![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
![]() |
#1592 |
Zakorzenienie
|
A ja jesyem na IV roku, mam już promotora i roboczy temat. W połowie stycznia/luty zaczynam badania i będa one trwały gdzieś do października a potem pisanie.... póki co wypełniam rewersy i zaczęłam duuuzo czasu spędzać w czytelni. Gromadzę teorię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1593 |
Zakorzenienie
|
Uf uf ja mam zaapceptowany plan pracy i moge pisac plan pracy. Zaczynam po świętach, bo teraz za dużo pracy z gotowaniem, sprzątaniem i zakupami mam
![]() Trochę się podjarałam, że mogę zacząć ciekawe jak mi pójdzie, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1594 |
Przyczajenie
|
Ojej, ja mam obronę już jutro. Nawet dobrze byłam nastawiona, a teraz nerwy mnei zjadają.....bardzo chcę już miec to za sobą. Mam nadzieję, że to naprawdę będzie tylko formalność...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyłączam się do wątku, jeśli można, może to mnie zmotywuje do pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podejrzewam ze dopiero po zimowej sesji (mam 2 wielkie egzaminy z całych studiów w tej sesji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1596 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jutrzejszego dnia się boję, jak nie wiem czego. A stres zajadam cukierkami, które kupiłam chlopakowi na urodziny... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1597 |
Raczkowanie
|
dla mnie pisanie pracy mgr było wspaniałe
![]() ![]() Najgorsze jest takie przydzielanie tematów przez promotorów :/ koszmar! dlatego ja się zmądrzyłam i sama zaproponowałam Mu tematy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
U nas z tematami to było tak, że dali około 30 do wybory,nie znalazłam nic ciekawego dla siebie więc udałam się do swojej obecnej promotorki i zaproponowałam jej zagadnienie a ona ułożył temat
![]() Też jestem zadowolona z tematu,fajnie się pisze, mam 2 całe rozdział już zatwierdzone ![]() Jeszcze 1 rozdział teoretyczny,obliczenia,wn ioski/podsumowanie i wstęp i koniec ![]() Mam nadzieje. że do lutego/marca będzie wersja ostateczna,potem tylko nauka do głupiego egzaminu magisterskiego i w czerwcu obrona
![]() |
#1599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
proponoawali lub układali wam tematy ![]() ja musiałam wszystko wymyślić sama ![]() to chyba swietne mieć tak podane wszytsko na tacy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1600 | |
Zakorzenienie
|
U mnie też nie jet tak ze mam temat nudny, czy taki, który mi ktoś narzucił. Na roku mam 15 osób więc nie było czegoś takiego jak walka o miejsce na seminarium, listy promotorów i tematów
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że łatwiej wymyśleć jest własny temat niż wybrać coś z listy, tak przynajmniej było w moim wypadku
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1602 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz Prosze a wręcz błagam o pomoc ![]() ![]() Przez własna głupote jestem w bardzo złej sytuacji, odwlekałam i odwlekałam pisanie i teraz do konca miesiąca mam oddac cała prace ![]() ![]() Nie mam narazie kontaktu z promotorem,zreszta on i tak nie jest pomocny. Dodam,ze pisze prace badawczą,jestem własnie przy rozdziale III czyli badaniach własnyc,jako techniki miałam ankiete i wywiad. Mam kilka pytan; - czy wiecie jak sie opacowuje wyniki z wywiadu? chodzi mi czy przedstawia sie je w formie tabel,wykresów?czy?? - czy winiki z wywiadu i z ankiety mieszamy?czy najpierw przedstawiam np wyniki ankiety a potem wywiad? - i jeszce pytanie odnosnie przypisów - wiem,ze kazdy stosuje inne,ale czy wiecie jak jest Ksiazka pod redakcja pani X.Y i ona w tej ksiazce cytuje kogos, jak wygląda poczatek przypisu? Za. Red.X.Y......... ???? jakos dziwnie to mi brzmi?czy moze pomijam red? Wiem,ze duzo tego,ale nie jestem całkowita ignorantką,szukałam w lieeraturze i niestety tych odpowiedzi nie znalazłam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na AGH i UJ dostaje temat tj propozycje lub wymyślam sama, na PK Tż dostaje temat, Na Rolniczej koleżanka dostała ,to samo na Ekonomicznej i Pedagogicznej(ale tak jak mówię pewnie zależne też od wydziału) Co do Twoich tabel itd itp to nie pomogę bo nie mam o tym pojęcia Dziwi mnie tylko to, że za miesiąc masz oddać pracę a nie masz kontaktu z promotorem właśnie teraz czyli w momencie kiedy tak naprawdę jest on ci najbardziej potrzebny A jaka to uczelnia jeśli można wiedzieć?
![]() |
![]() |
#1604 |
Zadomowienie
|
Justysia - uczelnia KSW ,a a promotorem i wogóle to ja zawaliłam bo rok temu skonczyłam studia, olewałam ta prace ocioągałam sie, robiłam przedłużenia terminu
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście moja promotorka to cudowna osoba,chyba lepiej nie mogłam wybrać. Mam nadzieje, że dasz radę i jakoś się ułoży-napisz potem co i jak!! a z jakiej to jest dziedziny?
![]() |
![]() |
#1606 |
Wtajemniczenie
|
Matko! A mi się tak nie chce:/ A w styczniu muszę pierwszy rozdział oddać:/
![]() |
#1607 |
Zakorzenienie
|
cisz,u wszystkich przedświąteczne przygotowania
![]() Ja natomiast skrobię kolejny rozdział, ładny spis treści i ładną bibliografię ![]()
![]() |
#1608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzis tylko do 16 bo maja renament,a jutro wogóle,a ja w Boże narodzenie do TŻ jade i chciałam miec juz wybrukowane,zeby choc tyle oddac promotorowi. A po ile stron mają wasze prace?wiem,ze kazda praca jest inna itd,ale tak z ciekawosci pytam?? Wesołych Świat !!
http://www.suwaczek.pl/cache/665d6e5f33.png Kocham Cię ![]() "Jeśli wszystko jest stracone, oprócz miłości - nic nie jest stracone !!! " Pam Brown 19.IX.2009 Nasz dzień ![]() Edytowane przez misty82 Czas edycji: 2008-12-24 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1609 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy jak przykladowo przeczytam jakis fragment w ksiazce i pozniej napisze to calkowicie po swojemu ale opierajac sie na tym ( w koncu musze sama tych rzeczy nie wymysle
![]() ![]() W dodatku pisze po ang a np. czytam z polskich ksiazek. Niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1611 |
Zakorzenienie
|
puisze ktoras z was prace z socjologii? i dalaby przyklad swojego tematu - szukam natchnienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
ja swoja nieszczesną prace pisze juz od 2007 roku i napisac nie moge, tzn, niby oddalam juz pierwsza wersje mojej promotorce, ale musze jewszcze dopisac, bo mam za malo i w ogole juz mam tego szczerze dosc. Przydalaby mi sie chyba taka wizazanka, z ktora moglybysmy sie nawzajem zaganaic do pisanai, jest ktos chętny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1613 |
Zadomowienie
|
Ja piszę z socjologii. Właściwie zaczynam, więc muszę się ostro wziąć do pracy, ponieważ wczoraj mój promotor zaakceptował zmianę tematu, a bronię się około czerwca lipca. Piszę na temat krótki, zwięzły i przyjemny, przynajmniej w kwestii teorii, a same badania i wnioski powinny być tym prostsze (optymistka).
Temat "Aspiracje życiowe współczesnych kobiet i mężczyzn na przykładzie młodych mieszkańców XY" - będe badać plany, marzenian i ambicje młodych obywateli mojego regionu (absolwentów różnych szkół) i możliwość ich realizacji w takiej a nie innej rzeczywistości gospodarczo-kulturowej. Licencjata pisałam na team jeszcze przyjemniejszy ![]() ![]()
![]() Edytowane przez aliś Czas edycji: 2009-01-05 o 20:34 Powód: edycha błędu, skasował mi się cały post musiałam napisać od nowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
to mialas podobny temat do moejgo, bo ja mailam wizerunek mezczyzny w prasie kobiecej na przykladzie Cosmopolitamn i TS. Na poczatku rzucilam wizerunek kobiety, ale moj promotor stowerdzil, ze to stanowczo za latwe i stanelo na mezczyznie, co bylo dobrym wyborem. Teraz niestety, mam ciezszy temat.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1615 |
Zadomowienie
|
Ciekawy temat
![]()
![]() |
![]() |
#1616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Je jestem chetna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moim zdaniem nie powinno sie pisac praca powinien byc egzamin magisterski i już ![]() Dziewczyny po ile stron maja, lub planujecie,ze beda miały wasze prace??
![]() |
![]() |
#1617 |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero kończę ustalać temat z moją promotorką. Przyszły cały semestr badania. Następny analizy a w następnym napisanie i obrona
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was serdecznie
![]() Mogę się dołączyć? ![]() Jestem na 4 roku, ale już do przyszłej środy muszę oddać 3 rozdziały pracy ![]() Mój promotor to ambitny człowiek ![]()
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
.
![]() |
![]() |
#1620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pisze prackę z socjologii, ale jestem na specjalizacji kulturowej i nie wiem ,czy mój temat ci się spodoba ![]() ![]() Inne osoby na roku stawiają na bardziej konwencjonalne prace- np. o sakramencie spowiedzi; ilu ludzi chodzi/ nie chodzi do kościoła, badania mieszkańców swojej miejscowości na temat...( wiem, że spłyciłam, ale chyba wiadomo o co chodzi :P) Na szczęście socjologia daje mnóstwo możliwości i wszystko da się przerobić tak, żeby dało się o tym napisać ![]()
"Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu." Edytowane przez neliel Czas edycji: 2009-01-22 o 16:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.