OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-15, 16:25   #751
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

ja jak zasnie na cycu to wkladam jej do buzi maly palec (swój) i wyciągam cyca..

biore do beknięcia i wtedy albo sie budzi i je dalej albo idzie spac to najlepsza metoda..

na cyca do spania do swojego łóżka biore czasem nad ranem jak noc byla hardcorowa i nie mam sily nad nia siedzieć
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 16:35   #752
drama
Raczkowanie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Tyle, że u mnie czasem jak odłożę spać, to po 10 min się budzi i w płacz. Smoczka nie chce, a przy piersi chętnie by była
drama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 17:16   #753
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drama Pokaż wiadomość
Tyle, że u mnie czasem jak odłożę spać, to po 10 min się budzi i w płacz. Smoczka nie chce, a przy piersi chętnie by była
u mnie bywa podobnie... biore,karmię.. odkładam i tak w kółko az za którymś razem zaśnie na dłuzej... czasem trwa to 3-4 godziny
Stary 2008-12-15, 17:25   #754
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
ja jak zasnie na cycu to wkladam jej do buzi maly palec (swój) i wyciągam cyca..

biore do beknięcia i wtedy albo sie budzi i je dalej albo idzie spac to najlepsza metoda..

na cyca do spania do swojego łóżka biore czasem nad ranem jak noc byla hardcorowa i nie mam sily nad nia siedzieć
ja tak laktacje spieprzylam. bo mloda teraz ma zakonotowane cyc = spanie

bylam sobie pochodzic, kupilam pieluszki, nowe wyprobujemy teraz pampersy stay dry rozmiar 2, bo do tej pory miala new baby

i juz ciemno. kiedy bedzie wiosna ja sie pytam?!

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 17:39   #755
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
bylam sobie pochodzic, kupilam pieluszki, nowe wyprobujemy teraz pampersy stay dry rozmiar 2, bo do tej pory miala new baby

i juz ciemno. kiedy bedzie wiosna ja sie pytam?!
A te dwojki to nie sa new baby? My teraz uzywamy new baby 2, ale ze Olimpia ma juz 5,3kg to juz dlugo ich nie pouzywamy bo sa do 6kg. Mamy juz new baby 3 w zapasie...

Ta pogoda mnie tez dobija, w dzien szaro-buro a o 16 ciemno...ech...

A my dzis bylismy na szczepieniach. 2 zastrzyki w dwie nozki... Nastepne za 4 tygodnie. Biedactwo plakalo Ale w poczekalni byla bardzo grzeczna przez ponad 2 godziny (!), swoja droga skandal zeby tyle czasu czekac na szczepienie...
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 17:55   #756
katakumba
Zakorzenienie

sa i stay dry nr 2
zobczymy czy bardziej chlonne, 3 jesscze za duze na moja kruszynke. raptem 4,12 kg

mam nadzieje ze nasze szczepienia wypadna przed 11 stycznia

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-15, 17:58   #757
drama
Raczkowanie

A jedynki Pampersy do kiedy używałyście? Ile miało dziecko tygodni/kg?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 18:22   #758
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
sa i stay dry nr 2
zobczymy czy bardziej chlonne, 3 jesscze za duze na moja kruszynke. raptem 4,12 kg

mam nadzieje ze nasze szczepienia wypadna przed 11 stycznia
Stay Dry? Ja widzialam baby dry, ale dwojki sa od 5-8kg A Twoje?

Edit: Tak to jest jak sie czyta na amerykanskich stronach... U nas dwojki baby dry to 3-6kg...

Szczepienia sa w 8 tygodniu. Moja Olimpia ma 7 tygodni z hakiem, ale powiedzialam GP, ze ja nie bede za tydzien znowu stala w kolejce ponad 2 godziny i dali jej dzisiaj.

A w tamtym tygodniu miala szczepionke przeciw gruzlicy.

Cytat:
Jedynek uzywalismy do miesiaca. Niby sa do 5kg, ale jakies takie malo komfortowe sie dla niej zrobily. Dwojki sa w sam raz na razie. Probowalismy tez Huggies 2, ale nie podpasowaly nam tak jak pampersy.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2008-12-15 o 18:34
Stary 2008-12-15, 18:23   #759
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
my jednynki odstawilysmy jakis tydzien temu, jaka mala dobila 4 kg i 4 tygodni. dwojki sa deczko wieksze, no i wiecej miejsca na siku
3 za duze jeszcze sa, zachodza jej prawie pod kark

zobaczymy jak sie sprawia dwojki stay dry, ma je teraz na sobie po raz pierwszy wiec zdam relacje

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-15, 18:27   #760
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

swietujemy dzisiaj miesiaczek
bylismy na zakupkach z Gabrysiem,i spal caly czas
nic go nie ruszylo, dopiero jak wrocilismy do domku przebudzil sie,chyba chcial cos dokupic
a to my razem
i Gabrys po karmieniu przez tatusia

Fasolinka

Edytowane przez lisey
Czas edycji: 2009-01-25 o 18:31
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 18:32   #761
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
my 1 mieliśmy tylko 1 paczke (48 szt) na pobyt w szpitalu i pare dn po.. Iga ważyła 4300... potem chyba ze 2 paczki (108 szt)
''2'' i jedna huggiesów ''2'' ..

jak mala przekroczyła 5 kg przeszliśmy na 3... (miala prawie 4 tyg)

tak w ogóle to czytalam ze pampki powinno się dobierać rozmiarowo do wagi od a nie do..

czyli np jak 3 są między 4-9 kg (to 4 kg bobas zaczyna je nosić), jak osiągnie 7 kilo to zaczynamy 4 które są 7-18 kg) itd

u mnie to sie sprawdza bo w 2 Iga miala odciski od gumek na nóżkach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 18:40   #762
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
my 1 mieliśmy tylko 1 paczke (48 szt) na pobyt w szpitalu i pare dn po.. Iga ważyła 4300... potem chyba ze 2 paczki (108 szt)

tak w ogóle to czytalam ze pampki powinno się dobierać rozmiarowo do wagi od a nie do..

czyli np jak 3 są między 4-9 kg (to 4 kg bobas zaczyna je nosić), jak osiągnie 7 kilo to zaczynamy 4 które są 7-18 kg) itd

Wg tego co piszesz to Iga powinna nosic od razu trojki bo sa od 4kg

Mysle, ze to kwestia indywidualna. Moja ma ponad 5kg i ciagle jeszcze dobrze jej w dwojkach choc pewnie trojki tez juz by mogla nosic. Stad chyba tez przedzialy wagowe.
Stary 2008-12-15, 18:47   #763
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Stay Dry? Ja widzialam baby dry, ale dwojki sa od 5-8kg A Twoje?
no dobra, moje sa baby dry, poszlam sprawdzic, mini 3-6 kg
az poszukam na necie

http://www.amazon.com/Pampers-Baby-D.../dp/B000FH34AQ

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-15, 18:51   #764
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra, moje sa baby dry, poszlam sprawdzic, mini 3-6 kg
az poszukam na necie

http://www.amazon.com/Pampers-Baby-D.../dp/B000FH34AQ
Wejdz sobie na pampers.co.uk a potem na pampers.com. Calkiem inna rozmiarowka.
Stary 2008-12-15, 19:13   #765
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Wejdz sobie na pampers.co.uk a potem na pampers.com. Calkiem inna rozmiarowka.
usilowalam. jak szukalam linka do poprzedniego postu.
ale mnie sie ta pierunska strona nie chce otwierac, wiesza sie

ugotowalam zupe. az dumna jestem z siebie, ze lenistwo wygonilam oknem. ale czuje ze wraca drzwiami, wiec ide na sofe, poki polka spi

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 20:02   #766
drobciaa
Raczkowanie

Witajcie!
Dawno mnie tutaj nie było, więc miałam zaległości w czytaniu, ale zdążyłam zanim mały się obudził
Gratuluję nowo rozpakowanym mamusiom
Dziewczyny, które wklejały zdjęcia: dzieciaczki prześliczne!!!!
A u nas tak różnie, raz mały jest jak aniołek, raz marudzi długo i nie wiem dlaczego, ale ogólnie jakoś się wszystko normuje i dajemy radę, nie miałam tylko czasu zbytnio ostatnio, bo byłam z małym sama.
Teraz śpi na swoim ulubionym miejscu, czyli na moim brzuszku, a jak odkładam go do łóżeczka to oczywiście co chwilę się budzi i wierci się co po jakimś czasie przechodzi w płacz no i trzeba wziąć malucha nie ma innego wyjścia, chyba, albo ja go nie znam..
popisałabym, bo poruszałyście interesujące mnie tematy, ale kurczę z małym na brzuchu tak mi się zaczyna robić niewygodnie i kręgosłup wysiada.. od jurta tatuś w domku, to wreszcie będę miała więcej czasu
pozdrawiam wszystkich serdecznie!!
buziaki
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 09:48   #767
drama
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Moja ciągle w 1. Strasznie dużo tych Pampersów nam schodzi, ale spoko Kinga ciągle waży nieco ponad 3 kg, więc pewnie jeszcze na trochę 1 wystarczą.
Stary 2008-12-16, 10:21   #768
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Wg tego co piszesz to Iga powinna nosic od razu trojki bo sa od 4kg

Mysle, ze to kwestia indywidualna. Moja ma ponad 5kg i ciagle jeszcze dobrze jej w dwojkach choc pewnie trojki tez juz by mogla nosic. Stad chyba tez przedzialy wagowe.
ba zebym ja wiedziala jaki z niej duży klocek..

jedynki byly najfajniejsze bo mialy taka siateczke co zbierala kupska...

miedzy 1 a 2 w polcse jest nie wielka różnica jeśli chodzi o wielkość.. różnią sie tą siatka głównie..

3 sa sporo większe a obecnie jak mala zamiast 3-5 kup na dzień robi a mega konkretną to sa na styk

zaraz lecimy na szczepionki.... ja mam stres a mala spokojnie spi niczego sie nie spodziewając..

alliyah jak u was noc po szczepieniu?
Stary 2008-12-16, 12:06   #769
edyta0131
Raczkowanie

Cześć Mamusie

Widzę, że temat pampków na tapecie. Właśnie się zastanawiałam, czy kupować kolejną paczkę 1 (kończymy właśnie drugą), czy przejść już na 2. Wczoraj zauważyłam, że Laurka miała odciśnięta gumkę na nóżce, więc pewnie przejdziemy na 2. Mamy 5 jumbo paczek- dostaliśmy zamiast ubranek i nie wiem, czy nie za dużo. Jak mi zostaną najwyżej oddam koleżance.

A teraz z innej beczki- odpadł nam dzisiaj pępuszek Tak bardzo się cieszę, a jeszcze kilka dni temu miałam obawy czy się szybko wygoi

Powiedzcie mi kochane, czy podawałyście coś swoim maluchom gdy bolały je brzuszki i nie mogły sie załatwić? Moja mała dziś w nocy tak strasznie się męczyła żeby bączka puścić, nie wspominając już o kupce Nie wiem, czy to przeze mnie, że może coś zjadłam Mąż kupił mi ostatnio herbatkę z Hippa dla matek karmiących i dziś ją wypiłam. Tylko na opakowaniu napisane jest, że wspomaga laktację. A mleka to ja mam tyle, że jak zdejmę biustonosz to leje się z obu No i nie wiem, czy ta herbatka coś małej pomoże z tym brzuszkiem, czy trzeba jakąś inną kupić i np. małej podawać butelką Podpowiedzcie mi co robić! Please!
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 12:14   #770
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
ba zebym ja wiedziala jaki z niej duży klocek..

jedynki byly najfajniejsze bo mialy taka siateczke co zbierala kupska...

miedzy 1 a 2 w polcse jest nie wielka różnica jeśli chodzi o wielkość.. różnią sie tą siatka głównie..

3 sa sporo większe a obecnie jak mala zamiast 3-5 kup na dzień robi a mega konkretną to sa na styk

zaraz lecimy na szczepionki.... ja mam stres a mala spokojnie spi niczego sie nie spodziewając..

alliyah jak u was noc po szczepieniu?
Wiesz Skorpioniec ja nawet nie zauwazylam, ze jedynki mialy siateczke jakas... Jak moja Olimpia sie skupala to cala byla utytlana wiec ta siateczka chyba nie dzialala
A przeszlismy na dwojki bo jedynki juz byly przymale, takze roznice w rozmiarze jakies tam sa (nie wiem czy w Polsce taka sama rozmiarowka...).

Jeszcze mamy jedna megapake dwojek a poptem juz 2 megatrojki w zapasie.

A wczoraj za Katakumba kupilam te Baby Dry, ale w rozmiarze 3 (4-9kg). I musze powiedziec, ze sa super. Bardzo dobrze sie sprawdzila (jedna!) na noc. Jak zapakowalam dziecko o 21 to o 7 rano rozpakowalam, pielucha wazyla chyba z pol kilo a Olimpia suchutka. Polecam. Mi sie z pewnoscia przydadza bo Olimpia przesypia juz nawet 8 godzin bez budzenia. Na dzien na razie zostane przy New Baby.

A pierwsza noc po szczepieniu minela bardzo dobrze. Coreczke mi wymeczyli u lekarza, maial duzo wrazen i spala bardzo grzecznie. O 21 karmienie a potem dopiero o 9 rano. I obylo sie bez goraczki.
Stary 2008-12-16, 12:22   #771
poisone
Rozeznanie

Edyta - mi te herbatki na laktację nic nie pomogły. A małej dawałam do picia herbatkę koperkową Plantex - do kupienia w aptece, 1 torebka za 1 zł. Po niej miała ze 100 bąków dziennie
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 12:25   #772
edyta0131
Raczkowanie

A teraz troszkę zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Laura 209.jpg (49,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Laura 224.jpg (46,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Laura 236.jpg (80,1 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Laura 244.jpg (55,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Laura 246.jpg (44,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Laura 251.jpg (59,8 KB, 45 załadowań)
Stary 2008-12-16, 12:30   #773
edyta0131
Raczkowanie

Poisone dziękuję Ci za odpowiedź A powiedz mi jeszcze, czy tą herbatkę podawałaś butelką? Jeśli tak to ile i jak często
Stary 2008-12-16, 12:52   #774
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie 2 dni. Jak wróciłyśmy ze szpitala do domu zaczęłam jej zakładać 2. A w ogóle zauważyłam że są różnice między Pampers 3-6 kg a Huggies 3-6 kg. Pampersy ciut większe i fajniejsze.
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 12:54   #775
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
Dokładnie 2 dni. Jak wróciłyśmy ze szpitala do domu zaczęłam jej zakładać 2. A w ogóle zauważyłam że są różnice między Pampers 3-6 kg a Huggies 3-6 kg. Pampersy ciut większe i fajniejsze.
My tez wolimy Pampersy.
Stary 2008-12-16, 13:09   #776
Paula Szyszka
Zadomowienie

cześć dziewczyny długo się nie odzywałam bo co udało mi się do kompa dostać to jak przeczytałam co u was słychać mały mnie wołał

wasze maleństwa są cudowne a i gartuluję nowo rozpakowanym mamusią

ja na razie używam pampersów 1 i jestem z nich bardzo zadowolona chyba bardziej niż z huggisów bo po nich mały ma pogniecioną pupkę heheh po tych ściągaczach

nie wiem czy czytałyście książkę język niemowląt ale jest rewelacyjna ( scorpioniec ją na maile przesyłała kiedyś na poczekalni ) ja zaczęłam od kilku dni wprowadzać metody z tej książki i jestem zachwycona nie mamy już problemu ze spankiem z dzień a mały ślicznie zasypia w swoim łóżeczku

edyta0131 ja też słyszałam o tej herbatce plantex że jest bardzo skuteczna ale niestety mój maluszek nie chce nawet wąchać żadnych herbatek on tylko chce mamusi mleczko jest też herbatka hipa z kopru włoskiego i słyszałam że także jest skuteczna ja ją sama piję i jak na razie ( puk puk odpukać ) mały nie ma z brzuszkiem problemów... a co do tej herbatki co ci mężuś kupił to jak masz sporo pokarmu lepiej jej nie pij bo ona wspomaga jeszcze laktacje tak mi mówiono w szpitalu żebym piła ale jak będę miała mało mleczka a że mam dużo to nie piję

wklejam zdjęcie Igorka po dzisiejszym spacerku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Iguś.jpg (47,6 KB, 31 załadowań)
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 13:21   #777
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Napisane przez edyta0131 Pokaż wiadomość
A teraz troszkę zdjęć

śliczna malutka

Cytat:
My tez wolimy Pampersy.
he he pamki gora,ja tez wole, Hugsy jakies malutkie sie wydaja i sztywniejsze

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość

wklejam zdjęcie Igorka po dzisiejszym spacerku
przystojniak

a ja sie pochwale, Gabrys dzis w nocy wstawal tylko 2 razy na butle, no malo spal wczoraj i wieczorkiem maly kryzysik bo po raz pierwszy sasiedzi mogli uslyszec mojego synia, wrzeszczal okropnie, ale tylko dlatego ze zabralismy go z wanienki skubany uwielbia wode,chyba wodniaczek mi jakis rosnie,Wrzeszczal strasznie ale potem spal jak zloto

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 14:02   #778
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta0131 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi kochane, czy podawałyście coś swoim maluchom gdy bolały je brzuszki i nie mogły sie załatwić? Moja mała dziś w nocy tak strasznie się męczyła żeby bączka puścić, nie wspominając już o kupce Nie wiem, czy to przeze mnie, że może coś zjadłam Mąż kupił mi ostatnio herbatkę z Hippa dla matek karmiących i dziś ją wypiłam. Tylko na opakowaniu napisane jest, że wspomaga laktację. A mleka to ja mam tyle, że jak zdejmę biustonosz to leje się z obu No i nie wiem, czy ta herbatka coś małej pomoże z tym brzuszkiem, czy trzeba jakąś inną kupić i np. małej podawać butelką Podpowiedzcie mi co robić! Please!
wiesz co, nie mam dostepu do tych herbatek na razie, wiec mnie poradzono, i sie sprawdza, sok z pomaranczy rozcienczony woda w stosunku 10ml pomaranczy 30ml wody. dziala. naprawde. a moja pola zawardzenia ma od 5 dni, wiec moge polecic, zadnych biegunek nic
ale my przechodzimy z cyca na butle, wiec tu przyczyna sie kryje
baczki sa, najgorzej jak mala nie umie pruknac jak je. nie wie co ma zrobic

Cytat:
A wczoraj za Katakumba kupilam te Baby Dry, ale w rozmiarze 3 (4-9kg). I musze powiedziec, ze sa super. Bardzo dobrze sie sprawdzila (jedna!) na noc. Jak zapakowalam dziecko o 21 to o 7 rano rozpakowalam, pielucha wazyla chyba z pol kilo a Olimpia suchutka. Polecam. Mi sie z pewnoscia przydadza bo Olimpia przesypia juz nawet 8 godzin bez budzenia. Na dzien na razie zostane przy New Baby.
well, a ja wlasnie chcialam napisac ze nie widze specjalnej roznicy, wiecej mloda ma wilgotna skorke po tych pieluszkach. ciezkie sa, ale zmiana i tak co 3 godziny jak sie budzi na jedzenie

Cytat:
My tez wolimy Pampersy.
i my tez, i my tez

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
nie wiem czy czytałyście książkę język niemowląt ale jest rewelacyjna ( scorpioniec ją na maile przesyłała kiedyś na poczekalni ) ja zaczęłam od kilku dni wprowadzać metody z tej książki i jestem zachwycona nie mamy już problemu ze spankiem z dzień a mały ślicznie zasypia w swoim łóżeczku
ja czytalam, mam w wesji papierowej i elektronicznej. i niektore z zalecen sa dla mnie nie do przeskoczenia. jak nakarmie dziecko to najlepiej jak spi od razu po jedzeniu, w sensie ze najdluzej. a jak nie zasnie od razu, bez tych faz wszystkich, to sie meczy

wlasnie dzis tak mielismy. o 10 rano podrzucialam polke tz, a sama sie zamknelam w sypilani celem zasniecia jak kamien. o 13 jak weszlam do nich, tz powiedzial ze mloda spala raptem pol godziny wszystkieg i strasznie marudna jest. potrzeba bylo ciemnego pokoju i bujania na brzuchu zeby zasnela, ale nie chwalmy dnia przed zachodem slonca, spi dopiero pol godziny.

dobre jest uswiadomienie ze dobrze miec harmonogram, ale ja np w zlym czasie czytalam ta ksiazke. mala byla niedozywiona, miala tydzien, potem 2, a ja nie wiedzialam czemu placze, skoro wg ksiazki powinna byc szczesliwa. no i smoka nie chce do tej pory, wiec jakos inaczej trzeba dziecko uspokajac

a tak w ogole to moje slonczeko usmiechnelo sie do mnie wczoraj kilka razy!! po raz pierwszy

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-16, 14:47   #779
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
well, a ja wlasnie chcialam napisac ze nie widze specjalnej roznicy, wiecej mloda ma wilgotna skorke po tych pieluszkach. ciezkie sa, ale zmiana i tak co 3 godziny jak sie budzi na jedzenie
Co pupa to inne wymagania...
Stary 2008-12-16, 15:05   #780
poisone
Rozeznanie

Edyta - dziecko powinno wypijać 50 ml dziennie po jedzeniu. Ja robiłam rano w buteleczce i mała wypijała połowę, a połowę wieczorem. Bałam się, że nie będzie chciala pić, bo wody nie ruszy, a poza tym po jedzeniu może już nie chcieć, ale ona tą herbatkę uwielbia. Nie podaję codziennie, tylko raz na kilka dni, bo po podaniu to tak kilka dni pryka Kupkę i tak robi raz na 4 dni, ale bez żadnych bóli
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości