|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak ukryś nadmierne rumieńce???????????
Witam Forumowiczki,
Wypowiadam się tu po raz pierwszy-wybaczcie mi więc jeśli się powtarzam ale jestem tak podniecona wizją uzyskania odpowiedzi że nie sprawdzam poprzednich postów. Ale do rzeczy.... cierpię na erytrofobię oraz Facal Blushing. W skrócie-bardzo się czerwienię pod wpływem emocji, strachu , złości itd.itp. Proszę o radę jak ukryć rumieńce. Do tej pory ratowałam się dużą ilością fluidu ale i tak czerwień z policzków przebijała spod tapety. Wiem że na rynku są dostępne zielone korektory do miejcowego używania np. na krosty. Czy możecie mi któryś polecić? A może są jeszcze inne sposoby na ukrycie tej strasznej czerwieni. Może jakaś terapia u kosmetyczki? Może wesprzeć się jakimiś farmaceutykami? Liczę na Waszą odpowiedź Serdecznie pozdrawiam Dorota |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Jak ukryś nadmierne rumieńce???????????
Dorotko,
U gory strony (Forum...) masz opcje szukaj. Wpisz erytrofobia a znajdziesz odpowiedni watek. Powodzenia [img]icons/icon7.gif[/img] Wiola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Witaj [img]icons/icon7.gif[/img]
Ja mam tę przypadłośc od lat, ale nie wiedziałam (i żaden lekarz mi nie powiedział), że to erytroforbia. Do tego dochodzą naczynka na buzi - wyszły z czasem (regularnie je zamykam). [img]icons/icon30.gif[/img] Metodą prób i błędów znalazłam korektor i podkład - dla mnie najlepszy jest LD 21 (Living Demension - jakoś tak się pisze)- jest delikatny, głdaki, zielony - ładnie zakrywa czerwień. Na to podkład Area Teint VICHY i potem sypki puder transpareny. Trzyma się cały dzien - ale nakładanie wymaga pewnej wprawy. Zielone korekty robi też Avene i Bourjois(sypki)- o tych słyszałam, że są niezłe - oraz inne firmy. Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hej-ja tez mam od zawsze tą przypadłość i też niedawno wyczytałam, że to erytrofobia. Niestety ani dobry korektor, ani nawet tony pudru tego nie zakryją. Jestem ładnie upudrowana i wyglądam czasem cały dzień ok, ale wystarczy chwila dużego stresu, jakieś
" niepalnowane" zdenerwowanie i już czuję, że mi gorąco i zaraz dostaję na twarzy, szyi i dekolcie czerwone wypieki, których niestety wcześniej zrobiony kamuflaż nie ukrywa w tym momencie. Nie wiem co mam robic-za miesiąc mój ślub, a już jestem pełna stresu, co będzie gdy w tak emocjonalnych przecież chwilach obleję się czerwonymi plamami na twarzy i dekolcie. Już wiem, że tak będzie, bo nawet pozytywne emocje " wychodzą" mi na twarzy. Okropność. Może ktoś ma jakieś sprawdzone, super rady? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Sprobuj krem Ruboril,( w aptece,ok 45 zl) .Pomoze dosc szybko, nie zlikwiduje wprawdzie czerwonej twarzy, ale bedziesz sie mniej czerwienic,no i to uczucie pieczenia zniknie.Nie wiem czy zadziala na zdenerwowanie,bo ja uzywam go na policzki wrazliwe,na to uczucie goraca i pieczenia,pomogl mi juz po bardzo krotkim czasie [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Jak ukryś nadmierne rumieńce???????????
witam
Ja też mam ten problem wprawdzie ślub mam za roczek i to w sierpniu. Ale zastanawiam się w jaki sposób mogę zapobiec tym okropnym rumieńcom w tym dniu.Jeśli możesz to napisz jak sobie poradziłaś i jakich kosmetykow użyłaś.Podrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Też miałam ten problem i to samo zmartwienie przed ślubem. Wiem, że to marna pociecha, ale z wiekiem problem nieco przycicha. Trzeba chronić skórę przed słońcem, mrozem, wiatrem, unikać gorących potraw i alkoholu
![]() No i oczywiście pielęgnacja. Robiłam sobie kiedyś jakiś zabieg u kosmetyczki, ale nie pamiętam jak się nazywa, bo zawsze żartobliwie przezywałam go "wulkanizacją" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Cześć, wiem po soboie, że niekoniecznie wraz z wiekiem ten problem mija. A jestem już troche "wiekowa" i nie powinnam sie czerwienić, a czerwienie się czasami na samą mysl, że coś tam może się stresującego wydarzyć. Jak spotkam jakiegoś fajnego faceta, też sie robię czerwona jak burak, a on mi sie pyta dlaczego jestem zawstydzona. Koszmar!!!!! Wrzuciłam na google hasło:czerwienienie sie, wszukałam wątki związane właśnie z erytrofobią i tam jest napisane, że niestety leczenie: specyfikami na obniżenie ciśnienia, , ale w połączeniu z wizytami u dobrego psychologa, bo ta przypadłość jest zakorzeniona głeboko w nas samych. Samam myśl o tym, że wiemy, że sie zrobimy czerwone, powoduje zaczerwienienie i tak w kółko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak ukryś nadmierne rumieńce???????????
Hej,ja też mam ślub w sierpniu,zapewne to będzie wielki stres...
![]() Jednak moim zdaniem czerwienienie to kwestia natury psychicznej. Musisz uwierzyć w siebie i nawilżać cerę,używać toniku i wręcz wlewać wodę w siebie,również w postaci wody do picia. ![]() Faktycznie podkład do końca nie ukryje rumieńców. Ja mam czerwone policzki,jednak aby efekt był równomierny,pudruję o ton ciemniejszym podkładem czoło nos i brodę.I jest git. ![]() ![]() A tak wogóle na wakacjach zupełnie mi to nie przeszkadza,mam zamiar przed slubem pośmigać na solarium to się wszystko wyrówna. PS.Słyszałam,że Doda elektroda tez to miała. ![]() Trza wyluzować i nie brać wszystkiego do głowy-ja tak miałam kiedyś.Dziś mam 25 lat i jestem o wiele bardziej pewną siebie babą. ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.