|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część VII
to wygląda tak, jak wieczność.
ale nikt nie powiedział ci, ze wieczność to taki dom, w którym ciągle siedzisz sam. nadszedł czas. czas, by zbudować świat. od nowa. w powietrzu czuć było zapach optymizmu. jego ulubiony. wczorajszym życiem żyję musimy przez tysiąc mórz tysiąc lat w nieskończoności zanim będziemy wolni grubymi nićmi szyję me slowa poprzez noc za mną ty za tobą ja duszę moją zamknęłam w szklanym ekranie telewizora kocham cię. za wczorajsze łzy. przeminęło, skończyło się, było. nie wróci. kur.wa, nie wróci?! musimy trwać? w beznadziejności tak? serce moje pluje jadem twych słów piekło w kształcie serca. marszczy mi się dusza gdy za długo słucham słów twych serce moje tak strasznie drży każesz mi iść na przód, a sam się cofasz. sczerniałą masz dłoń ty o mnie nie wiesz, a ja przez ciebie umieram. i gdzie tu kur.wa sprawiedliwość? jak martwi mogą wciąż dokądś zmierzać? patrzę na ciebie poprzez rozbite szkło tamtych dni w twojej głowie siedzę wciąż jak myślisz, czy to już nieśmiertelność? widzisz te wszystkie gwiazdy na tle purpurowego nieba? a wiesz, jakie są podłe? nikt nie potrafi kłamać tak, jak one. mogę nawet w piekle tkwić. jeżeli będę trzymać twą dłoń, wtedy wiem, ze nawet to jest mój dom. zastanawiałeś się kiedyś, czy nadzieja może krwawić? jak sądzisz, ile człowiekowi potrzeba, by przestał istnieć? mi wystarczyło jedno twoje słowo. ale niebo, to niebo wiruje mi nad głową. O trzeciej nad ranem krew płynie w żyłach wolniej niż zwykle, a sen bywa wyjątkowo głęboki. Dusza jest wówczas albo pogrążona w błogosławionej nieświadomości, albo miota się rozpaczliwie, rozglądając sie wokół siebie. Nie istnieją żadne stany pośrednie. O trzeciej nad ranem świat, ta stara dziwka, nie ma na twarzy makijażu i widać, że brakuje mu nosa i jednego oka. Wesołość staje się płytka i krucha, jak w zamku Poego otoczonego przez Czerwoną śmierć. Nie ma grozy, bo zniszczyła ją nuda, a miłość jest tylko snem. z blizn cię stworzyłam śmieszny jest ten świat żałuję dziś tych niedopowiedzeń wczorajszych życie sie na mnie mści zaśpiewaj mi, kotku, że koniec nie jestnieje. wszystko, co robimy, to kupa gówna to, co jest dobre dla ciebie, nigdy nie bedzie dobre dla mnie. kawałki życia sklejam w całość i żebyś chociaż raz zatroszczył sie o mój spokojny sen..
|
#3182 |
|
Rozeznanie
|
świat czeka. patrzy ci w oczy pełne wahania.
Miłości moja, jak mam Cię świętować? cokolwiek myślisz, pomyśl odwrotnie. niedostatki snu rekompensuję mrożonymi truskawkami. znowu sobie roję. nie wiem czy chcę żeby mi przeszło. trzeba było podarować maki i uprzedzić o tym, że cudów nie ma. nie czujemy nic oprócz upokorzenia. coś uczyniła? coś uczyniła ze swoją młodością? czas w białym kitlu nie chce podjąć się leczenia. chodzę boso po gorących podłogach mojej wyobraźni. niedowidzenie, niedosłyszenie, nieodpisanie. bezmiłość. taka moja przypadłość. a ty idź. idź i błyszcz. widzę nas, nieprzytomnie. stoisz koło mnie.
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
Abunee, _Anusia_ - uwielbiam wasze opisy, są niesamowite...
// Zapętleni w treści bez znaczenia... Człowiek musi czymś żyć, a dzisiejszy świat zabiera mu wszystko... Tym razem zrozumiałam… Miał rację. Nauczyłam się umierać w sobie, nauczyłam się ukrywać cały strach... oddechy przenajświętsze karmią serce przez nos...
|
#3184 |
|
Raczkowanie
|
Zostawmy rozkrzyczany świat Jak pod stopami mróz
Gdybym wcześniej wiedzieć mógł Wszystko byłoby inaczej Będziesz patrzeć na mnie nim opadnie przedostatni wstyd Prześcieradeł pamięć niech zostanie Tak bezwstydnym śladem W duszy twej ` tak zbyt codzienna by ją znać . Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka nie mów proszę wszystko mija tak jak z drzew opadną liście przecież po najgorszej zimie będzie wiosna, nowe kwitną bzy Wejdź,Czuję los nam sprzyja, Patrz, Chwila i zacznę znikać, i całą noc tuliłem się do swoich myśli, do ciebie tak do ciebie tak, tak blisko jak w najlepszych snach tak mnie jakoś do piacha zaciągneło .
|
|
|
|
#3185 |
|
Raczkowanie
|
teroryzować fochem to możesz swoich starych.
rzeczywistość jest efemeryczna. księżniczka z własnego powołania. jak wiadomo w tej historii nic nie zdarzy sie znow. na zakręcie wypaść z trasy. mam swój metr i trochę ponad pół. jesteś świetnym chłopakiem, ale dzieci z tego nie będzie. xD on zapomniał. ja też chcę. dzielnica luksusowych dziwek. szła w tłumie luksusowych koleżanek.
|
|
#3186 |
|
Raczkowanie
|
A Beautiful Mess//Piękne zamieszanie
Hiding Behind An Expression//Schowana za ekspresją Ignorant Affection//Nieświadome uczucie what did you expect?//Czego się spodziewałeś/aś? Miscommunication//Zła komunikacja Looking for a fire-escape//Szukając wyjścia ewakuacyjnego Cliche love//Frazesowa miłość Experimenting is fun//Eksperymentowanie jest fajne Watching the world going by//Obserwując świata postęp Need something to rely on//Potrzeba punktu oparcia
|
#3187 |
|
Zadomowienie
|
12 stonka, ja Cię po prostu kocham! <3
marnujesz mój cenny czas koleżko. To nie jest miejsce dla mięczaków i frajerów, więc pomyśl czy to nie jesteś Ty... Proszę cię zostań ze mną.. Razem trafiamy w sedno Bo sedno sprawy leży Gdzieś miedzy tobą a mną. Dość streszczeń, my tu jeszcze wielkie słowa kocham cię. Wachlarzem rozwiej mgłę Wiosłem zawróć rzeki bieg I bądź, bądź i trwaj Zawsze przy mnie.
|
|
#3188 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję ;*
I vice versa, boskaś Ty ;* Cytat:
![]() Kocham ;* Ta, specjalnie dla Ciebie dziziejsze opisy. Aczkolwiek, uprzedzam, że weny ciut brakuje. * I tylko bądź obok. I tylko patrz w tym samym kierunku. I dalej mnie rozśmieszaj. I mów mi to, co chciałabym usłyszeć.. I śmiej się, gdy ja się śmieję. I powoduj, że będę przy Tobie bezpieczna. I spraw, bym mogła Ci zaufać. I przytul, gdy tylko zechcesz. I ocieraj moje łzy, pocieszając mnie. I kochaj...tak jak ja kocham Ciebie. To wszystko. Nic więcej od Ciebie nie chcę. * Jeśli Ty skoczysz, ja też skoczę. * I tylko Twój uśmiech, pcha mnie do przodu. * Urodziła się z wadą serca co nie chciało bić w samotności. To jej serce kalekie dla drugiego człowieka znało tylko uczucie miłości. Inna urodziła się z wadą wzroku. Była ślepo zachłanna na życie. Gdy wstawała o świcie oczy jej aż do zmroku miały trwać w nieustannym zachwycie. (..) Urodziły się z wadą słuchu, bo do szczęścia brakuje im ciszy. A świat szepcze wciąż do nich swoją gęstą harmonię, której nigdy nikt inny nie słyszy. * - Tęsknisz? - Tylko gdy oddycham. * Czasy są ciężkie dla marzycieli. * - Wierzy pani w cuda? - Tak, ale nie dzisiaj. * Pan nie mógłby być warzywem - nawet karczoch ma serce.
Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć. |
|
|
|
|
#3189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kradnę bezczelnie Twoje opisy bo cudne są a ode mnie skromnie ^^ [imię] mistrzyni w "myślę o Tobie" |
|
|
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
nie czas na to, co było wczoraj.
spójrz mi w twarz. zobacz ten ból... kolejny cios. i księżyc przypadkowy. Nie panujemy nad biciem serca, ani nad tym dla kogo ono bije. w moich niespokojnych snach... cisza rozrasta się. nie jestem stworzona do miłości. tyle prawdy. kłamstw o wiele więcej... i myślę, że można płakać ze smutku. trwamy. ja nie słyszę... zniewalasz. i ty również. życz mi wszystkiego najlepszego... miłość jest tyranem, wiesz? zaciśnięte do krwi wargi. ból zaciśniętych powiek. niczego nie ukrywam. zapach twoich kroków. szept twych oczu. byłam zagubiona i oszołomiona. panika się wzmaga... czego tak się bałam? nic, czego nie należało się spodziewać. nie tak to miało być. miałam tylko chwila żyć... wspomnienia. wydarte z szarych stron... nikt nas nie powstrzyma.
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
- chcesz wejść w świat dorosłych?
- nie, dzięki! świat to wielki znak zapytania. ja nie chcę odpowiedzi, chcę się czasem zastanawiać kocham świat, nawet tak brudny nie muszę widzieć twarzy na zdjęciach, by je pamiętać korzystaj, bo sława zaraz minie to co od razu jest piękne, zwykle szybko blaknie to co lśni, niewiele jest warte z reguły smutek z dymem wylewam na zewnątrz znam słowa, po których nie można odejść pamiętaj tylko, że każdy kowalem sam dla siebie z nie wszystkimi byliśmy rozliczeni pamiętasz? tez byłam idealistką jak Ty.
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze tokio hotel <3
|
|
#3193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3194 |
|
Przyczajenie
|
(...) i właśnie najgorsze jest to, że nie potrafię... wróć. Najgorsze jest to, że nie chcę przestać. Wiem przecież, że to złe, ale nie na tyle, aby się tym zadręczać, na tyle jednak, aby mieć maleńkie wyrzuty sumienia. Zazwyczaj ostrożnie, ale z czasem coraz pewniej, stawiam kroki na cienkiej linie nad ogromną przepaścią i nie chcę na razie myśleć o tym co się stanie, gdy zawiedzie mnie zmysł równowagi.
Dam ci nową deskorolkę , dam dla dziadka Viagry fiolkę Dam ci rozkład autobusów, dam szklanicę spirytusu Czapkę dam podszytą futrem, dam podręcznik kamasutry Dam ci wszystko to , co lubię ale siebie dam po ślubie. Czas na nikogo nie czeka. Łap każdy moment, który Ci został, bo jest wartościowy. Dziel go ze szczególnym człowiekiem- będzie jeszcze więcej wart. Wydawało się, że zabrnęłam już tak daleko, a jednak. Wielkimi krokami zaczynam cofać się do punktu wyjścia.
|
|
#3195 |
|
Raczkowanie
|
hm, ma ktoś może jakiś dłuższe opisy/wierszyki w takim stylu:
"Chce świat obracać siedząc na jego szczycie" albo opisujace w jakis sposob osobowość człowieka? ![]() Moje: ~czuję krzyk w sobie. ~chcę być myślą, która przebiega Ci przez głowę, kochanie. ~Twój uśmiech od rana rozjaśnia mój świat. ~pozwoliłeś bym uwierzyła w coś czego nie ma. ~jeśli wyjdziesz, pamiętaj, powrotów nie będzie. ~Jesteś tym czego tak bardzo brakowało mi.
You're killing me, killing me All I wanted was you ![]() Edytowane przez kas<3 Czas edycji: 2008-12-14 o 00:35 |
|
|
|
#3196 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pilnie potrzebuje opisów do byłej mojego eks że chce wojny to będzie ja miała. Dzisiaj na melanżu przegieła, cały czas mnie obgadywała, wytykała palcami, niby chce mnie bić (haaaa żałosna xD) macie coś?
Wojna ze mną? Gratuluje odwagi, współczuje głupoty.
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
1. Z [...] pseudofacetów i superkobitek moje miasto przestrzeni rozbitek
2. Zabierz mnie gdzie chcesz, jestem Twój drapieżny zwierz ![]() 3. Weź mnie na lody i na białe samochody ![]() 4. ja niewytrzymiem, ty niewytrzymiesz, ona paduchła... kolokwium z ruskiego... 5. Pod lód ciągnie mnie Twój arktyczny wzwód. Jestem misiem, kochać chce mi się ![]() 6. uczę się na kolokwium z ruskiego... 7. z Ukochanym ukończyliśmy nauki przedmałżeńskie, można się teraz hajtać hihi
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2008-12-14 o 03:36 |
|
|
|
#3199 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() * * * Z listy: *DJ Samy S. - Braveheart 2009 (Extended Mix) | * ![]() *TEMPY H*UJU POLECIMY W NOCY HEHE KAPITAN BOMBA (cokolwiek to znaczy )*Politechnika Warszawska : Skra Bełchatów wiadomo komu kibicujemy ![]() *strach się bać... *Spie na Jasku... *Gdy Nie Miałam Nic Do Stracenia, Dostałam Wszystko... *Ciebie* KOCHAM * My Heart Will Go On...||serce kobiety jest jak ocean tajemnic...||zle *Każdy ludek szuka ludka, ktory w sercu czyni cudka *,,Trudno wierzyć w lepszy poranek, kiedy każdy jest taki sam." tel[!] * . bo serca są po to,by krwawić tęsknotą.. ! *kubuś puchatek- na zawsze ! x33 *Ależ ja nic nie obiecałam ![]() *Love has a reason,there's a meaning to the world.↵We're giving love ![]() *I can't help myself ..↵↵chlap .. chlap .. ![]() *when it all falls apart. .it's much too much!! Edytowane przez Saandra Czas edycji: 2008-12-14 o 08:58 |
||
|
|
|
#3200 |
|
Rozeznanie
|
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
Jednak z ostatnią prośbą nikt mi nie pomógł
. Może teraz znajdą się chętne? Potrzebuje opisów smutnych (w sensie, że coś nie wychodzi), tylko nie o miłości, bo tego tu pełno i jeszcze jakieś ostre (kiedyś tu spotkałam się z takimi z tektów piosenek, ale nie wiem na której stronie, i w której części ).Szklana pogoda dopadła mnie. Albo radę damy, albo jak tynk odpadamy. Czarna barwa tęczy [*] Ja jestem konkurencja, we mnie jest ten potencjał. Wszystko płynie z serca, w sercu jest esencja Esencja to podstawa, esencja jest jak pensja. to słowo co taszczy prawdę z paszczy. hakuna matata ![]() Cały świat mi zbrzydł! Był brzydszy niż ty! Wciąż patrzył na mnie tak jak jeszcze nikt. ![]() Nie wiesz jak we wnątrz cała drże, kiedy rozstajemy się. miałeś mi przynieść powietrza przejrzystego smak Mam nadzieję, że się coś przyda .
|
|
|
|
#3202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2.Cycki masz fajne, szkoda, że w głowie pusto ![]() 3.problemy usuwam po męsku - kijem baseballowym. Zapraszam do gry. 4.znajdź własnego faceta, od mojego się odklej. 5.Zarezerwowany dla mnie. Pachnący mną. Nie szuka innej. 6.Widzisz moja droga, to ja jestem Sprite ![]() 7.Wszystkich swoich wrogow pozdrawiam srodkowym palcem . ------------------------------------------------------- 1.nie namalujesz go, bo nie znajdziesz tak zakreconej zoltej kredki . 2.tańczy mi coś sobie w głowie kiedy tak na Ciebie czekam. 3.chodź, chodź, chodź, do moich ust. Kee Styrana Abunee Eccentriic Ubóstwiam! Jestescie najlepsze ![]() |
|
|
|
|
#3203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2.tak wiem można zmusić się do snu.. 3.chciałbym wierzyć, że my to coś więcej niż upadki, klęski, szpetne blizny. 4.teraz nie ma nieba, jest tylko zimny wiatr . 5.Uśmiechnęła się uśmiechem, wktóry włożyła wszystko to, co postanowiła przemilczeć. 6.I nie szepcz juz, że bedzie lepiej.. We mnie juz nic w to nie wierzy.. 7.Życie dzieje się obok mnie.. 8.został mi tylko rozmazany tusz i drżące ręce,z których wypada świat.. 9.Życiowe dramaty, jak filmy temat. Moze któryś sie przyda ![]() ![]() |
|
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w twarz zaśmiać się światu, tak donośnie, bezczelnie w przyszłość bezczelnie patrzeć, wyciągnąć środkowe palce Może takie. Ale wierszyków nie mam niestety.
"Nie masz żadnych wrogów poza tymi w Tobie" rsmt Edytowane przez nastychick Czas edycji: 2008-12-14 o 10:24 |
|
|
|
|
#3205 |
|
Wtajemniczenie
|
TiScatteroUnaFoto Już kradnę kilka
![]() ________________ wiesz co we mnie drzemie wciąż podnosisz mi ciśnienie. lirycznie możesz tańczyc to co robisz mnie nie rusza trzecioligowa artystka z wyjechaną reputacją a więc poczuj kocie ruchy. Czy sprawiasz, że ludzie dobrze się czują? No. Jesteś dziwką. ![]() |
|
|
|
#3206 |
|
BAN stały
|
eccentriic kradnij
boskaś Ty wiesz ![]() Jestem zmęczona byciem tym kim chcesz abym była Mam serce pełne bólu. głowę pełną stresu. garść gniewu. Znajdziesz mnie w swoich wspomnieniach On może sprawić, że się śmieję kiedy chcę płakać Usuwam cię z mej krwi Nawet jeśli jesteś tak blisko mnie nadal jesteś tak odległy Dźwięk twego głosu wymalowany na moich wspomnieniach Zagubiłeś się wśród swoich kłamstw? I ja chciałabym tylko nie czuć że jest coś co straciłam moje przykryte śniegiem marzenia jej serce kiedyś zranione mocniej kocha dziś. Znów masa nieskładnych myśli - w tej chwili i w tym zgiełku,we mnie samej. Moje myśli ciągle gdzieś biegną, za czymś gonią...
|
|
|
|
#3207 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
nie pomyliłaś :P Dziękuję Chociaż i tak wiem, że to wkrętka :PPza to ja twoje uwielbiam<3 i już nawet nie piszę, że ukradłam, bo to oczywiste jest ![]() Cytat:
nie gadaj takich głupot więcej :PP bo eccentriic nie da się nabrać już.. o nie.. znowu ukradłam Twoje! ![]() _______________
to nie jest tak, że dzisiaj chcesz i jutro masz. blizny z przeszłości powinny otwierać oczy. co dla mnie skarbem, dla Ciebie było piaskiem na plaży rozsypanym </3 dużo pytań, odpowiedzi bardzo mało.. czy wiarę dasz, że nie ma siły, która zniszczy nas ? do Ciebie za daleko. tam gdzie mieszka mój głos. Edytowane przez eccentriic Czas edycji: 2008-12-14 o 11:26 |
||
|
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
* I komu przeszkadzała? Ta Nasza miłość?
* Niczyja. Tak po prostu. * Znikło coś, co miało trwać wiecznie. * Pokolorowana neonami miasta. * Miłość nie istnieje. * Bo Ty i ja to nie MY. * Może w kolejnym życiu odnajdę Cię. * Brakuje tylko Ciebie, brakuje Twego głosu. * Dla Niej zima trwa cały rok. * Już im nie zależy. * Będę o Tobie marzyć. </3 * Nicość. * Niebo bez Gwiazd. * Niepotrzebna nikomu.
|
|
#3209 |
|
Raczkowanie
|
TiScatteroUnaFoto , pochlebiasz. ; D
A ja zabieram Twe. *; - - - - - - - - choć się nie przyznajemy. niewinnie. lepiej zawieść się na kimś, niż zawieść kogoś. totalne ubzduranie. spędzasz chłód z mojej twarzy... wszystko czarne, białe. to tylko złudzenia. przypomina mi ciebie. nie zgadłeś. wieczne sny. z tobą, czy bez ciebie... nic się nie powtórzy. wiesz, byłeś moją wiarą. wszystko mi pachnie tobą. wtedy uczyłeś mnie wymawiać imię swe... już nie boję się ciszy. czego oczekujesz? lirycznie. spal wszystkie moje sekrety. skóra pali się. od twej obojętności... wstyd i ucieczka. tonie wszystko. dzieło wiecznego zapomnienia... zwinnie i tak delikatnie... nie nie zauważasz. już się nie uśmiechasz. nie mów, że nie było warto. ostatnią szansę? już w ciebie nie wierzę. puste słowa i rany niezagojone. nie czas by się śmiać. świat się nas wyrzeka. czekam na ciebie. będę czekać wiecznie.
wtedy usiłowaliśmy żyć przeżywać miłość szukać i nie znajdować.. Edytowane przez styrana Czas edycji: 2008-12-14 o 11:40 |
|
|
|
#3210 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki.
Jestem nowa. Ale śledzie wątek od początku. Postanowiłam do was dołaczyć i podzielic sie moim opisami ![]() Mam nadzieję że nie bede przeszkadzać i spodobają sie Wam moje opisy . Podrawiam Cieplutko coś ode mnie : jeden moment. jedna chwila. Obiecał:." Ja cię nie skrzywdę. Odarła:.:" To tylko kwestia czasu" I can see you're sad, even when you smile, even when you laugh I can see it in your eyes, deep inside you want to cry./widzę, że jesteś smutna, nawet kiedy się uśmiechasz, nawet kiedy się śmiejesz widzę to w twoich oczach, w głębi duszy chce ci się płakać Step by step, heart to heart/Krok po kroku, serce przy sercu, Trzeba coś stracić, by coś docenić, żeby odzyskać, trzeba się zmienić idealna kąbnacja..Kobieta i męszczyna. zostań proszę bo przy Tobie moje miejsce. a gdy zatęsknie..naucze się milczenia. ;** |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

wiadomo komu kibicujemy