|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
agus, fajnie. My to chyba w Polsce spedzimy podroz poslubna. Dopiero zauwazylismy, ze nam obojgu w przyszlym roku koncza sie daty waznosci paszportow, do tego moj na tydzien przed slubem.
Chybaze bedzie mozna gdzies po Europie ojezdzic, najlepiej poleciec z dowodem. Moglybyscie cos polecic?Patrzcie jakie fajne butki. Nowe i jakie tanie. Tylko dla mnie obcas za wysoki jak zwykle. ![]() http://www.allegro.pl/item506993547_...wester_38.html
|
#3002 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie! Matko znowu nadrabiałam 3 godziny! Oj Gaduły GadułY1
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Mam nadzieje ze moze to sie jeszcze zmieni. Jesli chodzi o wigilie to moja mama zaprosiła juz tz do nas i na dzień dzisiejszy to on bedzie najpierw u nas (bo jets wczesniej ) a potem idzie do swoich rodziców - ale chyba sam bo mnie nie zaprosili narazie to ja nie ide. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Daysy - oj nie ciekawie to u Ciebie z tesciowa wyglada. Mam nadzieje ze uda sie znależć jakies dobre wyjście z tej sytuacji! I jeszcze chciałam sie pochwalic: kupiłam dziś suknie slubną. Tzn zamówiłam, zarezerwowałam. To ta co ją miałam upatrzoną. Model powystawowy, ale ja tam nie widziałam róznicy miedzy moją a wystawowymi. A nie jedna róznica była - cena. W styczniu mam miec przymiarke bo musza zmienic zamek bo sie coś zacina i musza mi troche poszerzyc w biuscie. Ale sie ciesze! Dobrze się w niej czuję. Mam nadzieje ze beda miec jeszcze koronką i uda sie doszyc ramionko! Jest leciutka! Byłam z mama i ciocia i powiedziały ze wygladam super wiec im wierzę. Choc nie bardzo jeszcze wierze ze juz ja mam! Przykre było dzis tylko w salonie to, ze jak ja mierzyła suknie slubną to przyszli rodzice szukac sukienki do trumny dla 15 letnie zmarłej córki
|
||||||
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli chodzi o druzki to 3 blondynki i 3 brunetki ![]() tak jak juz mowilam 4 bardzo podoba sie fason i kolor piatej nie podoba sie za bardzo kolor a szostej jezcze nie pokazywalam ![]() jejku to moje gratulacje z okazji kupna sukni dziewczny ja dopiero myslaa kupowac sukienke w maju ( slub w lipcu ) ale widze ze bede musiala sie troszke wczesniej wybrac koniecznie pokaz zdjecia biedni ... wspolczuje rodzicom pochowac wlasne dziecko , to chyba najgorsze co moze byc i to jeszcze takie mlodziutkie
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.Już kiedyś o tym pisałam ale powiem,że w podóż poślubną popłyniemy promem z Francjii.Zwiedzimy Tunezję i parę innych miejsc.Nie mam siły od wczoraj temp mi nie schodzi.Mam 39.1 stopni.....chyba się wykonczę.My wigilię spędzimy troche u mojej mamy a potem u tesciowej.Nie wiem,czy dobrze robię wprowadzając się do tesciowej:/
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2008-12-16 o 09:00 |
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Żadna z Was nie miała ochoty posłuchać piosenki, którą znalazłam
![]() ![]()
|
#3006 |
|
Zadomowienie
|
Nieprawda...ja przed chwila słuchałam
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No troszkę długa, ale słowa tak jak napisałaś - piękne.
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
wizazanki śpią chyba.........
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Albo ostro pracują. A nie ściemniają jak np. ja
|
#3010 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem perfekcjonistką w ściemnianiu hihi
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy problem bo np. jak TŻ znajdzie prace po studiach to urlopu nie dostanie tak dużo więc myślałam nad weekendem w jakimś SPA w Wiśle albo podróż poślubna zimą na nartki w Alpy ![]() ja już wstałam część prezentów już mam na święta ale miałam sen że wchodzę na wątek a on zamknięty nie ma nowego temat, wątka zakończono i się wystraszyłam że aż się obudziłam
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sluchalam tylko troszke smutna wiec wylabym jak bobr na pierwszym tancu
|
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie za smutna
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam pytanko....bedzie was tata prowadził do ołtarza?
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2008-12-16 o 10:32 |
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny...
![]() Muszę poruszyć kilka tematów: Piosenka fajna ale zbyt wolna i ma smutek w sobie... ![]() Co do tej sytuacji w slonie to baaaardzo mi przykro , napewno to straszna sytuacja , bardzo przygnębiająca dla rodziców. Boże nie wyobrażam sobie czegoś takiego... Co do tych butów z all za 49.90 to jakieś to dziwne bo weszłam na rozmiar 40 a tam dł wkładki 25.5 a ja jak obrysowałam stopę i zmierzyłam mam 26.5 ... o ile dobrze pamiętam to ja mam romiar 43???? a może ja coś źle zmierzyłam??? Mnie marzy się podróz do Czrnogóry ale no nie wiem co z tym paszportem? Musiałabym zminić dowód i wyrobić dopiero paszport??? Tak żeby nazwiska się zgadzały? No bo myślałam o Europie i może te gorące źrodla ale słyszałam , że tak bardzo podrożało bo mają sporo turystów... Zmierzyłam tą moje girę jeszcze raz i 26 cm. ale oni piszą żeby dodać 5 mm bo musi byc torchę luz w bucie... ale przecież jak ja odrysowyje długopisem to jade nim przecież troche dalej od miejsca gdzie konczy mi się stopa... nie wiem czy wiecie o co chodzi... to tak jak byłam mała i obrysowywałam rękę to ona jest większa niż w rzeczywistości...
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-12-16 o 10:51 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
byłam na tej stronie z butami i powiem szczerze,że nie podobają mi się zadne.....
|
#3017 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja będę szła z TŻtem.
To jakaś amerykańska tradycja, żeby iść z ojcem. Niektórzy księża się nawet na to nie zgadzają, bo to wg nich uwłacza trochę przyszłemu mężowi, tak na naukach mówili. Że stawia przyszłego męża w niższej pozycji od ojca. Mnie się to nie podoba, po to mam TŻta, żeby z nim kroczyć w takiej chwili. Edytowane przez popscene Czas edycji: 2008-12-16 o 10:52 Powód: dopisek |
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie, ja idę z Tż w żadnym wypadku z tata
|
|
|
|
#3019 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3020 |
|
Wtajemniczenie
|
Tutaj na Zagłębiu większość ślubów jakie widziałam tak wyglądało.
Ja chyba nie chcę, żeby ksiądz po nas przychodził
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z Tz też wiemy, gdzie jest Ołtarz
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez z TŻ chociaż wiem , że mojemu tatcie było by bardzo miło... ale nie spełnia jednego warunku o który prosimy go z mamą ... więc jego strata że tak powiem...
Bożeeee ale Ci księża przekręcają wszytsko... nie o to chodzi że uwłacza to meżowi ale chodzi o to że nawet w naszej tradycji jest powiedzenie córunia tatusia i on teraz oddaje ją innemu mężczyźnie pod opiekę. Poprostu z pod ojcowskich skrzydeł panna młoda "wpada" pod inne skrzydła bo mąż też powinien sie nią opiekować tak jak ojciec w sensie takim żeby si nam krzywda nie działa itd. Acha a u mnie w kościele to jest tak że mamay takie wyjście z zachrytii i z niego wychodzi ksiądz i para młoda ustawiają się na początku dywaniku... akościół mam duuuuzy i ksiądz idzie najpierw a potem młodzi.
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-12-16 o 10:59 |
|
|
|
#3023 |
|
Wtajemniczenie
|
No włacha
![]() Może mam wadę wzroku, ale w naszym kościele droga do ołtarza jest na szczęście krótka (kościół bardziej szeroki niż długi) .Daysy, to nie jest nasza tradycja. Ja się zgadzam z księżmi (czy jak to się tam odmienia). Edytowane przez popscene Czas edycji: 2008-12-16 o 10:59 Powód: dopisek |
|
|
|
#3024 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
No nie nasza tradycja ale po co od razu wciskać ludziom że to uwłacza mezowi....
Poprostu niestety nasz kościół jest niereformowalny i często zdażało mi się że w rozmowie księza interpretowali niektóre rzeczy zupełnie inaczej iż powinno... |
|
|
|
#3026 |
|
Wtajemniczenie
|
W moich rodzinnych stronach też nie ma takiego zwyczaju.
Też myślę o perłowych kolczykach, tylko że szukam kolczyków z masy perłowej w kształcie kropli, ale nie znalazłam. Szyję będę miała gołą, już postanowiłam ![]() Daysy, ale dlaczego wciskać. Jak ktoś jest katolikiem to to rozumie, no ja przynajmniej to rozumiem. Edytowane przez popscene Czas edycji: 2008-12-16 o 11:05 Powód: dopisek |
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
mi też nie podoba się zwyczaj prowadzenia panny młodej przez tatę do ołtarza.Pomysł z druchnami też mi się nie podoba.....to takie amerykanskie......i bez sensu.Mamy swoje tradycje
|
#3028 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam podobne odczucia.
|
|
|
|
#3029 | |
|
Rozeznanie
|
Nie, idę z TŻtem
moja mama mówi, że to ładniej wygląda a poza tym to jakaś bzdura, żeby TŻ po mnie przyjeżdżał samochodem a później udawał przy ołtarzu, że mnie pierwsze co widzi![]() Cytat:
![]() W ogóle to po chionkę te 5 lasek przy ołtarzu ma stać??
Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu... http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png Edytowane przez jupik Czas edycji: 2008-12-16 o 11:12 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3030 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

Chybaze bedzie mozna gdzies po Europie ojezdzic, najlepiej poleciec z dowodem.
Nowe i jakie tanie.
Tylko dla mnie obcas za wysoki jak zwykle. 

taki duzy na 250 osob