|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Gość
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów.
Eva -
|
|
|
|
#1052 | ||
|
Zakorzenienie
|
SKONCZYLAM!
Jupi. A nie... musze zrobic angielski. Ale wtedy skoncze! Czekaja mnie jeszcze wtedy 2 dni szkoly i fiu... 19 dni wolnego ![]() Impersono, nie bede Cie juz katowac. Ograniczylam powtorzenia, interpunkcje wskazal mi word ;P
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2008-12-14 o 17:42 |
||
|
|
|
#1053 |
|
Gość
|
To ci dobrze szpiegu - a mnie czeka wolne od przyszłego piątku (dwa tygodnie i dwa dni)
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bijcie po łapach,ale on się uczy do sprawdzianu z chemii i ma już dość. .ktora chętnie pomogłaby mi z oknami ?
|
|
|
|
|
#1055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czwartki nie mam zajec wiec ![]() A zaczynam dopiero 6stego stycznia. Margo, jak mi kuchenke umyjesz to pomyje Ci okna.
|
|
#1056 |
|
Gość
|
To ci dobrze jest. Ja w czwartek jestem aż do 21:00 od 7:00 w Wawie.
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie kochane moherki obejrzałam Oszukaną (Changeling) z A. Jolie. i z J.Malcovich.
Serdecznie polecam |
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Książki, muzyka klasyczna, jazz. Coraz bardziej mi się tu podoba
![]() Maddie ja uwielbiam Koncert fortepianowy c-moll Rachmaninowa, rozpływam się przy tym. Eva Carmina Burana to jest to, co tygryski lubią najbardziej. Jak tego słucham, to mam gęsią skórkę. Polecam jeszcze Lubie jeszcze Mozarta ( zwłaszcza Requiem), Beethovena, Bizeta. Z jazzu to kiedyś szalałam za G. Gershwinem i H. Hanccokiem. Przyznam się, że na książki mam ostatnio mało czasu, ale wcześniej pochłaniałam ich sporo. Zawsze wolałam poszerzać swój kanon lektur poza te obowiązkowe, ale nigdy nie byłam taką, co to zza książki się boi nosa wytknąć. Idę się zaraz wypaćkać maseczkami, bo ryjok stary trza konserwować. A potem wracam z moim piweczkiem.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
|
|
#1059 | ||||
|
Rozeznanie
|
Wreszcie nadrobiłam!
Dziergacie jak szalone. Widziałam że nastąpiła już pierwsza konfrontacja z wyemancypowanymi "starymi młodymi". Podobno nie jestem głupia, ale za Chiny nie mogę zrozumieć, po co komuś udzialnie się na wątku, który jego nie dotyczy? Jak chce, to niech przeczyta, niech nawet na jakimś wizażowym froncie wyzwolenia uciemiężonej przez skostniały system i stare pierniki młodzieRZy cytuje, ale niech przynajmniej tego wątku nie zagraca, zwłaszcza jeśli jego komentarze nic nie wnoszą.Cytat:
![]() Cytat:
po gimnazjum poszła od razu na przuczenie do zawodu- na fryzjerkę. Jest bodajże w 4. miesiącu ciąży.Cytat:
A żeby nie było, ja to generalnie takie raczej lekkie książki preferuję- Meg Cabot albo coś w ten deseń Ostatnio zaczynam się zastanawiać nad Jane Austen ![]() Cytat:
![]() ![]() Jedyne co mi 'podchodzi' z muzyki klasycznej, to utwory Vanessy Mae, ale ona z klasyką to jednak zbyt wiele wspólnego nie ma To tak co by było na bieżący temat
|
||||
|
|
|
#1060 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Te utwory kończą sie tak nagle, ponieważ na płycie poukładane są w pewien logiczny ciąg.
Jeśli by to kogoś z Moherków zainteresowało, to podaję resztę ciągu. 3. Moonrise - Nitin Sawhney http://www.youtube.com/watch?v=0qoHT81RMoM 4. Felicidade - Suba http://www.youtube.com/watch?v=swwwLlDFYgQ 5. Chura Liya - Nomadix http://www.youtube.com/watch?v=ErtCj8iqdD4 6. Jai Uttal - Guru Bramha http://www.youtube.com/watch?v=Tn9T1qamOZU 7. An Indian Summer - Al-Pha-X http://www.youtube.com/watch?v=0UVQAqBNtrI 8. La Fille de Pekin - Frederick Rousseau http://www.youtube.com/watch?v=wSBz8A-LoPY 9. Bangla Soul - Daniel Masson http://www.youtube.com/watch?v=zrV21Wdekkg 10. Far Away - Trumpet Thing http://www.youtube.com/watch?v=bggH_s8M3mU 11. Postales - Federico Aubele http://www.youtube.com/watch?v=dJVeQ-0U3fU 12. Shake It Loose - Dolphin Boy http://www.youtube.com/watch?v=PC8qg309qNo 13. Aganju - Bebel Gilberto http://www.youtube.com/watch?v=15TQHuwpqsM 14. Essaira - Cantoma http://www.youtube.com/watch?v=mEJGvDCVAQs 15. Tagama - Stefano Saletti http://www.youtube.com/watch?v=G5T00y2ATpI 16. Core Nire (Azoia Remix) - Pepe Barra http://www.youtube.com/watch?v=1u-sr8gItGA Tych płyt z Buddha Bar jest dużo więcej, ja podałam tylko skład jednej płyty, mam nadzieję, że Wam sie spodoba.
|
|
#1061 |
|
Gość
|
Klasyka dobra rzecz czasem.
1. Izabela Łęcka (Lalka, moja ulubiona lektura z liceum) 2. Telimena z Pana Tadeusza 3. Łagodna z Książki Fiodora Dostojewskiego o tym samym tytule 4. Młoda mężatka z Pamiętnika Młodej mężatki 5. Antygona z dramatu Sofoklesa. 6. Żona Makbeta z Makbeta Szekspira. Miałam mieć jeszcze Izoldę, ale mi czasu by zabrakło. |
|
|
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
Chorób ciąg dalszy- mnie od wczoraj boli gardło. Myślałam, że to angina, ale poczytałam i doszłam do wniosku, że na szczęście to jednak tylko zwykły ból gardła
I się dzisiaj kuruję moją starą, autorską metodą- od rana piję herbatkę z cytrynką i po 3 kubkach już widzę małą poprawę. Mam nadzieję, że w ciągu najbliższych 3 dni mi przejdzie. I chyba jednak, przynajmniej wieczorem, zacznę nosić czapkę i szalik
|
|
|
|
#1063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zęby, anginy... to ja sie chwalic nie będę
![]() Ale perelke wypatrzylam
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2008-12-14 o 18:44 |
||
|
|
|
#1064 |
|
Gość
|
To współczuję bardzo
![]() Ja też nie dawno wyszłam z choroby pt. przeziębienie (tydzień temu) - chyba jakiś wirus w powietrzu szaleje. Szpieg - racja naszymi chorobami nie ma sensu się chwalić
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A cytrynka to mam nadzieję że w plasterkach ze skórką, a nie pokropione? Ja wróciłam z przedzakupów świątecznych, jak na razie tylko dla kuzynki mam lalkę, bratz czy coś takiego, musiała koniecznie być podobna do Dody Wiecie, 6latka jak widzi panią ubraną na różowo to szał, i od razu 'ooooo Dodziunia'
|
|
#1066 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kochane moherki!
Nie było mnie 2 dni,a tu tyle do czytania,ledwie nadążam ![]() Dziwne jest to życie-też uwielbiam czytać,czytam namiętnie wszystko co mi wpada w ręce.Do książek nie przywiązuję się i nie zbieram,ale to tylko dla tego że nie mam gdzie ich trzymać,gdybym miała warunki to bym sobie jeden pokój na bibliotekę wydzieliła.A większość książek wypożyczam w bibliotece lub kupuję i po przeczytaniu oddaję koleżankam lub do tejże biblioteki. Bułgakowa uwielbiam,szczególnie "Mistrza i Małgorzatę",czytałam to po rosyjsku-robi jeszcze większe wrażenie.Kinga też czytam ![]() Co do tych petard-to chyba do mnie było to odpowiem młodzieŻy dojŻałej-ja ni na kogo nie krzyczę,Boże broń,po co?ja tylko na policję zadzwoniłam i powiedziałam jaka jest sytuacja.A dlaczego ?Dla tego że po-pierwsze nie rozumiem dlaczego mają mi pod domem rzucać tym paskudstwem-ani to ładne nie jest,ani biezpieczne,ani okazji żadnej niema.Ja rozumiem fajerwerki na Sylwestra czy coś w tym stylu ale nie 10 letnie dziecko samo w nocy na ulicy.A jak mu ręcę lub inne konczyny pourywa to co?Swoją drogą zaczynają mnie wnerwiać teksty typu"ja już młoda nie jestem,ale was(czyt.-stare mohery) nie rozumiem Naprawd ę, mądrość przychodzi z wiekiem,ale czasami wiek przychodzi sam![]() Pozdrawiam cieplutko,wyjeżdzam na parę dni bez dostępu do internetu, będę za wami tęsknić. Edytowane przez kalina121 Czas edycji: 2008-12-14 o 22:49 |
|
|
|
#1067 |
|
Gość
|
To miłego wyjazdu
Tak, mądrość przychodzi z czasem. |
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego wyjazdu Kalinko
Muszę to wrzucić
|
#1069 |
|
Konto usunięte
|
Genialne
|
|
|
|
#1070 |
|
Gość
|
Super
|
|
|
|
#1071 |
|
na drugie mam Irena
|
a to fajowe walenie konia hihi
ale dziś zmarzłam bereta nie miałam
|
#1072 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja w oryginale mam zamiar przeczytać Brigdet Jones, ale nie mam kiedy się za to zabrać- ostatni tydzień przed świętami to w szkole prawdziwy survival ![]() i jeszcze porządki w pokoju... masakra. Ale same święta uwielbiam
Edytowane przez Nezka07 Czas edycji: 2008-12-14 o 19:06 |
||
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Bacha jednak wolę w tej wersji: http://pl.youtube.com/watch?v=qOVwok...eature=related TŻ mi wczoraj pokazał te obrazki Ja powoli staram się zrelaksować i wyciszyć, jutro czeka mnie pewnie przeprawa z przedszkolanką syna, już teraz zaczynam się stresować, że powiem jej o parę słów za dużo.
Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2008-12-14 o 19:07 |
|
|
|
|
#1074 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do matury, chętnie pomogę ![]() Cytat:
Siłaczkę oraz Bridget Jones co zszokowało moją komisję
|
||
|
|
|
#1075 |
|
Konto usunięte
|
A jest wymóg korzystania z lektur obowiązkowych przy pisaniu pracy? Bo ja starą pisałam to nie wiem
|
|
|
|
#1076 | |
|
na drugie mam Irena
|
Cytat:
|
|
#1077 | |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Muzyka, sztuka i proza/poezja, to moje pasje. Oczywiście zaraz po dzierganu beretów ![]()
|
|
|
#1078 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10080872]A jest wymóg korzystania z lektur obowiązkowych przy pisaniu pracy? Bo ja starą pisałam to nie wiem
[/QUOTE]Szajajabo, z tego co pamiętam - musi być chyba jedna lektura, poza tym pełna dowolność. Ale głowy nie dam, dawno zdawałam
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem coś przykuje moją uwagę, ale nie tak, żeby mi dech zaparło. Rzeźby mnie w ogóle nie ruszają, nie lubię. Poezja oczywiście, muzyka jednak głównie właśnie i nie wyobrażam sobie bez niej życia. I bardzo boli mnie i wylewam dość często swe żale, że współcześnie w szkołach na muzyce zamiast uczyć dzieci historii muzyki, poznawania wielkich utworów i kompozytorów, zamiast uczyć ich grać na instrumentach itd. , uczy się ich ciągle tylko piosenek. To tak jakby lekcje polskiego polegały jedynie na nauce wierszy na pamięć i recytacji. Współczesne przeciętne dziecko nie potrafi ze słuchu rozpoznać prawie żadnego utworu Chopina, Mozarta, Bacha itd. Może Beethovena znają, ale to głównie z filmu o bernardynie, który tak się nazywał
Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2008-12-14 o 20:20 |
|
|
|
|
#1080 |
|
Gość
|
Nie, teraz nie ma takiego wymogu szaja
Eva - zgoda pełna - muzyka, sztuka i książki to moje pasje (dojdzie teraz jeszcze fotografika i twory hand-made). Sama o sobie mówię, że gdybym umiała rysować rysunki techniczne to bym wylądowała na ASP na malarstwie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

Jupi. A nie... musze zrobic angielski. Ale wtedy skoncze! Czekaja mnie jeszcze wtedy 2 dni szkoly i fiu... 19 dni wolnego

.

Pelno takich... a podejscie do zycia 8latek. "No po co mi matura! Ja fryzjerka zostane! Pojde na jakies studium. Moze robienie paznokci?"
A żeby nie było, ja to generalnie takie raczej lekkie książki preferuję- Meg Cabot albo coś w ten deseń
Ostatnio zaczynam się zastanawiać nad Jane Austen 

Ja powoli staram się zrelaksować i wyciszyć, jutro czeka mnie pewnie przeprawa z przedszkolanką syna, już teraz zaczynam się stresować, że powiem jej o parę słów za dużo.