsciowe.

Cytat:

Odradzam farbowanie włosów,to nie wpłynie korzystnie na nie.A na wypadanie polecam preperaty z czarnej rzepy ( pachnie okropnie fuuujjj ale napewno pomoże) dostaniesz je w aptece
Byłam u fryzjera i zrobiłam jednak balejage. Skrócilam na długościu> a na wiosne to planuje ściąć na krótko.

Cytat:
No to super trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez mukaa Pokaż wiadomość

Zabieram się za drugą porcję pierników - do końca tego tygodnia muszę to zorbić ;p
a u mnie już są zrobione, pyszne wyszły

Cytat:

Dzieki wszystkim - badanie młodego wyszło dobrze jest nawet ciut lepiej niz w kwietniu,jutro moja kolej - nie wyspie się bo o 6 pobudka,migusiem na busa i do szpitala na badanko
Super, że badanie Matiego wyszło dobrze i trzymam kciuki by Twoje było równie dobre.
Stary 2008-12-16, 08:17   #2697
anulciak85
Zakorzenienie

Ciesze sie ze u Matiego badania w porzadku u cibie tez bedzie ok!!
Ja mam za to problem bo od jutra szkolenie a kuba drugi dzien w przedszkolu z placzem zostaje...
Stary 2008-12-16, 11:27   #2698
anulciak85
Zakorzenienie

Co tu tak cicho?
Stary 2008-12-16, 11:33   #2699
dudipopka
kobieta za ladą

dzień dobry
wpadłam na moment powiedzieć że....... przeczytałam Was w całości

JESTEŚCIE SUUUUUUUUPERRRRRRRRR!!!!!
TAK SOBIE DAJECIE RADĘ W TYM PRZYJAZNYM DLA DZIECI I SAMOTNYCH MAM KRAJU ZE SZCZENA OPADA!!!!!!!!!!!!!!!

Z OKAZJII ŚWIĄT ŻYCZE WAM WSZYSTKIEGO NAAAAAAAAAJ DLA WAS I WASZYCH POCIECH! WSZYSTKIE DZIECIACZKI PROSZE UCAŁOWAĆ ODE MNIE!
dorbar i maladT buziolki krejzolki
hejka mamcie!!!!

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 11:39   #2700
anulciak85
Zakorzenienie

Dziekujemy slicznie i rowniez zyczymy Wesolych Świat!

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości