Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-13, 20:10   #2401
aggie23
Rozeznanie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

aggie23 ja mam wesele w Venus i pisałam że tam wynegocjowaliśmy ten chlebek itp.
oj pomylka wydawalo mi sie ze masz w Ziemianskiej. a apropos Venus, bylam tam na jednym weselu i tez bylo suuper. bardzo ladna sala i swietne jedzenie.
cel 2: 72
cel 3: 67
aggie23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 21:25   #2402
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
Elsi81 ty musiałas być na przyjęciu,które odbywało się na górze, a ja byłam na dolnej sali A widzieliśmy ten pokaz ponieważ dostaliśmy"cynk" od kolegi, który właśnie to wykonywał. I tak podejrzeliśmy- aż wstyd się przyznawać

oliwkach1985 Mam dla Ciebie nr tel. 500-516-377 pani Jędyka.
A wiesz ,że o tym nie pomyślałam że tak mogło być nie brałam pod uwagę tego że przecież na dole było drugie wesele.To mówisz, że pokaz się podobał? mnie też i reszta gości też zachwycona była, bo to takie niecodzienne było i w dodatku nowość.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 23:05   #2403
ArS
BAN stały

GG do ArS

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Co do stron podanych przez Arsa, najbardziej podobają mi się zdjęcia z www.bw.dj.pl. Super! Reszta według mnie nie jest warta swojej ceny. Poza tym photoshop
czyni cuda i nie trzeba być dobrym fotografem, żeby takie zdjęcia ,,zrobić". Ale ogólnie fajne i CIEKAWE.

aggie23 ja mam wesele w Venus i pisałam że tam wynegocjowaliśmy ten chlebek itp.
Ttrzeba byc doskonalym fotografem aby dostac zdjecie ktore mozna w Photoshopie poddac takiej obrobce. Uwierz mi. Siedzialem 3 lata jako grafik w agencji reklamowej i wiem, ze bez doskonalego materialu wejsciowego nie ma efektu koncowego. Photoshop zalatwi wszystko to haslo popularne tylko. I nic wiecej.
Photoshop nie zalatwi Ci swiatla, nie zalatwi cieni, nie zalatwi glebii ostrosci naturalnej, nie zrobi oswietlenia kontrowego itd. itd.
Co do preferencji..bw.dj.pl i bartosz jastal IMHO na przodzie.
ArS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 10:57   #2404
Marcia23
Raczkowanie

Witam wszystkich jestem tu nowa przejrzalam z grubsza ten watek bo...coz tu duzo mowic...mnie tez kopnal zaszczyt slubu wiec postanowilam sie zarejestrowac aby dzielic sie z Wami opiniami moj slub odbedzie sie 8 sierpnia 2009 roczku wiec jeszcze troszke czasu panienstwa mi zostalo nie mnie jednak sale mamy juz zamowiona- Przystan na Boksycce mialabym w zwiazku z tym prosbe...bo nie doczytalam sie wczesniej czy ktos juz wypowiadal sie na temat tego lokalu?????? warunki tan "na oko" dobre- sala robi mile wrazenie, ladnie ubrana (wystroj w cenie), cena 130 zl. od osoby i w tym jest juz wszystko, nie liczac kapeli i alkoholu.
Jesli chodzi o videofilmowanie to zamowilismy pana ze Słoneczka- krecil wesele mojej siostry ciotecznej i jego nr wzielam wlasnie z plytki. Bierze on pod uwage nasze propozycje i zyczenia dotyczace filmu, co mi sie bardzo podoba oprawe muzyczna mamy juz obmyslona na film a moze macie jakies ciekawe pomysly na czolowke slubna?
Kapela....jutro przesluchujemy plyte zespolu StarMax- moze ktos ich slyszal??? prosze o opinie w takim przypadku bo zespol to niemal najwazniejsze ogniwo udanej imprezy, nie ma tu mowy o wpadkach no i prosilabym jeszcze o komentarze tego lokalu na boksycce pozdrawiam Was dziewczyny
Marcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 11:51   #2405
Elsi81
Zakorzenienie

Witaj Marcia23 jeśli chodzi o Twoje pytania to nie pomogę bo nic akurat na temat sali na Boksycce nie słyszałam nikt ze znajomych tam nie był więc zdania nie mam jak również o zespole który wymieniłaś też nic nie słyszałam, a miałaś jakąś płytkę od zespołu żeby zobaczyć jak grają?
A jeśli chodzi o czołówkę to fajne pomysły można ściągnąć z You tube tam gdzie są nagrania z wesela.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 11:52   #2406
mehja
Zakorzenienie

marcia23 witaj. Jeśli chodzi o ''Przystań" to super salę wybraliście. Moja kuzynka miała tam wesele w lipcu, podobało mi się bardzo. Sala jest duża, pięknie udekorowana, romantyczna. Otoczenie też super, te fontanny, huśtawki. Ja też bardzo chciałam mieć tam wesele ale głupio jakoś tak kopiować kuzynkę i mamy w Venus. Jedyny minus to jedzenie- takie sobie, nic ciekawego. I w lecie na sali jest duszno i gorąco a klimy nie włączają. Ale poza tym naprawdę super. O ile dobrze pamiętam to któraś z dziewczyn miała tam też wesele ostatnio to na pewno napisze ci coś więcej.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 12:31   #2407
Marcia23
Raczkowanie

U mnie sytuacja byla jeszcze na tyle przewrotna ze zmienilismy lokal doslownie wczoraj. Najpierw zamowilismy sale w lysicy, ostatecznie w przystani zwolnil sie termin i po burzliwych dyskusjach i obliczeniach stwierdzilismy ze w przystani wyniesie nas taniej, a i otoczenie jest lepsze jesli chodzi o wesele. Kurcze...nie chcialabym zalowac, bo w lysicy tez mi sie podoba..mialam tam studniowke i bardzo mile wspominam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-14, 12:41   #2408
mehja
Zakorzenienie

marcia23 no niestety o tym czy będziesz żałować przekonasz się dopiero po weselu, ale ja na twoim miejscu wybrałabym Przystań. Przed Łysicą nawet nie mają gdzie goście posiedzieć, a w lecie ciepło, wieczory piękne. Napewno będą ciągle wychodzić na dwór.

A powiedz w jakiej parafii bierzecie ślub?

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-12-19 o 07:08 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"!
Stary 2008-12-14, 13:11   #2409
Marcia23
Raczkowanie

No własnie w sumie pod tym katem zdecydowalismy sie na Przystan- tam jest gdzie wyjsc, otoczenie jest milutkie, fajne w poprawiny mozna grilla zrobic wiec fajna sprawa. Jesli chodzi o parafie, oboje jestesmy z parafii Chrystusa Nauczyciela na kolonii robotniczej, ale chcielibysmy wziac slub na Piaskach. Ale jeszcze nie zarezerwowalismy sobie u ksiedza terminu. Poki co takie bylo zamieszanie z ta sala ze nie bylo jak zaklepac(w lysicy mielismy termin na 17 lipca). Teraz znamy nowy termin, wiec pozornie nic nie stoi na przeszkodzie zeby pojsc do ksiedza. Ale....tylko pozornie, bo sie boje przeczuwam ze nas nie wypusci do innej parafii, zwlaszcza dlatego ze kosciol buduje i kasa mu sie przyda;/ tylko ze bardzo duzo sobie liczy za slub;/ niewspolmiernie do warunkow i w porownaniu chocby nawet do piaskow;/ nic...bedziemy probowac...gdyby sie nie udalo, pozostaje nasza parafia
Stary 2008-12-14, 13:43   #2410
mehja
Zakorzenienie

Akurat tego grilla na Przystani to świetnego robią. Różne pyszne mięska i zimne beczkowe piwo.
Stary 2008-12-14, 13:51   #2411
Andromedaa
Rozeznanie

Witam Marcia 23 jeżeli ewentualnie bierzesz pod uwagę kościół na Piaskach, to nie zwlekaj z tym rozeznaniem odnośnie terminu ślubu. Sama z narzeczonym miałam dylemat, kiedy ksiądz pokazał nam rezerwacje na sierpień na zaplanowany przez nas dzień, musieliśmy wybierać między godzinami, które nie były dla nas 'idealne'. Wizyty w kancelarii też nie powinnaś się obawiać (przynajmniej na Piaskach), bo księża są tam naprawdę sympatyczni i rozumieją Młodych, możecie zwyczajnie sprawdzić wolne terminy i spokojnie zastanowić się nad wszystkim

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 14:54   #2412
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Andromedaa Pokaż wiadomość
Witam Marcia 23 jeżeli ewentualnie bierzesz pod uwagę kościół na Piaskach, to nie zwlekaj z tym rozeznaniem odnośnie terminu ślubu. Sama z narzeczonym miałam dylemat, kiedy ksiądz pokazał nam rezerwacje na sierpień na zaplanowany przez nas dzień, musieliśmy wybierać między godzinami, które nie były dla nas 'idealne'. Wizyty w kancelarii też nie powinnaś się obawiać (przynajmniej na Piaskach), bo księża są tam naprawdę sympatyczni i rozumieją Młodych, możecie zwyczajnie sprawdzić wolne terminy i spokojnie zastanowić się nad wszystkim
Tak, tak wiem, bo bylismy juz z narzeczonym na piaskach, tylko ze zamawialismy wtedy termin wlasnie na lipiec. I zgadza sie- godzina 18 nie byla szczytem naszych marzen potem mielismy sie udac do naszego ksiedza po pozwolenie na slub w innej parafii. I wlasnie tego jeszcze nie zrobilismy, bo zaczal sie ten harmider z sala. Ale masz racje, trzeba to zrobic jak najszybciej. Co do ksiedza na piaskach- jest fenomenalny przyjal nas z usmiechem od ucha do ucha nie bylo zadnych problemow obawiam sie tylko tego naszego
P.S. intryguje mnie Twoj nick czy pochodzi od zespolu??;> ale to tak na marginesie
Stary 2008-12-14, 16:03   #2413
przeddzidzie
Raczkowanie

gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Witam!
Jestem nowa, ale przeczytałam prawie cały wątek. My z narzczonym chcielibyśmy urządzić ślub z Novum. Martwi nas jednak mała ilość miejsc w hotelu. Był już ten temat poruszany, ale chyba nikt nie podsunął pomysłu jak to rozwiązać i gdzie można gości umieścić.Myśleliśmu o hotelu Pod Róża, ale pewnie będzie tam w tym czasie jakieś wesele. Interesuje mnie rónież koszt wiejskieog stołu w Novum jeżeli ktoś się orientuje bo byliśmy wczoraj tam ale wypadło nam z głowy i nie zapytaliśmy. Właściciel równiez nie wspominał o tym, że mają w posiadaniu owalne stoły a chyba takie bardziej by nas interesowały. Chciałam wedzieć jeszcze czy ta sala jest bardzo oblegana. Właściciel mówił, że tak, ale mozę dlatego żeby się spieszyć zamawianiem. A my ten ślub planujemy dopiero w 2010 roku, więc nie wiem czy już zamawiać czy jeszcze się wstrzymać. Co myślicie? Z góry dziękuję za odp.
Mam jeszcze jedną uwagę odnośnie zespołu RivaBand, byłam na weselu z ich udzialem 1,5 roku temu i mi sie nie podobał. Więcej mieli przerw na jedzenie niż grali. Ale to moje zdanie. Pozdrawiam

Mam jeszcze jedno pytanie Chciałabym brać ślub w parafii narzeczonego (na Stawkach), ale z tego co mi wiadomo to musze mieć świadectwo chrztu i bierzmowania ze swojej parafii!!! Ok 3 lat temu kosztowało to moją koleżankę 300 zl i wyzwiska ze strony księdza, że pobierała za darmo lekcje religii w parafii a teraz się jej wyrzeka. Strach pomyśleć co będzie teraz. Nie da się tego jakos uniknąć? Znaczy tych opłat albo w ogole wyciagania aktu chrztu i bierzmowania? Jacy są księża na Stawkach? Zastanawiam się czy z nimi nie dałoby się jakos załatwić tego żeby nie płacić zate akty w mojej parafii...

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-12-14 o 22:06 Powód: post pod postem
przeddzidzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 17:10   #2414
mehja
Zakorzenienie

przeddzidzie ale masz tego księdza w parafii, współczuję, już chyba nawet mój okropny proboszcz jest lepszy. Jak my oglądaliśmy salę Novum (we wrześniu) to na 2009 rok mieli jeszcze mnóstwo wolnych terminów więc na 2010 tym bardziej. Facet pewnie tak mówi żeby cię pospieszyć.
Stary 2008-12-14, 17:29   #2415
Marcia23
Raczkowanie

Ja miałam zupełnie inna sytuacje- kiedy bylam na piaskach, ksiadz mi powiedzial ze moge zadecydowac o tym ktora parafia, moja czy parafia na piaskach, bedzie gromadzila dokumenty. Z tego by wynikalo, ze dokumantami nie musze sie martwic gdyz zalatwia to za mnie ksiadz. Chyba ze ja cos zle zrozumialam;/ mam nadzieje ze nie, bo zaczne sie martwic
Stary 2008-12-14, 18:40   #2416
aggie23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez przeddzidzie Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie Chciałabym brać ślub w parafii narzeczonego (na Stawkach), ale z tego co mi wiadomo to musze mieć świadectwo chrztu i bierzmowania ze swojej parafii!!! Ok 3 lat temu kosztowało to moją koleżankę 300 zl i wyzwiska ze strony księdza, że pobierała za darmo lekcje religii w parafii a teraz się jej wyrzeka. Strach pomyśleć co będzie teraz. Nie da się tego jakos uniknąć? Znaczy tych opłat albo w ogole wyciagania aktu chrztu i bierzmowania? Jacy są księża na Stawkach? Zastanawiam się czy z nimi nie dałoby się jakos załatwić tego żeby nie płacić zate akty w mojej parafii...
300zl???? ja za swiadectwo chrztu i bierzmowania (bo tez mialam w innej parafii niz slub) zaplacilam 10 zl... bo tyle ksiadz chcial...
cel 2: 72
cel 3: 67
aggie23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 19:28   #2417
ninuska
Zadomowienie

Elsi81 masz rację, niecodzienny widok. Chiciaż zajmują się oni tym już jakiś czas to dopiero teraz zobaczyłam na żywo ten spektakl. Jest co oglądać.

Witam nowe koleżanki Super, że czyta nas tyle osób i się dołancza.

Marcia23 też odwiedziłam ten lokal-niestety tylko obejżeliśmy salę- nie byłam tam na przyjęciu. Ale sala pierwsza klasa Biedaki z was co do parafii- znajoma tez miała z tym problem, ale udało jej się wziąć ślub w mojej( do Piasek należę ) parafii.Ten problem tzn trzeba było wysłuchać tego i owego. Ale przeżyli więc nic się nie przejmuj. Będzie dobrze
Mam do ciebie pytanko- to kiedy zamawialiście godzinę na Piaskach, że wam tylko 18 została??

przeddzidzie Jeśli chodzi o salę to najlepiej poprostu zapytać czy robią juz zapisy na 2010 rok i jesli tak to zamówic- dla swiętego spokoju. To jest nowy lokal, więc może nie mieć jeszcze tak wielu zainterseowanych, jednak myślę, że może to się zmienić po sylwestrze gdy się więcej ludzisków o nim dowie. My już w sierpniu mieliśmy problem z salą na 2010 chcieliśmy 26.06.2010 a tam gdzie robimy weselicho cały czerwiec na 2010 mieli już zajęty I w taki to sposób weselicho mamy 03.07.2010 Sala zaklepana i już podpisana umowa. Tak to u mnie wygląda.

Edytowane przez ninuska
Czas edycji: 2008-12-14 o 19:31
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 08:14   #2418
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Marcia23 witaj, w przystani byłam na sylwestrze. Sala do tanczenia jak na pełna sale siedzaca to troche moze byc ciasno, podłoga troche sliska ale tak to bywa z płytkami. Poza tym, to jedzenie było nawet dobre, ale wiesz to tylko sylwester był.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 08:32   #2419
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marcia23 Pokaż wiadomość
Ja miałam zupełnie inna sytuacje- kiedy bylam na piaskach, ksiadz mi powiedzial ze moge zadecydowac o tym ktora parafia, moja czy parafia na piaskach, bedzie gromadzila dokumenty. Z tego by wynikalo, ze dokumantami nie musze sie martwic gdyz zalatwia to za mnie ksiadz. Chyba ze ja cos zle zrozumialam;/ mam nadzieje ze nie, bo zaczne sie martwic
Witaj Marcia23
A napisz proszę czy twój narzeczony też jest z parafii Chrystusa Nauczyciela?
Bo jeżeli nie to możecie wszystkie formalności załatwić u niego albo właśnie na Piaskach.
Do "naszego" proboszcza możesz iść tylko w celu zapłacenia za zapowiedzi (ja też jestem z Kolonii Robotniczej). Nie musisz go prosić o zgodę na ślub w innej parafii
Jeżeli chodzi o dokumenty to księdzu pewnie chodziło nie o to że on się zajmuje dokumentami, tylko że wy wszystkie zaświadczenia i dokumenty możecie złożyć w tej parafii w której odbędzie się ślub.
W moim przypadku ksiądz chyba nawet nie wie że jestem pół roku po ślubie Nie miałam zamiaru z nim wchodzić w zatargi bo nerwów szkoda

przedzidzie jeżeli chodzi o świadectwo chrztu i bierzmowania to trzeba je odebrać w parafii, w której byłaś chrzczona. Na odpisie z aktu chrztu jest zaznaczone też że byłaś bierzmowana.

Edytowane przez azakowana
Czas edycji: 2008-12-15 o 09:09
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 10:10   #2420
Marcia23
Raczkowanie

[quote=azakowana;10086699]Witaj Marcia23
A napisz proszę czy twój narzeczony też jest z parafii Chrystusa Nauczyciela?
Bo jeżeli nie to możecie wszystkie formalności załatwić u niego albo właśnie na Piaskach.
Do "naszego" proboszcza możesz iść tylko w celu zapłacenia za zapowiedzi (ja też jestem z Kolonii Robotniczej). Nie musisz go prosić o zgodę na ślub w innej parafii
Jeżeli chodzi o dokumenty to księdzu pewnie chodziło nie o to że on się zajmuje dokumentami, tylko że wy wszystkie zaświadczenia i dokumenty możecie złożyć w tej parafii w której odbędzie się ślub.
W moim przypadku ksiądz chyba nawet nie wie że jestem pół roku po ślubie Nie miałam zamiaru z nim wchodzić w zatargi bo nerwów szkoda

O raaaany naprawde tak mozna???? kurcze no byloby super w kazdym razie ksiadz z piaskow wyslal nas do naszego ksiedza, zeby wypisal pozwolenie;/ to nie wiem teraz jak to rozegrac;/ wybierzemy sie na piaski chyba jeszcze raz, w koncu trzeba zaklepac nowy termin, wiec wszystkiego sie dowiem ale poprawilas mi humor Azakowana
Aha, moj narzeczony tez jest z tej parafii- z kol. robotniczej pozdrawiam cieplutko

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Marcia23 witaj, w przystani byłam na sylwestrze. Sala do tanczenia jak na pełna sale siedzaca to troche moze byc ciasno, podłoga troche sliska ale tak to bywa z płytkami. Poza tym, to jedzenie było nawet dobre, ale wiesz to tylko sylwester był.
Dzieki serdeczne Justys, takie rady zawsze sie przydaja wesele planujemy na ok. 120 osob....nie wszyscy pewnie nas zaszczyca swoja obecnoscia wiec zapewne bedzie nas troszke mniej. Pamietasz moze mniej wiecej chociaz ile tam moglo byc osob na sylwestrze? Wlasciciel mowil ze mial tam wesela nawet na 180 osob, co mnie osobiscie wydalo sie dziwne;/ to jest wlasnie ten ból- w łysicy sala jest potezna, nie byloby tego problemu. Ojjj mam tylko nadzieje ze nie bede zalowac. Dzis odwolujemy termin w lysicy wiec dziewczyny- gdyby co, sala na 18 lipca 2009 jest wolna

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-12-19 o 07:09 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"!
Stary 2008-12-15, 10:40   #2421
Andromedaa
Rozeznanie

Kościół na Piaskach ma niewątpliwie coraz większe wzięcie

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 10:52   #2422
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marcia23 Pokaż wiadomość

O raaaany naprawde tak mozna???? kurcze no byloby super w kazdym razie ksiadz z piaskow wyslal nas do naszego ksiedza, zeby wypisal pozwolenie;/ to nie wiem teraz jak to rozegrac;/ wybierzemy sie na piaski chyba jeszcze raz, w koncu trzeba zaklepac nowy termin, wiec wszystkiego sie dowiem ale poprawilas mi humor Azakowana
Aha, moj narzeczony tez jest z tej parafii- z kol. robotniczej pozdrawiam cieplutko
Marciu ale jak Twój narzeczony też jest z Kolonii Robotniczej to sprawa się komplikuje
Ponieważ jeżeli ślub chcecie na Piaskach to potrzebna wam jest licencja albo substytucja z parafii Twojej albo Pana Młodego. A w Waszym przypadku jest to właśnie parafia Chrystusa Nauczyciela, więc ciężko będzie ominąć naszego proboszcza. Piszę chyba bo można to też czasem załatwić w inny sposób. Jeżeli mieszkasz gdzie indziej - tak jak ja w innym mieście - dłużej niż pół roku to Twoją parafią już nie jest parafia Chrystusa Nauczyciela, tylko ta na terenie której mieszkasz. Więc jeżeli uczęszczasz na msze do innej parafii to możesz tam starać się o substytucję lub licencję. Dokładnie tak było w moim przypadku - i dlatego na zapowiedzi dawałam tam gdzie mieszkam a nie gdzie mieszkają moi rodzice. Ślub braliśmy w Michale.

Mam nadzieję, że bardzo nie zagmatwałam mojej wypowiedzi i zrozumiesz te moje bazgroły

Monikinda też jest z tej parafii i ona przechodziła rozmowę w tym proboszczem więc może się wypowie na ten temat
Stary 2008-12-15, 11:13   #2423
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Sylwester w Przystani to niewiem na ile osob, była,ale wszytskie miejsca siedzaca były zajete,wiec chyba ile wejdzie tyle było, wiec dlatego jak sie tanczyło było ciasnawo, ale tak jak wesele na 120os.to spokonie bedzie mozna potanczyc.

Na pisakach jest super proboszcz, wczesniej była na ogrodach, bo to moja parafia i z stad wiem,ale go przeniesli, na pewno nie ma czym sie przejmowac w rozmowie z nim.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 12:40   #2424
Ywanka
Zadomowienie

Witam wszystkie nowe koleżanki!!!

Jaki tu ruch, ile miałam do nadrobienia!

Dziewczyny moja rada: nie myślcie kategoriami a może powinnam wybrać inną sale, kucharki, zespól itp i było lepiej. Słuchajcie NA PEWNO wszystko będzie dobrze i będzie to Was najpiękniejszy dzień w życiu!!!!
Stary 2008-12-15, 12:59   #2425
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ywanka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe koleżanki!!!

Jaki tu ruch, ile miałam do nadrobienia!

Dziewczyny moja rada: nie myślcie kategoriami a może powinnam wybrać inną sale, kucharki, zespól itp i było lepiej. Słuchajcie NA PEWNO wszystko będzie dobrze i będzie to Was najpiękniejszy dzień w życiu!!!!

Hehe slusznie Ywanko to MUSI byc najpiekniejszy dzien w naszym zyciu, bez wzgledu na wszystko najwazniejsza jest MILOSC, a tej z pewnoscia nie zabraknie tego dnia wszystko inne jakos sie ulozy badzmy dobrej mysli
Stary 2008-12-15, 14:01   #2426
mehja
Zakorzenienie

marcia23 na weselu mojej kuzynki w przystani miało być 220 osób i jak robili próbne ustawienie stołów to wszystko się swobodnie zmieściło. Na wesele przyszło 180 osób i wcale nie było ciasno! dlatego ja też myślałam o tej sali bo u nas będzie ok 165 osób.

Jeszcze ktoś pytał gdzie można zakwaterować gości. My zapewniamy im nocleg w internacie koło Budowlanki na Os.Słonecznym. Płacimy 20zł od osoby.
Stary 2008-12-15, 15:39   #2427
olajka
Zadomowienie

Dziewczynki wreszcie wczoraj zamówiliśmy sobie termin naszego ślubu
Najpierw byliśmy na Ogrodach, ale nie dało rady tam zająć terminu bo akurat na dzień, który chcieliśmy, mają przewidziane jakieś misje itp i żadnych ślubów nie będzie Pojechaliśmy więc do parafii mojego Słoneczka, czyli na Stawki I tam zamówiliśmy Księża są mili. Nas taki młody zapisywał. Wszystko nam powiedział, co trzeba donieść jakie dokumenty i dostalismy juz kartki do spowiedzi i do spotkań na nauki. Nie zapytalismy tylko jaki koszt będzie za slub.. Może któraś z Was dziewczyny wie..

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 15:49   #2428
azakowana
Zakorzenienie

Olajka nie ma określonej kwoty, jaką się płaci za ślub. Dajecie księdzu tyle ile uważacie. To tylko od Was zależy ile jesteście skłonni zapłacić.
Stary 2008-12-15, 15:55   #2429
olajka
Zadomowienie

No tylko, że my wogóle nie mamy rozeznania ile mniej więcej sie daje.. może coś podpowiesz A wogóle to należy dać już tak bliżej ślubu tak? Jakoś tak wczoraj głupio było nam się zapytać

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 18:47   #2430
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
No tylko, że my wogóle nie mamy rozeznania ile mniej więcej sie daje.. może coś podpowiesz A wogóle to należy dać już tak bliżej ślubu tak? Jakoś tak wczoraj głupio było nam się zapytać
Moje kolezanki na piaskach dawaly 400 zl ksiedzu, tylko nie wiem, bo zapewne siostrze zakonnej ktora przygrywa na organach tez trzeba zaplacic. Ale nam ksiadz tez wlasnie powiedzial- co łaska aaaa no i gratuluje zamowionego terminu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości