|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
Cytat:
Cytat:
bo wiesz ze to dla ciebie zgubne.. buzia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a na sylwestra nie wiem.. moze do knajpy a moze do przyjaciol do domku... wcozraj mialam ta imprezke rodzinowa... i dawna ekipa przyjaciol mnie tak zaskoczyla.. nie dosc z pojawili sie wszscy... to jeszcze pryszlo pare osob z ktorymi dawno urwal sie kontakt bo sie po swiecie rozjezdili a ja niewiedzialam o tym ze sa wool w kraju.. powspominalismy pobawilismy bylo sper... zaskoczyli mnie bardzo bo napwet dograli sie co do prezentow... nakupywali mi wspolnie to co uwielbiam.. korali dwie ksiazki gre sudowku mnostwo slodyczy (panie ze slaska wiedza co to tyta z ktora ida pierwszoklasisci do szkoly.. midzy innymi takie cos..) ciuszki piekne do tego... poprstu myslalam e to nieosiaglane zebrac ich razem.. a niedosc ze przyszli to jeszcze taka niespodzianka ze zebrali sie i kpili raem oromny piekny preent... a o fajne kupili mi tez nakladke wibracyjna z durexa i oj wojtek sie ceszyl ze wkocu cos dla niego ![]() ![]() byzlo super
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do sylwestra to my na bal idziemy taki duzy na 250 osob z dj'em. zebralismy sie grupą znajomych. mielismy nigdzie nie isc ale doszlismy do wniosku, ze kiedy bedziemy szalec jak nie teraz Wczoraj własnie sukienke sobie kupiilam na tego sylwestra
|
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Chemię zaliczyłam na 4 ... mogło być lepiej ale nie narzekam. Duuużo tu naprodukowałyście przez 2 dni... trochę poczytałam ale nie na wszystko mam czas. Lecę dziś do szkoły na 13 i niby mam do 17 ale jestem chora rozłożyło mnie więc jak zalicze zabieg na koleżance to poproszę babkę żeby mnie zwolniła... gardło mnie boli i w ogóle czuje się słabo, taka chorutka...
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
my za salę zaliczki płaciliśmy 500zł i tyle nam odejmą na koniec, czyli mamy już zapłacone za 3osoby i reszta zostaje
Za orkiestrę nic nie płaciliśmy, płacimy dopiero po weselu. Za kamerzystę też nic. Ja narazie butów nie kupuję, najpierw muszę kupić halkę do swojej sukienki ale nie wiem jaką, chciałabym żeby nie miała jednego koła bo musi mi się podnieść sukienka. A nie wiem czy jak będą same kola to czy nie będą mi się odbijać spod materiału, więc chyba muszę mieć z tiulem dodatkowo A jak już będę miała halkę to kupię buty bo będę wiedziała na jakim obcasie ![]()
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
my za sale zaliczki 3 tys, orkiestra 300 zł, kamera 100 i foto chyba 300
w sumie spore te zaliczki ale za to potem bedzie mniej
|
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Gaduły
![]() Co do zaliczek to my płaciliśmy 1000zł za salę, 100zł za zespół i 100zł za kamerę i foto (ich mamy razem, bo to małżeństwo więc zaliczka też jedna). Dziewczyny orientowałyście się już ile się płaci u Was w kancelarii i kiedy to zrobić, po spisaniu protokołu czy zaraz przed ślubem, albo po?
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
my dopiero teraz w grudniu bedziemy placic zaliczke za sale,bo nawet jesczze menu nie wybralismy.Wiec tez zastanawiam sie ile to bedzie.Za fotografa placilismy 300 zł,no i to tyle bo orkiestry i kamery nie bedziemy mieli. A propos sylwka ,to wlasnie wczoraj dostalismy zaproszenie na impreze pt.kicz party czy cos trzeba sie bedzie przebrac no i wlasnie mam mieszane uczucia.Ale to nasi fajni znajomi wiec chyba sie wybeirzemy.Tylko ja nie lubie takich przebieranek![]() ssr wydaje mi sie ze to zalezy od parafii wkazdej inaczej a kiedy sie płaci to nie wiem
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2008-12-14 o 12:24 Powód: dopisek |
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
jak to bez orkiestry? to Ty nie robisz wesela tylko obiadek?
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo, w sumie nie obiadek tylko normalne przyjęcie z kolacją ,tortem itp. ,ale bez orkiestry
muzyka bedzie z cd.My nie cierpimy takich weselnych klimatów
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2008-12-14 o 13:21 Powód: dopisek |
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
a DJ?
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
no napisalam ze muza z cd,ale to przyjecie bedzie bez tanców -najbliższa rodzina ok 30 osób
a na dzień drugi wynajmujemy pub z dj i zapraszamy całą resztę
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2008-12-14 o 13:27 Powód: dopisek |
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
Nie mam czasu na razie poczytać co tam wczoraj popisałyście, ale chciłam tylko do Martuchy kilka słów: Martus, ciepło wczoraj o Tobie myślałam, ale nie mogłam złozyc życzeń Wszystkiego, co najlepsze dla Ciebie |
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ostatnio o tobie myslalam.. i nawet tz mnie opiepszyl bo mowi ejj a co z rybulka.. przeciez mialyscie sie widziec a ty ciagle praca i praca i tak mi sie glupio zrobilo bo ma racje... ale obiecuje ze jak to siateczne szalenstwo sie skonczy to sie zob aczymy
|
|
|
#2805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczynki!
Cytat:
Co do zaliczek, to my płaciliśmy fotograf - 100zł zespół - 200zł kamerzysta - 360zł suknia - 300zł Wczoraj wypróbowaliśmy dobre winko. Na pewno kupimy je na wesele. Istra bianco - smakuje identycznie jak Martini, to chyba nawet ten sam producent. |
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Dzieki za wszystkie odpowiedzi ile płaciłyście zaliczki Widze, ze ceny wahają się i to bardzo...Myslałam, ze mniej więcej zaliczka wygląda podobnie. A my z Tz zaliczki sami sobie będziemy opłacać w tym tygodniu, nie bedziemy brać od rodziców pieniędzy. Mamy tylko 2 tys gotówki do dyspozycji, więc mam nadzieje, że to wystarczy![]() Jutro idzimy do Kościoła rano do kancelarii dowiedzić się jakie terminy są wolne w październiku. Dodatkowo mamy namiary na podobno super orkiestre, a jeden z grajków pracuje w sklepie muzycznym wiec idziemy do niego rano. Mam nadzieje, że nam sie to wszytsko ładnie zgra. Mozliwe, że juz jutro zarezerwujemy sale ![]() Widze, że winka planujecie kupic na wesele. My z Tz mysleliśmy o szwedzkim stole, a na nim Whisky, itp, ale to chyba za droga idea, więc wątpie, że się zdecydujemy na nią
|
|
|
|
#2807 |
|
Wtajemniczenie
|
Do dziewczyn które mają już zakupioną wódkę. W jaki sposób ją przechowujecie?
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
ja wróciłam ze studiów bo dziś byłam net mi nie działa więc u TŻ jestem na necie
my płaciliśmy za sale 1000zł zaliczki za zespół 600zł 100zł fotograf
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
popscene w kartonach w piwnicy moha będzie stać.
![]() A wino będzie leżakować w piwnicy tejże również. |
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że rozwinał sie temat zaliczek... hmm my tylko sale zaliczkowaliśmy na 1000zł i nic więcej.
Zastanawiam się nad wódka co zrobic czy kupic teraz czy po nowym roku.Wiem, że ma zdrożec o 1zł ale w sumie ja kasę mam na koncie samooszczędzający na 7% rocznie. Nie wiem, mama mówiże jak będzie bliżej wesela... |
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupie przed weselem jak kupie 80 butelek to bede miec więcej 80zł do wydania a ja nie bede kupywać prawie 9 miesięcy wcześniej wódki
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2008-12-14 o 20:13 |
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
Luksusowej już od jakiegoś czasu trudno znaleźć za mniej niż 18 zł. A teraz była promocja w Biedronce za 15,99, no i zostały nieco ponad 4 m-ce do ślubu. Chyba dobra okazja.
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
w Twoim wypadku tak ja mam jeszcze dużo czasu by kupić wódkę
oglądaliśmy z TŻ wczoraj obrączki na necie szukaliśmy bez żadnych cyrkonii i nasze typy choć i tak musimy iść do jubilera zobaczyć co on ma a zaproszenia będą te zdjęcia wkleiłam wyżej
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2008-12-14 o 20:20 |
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idziemy do znajomych jako, że kumpela zaciążona to będę głownie z narzeczonym i jej małżonkiem drinkować ale będzie fajnie![]() martucha spóźnione, ale szczere życzenia, niech ci się w życiu zawsze układa i szczęście nigdy nie opuszcza |
|
|
|
|
#2815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() i dziekuje bardzo za zyczenia mam nadzieje ze bedzie tak jak piszesz buziak
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
cisza a jutro 5 stron będzie kolejnych hi hi
|
#2817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego naj martucho, bo jeszcze ja Ci nie pożyczyłam
|
|
|
|
|
#2818 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nauki oczywiście te same, w zeszłą niedzielę chyba pisałam na forum, że się jeszcze załapaliśmy ![]() martucha wszystkiego najlepszego my zapłaciliśmy za salę 2000 kamerzystę 300 fotografa 400
|
|
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
cześć to ja napisze ile my płacimy Zaliczka-1000zł Kamerzysta-1500zł Zespół-2500zł
Fotograf(2 plenery)1100zł Skrzypce w kościele-300zł
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
iza 300zł za skrzypce
![]() no masakra jakaś Moja siostra gra na ślubach na skrzypcach i ona bierze 50 min ale zdarzają się tacy co chcą dać więcej i dają. Moja siostra grywa tez z takimi ludźmi co obstawiają śluby i oni biorą 200zł, chyba że gra moja siostra to 300zł i 100 jest dla niej. Jest ich dwójka, pan gra na organach, a pani śpiewa, dodam tylko że śpiewa ona w operze i jest nauczycielką śpiewu a Ave Maria w jej wykonaniu to cud, miód i orzeszki
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

Czy same sobie płaciłyście zaliczki na orkiestre i sale i jakie to sa kwoty?????

więc jak zalicze zabieg na koleżance to poproszę babkę żeby mnie zwolniła... gardło mnie boli i w ogóle czuje się słabo, taka chorutka...
A jak już będę miała halkę to kupię buty bo będę wiedziała na jakim obcasie 

Wszystkiego, co najlepsze dla Ciebie