|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
Polecam poczytać ten wątek a także wcześniejsze-znajdziesz tam dużo przydatnych informacji o których juz wcześniej była mowa
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie obraz sie ale masz tragiczne zeby Ale juz niedlugo bedziesz miec Hollywood Chyba ze przez zdjecia tak widac...A i zapomnialam: masz ladny kolor gumek Tez wezme sobie chyba taki roz na poczatke
|
|
|
#1383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() a mnie zaczyna powoli boleć ten cały aparat tzn zęby od niego ![]() wytrwam rzecz jasna hehe a to dopiero pierwszy dzień myślenie pozytywne!!![]() poszłam sobie dziś do szkoły i laski mówią, że ładnie wyglądam i nie widać w ogóle, że mam aparat. usłyszałam też "Daria, Ty normalnie mówisz" (ale sama słyszę, że zdarza mi się seplenić) ![]() co do barwienia ligaturek może każda z nas napisze czego nie wolno jeść, żeby się odbarwiły?
![]() no i jeszcze!! jaki kolor ligaturek ładnie wygląda na zębach i nie traci koloru (wiem, że to zależy od producenta, no ale pytam) ![]() Bużka Aparatki
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2008-12-16 o 20:55 |
|
|
|
|
#1386 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moich nei widzialaś(pokaze niedługo zęby przed i obecnie). Poza tym u mnei nei było widac ze sa takei krzywe,, dopoki nie zrobilam takiego foto.Cytat:
tego jest za duzo zeby wypisywac i za dużo tez żeby tego wszystkiego unikac;]
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
pomaranczy nie wolno jesc?
![]() I nie wiedzialam, ze w aparcie sie sepleni...
|
|
#1388 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja seplenie czasami. dzis na przykład nie potrafiłam wymówić "fur" (u umlaut)
na jezyku niemieckim. nie wiem czemu seplenie. mam małą szczękę. i nie mam miejsca po założeniu pierścieni na swobodne ułożenie języka. muszę poczekać, aż mi zacznie się tam wszystko rozszerzać.
|
|
#1389 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A co do bólu, szczerze.. W moim przypadku jest straszny.. Od założenia aparatu do teraz nie jem twardych rzeczy, lecę na zupkach i serkach. Orto mówi, że mam zęby jak monolit, pościskane jak sardynki w puszcze, więc nie ma co się dziwić, ale ja cierpię! Pomaga mi jedynie myśl, że warto, oj warto .
|
|
|
#1390 |
|
Zadomowienie
|
bo warto
ja mam zalozony juz od 2tyg i jeszcze nie moge gryzc twardych rzeczy. w czasie pierwszych dni jadlam tylko gerberki, zupki mleczne i jogurty. bardzo polecam rozowy kolor gumek, fajnie wygladaja czy martwych zebow sie nie wyrywa?
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
Moje pierwsze były różowe-malinowe, najlepsze, najtrwalsze ponoć, ale nie byłam z nich zadowolona, zciemniały. Wbrew pozorom te 'oczo..ebne' są niezłe, miałam je na pierścieniach, nie traca w ogóle koloru
.Dołaczam słabej jakości zdjęcie gumek, ale uwierzcie mi, naprawdę ich nie widać! Na zdjęciu to chyba wina słabego oświetlenia.
|
|
#1392 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzisaj zrobiłam zdjęcie szczenki
.. jutro wybiore sie do orto i po świetach bedzie aparacik .. jest może taki kolor gumek ktory sprawia wrażenie że zęby są bielsze ? albo jakiego unikać żyby uniknąć wrażenia zółciutkich ząbków ?
|
|
#1393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
podobno zimne kolory sprawiają,że zęby są bielsze. ja miałam nawet żółte i zęby wcale nie wyglądały źle-wręcz przeciwnie
|
|
#1395 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak samo jak z tym jedzeniem ![]() jedzcie to na co macie ochotę i to co możecie np. ugryźć, a gumkami sie nie przejmucie, bo ten co aparatu nie ma to sie nie zna na tym wszytskim i nic nie zauważy, no chyba, że wam np. coś sielonego ugrzęźnie między jedynkami
|
|
|
#1397 |
|
Rozeznanie
|
Alez ja nie napisalam ze sa przeciwskazania, napisalam ze ponoc musi minac co najmniej 6 miesiecy od zakonczenia leczenia kanalowego. Sama mialam leczonego kanalowo pare ladnych lat temu ale orto przy konsultacjach mnie pytali czy bylo to wiecej niz pol roku temu.
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eee, to Ty chyba nie widziałaś moich ;ooo. W porównaniu do moich to ona ma teraz Hollywood ! ;p Edytowane przez Kate_Austen Czas edycji: 2008-12-16 o 22:05 |
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mozliwe ze trzeba bedzie poczekac.Zapytaj orto lub dentyste przy nastepnej wizycie to sie wszyscy dowiemy
|
|
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam na gorze proste oprocz wystajacego kla, ale na dole mam troche krzywe... Gdyby nie ten kiel to bym nie zakladala apratu
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Heja heja!!!
Wybaczcie, że dziś nie odpowiem na żadne posty, ale przyznaję się-nie zdążyłam przeczytać ![]() Nadrobię ![]() W każdym razie-MAM JUŻ RETAINER na górę!!!! Dostałam, mam go zakładać na noc i właśnie to uczyniłam, ale chwilę to trwało ![]() Muszę nabrać wprawy w zakładaniu go ![]() I dzięki Bogu,że nie muszę nosić go w ciągu dnia, bo...strasznie w tym seplenię ![]() W każdym razie jestem szczęśliwa, bo dziś oto oficjalnie skończyło się moje leczenie!!! Teraz tylko utrzymać efekt ![]() aaa i dwójeczka poprawiona kompozytem-jest super
|
|
#1402 |
|
Wtajemniczenie
|
zobaczcie to....
http://www.sklep.mikran.pl/ szlag mnie trafia jak patrzę, ile te wszystkie rzeczy kosztują, a ile muszę płacić u dentysty czy ortodonty... polecam tą pastę polerską http://www.sklep.mikran.pl/id2783/Pasta-Mira-Clin używana raz na miesiąc-dwa daje białe ząbki (częściej nie można, bo zniszczy się szkliwo) szkoda ze nie zobaczyłam tego dwa dni temu, bo z chęcią zrobiłabym sobie polerkę przed wczorajszym założeniem aparatu. kurczę nie wiedziałam, że w moim mieście jest taki sklep :/
|
|
#1403 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
poczekaj, ty też tak będziesz drwił
![]() ale pozyjemy zobaczymy, bo dziś jest jest jej pierwszy dzien ciekawa czy wytrwa w tym aparaciku rok
|
|
#1405 |
|
Wtajemniczenie
|
Papryko, no to masz fantastycznie!!! Aż Ci zazdroszczę
. Ja chyba sie nigdy nie doczekam .
|
|
|
|
|
#1406 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyy znaczy się...nie kumam![]() Cytat:
![]() Poza tym nie znacie mnie-jestem wytrwała ![]() Cytat:
Dziś w poczekalni przeglądałam gazetę o systemie damona i aparatach typu herbst...Ty miałaś chyba właśnie to drugie? Matko-toż to trauma nosić takie zawiasy ![]() Dobrze, że masz to już za sobą i dzielnie wytrzymałaś
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2008-12-16 o 23:14 |
|||
|
|
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny miała któraś z Was tzw.suchodól po wyrwaniu zęba?czym sie to objawia?
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki... Czytałam kiedyś o takich aparatach, które zakłada się z tyłu zębów. Czy kojarzycie, jak one się nazywają? Chcę trochę o nich poczytać, ciekawią mnie koszta, a ta nazwa mi z głowy wyleciała
|
|
#1410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nadal bedziesz sluzyc rada.. Pewnie szczrzysz sie do lusterka i nacieszyc sie nie mozesz? Jakie to wogole uczucie jest po zdjeciu aparatu, brakuje Ci go? POZDRWIAM
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

tego jest za duzo zeby wypisywac i za dużo tez żeby tego wszystkiego unikac;]

znaczy się...nie kumam