![]() |
#2761 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
czesc dziewczyny
dzieki za gratulacje ![]() patrze ze rozmawialyscie znowu o pielegnacji - a powiedzcie mi, do czego wlasciwie sluza te kwasy? i czy koniecznie trzeba uzywac filtrow? matko ja cale zycie nawet na najwiekszym sloncu nigdy nie smarowalam sie zadnym filtrem - ja po prostu kocham byc opalona ![]()
#2762 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kwasy wyrównuja skórę, oczyszczają ją z zakórników i podskórnych grudek, złuszczają stary naskórek, odsłaniając nowy, młodszy, ze spłyconymi zmarszkami, usuwają blizny i przebarwienia (odpowiednio więsze stężenia). Koniecznie trzeba używac filtrów, gdyż kwasy uwrażliwiają skórę na pormienie UV, dodatkowo w początkowych fazach kuracji moga podrazniać naskórek. Ale kwasów nie powinny używac kobiety cięzarne i karmiące, gdyż przenikają do krwiobiegu. Dopuszczalne sa jedynie małe stęzenia BHA, np. takie jak w Effaclarze K. Dzień dobry wszystkim. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ahaaa w sumie troche jak peeling
a tych filtrow trzeba uzywac caly czas czy tylko po zastosowaniu kwasu?
#2764 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro, Anitko mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Svinecko daj sobie teraz spokój z filtrami, jak dzidzia przyjdzie na świat i przestaniesz karmić to wtedy zajmiesz się tematem ![]() A ja jestem BLONDI ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]()
#2766 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale to nie dla mnie bo ja filtrow nie mam zamiaru uzywac, tym bardziej ze chodze na solarium - nienawidze byc blada, wtedy widac moje wory pod oczami i popekane naczynka czyli jestes zadowolona z fryzjera?
![]() |
#2767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filtry przy kwasach to obowiązek, ale ja uważam że ta zasada obowiązuje cały rok. Pormieniowanie UV jest obecne codziennie, nawet w zimie i nawet w pochumrny dzień. jeżeli wiem ż emoge chronić komórki skóry przed przedwczesnym strarzeniem, to wykorzystuję takie możliwości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiesz, że solarium zaognia problem popekanych naczynek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a co jesli ktos nie lubi byc bialy jak maka?
EDIT: nie wiem
#2770 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli zadowolona? ![]() Dorinko dostałam już paczkę z perfumami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Zakorzenienie
|
Samoopalacz? Balsam brązujący?
Pomijam kwestie szkodliwości solarium oraz całą wizazową wojne blada skóra kontra opalona skóra, bo tu nie o to chodzi, zresztą, każdy ma swoje updodobania. Mi chodzi o twoje naczynka - solarium rozgrzewa skórę, przez co naczynka stają się bardziej kruche. jest to szczególnei niebezpieczne o tej porze roku, przy tak niskich temperaturach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy jestem zadowolona, jeśli już to z tego że mam jasne a nie ciemne ![]() ![]() ![]() Dziwne dla mnie jest, pytam o karmelowe pasemka, a ona mówi że to się robi rozjaśniaczem, cos nie halo ???? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja teraz chodze do L'oreala na rozjaśnianie pastami (usługa Platinum) i jestem bardzo zadowolona, zmieniać nic nie zamierzam, bo wszelkie eksperymenty kończa się tragicznie. Z tyże ja rozjaśniam do jasnego, popielatego blondu. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-12-16 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Zakorzenienie
|
Hej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Zakorzenienie
|
#2776 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a z tymi naczynskami to tez nie jakas tragedia - mam dwa naczynka pekniete na twarzy i sie tak utrzymuja Cytat:
Ty ja uprosilas zeby robila Ci z 9%???????????????? haloooo pasemka sie robi NAJWYZEJ z 9%!!!!!! 12% w ogole sie nie uzywa pod folie bo sie pala - najwyzsza jest 9% do pasemek - a jesli nie maja byc takie jasne to powinno sie dac 6% rozjasniacz z folia aluminiowa wchodzi w reakcje i sie nagrzewa dlatego stosuje sie nizsza wode jesli juz bron Boze 12%!!!! co to za fryzjerka w ogole, o mamo nie idz do niej wiecej, az strach pomyslec ze mozna wpasc w rece takich ludzi
![]() |
#2777 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Zakorzenienie
|
a wcześniej nie byłaś? bo mi się zdawało, że tak...
to może użyć kremów samoopalających, brązujących, brązerów, pudrów itp. lepiej poczytaj sobie o przeciwwskazaniach chodzenia na solarium. |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2780 |
Zakorzenienie
|
aha
![]() ![]()
#2781 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dorinko no niestety w dzisiejszych czasach jak idziesz do specjalisty (w roznych dziedzinach) to musisz sama sie na tym znac bo inaczej Cie urzadzi
teraz juz wiesz - to zwracaj uwage jak jestes u fryzjera - do pasemek max 9% jesli chcesz sloneczne to niech da 6% - jesli sie upiera, ze nie to pupa nie fryzjer mi ostatnio kolezanka chciala robic z 6% bo mam popalone wlosy ale ja chcialam jasne - zrobila z 9% i sa biale - pod folia wlosy sie bardziej rozjasniaja wiec 9% w zupelnosci wystarcza nie daj sobie rozjasniac wlosow 12% a ja jade na 11 do faceta ktory nam wycenia kuchnie - az sie boje, chcemy minimum ale i tak boje sie ze wyjdzie drogo
#2782 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
znam przciwskazania - kazdy je pewnie zna ale i tak chodzi nienawidze brazujacych specyfikow teraz jestem biala wiadomo z jakich przyczyn ![]()
![]() |
#2783 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Svinecko powiedz mi jak to jest możliwe, że farbując włosy od 11 lat w W-wie , biegając po różnych fryzjerach od jakichś totalnie wydziwnionych po najzwyklejsze na świecie, przez tyle lat, ciągle gdzie się nie pojawię to słyszę inną teorię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam koleżankę fryzjerkę, 10 lat w zawodzie była, pracowała w różnych firmach i wiecie ona też mówi, blondów nie robię, jedynie pasemka rozjaśniaczem - bo teraz przyjmuje w domu ???!!! Ja do niej" jak nie robisz, jesteś fryzjerką to kto ma robić", ona" idź gdzie indziej jesli chcesz farbę bo ja Ci nie zrobię" ![]() ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-16 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Zakorzenienie
|
Na przykład ja. ALe ja jestem inna - dziwna, jak na polskie warunki. Plażę uwielbiam, ale smaruję się filtrem 50+ - żebyście widziały jakie te zjarane paniusie na kocykach obok mają wtedy miny. One smarują się oliwką Bambino - nie żeby chronić, tylko żeby lepiej brało.
Na solarium byłam raz i dostałam koszmarnego uczulenia, skończyło się wozytą u dermatologa i diagnozą - fotodermatoza. Dlatego już pierwsze majowe cieplejsze pormienie powodują u mnie wysp takich małych swędzących krostek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja nie mowie, ze kazdy chodzi tylko, ze kazdy zna (z tych co chodza)
bo przeciez ogolnie wiadomo ze solarium szkodzi Cytat:
![]() w dzisiejszych czasach nawet idac do lekarza nie masz 100% pewnosci, ze wie co robi ja zanim zaczne brac przepisany lek to najpierw dowiaduje sie o nim sporo a dopiero potem biore ![]() mam tylko dwoch lekarzy, ktorym ufam bezgranicznie niestety tak to wyglada a we fryzjerstwie.....wszystko jest dozwolone ale z granicami i musi byc dobrane odpowiednio do wlosa klientki powiem Ci, ze ja nigdy nie pojde do fryzjera, ktorego nie znam - za duzo sie w zyciu naogladalam a troche w tym siedzialam i wiem mniej wiecej co i jak kiedys na rozne rzeczy nie zwracalam uwagi, np na studiach 3/4 dziewczyn w grupie ma pasemka, nigdy na nie nie patrzylam, myslalam sobie ok maja pasemka i jest fajnie a dzis siedze w lawce, patrze na glowy dziewczyn i nie wierze co widze ![]() ![]() bo zrobic pasemka to jedno - a odpowiednio dociac wlosy zeby pasma nie tworzyly schodow to drugie
![]() |
#2787 |
Zakorzenienie
|
W pracy wszyscy twierdzą, że wyglądam super, kobieco ..hehe faceci, wystarczy zrobić się na blondi i już się podniecają, mój mąż taki sam
![]() Svinecko co to schody na włosach ? Jedno co muszę przyznać, to to że tamta fryzjerka (ta sama co schrzaniła kolor )obcięła mi włosy perfrkcyjnie, ta sama co schrzaniła kolor...dlatego pierwszy raz w życiu włosy suszę po prostu i wychodzę....nigdy tak nie miałam. A może fryzjerzy powinni się specjalizowac na tych co strzygą i tych co koloryzują ? ja dochodzę do wniosku, że wszystkim ułatwiłoby to życie ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-16 o 09:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2788 |
Zakorzenienie
|
Heloo.
Tak się wczoraj zastanawialam co jest z Natali. Dawno jej nie było. A ostatnio miala problemy z TZ. Wiesz Svinecko do bladego lica mozna się przyzwyczaić ![]() Ja zawsze latem bylam zjarana. Nie przez solarium (tam bylam doslownie 6 razy w zyciu) a przez slonce. Zero filtrow i mysl tylko o tym zeby pojechac nad wode poopalac się. Zeby tylko nad wodę ![]() Nie opalam sie od jakiś 3 lat w ogole. I cholernie dobrze mi z tym, a jak wiedze swoje zdjecia ze zjarana twarza to mi slabo. Opalenizna jest paskudna.
#2789 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
haniu mi sie podobaja blade kobiety, bladosc jest ladna ale po prostu nie dla mnie
![]() nie chodzi o sam fakt opalenizny ale tego, ze jak jestem blada to mam okropne wory pod oczami i wygladam jak potwor ![]()
#2790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojej siostrze na wory i since pod oczami pomaga serum z witaminą C z BU ![]() A własnie L_V wiem skąd te syfki mialam ostatnio....brak nawilzenia. Zrobila mi sie twarz staruszki i syfki. Nawilzałam przez weekend i jest cudnie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.