|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Cytat:
|
|
#4262 |
|
Rozeznanie
|
Chorobowa R
9:00 pół długiej ciemnej bułki z jajecznicą z 2 jaj na maśle+szczypiorek 10:45 sałatka owocowa - banan,kawalek gruszki i pomaranczy 12:30 zupa warzywna z kawalkami kalafiora,fasolki i czegoś tam jeszcze ![]() pol szkl soku ze swiezo wycisnietych owocow i warzyw-jablko,burak,marchew,sele r 14:00 szaszłyk z karkówki(?) z cebulką,ogórkiem i kiszoną kapusta 18:00 2 krązki kukurydziane z makrelą (sporo jej zjadłam)+kapusta kiszona Jestem obecnie chora 2gi dzien i staram sie jesc produkty ktore zaw.duzo witamin abym szybciej stanęła na nogi Prosze o ocenkę
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Z założenia R,jednakże jakościowo wyszło U
![]() Śn : musli i garść czekoladowych z serkiem wiejskim lekkim,połową banana IIŚn : lekki serek wiejski O : półtorej łyżki ziemniaków, kotlety z piersi kurczaka smażone,dużo brukselki i buraczków Po obiedzie mnie wzięło na słodkie i zjadłam 2 lody w rożku ![]() Potem 1h ćwiczeń i tu znacznie za dużo kcal spaliłam zaszalałam...K : kanapka z kotletem z piersi kurczaka,serem light,ogórkiem i szklanka jogurtu
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
nie najadłabym się nesvita na śniadanie :P
|
|
|
|
#4265 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje bardzo. Po śniadaniu raczej głodna się nie czuje i właśnie nie mam za bardzo czasu na jedzenie rano, a w szkole.. Jakby to powiedzieć.. No nie jem..
Co do sosu to ze sklepu, no i bez niczego prosto ze słoika na patelnie. A na kolację muszę jeść bułkę, bo rodzice mnie pilnują z jedzeniem wiesz oo coo chodzi..
|
#4266 |
|
Wtajemniczenie
|
Rrrr.... takie średniawe
1. 2 łyżki płatków owsianych, 1,5 łyżki otrąb, 1,5 garści płatków pszennych z rodzynkami i kawałkami jabłka, mandarynka, 1/2 małego jabłka, 65g wiejskiego light, filiżanka maślanki 1%; kawa z mlekiem 0,5% 2. Bułka wieloziarnista z serkiem topionym paprykowym light, sałata zielona, kilka plastrów ogórka 3. gołabek z sosem pomidorowym, 2 duże łychy kapusty kiszonej, no i tu słabość- poskubałam różnych bułek, wyszło tak z 1,5, znalazła się i razowa, i grahamka, i bagietka pszenna 4. kawa z mlekiem, 1/3 kiełbasy swojskiej, łyżeczka chrzanu wasabi, marchewka 5. jajko na twardo, 1/2 pomidora, sałąta zielona średniawo tak jakoś.. nie mam kompletnie pomysłu na białkowe podwieczorki...
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie
![]() Izus-dziekuje za ocene
|
#4268 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze? Na kompletnym dnie... Ale chcę się od niego odbić, bardzo. Znowu się boję wejść na wagę, daję głowę, że znowu przekroczyłam magiczną granicę. Skoro już się nie mieszczę w sukienkę na studniówkę, którą kupiłam... 3 tygodnie temu? ;/,
Edytowane przez Maggie_90 Czas edycji: 2008-12-15 o 19:26 |
|
|
|
#4269 |
|
Rozeznanie
|
Moje przedświąteczne, ponapadowe (
) U :I. Nesvita truskawkowa, jabłko 300g (jakos ostatnio nie moge przelknac wiekszego sniadania) II. Bulka slonecznikowa z maslem, szynka drobiowa z koperkiem; serek nie-lekki 150g, jabłko 400g, kawa z automatu III. Micha rosołu z makaronem, udko gotowane, marchewka i seler takze gotowane IV. 4 pierniki lukrowane domowe, odrobina makiełków na gęsto, kawa z cukrem V. 2 kromki chleba "Mnich" z maslem i szynka taka sama jak w II śn, troche jogurtu naturalnego I jak?
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4271 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, pierwszy raz dam swój jadłospis do oceny. Jestem na RRR i można bić jak jest niedobrze
![]() Śniadanie (8.30): 5 łyżek musli, łyżka otrębów i 3/4 szlanki mleka 0,5 % Drugie Śniadanie (11.00): activia i 3 mandarynki Obiad (14.00): Pierś z kurczaka, pół szklanki ryżu brązowego, 3 korniszony Podwieczorek (17.00): serek homogenizowany naturalny Kolacja (20.00): grahamka z serkiem wiejskim Proszę o ocenę |
|
|
|
#4272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wydaje mi się, że trochę poprawisz i będzie okej .
|
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze r
1-jajko sadzone na occie jablkowym i rolmops 2-podwojna kanapka razowcaz ogorkiem 3-talerz kapusniaku na piersi z kurczaka 4-ok 15 cm marchewka 5-bedzie ok 120 g twarogu chudeo[czystobialkowa bo krotko przed snem] i jak moze ktos ocenic i powiedziec ile tu m/w kcal
|
#4275 |
|
Rozeznanie
|
Gorzkakawa - dzięki za ocenę
|
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na szybko mi do głowy przychodzi:
- białe pieczywo (na śniadanie możesz bez obaw), białe makarony, biały ryż, białka jaj, masło, serki topione, ogórki, parówki, dżemy/marmolady, miód. Sok jabłkowy ale typu nektar, nie przecierowy. Hm trudne pytanie. Pomyślę jeszcze.
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widać, że się starasz ![]() I moje P: Ś: paluch z ziarnami i soją 120g z masłem, sałatą, wędzonym łososiem, pomidorem i natką pietruszki, 3 ogórki kiszone, banan z cynamonem i jogurtem naturalnym, kawa z mlekiem 3,2% pół paczki biszkoptów, kawa zbożowa z mlekiem 3,2%, duże jabłko O: zupa fasolowa na kostce wędzonej z boczkiem (wyjedzone), bigos z ziemniakami baton bounty, cappuccino orzechowe Zakupy: drożdżówka z makiem sok Kubuś hot dog gruszka K: kiełbacha na gorąco z musztardą, 2 kromki chleba z ziarnami z masłem ziołowym Teraz: 3 mandarynki I jak dziewczyny? Ujdzie?
|
|
#4279 | |||
|
Zakorzenienie
|
kto jak kto, ale ja krzyczeć nie mam zamiaru
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2008-12-15 o 21:18 |
|||
|
|
|
#4280 |
|
Rozeznanie
|
Wiosenko, banan normalny, świeży, rozdziabany widelcem, taka paćka
A pieczony pewnie dobry musi być. Ale jak go upiec tak samego do piekarnika i już????
|
#4281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, że jest tu MAX 800 kcal! czyli bardzo, ale to bardzo niedobrze! powinno być conamniej 600 kcal więcej
|
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całość zawin w folię, tyle że wtedy piecz dłużej (z pół godziny).
|
|
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, moje RRR na jutro, ślicznie proszę o ocenę
![]() śniadanie: 2 kromki chlebka sojowego: 1 z wieśniakiem i konfiturą brzoskwiniową niskosłodzoną, druga z szynką i żółtym serem light, pomidor II śniadanie: serek naturalny z błonnikiem jabłkowym, 3 łyżkami płatków owsianych i garścią mieszanki studenckiej, mandarynka obiad: kasza gryczana, sałatka z pomidora, papryki, cebulki i oliwek i do tego kawał mięsa z zająca pieczonego w rękawie podwieczorek: serek naturalny z jabłkiem i cynamonem kolacja: jajecznica z 1 jajka i 1 białka, pomidor |
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jajko na occie smakowalo normalnie hehe ocet praktycznie wyparowal i ne bylo go czuc.bo tak sie zastanawialam do czego mozna go uzyc[zeby wlasnie nie pic]moze jakies sosy? wegle staram sie wlasnie ograniczyc do 1 posilku bo jak jadlam 2razy dziennie to nic nie cuhdlam zupka oczywiscie z tym mieskiem jutro musi byc lepiej
drożdże part 5 od 10.11.13r. waga max-103,2kg SBDiet 19.10.13r teraz-88,8kg wzrost 172cm Edytowane przez zielonamorelka Czas edycji: 2008-12-15 o 22:01 |
|
|
|
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
U (..mnie i tak P :// )
I.Kromka jasnego żytniego chleba opiekanego z masła drobiną,wędliny i sera plasterkiem, 100g twarogu półtłustego z ketchupem,szczypiorkiem,w ykruszonymi chipsami Naturals paprykowymi,ogórek konserwowy II.Drożdżówka z makiem , Cappuccino z automatu ![]() III.w jakiejś 'fit i vege' knajpie oO - Potrawa z cieciorki (ww,warzywa,lekki sos pomidorowy) 150g kaszy gryczanej, tyleż samo surówek (z marchwi ;selera,majonezu,jajka ; kapusty) niby nic,a do teraz zwijam sie z bolu tych no elit pieprzonych nigdy więcej .o!![]() IV. Danio Intenso z orzechami,100g truskawek z kompotu,3 łyżki homo waniliowego Maćkowy, 1 palka Kinder Bueno, niecała połówka marcepanu w czekoladzie Lindt,kawa,mandarynka V.(lodówka świeciła pustkami,do mięsa mam przeziębieniowy wstręt._^_ ) Wiejski lekki z musztardą,ziołami,2 cienkie wafle orkiszowe, kromka żytniego z Pastellą oliwkową ,ogórek 2100 wszak apetyt rośnie w miarę jedzenia.. ![]() (i tyłek też ==') |
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
Widze, że sama nie jestem (BRAK OKRESU) Co najlepiej jeść ? Macie jakies pomysły ? Podkreślam, że zaczęłam jesc masło i orzechy
|
#4288 |
|
Wtajemniczenie
|
U:
1. 2 kromki razowego, jedna z pasztetową i pomidorem, druga z chudym twarogiem i pomidorem, płatki na mleku miseczka 2. kanapka podwójna z chuda wędliną i ogórkiem, jabłko 3.jajecznica z 2 jaj i jednego białka, z siemieniem i słonecznikiem (garstka), plaster żółtego sera, paczka mrożonych brokułów 4. kubek płatków z mlekiem, kromka razowca z chudym twarogiem i dzemem, 4 paski czekolady z orzechami hmmmm... |
|
|
|
#4289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#4290 |
|
Raczkowanie
|
Iza, Kawaa dziękuje za ocene
jezeli chodzi o sniadanie, to i chyba bede musiała wczesniej wstawać, bo ledwo zdążam zrobić sobie na sniadanie chociazby owsianke i kawe/kakao (natomiast zjadam bardzo szybko, bo jest pycha ) - a jak robie kanapki to jeszcze dłużej mi schodzi ale w sumie mogłabym zjeść jakąś paule czy bakusia obiecuję poprawę! :Pa sałatke robiłam sama, wyczaiłam ją na wakacjach, na Helu gdzie jezdze co roku tylko tam najwiecej jest kapuchy, a najmniej kurczaka czasem dodaje jeszcze brzoskwinie z puszki. pychota jest, polecamwłasnie, co moge jesc zamiast masła na okres ? bo mi po prostu totalnie nie smakuje, nie jadam od 3 klasy podstawówki, kiedy sie zbuntowałam rodzicom orzechy? oliwa z oliwek? czerwone mięso? ...Dekas, Ty serio o tych burakach :P ?
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

zaszalałam...

) U :
!! czekoladka z kalendarza adw 

nigdy więcej .o!