OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-16, 16:11   #781
drobciaa
Raczkowanie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Witajcie!
Zdjęcia dzieciaczków śliczne!!!
aaliyah zazdroszczę tych 8 przespanych nocy!!!!
Paula Szyszka możesz mi napisać kto jest autorem książki "Język niemowląt"? Zażyczyłam ją sobie pod choinkę
scorpionec stosujesz te kropelki sab simplex?
edyta nie pij tej herbatki na laktację, jest też taka z kopru włoskiego tak jak pisały dziewczyny, będzie odpowiedniejsza. Gdyby problemy z brzuszkiem się utrzymywały są takie kropelki w aptece Esputicon, albo niemiecki odpowiednik sab simplex, my stosujemy

Od kilku dni zaobserwowałam dziwne zachowanie mojego dziecka. Normalnie to je co 3 godziny, no czasem przedłuża się,lub skraca o pół godziny, ale wyjątkiem jest pora przedpołudniowa tak od rana do 12 mógłby jeść co chwilę, bo jak nie to w ryk i nic nie jest go w stanie uspokoić.. A później już popołudniu znów się normuje. Nie wiem dlaczego tak jest. Dojada po nocy, czy co A w nocy tak średnio 2, 3 razy pobudka.. Tylko po pierwszej pobudce tak około 1 czasem 2 w nocy biorę małego do łóżka, nie mam siły usypiać go godzinę w łóżeczku Najgorzej jak tak się przyzwyczai.. A Wasze maluszki dziewczyny śpią w łóżeczkach?
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 16:11   #782
drobciaa
Raczkowanie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

aaliyah, sorki, nie 8 przespanych nocy tylko godzin
Stary 2008-12-16, 16:26   #783
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drobciaa Pokaż wiadomość
aaliyah, sorki, nie 8 przespanych nocy tylko godzin
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 16:27   #784
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
Dokładnie 2 dni. Jak wróciłyśmy ze szpitala do domu zaczęłam jej zakładać 2. A w ogóle zauważyłam że są różnice między Pampers 3-6 kg a Huggies 3-6 kg. Pampersy ciut większe i fajniejsze.
My wolimy pamki po huggiesach mala miala mokra pupke i kazala sie przewijać co 1 godzinę
Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość

wklejam zdjęcie Igorka po dzisiejszym spacerku
ale przystojniak Iga pozdrawia kolegę

Cytat:
Napisane przez drobciaa Pokaż wiadomość
Witajcie!
Zdjęcia dzieciaczków śliczne!!!
aaliyah zazdroszczę tych 8 przespanych nocy!!!!
Paula Szyszka możesz mi napisać kto jest autorem książki "Język niemowląt"? Zażyczyłam ją sobie pod choinkę
scorpionec stosujesz te kropelki sab simplex?
edyta nie pij tej herbatki na laktację, jest też taka z kopru włoskiego tak jak pisały dziewczyny, będzie odpowiedniejsza. Gdyby problemy z brzuszkiem się utrzymywały są takie kropelki w aptece Esputicon, albo niemiecki odpowiednik sab simplex, my stosujemy
sab simplex daje male j po 12 kropel w trakcie pierwszego karmienia malej rano i tyle samo w trakcie karmienia po kąpieli..

jest spokojniejsza.. juz nie spina się tak i wali super bąki pytałam lekarki dzis i pozwoliła na takie dozowanie mówila nawet ze mozna 3 razy dziennie dawać.. a z polskich leków polecała infacol.. mówila zeby nie dawać herbatek jesli mala jest na cycu.. ew ja moge wypic i w ten sposób przekazać malej

"język niemowlą" autorka to Tracy Hogg mam te ksiązkę w pdf juz kiedys wysyłalam dziewczynom.. i jeszcze pare innych... coś o usypianiu dzieci i pięlęgnacji autorstwa pana Zawitkowskigo ze zdjęciami i cos tam jeszcze

jesli jestes zainteresowana to prześlij mi na pw maila to ci wyślę

moja córka waży 5900 gr a ma dopiero 6 tyg

na szczepieniach byla grzeczna i płakala tylko chwikę.. za to ja malo się nie rozbeczalam

wzieliśmy 6w1, rota (dwu dawkowa byla do wyboru jeszcze 3 dawkowa) i pnemokoki
razem 2 ukucia i picie i i prawie 800 zł masakra

ide bo mala zaczyna marudzić

buziaki
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 16:58   #785
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
Napisane przez edyta0131 Pokaż wiadomość
A teraz troszkę zdjęć
slicznosci, uwielbiam patrzec jak dzieci jedza sa wtedy takie rozbrajajace i takie slodziutkie

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
a to my razem
i Gabrys po karmieniu przez tatusia
pieknie wygladacie

Cytat:
nie wiem czy czytałyście książkę język niemowląt ale jest rewelacyjna ( scorpioniec ją na maile przesyłała kiedyś na poczekalni ) ja zaczęłam od kilku dni wprowadzać metody z tej książki i jestem zachwycona nie mamy już problemu ze spankiem z dzień a mały ślicznie zasypia w swoim łóżeczku
wklejam zdjęcie Igorka po dzisiejszym spacerku
Igorek super wyglada w tej czapie
a co wlasciwie robisz zeasypia w lozeczku sam?
u mnie sie to nie udaje
na poczatku tak bylo, super sama zasypiala, a teraz tak sie uda raz na ruski rok

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
"

na szczepieniach byla grzeczna i płakala tylko chwikę.. za to ja malo się nie rozbeczalam

ide bo mala zaczyna marudzić

buziaki
super, ze Iga dzielnie zniosla te katusze
ale wykosztowalas sie niezle

Ja dzis bylam u neonatologa, Mala dobrze sie rozwija, wszytsko jest ok, ale wyglada niby wczesniakowato z zachowania Co to dokladnie znaczy to nei iwem, bo mi nie wytlumaczyla (moze sama nie wiedziala co ma na mysli)
Wazy 5380g wiec tez niezle maly Pudzian mi rosnie
Z ropiejacym oczkiem radzila isc do okulisty tak na wszeslki wypadek ,wiec pewnie sie przejde.
kontrola w lutym
Stary 2008-12-16, 18:01   #786
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Olimpia wazy 5300gr w 7 tygodniu. A od urodzenia urosla 8cm

Cytat:
Niezla cena. U nas za darmo...

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
Z ropiejacym oczkiem radzila isc do okulisty tak na wszeslki wypadek ,wiec pewnie sie przejde.
My dostalismy masc do oczek, nazywa sie fucithalmic.

No i niestety mamy tradzik niemowlecy. Bidulka ma policzki, uszka i szyjke w kropki... Dostalismy na to balsam, zobaczymy czy pomoze.
Stary 2008-12-16, 18:51   #787
katakumba
Zakorzenienie

800zl?! matko, dranstwo to to jest

mloda pije chetnie wode z sokiem pomaranczowym, bardzo ladnie zrobila kupe dzis sama

i musze sie pochwalic - siedziala dzis grzecznie z nami w swoim lezaczku 45 min! ja sprzatalam lazienke, wiec siedziala z tz ktory gotowal obiad. no cudo. jak sie zaczela krecic to 10 min lulania i spi. tzn sie kreci teraz, ale to juz jej pora.
chcialam poogladac gwiezdne wojny, ale chyba sie nie uda

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-16, 19:45   #788
passionfruit
Zakorzenienie

Oj dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze, że macie już swoje maleństwa przy sobie! Ja jeszcze czekam do połowy lutego.
Ale już teraz pilnie wertuje Wasz wątek i się dowiaduję coraz to nowych rzeczy.
Stary 2008-12-16, 20:10   #789
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze, że macie już swoje maleństwa przy sobie! Ja jeszcze czekam do połowy lutego.
no bo my same dobre rady mamy

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-16, 21:59   #790
aaliyah
Zakorzenienie

Tak mi sie przypomnialo, ze Lisey pytala. Ja juz dzis dostalam @. Jeszcze nawet 11 miesiecy nie minelo od ostatniej @... Takze Lisey jak nie karmisz piersia to wygladaj swojej @
Stary 2008-12-17, 00:15   #791
drobciaa
Raczkowanie

scorpionec dzięki za odpowiedz U nas też jest lepiej z bąkami i kupkami po sabie, choć ja dawkuję jedną, czasem dwie krople przed każdym karmieniem, co w sumie wychodzi też dosyć sporo, tak mi położna doradziła i też mówiła, żeby już herbatek dziecku nie podawać, więc tylko ja sobie piję koperkową jedną, czasem dwie dziennie
Co do książki to jeśli mogę Cię prosić o przesłanie, będę wdzięczna.
A mam pytanko odnośnie szczepien, my mamy w przyszłym tygodniu. Z jakim wyprzedzeniem zamawiałaś szczepionki? Kurczę trochę późno się obudziłam, ale dopiero mąż mnie uświadomił, że to trzeba wcześniej zamówić, ja myślałam, że są normalnie w aptece..
Stary 2008-12-17, 06:54   #792
KaSiaEG
Raczkowanie

Witajcie, coraz rzadziej zagladam bo młody w dzień mi prawie wogóle nieśpi , więc non stop jestem prawie przy nim, chyba , że uda się tak , że włącze mu karuzelke i potrafi czasem tak polezeć sam ze 2 godzinki patrząc sie w nia , ale wtedy ja się za obiadek biorę hehe

co do pampersów to my zaczelismy od 2 a teraz już jesteśmy na 3, 1 wcale nieużywalismy

dziś idziemy na szczepienie, ciekawa jestem jak Kacper się zachowa

co do herbatki Kacperek pije tą z kopru włoskiego od 1 tygodnia na zmianę z herbatka ułatwiajacą trawienie od 1 miesiąca
Hippa

niestety małemu się chyba zaczyna robić ciemieniucha troche ma na główce , miał też przy brwiach ale smarowalismy i juz zeszło i tez na uszkach mu skórka schodzi troszkę, dziwie się bo cały czas ma nawilżana skórę, ale może taka kolej rzeczy

Scorpionec jak sie Iga czuje po szczepionce?

dziewczyny maluszki na zdjeciach słodziutkie, może niedługo też coś wrzuce

dziś na szczepionce jak pójdziemy zważymy małego , ciekawe ile przybrał mój klocek, bo mnie coraz bardziej plecy i kręgosłup bola od niego

a co do zasypiania to Kacper od początku zasypia w łóżeczku, a ze w nocy budzi się tylko około 3-4 na przebranie i karmienie to niemęczy nas zbyt długo więc zasypia od razu w łóżeczku i naszczęście omija nas do tej pory branie go do naszego łóżka

od 3 dni brzuch mnie straznie boli jak na okres ale okresu jak niebyło tak niema , a może to taka bolesna owulacja była ? niewiem co mam już sądzic , jak za 2 tygodnie niedostanę to muszę iść na wywołanie miesiączki do gin po leki

pozdrawiam serdecznie Wszystkie Mamusie i pociechy

http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/9...b609505b1af6d9
KaSiaEG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 09:05   #793
Salomea1
Zadomowienie

Witajcie Mamusie,

Dawno mnie tu nie było... pewnie nie zdąże nadrobic zaległości.
Gratulacje dla nowych mamusiek. Szczególnie dla Toli - biedula przeżyła dokładnie to co ja

Dzisiaj z Martusią świetujemy 2 tyg. Moja księżniczka jest grzeczniutka. Co 3-3,5 godz je i cały czas śpi. Niestety mamy problemy z brzuszkiem i nieważne jest czy jestem na ścisłej diecie, czy jem wszystko. Wieczorami mała niestety stęka i ma problemy żeby puścic bączka. Jak już się uda to jest od razu lepiej.Wiem, że poruszałyście ten temat i tak na szybko... czy możecie coś poradzic?? Położna mi powiedziała, żebym dała jej między posiłkami troszkę wody z odrobinką koperku. Chyba tak zrobię. No i troszkę się martwie bo córcia nie zrobiła kupki, a dzisiaj już jest 4 dzień Normalnie robiła co 2 dni.

Kolejne pytanko. Kiedy wychodzicie na spacer?? Zaraz po jedzonku? Dzisiaj zaczynamy wietrzenie i tak się zastanawiam......
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0873.jpg (48,4 KB, 37 załadowań)
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 09:25   #794
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaSiaEG Pokaż wiadomość
od 3 dni brzuch mnie straznie boli jak na okres ale okresu jak niebyło tak niema , a może to taka bolesna owulacja była ? niewiem co mam już sądzic , jak za 2 tygodnie niedostanę to muszę iść na wywołanie miesiączki do gin po leki

pozdrawiam serdecznie Wszystkie Mamusie i pociechy
Kasiu a czemu jak okres sie nie pojawi to masz go wywolywac?

U mnie przed okresem nie bylo zadnych boli a przed zajsciem w ciaze mialam straszne wiec to jest na plus. Za to pierwszy raz w zyciu w tym cyklu mialam plamienie owulacyjne. Ciekawa jestem czy to mi juz tak zostanie...
Ppod koniec tego tygodnia prawdopodobnie bede zakladala mirene. Troche sie boje, ale zdecydowalam ze to najlepsza metoda dla mnie.

Ja tez pozdrawiam

Skorpioniec, jak Iga ma sie po szczepieniu?
Stary 2008-12-17, 10:11   #795
scorpionec
Zakorzenienie

cześć dziewczynki ! mam mega doła

moja malutka niestety odchorowuje szczepionki... po kąpieli dostała 38.5 gorączki.. i zrobil sie taka apatyczna i oslabiona, zgodnie z zaleceniem lekarza dostala czopka paracetamolu dla dzieci..

ale i tak byla taka osłabiona ze nie miala siły jeść ani wydobyć z siebie żadnego dżwięku (zwykle jest głośna) karmiłam ja 2 h z czego ssała może ze 20 min bo nie miala sił..

potem zasnela na 7,5 h.. w nocy wstawalam mierzyc jej tempkę co 2 h i miala 36.6.. ale jak po 6 postanowilam jaa obudzic i wziąć na cyca bo eksplodowaly doslownie) po jedzeniu znowu dostala 37.4 i trzyma ją do tej pory

teraz zjadla z jednego ilezy taka padnęta..

ja mam wyrzuty sumienia ze męczy sie z mojej winy ze moze nie potrzebnie tyle na raz tych szczepionek

czekam do 15 zeby minela doba i kawalek od szczepień i jak sie jej nie poprawi to dzwonie do lekarza..

trzymajcie kciuki by nie bylo to potrzebne

drobcia my nie zamawialiśmy szczepionek... jak bylam na wizycie 2,5 tyg temu to lekarz powiedział jaki jest wybór i ze mamy sie zastanowić.. potem zarejestrowaliśmy sie na szczepienie.. ale dopiero w gabinecie tuż przed szczepionką pielęgniarka pytala na co sie zdecydowaliśmy..

dziewczyny które wysłały do mnie maila postaram jeszcze dziś wysłać książkę

właśnie po co wywoływać okres?

salomea my wychodzimy po jedzonku.. bo mala wtedy ma najlepszy sen.. jak zglodnieje pod koniec spaceru to zaczyna trzeszczeć i sie wiercić

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2008-12-17 o 10:14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-17, 10:19   #796
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:

moja malutka niestety odchorowuje szczepionki... po kąpieli dostała 38.5 gorączki.. i zrobil sie taka apatyczna i oslabiona, zgodnie z zaleceniem lekarza dostala czopka paracetamolu dla dzieci..

ale i tak byla taka osłabiona ze nie miala siły jeść ani wydobyć z siebie żadnego dżwięku (zwykle jest głośna) karmiłam ja 2 h z czego ssała może ze 20 min bo nie miala sił..

potem zasnela na 7,5 h.. w nocy wstawalam mierzyc jej tempkę co 2 h i miala 36.6.. ale jak po 6 postanowilam jaa obudzic i wziąć na cyca bo eksplodowaly doslownie) po jedzeniu znowu dostala 37.4 i trzyma ją do tej pory

ja mam wyrzuty sumienia ze męczy sie z mojej winy ze moze nie potrzebnie tyle na raz tych szczepionek
Skorpioniec nie martw sie. Iga moze byc taka oslabiona nawet do 48 godzin po szczepieniu. I nie wyrzucaj sobie, lekarze wiedza co robia. Gdyby dziecko nie bylo sobie w stanie poradzic z tyloma szczepieniami to by ich tyle nie podawali na raz.
Stary 2008-12-17, 10:21   #797
molka86
Rozeznanie

o matko dziewczyny padam . Moja dama obudziła się o 5.30 na karmienie i do tej pory nie śpi. Tylko na rączki i na rączki . Zaraz mi chyba odpadną. ale wiem jaka jest tego przyczyna. Nas też dopadły problemy kupkowe. Od przedwczoraj wieczorem nie ma kupy tylko są bączki. Bidulka cały czas stęka i się męczy. Nam herbatki nie pomagają

edit
ledwo dokończyłam posta i słyszę jak z leżaczka dobiega wielkie wrrrrr no więc biegnę dopingować. No i jest wieeeelka kupa .

Edytowane przez molka86
Czas edycji: 2008-12-17 o 10:33
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 10:29   #798
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
My dostalismy masc do oczek, nazywa sie fucithalmic.
jak to masc? smaruje sie mascia jakos ocka?
zawsze myslalam ze do oczek to tylko kropelki

Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość
Kolejne pytanko. Kiedy wychodzicie na spacer?? Zaraz po jedzonku? Dzisiaj zaczynamy wietrzenie i tak się zastanawiam......
sliczna Malenka
my na spacer zawsze po jedzeniu i odbiciu zeby wytrzymala jak najdluzej bez placzu od jedzeniajest uzalezniona godzina wyjscia

Cytat:

czekam do 15 zeby minela doba i kawalek od szczepień i jak sie jej nie poprawi to dzwonie do lekarza..

bedzie ok
Karola tez byla spiaca caly dzien, ale na jedzenie sie budzila normalnie.
moze dlatego ze mniej szczepien...
ale Ty sie nie zamatwiaj, bo przeciez chcesz ja uchronic przed chorobskami.
Jakby co dzwon do lekarza.
A 37,4 to jeszcze nie goraczka, mi lekarka kazala dawac czopka jak temperatura bedzie dochodzic do 38 a tak to organizm walczy i jest ok.

A wlasnie - ja karmie zawsze z jednego cyca na jedno karmienie i Karola sie najda chyba bo wiecej nie chce nawet jak jej daje drugiego.
Chyba nie trzeba na kazde karmienie dawac dwoch?

I jeszcze jedno - mam plyn do kapieli z oliwka i ja go wlewam do wanienki troche i Napuszczam wode i myje Karolke. Nie uzywam bezposrednia na cialko.
A jak Wy robicie?
Stary 2008-12-17, 10:36   #799
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
jak to masc? smaruje sie mascia jakos ocka?
zawsze myslalam ze do oczek to tylko kropelki
Bo to w zasadzie sa kropelki. Tylko sa takie geste, w tubce. Przez to latwiej odmierzyc jedna kropelke. A jak ta maz jest juz w oczku to za moment sie rozpuszcza i jest calkiem ciekla.

Cytat:
A 37,4 to jeszcze nie goraczka, mi lekarka kazala dawac czopka jak temperatura bedzie dochodzic do 38 a tak to organizm walczy i jest ok.
Moja Olimpia tez byla spiaca i nawet przespala karmienie, ale to akurat jej sie czesto zdarza. Natomiast nie plakala ani nie miala temperatury.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-17, 11:26   #800
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:

bedzie ok
wiem czopek dostała tylko raz wieczorem jak miala 38.4..

mala własnie zjadła po czym wszystko wyrzygala.. kocyk, ubranka i ja wszystko zarzygane ale po przebraniu jej zmierzyłam tempkę i ma 36.4 moze to jej bylo potrzebne teraz śpi sobie smacznie .. moze obuddzi sie juz na normalne jedzenie..

brakuje mi jej wrzasków glodomorkowych... nie sądziłam ze to kiedys powiem
Cytat:
A wlasnie - ja karmie zawsze z jednego cyca na jedno karmienie i Karola sie najda chyba bo wiecej nie chce nawet jak jej daje drugiego.
mnie w szpitalu uczyli aby zawsze dawac dwa cycki chociaż na 10 min każdy.. (moja z kazdego je zwykle po 20-25 min) i kolejne karmienie zaczynać od cycka na którym sie skończylo chodzi o uniknięcie zatorów i dokładne opróznienie chociaz jednego z cycó (tego na którym dziecko skończylo od którego zaczyna).. co podobno powoduje rowna laktacje z obu..

ale wiem ze jest metoda ze raz jeden raz drugi... jak ze wszystkim co lekarz/polozna to sposób
Cytat:
I jeszcze jedno - mam plyn do kapieli z oliwka i ja go wlewam do wanienki troche i Napuszczam wode i myje Karolke. Nie uzywam bezposrednia na cialko.
A jak Wy robicie?
ja mam plyn NIVEA do cialak i włosów -sensitive taki bialy z pomką i tez tak zywam. tylko po kąpieli mala splukuje woda z miseczki.. ale jak masz plyn z oliwka to raczej nie trzeba splukiwac bo chyba chodzi o to by oliwka zostala na cialku i je natluściła ja np OLIATIUM nie splukiwalam bo tez byl natluszczajacy
Stary 2008-12-17, 11:41   #801
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:

pieknie wygladacie

Ja dzis bylam u neonatologa, Mala dobrze sie rozwija, wszytsko jest ok, ale wyglada niby wczesniakowato z zachowania Co to dokladnie znaczy to nei iwem, bo mi nie wytlumaczyla (moze sama nie wiedziala co ma na mysli)
dziekujemy slicznie
co to znaczywczesniakowato z zachowania?jest taki termin?

Cytat:
Niezla cena. U nas za darmo...
No i niestety mamy tradzik niemowlecy. Bidulka ma policzki, uszka i szyjke w kropki... Dostalismy na to balsam, zobaczymy czy pomoze.
a jak taki tradzik,znaczy krostki wygladaja? Gabrys tez ma na szyjce, ale na buziuchu niet,chyba to tylko potowki ale jak zwykle ktos cos pisze i juz szukam tego u swojego diabelka

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
nie boj sie doczekasz sie

Cytat:
Tak mi sie przypomnialo, ze Lisey pytala. Ja juz dzis dostalam @. Jeszcze nawet 11 miesiecy nie minelo od ostatniej @... Takze Lisey jak nie karmisz piersia to wygladaj swojej @
se musze teraz miesiace policzyc, hehe mam jeszcze miesiaczek, przygotuje sie bo sie odzwyczailam nieco

Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie,
Dzisiaj z Martusią świetujemy 2 tyg. Moja księżniczka jest grzeczniutka. Co 3-3,5 godz je i cały czas śpi. Niestety mamy problemy z brzuszkiem i nieważne jest czy jestem na ścisłej diecie, czy jem wszystko. Wieczorami mała niestety stęka i ma problemy żeby puścic bączka. Jak już się uda to jest od razu lepiej.Wiem, że poruszałyście ten temat i tak na szybko... czy możecie coś poradzic?? Położna mi powiedziała, żebym dała jej między posiłkami troszkę wody z odrobinką koperku. Chyba tak zrobię. No i troszkę się martwie bo córcia nie zrobiła kupki, a dzisiaj już jest 4 dzień Normalnie robiła co 2 dni.

hej kochana, u nas Gabrys nie robil kupki 3 dni ale dalismy infacol i tak poszla kupka,a potem co 2 dni jakies 3 razy i teraz miodzio,robi kupki codziennie, i to 2 czasem,ale woda z koperkiem tez dobra

Cytat:
Napisane przez molka86 Pokaż wiadomość
o matko dziewczyny padam . Moja dama obudziła się o 5.30 na karmienie i do tej pory nie śpi. Tylko na rączki i na rączki . Zaraz mi chyba odpadną. ale wiem jaka jest tego przyczyna. Nas też dopadły problemy kupkowe. Od przedwczoraj wieczorem nie ma kupy tylko są bączki. Bidulka cały czas stęka i się męczy. Nam herbatki nie pomagają

edit
ledwo dokończyłam posta i słyszę jak z leżaczka dobiega wielkie wrrrrr no więc biegnę dopingować. No i jest wieeeelka kupa .
u nas bylo podobnie, Gabrys wstal o 2 ,zrobil niespodziane,zasnal a o 6 obudzil sie z baczkami i dopiero przed chwilka zasnal,uprzednio zrobiwszy oczywiscie kupke, mam wiec teraz z glowki go na 2 godzinki.Teraz spi sobie i pomrukuje przez sen

aha mega news, nie wiem czy to nie za wczesnie ale wczoraj moj slodziak usmiechnal sie do mnie i to nie na spiocha jak zawsze a na trzezwo

edit: salomea my tez na spacer po jedzonku i bekanku, i miodzio bo mlody spi sobie smacznie,tyle ze chodzimy przynajmniej pol godzinki po karmieniu bo moze sie ulac jak go wytrzesie w wozku,trzeba uwazac na to czasem,ale zdarzylo sie to tylko raz,jak wyszlismy jakies 10 min po karmionku

Fasolinka

Edytowane przez lisey
Czas edycji: 2008-12-17 o 11:43
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 12:08   #802
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
a jak taki tradzik,znaczy krostki wygladaja? Gabrys tez ma na szyjce, ale na buziuchu niet,chyba to tylko potowki ale jak zwykle ktos cos pisze i juz szukam tego u swojego diabelka
Na poczatku miala czerwone krosteczki z bialym czubkiem. Pozniej mimo nawilzania wysuszyly sie i teraz ma taka chropowata skorke z wyczuwalnymi zgrubieniami, no i dalej sa te czerwone przebarwienia. Dostalismy cala butle balsamu na ta chropowata skore i pomaga jej to chyba.

A najlatwiej tradzik niemowlecy poznac po tym, ze jest bardziej widoczny w cieple, a jak wychodzimy na dwor gdzie jest chlodno to krosteczki bledna i sa praktycznie niewidoczne.
Stary 2008-12-17, 13:45   #803
Paula Szyszka
Zadomowienie

cześć mamusie

scorpioniec mam nadzieję że Igusia czuję się już lepiej i nie dołuj się nie potrzebnie że to twoja wina każde maleństwo inaczej znosi szczepienie! będzie wszytko dobrze

dobcia
przepraszam że nie odpowiadałam ale dopiero teraz przeczytała że prosiłaś o autora książki ale widzę że już scorpioniec Ci podała

niobe7 mały zasypia sam ale jak tylko widzę że zaczyna być senny i zwiewa a oczka mu się kleją wkładam go do łożeczka siadam na fotelu przy nim i na głos czytam ksiązki lub gazety a mały wtedy słysząc mój głos zasypia wtedy już odchodzę i śpi sobie smacznie naprawdę działa

teraz muszę lecieć pranie zrobić póki malutki śpi ostatnio brak mi czasu na wszytko chociaż mały jest grzeczny ale muszę skończyć pisać pracę mgr ale na szczęście został ostatni rozdział
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 13:55   #804
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
brakuje mi jej wrzasków glodomorkowych... nie sądziłam ze to kiedys powiem

mnie w szpitalu uczyli aby zawsze dawac dwa cycki chociaż na 10 min każdy.. (moja z kazdego je zwykle po 20-25 min) i kolejne karmienie zaczynać od cycka na którym sie skończylo chodzi o uniknięcie zatorów i dokładne opróznienie chociaz jednego z cycó (tego na którym dziecko skończylo od którego zaczyna).. co podobno powoduje rowna laktacje z obu..
heh jak Karola byla taka spokojna to tez tak pomyslslam ,ze brakuje mi jej wrzsku, a ona wyczula i a chwile dala juz o sobie znac
wiec tylko czekaj az Iga sie obudzi

Moja Karolina je teraz najczesciej dosyc krotko 15 min i koniec. No chyba ze nie w humorze, cos ja rozprasza to dluzej.

Cytat:
dziekujemy slicznie
co to znaczywczesniakowato z zachowania?jest taki termin?

aha mega news, nie wiem czy to nie za wczesnie ale wczoraj moj slodziak usmiechnal sie do mnie i to nie na spiocha jak zawsze a na trzezwo
nie mam pojecia co oznacza ten termin najwazniejsze ze rozwija sie prawidlowo i wszytsko jest ok

a co do uzmiechu to chyba nie za wczesnie, w koncu miesiac juz skonczyl, Karolina tez jakos tak sie usmiechnela

Cytat:
niobe7 mały zasypia sam ale jak tylko widzę że zaczyna być senny i zwiewa a oczka mu się kleją wkładam go do łożeczka siadam na fotelu przy nim i na głos czytam ksiązki lub gazety a mały wtedy słysząc mój głos zasypia wtedy już odchodzę i śpi sobie smacznie naprawdę działa
Musze wyprobowac to czytanie
Stary 2008-12-17, 13:57   #805
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:

trzymajcie kciuki by nie bylo to potrzebne

drobcia my nie zamawialiśmy szczepionek... jak bylam na wizycie 2,5 tyg temu to lekarz powiedział jaki jest wybór i ze mamy sie zastanowić.. potem zarejestrowaliśmy sie na szczepienie.. ale dopiero w gabinecie tuż przed szczepionką pielęgniarka pytala na co sie zdecydowaliśmy..

dziewczyny które wysłały do mnie maila postaram jeszcze dziś wysłać książkę

właśnie po co wywoływać okres?

salomea my wychodzimy po jedzonku.. bo mala wtedy ma najlepszy sen.. jak zglodnieje pod koniec spaceru to zaczyna trzeszczeć i sie wiercić

no i jak?@! lepiej?
Cytat:
Napisane przez molka86 Pokaż wiadomość

edit
super. jak bedzie mala dalej probelmy to sproboj z tym sokiem z pomaranczy, rozrzedzony z woda, u nas pomaga rewelacyjnie. no i infacol co jakis czas na baczki

Cytat:

A jak Wy robicie?
mnie to mowili zeby cyca jednego przynajmnije przez pol godziny dawac, bo wtedy za ta wodnista susbtancja na poczatku podaza tp prawdziwne mleko. ale jak widac u mnie to sie psu na bude zdalo, karmie flaszka

Cytat:
teraz muszę lecieć pranie zrobić póki malutki śpi ostatnio brak mi czasu na wszytko chociaż mały jest grzeczny ale muszę skończyć pisać pracę mgr ale na szczęście został ostatni rozdział
takie mamy podziwiam. nie mialabym gdzie mgr wcisnac w plan dnia teraz

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-17, 14:45   #806
scorpionec
Zakorzenienie

obudziłam małą żeby coś zjadła bo odkąd wymiotowała o 12.00 spala.. dałam jej possać po 15 min z każdego cyca i teraz śpi.. gorączka ok 37 st i mala śpi non stop

a ja dołączam no mam pompujących cyce..

ponieważ mala malo je postanowilam troche sie podoić zeby mi sie cyce nie zakorkowaly..

no i po półgodzinnym karmieniu odciągnełam 120 ml z obu cycków w 20 min czy to dużo czy malo? jak to u was wygląda?
Stary 2008-12-17, 14:50   #807
Paula Szyszka
Zadomowienie

katakumba dzieki za podziw hihi ale musiałam się zmoblizować bo szkoda byłoby przerywać studia tym bardziej że teraz robię zaocznie dopełnienie mgr i praktycznie nie musze chodzić na uczelnię a prawie cała prace napisałam w ostatnim miesiącu ciąży więc zostały mi tylko poprawki a dzisiaj dostałam odpowiedż że praca dobrze napisana od mojej promotor więc warto się troszkę pomęczyć

niobe7 naprawdę polecam z tym czytaniem może za pierwszym razem się nie uda ale później będzie już z górki a teraz jak nie mam co czytać to gadam do małego ehhe ale najczęściej biorę sobie gazetę i przy okazji wiem co się w świecie dzieje a i przeczytałam mu cały język niemowląt więc teraz mały jest na bierząco

dzisiaj pierwszy raz wyszłam sama z małym na spacerek i było bardzo fajnie ale tak się zmeczyłam ze szok trochę połaziłam ale widzę zę kondycja troszku kiepska hehe trzeba będzie potrenować ala już chodzę w satrych spodniach obcisłych tylko mały falczek na brzuchu został wrrrr

jak przeglądałam wątek to widzę że wasze maleństwa mają problemy z brzuszkami mój od czasu do czasu wieczorem też popłakuje bo ga bączki męczą ale na szczęście szybko mu przechodzi... polecam masowanie brzuszka i podginanie nóżek taka gimnastyka mojemu to pomaga może waszym dzieciaczką też no i ja piję herbatkę koperkowa dla dzieci 1 czsami 2 razy dziennie mam nadzieje że szybko te wstrętne dolegliwości przejdą naszym maluszką...

ocho muszę lecieć bo mój mały zaczyna się rozbudzać
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-17, 15:43   #808
molka86
Rozeznanie

Cytat:
Na poczatku miala czerwone krosteczki z bialym czubkiem. Pozniej mimo nawilzania wysuszyly sie i teraz ma taka chropowata skorke z wyczuwalnymi zgrubieniami, no i dalej sa te czerwone przebarwienia. Dostalismy cala butle balsamu na ta chropowata skore i pomaga jej to chyba.

A najlatwiej tradzik niemowlecy poznac po tym, ze jest bardziej widoczny w cieple, a jak wychodzimy na dwor gdzie jest chlodno to krosteczki bledna i sa praktycznie niewidoczne.
oo a ja właśnie wczoraj zauważyłam u Majki jakieś krosteczki. I własnie robią się czerwone jak jest ciepło, np jak trzyma głowkę na jednym boczku i za chwilkę ją przekręci to widać mnóstwo czerwonych kropeczek a za chwilkę stają się prawie niewidoczne i trzeba się dobrze przyjrzeć żeby je zauważyć. Czy to może byc to?
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 07:42   #809
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
a ja dołączam no mam pompujących cyce..

ponieważ mala malo je postanowilam troche sie podoić zeby mi sie cyce nie zakorkowaly..

no i po półgodzinnym karmieniu odciągnełam 120 ml z obu cycków w 20 min czy to dużo czy malo? jak to u was wygląda?
w sumie to nie wiem czy duzo czy malo, bo ja nie pompowalam jeszcze po tym jak Mala jadla
Ostatnio mialam 120 z jednego ale pelnego cyca (takiego w nocy).
Wiec mozliwe ze podobnie mialas mleka jak ja, bo ja drugiego mialam oproznionego i juz nawet nie probowalam sciagac, bo bym sie tylko wkurzala jakby lecialo po kropelce.

Cytat:
dzisiaj pierwszy raz wyszłam sama z małym na spacerek i było bardzo fajnie ale tak się zmeczyłam ze szok trochę połaziłam ale widzę zę kondycja troszku kiepska hehe trzeba będzie potrenować ala już chodzę w satrych spodniach obcisłych tylko mały falczek na brzuchu został wrrrr
ja tez na pierwszych spacerach sapalam jak nie wiem
teraz juz o wiele lepiej, bo jak jest zimno to wrecz biegam z wozkiem a nie spaceruje.
Chodze wokolo takiego malego stawku, wiec jak w takim szybkim tempie mijam kogos po raz 3 to juz sie na mnie dziwnie patrzy

A Karolina od dwoch dni cos malo je. Mi cycki pekaja, a ona troche pociegnie zeby mi ulzyc i koniec - fakt, ze w dzien co godzine
Moze to przez szczypiorek?
Bo wlasnie przedwczoraj sprobowalam dodac sobie troche do twarozku.
No i sprobowalam majonez i keczup bo hot-doga chcialam oniecznie zjesc (domowego) i przezyla
Stary 2008-12-18, 08:19   #810
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

A my dzisiaj jedziemy na wizytę kontrolną do pediatry. Ciekawa jestem ile mała przybrała, bo coś na pewno, ale dalej jest tsks drobniutka i chudziutka. Jak Marysia pozwoli to zdam relacje z wizyty.
No i jeszcze muszę zdecydować dziś jakim schematem i na co będę szczepiła Małą i wszystko byłoby ok, gdyby nie te koszty. Każdy rodzic chce dla dziecka jak najlepiej, ale czy każdego w Polsce stać na to by zaszczepić dziecko mniejszą dawką ukłuć i nie tylko na choroby wg obowiązkowego schematu?? My musimy to przekalkulować, ale są przecież rodziny, gdzie nie ma mowy o nierefundowanych szczepionkach!! Masakra, a niby też jesteśmy w UE
Tak mnie jakoś wzięło na poruszenie niesprawiedliwości życiowej, że tak to nazwę
Pozdrawiam!!

Edytowane przez an.ka.b
Czas edycji: 2008-12-18 o 08:20 Powód: literówka
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości