|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
ja jak zasnie na cycu to wkladam jej do buzi maly palec (swój) i wyciągam cyca..
biore do beknięcia i wtedy albo sie budzi i je dalej albo idzie spac ![]() na cyca do spania do swojego łóżka biore czasem nad ranem jak noc byla hardcorowa i nie mam sily nad nia siedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Tyle, że u mnie czasem jak odłożę spać, to po 10 min się budzi i w płacz. Smoczka nie chce, a przy piersi chętnie by była
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylam sobie pochodzic, kupilam pieluszki, nowe wyprobujemy teraz pampersy stay dry rozmiar 2, bo do tej pory miala new baby ![]() i juz ciemno. kiedy bedzie wiosna ja sie pytam?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta pogoda mnie tez dobija, w dzien szaro-buro a o 16 ciemno...ech... A my dzis bylismy na szczepieniach. 2 zastrzyki w dwie nozki... Nastepne za 4 tygodnie. Biedactwo plakalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
sa i stay dry nr 2
![]() zobczymy czy bardziej chlonne, 3 jesscze za duze na moja kruszynke. raptem 4,12 kg mam nadzieje ze nasze szczepienia wypadna przed 11 stycznia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Raczkowanie
|
A jedynki Pampersy do kiedy używałyście? Ile miało dziecko tygodni/kg?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: Tak to jest jak sie czyta na amerykanskich stronach... ![]() Szczepienia sa w 8 tygodniu. Moja Olimpia ma 7 tygodni z hakiem, ale powiedzialam GP, ze ja nie bede za tydzien znowu stala w kolejce ponad 2 godziny i dali jej dzisiaj. ![]() A w tamtym tygodniu miala szczepionke przeciw gruzlicy. ![]() Jedynek uzywalismy do miesiaca. Niby sa do 5kg, ale jakies takie malo komfortowe sie dla niej zrobily. Dwojki sa w sam raz na razie. Probowalismy tez Huggies 2, ale nie podpasowaly nam tak jak pampersy. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2008-12-15 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
my jednynki odstawilysmy jakis tydzien temu, jaka mala dobila 4 kg i 4 tygodni. dwojki sa deczko wieksze, no i wiecej miejsca na siku
3 za duze jeszcze sa, zachodza jej prawie pod kark ![]() zobaczymy jak sie sprawia dwojki stay dry, ma je teraz na sobie po raz pierwszy wiec zdam relacje |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zadomowienie
|
swietujemy dzisiaj miesiaczek
bylismy na zakupkach z Gabrysiem,i spal caly czas nic go nie ruszylo, dopiero jak wrocilismy do domku przebudzil sie,chyba chcial cos dokupic a to my razem i Gabrys po karmieniu przez tatusia ![]()
Gabrielek ![]() ![]() Fasolinka ![]() Edytowane przez lisey Czas edycji: 2009-01-25 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
my 1 mieliśmy tylko 1 paczke (48 szt) na pobyt w szpitalu i pare dn po.. Iga ważyła 4300... potem chyba ze 2 paczki (108 szt)
''2'' i jedna huggiesów ''2'' .. jak mala przekroczyła 5 kg przeszliśmy na 3... (miala prawie 4 tyg) tak w ogóle to czytalam ze pampki powinno się dobierać rozmiarowo do wagi od a nie do.. czyli np jak 3 są między 4-9 kg (to 4 kg bobas zaczyna je nosić), jak osiągnie 7 kilo to zaczynamy 4 które są 7-18 kg) itd ![]() u mnie to sie sprawdza bo w 2 Iga miala odciski od gumek na nóżkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mysle, ze to kwestia indywidualna. Moja ma ponad 5kg i ciagle jeszcze dobrze jej w dwojkach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
no dobra, moje sa baby dry, poszlam sprawdzic, mini 3-6 kg
![]() az poszukam na necie http://www.amazon.com/Pampers-Baby-D.../dp/B000FH34AQ |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie sie ta pierunska strona nie chce otwierac, wiesza sie ![]() ugotowalam zupe. az dumna jestem z siebie, ze lenistwo wygonilam oknem. ale czuje ze wraca drzwiami, wiec ide na sofe, poki polka spi |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Dawno mnie tutaj nie było, więc miałam zaległości w czytaniu, ale zdążyłam zanim mały się obudził ![]() Gratuluję nowo rozpakowanym mamusiom ![]() Dziewczyny, które wklejały zdjęcia: dzieciaczki prześliczne!!!! A u nas tak różnie, raz mały jest jak aniołek, raz marudzi długo i nie wiem dlaczego, ale ogólnie jakoś się wszystko normuje i dajemy radę, nie miałam tylko czasu zbytnio ostatnio, bo byłam z małym sama. Teraz śpi na swoim ulubionym miejscu, czyli na moim brzuszku, a jak odkładam go do łóżeczka to oczywiście co chwilę się budzi i wierci się co po jakimś czasie przechodzi w płacz no i trzeba wziąć malucha ![]() popisałabym, bo poruszałyście interesujące mnie tematy, ale kurczę z małym na brzuchu tak mi się zaczyna robić niewygodnie i kręgosłup wysiada.. od jurta tatuś w domku, to wreszcie będę miała więcej czasu ![]() pozdrawiam wszystkich serdecznie!! buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedynki byly najfajniejsze bo mialy taka siateczke co zbierala kupska... miedzy 1 a 2 w polcse jest nie wielka różnica jeśli chodzi o wielkość.. różnią sie tą siatka głównie.. 3 sa sporo większe ![]() ![]() zaraz lecimy na szczepionki.... ja mam stres a mala spokojnie spi niczego sie nie spodziewając.. alliyah jak u was noc po szczepieniu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
![]() Widzę, że temat pampków na tapecie. Właśnie się zastanawiałam, czy kupować kolejną paczkę 1 (kończymy właśnie drugą), czy przejść już na 2. Wczoraj zauważyłam, że Laurka miała odciśnięta gumkę na nóżce, więc pewnie przejdziemy na 2. Mamy 5 jumbo paczek- dostaliśmy zamiast ubranek i nie wiem, czy nie za dużo. Jak mi zostaną najwyżej oddam koleżance. A teraz z innej beczki- odpadł nam dzisiaj pępuszek ![]() ![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi kochane, czy podawałyście coś swoim maluchom gdy bolały je brzuszki i nie mogły sie załatwić? Moja mała dziś w nocy tak strasznie się męczyła żeby bączka puścić, nie wspominając już o kupce ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A przeszlismy na dwojki bo jedynki juz byly przymale, takze roznice w rozmiarze jakies tam sa (nie wiem czy w Polsce taka sama rozmiarowka...). Jeszcze mamy jedna megapake dwojek a poptem juz 2 megatrojki w zapasie. ![]() A wczoraj za Katakumba kupilam te Baby Dry, ale w rozmiarze 3 (4-9kg). I musze powiedziec, ze sa super. Bardzo dobrze sie sprawdzila (jedna!) na noc. Jak zapakowalam dziecko o 21 to o 7 rano rozpakowalam, pielucha wazyla chyba z pol kilo a Olimpia suchutka. ![]() A pierwsza noc po szczepieniu minela bardzo dobrze. Coreczke mi wymeczyli u lekarza, maial duzo wrazen i spala bardzo grzecznie. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Rozeznanie
|
Edyta - mi te herbatki na laktację nic nie pomogły. A małej dawałam do picia herbatkę koperkową Plantex - do kupienia w aptece, 1 torebka za 1 zł. Po niej miała ze 100 bąków dziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Raczkowanie
|
A teraz troszkę zdjęć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Raczkowanie
|
Poisone dziękuję Ci za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny długo się nie odzywałam bo co udało mi się do kompa dostać to jak przeczytałam co u was słychać mały mnie wołał
![]() wasze maleństwa są cudowne a i gartuluję nowo rozpakowanym mamusią ![]() ja na razie używam pampersów 1 i jestem z nich bardzo zadowolona chyba bardziej niż z huggisów bo po nich mały ma pogniecioną pupkę heheh po tych ściągaczach ![]() nie wiem czy czytałyście książkę język niemowląt ale jest rewelacyjna ( scorpioniec ją na maile przesyłała kiedyś na poczekalni ![]() ![]() edyta0131 ja też słyszałam o tej herbatce plantex że jest bardzo skuteczna ale niestety mój maluszek nie chce nawet wąchać żadnych herbatek on tylko chce mamusi mleczko ![]() ![]() ![]() wklejam zdjęcie Igorka po dzisiejszym spacerku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zadomowienie
|
śliczna malutka he he pamki gora,ja tez wole, Hugsy jakies malutkie sie wydaja i sztywniejsze przystojniak ![]() a ja sie pochwale, Gabrys dzis w nocy wstawal tylko 2 razy na butle, no malo spal wczoraj i wieczorkiem maly kryzysik bo po raz pierwszy sasiedzi mogli uslyszec mojego synia ![]() ![]()
#778 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale my przechodzimy z cyca na butle, wiec tu przyczyna sie kryje baczki sa, najgorzej jak mala nie umie pruknac jak je. nie wie co ma zrobic ![]() Cytat:
i my tez, i my tez ![]() Cytat:
wlasnie dzis tak mielismy. o 10 rano podrzucialam polke tz, a sama sie zamknelam w sypilani celem zasniecia jak kamien. o 13 jak weszlam do nich, tz powiedzial ze mloda spala raptem pol godziny wszystkieg i strasznie marudna jest. potrzeba bylo ciemnego pokoju i bujania na brzuchu zeby zasnela, ale nie chwalmy dnia przed zachodem slonca, spi dopiero pol godziny. dobre jest uswiadomienie ze dobrze miec harmonogram, ale ja np w zlym czasie czytalam ta ksiazke. mala byla niedozywiona, miala tydzien, potem 2, a ja nie wiedzialam czemu placze, skoro wg ksiazki powinna byc szczesliwa. no i smoka nie chce do tej pory, wiec jakos inaczej trzeba dziecko uspokajac a tak w ogole to moje slonczeko usmiechnelo sie do mnie wczoraj kilka razy!! po raz pierwszy |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Rozeznanie
|
Edyta - dziecko powinno wypijać 50 ml dziennie po jedzeniu. Ja robiłam rano w buteleczce i mała wypijała połowę, a połowę wieczorem. Bałam się, że nie będzie chciala pić, bo wody nie ruszy, a poza tym po jedzeniu może już nie chcieć, ale ona tą herbatkę uwielbia. Nie podaję codziennie, tylko raz na kilka dni, bo po podaniu to tak kilka dni pryka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.